八年级下册 Unit 4 He said I was hard-working 单元笔记
【单元目标】 单元目标】 词汇学习】 【词汇学习】
  1.mad adj.极为愤怒的;十分恼火的 . .极为愤怒的; She was mad with me for losing my keys.她为我丢了钥匙而生我的气。
  2.anymore adv.再;还(用于否定句) . 用于否定句) . He doesn't come here anymore.他再也不到这儿来了。
  3.however adv.无论如何 . . He can answer the question however hard it is.不管问题有多难他都能回答。
  4.suppose v.假定;认为;料想;期望 . .假定;认为;料想; What do you suppose you will do after school? 你放学后想干什么?
  5.nervous adj.紧张的;神经质的 . .紧张的; I felt very nervous when I went into his office. 当我走进他的办公室时,我感到很紧张。
  6.semester n.一学期;半年 . .一学期; We will have ten subjects in this semester.这个学期我们将学十门功课。
  7.disappointing adj.令人失望的 . . Maybe this news is disappointing .也许这是一个令人失望的消息。
  8.be supposed to 认为必须;认为应该 认为必须; . You are supposed to be successful.你应该成功。
  9.get mad 变疯;变得着迷 变疯; . She gets mad about going to dance.她对跳舞着了迷。
  10.get over 恢复,克服困难 恢复, . Can we get over this difficulty? 我们能克服这个困难吗?
  11. first of all 首先
  12. pass on 传递
  13. be supposed to 被期望或被要求…… 被期望或被要求
  14. do better in 在......方面做得更好 方面做得更好
  15. be in good health 身体健康
  16. report card 成绩单
  17. get over 克服;恢复; 克服;恢复;原谅
  18. open up 打开;开拓;开发; 打开;开拓;开发;开放
  19. care for 照料; 照料;照顾
  20.have a party for sb. . 为某人举行一次聚会
  21.be mad at sb 对某人恼火, . 对某人恼火,愤怒 【重点句型分析】 重点句型分析】
  1. What are some soap operas you know? 你所知道的有哪些肥皂剧? you know 是定语从句,修饰前面的名词 soap operas
  2. What are some things that happen on soap operas? 肥皂剧里发生了些什么事? That happen on soap operas 是定语从句,修饰前日面的名字 something.

  3. Lana said she wasn’t mad at Marcia anymore. 拉娜说她不再生玛西娅的气了。 be mad at (with) sb. 对某人恼火 be mad at (about) sth. (doing sth.) 对某事恼火 eg. Mother got mad at (with) me for watching TV for hours. (此处的 got mad at = was mad at) not… anymore 不再 不再…… eg. She didn’t cry anymore. 她不再哭了。
  4. bring some books to her house. 给她带来一些书 bring sth. to 从(远处)带来,拿来(到近处) 而其反义词为:take… to “从(近处)拿(走)到(远处) eg. Could you bring some water to me? Please take the chair to Jim’s room.
  5.pass this message to sb.将这个消息(信息)传给某人 pass on sth. to sb 把某物传递给某人 eg. She said she would pass the dictionary to Tom.
  6.You want to know why C didn’t return it and where it is.你想知道为什么 C 未将它还回来 并想知道它在哪里。 此句中 why C didn’t return it and where it is 是宾语从句作 know 的宾语,请注意宾语从句的语 序。 (陈述语序)
  7.You were supposed to meet at the bus stop this morning to return it. . 你应该今早上在车站去见面并把它还给人家。 be supposed to do ……被期望,应该 做……) 被期望, 被期望 应该(做 eg. He is supposed to be there on time.按理他应该准时到哪里。 【课文解析】 课文解析】
  1. In English, I’m better at reading than listening. 在英语方面,我的阅读比听力更好。 be better at doing (than doing)是 be good at ……的比较级,意思为“更擅长……” eg. Are they better at playing football than basketball?
  2. I can do better in math.在数学方面我能做得更好。 better 是 well 的比较级 do well in 在…方面做得好 eg. Does she do well in physics?
  3. I finished my end ?of ?year exams last week. 我上周结束了期末考试。 finish doing sth eg. Did he finish doing his homework before he went to bed?
  4. I had a really hard time with science this semester. 这学期我的科学学科学得的确不好。
  5. It’s not right to copy other’s homework. 抄袭别人的作业是不对的。 请记住这一句型:It’s right for sb to do …
  6. I said I didn’t think it was a good idea for her to copy ma homework. 我说我认为对她来说抄我的作业不是个好办法。 注意
  1:此句中的三个动词都是过去时,即时态的一致性 注意
  2:中英文语序(否定词的位置)的不同
  7. She said it was much better if she din her own work. 她说如果她自己做作业就会好多了。
much +比较级,意思是“…得多” e.g. He runs much faster than I.
  8. Teaching high school students in a poor mountain village in Gansu Province may not sound like fun to you. 在甘肃省一个贫困的山村里教中学学生在你听起来可能不算什么有 趣的事。 此句中 may+ 动词原形,表示“可能……” sound like +名词,意思为“听起来像……”
  9. Every year they send 100 volunteers to teach in China’s rural areas. 每年他们都往中国的乡村地区派 100 名志愿者去教书。 send …to …派,送…到…
  10. Her village was 2000 meters above sea level. 她的村庄位于海拔 2 千米。 Above 介词. “在…上面” above sea level”海平面”
  11. the thin air made her feel sick 稀薄的空气使她病了 make sb. do 使某人干某事(此处只能用动词原形,不能+to)
  12.They love heaving volunteer teachers there. 他们喜爱让志愿者老师教他们。 love doing (to do)
  13.There often isn’t money for education. 经常没有钱来受教育。
  14. I can open up my students’ eyes to the outside world. 我能开阔学生们的视野,把他们带到外部世界。
  15. give them a good start in life 给他们一个生活的新起点 give sb. sth.给某人某物 =give sth to sb
  16. She said she likes being a good influence in the children’s lives. 她说她愿意给孩子们的生活中起一个好的影响。
  17. Yang Lei enjoyed her time as a volunteer very much. 杨蕾很愿意做一个志愿者。
  18. care for “Mother Earth” 关心“地球母亲” 处于危险中的野生动物
  19. care for wild animals in danger 关心处于危险中 处于危险中
  20. I can’t do anything about that. 我对于那件事无能为力。 【词语辨析】 语辨析】
  1. hard working 与 work hard 前者是形容词,可作表语、定语;如:a hard-working student ; He is hard-working. 后者是一个动词短语,“努力工作”hard 是副词,修饰动作 work.
  2. forget to do 与 forget doing… 前者是“忘记做……”(to do 表示将来的动作) e.g. Don’t forget to call me.别忘了打电话给我。 eg. I’ll never forget seeing the musical in New York.我永远忘不了在纽约看过的那出歌舞喜 剧。 【重难点分析】 重难点分析】 直接引语和间接引语 直接引述别人的原话,叫做直接引语;用自己话转述别人的话,叫做间接引语。间接引 语一般构成宾语从句。直接引语必须放在引号内,间接引语则不用引号。直接引语改为间接 直接引语改为间接 引语时,除将引语部分变成宾语从句外,还必须对直接引语中的人称、时态、指示代词、 引语时,除将引语部分变成宾语从句外,还必须对直接引语中的人称、时态、指示代词、 时间状语、地点状语等进行改变。 时间状语、地点状语等进行改变。
练习:将下面变成直接引语或间接引语的句子!注意以上各点变化!
  1. Betty asked me if I had been at home the day before. Betty asked me,“ at home ?”
  2. She said that she had been back for a week. She said,“ for a week.”
  3. Mr. Smith said that John had told him all about it three weeks before. Mr. Smith said,“John all about it three weeks .”
  4. The teacher asked his student why she had made so many mistakes in the test that time. The teacher asked his student,“Why __ __ __ so many mistakes in the test __ time?”
  5. The teacher asked us whether we were ready. The teacher asked us,“ ?”
  6. The teacher told her not to be late any more. The teacher her,“ late any more!”
  7. My doctor told me not to read in bed. My doctor me,“ in bed.”
  8. Liu Ying told me that she would help me with my English. Liu Ying said to me,“ help with English.”
  9. Do you know what factory his father works in? What factory his father in? Do you know?
  10. The monitor told us that we were going to have a meeting the next day. The monitor said, “We to have a meeting .”
八年级下册 Unit 4 练习题 I 单项选择
  1. Paul told us he wasn’t mad Many anymore.
A. in B. for C. at D. to
  2. You are to return the book to the library in two days. A. thought B. wanted C. shouted D. supposed
  3. During the exam, we must our nervousness(紧张). A. go over B. turn over C. Get over D. look over
  4. I hope your parents are good health. A. in B. on C. with D. for
  5. Mary said she to school the next Sunday. A. didn’t go B. isn’t go C. wouldn’t go D. won’t go
  6. In fact , she does writing than listening. A. better at B.better in C. good at D. best in
  7. I hope Tina to my birthday party on time next Monday. A. to come B. come C. came D. will come
  8. The teacher told us the moon round the earth. A. moved B. moves C. is moving D. was moving
  9. My mother told me anymore when it was late. A. don’t write B. not write C. not to write D. didn’t write
  10. This dictionary is Paul’s .Please him. A. pass on to it B. pass on it to C. pass it on for D. pass it on to

  11. My mother asked have a picnic. A. where we would B. where would we C. when did we D. why we will
  12.Too much work always makes her very tired. A. to feel B. feels C. feel D. feeling
  13. The little girl was born a warm spring morning. A. in B. on C. at D. of
  14. Mary did well in all the subjects, she is A. very hard-working B. work hard girl C. a working hard girl D. very hard-working
  15. The teachers can our eyes to the outside world. A. put up B. open up C. get up D. look up.
Ⅱ. 用所给单词的适当形式填空。
  1. Bob said he (have) a basketball.
  2. Our mother told me we (be) going to have a one-day trip.
  3. My aunt said she was (study) at home then.
  4. My friend Lisa said that she (will) work hard at science.
  5. Robert said he (can) drive a car. III. 将下列直接引语改为间接引语。
  1. He said, “I am watching TV.” He said that watching TV.
  2. My sister said, “I can speak French.” My sister said speak French.
  3. Kate said, “I will go to the zoo next week.” Kate said go to the zoo the next week.
  4. He said, “I’m very tired today.” He said he was very tired .
  5. Mike said to me, “I will hold a party here.” Mike told me that he would hold a party .
  6. Mr Green asked, “Are you very tired, Jim?” Mr Green asked Jim if very tired.
  7. He asked me, “What are you doing?” He me doing.
  8. The teacher said, “The moon travels around the earth.” The teacher said the moon around the earth.
  9. Mother said, “Don’t read in bed!” Mother told me read in bed.
  10. Peter said to Jenny, “I will call you tomorrow.” Peter told Jenny that call her . V. 选用方框中词语的适当形式填空。
in good health, do well in, have a hard time, report card, in the mail
  1. Mona math and science.
  2. My daughter got her school yesterday.
  3. There is a gift for you .
  4. My grandparents are both over eighty. I hope that they are .
  5. I finishing the work. It was very difficult for me. V 根据汉语句子完成英语句子,每空一词。
  1. 关爱老人和儿童是我们的职责。 It’s our duty to Reading more can I’m sure you can the old and the young. our eyes to the outside world. the difficulties at the moment. .
  2. 多读书能开阔我们的视野。
  3. 我相信你能克服目前的困难。
  4. 一次在乡村教书的经历改变了她的生活。 An experience of teaching in the village
  5. 戴维和露茜昨天大吵了一架。 Davy and Lucy yesterday.
 

相关内容

2011级人教版八年级下册英语 Unit2 第二单元笔记+练习

   八年级下册 Unit 2 What should I do? 单元笔记 一丶重 一丶重点短语 1.argue v.争论;争吵 . .争论; argue with sb.与某人吵架 I argued with my best friend.我和我的好朋友吵架了。 2.① either adv.(用于否定句) adv.(用于否定句)也 He doesn’t have any money, and I don’t, either.他没有钱,我也没有。 I can’t play chess. She ...

英语:Unit 4 He said I was hard-working同步练习(无答案)(鲁教版八年级上)

   本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网 www.21cnjy.com 初三英语 UNIT4 练习 第一课时 Section A ( 1a?2c) 上课日期: 练习目标 1 熟练掌握运用本练习中所有知识点(单词、短语、句子) 2 熟练掌握运用直接引语和间接引语的转换。 一.把下列短语译成英语 1 看连续剧 2 举办惊喜聚会 3 对感到恼火 4 不再 5 把带来 6 在周五晚上 7 第二天 8 青春驿站 9 打算做 10 勤奋的 二用 A 句内容完成 B 句的间接引语。 A 1 I’m cook ...

人教版八年级英语下册第七单元练习题

   文 新 学 堂 教 学 教 案( 燕 郊 分 校) UNIT 7 一、用所给单词的正确形式或根据句意和首字母提示填空。 1. The teacher is coming. Would you mind (clean) the blackboard? 2. The river is very dirty. It smells (terrible). It is (terrible) polluted. 3. Last night he watched an (excite) football ...

PEP小学英语三年级下册第四单元测试题Unit4(含听力材料)学习啊

   学英语简单吗?肯定会有许多学生说: 难死了 难死了”。 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了 。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个: 不得法 不得法。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉 语一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利? 语一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境 如果你在伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常流利。 中,如果你在伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常流利。但很多中学 ...

八年级 下册 英语 unit 7 Would you mind turning down the music

   Unit 7 Would you mind turning down the music? 教学目标 (一)知识储备点 1. 本单元的语言目标是make requests and apologize(提请求和道歉)。围绕 这一目标,要涉及句型: Would you mind moving your bike? Not at all. I will do it right away. Could you please take out the trash? Sorry, I’ll do it ...

新目标八年级上册英语Unit 1

   求知辅导中心 新目标8年级上期单元测试 新目标 年级上期单元测试 Unit 1 班级 姓名 姓名 分数 班级 分数 一. 单项填空 (从 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。)(15 分) 从 、 、 、 四个选项中,选出最佳选项。 ( ( )1. Her parents to the movies on weekends. A often goes B often see C often go D often watch ( )2.I think I’m kind of unheal ...

(人教PEP)六年级英语下册 Unit 4 单元测试

   本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网 www.21cnjy.com (人教 PEP)六年级英语下册 Unit 4 单元测试 ) 21 世纪教育网 http://21 世纪教育网/我要过关 听力部分 (共 40 分) 共 看图,听音,编号. 一 ,看图,听音,编号.(6 分) 二,听录音,排序.(8 分) 听录音,排序. A.parents( B.fast( C.elephant( D.cm( ) ) ) ) prepare( last( eleven( m( ) ) ) ) cousin( ...

2010中考英语复习课本知识整理八年级下 Unit4

   www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! 2010 年中考英语复习课本知识整理八年级下 Unit 4 【知识梳理】 知识梳理】 I. 重点短语 first of all 首先 pass on 传递 be supposed to 被期望或被要求... ... do better in 在......方面做得更好 be in good health 身体健康 report card 成绩单 get over 克服;恢复;原谅 open up 打开 care for 照料;照顾 ...

PEP小学英语三年级下册第五单元测试题Unit5(含听力材料)

   PEP 小学英语三年级下册单元测试题 Unit 5 学校 姓名 Where Is My Ruler? 班级 (时间:40 分钟) 评分 Listening Part (50 分) 一、听音,选出录音所读句子中所含有的单词或字母。 (10 分) ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ) 1. A. jeep ) 2. A. bye ) 3. A. chair ) 4. A. lamp ) 5. A. walkman ) 6. A. grape ) 7. A. dad ) 8. A. USE ...

九年级英语Unit 4w翻译

   Unit 4what would you do? 1 what if 如果```将会怎么样 2 not…in the slightest 一点也不 3 plenty of+可数 n / enough+n. 4 get along with 5 let down 6 come up with 8 come out 拥有 100 美元 10 medical research 11 wear a tie /necktie 13 get pimples 14 what if 得了小脓疱 补考 医学研 ...

热门内容

英语课堂教学用语

   1. Let's start now./Let's begin our class/lesson. 我们开始上课吧。 我们开始上课吧。 2. Sit down, please. 请坐下。 请坐下。 3. Who's on duty today? 今天谁值日? 今天谁值日? 4. Is everyone here? 都到齐了吗? 都到齐了吗? 5. Don't be late next time.下次别迟到。 下次别迟到。 下次别迟到 6. Go back to your seat, plea ...

广州小升初英语

   词汇,听力,阅读,语法和口语五个方面来谈谈小升初英语复习全攻略。 一 词汇 词汇的学习是英语学习中最基础也是最重要的部分。没有充足的词汇量为基础,任 何人都不可能自由的使用英语进行沟通和交流。 目前广州市小学英语课本四会词汇的总量在 810 个左右。而四会要求的短语结构在 145 个左右。面对这么多的词汇要如何有效的去记忆 呢? 有些同学十分烦恼地说: “我每天都很努力地背诵,但常常是今天背明天忘,似乎效果 很差。 ”我们先来看看同学们平时背记单词的一些常用方法: 1.大声朗读,边读边写。一 ...

2011年河南省普通高中毕业班适应性测试 英语答案

   2011 年河南省普通高中毕业班适应性测试 年河南省普通高中毕业班适应性 适应性测 英语试题参考答案及评分说明 选择题答案(1~75) 1. A 11. A 21. B 31. C 41. B 51. B 61. B 71. B 2. C 12. A 22. D 32. D 42. A 52. A 62. C 72. C 3. B 13. C 23. D 33. D 43. D 53. D 63. A 73. A 4. C 14. B 24. A 34. D 44. A 54. C 64. ...

2008年上海市初中毕业生统一学业考试英语试题

   2008 年上海市初中毕业生统一学业考试 英语试卷 (满分 150 分,考试时间 100 分钟) 考生注意:本卷有 10 大题,共 110 小题。试题均采用连续编号,所有答案务必按照规定在 答题纸上完成,做在试卷上不给分。 Part 1 Listening (第一部分 听力) 根据你听到的内容,选出相应的图片) (共 I. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片): (共 6 分) A B C D 1. 2. E 3. F ...

2011高考备考英语纠错笔记

   2011 高考备考英语纠错笔记 高考备考英语 英语纠错笔记 易错点 1 名词的单复数形式的误判 【典例】?What do you think the should do first? ?They should learn to take as well as share rights in life. A. grown-up; responsibility C. grown-ups; responsibilities B. growns-up; responsibility D. grown ...