2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题六?完形填空 年中考英语试题分类汇编( 专题六? 考点一、人物故事 (B) (2010?福建省晋江市,二,
  10) 完形填空: 从每小题 A、B、C 三个选项中,选出能 填入空白处的最佳答案。 When people find something valuable and return it to its owner, they are often given a reward. This is because the person not only found what was lost but also spent time 46 its owner or taking it to the police station. There was once a young boy 47 found a woman’s purse in a shopping centre. Inside the purse there 48 some money and the woman’s driving license. Her name and 49 were printed on the license, so the boy knew where she lived. That evening he went to her house and 50 her door. When she opened it, he said, “ I found your purse,” and handed it to her. “Thank you very much,” she said. She opened her purse and took out all the money. She wanted to give the boy a small reward, 51 there were only bills of $20 in the purse and she thought that $ 20 was too 52 to give the boy. “ I’ sorry,” she said, “ but I don’t have any m small 53 to give you.” The boy said, “That’s all right,” and he went away. A few days later he found 54 woman’s purse. It also had her driving license in it, so he knew where she lived. He went to her house and said “ I found your purse,” and handed it to her. “Thank you very much, “ she said. She opened her purse and took out all her money. “That’s 55 ” , she said, “ Before I lost my purse I had a $100 bill and a $20 bill in it. Now I have a $100 bill, a $10 bill and two $5 bills.” “Yes,” the boy said, and smiled.
  46. A. to find B. finding C. find
  47. A. who B. whose C. which
  48. A. is B. were C. was
  49. A. e-mail B. address C.age
  50. A.cut down B. knocked on C. broke into
  51. A. so B. but C. or
  52. A. little B. few C. much 全品中考网 B. menu C. purse
  53. A. change
  54. A .another B. the other C. other
  55. A interesting B. exciting C. strange 【答案】46-55 B A C B B B C A A C (2010?河南省,三,
  10)先通读短文,掌握其大意,然后从 A、B、C、D 四个选项中选出 一个可以填入相应空白处的最佳答案,并将其标号填入题前括号内。 Long ago,in a small village of Wakefield lived two farmers,Harry and Peter.Harry was very hard.working while Peter was 36 .Every day Harry got up early and came home late,but Peter walked around for fun. One summer there was no 37 and the crops(庄稼)were dying.Harry thought, must do “I something to save these crops,or they shall die. ”With this 38 in mind,he went out to find a river so that he could dig a canal(沟渠)to his field.He walked on and on, feeling tired and thirsty.After a 39 search,he found a river full of blue water.He was very happy.He started digging a canal to his field. 40 it was noon his wife sent their daughter
to bring Harry home 41 lunch.But Harry did not go.He did not want to leave his work unfinished.He completed his work 42 at night.He Was very satisfied. He went home。had a good meal and 43 into a sound sleep. Peter did the same.But he was not at all determined(有决心的).He also 44 digging a canal to his field but he didn’t have his work completed.His field did not get 45 water and all his crops died. Harry’ field would be watered when needed. had a good harvest because of his hard work. s He ( )
  36.A.cruel B.1azy C.careless D.silly ( )
  37.A.rain B.wind C.cloud D.river ( )
  38.A.feeling B.dream C.problem D.thought ( )
  39.A.quick B.long C.slow D.special ( )
  40.A.Whether B.Although C.When D.Unless 全品中考网 ( )
  41.A.for B.to C.with D.at ( )
  42.A.early B.far C.1ate D.deep ( )
  43.A.fell B.1ooked C.turned D.walked ( )
  44.A.stopped B.1oved C:forgot D.started ( )
  45.A.clean B.enough C.1ittle D.fresh 【答案】BADBC ACADB (2010?浙江省湖州市,三,
  15)阅读下面短文,理解其大意,然后从各题所给的 A、B、C、 D 四个选项中选出一个最佳选项。 Long long ago,there was a swan(天鹅)with golden feathers(金羽毛).She lived in a lake.A woman lived in a small house_26_the lake with her two daughters.They were very poor.They worked hard all year round,_27_still,they lived a hard life and sometimes they even didn’t have enough_28_to buy food. The swan was _29_to see that.She said to herself, “I’ll give one of my_30_to them each day,then they can live a happy life with the money selling my feathers.”That evening,she _31_to the poor woman’s house and left a golden feather on the table without saying_32_.From then on,the swam came every day and gave them a feather.The woman was very happy because their life was much_33_than before. But day after day,the woman became greedy 贪婪) ( .She said to her _34_.” swan may fly away The one day.If so,we will be poor again.We should take all_35_feathers shen she comes next time.” “Oh,no,Mom!”cried the daughters, “This will _36_the swan.She helps us a lot !”But the mother wouldn’t listen.When the _37_came as usual,the mother caught her and took all her feathers.But suddenly,the golden feathers _38_chicken feathers. Then ,the Golden Swan said, “Poor Mother,I came to -39_you,but you wanted to kill me.Now,I am leaving and will _4_come back.Never be greedy!”With these words,the swan flew away.
  26.A.above B.over C.near D.under
  27.A.and B.but C.so D.or
  28.A.money B.time C.room D.energy
  29.A.happy B.surprised C.sad D.scared
  30.A.presents B.golden coinsC.feathers D.collections
  31.A.flew B.ran C.climbed D.walked
  32.A.something B.everything C.nothing D.anything

  33.A.duller B.better C.busier D.harder
  34.A.brothers B.sisters C.sons D.daughters
  35.A.his B.her C.their D.our
  36.A.hurt B.save C.protect D.refuse
  37.A.woman B.daughter C.chicken D.swan
  38.A.heard of B.changed into C.looked for D.came from
  39.A.trouble B.help C.teach D.invite
  40.A.sometimes B.always C.usually D.never 全品中考网 【答案】CBACC ADBDB ADBBD (2010?湖北省荆州市,Ⅳ.,
  15)先阅读短文,然后从文后每小题的四个选项中选出一 个可以填入短文中相应空白处的最佳答案。 A young man was about to finish school. For a long time he had 26 to get a beautiful sports car. He knew his father could well 27 it, so he told him that a sports car was all he wanted. Then on the morning of his graduation (毕业) was called to his father’ room. His ,he s father told him how 28 he was to have such a fine son, and told him how 29 he loved him. He handed his son a beautiful gift box. 30 , the young man opened the box and found a lovely Bible(圣经)with his name on it. Angrily, he raised his 31 to his father and said, “With all your money you give me a Bible? ” He then 32 out of the house, leaving the Bible. Many years passed and the young man was very 33 in business, and had a beautiful home and a wonderful family. 34 that his father was very old, he thought perhaps he should go to see him. He had not seen him 35 that graduation day. Before he could go, he received a 36 telling him that his father had died. He had to go home immediately and take 37 of the things that his father left him. When he began to search through his father’s important papers, he saw the still new Bible, 38 as he had left it years ago. He opened the Bible and began to 39 the pages. As he was reading, a car key with a tag(标牌) dropped from the back of the Bible. On the tag was the 40 of his graduation, and the words “PAID IN FULL”. Sadness and regret(悔恨)filled his heart.
  26. A.expected B.believed C.enjoyed D.felt
  27. A.afford B.spend C.cost D.pay
  28. A.excited B.proud C.angry D.anxious
  29. A.far B.much C.long D.often
  30. A.Interested B.Tired C.Surprised D.Relaxed
  31. A.hand B.head C.voice D.sound
  32. A.looked B.moved C.walked D.rushed
  33. A.careful B.helpful C.wonderful D.successful
  34. A.Wanting B.Suggesting C.Noticing D.Realizing
  35. A.on B.since C.after D.from
  36. A.bag B.ticket C.phone D.book

  37. A.care B.part
  38. A.just B.only
  39. A.use B.open
  40. A.place B.date 【答案】
  26. A
  27. A
  28. B
  29. B
  36. C
  37. A
  38. A
  39. C
  40. B
C.notes C.always C.turn C.test
  30. C
  31. C
  32. D

  33. D
D.time D.already D.close D.name
  34. D
  35. B
(2010 四川省成都市 六、完形填空。A 计 5 分) A man is driving home on a cold rainy night.At a bus top,he sees three people waiting for a bus.The first person is _51_best friend.This friend saved(救)his life years ago.The second one is his aunt.She’s very _52_and needs to go to hospital at once.The third one is the man’s girl friend.He loves her very much.The man wants to help _53_of them,but his car is very small and he can _54_only one in the car.Now be has his biggest-55_--who’s the one that he can take?
  51.A.her B.his C.their
  52.A.sick B.healthy C.strict
  53.A.one B.two C.all
  54.A.bring B.take C.hold
  55.A.problem B.idea C.plan 【答案】BACBA (2010?湖北省武汉市,三,
  15)阅读下面短文,掌握其大意,然后从 4155 各题所给的 A、 B、C、D 四各选项中,选出一个最佳答案。 Denny Crook was a famous photographer. He traveled all over the world, taking pictures for magazines and newspapers, and won many prizes. “I’ll do anything to get a good photo,” he often said. “I’ll go anywhere at any time, even if it is (
  41).” And he told the (
  42). He had photos of earthquakes, forest fires, floods and even wars. If something interesting happened, Denny went to photo it. He was a married man and his wife often asked him to take her with him, but he always (
  43).”I’ll travel for my work, not for (
  44),” he told her . “You won’t enjoy yourself, and I won’t have (
  45) to look after you. Sometimes there’s not even anywhere to (
  46), and I have to sleep outside. I often don’t have a good (
  47) or a bath for days. You won’t like it.” “Denny, I’m not a child,” his wife didn’t (
  48). “I can look after myself. Please take me with you the next time you go overseas.” Denny did not say anything, but he (
  49) about it, and when he was asked to go to Africa he said to his wife, “You can come to Africa with me if you want to. I’ve got to take photos of wild (
  50) there. It should be interesting and not too uncomfortable.” His wife was very (
  51), and at first she had a very enjoyable time. Then Denny went to off to (
  52) some lions to photo. His wife went with him, but before long they became separated. She walked down one path while he walked down the other. Suddenly, Denny heard her (
  53). He ran back and saw her running toward him. A huge lion was chasing her. Quickly Denny took his camera out of its case and (
  54) it at his wife and the lion. Then he shouted, “(
  55), woman! I can’t get you both in the picture!”

  41. A. dangerous B. natural C. convenient D. impossible
  42. A. lie B. reason C. news D. truth
  43. A. allowed B. refused C. failed D. joked
  44. A. wealth B. prize C. pleasure D. luck
  45. A. money B. time C. interest D. ability
  46. A. meet B. work C. shop D. stay
  47. A. meal B. picnic C. room D. party
  48. A. agree B. understand C. reply D. complain
  49. A. worried B. forgot C. asked D. thought
  50. A. land B. flowers C. animals D. people
  51. A. confused B. excited C. surprised D. disappointed
  52. A. find B. feed C. drive D. shoot
  53. A. singing B. crying C. laughing D. cheering
  54. A. threw B. fired C. showed D. pointed
  55. A. Hurry up B. Look out C. Slow down D. Go ahead 【答案】
  41.A
  42.D
  43.B
  44.C
  45.B
  46.D
  47.A
  48.A
  49.D
  50.C
  51.B
  52.A
  53.B
  54.D
  55.C (2010 江苏省宿迁市 二、完形填空 ,满分 15 分) Monty Robert’s father was a horse trainer. As a child, Monty often went from one farm to 21 with his father. Sometimes they didn’t have enough money to 22 food, but Monty still kept hoping to own a 23 farm. When he was in school, his teacher asked him to write a paper 24 what he wanted to be and do when he grew up. He wrote a seven-page paper 25 his dream of having a horse farm one day. He 26 drew a picture of a horse farm in the paper. The next day he handed 27 in to his teacher. Two days later, he got his paper back. On the front page was a large red “F” with some words “See me after class.” 28 the boy did and asked his teacher, “Why did I get an F?” The teacher said, “This dream will not 29 for a young boy like you. 30 a horse farm needs a lot of money. You have to buy the land. You have to pay for a lot of things. There is no way you could ever do it.” Then the teacher added, “If you write this paper again with a 31 dream, I will give you a good grade.” After school he thought about it 32 . At last, he decided to hand in the same paper, making 33 changes at all. He wrote, “You can keep the F and I’ll keep my 34 .” Many years later, Monty had his own 200 acres horse farm. His dream came true. So don’t let 35 take away your dreams. Follow your dreams, no matter what they are.
  21. A. another B. the others C. other D. the other
  22. A. look for B. pay for C. wait for D. ask for
  23. A. horse B. chicken C. pig D. flower
  24. A. in B. at C. about D. off
  25. A. talking about B. talking with C. talking to D. t
 

相关内容

2010年中考英语试题分类汇编专题五(句子翻译)(130套)

   www.91keys.com 育儿知识、家庭教育、影音资源、搞笑创意图片、试卷下载 尽在启思家长学校论坛 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题五 "句子翻译 年中考英语试题分类汇编( 专题五 " 考点一、根据中文补全句子 (2010 江苏省宿迁市五、根据所给汉语完成下列句子,每空词数不限 ,满分 10 分) 61. 迈克敲了敲门,但没有回应。 Mike ▲ the door, but there was no answer. 62. 昨天这位医生为病人做手术了吗? Did th ...

2010年中考英语试题[130套]分类汇编专题-句子翻译

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题五 "句子翻译 年中考英语试题分类汇编( 专题五 " 考点一、根据中文补全句子 (2010 江苏省宿迁市五、根据所给汉语完成下列句子,每空词数不限 ,满分 10 分) 61. 迈克敲了敲门,但没有回应。 Mike ▲ the door, but there was no answer. 62. 昨天这位医生为病人做手术了吗? Did the doctor ▲ the pa ...

2010年中考英语试题分类汇编(130套)专题五 句子翻译

   年中考英语试题分类汇编( 专题五 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题五句子翻译 考点一、根据中文补全句子 (2010 江苏省宿迁市五、根据所给汉语完成下列句子,每空词数不限 ,满分 10 分) 61. 迈克敲了敲门,但没有回应。 Mike ▲ the door, but there was no answer. 62. 昨天这位医生为病人做手术了吗? Did the doctor ▲ the patients yesterday? 63. 我认为用毯子扑灭火是个好方法。 I ...

2010年中考英语试题分类汇编专题六(完形填空)(130套)

   2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题六完形填空 年中考英语试题分类汇编( 专题六 考点一、人物故事 (B) (2010福建省晋江市,二,10) 完形填空: 从每小题 A、B、C 三个选项中,选出能 填入空白处的最佳答案。 When people find something valuable and return it to its owner, they are often given a reward. This is because the person not only ...

2010年中考英语试题分类汇编专题六(完形填空)(130套)

   英语作文常用谚语、 英语作文常用谚语、俗语 1、A liar is not believed when he speaks the truth. 说谎者即 、 使讲真话也没人相信。 使讲真话也没人相信。 2、A little knowledge is a dangerous thing. 一知半解,自欺 、 一知半解, 欺人。 欺人。 3、All rivers run into sea. 海纳百川。 、 海纳百川。 4、All roads lead to Rome. 条条大路通罗马。 、 条 ...

2010年中考英语试题分类汇编(130套)专题六?完形填空

   2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题六 "完形填空 年中考英语试题分类汇编( 专题六 " 考点一、人物故事 (B) (2010 "福建省晋江市,二,10) 完形填空: 从每小题 A、B、C 三个选项中,选出能 填入空白处的最佳答案。 When people find something valuable and return it to its owner, they are often given a reward. This is because the person no ...

2010年中考英语试题分类汇编专题八(阅读理解)(130套)学习啊

   学英语简单吗?肯定会有许多学生说: 难死了 难死了”。 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了 。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个: 不得法 不得法。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英 语与汉语一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利? 语与汉语一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于 一个汉语环境中,如果你在伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常流利。 一个汉语环境中,如果你在伦敦呆上半年,保准说起英语来 ...

【推荐】中考英语分类汇编专题十(书面表达130套)

   2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题十 "书面表达 年中考英语试题分类汇编( 专题十 " 考点一 考点一、话题作文 (2010 湖南省娄底市,Ⅲ、C)书面表达,10 分) Zhou Hui 和 Ge Bin 是“一帮一”活动中结成的一对学习伙伴。 Zhou Hui 在 Ge Bin 的帮助下 有了明显的进步。请根据下表信息写一篇 60 字左右的短文。(开头已写出,不计入总词数) Zhou Hui Ge Bin In the past Now didn’t listen car ...

2010年中考英语试题分类汇编专题一(单项选择)(130套)

   年中考英语试题分类汇编( 专题一 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题一单项选择 考点一、名词 考点一 (2010 湖南省娄底市 6. 1)?It’s said that you have moved into a new house. ?Yeah, and we need to buy some in the mall nearby. A. food B.furniture C. hamburger 【答案】B (2010.四川省内江市 26. 1)?Well,you loo ...

2010年中考英语试题分类汇编(130套)专题七?缺词填空

   2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题七 "缺词填空.doc (2010 湖南省娄底市 Ⅲ、A)完成对话 ,计 10 分) 通读下面的对话,然后根据上下文补全对话内容。 A: Hi, David! 46 ?  B: Hi, Sarah! I am going to see Anna. She is in hospital. A: 47 ?  全品中考网 B: She had a traffic accident on her way to school and was ...

热门内容

高一英语?名词性从句

   高一英语 高一英语 专题: 名词性从句(上 下) 第一部分 开篇语 第二部分 主要考点梳理 第三部分: 第三部分:参考材料 题一: 题一: 1. A modern city has been set up in was a wasteland ten years ago. A. what B. which C. that D. where 2. Because of my poor memory, all you told me has been forgotten. A. that B. ...

英语作文80‘s

   in 1980s, people called us "80's generation". However now we have met some embarrasse in our life. For example, the diploma of university means nothing; Just graduated, workless followed; The house for us likes a moon have no way to touch ...

财务专业英语

   www.3722.cn 中国最庞大的数据库下载 估计使用年期 estimated useful life 估值师 valuer 估值报告 valuation report 低收费经纪 discount broker 低于面值 below par 低于最佳卖盘价 / 低于最好沽盘价 downtick; minus tick 魇德蚵艏?firm bid and ask quotations 作价买卖 market making 佣金回扣 commission rebate 兑付* redempt ...

英语口语

   活死人之日(Day of The Living Dead) 活尸禁区(Land of The Dead) 正宗太空僵尸(Night of The Living Creap) 活人生吃(Dawn of The Dead, 2004) 活人u!吃(Shaun of the Dead, 2004) 屠尸行动(STACY, 2001),加藤夏希主演 *惊变28天(28 Days Later)……动物保护者释放携带杀人病毒的大猩猩,28天后伦敦变成僵尸之城 惊变28周(28 Weeks L ...

初一英语语法归类

   初一英语语法归类(人教版) 一. 词汇 ⑴ 单词 1. 介词:in, on, under, behind, near, at, of 1). in 表示"在……中", "在……内"。例如: in our class 在我们班上 in my bag 在我的书包里 in the desk 在桌子里 in the classroom 在教室里 2). on 表示"在……上"。例如: on the wall 在墙上 on the desk ...