选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库
绝密★ 绝密★考试结束前
2010 年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 英语试题及答案 英语试题及答案
听力(共两节, 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 小题; 段对话,每段对话后有一个小题, 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相 、 、 三个选项中选出最佳选项, 应位置,听完每段对话后, 秒钟的时间来回答有关小题的阅读下一小题,每段对话仅读一遍。 应位置,听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题的阅读下一小题,每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A £
  19.15 B £
  9.15 C £
  9.18 答案是 B
  1、What will Dorothy do on the weekend? A Go out with her friend B work on her paper C Make some plans
  2、What was the normal price of the T-shirt? A $15 B $30 C $50
  3、What has the woman decided to do on Sunday afternoon? A To attend a wedding B To visit an exhibition C To meet a friend
  4、When does the bank close on Saturday? A AT 1:00 pm B AT 3:00 pm C AT 4:00 pm
  5、where are the speakers? A In a store B In a classroom C At a hotel 第二节 (共 15 小题;每小题
  1.5 分,满分
  22.5 分) 听下面 5 段对话或独白,每段对话和独白后有几个小题,从题中所给的 A B C 三个选项中选出最佳选项,并标在 试卷的相应位置,听每段对话和独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 分钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作 答时间。每段对话和独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第
  6、7 题。 6 What do we know about Nora? A She prefers a room of own B She likes to work with other girls C She lives near the city center
w_w w. k#s5_u.c o* m

  7、What is good about the flat? A It has a large sitting room
选校网 www.xuanxiao.com 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库
选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库
B It has good furniture C It has a big kitchen 听第七段材料,回答第
  8、9 题。
  8.where has Barbara been? A. Milan. B. Florence. C. Rome. 9 .What has Barbara got in her suitcase? A . Shoes. B. Stones. C. Books. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。
  10. Who is making the telephone call? A. Thomas Brothers. B. Mike Landon. C. Jack Cooper.
  11. What relation is the woman to Mr. Cooper? A. His wife. B. His boss. C . His secretary.
  12. What is the message about? A. A meeting. B. A visit to France C. The date for a trip. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。
  13. Who could the man speaker most probably be? A. A person who saw the accident. B. The driver of the lorry. C. A police officer. 14 . What was Mrs. Franks doing when the accident took place? A. Walking along Churchill Avenue. B. Getting ready to cross the road. C. Standing outside a bank.
  15. When did the accident happen? A. At about 8:00 am. B. At about 9:00 am. C. At about 10:00 am.
  16. How did the accident happen? A.A lorry hit a car. B.A car ran into a lorry. C.A bank clerk rushed into the street. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。
  17. What is the talk mainly about? A. The history of the school. B. The courses for the term. C. The plan for the day.
w_w w. k#s5_u.c o* m w_w w. k#s5_u.c o* m w_w w. k#s5_u.c o* m
选校网 www.xuanxiao.com
专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库
选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库

  18. Where can the visitors learn about the subjects for new student? A. In the school hall. B. In the science labs. C. In the classrooms.
  19.What can students do in the practical areas? A. Take science courses? B. Enjoy excellent meals. C. Attend workshops.
  20. When are the visitors expected to ask question? A. During the lunch hour. B. After the welcome speech. C. Before the tour of labs. 第二部分:英语知识运用(共两节, 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节:单项填空( 小题; 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 请认真阅读下面各题, 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 请认真阅读下面各题,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 例:It is generally considered unwise to give a child he or she wants. A. however B. whatever C. whichever D. wherever 答案是 B。
w_w w. k#s5_u.c o* m

  21. The visitors here are greatly impressed by the fact that people from all walks of life are working hard for new Jiangsu. A.不填; a B. 不填;the C. the; a D. the; the
  22. The doctor is skilled at treating heart trouble and never accepts any gift from his patients, so he has a very good. A. expectation B. reputation C. contribution D. civilization
  23.?why, Jack, you look so tired! Well, I the house and I must finish the work tomorrow. A. was painting B. will be painting C. have painted D. have been painting
w_w w. k#s5_u.c o* m

  24. Thousands of foreigners were to the Shanghai World Expo the day it opened. A. attended B. attained C. attracted D. attached
  25. I haven’t got the reference book yet, but I’ll have a test on the subject next month. Don’t worry. You have it by Friday. A. could B. shall C. must D. may
w_w w. k#s5_u.c o*m

  26. The experiment has the possibility of the existence of any life on that planet, but it does not mean there is no life on other planets. A. found out B. pointed out C. ruled out D. carried out
  27. Do you think their table tennis team will win the first place at the coming Asian Games? .Ours is much stronger than theirs. A. Of course B. It depends C. Don’t mention it D. By no means
选校网 www.xuanxiao.com 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库
选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库

  28. The retired man donated most of his savings to the school damaged by the earthquake in Yushu ,the students to return to their classrooms. A. enabling B. having enabled C. to enable D. to have enabled
w_w w. k#s5_u. c o* m

  29. So far we have done a lot to build a low-carbon economy, but it is ideal. We have to work still harder. A. next to B. far from C. out of D. due to
  30. Peter , where did you guys go for the summer vacation? We busy with our work for months, so we went to the beach to relax ourselves. A. were B. have been C. had been D. will be
  31. I have tried very hard to find a solution to the problem, but in vain. why not consult with Frank? You see, . A. great minds think alike B. two heads are better than one C. a bird in the hand is worth two in the bush D. it’s better to think twice before doing something
w_w w. k#s5_u.c o*m

  32. The newly built café, the walls of are painted light green, is really a peaceful place for us, specially after hard work. A. that B. it C. what D. which
  33. Is everyone here? Not yet……Look , there the rest of our guests! A. come B. comes C. is coming D. are coming
w_w w. k#s5_u.c o*m

  34. George is going to talk about the geography of his country, but I’d rather he more on its culture. A.focus B.focused C.would focus D.had focused
  35.-I prefer shutting myself in and listening to music all day on Sundays. -That’sI don’t agree .You should have a more active life. A.where B.how C.when D.what 第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 请认真阅读下面短文,从短文后个题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Another person’s enthusiasm was what set me moving toward the success I have achieved.That person was my stepmother. I was nine years old when she enterd our home in rural Virginia. My father__36__me to her with these words:“I would like you to meet the fellow who is37 for being the worst boy in this county and will probably start throwing rocks at you no 38 than tomorrow morning.” My stepmother walked over to me, 39 my head slightly upward,and looked me right in the eye.Then she looked at my father and replied,“You are 40 .This is not the worst boy at all, 41 the smartest one who hasn’t yet found an outlet(释放的途径)for his enthusiasm.” That statement began a(n) 42 between us.No one had ever called me smart,My family and neighbors had built me up in my 43 as a bad boy . My stepmother changed all that. She changed many things.She 44 my father to go to a dental school,from which he graduated with honors.She moved our family into the county srat,where my father’s career could be more 45 and my brother and I could be better46 . When I turned fourteen,she bought me a secondhand47 and told me that she believed that I could become a writer.I
选校网 www.xuanxiao.com 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库
选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库
knew her ernthusiasm,I48 it had alreadly improved our lives.I accepted her 49 and began to write for local newspapers.I was doing the same kind of50 that great day I went to interview Andrew Carnegie and received the task which became my life’s work later.I beneficiary (受益者).My father became the 52 man in town.My brother and stepbrthers became a wasn’t the 51 physician,a dentist,a lawyer,and a college president. What power __53 has!When that power is released to support the certainty of one’s purpose and is 54 strengthened by faith,it becomes an irresistible(不可抗拒的)force which poverty and temporary defeat can never 55 . You can communicate that power to anyone who needs it.This is probably the greatest work you can do with your enthusiasm.
  36.A.rushed B.sent C.carried D.introduced
  37.A.distinguished B.favored C.mistaken D.rewarded
  38. A.sooner B.later C.longer D.earlier
  39. A.dragged B.shook C.raised D.bent
  40. A.perfect B.right C.wrong D.impolite
  41. A.but B.so C.and D.or
  42. A.ageement B.friendship C.gap D.relationship
  43. A.opinion B.image C.espectation D.mind
  44. A.begged B.persuaded C.ordered D.invited
  45. A.successful B.meaningful C.helpful D.useful
  46. A.treared B.entertained C.educated D.respected
  47. A.cemera B.radio C.bicycle D.typewriter
  48. A.considered B.suspected C.ignored D.appreciated
  49. A.belief B.request C.criticism D.description
  50. A.teahing B.writing C.studying D.reading
  51. A.next B.same C.only D.real
  52. A.cleverest B.wealthiest C.strongest D.bealthiest
  53. A.ebthusiasm B.sympathy C.fortune D.confidence
  54. A.deliberately B.happily C.traditionally D.constantly
  55. A.win B.match C.reach D.doubt 第三部分:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Usually, when your teacher asks a question, there is only one correct answer. But there is one question that has millions of current answers. That question is “What’s your name?” Everyone gives a different answer, but everyone is correct. Have you ever wondered about people’s names? Where do they come from? What do they mean? People’s first names, or given names, are chosen by their parents. Sometimes the name of a grandparent or other member of the family is used. Some parents choose the name of a well-known person. A boy could be named George Washington Smith; a girl could be named Helen Keller Jones. Some people give their children names that mean good things. Clara means “bright”; Beatrice means “one who gives happiness”; Donald means “world ruler”; Leonard means “as brave as a lion”. The earliest last names, or surnames, were taken from place names. A family with the name Brook or Brooks probably lived near brook(小溪); someone who was called Longstreet probably lived on a long, paved road. The Greenwood family lived in or near a leafy forest. Other early surnames came from people’s occupations. The most common occupational name is Smith, which means a person who makes things with iron or other metals. In the past, smiths were very important workers in every town and village.
w_w w. k#s5_u.c o*m w_w w. k#s5_u.c o*m w_w w. k#s5_u.c o* m
Some other occupational names are: Carter ? a person who owned or drove a cart; Potter ?a person who made pots and
选校网 www.xuanxiao.com 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频
 

相关内容

2007年普通高等学校招生全国统一考试英语试卷及答案-北京卷

   年普通高等学校招生全国统一考试(北京卷) 2007 年普通高等学校招生全国统一考试(北京卷) 英 语 第一卷(选择题 共 115 分) 第一部分:听力理解(共两节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话後有一道小题,从每题所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话後,你将有 10 秒中的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话你将听 一遍。 例:What is the man going to read? A.A ...

2007年普通高等学校招生全国统一考试英语试卷及答案-全国2(1)

   年普通高等学校招生统一考试(全国卷 II) 2007 年普通高等学校招生统一考试(全国卷 II) 英 语 第1卷 英语知识运用(共三节, 第一部分 英语知识运用(共三节,满分 50 分) 第一节 语音知识(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项,在答 题卡上将该项涂黑。 例:have A. gave B. save C. hat D. made 答案是 C. 1. 2. 3. 4. 5. stop bre ...

2009年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷)英语

   世纪金榜 圆您梦想 www.jb1000.com 2009 年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 英 第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 做题时,先将答案标在试卷上.录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡 上. 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间 ...

2009年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷)英 语

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 本资料来源于《七彩教育网》http://www.7caiedu.cn 2009 年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 英 语 第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C ...

2005年普通高等学校招生全国统一考试??英语(江苏卷)

   本资料来源于大家网高考英语论坛 http://club.topsage.com/forum-136-1.htm 2005 年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 英 语 YCYYCY 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。第一卷考试结束后,将本试 卷和答题卡一并交回。考试时间 120 分钟。 第一卷(选择题共 115 分) 意事项注: 1.作答第一卷前,请考生务必将自己的姓名、考试证号用书写黑色字迹的 0.5 毫米的签 字笔填写在答题卡上,并认真核对监考员所粘贴的条形码上的姓 ...

2010年普通高等学校招生全国统一考试江西卷-英语(部分答案)

   让优秀成为一种习惯 2010 年高考英语试题 英语试题 第一卷(选择题 满分 115 分) 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题前先将答题标在试卷上. 录音内容结束后, 你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上. 第一节(共 5 小题,每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话 仅读一遍 ...

2011年普通高等学校招生全国统一考试大纲--英语

   2011年普通高等学校招生全国统一考试大纲--英语 Ⅰ.考试性质 普通高等学校招生全国统一考试是由合格的高中毕业生和具有同等学力的考生参加的 选拔性考试.高等学校根据考生的成绩,按已确定的招生计划,德,智,体全面衡量,择优 录取.因此,高考应有较高的信度,效度,适当的难度和必要的区分度. 英语科考试是按照标准化测试要求设计的. Ⅱ.考试内容和要求 根据普通高等学校对新生文化素质的要求,参照教育部2000年颁发的《全日制高级中 学英语教学大纲(试验修订版)》 ,并考虑中学教学实际,制订本学科考 ...

2006年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷)英语

   绝密★ 绝密★启用前 试卷类型: 试卷类型:B 2006 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷) 英 语 本试卷六大题,共 16 页,满分 150 分。考试用时 120 分钟。 注意事项: 注意事项:l.答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号填写在答 题卡上.用 2B 铅笔将答题卡试卷类型(B)涂黑。在答题右上角的“试室号”栏 填写本科目试室号,在“座位号”列表内填写座位号,并用 2B 铅笔将相应的 信息点涂黑。不按要求填涂的,答卷无效. 2.选择题每小题选出答案后, ...

2007年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷)英语

   2007 年普通高等学校招生全国统一考试 广东卷 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷 广东卷) 2007 年普通高等学校招生全国统一考试 广东卷 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷 广东卷) 英 语 Ⅱ语言知识及应用(共两节,满分 35 分) 第一节 完形填空(共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 21?30 各题所给的 A,B,C 和 D 项中,选 出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑. Wouldn't it be great if w ...

2008年普通高等学校招生全国统一考试 (北京卷)英语

   中国教育在线高考频道 http://gaokao.eol.cn 2008 年普通高等学校招生全国统一考试 (北京卷) 北京卷) 英语 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小 题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What did ...

热门内容

高中英语学习方法 - 英语 - 未来北大人社区

   高中英语学习方法 - 英语 - 未来北大人社区 | 首页 | 招生信息 | 北大纵览 | 院系介绍 | 求学北大 | 北大人物 | 网上报名 | 咨询论坛 | 燕园生活 | 联系招办 | 排行! jamesdavid 退出 短消息 搜索 标签 我的 控制面板 道具 帮助 未来北大人社区 » 英语 » 高中英语学习方法 ‹‹ 上一主题 | 下一主题 &am ...

八年级下册英语unit7

   Miss Chen Would you mind telling me your …? (最有礼貌的方式) 最有礼貌的方式) 有礼貌的方式) (有礼貌的方式) 立刻 你介意…吗 你介意 吗? turn down the music Xiaoxin,w Xiaoxin,would you mind turning down the music? turning I’m sorry. I’ll do it right away. Would you mind looking and saying ...

初一英语语法

   初一英语语法 一、词法 1、名词 、 A) 名词的数 ) 、名词的数 、 我们知道名词可以分为可数名词和不可数名词, 而不可数名词它没有复数形式, 但可数名词 却有单数和复数之分,复数的构成如下: 一)在后面加 s。如:fathers, books, Americans, Germans, apples, bananas 二)x, sh, ch, s, tch 后加 es。如:boxes, glasses, dresses, watches, wishes, faxes 三)1)以辅音字母加 ...

小学5年级牛津英语第一单元教案

   课堂教学大赛资料 Module 1 Getting to know you Unit 1 Can I do this? ? 城区凤阳小学 张谢金 一、主要新授内容(New contents) Words and phrases: go out, dinner time. Structure: Can I/we……? Yes, you can. / No, you can’t. Here you are. Function: 1. Asking for permission. 2. Reply ...

2010电大开放英语形成性考核册答案

   电大开放英语(1)形成性考核册 作业答案 1 第一部分 交际用语 1. A 2. B 3. B 4. B 5. A 第二部分 词汇与结构 6. B 7. A 8. C 9 .C 10. C 11 .B 12 .B 13. C 14 .C 15. C 16. B 17. A 18. B 19. B 20. A 21. B 22. A 2 3. C 24. C 25. A 第三部分 句型变换 26. He is a manager. Is he a manager? 27. She usuall ...