初 三 英 语
20
  10.1 试 卷(20
  10.
  1)
时量: 分钟) (总分:100 分,时量:90 分钟) 总分:
I. 听力技能(计 20 分) 听力技能( 第一节 理解 根据所听内容,选择正确的答案回答问题。 (共 10 小题,计 10 分) 听下面的对话,回答第 1 小题。
  1,How does the girl learn English?
A
B
C
听下面的对话,回答第 2 小题。
  2. How did the girl use to be?
A.
B
C
听下面的对话,回答第 3 小题。
  3.What are they talking about?
A B 听下面的对话,回答第 4 小题。
  4.What would the man do?
C
A B 听下面的对话,回答第 5 小题。
5 What season may it be now? A. Winter. B. Summer 听第一段材料,回答第 6-8 小题。
C
C. Spring..
1
( )
  6. What’s Li Ming’s problem? A. He always forgets new words. B. He doesn’t know how to use grammar. C. He doesn’t get much writing practice. ( )
  7. How does Alice remember English words? A. She makes many flashcards. B. . She writes them down and remembers them in her free time. C. She joins an English club ( )
  8. What are they talking about? A. Hobbies. B. Accidents. C. Language learning. 听第二段材料,回答第 9-10 小题。 ( )
  9. What shouldn’t they do at home? A. Watch TV. B. Spend time with friends C.. Play computer games. ( )
  10. What time should the girl be home on Sunday nights? A. By 10:30 pm B. By 10:00 pm. C.. By 9:30 pm. 听第三段材料,判断正误, (对的 T 错的 F)
( )11 We shouldn’t wear uniform everyday. ( )12 We don’t enjoy doing homework with friends. ( )13 The students think the uniforms are ugly. ( )14 I want to be a teacher when I grow up ( )15 Last week I went to a primary school and helped teach young students there 第二节 笔录要点 听下面一段材料,将第 16-20 小题的信息补充完整,每小题不超过三个 单词。 (共 5 小题,计 5 分)
The running training starts at (
  16) in the morning and ends at (
  17) in the afternoon. Football players (
  18) stay out late at night. If they are sick, they can’t take medicine (
  19) the doctor’s permission. They aren’t (
  20) to stay at home during the matches.
II. 知识运用(共 2 节,计 20 分) 知识运用(

  21. My grandfather a math teacher, he retired ten years ago. A. use to be B. used to be C. was used to be
  22. - I’ve made some coffee. Would you like ? - That would be fine. A. some B. any C. no
  23. Mary is the girl has the longest hair. A. which B. who C. whom
  24. If I a million dollars, I would buy a car for you. A. have B. had C.will have
  25. Notre Dame Cathedral is one of churches in the world. A. the more famous B. the most famous C. most famous
  26. ?How do you study for a test? --I study with a group. A. at working B. by working C.on working
  27. You play football in the street. It’s not safe. A. mustn’t B. needn’t C. won’t
  28. The whole class to the East Lake if it is fine this Sunday. A. will go B. have gone C. go
  29. -Did you see Bill? -No,I didn’t. He to the library when I got to his home. A. has gone B. had gone C. has been to our school next month.
  30. Many computers will A. be bringing B. be brought C. built
2
完形填空( 小题, Ⅲ. 完形填空(共 10 小题,计 10 分) ( A)
A young man and an old man were waiting for a bus at a station. They sat next to each other. “What's that in your bag ?”asked the young man ,pointing to the big bag beside the31 . “Money,”answered the old man.The young man could 32 believe his own ears.“What?”he said to himself in surprise,“So much money?My God!How I wish to be able to get so 33__ money!”Then he began to think about how to get the money. The old man 34 tired and it seemed that he could hardly keep his eyes open. “Are you tired,sir?”asked the young man.” Then you'd better lie down on the chair and have a good rest. Don't worry about
  35. wake you up in time. “All right. very kind of you, I'll ” It's young man.” The old man lay down and by and by(渐渐的)he fell asleep. The young man took the big bag carefully.36 when he was just going to run away,he found a corner of his fur coat (皮大衣)was 37 the old man's body.Several times he tried to pull it out,but he couldn't.At last he took off his 38 and went away with the bag. The young man ran out of the station as 39 as he could . He reached a place,where he thought the old man couldn't 40 him,then he stopped and quickly opened the bag. To his surprise, there was nothing but old newspapers in it. hurried to the station at once. when he He But got there,he found the old man was gone. ( )
  31. A.old man B.station C.driver ( )
  32. A.hardly B.really C.surely ( )
  33. A a lot B.much C.many ( )
  34. A.Is B.felt C.looked ( )
  35. A.the coat B.the bus C.the money ( )
  36. A.So B.And C.But ( )
  37. A.above B.over C.under ( )
  38. A.shoes B. coat C.shirt ( )
  39. A.loudly B.quickly C.slowly ( )
  40. A.watch B. find C.listen
IV. 阅读技能(共 4 节,计 40 分) 阅读技能( 第一节 阅读短文,判断下列句子是否符合短文内容。对的写 T,不对的写 F
My name is Jack. It was my birthday yesterday. An old lady stopped me on the street. "It's your birthday," she said. "Let me look at your hand. Yes, you have a friend Mark, and you like ice-cream and cheese. Today you will see fire (火) ; your mother will go away and a tiger will come to your house. " I went to Mark's home. He and his sister made a birthday cake and lighted the candles (蜡烛) for me.But I was thinking about the old lady's words. I wanted to go home, so I said goodbye to them and ran home. Good, there was no fire, but Mum wasn't at home. Oh, no... I thought about the old lady's words again. Then Mum walked in with Mark and a box. "Here's your present. It's a lovely little dog and his name is Tiger," said Mum. "But how about the fire and the old lady?" I asked. "The fire is the candles。 (蜡烛)" Mark smiled and said, "and we hired (雇用) the old lady. " ( )
  41. It was Jack's birthday yesterday. ( )
  42. Jack liked to have a tiger and some ice-cream for his birthday. ( )
  43. Mark and his sister made a birthday cake for Jack. ( )
  44. On his birthday, Jack got a real tiger as his birthday present.
3
第二节 (I ) 阅读短文或图表,选择填空。
  45. When will you use the box? A. cut myself by accident B.get nervous
C.meet an “internet friend”

  46.According to the rules, which is not true? A.Students should be allowed to take ID card. B. Students can run in class. C. Students are not allowed to sleep in class. CLASS RULES You must take the ID card You should get to class on time. You have to do homework. Don’t run in classroom.. Don’t sleep in class. ........ (II) 阅读短文,从每题所给的 A,B,C 三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子 ( A )
Letter A Dear Rose, I like your programs very much. I’m now writing to ask you something about American social customs (社交习惯). My American friends want me to join them in their dinner party. I am very happy and have decided to go, but I’m a little worried about it, too. The social customs in my country are very different from here, so I’m afraid of making mistakes. Should I bring a present, such as sweets or flowers? Should I arrive on time or a little late? At the dinner table, how can I know which fork (叉子) or knife to use? How can I let the family know that I’m thankful for their kindness? Wang Lin Letter B Dear Wang Lin, It’s a good idea to bring a small present when you go to a dinner party. Flowers are always nice, or you may bring a bottle of wine (葡萄酒) if you know that your friends drink it. You should arrive on time or five to ten minutes late. Don’t get there early. If you’re going to be more than fifteen minutes late, you should call and tell them. Try to be free at the dinner table. If you don’t know about choosing the right fork or knife, just watch the other people, and follow them. If you still have no idea of what to do, ask the person next to you. If you like the food, say so. Of course, you’ll thank them for the meal and for their kindness. It’s also a good idea to send a thank-you card the day after. Rose
  47. Wang Lin wants to .
4
A. make friends with Rose B. make her friends happy C. know some social customs for a dinner party
  48. Rose is possibly . A. friend of Wang Lin’s B. a TV hostess (主持人) C. a member of the dinner party
  49. If you’re asked to a dinner party but not sure about what to bring as a present, it’s good to bring . A. some fruits B. some flowers C. a card
  50. From the letters we’ve learned that it’s very to know something about American social customs. A. difficult B. enjoyable C. helpful
( B ) ( 10 分)
Pets are a part of people’s lives. Some pets are like family. In these days, many people have pets at home and spend a lot of money improving their lives. In fact, in some parts of the world, pets get real VIP treatment(待遇). VIP usually means Very Important People, but here VIP means Very Important Pets! When you want to give Fido or Kitty a holiday, or when you are going away on business, you can you put your pet in a dog and cat hotel.Dogs and cats have a large place with something to climb on and play with. The guests get the best food during their stays at these hotels. There are other special services at these hotels. Imagine you are traveling and you want to see your pet: the hotel can put a video camera in the pet’s room. So you can see your Fido or Kitty on TV. The hotels usually have good groomers (美容师): They often bath and take the best hair care for the pets. But you need to make an appointment(预约) because people are usually very busy taking care of pets.
  51. What’s the new meaning of “VIP” in this passage?
  52. According to this passage, where can you put your pet when you are away on business?
  53. What does “Fido” stand for(代表) here?
  54. How can you see your pet during your traveling?
  55. Why need you make an appointment when you want a good groomer for your pet?
第三节 根据所读内容,完成下面翻译题(10 分) Why do you remember Hello Kitty, Snoopy and the other playful animals? What makes you love them? Well, maybe because they’re like the people around you. Think about it! You just may find a friend or classmate who is like them. Is he or she: As sweet as Hello Kitty: She likes to eat cake. She enjoys getting new friends.56 她邀请她的朋友去她的派对. She is warm and sunny and will always help you. As clever(聪明) as Snoopy: 57 当他九岁时他去上了学。He learned to use a typewriter in two years! He thinks a lot.
  58. He is so clever that you like to stay with him. As sarcastic(讽刺的) as Garfield: He sits happily in the seat and says sharp(尖利的) words to you. Sometimes he is not nice. He doesn’t really like you? He thinks you’re a fool? No, in his heart, he loves you. 59 He is a friend with sharp words but a warm heart. As naughty as Mashimaro(流氓兔): He doesn’t look like a good boy. He has sleepy eyes and looks naughty. He always plays tricks(恶作剧). 60 So you get angry with him and don’t like him very much: His mind is active and full of ideas. He tries to be big and catch your eye. But he’s still a child.
5

  56. 将画线部分译成英文:
  57. 将画线部分译成英文:
  58. 将画线部分译成中文:
  59. 将画线部分译成中文:
  60. 将画线部分译成中文:
. . . . .
第四节 根据提示,完成下面单词(10 分) Once a great boxer (拳击家) Tom Brown, went to a 61 , (饭馆) 62d , He put his bag near for the door, but he was 63(害怕) that someone would take it. So he took out a 64 (钢笔) and a piece of paper and 65w on it: “The great boxer, Tom Brown, left his bag here. He’ll come back in a few 66m. ” He put the paper on his bag and went to 67h his dinner. When he came back, his bag a piece of paper on the 69 (地板). It said: “A great 70 r wasn’t there. But he 68f took away your bag, and he runs fastest and will not come back. ”
V、
书面表达: 书面表达 (10 分)
写讲话稿。假设你叫李华,初中毕业生学业考试已经结束,某高中准备录取你,但要 求你参加英语口语面试。下表是口语考官发给你的问题,要求你以表中的问题为线索,用 英语作连续陈述。 要求:
  1.行文要连贯,不要写成一问一答的形式。
  2.请将讲话稿写完整,字数不得少于 60 个单词(开头和结尾已为你写好,所给 出的单词不计算在内) 。
  3.注意:不准出现自己的真实姓名和校名。 Please tell us something about you. 介绍自己(至少两点) ; 初中阶段最喜欢什么科目; 为什么想要到我们学校读高中; 高中阶段准备怎样把学习,特别是英语搞好; 三年的高中生活中有什么梦想。 Good morning, I’m really glad to talk to you.

  1.
  2.
  3.
  4.
  5.
That’s all. Thank you very much.
6
0910 株洲 0910 学年度初三
 

相关内容

2010年扬州市中考英语试卷点评

   2010 年扬州市中考英语试卷点评 点评人:扬州市优质课二等奖、江都市中青年教学骨干、国际学校英语教师孙俊 贴近生活,注重语言交际和综合运用能力考查 2010 年扬州市初中毕业、升学统一考试英语试卷延续了近几年的命题形式。整份试卷题型 形式丰富,共分为七大项,涉及单项选择、完形填空、阅读理解、词汇运用、任务型阅读、 缺词填空和书面表达。在维持试卷结构稳定的基础上,部分题型稍作变动。完形填空由去年 的 10 空增加到 15 空, 分值由 10 分变为 15 分。 书面表达中的翻译句子则由去年的 ...

2010年8月百题精练(2)英语试题

   2010 年 8 月份百题精练(2) 英语试题 第三部分:阅读理解(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A The first chocolate was eaten by people in South America hundreds of years ago. In those days, the people did not really eat chocolate. They used t ...

2010年扬州市中考英语试卷((扫描版)

   12999 英语网 en.12999.com 12999 英语网 en.12999.com 12999 英语网 en.12999.com 12999 英语网 en.12999.com 12999 英语网 en.12999.com 12999 英语网 en.12999.com 12999 英语网 en.12999.com 12999 英语网 en.12999.com 12999 英语网 en.12999.com 12999 英语网 en.12999.com 12999 英语网 en.12999 ...

2010年6月大学英语六级真题B卷试卷

   恒星英语学习网 http://www.hxen.com 编者注:2010 年 6 月大学英语六级考试 CET6A 卷真题与 B 卷完全一致,仅题目 编者注: 顺序不一样而已,A 卷考生请参照 B 卷真题及参考答案! Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of D ...

2010年6月大学英语四级真题B卷试卷

   Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 words following the outline given be ...

2010年6月大学英语四级真题A卷试卷

   恒星英语学习网 http://www.hxen.com Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 words fo ...

2010年6月大学英语四级真题B卷试卷

   音频听力下载 下载) 历年英语四级考试真题及答案 (音频听力下载) http://item.taobao.com/item.htm?id=9116604238 Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given ...

2010年扬州树人学校中考三模英语试卷及答案

   扬州树人学校中考三模英语试卷 一、单项选择(共 15 小题;每小题 l 分,计 15 分) 在下列各题 A、B、C、D 四个选项中选择一个能填入题干空白处的最佳答案。 1. Have you heard of Alexander Graham Bell? Yes, he invented telephone in 1876. A. / B. a C. the D. one 2. We should not ask to do what we can't do ourselves. I agr ...

(广东省)梅州市2010年初中毕业生学业考试英语试卷(扫描版,附答案)

   中国最大的教育门户网站 合 并 自 : AoShu.com( 奥 数 ) 、 ZhongKao.com( 中 考 ) 、 GaoKao.com( 高 考 ) 、 ZuoWen.com( 作 文 ) 、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合 并 自 : AoShu.com( 奥 数 ) 、 ZhongKao.com( 中 考 ) ...

初三英语试卷练习

   初 三 年级第 一学期阶段英语测试卷 时间 90分 钟 分值 100分 2010.10 请在答题纸 上答题 Part OIle Listening (第 一部分 听力 )共 26分 ListeⅡ to the seⅡ te血 Ces and matCh them to thG right Jctures be1ow.(根 0据你所听到的句 子 ,选 出正确的图片 ,并 将答案填入空格内Js’ 眇 舯 邸 B 烬 崽 本 愚 粼 II。 E L童 sten G to tho short dia ...

热门内容

小学英语教学总结

   小学英语教学总结 本学期, 我适应新时期教学工作的要求, 从各方面严格要求自己, 积极向同组教师请教, 结合本校的实际条件和学生的实际情况, 勤勤恳恳, 兢兢业业, 使教学工作有计划, 有组织, 有步骤地开展。立足现在,放眼未来,为使今后的工作取得更大的进步,现对本学期教学工 作作出总结,希望能发扬优点,克服不足,总结检验教训,继往开来,以促进教训工作更上 一层楼。 本学期我担任三四年级的英语教学工作。 在教学中我严格遵从教学的五个环节, 课前认 真备课,做到既备教材,又备学生,因材施教,努 ...

【开放英语2】答案(含记录卡答案)作业答案1~4(自己整理)

   学前准备参考答案 学前准备参考答案 1.B 2. B 3. C 4. C 5. C 6. C 7. C 8. A 9. C 10. C 学习记录卡 1 1.规则动词:talk talked work worked 不规则动词:do did Buy bought Tom went to see his parents in the country. 否定句:Tom did’t go to see his parents in the country. 疑问句:Did Tom go to see ...

英语学习_IBT作文_必备

   弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 如果可以遵循以下步骤就会方便展开:阐述正面特征,展开论述,引用例子或数据,如果没 有的不良后果。 第一句:topic sentence:书本上获得的知识更全面,含量更大 第二句:正面阐述 subject 特征:书是对于现象事实等的文字记录,尽管事实复杂或者事实 的获得用了很久,但是结论可以用很简单的文字获得。所以,比起经验,书本可以带给人更 多的知识。 (本句是对书的特点的正面阐述,点名了书本知识的浓缩性) 从这里, ...

听不懂VOA等英语广播怎么办

   听不懂 VOA 等英语广播怎么办 许多学英语的人都希望收听 VOA,BBC 等英语新闻广播,想以此来提高听力和口语水平,但 不少人认为听英语新闻广播比较困难。 从这几年的中等以上英语听力考试来看, 都涉及到测 试英语新闻广播的内容。 从教学上来说, 许多大专院校的英语系的听力课都增加了听英语新 闻报道的内容。 那么怎样才能基本上听懂外台的英语新闻报道呢?我们认为, 除了多听以外, 还必须掌握英语新闻报道的特点和一些收听技巧。 (1)掌握新闻报道的结构新闻报道往往采用“倒金字塔体”。所谓“倒金 ...

2011高考必备英语作文精彩短语150条

   2011 年高考必备 英语作文精彩短语 150 条 1 欣赏大自然的风景 to appreciate the scenery of nature 2 培养公德心 to cultivate the public mindedness 3 维护健康 to maintain health 4 保护环境 to protect the environment 5 开拓视野 to broaden the horizon 6 开拓心胸 to broaden the mind 7 调剂生活 to make ...