绝密★启用前
试卷类型:A
泰安市二?一?年初中学生学业考试
英 语 试 题
本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分。第 I 卷 1 至 8 页,第 II 卷 9 至 11 页,共 120 分。考试时间 120 分钟。
第 I 卷(选择题,共 80 分) 选择题,
第一部分 听 力(共 25 小题;每小题 1 分,满分 25 分)
(一)听句子,选择适当的应答语。每个句子读两遍。
  1. A. It’s new.
  2. A. No, I can’t.
  3. A. They are good.
  4. A. He is swimming.
  5. A. It’s my pleasure. B. It’s fine. B. Yes, I do. B. Good idea. B. I’m reading. B. I’m afraid I can’t. C. It’s black. C. Yes, I am. C. We like hot dogs. C. She is singing. C. Yes, please.
(二)听对话及问题,选择相对应的图画。每段对话及问题读两遍。
  6. A. B. C.

  7. A.
B.
C.

  8. A.
B.
C.

  9. A.
B.
C.

  10. A.
B.
C.
(三)听五段对话和五个问题,选择每个问题的正确答案。每段对话及问题读两遍。你将 有 15 秒钟的时间阅读下面 5 个小题。
  11. A. In 19
  53. B. In 19
  65. C. In 19
  55.
  12. A. Went to a picnic. B. Did her homework. C. Had a party.
  13. A. Every day. B. Sometimes. C. Never.
  14. A. Country music. B. Pop music. C. Classical music.
  15. A. $ 1
  00. B. $ 2
  00. C. $ 3
  00. (四)听两段长对话,选择每个问题的正确答案。每段对话读两遍。你将有 20 秒钟的时间阅 读下面 5 个小题。 听第一段对话,完成第 16?18 小题。
  16. Where does the woman go? A. The hotel. B. The hospital. C. The station.
  17. Where is the station? A. At the end of the road. B. In the middle of the road. C. Near the factory.
  18. How far is the station? A. Three kilometers. B. Two kilometers. C. Ten kilometers. 听第二段对话,完成第
  19、20 小题。
  19. What are they getting ready for? A. Teachers’ Day. B. Children’s Day. C. Women’s Day.
  20. Where will they hold the party? A. In the office. B. In the library. C. In the classroom. (五)听短文,选择每个问题的正确答案。短文读两遍。你将有 20 秒钟的时间阅读下面 5 个小题。
  21. What does the mother do? A. A teacher. B. A farmer. C. A worker.
  22. What is the mother like? A. She is tall and beautiful. B. She is tall and fat. C. Her hair is brown.
  23. What does the mother like doing? A. Fishing. B. Swimming. C. Planting flowers.
  24. Who does she often give flowers to? A. Her friends. B. The teacher. C. The father.
  25. What is important to a student from the passage? A. Playing. B. Studying. C. Surfing the Internet.
第二部分 语言知识运用(共两节, 满分 25 分)
第一节 语法和词汇(共 15 小题;每小题 1 分, 满分 15 分) 从每小题 A、B、C、D 四个选项中, 选出能填入相应空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂 黑。
  26. ?What’s most useful invention in the 20th century? ? computer, I think. A. the, A B. a, A C. the, The D. /, The
  27. ?Lucy, do you like ? ?Yes. Most of my clothes are . A. an orange, an orange B. orange, orange C. oranges, oranges D. orange, an orange
  28. ?Jim, Tom is looking for his English book. Is this ? ?No, that is . I don’t know where his is.
A. his, mine B. he, mine C. him, mine D. his, my
  29. ?Why do you always watch Channel 10 instead of Channel 5, Grandpa? ?The programs on Channel 10 are better. A. more much B. much more C. more D. much
  30. ?I can’t decide . ?You mean the purple sweater or the blue one? A. how to go there B. who to go with C. where to visit D. which to choose
  31. ?Where is Mr. Lee? I have something important to tell him. ?You find him. He Japan. A. won’t, has gone to B. may not, has been to C. may, has gone to D. can’t, has been to
  32. ?Which of these two English books will you borrow? ?I’ll borrow of them. Because they are very interesting. A. either B. all C. neither D. both
  33. ?Lots of trees and flowers on both sides of Huanshan Road last year. ?Oh, that’s beautiful. A. are planted B. were planting C. were planted D. have planted
  34. ?Hi, Daming. It’s said the famous singer will come to Tai’an. Do you know ? ?Next month. A. when does he come B. when he comes C. when will he come D. when he will come
  35. ?Tom, your books should be in right order. ?OK. I’ll right now. A. put them down B. put them away C. put them up D. put them on
  36. ?How about going shopping this weekend, Peter? ?Sorry. I prefer rather than . A. to stay at home, go out B. to go out, stay at home C. staying at home, go out D. going out, stay at home
  37. ? will you come back, Mum? ?In ten minutes. A. How long B. How soon C. How often D. How far
  38. ? kind girl Nancy is! ?Yes, she is always ready to help others. A. What B. What a C. How D. How a
  39. ?Hello! Is that Kate speaking? ?Yes, . A. it’s Kate B. I’m Kate C. this is Kate D. Kate is me
  40. ?My mother and I will go to Shanghai this summer. ?. Shall we go together? A. So do I B. So can I C. So am I D. So will I 第二节 完形填空(共 10 小题;每小题 1 分, 满分 10 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出能填 入短文相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Stuart and Steve were twin brothers. Stuart loved to play basketball. But Steve loved to read books. One day Stuart was playing basketball 41 he fell and broke his leg. When they took him to
the hospital, the doctor said he wouldn’t be able to play for six months. Steve went 42 him and brought him books on basketball. At first Stuart wasn’t going to read them. Then he began to read them and 43 that there were ways he could play basketball better. He began to think that books weren’t that 44 . When Stuart’s leg started getting better, Steve would help him by going for walks with him. 45 Stuart’s doctor said he could start playing basketball again. Then Stuart showed Steve how to toss (投) for baskets. Steve found that he enjoyed it. Then Stuart was ready to 46 the basketball games. Steve went to games and enjoyed himself. They then 47 practiced basketball and read books together. So you can see, when 48 happens, something good may also happen. Steve showed Stuart about books and Stuart showed Steve about basketball. So you can also 49 showing others something that you like to do and they can show you something that they like to do. 50 you can find new things to do.
  41. A. until B. when C. after D. where
  42. A. on seeing B. to call C. to visit D. to look
  43. A. saw B. looked C. read D. found
  44. A. good B. bad C. better D. worse
  45. A. But B. However C. Finally D. So
  46. A. take part B. win C. lose D. join in
  47. A. always
  48. A. anything good
  49. A. try
  50. A. On the way B. never B. something nice B. practice B. By the way C. seldom C. something bad C. enjoy C. All the way D. much D. anything wrong D. like D. In this way
第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题
  1.5 分, 满分 30 分)
阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选出能回答所提问题或完成所 给句子的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 A Sixteen years ago a boy gave me an important gift. It was a smile. It was the early autumn of my first year at a middle school, and my old school was far away. As a result, no one knew who I was. I was very lonely, and afraid to speak to anyone. Every time I heard the other students talking and laughing, I felt my heart break. I couldn’t talk with anyone about my problems. Then one day, when my classmates were talking happily with their friends, I was sitting at my desk unhappily as usual. At that moment, a boy entered the classroom. I didn’t know who he was. He passed by me and then turned back. He looked at me, with a smile. Suddenly, I felt the touch of something bright and friendly. It made me feel happy and warm. That smile changed my life. I started to talk with other students and made friends. Day by day, I became closer to everyone in my class. The boy with the lucky smile has become my best friend now. One day I asked him why he had smiled, but he couldn’t remember doing so! It doesn’t matter because all the dark days have gone. I believe that the world is what you think it is. If you think it is lonely, you might always be alone. So smile at the world and it will smile back.
  51. When did the writer get the gift? A. At the age of 1
  6. B. After making friends with the boy. C. In the first year at a middle school.
[来源 :Zxxk.Com]
D. After becoming closer to everyone in the class.
  52. Why was the smile an important gift? A. Because the writer’s old school was far away. B. Because the writer didn’t know who the boy was. C. Because the smile didn’t mean anything to the boy. D. Because the writer felt lonely and had no friends and it made her feel happy and warm.
  53. Why didn’t the writer talk to anyone in her new school about her problems? A. Because she was always unhappy. B. Because she didn’t know anyone at the time. C. Because she was in the first year at the junior high school. D. Because she didn’t want her parents to worry about her.
  54. How did the smile change her life? A. She started to make friends. B. She became the best friend of the boy. C. Her parents didn’t worry about her any more. D. She realized that she was lonely.
  55. Where does she now think her feeling of unhappiness came from? A. From her old school. B. From her parents. C. From herself. D. From her classmates at the new school. B Almost every day, we discuss the topic of health, especially for kids. But what is health? “Health” means eating well, getting enough exercise, and having a healthy wei ght. Let’s read the following rules. They can help you stay healthy.
  1. Eat a variety of food, especially fruit and vegetables. We all know that eating fruit and vegetables can help us stay healthy, but many of us only eat our favorite food. Remember that we can only get the nutrition (营养) we need by eating different kinds of food, especially fruit and vegetables.
  2. Drink water and milk most often. Everyone knows that water is important. Besides that, kids need plenty of calcium (钙) to grow strong bones, and milk is rich in it. Every day, you should drink at least three cups of milk, when you are 9 years old or older. You should also try to have less sugary drinks, like soda and coca. They include a lot of sugar. Sugar only includes calories (热量), not important nutrition.
  3. Listen to your body. When you are eating, notice how your body feels. When your stomach feels comfortably full, stop eating. Eating too much makes you feel uncomfortable. If you do it too often, it can make you unhealthy and fat.
  4. Limit screen time. What’s screen time? It’s the amount of time you spend watching TV, movies and playing computer games. The more time you spend on these sitting-down activities, the less time you spend playing sports, like basketball, and doing other activities like riding and swimming. Try to spend no more than 2 hours a day on screen time.
  56. In this passage, “health” includes all of the following EXCEPT . A. eating well C. having a healthy weight B. doing more exercise D. wearing comfortable clothes

  57. The underlined phrase “a variety of” means .
A. plenty of
B. all kinds of
C. the rest of
D. a lot of

  58. Which of the following is NOT true? A. Eating more fruit and vegetables is good for people. B. We should eat and drink things with little sugar. C. We should spend the same time on both sitting-down activities and sports. D. When we are full, we should stop eating, no matter how delicious the food is.
  59. Screen time is the time that you spend . A. playing computer games C. watching TV
  60. What’s the main idea of the passage? A. How to eat healthy food. C. Suggestions for staying healthy. B. Eating and playing are both important. D. Health is very important. C In Britain you may often hear “Drop in any time” or “Come to see me soon”, but you can’t really do that. People just say those things to make you feel welcome. It is better to telephone before visiting someone at home. If you receive a written invitation to an event that says “RSVP”, you should reply to let the person who sent the invitation know whether or not you plan to go. You should never accept an invi tation unless you really plan to go. You may refuse by saying, “Thank you for inviting me, but I will not be able to come.” If, after accepting, you are unable to go, be sure to tell those who are expecting you as soon as possible that you will not be there. Although it is not necessarily expected that you give a gift to your host, it is considered polite to do so, especially if you have been invited for a meal. Flowers, chocolate, or a small gift are all appropriate(合适的). A thank-you note or telephone call after the visit is also considered polite and is an appropriate way to express your appreciation for the invitation.
  61. What can you do when a British friend says, “Drop in anytime”? A. Visit him or her at any time. B. Say no time to him or her seriously. C. Telephone him or her before visiting. D. Visit him or her soon.
  62. What does the underlined word “RSVP” p
 

相关内容

(山东省)泰安市2010年初中学生学业考试英语试题(Word版,附答案)

   本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网 www.21cnjy.com 绝密★启用前 试卷类型:A 泰安市二0一0年初中学生学业考试 英 语 试 题 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分.第 I 卷 1 至 8 页,第 II 卷 9 至 11 页,共 120 分.考试时间 120 分钟. 第 I 卷(选择题,共 80 分) 选择题, 注意事项: 1. 答第 I 卷前, 考生请务必将自己的姓名,准考证号,考试科目等涂,写在答题卡上. 2. 第 I 卷选出答案后, 用铅笔把 ...

(山东省)泰安市2010年初中学生学业考试英语试题(Word版,附答案)

   本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网 www.21cnjy.com 绝密★启用前 试卷类型:A 泰安市二0一0年初中学生学业考试 英 语 试 题 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分。第 I 卷 1 至 8 页,第 II 卷 9 至 11 页,共 120 分。考试时间 120 分钟。 第 I 卷(选择题,共 80 分) 选择题, 注意事项: 1. 答第 I 卷前, 考生请务必将自己的姓名、准考证号、考试科目等涂、写在答题卡上。 2. 第 I 卷选出答案后, 用铅笔把 ...

2008年浙江省丽水市初中毕业生学业考试英语试题(word版 有答案和录音文本)

   芦溪英语教学网 www.171english.cn 合作 交流 借鉴 创新 浙江省 2008 年初中毕业生学业考试(丽水市卷) 英 温馨提醒: 温馨提醒: 语 1.全卷满分为 150 分,考试时间为 100 分钟。 2.全卷分“卷一”和“卷二”两部分,其中一至四大题为“卷一”部分,五至七大题 为“卷二”部分。 3.答题前,请在答题卡上先填写姓名和准考证号,再用铅笔将准考证号和科目对应的 括号或方框涂黑。 4.在“卷二答题卷”上填写座位号,并在密封区内填写县(市、区)、学校、姓名和准 考证号。 ...

2010年吉林省通化市初中学业考试英语试题(扫描版)

   www.zk5u.com 中考资源网 -1- 中考资源网期待您的投稿!zkzyw@163.com www.zk5u.com 中考资源网 -2- 中考资源网期待您的投稿!zkzyw@163.com www.zk5u.com 中考资源网 -3- 中考资源网期待您的投稿!zkzyw@163.com www.zk5u.com 中考资源网 -4- 中考资源网期待您的投稿!zkzyw@163.com www.zk5u.com 中考资源网 -5- 中考资源网期待您的投稿!zkzyw@163.com www ...

2010年山东省烟台市初中学生学业考试英语试题及答案

   2010年烟台市初中学生学业考试 2010年烟台市初中学生学业考试 英语试卷 英语试卷 第I卷(满分90分) 一、听力测试(30 分) (一)听句子,从 A、B、C 三个选项中选择与画面一致的选项,每个句子读一遍。 (每小 题 1 分) 1.A B C 2.A B C 3.A B C 4.A B C 5.A B C (二)听句子,选择恰当的答语。每个句子读两遍。 (每小题 1 分) 6. A.It was pretty good. C.I took a train and a bus. 7. ...

浙江省2010年初中毕业生学业考试(义乌市)英语试题卷(word版,附答案)

   年初中毕业生学业考试(义乌市) 浙江省 2010 年初中毕业生学业考试(义乌市) 英语试题卷 考生须知: 考生须知: 1. 全卷共 8 页,7 大题,77 小题.满分为 120 分,考试时间 100 分钟. 2. 本卷答案必须做在答题纸的对应位置上,做在试题卷上无效. 3. 请考生将姓名,准考证号填写在答题纸的对应位置上.并认真核准条形码上的姓名,准 考证号. 温馨提示:请仔细审题,细心答题,相信你一定会有出色的表现! 试卷 I 说明: 说明:本卷共有 4 大题,55 小题,共 80 分.请 ...

08年山东省泰安市中考英语试题。。。(word)

   梦幻网络( http://www.7139.com ) 数百万免费课件下载,试题下载,教案下载,论文范文,计划总结 2008 年山东省泰安市中考英语试题 梦幻网络( http://www.7139.com )??最大的免费教育资源网站 梦幻网络( http://www.7139.com ) 数百万免费课件下载,试题下载,教案下载,论文范文,计划总结 梦幻网络( http://www.7139.com )??最大的免费教育资源网站 梦幻网络( http://www.7139.com ) 数百万 ...

山东滨州2010年中考英语试题[Word版]

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 试卷类型: 试卷类型:A 滨州市二0一0年初级中学学业考试 英 语 试 题 温馨提示: 温馨提示: 提示 1、 你现在拿到的这份试卷分第 I 卷和第 II 卷两部分。第 I 卷 1?8 页为选择题,65 分; 卷两部分。 页为选择题, 、 页为非选择题, 分钟。 第 II 卷 9?12 页为非选择题,35 分;共 100 分。考试时间为 120 分钟。 2、 答题前请将自己的姓名、考号、座号、考试科目等涂写在答题卡和第 ...

湖北省十堰市2008年初中毕业生学业考试英语试题(word版 有答案及录音文本)

   学科网(ZXXK.COM)-学海泛舟系列资料 上学科网,下精品资料! 年初中毕业 学业考 毕业生 湖北省十堰市 2008 年初中毕业生学业考试 英 语 试 题 温馨提示: 温馨提示: 你手中的试题共四部分,六道大题,满分 120 分, 考试时限 120 分钟。请你在答题前, 先把学校、考号和姓名分别填在密封线内的矩形框内, 将选择题的答案填在每小题前的括号 内,非选择题的答案直接写在试题相应的横线上, 并请用蓝、黑钢笔或圆珠笔答题。 题 号 得 分 Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅴ Ⅵ 总 分 总分人 复 ...

2010年山东省潍坊市中考英语(word版)

   精英外语学校 2011中考英语模拟试题 中考英语模拟试题 第Ⅰ卷(共75分) 一、听力测试(共20小题;每小题1分,满分20分) (一)听句子,选择适当答语,每个句子读两遍。 1.A.I'm line. 2.A.Kind. 3.A.Yes,I do. B.It's fine. B.De1icious. B.No, thanks. C.He's fine. C.Funny. C.Sorry, I'm new here. 4.A.This is Betty speaking. B.Hold on ...

热门内容

七年级英语上册Unit1教案

   Unit1 教案 《英语新课程标准》中明确强调“英语课程应从学生的学习兴趣、生活经验和认知水平 出发,倡导任务型的教学模式,让学生在教师的指导下,通过感知、体验、实践、参与和合作等 方式,实现任务的目标,感受成功,在学习过程中进行情感和策略调整,以形成积极的学习态度, 促进语言实际运用能力的提高;要积极利用音像、电视、书刊杂志、网络信息等丰富的教学 资源,拓展学习和运用英语的渠道。 ” 网络学习是一种学习过程交互化的学习模式。 把信息技术作为英语教学的认知工具和知 识载体,围绕英语学科知识进 ...

06年英语专八人文知识详解

   2006 General Knowledge 31. The President during the American Civil War was . (1861-1865) A. Andrew Jackson 安德鲁?杰克逊(1767-1845)美国第7任总统 美国第7 B. Abraham Lincoln 亚伯拉罕? 亚伯拉罕?林肯(1809-1865)美国第16届总统 第16届总统 曾签订《解放黑人奴隶宣言》,发表了著名的《葛底斯堡演说》 C. Thomas Jefferson 托马 ...

考研复试英语口语经验

   考研复试英语口语经验 一、第一句话(first word)见到考官的第一句话,很关键, 不 用说的很复杂。可以是一个简单句,但一定要铿锵有力。展示出 自信和实力。千万不要来一句“sorry, my English is poor” 常见的开头有:1. Good morning! may I introduce myself ..2 I am glad to be here for this interview. First let m introduce myself. I’m peter ...

大学英语听说答案

   Unit 1 Warming up 1. F 2.NG 3.T Listening Short conversations 1. C 2.D 3.A 4.D 5.B 6.A 7.D 8.C 9.A 10.B Long conversation 1.A 2.C 3.B 4.B 5.D Passage 1.B 2.A 3.C 4.C 5.C Radio program 1. a journalism degree 2. pretty good ...

语言生态与英语通用

   南通大学学报? 社会科学版 第 24 卷 第 6 期 双 月 刊 2008 年 11 月出版 语 言 生 态 与 英 语 通 用 姜 瑾 (苏州大学 外国语学院, 江苏 苏州 215006 ) 摘 要: 英语在语言生态的自然选择进化中成长为当今世界的强势语言, 并在全世界不断扩大传播范 围,正深刻地影响着当今社会的各个领域,也引起了人们对语言生态维持和英语通用的不同观点。 然而,英语 通用与语言生态完全可以在一个空间内和谐共存, 人类的参与以及各国语言政策在保持促进语言通用和语 言多样性持续 ...