我要中考网 www.51zhongkao.com
2010 年苏州市初中毕业暨升学考试试卷


小题; 一、选择填空(共 25 小题;每小题 1 分。满分 25 分) 选择填空 共 A) 单项填空 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂 黑.
  1.?Wow! You’we got so many skirts. ?But of them are in fashion now. A.all B.both C.neither D.none
  2.The earthquake which happened in Yushu 14th April 2010 was a big disaster. A.at B.on C.in D.to
  3.I can be a nurse.I’m not a very patient person. A.seldom B.ever C.never D.always
  4.?Do you know if Cindy wilt drive to Italy this weekend? ?Cindy? Never! She driving. A.has hated B.hated C.will hate D.hates
  5.We can have bluer sky if we create less polluted world. A.a;a B.a;the C.the;a D.the;the
  6.?I wonder you’ll water this kind of tree. ?Once a week. A.how often B.how long C.how soon D.how much
  7.?Maggie,I really love your handwriting. ?. A.I practice every day B.Thank you very much C.No,I don’t think so D.Well,it’s not good enough
  8.?What do you think of the film“Avatar”? ?. ?It’s fantastic.The only pity is that I the beginning of it. A.missed B.was missing C.miss D.will miss
  9.of the land in that district covered with trees and grass. A.Two fifths;is B.Two fifth;are C.Two fifth;is D.Two fifths;are
  10.Eric’s never seen a three-D movie at the cinema,? A.hasn’t he B.has he C.isn’t he D.is he
  11.We’ll visit Expo 2010 Shanghai this Sunday it rains or it’s very hot. A.since B.if C.unless D.until
  12.?I don’t care what my teachers think. ?Well,you. A.could B.would C.should D.might
我要中考网 www.51zhongkao.com
我要中考网 www.51zhongkao.com

  13.?Why don’t we take a little break? ?Didn’t we just have? A.it B.that C.one D.this
  14.?Could you tell me? ?He is in the library. A.where Simon was B.where is Simon C.where was Simon D.where Simon is
  15.Julia is very clever.In fact,I doubt whether anyone in the class has IQ. A.a high B.a higher C.the higher D.the highest B) 完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出 可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑. These days,cars arc designed using computers.Let’s look at how a new car is created. First,several 16 talk about the new car and any good ideas that they have.Then they sit down at their computers and 17 many sketches.The best two or three drawings are chosen and then more detailed drawings of 18 are developed on the computer. can change the size, You shape or colour of any part on the computer to see 19 the car would look and then you can choose the best design. Both the inside and the outside of the car have to be designed. of the inside of the car is Part 20 so that the designers can sit in it.They can feel if there is enough 21 inside and if they can reach 22 .Then some cars are built-there are more than
  15,000 parts of a car to 23 . When everything is known to be 24 ,the cars are made in the factory.Again,computers are used to make sure that all the parts are 25 as they are needed.The factory usually stays open all through the night so that the car production never stops.
  16.A.drivers B.designers C.workers D.salesmen
  17.A.draw B.order C.type D.enjoy
  18.A.bicycles B.trains C.cars D.buses
  19.A.how B.if C.what D.that
  20.A.covered B.painted C.locked D.built
  21.A.metal B.glass C.leather D.room
  22.A.nothing B.somebody C.everything D.nobody
  23.A.choose B.test C.show D.repair
  24.A.safe B.easy C.cheap D.fast
  25.A.rare B.electronic C.comfortable D.ready 小题; 二、阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读理解 共 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答 题卡上将该项涂黑. A What is your favourite colour? Ask famous persons like Cate Blanchett,Searlett Johansson and Bono, and maybe they will say “green. That’ not because these artists particularly like the colour green. ” s Instead, they are interested in green fashion.
我要中考网 www.51zhongkao.com
我要中考网 www.51zhongkao.com
Green fashion is about making(and wearing)clothes that are good for humans, animals, the Earth. and In the past,green fashion made people think of hippies(嬉皮士)and ugly clothes.But today,green fashion is different.It is about looking good and caring about the Earth and other people.You can have interesting clothes and be green. Around the world,green fashion is becoming popular.For example,the U.K.company People Tree sells men’s and women’s clothing and accessories(饰品).They are made from natural fabrics(织物)like cotton and wool.Workers who make the clothes are from countries like Nepal, Kenya,and Bangladesh.People Tree pays the men and women good money for the clothes they create. Singer Bono and his wife also started a clothing company called EDUN.When the clothes sell,EDUN uses most of the money to help people around the world.
  26.According to the passage,what is“green fashion”? A.Wearing the colour green all the time. B.Making clothes from green trees. C.Putting green make-up on your face. D.Wearing clothes that are good for the Earth.
  27.In the past,what did people often think of when they heard“green fashion” A.Dangerous animals. B.Beautiful women. C.Colourful accessories. D.Ugly clothes,
  28.Which sentence about green clothing companies is true? A.Most use natural fabrics to make clothes. B.Many do not pay their workers well. C.They make clothes mostly for women. D.Most of the companies are in Africa.
  29.According to the passage,what does EDUN do? A.It teaches children to make clothes. B.It sells clothes and uses the money to help people. C.It gives clothes to poor people. D.It makes expensive clothes for teenagers. B Spiderman is one of the most famous comic book heroes of all time.He was created by Stan Lee in 1963 and was first introduced to the world in the pages of Marvel comic books. Spiderman’s story is the story of Peter Parker,a child who lost his parents and lives with his aunt and uncle.Peter is a shy,quiet boy wearing glasses and has few friends.One day,on a high school class trip to a science lab, gets bitten by a special spider. he Soon Peter realizes he has amazing powers: is as strong and he quick as a spider and also has a type of sixth sense.He no longer needs his glasses and he can use his super
我要中考网 www.51zhongkao.com
我要中考网 www.51zhongkao.com
power to fly through the city streets! Remembering something his Uncle Ben has told him,that“with great power, there must also come great responsibility(责任), Peter decides to use his powers to fight enemies who ” do cruel things to people.And so,Spiderman is born. Life is not easy for Peter even though he is a superhero.He is in love with Mary Jane but cannot tell her about his amazing powers.Besides,his best friend Harry hates Spiderman! Peter is also short of money and time.He has to sell photos of Spiderman(himself!)to a newspaper and he keeps losing his other jobs because he’s so busy saving people! Yet he has to fight different kinds of cruel enemies.
  30.Who created Spiderman? A.Stan Lee. B.Marvel. C.Peter Parker. D.Superman.
  31.What happened to Peter Parker after he was bitten by the spider? A.He could not see with his eyes. B.He became a spider. C.He developed spider-like powers. D.He was sick.
  32.What does“with great power,there must also come great responsibility”mean? A.Powerful people can do whatever they like. B.People with power are always good. C.Powerful people should have a responsibility to do good. D.Powerful people are to blame for all the bad things that happen.
  33.In what areas does Peter have problems that are similar to normal people? A.Money,time,studying,reading. B.Money,work,time,relationships. C.Relationships,sport,money,work. D.Money,work,time,sleep. C Why do you think people who live in some hot countries eat very spicy(辛辣的)food? Is it because the spices make the food taste better? Is it just because their parents and grandparents and great-grandparents liked hot food,or is there some connection between spices and healthy food? Researchers from Cornell University think that it is because spice plants have some important chemicals(化学物质).These chemicals can kill bacteria(细菌)which spoil food. “Most common spices can kill 75 to 100 percent of the bacteria in food, ”explains one of the scientists.The bacteria grow more easily and spoil food more quickly at higher temperatures.For this reason,it is more difficult to keep food from spoiling in hot climates, Do you like your food spicy? Your answer probably tells something about the country you come from.If
我要中考网 www.51zhongkao.com
我要中考网 www.51zhongkao.com
you like spicy food,it is possible that hundreds of years ago,when there were no fridges,people in your country started using spices to keep the food from spoiling. traditional spicy dishes helped those people to The live longer,healthier lives.Today,in a time of fridges,the spices just make the food taste good.
  34.The chemicals in spices keep food from spoiling by. A.making food taste better B.making food hotter C.killing bacteria in food D.preventing bacteria getting into food
  35.Food goes bad more quickly in hot climates because. A.high temperature makes more bacteria B.high temperature helps bacteria grow faster C.bacteria get used to hot food D.bacteria spoil food only at high temperature
  36.According to the passage,spices are useful in an the following things except. A.replacing fridges B.helping you to live longer C.helping to keep you healthier D.making your food taste better D A new TV series in England,Away from it all,has surprised everyone by becoming a huge success with young people across the country.Its success is surprising because the series is about the relaxing lifestyles of people who live in the country. There is none of the action that we usually see on TV today. There are also no stressful moments,busy offices or crowded cities.Away from it all is set in the peaceful English countryside and tells simple stories about people’s kindness. The director of the TV series says that its success is a sign of teenagers suffering from stress.They say that watching Away from it all helps teenagers forget about the pressures(压力)of exams and homework,and the troubles that fill the world today.They also say that it’s a good sign of today’s young people switching to(转到)happier TV series as it shows they would like a happier and healthier world. Although the series’success might have a good side,many teachers and parents are worried, however.They say that some of their students and children are becoming couch potatoes(终日泡在电视机前 的人)and are using Away from it all as an excuse for not completing homework.Some children have even refused to learn for exams because they say that they can only achieve personal happiness by avoiding(避 免)stressful situations completely. And what do the experts(专家)say? Paula Ray,a doctor of education,says that TV can influence children’ lifestyles. she says that if a child reacts strongly, s likely that there are other reasons for his s But it’ change in behaviour.She says that there is nothing wrong with watching Away from it all but suggests that parents should make sure their children know TV is not the same as real life,
我要中考网 www.51zhongkao.com
我要中考网 www.51zhongkao.com

  37.The success of the new TV series is surprising because. A.it is different from other successful TV series B.it is the same as other successful TV series C.it is about the English countryside D.it is about life in busy offices
  38.The director of Away from it all believes that the series helps young people deal with. A.simple stories B.stress C.couch potatoes D.exams
  39.The success of the series shows that young people would like. A.a world with no homework B.English TV series C.relaxing jobs D.a happier and healthier world
  40.Who are worried about the effects of the series? A.Experts and teenagers. B.Teachers and experts. C.Teachers and parents. D.Young people and parents. 小题; 三、单词拼写(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 单词拼写 共 根据下列句子及所给汉语注释,在答题卡上标有题号的横线上,写出空缺处各单 词
 

相关内容

2010年重庆中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 重庆市 2010 年初中毕业暨高中招生考试 英 语 试 卷 (全卷共八个大题 满分:150 分 考试时间:120 分钟) 全卷共八个大题 满分: 考试时间: 分钟) 注意: 卷的答案做在答题卡上, 注意:全卷分为第 ...

2010年扬州市中考英语第一次模拟考试试题及答案

   扬州市 2010 年英语中考第一次模拟考试 本试卷分第Ⅰ 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分.第Ⅰ卷为第 1 至 45 题,第Ⅱ 选择题)和第Ⅱ 非选择题)两部分. 分钟. 卷为第 46 至 81 题.试卷总分 120 分,考试时间 100 分钟. 说明: 说明: 1. 答卷前,考生务必将本人的姓名,学校,试考证号填涂在答题卡相应的位置上. 2. 第Ⅰ卷上选择题答案和第Ⅱ卷上非选择题答案均必须填涂或填写在答题卡上,在试卷 上答题无效. 3. 考试结束,只上交答题卡. 第Ⅰ卷( ...

2010年绍兴中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年宁德中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

0BPHA往事追忆_2010年6月大学英语四级A卷真题及答案word不下载后悔版(免费下载)

   灿烂的语言,只能点缀感情,如果我沉默,代表我真的喜欢你 26、自由代表的是内心永久的孤独。 、自由代表的是内心永久的孤独。 27、现实太假,还是自己太傻? 、现实太假,还是自己太傻? 28、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 29、生活的真正意义是:生下来,活下去。 、生活的真正意义是:生下来,活下去。 30、年龄不是差距,身高不是距离。 、年龄不是差距,身高不是距离。 31、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 32 ...

2010年扬州中考英语试题 无答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

【Word版】2008年四川省成都市中考英语试题附参考答案

   索古特教育 英语:SOGOOD.cn 中文:JX135.net 索古特英语-是一个极力推崇免费英语学习的网站! 索古特英语-是一个极力推崇免费英语学习的网站! 提供英语听力,VOA,口语,双语阅读,全英文短文阅读,行业英语,英语试题 WORD 下载,中高考英语资料,大学四六级英语,考试英语,英语动画,初中高 试题。每日更新!!! 2008 年四川省成都市中考英语试题 (满分 l 50 分,考试时间 l 20 分钟) A 卷(共’l 00 分) A 卷 I(选择题,共 90 分) 第一部分 基 ...

2008年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2008 年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英 语 试 题 (考试时间:120 分钟,满分:105 分) 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试(25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 秒钟的时间完成有关小题和阅读下 一小题。 (共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 1. A.I got it for my birthday. B.It cost me two hundred yuan. C.Thanks a lot. 2. A.Sorry ...

2010年武汉市中考英语试题及答案

   初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www.zgjhjy.com/ 初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www.zgjhjy.com/ 初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www.zgjhjy.com/ 初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www. ...

热门内容

体验英语

   Passage A Notes to the Text 1. On the steps of one building, a group of engineering seniors huddled, discussing the exam due to begin in a few minutes:     A group of engineering seniors gathered together on the steps of one building. They were ...

在第十五期全封闭英语口语培训班结业典礼大会上的致辞

   在第十五期全封闭英语口语培训班结业典礼大会上的致辞 各位来宾、各位来自大洋彼岸的美籍教师、各位学员: 我们北京大学成人教育学院和 ESEC 共同开办的第十五期全封 闭式英语口语培训班(TIP)开始于五一国际劳动节的前夕,结业于 中华人民共和国建国以来最大规模的抗震救灾战役打响之后。 5 月 12 日下午 2 点 28 分,四川省汶川市发生了里氏 8.0 级大地 震,数十万人民的生命财产受到了大地震的严重摧残。国故袭来,举 世震惊。我们每一个有血性的人都处于一种异常沉重的情境之中。扣 人心弦的 ...

初二英语---上学期(A)---含答案

   学期) 英语初二 (上学期) 时间: 时间:30 分钟 满分: 满分:50 分 一、单项选择(,每小题 1 分,共 10 分) 单项选择( 1. The hotel is the best here. It has A. the worse 2. ??Where is Jack? ??He A. plays B. is playing basketball on the playground. C. is going to play than he does. C. worse D. bet ...

延安培植中学八年级英语备课组课时教案

   延安培植中学八年级英语备课组课时教案 备 课 组 成 员 Hao Huiqin Ren Xiaohua Liu Yuqin 课 题 What were you doing when the UFO arrived? 总第 Liu Yuqin 授课时间 课时 执 笔 人 年 月 日 教 学 目 标 1. words & phrases: barber, kitchen, experience, imagine, shout, modern, silence, meaning, kill ...

高二英语上册Unit 5 The British Isles words and expressions

   Para 1 1. The idea that …. is past. 用炸鱼土豆条,讲演角, 用炸鱼土豆条,讲演角,大本钟楼和伦敦塔象征英国的时 代已经过去了。 代已经过去了。 句中that引导的从句是同位语从句,它一般跟在某些 引导的从句是 句中 名词如belief, fact, hope, idea, news, problem…的后面, 的后面, 名词如 的后面 用以说明或解释前面的名词。 用以说明或解释前面的名词。引导同位语从句的连词在 从句中不充当句子成分.其引导词:连词that ...