高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
2010 年普通高等学校招生全国统一考试 英 语 第1卷
第一部分,听力(共两节,满分 30 分) 做题时,请先将答案标在试卷上,听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转 涂到客观答题卡上。 第一节(共 5 小题:每小题
  1.5 分,满分
  7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 ABC 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。挺完美段对话后,你有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £
  19.15 B £.
  9.15 C . £
  9.18 答案是 B.
  1. Why will dorotl de on the weeknd? A. Go out weeknd end B. Work on her paper. C. Make some plans.
  2. What was the normal price of the T-shirt? A.$15 B. $30 C. $50
  3.What has the woman decided to do on Sunday aftermoon? A.To attend a wedding+ B. To visit an exhibition. C. To meet a friend.
  4.Where dose the bank close on Satuerday ? A.At 1:00 pm B. At 3:00 pm C. At 4:00 pm
  5.Where are the speakers? A.In a store B. In a classroom C. In a hotel. 第二节 (共 15 小题;每小题
  1.5 分,满分
  22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小问题,从题中所给的 A、B、C、 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读 各小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第
  6.7 题 。
  6.What do we know about Nora?
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
A.She pre fers a room of her own. B. .She likes to work with other girls. C. She lives near the city center.
  7.What is good at about the flat? A. It is a large sitting room. B. It has a good futuree. C. It has a big ketchen. 听第 7 段材料,回答第
  8、9 题。
  8.Where has Barbara been? A.Milan B.Florence C.Rome
  9.What has Barbara got in her suitcase? A.Shoes B.Stones D.Books 听第 8 段材料,回答 10 至 12 题。
  10.Who is making the telephone call? A.Thomas Brothes. B.Mike Landon C.Jack Coooper
  11.What relation is the woman to Mr.Cooper? A.His wife. B.His boss. C.His secretary.
  12.What is the message about? A. A meeting B. A visit to France C. The date for a trip. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。
  13.Who could the man speaker most probably be? A. A person who saw the accident. B. The driver of the lorry. C. A police office.
  14.what was mrs.franks ding doing when the accident took place? A. walking along churchill avence . B. getting ready to cross the road . C. standing outside a bank
  15. when did the accident happen ? A. at about 8:00 am B. at about 9:00am C. at about 10:00am
  16.How did the acidcent happen ? A.a longhit a car
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
B. a car ran into a lorry C. a bank clerk rushed into the street . 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题
  17. What is the talk mainly about? A. The history of the school . B. The courses for the term. C. The plan for the day.
  18. Where can the visitors learn about the subjects for new students? A. In the school hall. B. In the science labs. C. In the classrooms.
  19. What can students do in the practical areas? A. Take science courceses B. Enjoy excenllnt mears C. Attend workshops.
  20. When are the visitors excepted to ask questions? A During the lunch hour . B. After the welcome speech . C. Before the tour of the labs. 第二部分:词汇知识运用(共两节,满分 40 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。并在答题卡上将该项涂黑。 例:Welast night, but we went to the concert instead. A . must have studied B . might study C . should have studied D . would study 21Have you finished reading Jane Eyre? No, Imy homework all day yesterday. A . was doing B . would do C . had done D . do
  22. the workers the glasses and marked on each box “this side up” A. carried B. delivered C. pressed D. packed
  23. I’ll spend half of my holiday practicing englsih and half learning drawing. A. another B. the other C. other’s D. other
  24. as a child, jack studied in a village school, - in named after his grandfather. A. which B。 Where C. What D. that
  25.Mary made coffee her guests were finishing their meal. A. so that B although C. while D. as if
  26. I have seldom seen my mother pleased with my progress as she is now. A. So B.very C.too D. rather
  27. Mrs. White showed her student some old maps from the liberary. A. to borrow B. to be borrowed C. borrowed D. borrowing
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com

  28. When you are home ,give a call to let me know you safely. A. are arriving B. have arrived C. had arrived D. will arrive
  29. Just be patient .You except the world to change so soon. A. can’t B. needn’t C. may not D. will not
  30. The little boy won’t go to sleep his mother tells him a story. A. or B. unless C. but D. whether
  31.?Everybody is going to climb the mountain. Can I go too, mon? ? Wait till you are old enough, dear. A.Will you? B.Why not? C.I hope so. D.I’m afraid not.
  32.The discovery of gold in Australia led thousands to believe that a fortune . A.is made B.would make C.was to be made D.had made
  33.We haven’t dicussed yet we are going to place our new furniture. A.that B.which C.what D.where
  34.With Father’s Day around the corner, I have taken some money out of the bank presents for my dad. A.buy B.to buy C.buying D.to have bought
  35.?Was he sorry for what he’d done/ ?. A.No wonder B.Well done C.Not really D.Go ahead 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题
  1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A,B,C,D)中,选出可以填入空 白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 It was a busy morning, about 8:30, when an elderly gentleman in his 80s, came to the hospital. I heard him saying to the nurse that he was in a hurry as he had an appointment(约会) at 9:00 am. The nurse had him take a 36 in the waiting area, 37 him it would be at least 40 minutes38 some one would be able to see him. I saw him39 his watch and , since I was40 busy ?my patient didn’t41 at point hours, I would exam his wound. While taking care of his wound, I asked him if he had another doctor's appointment. The gentleman told me no and told me that he 42 to go to the nursing home to eat breakfast with his
  43. He told me that she had been 44 for a while and that she has special disease. I asked if she would be45 if he was a bit late. He replied that she46 knew who he was, that she had not been able to47 him in five years now. I was 48, and asked him, "And you49 go every morning, even though she doesn't know who you are?" He smiled as he patted my hand and said, "She doesn't know me, but I know who she is."I had to hold back 50 as he left,
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
Now I51 that in marriages, true love 52an acceptance of all that is, The happiest people don't n 53have the best of everything; they just54 the best of everything they have.55 is’nt about how to live through the storm,but how to dance in the rain.
  36. A. breath B.test C. seat D.break
  37. A. persuading B.promising C. understanding D.telling
  38. A.if B.before C. since D.after
  39. A.taking B.fixing C. looking at D.winding
  40. A.very B. aslo C. seldom D.not
  41. A. turn up B.show off C come. D.go away
  42. A. needed B. forgot C. agreed D.happened
  43. A. daughter B. wife C. mother D.sister
  44. A. late B. well C. around D.there
  45. A. lonely B. worried C.doubtful D.hungry
  46. A.so far B.neither C. no longer D.already
  47. A. recognize B. answer C. believe D.expect
  48. A。moved B. disappointed C.surprised D.satisfied
  49..A.only B. then C. thus D.still
  50. A.curiosity B. tewrs C. words D. judgment
  51. A. realize B . suggest C . hooe D. prove
  52.A .agreement B. expression C. acceptance D. exhibition
  53.A. necessarily B.completely C. naturally D. frequently
  54.A.learn B. make C. favor D . try
  55. A. adventure B.beauty C. trust D. life 第三部分 阅读理解 (共两节,满分 40 分 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分 ) 预读下列短文,从没提所给四个选项(A、B、 、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。 Shakespeare’s Birthplace and Exhibition of Shakespeare’s Word Welcome to the world-famous house where William Shakespeare was born in 1564 and where he grew up .The property(房产)remained in the ownership of Shakespeare’s family until 18
  06.The House has welcomed visitors traveling from all over the world, for over 250 years. Enter through the Visitors’ Centre and see the highlypraised exhibition Shakespeare’s Word, a lively and full introduction to the life and work of Shakespeare. Stand in the rooms where Shakespeare grew up. Discover esamples of furniture and needle work from Shakespeare’s period. Enjoy the traditional(传统的)English garden, planted with trees and flowers mentioned in poet’s works.
The Birthplace is within easy walking distance of all the car parks
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
shown on the map ;pearest is Windsor Street(3 minytes’ walk). &The House may present difficulties but the Visitors’ Centre ,its exhibition ,and the garden are accessible (可劲的)to wheelchair users. The Shakespeare Coffee House(opposite the Birthplace) .
  56.How much is the admission for a family of twe grown-ups and two children? A.∮
  9.80 B. ∮
  12.00 C. ∮
  14.20 D. ∮
  16.40
  57.Where is the nearst parking place to Shakespere’s Birthplace? A.Behind the exhibition hall. B.Opposite the Visitors’Centre. C.At Windsor Street. D.Near the Coffee House.
  58.A wheelchair user may need help to enter. A.the house B.the garden C.the Visitors’Centre D.the exhibition hall B EDGEWOOD-EVERY morning at Dixie Heights High School,customers pour into a special experiment;the district’s first coffee run mostly by students with special learning needs. Well before classes start,students and teachers order Lattes Sappuccinos and Hot Chocolates.Then,durning the first period teachers call in orders on their room phones,and students make deliveries. By closing tome at
  9.20 a.m.,the shop usually sells 90 drinks. “Whoever made the chi tea, Ms. Schatzman says it was good,’ Christy McKinley, a second year student, announced recently, after hanging up with the teacher. The shop is called the Dixie PIT, which stands for Power in Transition. Although some of the students are not disabled, many are, and the PIT helps them prepare for life after high school. They learn not only how to run a coffee shop but also how to deal with then affairs. They keep a umecard and receive paychecks, which they keep in check registers. Special-education teachers Kim Chevalier and Sue Casey introduced the Dixie PIT from a similar program at Kennesaw Mountain High School in Georgia. Not that it was easy. Chevaliver’s first problem to overcome was product-related. Should school be selling coffee? What about sugar content? Kenton County Food Service Director Ginger Gray helped. She made sure all the drinks, which use non fat milk, fell within nutrition(营养) guidelines. The whole school has joined in to help. Teachers agreed to give up their lounge(休息室) in the mornings. Art students painted the name of the shop on the wall. Business students designed the paychecks. The basketball team helped pay for cups.
  59.What is the text mainly about? A. A best selling coffee. B.A special educational program. C.Government support for schools. D.A new type of teacher- student relationship.
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com

  60.The Dixie PIT program was introduced in order to . A. raisemoney for school affairs B. do some research on nutrition C. develop students’ practical skills D. supply teachers with drinks
  61.We know from the text that Ginger Gray . A. manages the Dixie PIT programin Kenton Country B. sees that the drinks meet health standards C. teaches at Dixie Heights High School D. owns the school’s coffee shop C Along the river banks of the Amazon and the Orinoco there lives a bird that swims before it can fly, flies like a fat chicken, eats green leaves, has the stomach of a cow and has claws(爪)on its wings when young. They build their homes about
  4.6 m above the river, an important feature (特征)for the safety of the young. It is called the hoatzin. In appearance, the birds of both sexes look very much alike with brown on the back and cream and red on the underside. The head is small, with a large set of feathers on the top, bright red eyes, and blue skin. Its nearest relatives are the common bires, cuckoos. Its most striking feature, though is only found in the young. Baby hoatzins have a claw on the leading edge of each wing and another at the end of each wing tip. Using these four claws, together with the beak(喙),they can climb about in the bushes, lo
 

相关内容

[北京卷]2010年高考英语听力材料及答案

   [北京卷]2010 年高考英语听力材料 第一节 Text 1 W: Congratulations! I hear you are going to join the army. M: Thanks. But actually, it's my twin brother who's going to join the army. I am going to university. I wish to be a lawyer in the future. Text 2 W: Dad, can ...

2010年重庆中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 重庆市 2010 年初中毕业暨高中招生考试 英 语 试 卷 (全卷共八个大题 满分:150 分 考试时间:120 分钟) 全卷共八个大题 满分: 考试时间: 分钟) 注意: 卷的答案做在答题卡上, 注意:全卷分为第 ...

2001-2010广东高考英语作文及答案

   2001-2010 广东高考英语作文及答案 2010 Ⅳ 写作(共两节,满分 40 分) 第一节 基础写作(共 1 小题,满分 15 分) 以下是一则关于中国政府决定禁烟的报道的主要内容。 内 容:公共场所禁烟 实施时间:2011 年 1 月 1 日起 实施范围:全国 目 标:所有室内公共场所无烟 措 施:张贴禁烟标志 相关数据: (1)吸烟人数:约 3.5 亿 (2)分 布:男性 75%;女性:25% (3)受二手烟影响人数:约 5.4 亿 (4)因二手烟死亡人数:超过 10 万/年 二手 ...

梅州市2010年普通高考英语口语

   附件: 2010 年普通高考英语 英语口语 梅州市 2010 年普通高考英语口语 计算机辅助考试考务工作实施办法 第一章 机构设置和考场建设 第一条 为切实做好全市英语口语考试的领导、组织、管理工 作,成立梅州市 2010 年普通高考英语口语考试领导工作小组。成 员如下: 组 长:安国强 副组长:邹伟荣、周小华、丘凯英、赖志勇 成 员:刘锦岳、何 新、钟 琛、姚建新、张国球、 赖剑棠、黄伟平、曾宪尧、叶皓华 各县(市、区)也应成立英语口语考试领导工作小组。 第二条 英语口语计算机辅助考试由市 ...

2010年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2010 年青岛市中考 英语试题 --(考试时间:90 分钟) 第一部分 听力测试(15 分) (略) 第二部分 笔试(85 分) 一、 语音(10 小题,每小题 0.5 分,共 5 分) 从每小题的 A、B、C、D 中选出与所给单词划线部分读音相同的单词。 16. any A.animal B. says C today D.and 17. become A. both B.hold C.cover D.over 18. through A. took B. food C. ...

2010年6月英语四级考试真题及答案

   本资料由学生范文网(http://www.xsfanwen.com)为您收集整理。 为您收集整理。 本资料由学生范文网 为您收集整理 2010 年 6 月英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be ...

2010年6月英语四级A卷真题及答案

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 2010 年 6 月英语四级真题 月英语四级真题?A 卷完整答案(题目在后) 卷完整答案(题目在后) 答案: 答案: 四级作文: 四级作文: 1、如今不少学生在英语学习中不重视拼写 2、出现这个现象的原因是 3、为了改变这种状况,我认为 Due Attention Should Be Given to Spelling(上海昂立教育 阿古琳娜) 阿古琳娜) ( Nowadays fewer and fewer students ...

2010年6月英语四级B卷真题及答案

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 2010 年 6 月英语四级真题 月英语四级真题?B 卷完整答案(题目在后) 卷完整答案(题目在后) 答案: 答案: 作文范文: Due Attention Should Be Given To Spelling Correct spelling is a basic skill in English study. However, nowadays many students do not pay much attention ...

2010年12月大学英语四级考试真题及答案

   2010 年 12 月大学英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) Directions: Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the ...

2010年高考英语第一轮复习导航[人教必修四]

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 必修四 Unit 1 Great women and their achievements 一、语言要点 I 单元要点预览 单元要点预览(旨在让同学整体了解本单元要点) 词语 辨析 1. campaign / war / battle 1. connect vt.连接;联系; 接通电话 vi.连接,衔接 2. argue vt.&vi.讨论;辩论 3. crowd n. 人群,群众; v. 聚集;挤满;挤,推 4 ...

热门内容

(人性化设计专业英语演讲稿)the secret of innovation

   The secret of innovation ??Humanity ( ) Group Two:Wujingjing,Yangyan,Zhaizihan,Liuxin,Daili 2 Humanity is to coordinate the relationship between technology and people that make technology around the human needs to expand. Especially for design comp ...

广东省广州市2011届高三一模考试(英语)(word版)

   广州市普通高中 2011 年高中毕业班综合测试(一) 英 语 试 题 本试卷共三大题,满分为 135 分。考试用时 120 分钟。 注意事项: 1.答卷前,考生务必用黑色字迹的钢或签字笔将自己的姓名和考生号、试室号、座位 号填写在答题卡和答卷纸上。 2.选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑: 如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。 3. 非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答, 答案必须写在答题卡各题目指定区 。 域内的相应位 ...

2007年6月浙江省大学英语三级考试试卷答案

   2007 年 6 月浙江省大学英语三级考试试卷答案 Part I Listening Comprehension Section A keys: 1. B 2. C 3. A 4. B 5. B 6. A 7. D 8. D 9. B 10. D Section B Passage One keys: 11. C 12. D 13. D Passage Two keys: 14. B 15. A 16. D Passage Three keys: 17. D 18. C 19. A 20. ...

英语演讲技巧(必备)

   年龄 (1)a five-year-old boy一个五岁的男孩 一个五岁的男孩 (2)a boy aged five 一个五岁的男孩 (3)in my teens /twenties在我十 二十多岁时 在我十/二十多岁时 在我十 (4)at the age of five在五岁时 在五岁时 (5)As a child, I liked to... 我小时候喜欢 我小时候喜欢…… 出生 (1)was born in ... 出生在…… 出生在 (2)be/come from a wealth ...

六年级英语语法知识汇总2

   六年级英语语法知识汇总 一、词类: 1、动词:行为动词、be 动词、情态动词。 (1)行为动词 原形、+s/es、+ed、+ing,具体判断方法如下: (2)be 动词 a、Am--was Is --was Are--were 口诀:我用 am, 你用 are, is 用在他她它,所有复数全用 are。 b、肯定和否定句 I am (not) from London. He /She is(not) a teacher. My hair is(not) long. Her eyes are( ...