2011 高考英语单项填空冲刺训练
各高三英语备课组长: 根据高三一模、二模的统计数据,觉得单项填空部分我们学生还有上升的空间。现转 发一份苏州市教研室编写的 5 组十套共 150 道单项填空题,供大家在最后阶段复习选用, 苏州市教研员曾参加过
  07、08 年高考命题,对试题的把握应该有参考价值。 建议大家采用 Test?Teach?Test 的模式。 对于学生犯错比较多的考点务必帮助学生弄 懂弄通。有条件的学校可以使用读卡机,根据机器反馈的信息进行针对性的指导。 希望各位老师抓紧最后阶段有限的时间尽可能得提升学生的信心。All is well that ends well. I’m sure that all your efforts will pay off.
宜兴市中小学教学研究室 2009 年 5 月 21 日
单项选择一( ) 单项选择一(A)

  1. I am so sorry to have come late for the meeting. It is not your fault. With rush-hour traffic and heavy rain, it is no wonder you were late. A. a; a B. the; the C. 不填; 不填 D. 不填; a
  2. Three people were mentioned at the meeting, Tom, Helen and Brown. A. specially B. especially C. simply D. namely
  3. Have you been acquainted with each other for long? Not very long, we started to work in the company. A. after B. before C. when D. since
  4. Did he say something in the lecture that you? Not really. Actually I felt sleepy over his speech. A. adjusted to B. attached to C. referred to D. appealed to
  5. We went through a period communications were very difficult in the rural areas. A. which B. whose C. in which D. with which
  6. The companies are working together to create they hope will be the best means of transport in the 21st century. A. which B. that C. what D. who
  7. Can you give me some advice on what I said just now? Sorry. My mind . A. is wandering B. was wandering C. has wandered D. had wandered
  8. The sports meet, originally be held last Friday, was finally delayed because of the bad weather. A. due to B. thanks to C. owing to D. according to
  9. Thank you for all your hard work last week. I don’t think we it without you. A. can manage B. could have managed C. could manage D. should have managed
  10. I have some big news for you. You’ve been accepted as a member of our club. That’s great! A. Have I? B. Pardon? C. Congratulations! D. Good idea!
  11. It was announced that only when the fire was under control to return to their homes. A. the residents would be permitted B. had the residents been permitted C. would the residents be permitted D. the residents had been permitted
  12. How do you find your new classmates? Most of them are kind, but is so good to me as Bruce. A. none B. nothing C. everyone D. someone
  13. I can’t find Mr. Liu. Where did you meet him this morning? I think it was in the factory I ran into him.. A. that B. where C. which D. in which
  14. the website of the Fire Department in your city, and you will learn a lot about firefighting. A. Having searched B. To search C. Searching D. Search
  15. The couple who used to be poor work hard and they are well off now. . A. One can not be in two places at once B. Haste makes waste C. Do not teach fish to swim D. Poverty is stranger to industry
单项选择一( ) 单项选择一(B)

  1. Hi. Haven't we met before? You look so familiar ! Yeah. We met on campus last week and you asked the same question. You seem to be terrible with names. A. the; the B. the; 不填 C. 不填; the D. 不填; 不填
  2. I arrived at the airport so late that I missed the plane last time to Beijing, so I’ve been here earlier today. A. only B. quite C. narrowly D. seldom
  3. The boy is gaining weight recently. I’m afraid so. He always has a great deal more, chocolate and sweets, for example, is necessary. A. as B. which C. what D. than
  4. Angela studied in America for three years. Oh, no wonder she above her classmates in English. A. stands out B. stands up C. stands for D. stands by
  5. Learning another language is like stepping out of a door, I can look back and see more clearly my own language. A. by which B. which C. through which D. on which
  6. Scientists believe native Americans arrived by crossing the land bridge that connected Siberia and more than 10,000 years ago. A. this is Alaska B. Alaska is now C. is now Alaska D. what is now Alaska
  7. Have you ever visited the Opera House? Yes. When I was in Sydney, I twice. A. have visited B. visited C. had visited D. had been visiting
  8. The question is not whether he works hard but whether he works . A. at all B. after all C. above all D. first of all
  9. How could I thank you enough? Don’t mention it. Any other man that. A. could do B. will do C. would have done D. had done
  10. We really enjoy ourselves at the party. Thanks again, Mr. and Mrs. White. . Just drop in whenever you feel like it. A. Sounds great B. Nice having you C. Nice meeting you D. Thank you all the same
  11. , he doesn’t know how to manage people well. A. Smart as Jack is B. As Jack is smart C. Jack is so smart D. As smart Jack is
  12. Bob isn’t feeling well. He has caught a cold. Everybody seems to have because of the sudden change of the weather. A. one B. it C. that D. another
  13. He was nearly killed by a car once. Oh, when was exactly? It was in 2007 he was riding a bike on the drive-way. A. this; that B. that; when C. that; that D. this; when
  14. in her music, the young girl almost knocked into a roadside tree. A. Having deeply absorbed B. Deeply absorbing C. Having deeply been absorbed D. Deeply absorbed
  15. The entrance examination is only weeks away. How I wish that I had worked hard for it. Yes, . A. Saving is getting B. To stand still is to move back C. A rising tide lifts all boats D. Time lost cannot be recalled
单项选择二( ) 单项选择二(A)

  1. He had unusual ability to rise above prejudices of his generation. A. an; the B. a; the C. a; 不填 D. 不填; 不填
  2. In those days, our concern was to provide people in the earthquake-hit area with food and health care. A. normal B. constant C. permanent D. primary
  3. The worst financial crisis in a century has hit America, home values fall, pensions disappear and 760,000 workers out of work this year. A. making B. made C. to make D. has made
  4. Since I broke my leg, my telephone hasn’t stopped ringing. My friends to find out if the injury was serious. A. were trying B. had tried C. have tried D. are trying
  5. My boy’s name is Jonathan. Shall I spell it for you? . A. It doesn’t matter B. Not at all C. If you don’t mind D. Take it easy
  6. This car five people comfortably. A. will be holding B. will hold C. is going to hold D. will have held
  7. ?I wonder why Suzan looks worried today. ?I’m not sure, but she a small accident driving here. A. could have B. might have C. could have had D. might have had
  8. ?What does the sign over there read? ? No person smoke or carry a lighted cigarette, cigar or pipe in this area. A. must B. may C. shall D. will
  9. We do not know how astronauts can when they spend months in space without the protection of the atmosphere. A. get off B. get up C. get along D. get in
  10. All our time to doing our assignments, we have no time for movies. A. was devoted B. devoted C. contributed D. was contributed
  11. ?You shouldn’t have played such a joke on him. ?Sorry. I that he would get so angry. A. didn’t expect B. don’t expect C. hadn’t expected D. hasn’t expected
  12. , I believe, and you will find Tom is very outgoing. A. Having a talk with the student B. Given a talk with the student C. One talk with the student D. If you have a talk with the student
  13. The price of any product is linked to a complicated system of prices everything depends on everything else. A . that B. which C. when D. where
  14. ?Can I use the telephone on the table, sir? ?Under no circumstances to use the telephone in the office for personal affairs. A. anyone is allowed B. nobody is allowed C. is anyone allowed D. is nobody allowed
  15. ?Your flight is boarding now. We’ll have to part. ?Don’t feel blue. . A. A still tongue makes a wise head B. All good things come to an end C. A single flower does not make a spring D. All that glitters is not gold.
单项选择二( ) 单项选择二(B)

  1. By nature, you are an adventurer, full of amazement and curiosity about world bigger than life itself. A. a; the B. 不填; a C. the; the D. the; 不填
  2. When you are going upstairs, please your head. A. watch B. notice C. mind D. observe
  3. What do you think of chemistry? From my viewpoint, chemistry is physics. A. difficult as subject as B. as a difficult subject as C. a subject so difficult as D. a subject as difficult as
  4. You must guarantee the quality of the shoes. I’m sure that find a pair of shoes of such high quality. A. nowhere else you can B. can you nowhere else C. nowhere else can you D. can nowhere else you
  5. Are we going on the tour to Green Island on Sunday? It is still . A. up in the air B. in the middle C. under instructions D. to the point
  6. Can we meet tomorrow morning? Not in the morning, I'm afraid. I then. A. will work B. am about to work C. will be working D. am going to work
  7. You have written so long an article. The teacher said 100 words would be enough. A. mustn’t B. needn’t C. couldn’t D. wouldn’t
  8. Don’t mention that at the beginning of the story, or it may the shocking ending. A. give out B. give off C. give up D. give away
  9. abroad for a tour can be a great honor for an ordinary person like me. A. Taken B. Being taken C. Taking D. Having been taken
  10. What do you think of this one? , too modern and unusual. A. It’s really not my cup of tea B. Don’t mention it C. I couldn’t find a better one D. It’s just so-so
  11. Was that problem as easy as you thought? . We didn't solve it on time. A. Absolutely B. Indeed C. Not nearly D. Exactly
  12. Isn't it a surprise that I happened to meet Johnson at the Christmas party last week? If my memory serves me correctly, you each other for exactly two years. A. hadn't seen B. haven't seen C. didn't see D. don’t see
  13. more effectively with others, more and more people equip themselves with a higher education. A. Competing B. Being competed C. To compete D. Competed
  14. Who will you to write the article? fits for the job. A. have; Anyone who B. hope; Anyone C. suggest; The one who D. get; Whoever
  15. Why did you drop the chance of earning big money? . You know, I don’t want to get rich by taking risks. A. All is well that ends well B. One man’s meat is another’s poison C. No sweet without sweat D. Better safe than sorry
单项选择三( ) 单项选择三(A)

  1. ? 2008 Olympic Games have had many positive effects on Beijing. ? Sure. Now we are living in Beijing that is completely new. A. The; 不填 B. 不填; a C. The; a D. 不填; 不填
  2. ? Could you please give me some advice on my optional courses? ? It should cater to your own . A. pleasure B. convenience C. preference D. appetite
  3. ?How did they get the A-H1N1 flu? ?They the virus while they were in North America. A. picked up B. took up C. gave up D. made up
  4. The key to making friends is setting aside you disagree and trying to find you have in common. A. what; what B. where; what C. what; whether D. where; whether
  5. ? I’ll come to see your football match at 9:00 tomorrow evening. ? I’m sorry, by then it and I . A. will end; will have a bath B. will have ended; will be having a bath C. will be ended; am going to have a bath D. is to end; will have a bath
  6. If it for the traffic jam, I at the table, enjoying the wonderful meal now. A. hadn’t been; would have sit B. weren’t; would be sitting C. hadn’t been; would be sitting D. weren’t; would sit
  7. ? What about your holiday? ? I may have to go into hospital, I won’t be going on holiday. A. in this case B. and in which case C. in that case D. in which case
  8. ? If you keep on playing games during work time, I will tell our boss about it. ? ? I don’t care. A. What for B. How come C. So what D. Why so
  9. “You can’t have your cell phone back you promise not to use it in class.” the teacher said firmly. A. because B. since C. when D. until
  10. Last week my wife and I went for a meal in a restaurant, but of us remembered to pay for it. It was really embarrassing. A. both B. neither C. none D. either
  11. ? How time flies. I have had a really good time with you during the holiday. And now I have to say good-bye. ? . B. All good things come to an end A. All rivers run into sea
C. All that ends well is well D.
 

相关内容

2011高考英语听力必背知识点1

   2011 高考英语听力必背知识点 bill (1)账单,买单。 I will pay the bill this time because last time you did it. 这次我来买单,因为上次是你。 (2)提案。 We all passed the bill on yesterday’s board meeting. 在昨天的董事会上我们全票通过该提案。 (3)纸币。 Here’s a 10-dollar bill. Give me two tickets for tonigh ...

2011高考英语单项填空冲刺训练

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 2011 高考英语单项填空冲刺训练 各高三英语备课组长: 根据高三一模、二模的统计数据,觉得单项填空部分我们学生还有上升的空间。现转 发一份苏州市教研室编写的 5 组十套共 150 道单项填空题,供大家在最后阶段复习选用, 苏州市教研员曾参加过 07、08 年高考命题,对试题的把 ...

2010高考英语完形填空练习题及答案解析

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 2010年高考英语完形填空练习题及答案解析 一 I used to be ashamed of my grandma. I know that's a until today, so I have to The 38 37 it. 36 thing to say, but it was true started when my friend Katy found Grandma's false teeth floating in ...

高考英语听力文本-2010湖南

   第一部分 长对话 长对话一 Q1-2 细节罗列场景 W: Zad, Have you bought some flowers for Mom’s birthday? Mom loves flowers. M: Flowers? No! We just bought her flowers for the Mother’s day. How about a nice box of chocolate? W: She’s trying to lose weight these days, doe ...

高考英语听力文本-2010安徽

   2010 年高校招生统一考试英语听力(安徽卷) 1. M: Do you have any plans for the weekend, Dorothy. Would you like to join me for an outing? W: Thanks, but I am going to work on my paper all weekend. 2. W: So what did you buy? M: A T-shit, it was a real bargain. I got i ...

高考英语听力文本-2010山东

   2010 年高考全国卷 I 英语听力原文 的听力相同) (说明:2007-2010,宁夏、海南卷和全国卷 1 的听力相同) 说明: ,宁夏、 第一节 Text 1 M: Do you have any plans for the weekend, Dorothy. Would you like to join me for an outing? W: Thanks, but I am going to work on my paper all weekend. Text 2 W: So wh ...

2011高考英语作文高分技巧

   书面表达一直在历年高考中占有很重要的地位,而且相对于其他题型,书面表达最容易 在短期内有所突破,因为其他的题都是客观题,只有书面表达是主观题。主观题就意味着需 要人工阅卷而不是机器阅卷, 也就是说只要考生可以抓住阅卷老师的心里, 按照他们所期待 的模式去写,必定能在高考中取得高分。在历年的高考评卷过程中,阅卷老师是如何评判一 份卷子的,阅卷人最注重的是什么,是每个高考考生迫切想知道的,笔者将结合多年的高考 阅卷经验,告诉大家如何在高考中胜人一筹,在书面表达上拿到高档次的分数。 书面表达 在评 ...

2011高考英语作文高分技巧

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 议论话题类作文 一、锦囊妙计 议论文是以议论为主要表达方式的一种体裁,它主要用于剖析事物,论述事理,发表意 见,提出主张,作者可以通过摆事实,讲道理,直接表达作者的观点。一些是关于学校或社 会存在的某些现象及焦点问题,要求学生表明见解,进行论述。在写议论文时, 应注意以下 几点: 1. 条理要清晰,观点明确。 2. 注意运用基本的论据来阐明观点,同时切记用 5 句话表达全文。 3. 上下文要连接自然,适当运用连词、副词、 ...

梅州市2010年普通高考英语口语

   附件: 2010 年普通高考英语 英语口语 梅州市 2010 年普通高考英语口语 计算机辅助考试考务工作实施办法 第一章 机构设置和考场建设 第一条 为切实做好全市英语口语考试的领导、组织、管理工 作,成立梅州市 2010 年普通高考英语口语考试领导工作小组。成 员如下: 组 长:安国强 副组长:邹伟荣、周小华、丘凯英、赖志勇 成 员:刘锦岳、何 新、钟 琛、姚建新、张国球、 赖剑棠、黄伟平、曾宪尧、叶皓华 各县(市、区)也应成立英语口语考试领导工作小组。 第二条 英语口语计算机辅助考试由市 ...

英语家教 2011高考英语高分秘诀

   To: 2011 年 月 日 VIP 学员补课专用 高考英语单选解题诀窍教案 C-2 吴军精品高分英语家教免费教案 吴军精品高分英语家教 免费教案 www.sypeterwu.com 主编人: 主编人:吴军 关键词: 关键词:单选思路 解题诀窍 解题速度 疏忽大意很容易造成误选。 ◆学会审题,注意把握问题的着重点,疏忽大意很容易造成误选。 学会审题,注意把握问题的着重点 疏忽大意很容易造成误选 What happened to the priceless works of art? . A. ...

热门内容

小学英语六年级下课课练

   洛阳市英才培训中心:www.lyyc.tv 小升初总复习 好父母教育咨询网:www.haofumu.tv Lesson 1 I. 写出下列各形容词的比较级和最高级 1. tall 2. small 3. long 4. cold 5. big 6. hot 7. busy 8. heavy 9. fast 10. thin II. 选择填空 1. He is than me. A. tall B. taller 2. The little cat thinks cats are the st ...

新目标英语八年级上学期第3单元同步闯关练习题

   新目标英语八年级上学期第 3 单元同步闯关练习题 第二关 基础知识关(共 20 分) II. 根据句意及首字母提示,填入适当的词。(10 分) 1. I'm very t. I want to have a rest. 2. P is the capital(首都)of France. 3. We're taking a v to Hawaii this summer. 4. My uncle lives in the c. He has a big farm there. 5. F, th ...

09年大学英语四级翻译备考例题(十)

   09年大学英语四级翻译备考例题(十) 时间:2009-07-15 点击数:2443   我们在汉译英时,往往也需要把汉语主动句译成被动句。这是因为:为了保证上下文连贯,使衔接更紧密,句子更自然;或强调动作承受者;或使语气婉转、措辞恰当。具体转换方法有如下两种。   1)把汉语主动句的宾语译成英语被动句的主语。   例1 (将领你们去参观我们的新车间)by the secretary.   译文:You will be shown our new workshop.   简评:如果这句话不是划线 ...

高二英语Unit11 words讲解

   Unit 11 words 1. solar adj. 太阳的 日光的 太阳的, solar system solar heat solar energy solar rays the solar calendar the lunar calendar the solar year the lunar year 2.giant n. 巨人 大力士 巨大的动物或植物 伟人 巨人, 大力士, 巨大的动物或植物, 伟人, adj.庞大的 巨大的 庞大的, 庞大的 a giant wave/ imp ...

2010春中央电大开放英语作业答案

   09 年中央?笮纬尚钥己俗?m答案 1、请写出下列名词的复数形式。 Parent photo bus life half child woman tooth 16. B 17. A 18. B 19. B 20. A 21. B 22. A 23. C 24. C 25. A 第三部分 句型变换 26. He is a manager. 大卫午餐时间经常在办公室吃三明治。 44. I have a reservation for a single room. 我预定了一间单人间。 45. I ...