龙文教育
教师 1 对 1
做教育 做良心 网址:www.gzlwxx.com
2010 年广州市小升初联考英语试卷
英语试卷
(时间:50 分钟 时间: 分数: 分数:100 分)
注意事项: 注意事项:

  1、 试题共六页,七大题。
  2、 请考生在试卷上用蓝色或黑色圆珠笔、签字笔或钢笔作答。
第Ⅰ卷(50%) )
一、语音知识(10%) 语音知识( ) A) 找出与所给单词划线部分读音相同的词。 (5%) ) 找出与所给单词划线部分读音相同的词。 ( ) ( )
  1. any A. make B. factory ( )
  2. often A. soldier B. come ( )
  3. football A. food B. look ( )
  4. throw A. Thursday B. then ( )
  5. exercise A. close B. rice
C. many C. kilo C. broom C. there C. Canada
D. wash D. borrow D. afternoon D. other D. coloured
B)指出划线部分读音部分不同于其他三个词。 指出划线部分读音部分不同于其他三个词。 指出划线部分读音部分不同于其他三个词 (5%) ( ) ( )
  6. A. stay B. say C. today ( )
  7. A. today B. tomorrow C. factory ( )
  8. A. great B. leave C. cheap ( )
  9. A. half B. all C. talk ( )
  10. A. lunch B. machine C. teach
D. Sunday D. love D. speak D. ball D. French
二、单项选择(20%) 单项选择( ) A) 选出能替换划线部分的选项,保持句意不变。 选出能替换划线部分的选项,保持句意不变。 (5%) ( ) ( )
  11.Yesterday’s meeting was not interesting . A. important B. exciting C .boring ( )
  12.Jack is a top student . A. bad B. best C. tall ( )
  13.We need a lot of power to do things every day . A. energy B. activities C. engineer ( )
  14.The hair clips go well with her beautiful dress . A. match B. make up with C. fit ( )
  15.Neil is not very often late for school . A. always B. seldom C. sometime B) 选择最佳答案。 选择最佳答案。 (15%) ( ) ( )
  16.?Would you like juice??Yes, please . A. any B. some C. a ( )
  17. does Lily dance every day? A. how often B. how long C. how many
D. an D. how much
龙文教育
教师 1 对 1
( ( ( ( ( (
做教育
做良心
网址:www.gzlwxx.com
(
(
(
( (
( (
)
  18.There too much sugar in the coffee. A. is B. are C. have D. has )
  19. his father, David playing football . A. Like, like B. Likes, likes C. Likes, like D. Like, likes )
  20.?Who are you , Andy ??Mum. A. wait B.waiting C. waiting for D. wait for )
  21.?How do you like the film, Shirley ? ? . A. Yes, I do B. Good idea C. Very well D. Very interesting )
  22.Sandy’s present 20 yuan . A. costs B. pays C.spends D.takes )
  23.Wendy has a teddy bear . You can also buy one in . A. an electrical shop B. a toy shop C. a clothes shop D. a sports shop )
  24.? you chatting with Frank on the Internet ? ?No, aren’t . A. Do, we B. Are, they C.Is, I D. Are, we )
  25.How do we say “99, 118” ? A. ninety-nine thousand, and one hundred and eighteen B. ninety-nine thousands, one hundreds and eighteen C. ninety-nine thousand, one hundred and eighteen D. ninety-nine thousands, and one hundred and eighteen )
  26.?It’ s cold in the room . I close the window, Mum ? ?Yes, you may . A. Can B. May C. Must D.Can’t )
  27. is the capital of Japan . A. Moscow B. Bangkok C.Paris D. Tokyo )
  28.Which of the following describes the right order ? A. First ? Next ? Then ? Afterwards ? Finally B. First ? Then ? Next ? Afterward ? Finally C. First ? Next ? Afterwards ?Then ? Finally D. First ? Then ? Next ?Finally ? Afterwards )
  29.The window of my bedroom is the door . A. under B. after C. below D. opposite )
  30.?We moved into a new flat , Eric . ? . A. It’ s OK B. Of course C. Congratulations D. I see
三、词汇运用(15%) 词汇运用( ) A) 根据句意和首字母,写出句中所缺单词。 根据句意和首字母,写出句中所缺单词。 (4%) ( )
  31. We needn’t buy Ricky a bike . He has a new one a.
  32. Do you usually make a shopping list b you go shopping ?
  33. Let’s i our teachers to our party . They’ ll be very happy to be with us .
  34. The box is very l . You can carry it easily .
龙文教育
教师 1 对 1
做教育 做良心 网址:www.gzlwxx.com
B) 根据句意和中文提示,写出句中所缺单词。 根据句意和中文提示,写出句中所缺单词。 (4%) ( )
  35. The girl wants to (改变) her hair style .
  36. Annie has a (圆的) face .
  37. Hurry up . The (出租车) is coming .
  38. It’ s midnight . Dad is ( 仍,还) working . C) 根据句意,用括号中所给词的正确形式填空。 根据句意,用括号中所给词的正确形式填空。 (7%) ( )
  39. The boy never (lie) . Believe him!
  40. Now , the students (collect) stationery for the children from Wenchuan .
  41. (not stay) out too late, Wendy .
  42. My uncle plans (study) in London next year.
  43. The (story) are very interesting .
  44. Kitty is arriving on Sunday , the (five) of January.
  45. I can spend 20 (many) minutes in bed now . 请把 Betty 与 Tim 之间的对话重新排列, 之间的对话重新排列, 使句意通顺, 将正确的序号写在横线上。 四、 使句意通顺, 将正确的序号写在横线上。 5%) ( ) Is Bob In ? Betty Tim
  46. Bye!
  51.Hello, Bob .
  47.Hello! 6503794
  52.Ok.Thanks . Goodbye!
  48.Oh, sorry! He’s not at home .
  53.Hi, Betty. This is Tim .
  49.No, this is Betty.
  54.Is Bob in ? Betty!
  50.Fine, thanks, Tim.
  55.How are you ? ( )→( )→( )→( )→( )→( )→( )→( )→( )→( )
第 Ⅱ 卷 (50%) )
五、完形填空(10%) 完形填空( ) Mrs. Wang lives in Nanjing now. She is 102 years old. People often ask her 56 she can keep healthy in her life. Mrs. Wang says everyone 57 live to 102 if he eats healthy food and does some exercise every day .Mrs. Wang thinks , first of all, 58 is very important. She often 59 a glass of milk and two eggs for it at about 8:00 a.m. Milk and eggs give her energy. So she doesn’t often feel 60 in the morning. She 61 eats snacks because she doesn’t think they are healthy food. She seldom eats meat too. She usually has some 62 and vegetables for lunch and supper. And 63 meals , she usually has an apple or a banana. Mrs Wang does some exercise too. She thinks she is still young. She plays Taiji for 64 every day. Sometimes she also dance with her friends. “Do you want to be 65 forever ( 永 远 ) ? I’m sure you can if you have a good lifestyle!” Mrs. Wang says to us . ( )
  56. A. what B. when C. where D. how ( )
  57. A. can B. should C. need D.must ( )
  58. A .lunch B. breakfast C. supper D.dinner
龙文教育
教师 1 对 1
( ( ( ( ( ( ( ) ) ) ) ) ) )
  59. A. is having
  60. A.tired
  61. A.often
  62. A.pork
  63. A.beside
  64. A.a year
  65. A.young
做教育
做良心
C. has C. well C. always C. beef C.behind C. 2 o’clock C. luck
网址:www.gzlwxx.com
D. have D. excited D. never D.meat D.between D. half an hour D. hungry
B. are having B. happy B.usually B.rice B. in front of B. a week B. old
阅读理解:根据短文内容选择正确答案。 (每题 六、 阅读理解:根据短文内容选择正确答案。 每题 2%,共 30%) ( , ) (A) Basketball match: Changchun vs shengyang Day: Saturday Time: in the morning (10:
  00) Place: Changchun Stadium Telephone: 70504266 Film: Superman Day: Saturday Time: in the afternoon and in the evening (15:00-17:00; 18:00-20:
  00) Price: adult 16 yuan; child half price Telephone: 62603941 Swimming lesson Day: Thursday Time: in the morning (8:
  00) Place: Great Swimming pool Telephone: 58796324 Concert (音乐会 音乐会) 音乐会 Day: Wednesday Time: in the morning (10:30-12:
  00) Place: People Theatre Price: 35 yuan Telephone: 9968724 ( )
  66.Where is the swimming lesson? A.Changchun Stadium B.Great Swimming Pool C.People Theatre D.Great Garden )
  67.When is the concert? A.On Thursday(18:00?20:
  00) B.On Saturday(10:
  00) C.On Wednesday(10:30?12:
  00) D.On Wednesday(10:00?
  11:
  30) )
  68.If you want to ask something about the basketball match, you can call A.62603941 B.70504266 C.58796324 D.99687241 )
  69.On Saturday, you can . A. watch the basketball match and have the swimming lesson B. see the film Superman and go to the concert C. have the swimming lesson and go to the concert D. watch the basketball match and see the film Superman )
  70.Two adults and one child will spend seeing the film Superman. A.
  87.5 yuan B.40 yuan C.8 yuan D.16 yuan
(
( (
.
(
龙文教育
教师 1 对 1
做教育 做良心 网址:www.gzlwxx.com
(B) Today is Sunday, so Peter doesn’t go out. He asks his parents about the traditional Chinese clothes. Mother tells him that Qipao is the traditional dress for women in China. It is usually made of colourful silk and sometimes made of cotton . Many women in the West like it very much too. Father can remember that all the VIPs wore Tang suit(唐装)at APEC in Shanghai. They all looked smart in the traditional Chinese clothes. Many young people find it cool to wear the clothes in their own styles. Many young people find it cool to wear the clothes in their own styles. Peter’s cousin says the modern clothes are better. Finally, they think the fashion should be comfortable first. ( )
  71.Where does Peter talk with his parents? A.At home B.At school C.At APEC in Shanghai D.At a fashion show )
  72.Qipao is usually made of . A.cotton B.leather C.silk D.paper )
  73.The VIPs at APEC in Shanghai wore clothes in . A.modern style B.Tang style C.the style from the 1980s D.their own styles )
  74.Peter’s is at his home too. A.sister B.brother C.grandfather D.cousin )
  75.They think the clothes should be first. A.beautiful B.cheap C.comfortable D.expensive
( (
( (
(C) The New Year’s Eve party was going on when the bell rang. A tall man opened the door and came in. Nobody knew him, but the host went over and took him in. The man sat there happily for an hour and drunk. Then he said, “invited me to this party. I don’t know you, or anyone else here. My wife and I wanted to go out in our car, but one of your friend’s cars was in front of our gate, so I came here to find him, and my wife is still waiting in our car!” ( )
  76.When did the story happen? A.At 7:00 B.In December C.On New Year’s Eve D.When the bell rang ( )
  77.The “bell” here means the . A.time bell B.doorbell C.church bell D.bell for class ( )
  78.The host went to meet and took him in because he took the tall man for . A.one of his friends B.his brother C.his classmate D.his teacher ( )
  79.The tall man’s wife waited in the car for . A.a long time B.two hours C.a half hour D.an hour ( )
  80.At last, the host might be a little . A.happy B.surprised C.worried D.afraid
七、书面表达: 书面表达
龙文教育
教师 1 对 1
做教育 做良心 网址:www.gzlwxx.com
Carmen 是一名时装模特,今年 20 岁。她身材苗条,饮食习惯和生活习惯健康,酷爱游 泳运动,平时喜欢购物、交友、看电影等等。请你根据她的职业特点和爱好,发挥你的想象 力, 综合考虑住所的四周环境, 为她选择一处理想的住所, 并简要说明理由。 字左右。10%) 60 ( Carmen’s ideal home
龙文教育
教师 1 对 1
做教育 做良心 网址:www.gzlwxx.com
所民校联考英语试卷,参考答案, 2010 年广州市小升初 17 所民校联考英语试卷,参考答案,评卷用
一、 1 C 11 C 2 D 12 B 3 B 13 A 4 A 14 A 5 B 15 B 6 D 7 D 8 A 9 A 10 B
二、 16 B 26 B 17 B 27 D 18 A 28 A 19 D 29 D 20 C 30 C 21 D 22 A 23 B 24 D 25 C
三、
  31. already
  32. before
  33. invite
  34.light
  35. change
  36. round
  37. taxi
  38. still
  39. lies
  40. are collecting
  41. Don’t stay
  42. to study
  43. stories
  45. more 四、47-51-49-53-55-50-54-48-52-46 五、 56 D 六、 66 B 76 C 七、 略 67 C 77 B 68 B 78 A 69 D 79 D 70 B 80 B 71 A 72 C 73 B 74 D 57 A 58 B 59 C 60 A 61 D 62 B 63 D 64 D

  44. fifth
65 A
75 C
 

相关内容

2010年广州市小升初17所民校联考英语试卷

   龙文教育 教 师 对 Long Wen Education 2010 年广州市小升初 17 所民校联考英语试卷 2010 年广州市小升初 17 所民校联考英语试卷 (时间:50 分钟 总分:100 分) 第Ⅰ卷(50%) 一、 语音知识(10%) A) 找出与所给单词划线部分读音相同的词。(5%) ( ) 1.any A.make B.factory C.many D.wash ( ) 2.often A.soldier B.come C.kilo D.borrow ( ) 3.footba ...

2010年广州市小升初17所民校联考英语试卷

   2010 年广州市小升初 17 所民校联考英语试卷 所民校联考英语 英语试卷 (时间:50 分钟 总分:100 分) 注意事项: 1、 试题共六页,七大题。 2、 请考生在试卷上用蓝色或黑色圆珠笔、签字笔或钢笔作答。 题号 一 二 三 四 五 六 分数 第Ⅰ卷(50%) 一、 语音知识(10%) A) 找出与所给单词划线部分读音相同的词。 (5%) ( ) 1.any A.make B.factory C.many ( ) 2.often A.soldier B.come C.kilo ( ...

2010年广州市小升初17所民校联考英语试卷

   2010 年广州市小升初 17 所民校联考英语试卷 所民校联考英语 英语试卷 总分: (时间:50 分钟 总分:100 分) 时间: 注意事项: 注意事项: 1、 试题共六页,七大题。 、 试题共六页,七大题。 2、 请考生在试卷上用蓝色或黑色圆珠笔、签字笔或钢笔作答。 、 请考生在试卷上用蓝色或黑色圆珠笔、签字笔或钢笔作答。 题号 一 二 三 四 五 六 七 分数 第Ⅰ卷(50%) ) 一、 语音知识(10%) 语音知识( ) A) 找出与所给单词划线部分读音相同的词。 (5%) ) 找出 ...

2011年小升初英语试卷

   中国最大的教育门户网站 合 并 自 : AoShu.com( 奥 数 ) 、 ZhongKao.com( 中 考 ) 、 GaoKao.com( 高 考 ) 、 ZuoWen.com( 作 文 ) 、 YingYu.com( 英 语 ) 、 YouJiao.com( 幼 教 ) 、 BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合 并 自 : AoShu.com( 奥 数 ) 、 ZhongKao.c ...

2010年中考英语试题汇编1:单项选择

   原上草真心为你??????www.ysc365.com 年中考英语试题分类汇编( 专题一 " 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题一 "单项选择 考点一、名词 考点一 (2010 湖南省娄底市 6. 1)?It’s said that you have moved into a new house. ?Yeah, and we need to buy some in the mall nearby. A. food B.furniture C. hamburger  【答 ...

2010年6月大学英语六级真题B卷试卷

   恒星英语学习网 http://www.hxen.com 编者注:2010 年 6 月大学英语六级考试 CET6A 卷真题与 B 卷完全一致,仅题目 编者注: 顺序不一样而已,A 卷考生请参照 B 卷真题及参考答案! Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of D ...

2010年6月大学英语四级真题B卷试卷

   恒星英语学习网 http://www.hxen.com Part I Writing (30 minutes) 注意: 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: Directions For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at lea ...

2010年6月大学英语六级真题B卷试卷

   恒星英语学习网 http://www.hxen.com 编者注: 编者注:2010 年 6 月大学英语六级考试 CET6A 卷真题与 B 卷完全一致,仅题目 顺序不一样而已,A 卷考生请参照 B 卷真题及参考答案! Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of D ...

2010年6月大学英语四级真题A卷试卷

   恒星英语学习网 Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 http://www.hxen.com Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 words fo ...

2010年6月大学英语四级真题B卷试卷

   Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 words following the outline given be ...

热门内容

HR常用英语

   HR 经理必备 IT 术语… 术语 HR 软件:人力资源软件,是对各类用来解决人力资源 高新电子产品,零基础学英语. 小时, 高新电子产品,零基础学英语.每天 1 小时,30 信息化的软件的统称,包括企业人力资源管理软件,人 天流利说英语! 天流利说英语! 才市场管理软件,人才测评软件,360 度评估软件,员 工满意度分析软件, 企业学习解决方案 (培训管理软件) 在线订购请登录 http://f1329.asktang.com 优惠代码: 优惠代码:f1329 等.一般所讲的 HR 软件, ...

重庆市2010年普通高校专升本大学英语考试大纲

   重庆市 2010 年普通高校专升本大学英语考试大纲 2011-03-14 09:04 一、考试大纲适用对象 本大纲适用于重庆市各普通高等学校英语专业和非英语专业申请专升本的 高职高专学生。 参加本考试的英语专业学生须达到《英语专业教学大纲》(基础阶段)的要 求;非英语专业学生须达到《高职高专教育英语课程教学基本要求》规定的 B 级以上的要求。 二、考试的性质 按本大纲进行的考试系选拔性测试,测试结果将作为重庆市普通高等学校 高职高专学生申请专升本的依据之一。其性质为教学?水平测试,目的在于检 ...

2010年大学英语四级词汇表(新大纲,免费下载)

   2010 年大学英语四级词汇表 abandon vt.丢弃;放弃,抛弃 ability n.能力;能耐,本领 abnormal a.不正常的;变态的 aboard ad.在船(车)上;上船 abroad ad.(在)国外;到处 absence n.缺席,不在场;缺乏 absent a.不在场的;缺乏的 absolute a.绝对的;纯粹的 absolutely ad.完全地;绝对地 absorb vt.吸收;使专心 abstract a.抽象的 n.摘要 abundant a.丰富的;大量的 ...

关于中学生英语学习现状调查报告

   关于中学生英语学习现状调查报告 摘要:本文通过对本校的部分学生的英语学习现状进行随机问卷 摘要:本文通过对本校的部分学生的英语学习现状进行随机问卷 英语 调查, 发现并讨论了当今中学生学习英语中存在的问题及对策; 对今 调查, 发现并讨论了当今中学生学习英语中存在的问题及对策; 后的英语教与学有很大的指导意义。 后的英语教与学有很大的指导意义。 关键词 学习现状,问卷调查, 关键词:学习现状,问卷调查,问题及对策 一、 引言 为了了解当前中学生学习英语现状,进一步把握中学生学英语的 为了了解 ...

专家谈英语写作中的“结构重组”问题

   专家谈英语写作中的“结构重组”问题 各类考试中英语写作虽有模板可循,究其实质,仍是汉译英。任何一名考生在英语写作中,难逃“汉译英”的逻辑套路,所走思路一般为先胸中形成汉语意思,再将汉语意思转换为英文,即便英语素养较高的考生,在两者转换过程中没有时间差,出手即英文也是不太可能的。就在这一转换过程中,尽显英雄本色,英语英雄者,妙笔生花,出手不凡;英语笨拙者,最后只能造出个不中不洋的拙劣句子。我们可以给汉译英一个重新定位:包含所有语言信息的一种结构再造。具体说来就是面对一句中文,翻译时要打乱原有语序 ...