2010 年河北省中考英语试卷 年河北省中考 中考英语试卷
本试卷分卷Ⅰ和卷Ⅱ两部分。卷Ⅰ为选择题,卷Ⅱ为非选择题。 本试卷共 120 分,考试时间 120 分钟。 卷 I(选择题,共 85 分) 注意事项:
  1.答卷Ⅰ前,考生务必将自己的姓名、准考证号、科目填涂在答题卡上。考试 结束,监考人员将试卷和答题卡一并收回。
  2.每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。答在试卷上无效。
  3.听力部分共包括两小节:第一节在卷Ⅰ,第二节在卷Ⅱ。完成第一节后,请根据录音指 令,在卷Ⅱ完成第二节。 听力部分(第一节) Ⅰ. 听句子,选出句子中所包含的信息。 (共 5 小题,每小题 1 分,计 5 分)
  1. A. ice B. rice C. voice
  2. A. E2CR3F B. B2CR7F C. B2OR6F
  3. A. talking on the phone B. waiting for a phone C. shouting at the phone
  4. A. Jim is younger. B. Tony is younger. C. They are the same age.
  5. A. Laugh is good medicine. B. Always take cheap medicine. C. Medicine can make you laugh. Ⅱ. 听句子,选出该句的最佳答语。 (共 5 小题,每小题 1 分,计 5 分)
  6. A. You are so kind. B. Thanks, you too! C. That would be fine.
  7. A. I play the piano. B. I go to work. C. I’m a policeman.
  8. A. Twenty-eight yuan. B. Three hundred miles. C. Two and a half years.
  9. A. Yes, please. B. Sorry, I can’t. C. Never mind.
  10. A. But it is not true. B. I don’t believe in God. C. Wow, it’s already 12 o’clock! Ⅲ. 听对话和问题,选择正确的选项。 (共 5 小题,每小题 1 分,计 5 分)
  11. A. A cookbook. B. A storybook. C. A picture book.
  12. A. She is angry. B. She is not hungry. C. She has a stomachache.
  13. A. On Monday. B. On Wednesday. C. On Thursday. Ⅳ. 听语段、对话和问题,选择正确答案。 (共 10 小题,每小题 1 分,计 10 分)
  16. What happened to the 4-year-old girl yesterday? A. She was brought home. B. She lost her way. C. She met her parents.
  17. Who looked after her in the next village? A. A nice mother. B. Her parents. C. A gentleman.
  18. What do families often do on Father’s Day evening? A. Give cards to fathers. B. Call or visit fathers. C. Go out for dinner.
  19. When did the special day start? A. In June, 19
  10. B. In June, 19
  01. C. In July, 19
  10.
  20. When do they choose team members?
A. At the end of each term. B. At the beginning of each term. C. After the final term examination.
  21. What students can be team members? A. Those who are tall and strong. B. Those who want to play against others. C. Those who are good at sports and lessons.
  22. Where were they yesterday evening? A. At home. B. At the cinema. C. At a restaurant.
  23. Who will drive this time? A. The man. B. The woman. C. The waiter.
  24. What time will they leave? A. At 7:
  30. B. At 7:
  20. C. At 7:
  00.
  25. Why does the woman ask the man to hold on? A. Because she will go and meet him. B. Because she wants to ask him to pay. C. Because she wants to tell him she will pay. 笔试部分 Ⅴ. 单项选择(共 20 小题,每小题 1 分,计 20 分) 选出可以填入空白处的最佳选项。
  26. Cindy is amazing singer. She has lots of fans. A. a B. an C. the D. 不填
  27. Sally is very happy. There is a big smile her face. A. on B. to C. in D. at
  28. I don’t think looking after children is just work. A. woman B. woman’s C. women D. women’s
  29. The Internet is very useful for us. We can find information. A. easy B. easily C. hard D. hardly
  30. Jenny, put on your coat you will catch a cold. A. but B. and C. or D. so
  31. ?Do we have to finish our homework this afternoon? ?Yes, you . A. must B. can C. may D. need
  32. Emma, can you introduce to Alice? I want to meet her. A. him B. his C. me D. my
  33. I’d like you for a picnic with us. A. go B. to go C. going D. went
  34. Sometimes walking is even than driving during the busy traffic time. A. fast B. faster C. slow D. slower
  35. Mike his computer and checked his e-mail. A. turned on B. turned off C. turned up D. turned down
  36. Everyone I come from Sichuan. Actually, I come from Shandong.
A. find B. think C. finds D. thinks
  37. Hong Kong to be a good place for eating today. A. knows B. knew C. is known D. was known
  38. This term over. The summer vacation is coming in two weeks. A. is B. was C. has been D. will be
  39. I a mistake. Please don’t be angry with me. A. make B. made C. will make D. had made
  40. She is new here, so we know about her. A. nothing B. something C. anything D. everything
  41. My brother left school in 2005, and since then he in Beijing. A. lives B. lived C. will live D. has lived
  42. Peter likes reading a newspaper he is having breakfast. A. until B. while C. because D. though
  43. There are lots of things I need to prepare before the trip. A. who B. that C. whom D. whose
  44. I my clothes, and the phone rang. A. wash B. washed C. am washing D. was washing
  45. Your T-shirt is so cool. Could you tell me ? A. where you buy it B. where do you buy it C. where you bought it D. where did you buy it Ⅵ. 完形填空(共 10 小题,每小题 1 分,计 10 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。 Homesick is a compound (复合的) word made up of HOME and SICK. You know what each 46 means on its own, of course. But do you know the meaning 47 they are used together? The definition (定义) of homesick is SICK FOR HOME. It means you miss your home. Now think for a minute 48 SEASICK. If you change the word HOME in the definition to the word SEA, would the definition 49 SEASICK? Does seasick mean SICK FOR SEA? It means something quite 50 . Seasick means SICK BY THE MOVEMENT ON THE SEA. When you are 51 , the only place you want to be is at home. When you are seasick, 52 you want to be is at sea. Have you ever 53 a person being heartsick? Heartsick doesn’t mean that something is wrong with a person’s heart. People are heartsick when they are 54 deep inside as if (好像) their hearts are broken. And we also have other compound words, such as handshake and 55 . Perhaps you may write definitions for them. It must be helpful to know something like this in your English study.
  46. A. word B. phrase C. sentence D. passage
  47. A. how B. why C. when D. where
  48. A. for B. from C. about D. like
  49. A. get B. fit C. read D. have
  50. A. right B. wrong C. same D. different
  51. A. homesick B. heartsick C. seasick D. carsick
  52. A. the first place B. the last place C. the only place D. the safe place
  53. A. thought over B. thought out C. heard from D. heard of
  54. A. hurt B. hit C. loved D. moved

  55. A. hobby B. height C. heaven D. handbag Ⅶ. 阅读理解(共 15 小题,每小题 2 分,计 30 分) 阅读 A、B、C 三篇材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。 A More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that’s why there are
  1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil cost! Get on a bicycle and ride around your neighbourhood. You may discover something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit ( 受 益 ) from the enjoyable exercise without polluting the environment. You don’t even have to ride all the way. Folding (折叠) bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travellers. Health Benefits of Bicycling: ● It helps to prevent heart diseases. ● Bicycling helps to control your weight. A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year. ● Bicycling can improve your mood (心情). Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident. ● Bicycling is healthier than driving.
  56. From the passage, we know that bicycling is becoming very . A. surprising B. exciting C. expensive D. popular
  57. When you are riding your bicycle around your neighbourhood, you may . A. pollute the environment around B. find something you didn’t notice C. go everywhere and use a little oil D. get off your bike and begin to work
  58. If you travel with a folding bike, you can fold it and . A. get out of the car B. take it onto a train C. put it in your purse D. go on airline websites
  59. One of the benefits from bicycling is that . A. you can fold the bicycle B. you will be friendly to others C. you will be more relaxed D. you may get fatter and fatter
  60. Which is TRUE according to the passage? A. Bicycling is enjoyable exercise for people. B. Driving cars is healthier than riding bikes. C. Riding a bike pollutes your neighbourhood. D. Common bikes are welcomed by all airlines. B Jack is a clerk of a bookstore. Here is the note from his boss, Ben. Jack has to decide what books to order according to the following note and the descriptions of the books. Hi Jack, You must hand in the order list of books to me by the first working day of every month. The rules
for choosing books are: For textbooks: ● August is coming. We must choose all textbooks, without thinking of other rules. For books which are not textbooks: ● If more than five copies of books were sold last month, we choose them. But if there are five copies or more in stock (现货), we do not make an order. ● If the wholesale (批发) prices of the books are higher than $75, we do not choose them. And we do not order anything whose retail (零售) price is higher than $1
  00. ● Ben The descriptions of the books Title: Homeland English Publisher (出版社): Homeland Ltd Wholesale price: $110 Retail price: $140 Textbook: Yes Copies sold last month: 3 Copies in stock: 2 Title: How to Become Successful Publisher: Founders Company Ltd Wholesale price: $25 Retail price: $40 Textbook: No Copies sold last month: 2 Copies in stock: 1 Title: Biology at a Glance Publisher: New Times Publishing Ltd Wholesale price: $70 Retail price: $95 Textbook: No Copies sold last month: 18 Copies in stock: 3 Title: Good Health in 20 Days Publisher: Oscar World Ltd Wholesale price: $50 Retail price: $66 Textbook: No Copies sold last month: 10 Copies in stock: 20
  61. Jack must hand in the order list to his boss by . A. the first day of last August B. the last working day of this month C. the last day of next August D. the first working day of each month
  62. If Jack wants to buy the books about success, he should order them from .
A. Homeland Ltd B. Founders Company Ltd C. Oscar World Ltd D. New Times Publishing Ltd
  63. The wholesale price of the book is over $1
  00. A. Homeland English B. Good Health in 20 Days C. Biology at a Glance D. How to Become Successful
  64. The number of the books sold best last month is . A. 3 B. 10 C. 18 D. 20
  65. Jack can’t buy Good Health in 20 Days because . A. it is not a school textbook B. its wholesale price is too high C. the copies in stock are more than 5 D. the copies sold last month are over 5 C Like many people, I have no clear idea about heroes. At some point, we all wonder if we need a hero and what a hero really is. Although there are a lot of differences in cultures, heroes around the world generally share a number of characteristics (特点) which give us courage and make us want to learn from them. A hero does something worth talking about. A hero has a special story to tell and people think highly of it. But a hero is not just the person with great fame (声誉) . A hero has powers (力量) larger than himself. Some people want to live like a hero, and they have to experience life with new and further meaning. A sure test for would-be heroes is what or whom they serve. What do they want to live and die for? If the answer suggests they serve only their own fame, they may be famous persons but not heroes. A hero has a vision from the mountaintop. He has the power to move people. He creates new possibilities. Without Gandhi, India might still be part of Britain. Without Martin Luther King, Jr., Americans might take different buses, eat in different restaurants, go for walks in different parks, and shop in different stores because of the different colours of their skin. There might be changes in society without a hero, but the speed of change would be rather slow. Thanks to heroes in history, they make the society develop so rapidly.
  66. According to this passage, a hero is a person who always . A. gives us courage B. thinks highly of others C. shares great fame D. stands on the mountaintop 67
 

相关内容

2010年6月四级英语真题及答案解析

   满分四六级英语网 www.cetcet.com 独家整理 2010 年 6 月 19 日大学英语四级 Part I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 wor ...

31年考研英语真题及答案(1980-2010年)全集(吐血推荐,永久免费下载)...

   童梦无忧网 试管婴儿论坛 www.tm51.com 本文由清江 MT 贡献 doc 文档可能在 WAP 端浏览体验不佳。建议您优先选择 TXT,或下载源文件到本机查看。 目录 1 使用说明(必读)…… 1 2010 年全国硕士研究生入学统一考试英语试题 …… 3 Section I Use of English…… 3 Section II Reading Comprehension…… 5 Part A…… 5 Part B…… 12 Part C…… 14 Section Ⅲ Writi ...

2010年12月英语四级真题及答案

   2010 年 12 月大学英语四级真题 Part I Writing (30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the outline given ...

2010年6月英语四级考试真题及答案

   本资料由学生范文网(http://www.xsfanwen.com)为您收集整理。 为您收集整理。 本资料由学生范文网 为您收集整理 2010 年 6 月英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be ...

2010年扬州市中考英语第一次模拟考试试题及答案

   扬州市 2010 年英语中考第一次模拟考试 本试卷分第Ⅰ 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分.第Ⅰ卷为第 1 至 45 题,第Ⅱ 选择题)和第Ⅱ 非选择题)两部分. 分钟. 卷为第 46 至 81 题.试卷总分 120 分,考试时间 100 分钟. 说明: 说明: 1. 答卷前,考生务必将本人的姓名,学校,试考证号填涂在答题卡相应的位置上. 2. 第Ⅰ卷上选择题答案和第Ⅱ卷上非选择题答案均必须填涂或填写在答题卡上,在试卷 上答题无效. 3. 考试结束,只上交答题卡. 第Ⅰ卷( ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

2010年重庆市中考英语试题及答案

   ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站: 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了”。为什么有好多学生对英语的 学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一样都是一种语 言, 为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 如果你 在伦敦呆上半年, 保准说起英语来会非常流利。 但很多 ...

2010中考英语真题分类汇编--句式结构

   为您服务教育网 http://www.wsbedu.com/ 2010 中考英语真题分类汇编--句式结构 ( )1. The spaceship will go around the earth in 2005 will be called Shenzhou Ⅶ. (2010 三亚) A. which ( B. who C. whom D. what )2.Shall we go to Monkey Island for a picnic tomorrow? (2010 三亚) If it ...

【免费】2009年河北省中考英语试题及答案

   更多英语学习资料,请访问 www.xlan.net.cn.在线学习英语,听说读写全掌握 2009 年 河 北 省 初 中 毕 业 生 升 学 文 化 课 考 试 英 语 试 卷 本试卷分卷Ⅰ和卷Ⅱ两部分.卷Ⅰ为选择题,卷Ⅱ为非选择题. 本试卷共 120 分,考试时间 120 分钟. 卷错误!未找到引用源. 错误!未找到引用源. (选择题,共 85 分) 错误 注意事项:1.答卷Ⅰ前,考生务必将自己的姓名,准考证号,科目填涂在答题卡上.考试 结束,监考人员将试卷和答题卡一并收回. 2.每小题选 ...

热门内容

大学英语精读第二册 Unit 1-Is There Life on Earth

   大学英语精读第二册 大学英语精读第二册 Unit 1:Is There Life on Earth? Unit One:Is There Life on Earth? It is humorous essay. But after reading it you will surely find that the author is most serious in writing it. Ts There Life on Earth? There was great excitement on ...

英语电影配音大赛的策划书

   公共管理系英语电影配音大赛的策划书 一、活动背景 语音模仿对语言学习有着巩固基础与运用提高的效果, 正确的发 音与自然的 语调是表达自己思想与理解别人语言的关键, 而趣味学习又是提高效 果的主要因 素之一。并且为迎接 2011 年的全国大学生英语竞赛和配合院级电影 配音大赛因 此开展此次活动。 二、活动目的 我们希望通过形式独特、内容丰富多彩的英语配音比赛,激发大 学生学习英 语的热情,提高大学生的英语语言素养,增进大学生对英文电影更深 层次的理解, 促进学生英语学习的交流, 从而让更多的大 ...

研究生英语学位考试模拟试题集

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

英语课堂幽默与修辞

   英语课堂幽默与修辞 长沙职业技术学院 肖吉 摘要: 摘要:在英语课堂教学中巧用修辞而恰当地幽他一默,使课堂教学更生动,可 以达到特殊的艺术效果,激发学生更愉快、主动地学习和思考,从而取得更好的 教学效果。 关键词:幽默,修辞,回文,提代, 歧义, 仿拟 关键词 Rhetoric and Humor in English Teaching Abstract: Teachers skillfully make use of rhetoric in English teaching to brin ...