(本试卷满分 135 分,考试时间 120 分钟) 第一部分:语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从
  1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳 选项。 At first I couldn't believe it! There were no desks in rows; bells rang; one had to go to no no 1 .Although we all lived “in”, 2 made us go to bed at a certain time; there was no “lights
out”. The 3 thing was that practically all the students went to class, 4 very few people
stayed up late at night.Only the new people stayed up or missed class.The new ones always went wild 5 ,but this never lasted long.The freedom took some getting used to.Our teachers treated 7
us like 6 ;never did we have to play “stand up”,“sit down”,“speak out”.I don't one student who didn't try his best.
The subjects were the same as those in regular schools,but what a difference in the approach(方式)! For example,in botany(植物学)we had 8 classes in the spring or fall,but in winter we each
instead we planted two gardens,a vegetable garden and a flower garden. 9 studied a few 10
things about what we had grown.In maths the students built three different
kinds of storerooms-small ones 11 ,but usable.They did this instead of having lessons in the classroom.They really had a great time too, designing everything, drawing the blueprints, figuring out the angles(角度) and so on.I didn't take 12 .I can't stand it! Besides,I could do the basic things with numbers.That's 14 13 !
I think I am a better person for having gone to the school.I can read and write as well
as anyone else of my age,and I can think better.That's probably a real big difference between the free school and regular school-the amount of 15 .
  1.A.home C.class B.bed D.work
解析:这篇文章讲述的是在自由学校上学的情景,与回家、上床睡觉或工作无关。 答案:C
  2.A.anybody C.teachers B.nobody D.parents
解析:根据让步状语从句 Although we all lived “in”可知,虽然学生都住在一起,但 没有人强迫他们在一定的时间上床睡觉,也没有“熄灯”时间。 答案:B

  3.A.sad
B.last
C.good
D.strange
解析:实际上学生们都去上课,很少有人熬夜。这不能不令人感到奇怪。 答案:D
  4.A.and B.but C.so D.yet
解析:这里表示并列关系,因此要用 and。 答案:A
  5.A.from then on C.once more B.at first D.just then
解析:从下句“but this never lasted long”可知,新学生在开始的时候表现粗野,但他 们的这种表现很快就消失了。 答案:B
  6.A.workers C.gardeners B.pupils D.grown-ups
解析:从下文所讲述的学生通过花园里种植植物学习植物学,教师像对待成年人一样 对待学生。 答案:D
  7.A.hear from C.think about B.feel like D.know of
解析:know of 是“听说”的意思。 答案:D
  8.A.all C.no B.short D.indoor
解析:have no class 不在教室上课。 答案:C
  9.A.Still C.Yet B.Then D.Next
解析:从上文中的 the spring or fall 和下文的 winter 可知,动作是按顺序事件发生的, 所以应该用 then。 答案:B
  10.A.wild C.usual B.successful D.particular
解析:学生们根据自己种植的植物,从中研究几种特殊的植物。 答案:D
  11.A.as well C.of course B.after a while D.as a result
解析:因为这里所说的 storeroom 是学生用来学习数学用的,虽然很小,但是可以使
用。 答案:C
  12.A.maths C.botany B.care D.notice
解析:从下句“I can't stand it!”可知,作者没有学习数学。 答案:A
  13.A.dull C.enough B.interesting D.dangerous
解析:作者认为,能用数学做一些工作就完全足够了。 答案:C
  14.A.On the whole C.Sooner or later 解析:on the whole“大体上”。 答案:A
  15.A.reading C.teaching B.gardening D.thinking B.Once again D.After a while
解析:从上文可知,作者认为自己比同龄人更会思考。所以他认为自由学校与正规学 校的最大区别是思考的分量。 答案:D 第二节:语法填空(共 10 小题,每小题
  1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的 词或使用括号中词语的正确形式填空。 Mr. Smith used to be in prison for three years, which you may think he is not a good man. But 16 a matter of fact, he is kind-hearted as well as honest. The reason why he was put into 17 that his six-year-old son blew up(使……爆 this little boy did break
prison was not that he himself broke the law,
炸)the bridge near his home, imitating what he had seen on TV. 18
the law, he was too young to be put in prison. According to the local law, the boy's parents had to 19 (punish). As a result, Mr. Smith received the punishment. He was arrested and taken to 20
police station finally. Most of the people in the town showed pity on him, but it was After all, law is law. Everybody is to obey Mrs. Smith was 23 22
21 (use).
.As the proverb goes: When it rains, it pours, 24 she
of work before long. She had to move to a southern state, 25
was born and grew up. Misfortunes tell us what fortune is. does teach us a good lesson.
the Smiths have experienced
答案:
  16.as
  17.but
  18.Though/Although
  19.be punished
  20.the
  21.useless
  22.it
  23.out
  24.where
  25.What
第二部分:阅读(共两节,满分 50 分) 第一节:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项。 A A couple of years ago,before a trip to China,Nicole Davis and her US women's volleyball teammates were warned about the prominence (显著、突出) of coach “Jenny” Lang Ping in her native country. “I was pushed over by Chinese journalists while I was just trying to put my luggage on the bus,” said Davis. Known as the “Iron Hammer” for her punishing spikes(扣球), Lang made it possible for China to dominate in the sport in the early 1980s.She was a key player on China's 1984 Olympic gold medal winning team. When the US team arrived for the Olympics,Lang,
  48,who is from Beijing,had to take a different route to avoid a crowd of reporters and fans. Then came the greatest moment to Lang: While the US team was playing in a packed gym, at least 8,000 Chinese fans unfurled an American flag. “That really says it all,” Davis said.“They look at her as an icon (偶像).I'm sure it's hard for them to see her coaching another country,but they love her so dearly that her success is their success.” The loyalty of the Chinese fans was tested on Friday,when China lost a match to the US. “It's a pity that China lost the match,but I'm still glad that Lang Ping's team won,since she is the pride of China's volleyball,” said Liu Chengli,a spectator.“We also cheered for Lang's victory.” Lang said she just tried to stay professional when the two teams meet.“It doesn't matter if we play China or any other team.It's the same.” Lang said. Davis said she and her teammates could not have imagined the passion for volleyball among Chinese because the sport was lack of popularity in the US.The reception from Chinese fans has touched the US players,said US volleyball player Lindsey Berg. “It's such an honor to be here and play for our coach here in China,” she said.“The amount of support that the Chinese give to her and us has been tremendous.The whole event has been unbelievable.”
  26.What's the passage mainly about? A.Staying professional. B.Cheering for the Iron Hammer.
C.A match between China and the US. D.Lang Ping's career as a coach. 解析:主旨大意题。从全文可知,本文讲述了我国著名排球运动员,时任美国女排主 教练郎平带队到中国参加奥运会受到了人们的热烈欢迎,所以选 B。 答案:B
  27.Lang Ping avoided meeting the reporters and fans probably because she A.was afraid to be questioned about her strategy B.didn't want to be paid much attention to C.disliked to be with her fans D.didn't want to disturb public order 解析:推理判断题。从文章第四段的内容可以推断出郎平希望不要太被关注。 答案:B
  28.What does the underlined word “unfurled” exactly mean? A.Destroyed completely. B.Tore into pieces. .
C.Spread out to the wind. D.Rolled up. 解析:词义猜测题。由文章第五段和第六段可以知道,这里的中国球迷应该是“打 开、展开”了一面美国国旗,所以选 C。 答案:C
  29.What does Lang Ping mean by saying “It doesn't matter if we play China or any other team.”? A.American Volleyball Team will beat any team. B.Chinese Volleyball Team is the same as other teams. C.She just tried to stay professional. D.The results of each match will be same. 解析:推理判断题。从文章内容可以知道,郎平认为不论是中国队还是其他队,对她 来说,这仅仅是一场比赛而已。由此推断选 C。 答案:C
  30.What impressed the US team players most? A.The tolerance of Chinese people. B.The popularity of volleyball in China. C.Lang Ping's coaching skills. D.The loyalty for volleyball of the Chinese. 解析:细节理解题。从文章倒数第二段的内容可以知道,排球在中国非常受欢迎,所 以选 B。 答案:B B
I was no more than 18 years old during World War Ⅱ.Two days before the war in Britain began,a rule was issued that everyone had to cover up their windows at night with black material.This was to make it difficult for German bombers to find their target in the dark. The street lamps were turned off and often people bumped into one another.Traffic accidents were common because car headlights had to be blacked out, deaths from drowning increased as and people fell off bridges or walked into ponds. During 1939 and the start of 1940 hardly any bombs were dropped on Britain.But Hitler planned to invade Britain.In September 1940 the Germans started to bomb Britain's cities instead of Royal Air Force's air bases,hoping that Britons would panic and surrender. As soon as the aircraft were spotted in the night sky, attack sirens(警报器)sounded to warn air everyone that an air attack was coming.Some families would run down to a public brick or concrete shelter in their street.Others sheltered from the bombs at home in their basements or underneath a table or the stairs.Families with shelters in their gardens could hide there.These were usually damp and dark and made from iron.They were known as Anderson shelters. In London people could shelter in underground railway stations.However,these stations were not totally safe.In January 19
  41,a bomb fell above the Bank underground station,killing over 100 people who were sheltering below. As soon as the attack was over a siren sounded the“all clear”and people went outside to survey the damage.Some found their homes flattened.Others found dead or injured relatives and friends. As the war continued people became used to this carnage(大屠杀)and adjusted their lives where possible continuing“business as usual”. 语篇解读:本文节选自一篇回忆录。记叙了二战时期,在德国“闪电战”攻击下的英国民众 的生活。
  31.The purpose of German air attacks on Britain's cities was to A.kill as many Britons as possible B.completely destroy Britain's cities C.force Britons to give in D.destroy the transport system in Britain 解析:细节理解题。根据第三段“hoping that Britons would panic and surrender”, 可知 C 为正确答案。 答案:C
  32.According to Para.
  4,an“Anderson shelter”is a A.home-made shelter in a garden B.home-made shelter within a house C.public shelter in a subway train D.public shelter in a subway station . .
解析:细节理解题。“They were known as Anderson shelters”中的“They”和 “These were usually damp and dark”中的“These”,都是指前面提到的“shelters in their gardens”。 答案:A
  33.According to the text,which of the following was NOT provided? A.Rules for turning off lights. B.Public shelters in streets. C.Air attack warnings. D.Weapons for self-protection. 解析:细节理解题。文章一、二段提到了 A 项;第四段提到了 B、C 项;只有 D 项没有 提 到。 答案:D
  34.What was the reaction of the British as the war continued? A.They fell into great despair. B.They minded their own business. C.They tried to live a normal life. D.They became unconcerned about the war. 解析:细节理解题。根据最后一段“adjusted their lives where possible continuing‘business as usual’”,可推出 C 为正确答案。 答案:C
  35.What does the text mainly talk about? A.Life during the air attacks of World War Ⅱ. B.Measures against air attacks during World War Ⅱ. C.The resistance of common people during World War Ⅱ. D.The hopes of common people after World War Ⅱ. 解析:主旨大意题。文章主要讲述了二战时普通英国人在德军空袭下的生活。 答案:A C Remember how great exercise was when you were a little kid?Back then,racing around the playground or skipping rope for hours , you weren't thinking fitness , you were
 

相关内容

2011届高考英语第一轮必修4综合复习检测试题5

   (本试卷满分 135 分,考试时间 120 分钟) 第一部分:语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳 选项。 At first I couldn't believe it! There were no desks in rows; bells rang; one had to go to no no 1 .Although we a ...

2011届高考英语第一轮语法复习检测试题5

   第 5 章 助动词 一.概念: 概念: 助动词是帮助主要动词构成各种时态,语态,语气以及否定或疑问结构的动词.助动词分为时态助动词和结构 助动词两种. 相关知识点精讲: 二.相关知识点精讲: 1. 助动词 be 的用法 1) be +现在分词,构成进行时态。例如: They are having a meeting. 他们正在开会。 English is becoming more and more important. 英语现在越来越重要。 2) be + 过去分词,构成被动语态。例如: ...

2011届高考英语第一轮语法复习检测试题7

   第 7 章 动词不定式 一.相关知识点精讲: 相关知识点精讲: 1. 不定式作补语 1) 有些有动词+宾语+不定式的结构。例如: advise allow cause challenge command compel drive 驱使 enable encourage forbid force impel induce instruct invite like/love order permit make let have want get warn persuade request sen ...

2011届高考英语第一轮语法复习检测试题11

   第 11 章 代词 一.概念: 概念: 代词是代替名词的词, 按其意义、特征及其在句中的作用分为:人称代词、物主代词、指示代词、反身代词、 相互代词、疑问代词、不定代词和关系代词等。 二.相关知识点精讲 1.人称代词 1.人称代词 1)人称代词的人称、数和格,如下表所示。 2)人称代词有主格和宾格之分。通常主格作主语,宾格作宾语。如: I like table tennis. (作主语) Do you know him?(作宾语) 3)人称代词还可作表语。作表语时用宾格。如: Whos is ...

重庆忠县中学2008届高考英语第一轮复习综合练习二

   重庆忠县中学 高考英语第一轮复习综合练习 英语第一轮复习综合练习二 重庆忠县中学 2008 届高考英语第一轮复习综合练习二 第 I 卷(三部分,共 115 分) 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读 下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What does ...

2011年高考英语第一轮专题复习-必修4 Unit 2

   高考总复习?人教版 英语 高考总复习 人教版?英语 人教版 必修 4 Unit 2 Working the land 高考总复习?人教版 英语 高考总复习 人教版?英语 人教版 考点要求 高考总复习?人教版 英语 高考总复习 人教版?英语 人教版 Ⅰ.写出下列必考单词 1.统计数字,统计资料 n. 2.晒黑的adj. 3.产量,输出n. 4.十年,十年期 n. 5.特级的,超级的adj. 6. 6.矿物,矿石n. n . 7.战役,战斗,斗争n. 8.细菌n ...

天津2008届高考英语听力试题

   天津 2008 届高考英语听力试题 第四部分:听力 第一节 (共 5 小题,每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、 C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话 后,你将有 10 秒钟时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 仅读一 遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15 答案是 B。 67. What does the man mean? A. He doesn’t h ...

2011届高考英语第一轮词汇2

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 对于想考取重点大学的学生来说,基础知识都比较扎实, 能力上略有欠缺。因此,调整好心理状态、掌握好解题技巧将 是非常重要的两个方面, 适当的压力是一种正常现象,过分压 力就不正常了,而且过分压力肯定会影响高考成绩. 对于同学 来讲调整好心态是高考成功的一半,复习来讲,回归基础、回 归课本,考试策略来讲,以简单题、中等题取胜的战略心理。 对家长来讲, 努力做到平常心对待高考。 第二, 不要唠叨孩子。 第三,给孩子说一句话:只要你尽力就行了。 Ch ...

2011届高考英语第一轮语法考点复习7

   丰富的资源 最快的更新 优质的服务 诚信的运作 届高考英语(通用版) 备战 2011 届高考英语(通用版)一轮复习 专题 07 【考纲解读】 考纲解读】 高考研究动词是英语词汇中的核心,而动词及其构成的短语一直是高考中的热点和难点。 动词是英语中最灵活、最难掌握的词,在历年高考题拟题中动词所占比例最大,设题时往往 都是给出四个不同的动词或短语来测试考生在具体语境中对动词短语意义的理解和运用能 力。主要出现在单项选择及完形填空中,其考点主要涉及到以下几个方面: 1.动词的词义。考查动词词义辨析 ...

2010年高考英语第一轮复习课件必修四

   2010年高考总复习 必修4 必修 必修四 Units1-2 1. achieve achieve是高中阶段重要词汇,在(06湖南27)中出现achievement,(06江苏27) 对achieve的时态进行了考查. 2010年高考中可能继续把achieve作为重点考查词汇. 2. condition condition是新课标要求掌握词汇,要掌握以下用法:(1)作"环境,境况,条 件"时,是可数名词,常用复数形式conditions;作"状态,状况" ...

热门内容

2010年高考英语词汇表r

   R rabbit n. 兔,家兔 race1 n. 种族,民族 race2 v. (速度)竞赛,比赛 n. 赛跑,竞赛 racial a. 种族的 radiation n. 放射,放射物 radio n. 无线电,收音机 radioactive a. 放射性的 radium n. 镭 rag n. 破布,抹布 rail n. 铁路 railway n. 铁路;铁道 rain n. 雨,雨水 vi. 下雨 rainbow n. 虹,彩虹 raincoat n. 雨衣 rainfall n. 一场 ...

英语英语三作业答案

   大学英语精读三作业一参考答案 注意:以下题目为样卷,实际考试中题目顺序可能会随电脑抽样有所调整, 注意:以下题目为样卷,实际考试中题目顺序可能会随电脑抽样有所调整,请 注意看清题目再做选择。 注意看清题目再做选择。 单选 第一部分:交际用语( 小题; 第一部分:交际用语(共 5 小题;每小题 3 分,满分 15 分) 1. It's really a good dinner, isn't it? 答案:Yes, the food is just wonderful. 2. I'd like ...

看电影学英语附讲解《蒙娜丽莎的微笑》[

   1. pedigree 这是一个相对比较正式的单词,意思一般是“出身;家族;血统;门第”等。当然在指动物时 一般是指“纯种”。这种词在题材相对严肃的影片中比较容易遇到。给大家举几个例子以便更 容易记住它: 1) A penniless lass with a long pedigree and a sweet face, she had been raised by a scheming aunt to find a million dollars and marry it. 这位小姑娘虽然 ...

80高中英语经典句型

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 句型 1 would rather that somebody did…"宁愿 宁愿……;更愿意 表示现在或将来的愿望) 宁愿 ;更愿意……"(表示现在或将来的愿望 表示现在或将来的愿望 would rather that somebody had done…"宁愿 宁愿……;更愿意 宁愿 ;更愿意……"(表示过去的愿望) (表示过去的愿望) [ ...

2011年新东方考研英语翻译【讲义】

   本资料仅供学习交流使用,官方网址: 本资料仅供学习交流使用,官方网址:www.qiaqing.net,QQ:565600431 仅供学习交流使用 , 新东方在线考研翻译基础班讲义 主讲: 主讲:唐静 课程简介 以讲解翻译基础知识为主,基本不涉及考研翻译的真题. 但是,真题很重要,有必要在强化训练中完全掌握真题. 课程大纲 第一章 考研翻译基础知识 一翻译的定义 二翻译的标准和翻译的方法 三翻译的基本过程 四考研翻译的核心解题策略 第二章翻译技巧:词法翻译法 一词义选择和词义引申 二词性转换 ...