北京市海淀区 2011 届高三年级第二学期期中练习
英 语 试 题
20
  11.4
本试卷共 150 分。考试时长 120 分钟。考生务必将答案写在答题卡和答题纸上,在试卷上作 答无效。考试结束后,将本试卷、答题卡、答题纸一并交回。 注意事项:
  1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。
  2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑包字迹的签字笔填写。
  3.答题卡上选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为 准, 修改时用橡皮擦除干净。 非选择题必须用黑色字迹的签字笔按照题号顺序在各题目 的答题区域内作答,未在对应的答题区域内作答或超出答题区域作答的均不得分。 第一部分:听力(共三节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题
  1.5 分,满分
  7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
  1.What is the possible relationship between the two speakers? A.Actor and actress. B.Customer and salesgirl. C.Husband and wife.
  2.Who will make a presentation this afternoon? A.Lily. B.Michael. C.Sophia.
  3.Where does the conversation probably take place? A.In a department store. B.In a post office. C.At an airport.
  4.What does the woman mean? A.She's seeing a doctor. B.She wants to sell her ticket. C.She'll watch the game on TV.
  5.What is the conversation mainly about? A.The woman's study. B.The woman's friend. C . The woman's health. 第二节 (共 10 小题;每题
  1.5 分,满分 15 分) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A,B,C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题 5 秒钟;听完后,每小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。
  6.Why does the woman make this voicemail? A.To have a personal talk. B.To make an interview. C . To make an appointment.
  7.Which key does the woman press after leaving the message?
1
听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。
  8.What level of competition will the man take part in? A.Local. B.National. C.International.
  9.How does the woman feel about entering the competition? A.Hesitant. B.Confident. C.Nervous. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。
  10.What did the man do yesterday evening? A.He was busy preparing for a presentation. B.He watched the 53rd Grammy Awards. C.He read the article on global warming.
  11.How many awards did Lady Antebellum get this time? A.
  2. B.
  5. C.
  7.
  12.Which song won Lady Gaga Best Female Pop Vocal Performance? A.Need You Now. B.The Fame Monster. C. Bad Romance. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。
  13.What has happened to the man's car? A.It is put aside. B.It is stolen. C.It is broken.
  14.What does the man think of riding to work? A.Timesaving. B.Convenient. C.Dull.
  15.What did the man use to do in his morning hours? A.Breathe the new fresh air. B.See true life story going on. C.Drink coffee to refresh himself. 第三节(共 5 小题;每小题
  1.5 分,共
  7.5 分) 听下面一段独白,完成第 16 至 20 题,每小题仅填写一个词。听独白前,你将有 20 秒 钟的时间阅读试题,听完后,你将有 60 秒钟的作答时间。这段独白你将听两遍。 How to Overcome Stage Fright Tip 1 Tip 2 Tip 3 Tip 4 16 in front of family, friends. 17 in front of a mirror. 18 and anxiety. with eyes.
Gain confidence by reciting Take a deep breath to get rid of Have a good 19 -keep
20
第二部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。
  21.Life is ten percent what happens to you and ninety percent _ you respond to it. A.that. B.whether C.now D.what
  22.Mr.Smith _ these days.I think he should take a holiday before he burns out. A.has been overworking B.overworked C.had overworked D .was overworking
  23.Alice Lillian Ellis, born on September 11 , 1907 in Boston, was of nine children. A.the third oldest B.the third old C.the third older D.the oldest third
2

  24.Although considerable success as an artist, the young man keeps working hard. A.achieving B.achieved C.to achieve D . having achieved
  25.?How about party? ?Cool! It was really great fun! Pity you weren't there. A.a; a B.the; a C.the; 不填 D.a; 不填 _ the grocery.
  26.Who does that shop assistant think he is? He behaves as if he A.own B.owned C.will own D.has owned
  27.?Will my son be all right soon, doctor? ?Well, he __ _ be , if he takes these tablets. A.may B.must C.should D.can _ everyone used
  28.The story took place in Europe in the days before automobiles __ horses. A.which B.where C.when D.as
  29.?Hey! Here is a message on my cell phone, telling me to send money to… ?Delete it! It's a trick.Many a person __ _ by such tricks. A.has been cheated B.have been cheated C.were cheated D.was cheated _ the wall is damp.
  30.?Look, the paint is starting to come off __ ?Well, we'd better have the wall repainted some day. A.when B.where C.if D.once
  31.?Hi, Bob, I can't find my electric shaver! ?Sorry, I __ it and I guess I put it on the top shelf with my things. A.used R.had used C.am using D.was using
  32.?Have you heard about Apple iPhone 4? ?Sure.It is very hot these days.I'm thinking about getting . A.one B.them C.that D.it
  33.?Well, a soup, a salad, and anything __, sir? ?An apple pie, please. A.follows B.to follow C.followed D.following
  34.Everybody likes to work with is reliable and easy to get on with. A.whom B.who C.whomever D.whoever
  35.The woman pulled her hat low down her eyes in order not to be recognized by the angry crowds. A.under B.below C.on D.over 第二节 完型填空(共 20 小题;每小题
  1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 36?55 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中, 选出最佳选项,并在答题卡上涂黑。 It was her giggling that drew my attention.Note taking really wasn't all that funny. Walking over to the offender, I asked for the 36 .Frozen, she refused to give it to me.I waited, all attention in the classroom on the quiet 37 between teacher and student. When she finally 38 it over she whispered, "Okay, but I didn't draw it." It was a hand-drawn _39_ of me, teeth blackened and the words "I'm stupid" coming out of my mouth.
3
I managed to fold it up calmly.My mind, 40 , was working angrily as I struggled not to 41 . figured I knew the two most likely candidates for drawing the picture.It would do them some to teach them a lesson, and maybe it was high time that I did it! 42 Thankfully, I was able to keep myself 43 . When there were about six minutes remaining, I showed the class the picture.They were all silent as I told them how 44 this was for me. told them there must be a reason 45 and I now was their chance to write down anything they needed t( tell me.Then 1 let them write silently while I sniffed in the back of the classroom. As I 46 the notes later, many of them said something like, "I've got nothing against you," or "I'm sorry you were hurt. Some kids said, "We're _47_ of you. But two notes, from the girls " " 49 , too strict… who I _48__ were behind the picture, had a list of issues.I was too my Reading those notes, I realized that over the course of this year, instead of _50 students, I had begun commanding then to _51_.Where I thought I was driving them to success I was _52__ driving them away. I had some apologizing to do.But the next day in the classroom, one boy and one girl each handed me a card.The one _53_ by all the boys expressed sincere regret for the ugly joke.The one from the girls asked for 54 . This was a lesson for both the kids and me.Forgiveness does not change the past, but it does enlarge the 55 .
  36.A.note B.advice C.reason D.help
  37.A.battle B.competition C.argument D.conversation
  38.A.took B.thought C.turned D.handed
  39.A.statue B.graph C.picture D.poster
  40.A.otherwise B.however C.therefore D.besides
  41.A.leave B.cry C.explain D.argue
  42.A.good B.harm C.favor D.punishment
  43.A.amused B.controlled C.uninterested D.relaxed
  44.A.meaningful B.forgetful C.regretful D.hurtful
  45.A.aside B.above C.beneath D.behind
  46.A.wrote B.finished C.read D.collected
  47.A.proud B.fond C.afraid D.ashamed
  48.A.figured B.promised C.concluded D.confirmed
  49.A.talkative B.mean C.clumsy D.considerate
  50.A.forcing B.encouraging C.comforting D.teaching
  51.A.appreciate B.apologize C.compromise D.achieve
  52.A.actually B.normally C.immediately D.generally
  53.A.decorated B.offered C.signed D.bought
  54.A.thankfulness B.forgiveness C.compensation D. communication
  55.A.friendship B.education C.knowledge D.future 第三部分:阅读理解(共 20 小题,每题 2 分,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答 题卡上将该项涂黑。
4
A Monday: Here I am, in the middle of nowhere.This camping trip idea is not getting off to a very good start.It's raining and the tent leaks.The hiking seemed to take forever, and I still can't understand how it could all have been up hill! How did I ever let my brother talk me into this? When we get home?if we ever get home?he's going to have to do something great to get back on my good side.Maybe he should sponsor a shopping spree (狂购) at the mall! Tuesday: Things are looking up.The sun came out today, so we were able to leave the tents and dry out.We're camped at the edge of a small lake that I couldn't see before because of the rain and fog.The mountains are all around us, and the forest is absolutely beautiful.We spent most of the day dragging out everything out of our backpacks or tents and putting it where the sun could dry it out.Later in the afternoon we tried to catch the fish for dinner, hut the fish were smarter than we were.At night we built a fire and sang songs happily. Wednesday: We hiked to the far side of the lake and climbed to the top of a small peak. From there we could see how high the other mountains were and how far the forest spread around us.On the way up we passed through a snowfield! Thursday: I caught my first fish! We followed the stream that fed the lake.After about two miles, we came to a section that Carol said looked "fishy".She had a pack rod (竿), which can be carried in a backpack.I asked to cast it, and I caught a fish on my first try.Carol caught a few more.But they were just too pretty to eat for lunch, so we put them back in the stream. Friday: I can't believe we are going home already.It will be nice to get a hot shower, sleep in a real bed, and eat junk food, but the trip has been wonderful.We're already talking about another camping adventure next year where we canoe down a river.It's hard to believe, but I think this city girl has a little country blood in her veins. .
  56.The writer went on this camping trip because A.she enjoyed camping B.she wanted to go fishing C.she was influenced by her brother D.lie was tired of staying home
  57.The whole morning of Tuesday, the writer __. A.hiked along the lake B.dried out her belongings C.climbed the mountain D.caught the fish for dinner
  58.It can be inferred that Carol had a pack rod with her because . A.she could not afford to buy a regular fishing pole B.she needed it to get their main source of food C.she thought the writer of the journal might need it D.she expected to go fishing while they were hiking
  59.It is likely that the writer will . A.go on another camping trip B.invite Carol to go fishing together C.make her brother buy her something D.convince tier brother to go camping B An idea came to me, and I turned off the lights in the studio.In the darkness, I took off my shirt and took up the cello (大提琴) it was the first time in my life I'd felt the instrument against ; my bare chest.I'd never thought about that; music scholars always talk about the resonating properties (共振) of various instruments, but surely the performer's own body must have some
5
effect on the sound.As I dug into
  •  
 

相关内容

2011-海淀-一模-英语

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 第一部分:听力理解 共三节 共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 2. A 3. B 4. B 5. A 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 6. C 7. A 8. C 9. B 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 每小题超过一个词不计分; 拼 ...

2010海淀一模英语

   北京市海淀区高三年级第二学期期中练习 北京市海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 本试卷共 12 页,共 150 分。考试时长 120 分钟。考生务必将答案写在答题卡和答题纸上, 在试卷上作答无效。考试结束后,将本试卷、答题卡、答题纸一并交回。 第 I 卷(共 115 分) 共 第一部分:听力理解 共三节 共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项 ...

2010海淀一模英语试卷名师点评

   2010 海淀高三一模试题分析 By 杨超老师 2010 年海淀区一模英语试卷,注定了是一份与 2010 年高考英语试卷十分相 似的试卷. 本试卷由 40 名英语命题专家反复研究, 共同出题, 经历了 10 次修改. 将对后面一个多月的复习起重要的指导作用, 一模成绩也应该为学生填报志愿提 供重要依据. 学而思乐加乐高中英语顶尖教研团队,会同海淀区教研员,北大附中名师, 对海淀区的一模试卷做了权威分析和解读. 本次一模考试题型与高考题型完全一致,阅读量也贴近高考.听力 Text5 较 难,单 ...

2011 海淀高三一模英语试题 含答案 (扫描版)

   学科网(www .zxxk .com ) 全国最大的教学资源网站! 北京学易星科技有限公司 版权所有@学科网 学科网(www .zxxk .com ) 全国最大的教学资源网站! 北京学易星科技有限公司 版权所有@学科网 学科网(www .zxxk .com ) 全国最大的教学资源网站! 北京学易星科技有限公司 版权所有@学科网 学科网(www .zxxk .com ) 全国最大的教学资源网站! 北京学易星科技有限公司 版权所有@学科网 学科网(www .zxxk .com ) 全国最大的教学 ...

北京市海淀区2010届高三一模(2010海淀一模)(英语)附答案 听力原稿

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 北京市海淀区高三年级第二学期期中练习 北京市海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 本试卷共 12 页,共 150 分.考试时长 120 分钟.考生务必将答案写在答题卡和答题纸上, 在试卷上作答无效.考试结束后,将本试卷,答题卡,答题纸一并交回. 第 I 卷(共 115 分) 共 第一部分:听力理解 共三节 共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话.每段对 ...

2011的英语四级改革了

   [转] 快转载呀,同学们,不然我们麻烦大了!!!2011 的英语四级改革了 分享 转载 复制地址 " " " 转载自 高明云 2011 年 02 月 14 日 22:17 阅读(5) 评论(0) 分类:个人日记 " " 举报 字体:中% o o o 小 中 大 级大一的同学们,大学英语考试改革了!!! !!!经过 可亲可爱的 10 级大一的同学们,大学英语考试改革了!!!经过 2009 年 12 月在全国 180 所高校进行机考试点之后, 年四级机考就要全面推广了。 所高校进行机考试点之 ...

2011年高考英语词汇表

   2011 年高考英语词汇表 A absence n. 不在,缺席 absent a. 缺席, 不在 accent n. 口音,音调 according to ad. 按照, 根据 account n. 账目;描述 ad (缩) =advertisementn.广告 addvt.添加,增加 addition n. 增加; (算数用语)加 address n. 地址 admire v. 钦佩; 羡慕 admission n. 准入, 接纳 advance v. 推进,促进;前进 advantag ...

2011英语四级高频词汇

   英语四级考试高频词汇 1. alter v.改变,改动,变更 2. burst vi. n.突然发生,爆裂 3. dispose vi.除掉;处置;解决;处理(of) 4. blast n.爆炸;气流 vi.炸,炸掉 5. consume v.消耗,耗尽 6. split v.劈开;割裂;分裂 a. 裂开的 7. spit v.吐(唾液等) ;唾弃 8. spill v.溢出,溅出,倒出 9. slip v.滑动,滑落;忽略 10. slide v.滑动,滑落 n.滑动;滑面;幻灯片 11. ...

2011年大学英语四六级

   2011 年大学英语四六级(cet)考试须知 2011 年上半年大学英语四级考试将在 6 月 18 日 09:00~11:20 举行,下半年将在 12 月 17 日 09:00~11:20 举行,为了帮助大家有效的报考复习,管理者编辑收集整理了相关信息 供大家参考,希望对大家有所帮助,考试大祝大家顺利通过考试! 一.考试介绍 大学英语考试是教育部主管的一项全国性的英语考试, 其目的是对大学生的实际英语能 力进行客观、准确的测量,为大学英语教学提供测评服务。大学英语考试是一项大规模标准 化考试 ...

2011西城初三一模英语

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

热门内容

新概念英语第一册1-72复习

   新概念英语第一册 1?72 课的句型和短语 1, excuse me . 打扰了,对不起。 用于与陌生人搭话,打断别人的说话或是 从别人身边挤过等等。 2, sorry! 对不起。 用于社交场合,向他人表示歉意。 3, pardon? = I beg your pardon? 请你再说一遍。 请求对方把刚才说的话再 重复一遍。 4, Nice to meet you. How do you do? 很高兴见到你/你好! 两个都是用在初次见面时给对方打招呼。前者用于非正式场合,后者用于正 式场 ...

仁爱版七年级英语上册词汇及短语汇总练习(英译汉)

   仁爱版七年级英语上册词汇及短语汇总(英译汉) 仁爱版七年级英语上册词汇及短语汇总(英译汉) Unit 1 Topic 1 1 . morning 2 . fine 3 . teacher 4 . thank 5 . welcome 6 . meet 7 . please 8 . afternoon 9 . and 10 . good-bye 11 . hello 12 . nice 13 . stand 14 . China 15 . see 16 . this 17 . how 18 . ...

计算机英语常用词汇

   1 Hardware [toFBgrUQ] n.[U] 金属器件,五金器具 计算机辞典 hardware 硬件 硬件 Computer [hQmtdsbBfQ] n.[C] 电脑,电子计算机 计算机辞典 computer 计算机,计算机作曲 计算机, 计算机,Personal Computer (简称 PC) 个人计算机 ) Keyboard [th`BeOBg] n.[C] (打字机,钢琴等的)键盘 vt. 操作(电脑等的)的键盘;用键盘输 入(讯息等) vi. 用键盘进行操作 计算机辞典 ...

问学堂童话英语-让你随心所欲的玩耍,轻松自在学习

   问学堂童话英语 启动儿童的心智,创造力和想象力,无可替代 没有什么比童话更能打动孩子 童话在启发儿童的心智、 创造力和想象力方面有着其他作品无可替代的作用。 通过童话学习 语言是一种最有效、最自然的学习方式。抛弃了传统语言学习的枯燥单调,能让小朋友全身 心的投入故事演绎,提高中英文能力,更能激发学习兴趣,开启语言潜能。 没有人能比问学堂童话英语更懂孩子的语言 《问学堂童话英语 问学堂童话英语》精心收编众多耳熟能详、津津乐道的经典童话故事,并注入了丰富多彩 问学堂童话英语 的学习因素,将很多好 ...

英语

   学好英语的20条钻石法则 学好英语的20条钻石法则 钻石法则一:发音永远是第一位的! 成千上万的人学了十年英语还不能说标准的英语,发音仍然带有“超级浓重的中国口音”,导致和外国人交流的时候,听说都成了严重的问题。 还有一大批人,因为发音没有过关,导致经常被人笑话,从而失去了学英语的信心和兴趣。因为发音没有过关,导致单词死活背不下来!因为发音没有过关,无法朗读和背诵课文,导致无法真正掌握语法,无法真正形成语感! 总而言之,发音是英语大厦的基石,要不惜一切代价,彻底掌握纯正英语发音!凡是参加过十 ...