华师习联教育高考满分系列
Tel:88802180
13695700647
2010 陕西省全国高校招生考试 英 语
第一部分 英语知识运用(共四节,满分 55 分) 第一节 语音知识(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 从每小题的 A,B,C,D 四个选项中,找出所给单词的正确读音,并在答题卡上 将该选项涂黑.
  1. taste A./teist/
  2. touch A.
  3. rely A.
  4. loss A.
  5. agriculture A. B. C. D. B. C. D. B. C. D. B. C. D. B./t st/ C. D./tЗ:st/
第二节 情景对话(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 根据对话情景和内容,从对话后所给的选项中选出能填入每一空白处的最佳 选项,并在答题卡上将该选项涂黑.选项中有两个为多余选项
Jerry: Hi , Mike. Look like you've got some sun. Mike: I guess so. I spent the weekend on the beach. Jerry: Really? That sounds exciting. __6__ Mike: At my friend's house .He invited me to stay there for as long as I wanted. Jerry: __7__ Mike: Oh, I have a paper to work on. Jerry: _8__ I mean besides lying out in the sun. Mike: I play some volleyball. I never realized how hard it is to run on sand. Jerry: _9__ Did you go swimming? Mike: I intended to. __10__So I just went fishing. Jerry: All sounds so relaxing. A. What a pity! B. It must be cool. C. Where did you stay? D. But how did you get there? E. So what else did you do out there? F. But the water wasn't warm enough G. Then why not stay there for a longer time?
第三节 语法和词汇知识(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 从每小题的 A,B,C,D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答 题卡上将该选项涂黑.
-1-
华师习联教育高考满分系列
Tel:88802180
13695700647

  11. The old temple roof was damaged in storm is now under repair. A. where B. which C. its D. whose
  12. The cost of renting a house in central Xi'an is higher than in any other area of the city. A. that B. this C. it D. one
  13. ?What's the noise? It sounds as if it comes from upstairs. -- .It must be the window-cleaner working, next door. A. I'm not sure B. I hope not C. I'd rather not D. I don't think so
  14. You look well. The air and the sea foods in Sanya must you, I suppose. A. agree with B. agree to C. agree on D. agree about
  15. If we the other road, we might have arrived here in time for the meeting. A. take B. had taken C. took D. have taken
  16. from the top of the tower, the south foot of the mountain is a sea of trees. A. Seen B. Seeing C. Having seen D. To see
  17. John opened the door. There he had never seen before. A. a girl did stand B. a girl stood C. did a girl stand D. stood a girl
  18. It never occurred to me you could succeed in persuading him to change his mind. A. which B. what C. that D. if
  19. His first book next month is based on a true story. A. published B. to be published C. to publish D. being published
  20. John thinks it won't be long he is ready for his new job. A. when B. after C. before D. since
  21. I have to see the doctor because I a lot lately. A. have been coughing B. had coughed C. coughed D. cough
  22. Studies show that people are more to suffer from back problems if they always sit before computer screens for long hours. A. likely B. possible C. probable D. sure
  23. May I take this book out of the reading room? No, you . You read it in here. A. mightn't B. won't C. needn't D. mustn't
  24. It is reported that many a new house at present in the disaster area. A. are being built B. were being built C. was being built D. is being built
  25. What a fine day! Shall we go picnicking? . But we need to be home before six o'clock for the football match. A. Have a nice time. B. Pardon me C. That's great D. You are right 第四节 完形填空(共 20 小题,每小题
  1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题的 A,B,C,D 四个选项中,选出适合填入对应空白处的 最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑. I used to live selfishly, I should admit. But one moment changed me. I was on my lunch break and had 26 the office to get something to eat . On the way, I 27a busker (街头艺人),with a hat in front of him. I had some 28 in my pocket, but I would not give them to him, thinking to myself he would 29 use the money to feed his addiction to drugs or alcohol. He 30 like that typeyoung and ragged. 31 what was I going to spend the money on? Only to feed my addiction to Coca-Cola or chocolate! I then 32 I had no right to place myself above 33 just
-2-
华师习联教育高考满分系列
Tel:88802180
13695700647
because he was busking. I 34 and dropped all the coins into his 35, and he smiled at me, I watched for a while. As 36 as it sounds, I expected something more to come from that moment?a feeling of 37 or satisfaction, for example. But nothing happened 38 , I walked off. "It proved to be a waste of 39 ,"I thought. On my way home at the end of the 40, I saw the busker again and he was 41 . I watched him pick up the hat and walk 42 a cafe counter. There he poured the 43 contents into a tin collecting 44 an earthquake fund-raising (募捐) event. He was busking for charity(慈善)! Now I donate any 45 I have to charity tins and enjoy the feeling of giving.
  26. A. left B. cleaned C. prepared D. searched
  27. A. led B. chose C. saw D. fooled
  28. A. chocolates B. coins C. tins D. drugs
  29. A. almost B. only C. rather D. still
  30. A. acted B. looked C. sounded D. smelt
  31. A. Though B. For C. Therefore D. But
  32. A. declared B. realized C. expected D. guessed
  33. A. it B. all C. him D. them
  34. A. waited B. followed C. stopped D. arrived
  35. A. rag B. hat C. pocket D. counter
  36. A. selfish B. awkward C. innocent D. special
  37. A. happiness B. sadness C. love D. hate
  38. A. Disappointedly B. Unfortunately C. Coincidentally D. Comfortably
  39. A. words B. effort C. space D. money
  40. A. moment B. day C. break D. event
  41. A. walking around B. passing by C. packing up D. running off
  42. A. around B. in C. behind D. to
  43. A. chief B. basic C. actual D. total
  44. A. by B. for C. on D. with
  45. A. work B. time C. energy D. change 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B,C,D 四个选项中,选出最佳选项,并在答 题卡上将该选项涂黑. A Ask Dr? Jeffers This month Dr. Jeffers is answering questions about the human brain and how it works.
Dear Dr. Jeffers, One of my colleagues, Felix Moeller, told me that scientists are learning to use computer to 'read minds'. Is there any truth to this story/ ?Jane Leon, New York, USA Dear Ms. Leon, Well, a lot of research is being conducted in this area, but so far, the brain scanning equipment and corresponding computer programs haven't been able to actually read thoughts. In one experiment, test subjects(受试者)were connected to scanning equipment and shown two numbers on a screen. They were then asked to choose between adding or subtracting(减)the two
-3-
华师习联教育高考满分系列
Tel:88802180
13695700647
numbers. Using this method, researchers were able to follow brain processes and make the correct assumptions(假设)70 percent of the time. It's not quite mind reading, but it's certainly a first step. ?Dr. J. Dear Dr. Jeffers, My three-year-old son loves it when I dig my fingers into his sides and tickle (胳肢)him until he laughs uncontrollably. The other day I noticed him trying to tickle himself but he couldn't do it. Why not? ?Glenn Lewis, Vancouver, Canada Dear Mr. Lewis, It's because of how the brain works. The brain is trained to know what to pay attention to and what to ignore. It causes us to ignore physical feelings we expect to happen, but it causes a mild panic reaction when there is an unexpected feeling. For example, you don't notice how your shoulder feels while you're walking down the street. But if someone comes up behind you and touches you lightly on the shoulder, you may jump in fear. It's that unexpected part that causes the tickle reaction. ?Dr. J.
  46. What can we learn from the answer to the first question? A. Some equipment is able to read human minds. B. Some progress has been made in mind reading. C. Test subjects have been used to make decisions. D. Computer programs can copy brain processes.
  47. People laugh when tickled by others because the feeling is . A. unexpected B. expected C. comfortable D. uncomfortable
  48. Who has got a little child according to the text? A. Ms. Leon B. Mr. Lewis C. Mr. Moeller D. Dr. Jeffers
  49. According to the text, Jeffers is probably . A. a computer programmer B. a test subject C. a human brain expert D. a medical doctor B Brave Frenchman Found Half-way Around the World (NEW YORK) A French tourist highly praised for rescuing a two-year-old girl in Manhattan said he didn't think twice before diving into the freezing East River. Tuesday's Daily News said 29-year who left the spot quickly after the rescue last Saturday. He lifted the little girl out of the water after she fell off the bank at the South Street Scaport museum. He handed the girl to her father, David Anderson, who had dive in after him. "I didn't think at all," Duret told the Daily News. "It happened very fast. I reacted very fast." Duret, an engineer on vacation ,was walking with his girlfriend along the pier(码头)when he saw something falling into the water .He thought it was a doll, but realized it was a child when he approached the river. In an instant, he took off his coat and jumped into the water. When he reached the girl, she appeared lifeless, he said. Fortunately, when she was out of the water, she opened her eyes. Anderson said his daughter slipped off the bank when he was adjusting his camera. An
-4-
华师习联教育高考满分系列
Tel:88802180
13695700647
ambulance came later for her, said Duret, who was handed dry clothes from cookers. Duret caught a train with his girlfriend shortly after. The rescue happened on the day before he left for France. Duret said he didn't realize his tale of heroism he was leaving the next morning. "I don't really think I'm a hero," said Duret. "Anyone would do the same ting."
  50. Why was Duret in New York? A. To meet his girlfriend B. To work as an engineer C. To spend his holiday D. To visit the Andersons
  51. What did Duret do shortly after the ambulance came? A. He was interviewed by a newspaper B. He asked his girlfriend for his dry clothes C. He went to the hospital in the ambulance D. He disappeared from the spot quickly
  52. Who divide after Duret into the river to save the little girl? A. David Anderson B. A passer-by C. His girlfriend D. a taxi driver.
  53. When was Duret most probably found to be the very hero? A. The day when he was leaving for home. B. A couple of days after the girl was rescued C. The first day when he was in New York D. The same day when he was interviewed. C The 1900 house The bowler family was one of more than 400 families who applied to 1900 house, a reality TV shout which took a typical family back a hundred years to se how people lived in the days before the internet, computer games and even electricity. The bowler family spent three months in a London home without a telephone, computers, TV, or fast food. The bowlers wore clothes from 1900, are only food available in English at that time, and cooked their meals on a single stove. Paul bowler still went to work every day in a then uniform. The children changed their clothes on the way to and from school and their classmates didn't know about then unusual home life. Joyce stayed at home, cooking and cleaning like a typical housewife of the time, though everything took three times as long. So does Joyce think that people's lives were better in the old days? "I think people in the old days had just ad many troubles and worries," Joyce said. "And I don't think their life was better or worse, there were lots of things back than that I'm happy I don't have to deal with nowadays, but on the other hand life was simpler." "We had a lot more time with our family, and it was hard being nice to each other all the time," eleven-year-old Hilary said. So what did the Bowler family miss most about modern life while living in the 1900 house? Paul, 39: "telephone and a hot shower" Joyce, 44: "a quick cup of tea from a kettle you could just turn on" Hilary, 11: "rock CD" Joseph, 9: "hamburger and computer games"
  54. While the Bowler family was living in 1900 house, . A the mother spent more time on housework B the two children wore the then clothes for school C they prepared their meals together on a stove D they ate simple foods they had never seen
  55. According to Paragraph 4, what's Joyce's opinion about life in 1900? A There were fewer problems for the family. B Life was simpler but worse than it is now.
-5-
华师习联教育高考满分系列
Tel:88802180
13695700647
C There were things she liked and disliked. D The family had more time to stay together
  56. What would Hilary expect most from modern life in the three months? A To play computer games B. To make phone calls C To listen to music D. To chat on the Internet D Stop Spam When I first got an e-mail account ten years ago, I received communications only from family, friends, and colleagues. Now it seems that every time I check my e-mail, I have an endless series of advertisements and other correspondence that do not interest m
 

相关内容

2010年重庆高考英语听力试题及答案

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 2010 年重庆高考英语听力试题及答案 英语 英语试题卷共 16 页。满分 150 分。考试时间 120 分钟。 一、听力(共三节,满分 30 分) 做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试题卷上的答案转涂或转填到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1. 5 分,满分 7. 5 分) 请听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、 ...

2009年全国高考英语试题及答案-全国1

   绝密 启用前 2009 年普通高等学校招生全国统一考试 英 语 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分.第一卷 1 至 14 页. 第二卷 15 至 16 页.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回. 第一卷 注意事项: 1. 答题前,考生在答题卡上务必用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名, 准考证号填写清楚,并贴好条形码.请认真核准条形码上的准考证号,姓名 和科目. 2. 每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需 改动,用橡皮擦干净后,再选 ...

2009年全国高考英语试题及答案-江苏卷

   年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 2009 年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 英 语 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 做题时,先将答案标在试卷上.录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上. 第一节( 小题; 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来 ...

2009年全国高考英语试题及答案-全国2

   2009 年普通高等学校招生全国统一考试考题卷 英 语 第一卷(选择题) 英语知识运用(共三节, 第一部分 英语知识运用(共三节,满分 50 分) 第一节 语音知识(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项, 并在答题卡上将该项涂黑. 例:have A. gave 答案是 C 1. July A. diary 2. medicine A. twice 3. seize A. neighbour 4. det ...

2009年全国高考英语试题及答案-天津卷

   2009 年普通高校招生统一考试天津卷 英语 年普通高校招生统一考试天津卷(英语 英语) 第I卷 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项. 例:Stand over there you'll be able to see it better. A. or 答案是 B. B. and C. but D. while 1. I'm trying to bre ...

2009年全国高考英语试题及答案-安徽卷

   2009 年普通高等学校招生全国统一考试 安徽卷 年普通高等学校招生全国统一考试(安徽卷 安徽卷) 英 语 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,第Ⅰ卷第 1 至第 l4 页,第Ⅱ卷第 l5 至第 l6 页.全卷满分 l50 分,考试时间 l20 分钟. 考生注意事项: 考生注意事项: 1.答题前,务必在试题卷,答题卡规定的地方填写自己的姓名,座位号,并认真核对 答题卡上所粘贴的条形码中姓名,座位号与本人姓名,座位号是否一致.务必在答题卡背面 规定的地方填写姓名和座位号后两位. ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

英语学习_2003-2010年全国大学生英语竞赛C类初赛、决赛真题及答案汇总集_必备

   2003-2010 年全国大学生英语竞赛 C 类初赛、决赛真题及答案汇总集(原创) 初赛、决赛真题及答案汇总集(原创) 弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 2003 年全国大学生英语竞赛初赛试题 2003 National English Contest for College Students (Preliminary) Part I Listening Comprehension(30 minutes,30 points) Section A Di ...

2010年江苏省徐州市中考英语试题

   中国最大的教育门户网站 合 并 自 : AoShu.com( 奥 数 ) 、 ZhongKao.com( 中 考 ) 、 GaoKao.com( 高 考 ) 、 ZuoWen.com( 作 文 ) 、 YingYu.com( 英 语 ) 、 YouJiao.com( 幼 教 ) 、 BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合 并 自 : AoShu.com( 奥 数 ) 、 ZhongKao.c ...

2010年中考英语试题分类汇编-句子翻译

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题五句子翻译 年中考英语试题分类汇编( 专题五 考点一、根据中文补全句子 (2010 江苏省宿迁市五、根据所给汉语完成下列句子,每空词数不限 ,满分 10 分) 61. 迈克敲了敲门,但没有回应。 Mike ▲ the door, but there was no answer. 62. 昨天这位医生为病人做手术了吗? Did the doctor ▲ the patients ye ...

热门内容

英语六级真题

   1999年1月CET-6真题 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the que ...

初二英语上册Unit4-unit5周考试卷

   初 二 英 语 周 考试 卷 I. 根据首字母填空。 根据首字母填空。 (10 分) ( 1. Japanese is d from French. 2. After the exam, we all want to know the r. 3. How often do you exercise a week? Once or twice? No, three t a week. 4. If you always eat lots of fruit and vegetables and d ...

英语四级历年真题高频词汇

   一、名词词组和固定搭配 1.介词+名词 by accident 偶然 on account of 因为,由于,为了……的缘故 in addition to 另外,加之 in addition 除…之外(还) in the air 流传中 on (the/an) average 按平均值,通常 on the basis of 根据,在…的基础上 at best 充其量,至多 for the better 好转,向好的方向发展 on board 在船(车或飞机)上 out of breath 喘 ...

英语速成的秘诀暨本资料使用方法口语绝密资料

   英语速成的秘诀 这篇文章会有点长,但是我希望你可以把这篇文章看完. 这篇文章会有点长,但是我希望你可以把这篇文章看完. 如果你对这篇文章感兴趣, 那么我想你应该也一直在寻求英语突破的办法. 不知道你有没有 这样的困惑,英语学了很多年(如果从初中开始接触英语,到现在至少也快十年甚至十几年 了吧) ,单词也背了,语法也背了,怎么一开口就没词呢?怎么一要跟人说外语心里就慌得 不知道怎么开口呢?于是,你开始寻找不同的学习方法,背各种材料,但总是一再重复,单 词总也记不住,语法纷繁复杂越抠越死,学习十 ...

成功英语阅读第二册中文翻译

   第一部分 Unit 1 诚实的男孩 当人们捡到贵重物品归还失主的时候, 通常会收到回报。 这是因为这个人不仅找到了丢失 的东西,还花费了时间找到失主或者送到警局。 曾经有一个小男孩在购物中心捡到了一个女人的钱包。 钱包里有些钱和那个女人的驾驶执 照。她的名字和住址都印在执照上,所以那个男孩知道她住在哪里。那天晚上他去她家敲了 门。当她打开门,他说“我捡到了你的钱包” ,然后把钱包交给她。 “非常感谢, ”她说。她打开钱包拿出所有的钱。她想给男孩小小的回报,但是钱包里只 有一张 20 美元的钞 ...