2011 年黄高预录模拟测试题
◆注意事项:
  1. 本试题共分两卷,总分 110 分,考试时间 90 分钟;
  2. 所有题目必须在答题卷上作答,否则不予计分。 第 I 卷(共 70 分) 第一节 单项选择 (共 20 小题,每小题 1 分,满分 20 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
  1. In order to find better job, he made up his mind to study second foreign language. A. the; a B. a; a C. the; the D. a; the
  2. I like this house with a beautiful garden in front, but I don’t have enough money to buy. A. one B. it C. this D. that
  3. The chemical factory is far away in the mountains. It is nearly ride from the city. A. a six-hour B. a six hour’s C. six hour’s D. six hour
  4. ? David promised to come round to have supper with us today. ? But he . I’ve been alone for half an hour. A. won’t B. hadn’t C. hasn’t D. doesn’t
  5. This morning I went to school in such a hurry that I the key to the classroom at home. A. forgot B. left C. missed D. lost
  6. ? I wonder if we could go skiing on the weekend. ? good. A. Sound B. Sounded C. Sounding D. Sounds
  7. Mary spent her university life in London, where she law for about four years. A. has studied B. would study C. is studying D. studied
  8. ? How about your journey to Mount Huangshan? ? Everything was wonderful except that our car . A. slowed down B. broke down C. got down D. put down
  9. The water cool when I jumped into the pool for morning exercise. A. was felt B. is felt C. felt D. feels
  10. If it is quite to you, I’ll visit you next Tuesday. A. convenient B. fair C. easy D. comfortable
  11.Joe has joined the club I was once trained in. A. where B. which C. what D. when
  12. ? It is very hot today, isn’t it? ? Yes, . A. so it was yesterday B. it was yesterday C. so was it yesterday D. neither was it yesterday
  13.? Could you be so kind as to close the window? . ? A. With pleasure B. My pleasure C. Yes, please D. That's OK
  14.The good chance that the young man has been looking forward to at last. A. coming B. comes C. come D. having come
1

  15. How much she looked without her glasses! A. well B. good C. best D. better
  16. ? Can the project be finished by the weekend? ? Sure, it in time, we’ll work two more hours a day. A. completes B. to complete C. completing D. complete
  17. What do you mean, there are only ten tickets? There be twelve. A. should B. would C. will D. shall
  18. The soldiers are sending is badly needed to the earthquake-hit area by road. A. as B. that C. which D. what
  19. Peter was so excited he received an invitation from his friend to visit the 2010 Shanghai Expo. A. wh ere B. that C. why D. when
  20. The English teacher is very popular among his students as he always tries to make them in his lectures. A. interested B. interesting C. interest D. to interest 第二节 完形填空 (共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最 佳选项。 When I was in the seventh grade, I was a volunteer in a hospital. I spent most of the time there with Mr. Gillespie. He never had any 21 and nobody seemed to care about his life. I spent many days holding his hand, talking to him and 22 anything that needed to be done. He became my close friend even though he only responded (反应) with a weak smile. I left for a week to visit my parents. And when I came back, Mr. Gillespie was 23 . I didn’t have the 24 to ask the nurses where he was. I was afraid that they might 25 me that he had died. Several 26 later, I became a college student. One day, I noticed a familiar face at a gas station. When I 27 who it was, my eyes were filled with tears. He was 28 . He was how I knew Mr. Gillespie. With an uncertain look 29 his face, he replied “yes”. I 30 him, and that I had spent many hours talking with him in the hospital. His eyes were full of tears, and he gave me the warmest hug I had ever 31 . He began to tell me that 32 he lay there unconsciously (无意识地), he could hear me talking to him and could 33 me holding his hand all the time. He thought it was an angel, not a person, who was there with him. Mr. Gillespie 34 believed that it was my voice and touch that had kept him alive. Although I haven’t seen him after that, it fills my heart with 35 every day. I know that I made a difference between life and death and, more importantly, he made me an angel.
  21. A. visitors B. relatives C. patients D. doctors
  22. A. talking about B. looking after C. pointing out D. helping with
  23. A. killed B. lost C. gone D. changed
  24. A. energy B. chance C. courage D. time
2

  25. A. cheat B. tell C. remind D. warn
  26. A. days B. weeks C. months D. years
  27. A. recognized B. wondered C. heard D. asked
  28. A.well B.alive C.silent D.alone
  29. A.at B.on C. behind D. in
  30. A.apologized B.remembered C. explained D. understood
  31. A.dreamed B. seen C. wanted D. received
  32. A.because B. if C. unless D. although
  33. A.notice B. feel C. imagine D. watch
  34. A.hardly B.quickly C. strongly D. nearly
  35. A.joy B. regret C. respect D. sorrow 第三节 阅读理解(共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。 A Are you sometimes a little tired and sleepy in the early afternoon? Many people feel this way after lunch. They may think that e ating lunch is the cause of the sleepiness. Or, in summer, they may think it is the heat. However, the real reason lies inside their bodies. At that time ? about eight hours after you wake up ? your body temperature goes down. This is what makes you slow down and feel sleepy. Scientists have tested sleep habits in experiments where there was no night or day. The people in these experiments almost always followed a similar sleeping pattern (模式). They slept for one long period and then for one short period about eight hours later. In many parts of the world, people take naps (小睡) in the middle of the day. This is especially true in warmer climates, where the heat makes work difficult in the early afternoon. Researchers are now saying that naps are good for everyone in any climate. A daily nap gives one a more rested body and mind and therefore is good for health in general. In countries where naps are traditional, people often suffer less from problems such as heart disease. Many working people, unluckily, have no time to take naps. Though doctors may advise taking naps, employers(雇主) do not allow it! If you do have the chance, however, here are a few tips about making use of your nap. Remember that the best time to take a nap is about eight hours after you get up. A short sleep too late in the day may only make you feel more tired and sleepy afterward. This can also happen if you sleep for too long. If you do not have enough time, try a short nap ? even ten minutes of sleep can be helpful.
  36. Why do people feel sleepy in the early afternoon according to the text? A. They eat too muc h for lunch. B. They sleep too little at night. C. Their body temperature becomes lower. D. The weather becomes a lot warmer.
  37. If you get up at 6:30 am, what is the best time for you to take a nap? A. About 12:30 pm. B. About 1:30 pm. C. About 2:30 pm D. About 3:30 pm
3
B. All for a Nap D. Taking Naps in Warmer Climate. B In high school, George Lucas didn’t do much work because he spent all his time dreaming about racing cars. Just a few days before graduation, George was driving home from the library in his Fiat; he prepared for a left turn by glancing in the mirror. But as he started the turn, he heard the sound of another car, a blowing horn(喇叭), and then a speeding Ford hit the driver side of his car. The little Fiat turned four or five complete flips(空翻)before it stopped by a big tree. Luckily, George did not die in the accident, but his recovery was slow and he needed months of physical treatment. He would never be able to race cars now. The accident really changed George’s life. He thought there must be some reason why he survived, and made up his mind to get his act together and make something out of his life. He decided to go to university and he developed an interest in reading and writing. He did quite well in his studies. He didn’t quite forget about racing cars. At that time instead of driving racing cars, he began filming them. You may have seen one or all of George Lucas’ most famous films from the Star Wars series t o the Indiana Jones Trilogy(三部曲). Not only has George produced great movies, but also he has helped invent and develop new technologies to modernize the movie industy. Today, George Lucas is one of the American film industry’s most successful directors and producers, with a net worth of about
  3.0 billion.
  39. What do we know about George Lucas when he was in high school? A. He was the worst car racer in his school. B. He showed a great interest in making movies. C. He was not so interested in studying. D. He was hated by all his teachers.
  40. We can infer from this passage that . A. George was seriously injured in the accident B. The accident was by George C. George’s Fiat was not seriously damaged D. the driver of the Ford was not injured
  41. After the car accident, George Lucas . A. lost interest in racing cars B. lost interest in reading and writing C. lost heart and didn’t want to do anything D. decided to achieve something in the future
  42. We can infer that as a film director and producer, George Lucas . A. doesn’t know how to make money out of making films B. played an important role in modernizing the movie industry
4

  38. What would be the best title for the text? A. Just for a Rest C. A Special Sleep Pattern.
C. hasn’t made any films about racing cars D. has made the most movies in America C Hi, everybody! Welcome to our newly-opened Richards Cinema Bookstore! Now let me introduce to you some of the new film books in our store. Are you Chinese film fans? OK, here comes the latest 25 New Takes about Chinese films. It is a collection of 25 fresh readings of different Chinese films from the 1930s to the present. In recent years, Chinese films are very popular in the States, such as Crouching Tiger and Hidden Dragon, Hero, and Flowers of Shanghai. Do you like French films? Well, here is The French Cinema Book. It covers French films from the 1890s to the beginning of the 21st century. It is written for all lovers of French cinema: students and teachers, specialists and fans, and so on. Maybe you are Indian film fans and star-chasers. Then here is Encyclopedia (百科全书) of Indian Cinema. The book is a complete introduction to all the best Indian films. It also offers a full list of names of the famous and successful film stars in the past ten years. You know, the Indian film industry is the largest in the world after our Hollywood. If you like British films, we have The British Cinema Book. It is a good review of British cinema. This book contains a good many nice pictures. In our bookstore, you can also find books about Mexican, Japanese, Australian, German and Italian films. Well, please help yourselves to some coffee or tea, and have a good time here!
  43. The speaker of the passage is most probably . A. the author of 25 New Takes B. a tourist in the cinema bookstore C. the manager of the cinema bookstore D. a reader of Encyclopedia of Indian Cinema
  44. How many Asian countries does the speaker mention when he talks about the film books? A. Two. B. Three. C. Four. D. Nine.
  45. Which of the following statements is NOT mentioned in the passage? A. Indian cinema is second only to Hollywood. B. The British Cinema Book includes a complete list of names of stars. C. Crouching Tiger and Hidden Dragon is well received in the States. D. The French Cinema Book covers over a century's French films.
  46. The purpose of the speaker is. A. to satisfy the customers' different kinds of tastes B. to keep the authors in the cinema bookstore C. to offer the tourists chances to meet the film stars D. to develop the readers into film producers D
5
Some people think that as more and more people have televisions in their homes, fewer and fewer people will buy books and newspapers. Why read an article in the newspaper, when the TV news can bring you the information in a few minutes and with pictures? Why read the life story of a famous man, when a short television program can tell you all that you want to know? Television has not killed reading, however. Today, newspapers sell in very large numbers. And books of every kind are sold more than ever before. Books are still a cheap way to get information and enjoyment. Although some books with hard covers are expensive, many books are printed today as paperbooks (平装本), which are quite cheap. A paperback collection of short stories, for example, is always cheaper than an evening at the cinema or the theater, and you can keep a book for ever and read it many times. Books are a wonderful provider of knowledge and pleasure and some types of books should be in every home. Every home should have a good dictionary. A good encyclopedia (百科全书), though expensive, is useful, too, because you can find information on any subject. Besides, you can h
 

相关内容

自招英语备考:自主招生考试英语试题解读与2011应考指导

   自招英语备考:自主招生考试英语试题解读与 自招英语备考:自主招生考试英语试题解读与 2011 应考指导 解读 邢瑞斌, 网名:甘霖豌豆, 高中化学教师,中国化学会会员,教育部优秀实验教师, 邢瑞斌, 网名:甘霖豌豆, 高中化学教师,中国化学会会员,教育部优秀实验教师,省资 源库教师,自主招生专业指导教师,多家报刊、网站特约撰稿人,高三化学备课组长, 源库教师,自主招生专业指导教师,多家报刊、网站特约撰稿人,高三化学备课组长,实验班 班主任。 班主任。 近年来,作为上海市自主招生考试主打内容之 ...

复旦、交大自主招生考试英语试题解析

   复旦,交大自主招生考试英语试题解析 2008-12-25 作者: 来源:新民晚报 3061 人在讨论相关问题 近年来, 作为上海市自主招生考试主打内容之一的英语考试在形式和内容上 不断推陈出新,总的趋势是对词汇量的要求越来越高,阅读中出现了一些科普性 的文章.由于各个高校的自主招生英语试题在题型和考察重点上相差较大,本文 以复旦大学和交通大学为例介绍和分析英语自主招生考试的题型,考点,变化趋 势以及准备时的注意事项. 复旦大学自主招生英语试题??题材广泛,词汇量,阅读量,知识量较大 复旦大学 ...

2010年高考试题??英语(湖南卷)解析版

   本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网 www.21cnjy.com 绝密★ 绝密★启封并使用完毕前 2010 高考真题精品解析 英语(湖南卷) 高考真题精品解析--英语 湖南卷) 英语( 【名师点评】 整套试卷突出了语言运用能力的考查。其中语言知识部分,15 道单项选择 题侧重动词和句法;动词方面,考查了动词时态、语态、语气、主谓一致、非谓 语动词、情态动词,可谓是涉及了动词方方面面的语法知识。句法方面,考查了 强调句型、定语从句、状语从句和名词性从句,考查面也很广。完形填空第一节 全部考 ...

自主招生考试英语试题

   解析: 解析:自主招生考试英语试题 自主招生考试主打内容之一的英语考试在形式和内容上不断推陈出新,总的趋势是对 词汇量的要求越来越高,阅读中出现了一些科普性的文章。 近年来,作为上海市自主招生考试主打内容之一的英语考试在形式和内容上不断推陈 出新,总的趋势是对词汇量的要求越来越高,阅读中出现了一些科普性的文章。由于各个高 校的自主招生英语试题在题型和考察重点上相差较大, 本文以复旦大学和交通大学为例介绍 和分析英语自主招生考试的题型、考点、变化趋势以及准备时的注意事项。 复旦大学自主招生英语 ...

自考商务英语专业2010年招生简章

   广东自考招生中心 www.gdzhaokao.cn 广东外语外贸大学 自考独立办班商务英语专业招生简章 自考独立办班商务英语专业招生简章 商务英语 背景 随着中国入世,众多的外国企业将在中国寻求发展的机会,而中国的企业也迎来 了走向世界的机遇,商业外贸领域获得了长足的发展.在这种环境下,企业之间 的相互沟通和交流成为了彼此合作的重要条件. 与此同时,随着我国外贸体制改革的深化,出口经营资格实行了登记和核准制, 这将使更多的企业拥有自主权.据调查,从目前我国的外贸出口量估计,未来五 年内具有外 ...

2010年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2010 年青岛市中考 英语试题 --(考试时间:90 分钟) 第一部分 听力测试(15 分) (略) 第二部分 笔试(85 分) 一、 语音(10 小题,每小题 0.5 分,共 5 分) 从每小题的 A、B、C、D 中选出与所给单词划线部分读音相同的单词。 16. any A.animal B. says C today D.and 17. become A. both B.hold C.cover D.over 18. through A. took B. food C. ...

2010年江苏省扬州市中考英语试题

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2010年中考英语试题分类汇编-单项选择

   年中考英语试题分类汇编( 专题一 " 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题一 "单项选择 考点一、 考点一、名词 (2010 湖南省娄底市 6. 1)?It’s said that you have moved into a new house. ?Yeah, and we need to buy some in the mall nearby. A. food B.furniture C. hamburger  (2010.四川省内江市 26. 1)?Well,you ...

2010年中考英语试题分类汇编-句子翻译

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题五句子翻译 年中考英语试题分类汇编( 专题五 考点一、根据中文补全句子 (2010 江苏省宿迁市五、根据所给汉语完成下列句子,每空词数不限 ,满分 10 分) 61. 迈克敲了敲门,但没有回应。 Mike ▲ the door, but there was no answer. 62. 昨天这位医生为病人做手术了吗? Did the doctor ▲ the patients ye ...

2010年高校招生统一考试英语听力(上海卷)

   I. Listening Comprehension Section A Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spo ...

热门内容

2010年英语四六级考试考前阅读真题分析指导

   中国资格考试网-第一个极力推崇人性化服务的专业考试培训网站 中国资格考试网-第一个极力推崇人性化服务的专业考试培训网站! 四六级考前阅读真题分析指导 一,模考 完整的模考应该包含写作, 严格按照考试流程, 这样你才能更完整的体会到考试的强度, 并通过多次的模考来适应这样的强度,尤其是阅读项目.在听力项目之后,10:35?11:20 的 45 分钟时间内,要完成一篇选词填空,两篇深度阅读,一篇完形填空和五道中译英题, 这其中的两项阅读内容的考察(一篇选词填空+两篇深度阅读)的分值比例占到了 2 ...

考研英语87分者介绍学习方法

   转载请注明出自bbs.kaoyan.com 我的英语复习开始于3月中旬,具体时间安排如下: 从3月中旬到7月中旬:背单词和新概念第三册。单词是英语的基础,所以这个阶段是必须的,但可以根据自己的基础好坏来决定这个阶段的长短,要注意的是,这一阶段必须在8月之前完成。 背单词时候我用了两个参考书《星火英语考研词汇》和《新航道英语考研核心词汇》,这两本书要先背星火,星火中几乎包括了所有的考研词汇,大概有9000多,这本书配有MP3,大家可以一边听一边背,效率会高一些,我的建议是大家要多背几遍, 30遍 ...

1986年全国硕士研究生入学统一考试英语试题答案

   1986 年考研英语真题答案 1 1986 年考研英语真题答案 Section I: Structure and Vocabulary (15 points) 1. [B] 6. [B] 11. [C] 2. [C] 7. [A] 12. [A] 3. [A] 8. [D] 13. [D] 4. [A] 9. [C] 14. [D] 5. [D] 10. [C] 15. [C] Section II: Close Test (10 points) 16. [A] 21. [D] 17. [D ...

关于英语专业四级各项知识

   本文由songchaols贡献 doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 英语专业四级 报考资格( 年公告为例) 报考资格 ( 以 2009 年公告为例 ) 内容 1, 经教育部备案或批准的高等院校中: 2007 年入学的英语专业二年级本科生 英语专业二年级本科生(考 英语专业二年级本科生 生类型的编号为"40") 2,经教育部备案或批准的高等院校中:2007 年或 2006 年入学的,修完英语专 英语专 ...

浅谈多媒体技术在现代大学英语教学中的运用

   浅谈多媒体技术在现代大学英语教学中的运用 张月珍 丽水职业技术学院 摘要:本文论述了多媒体教学和现代大学英语教学的特点,并分析了运用多媒体进行大学英语教学的利弊。 关键词: 多媒体教学 大学英语教学 学生 教师 一、多媒体教学的特点 多媒体一词译自英文“Multimedia”,通常指借助磁盘、光盘、磁带等存储器,传递数字、文字、声音、图形等信息。多媒体计算机辅助教学是指利用多媒体计算机,综合利用多种媒体来传送信息,完成既定教学目标的教堂模式。它呈现的最直观的效果就是通过屏幕或投影机投 ...