选修8
Unit 5 Meeting your ancestors
能力演练
一、语法填空?
(2008年汕头市联考)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。?
In my free time,I really like surfing the Internet.When I get home from work,I turn on my computer,wait 1 it boots up completely,and then I go online.I usually check my email first and then write a few messages 2 family and friends.I sometimes scan the local news headlines at 3 favorite news Website and read up on the latest local and international news.This Website often provides video news clips? 4 you can view online.I sometimes order products or service online to save money and time instead of going to a store and? 5 (buy)what I?m looking for.For example,I 6 (order)a digital camera online the other day and saved about $
  50.Whatever I do,I realize that there are problems? 7 using the Internet including scams,identity theft,and viruses,so I,m very careful not to give out my 8 (person)information.Furthermore,I don,t download or open files I don,t recognize.Using the Internet can be fun and? 9 convenient way of shopping and finding out new information,? 10 you just need to be careful.?
二、 完形填空
阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。?
I,m just a senior in high school. I work parttime at a local store called Baskin Robbins so that I can make a little money. In and outside of work, I always wear a 1 and try to be nice to others.?
But lately, I,ve been 2 by some people who always help others. So, today, when I went to work, I decided I would take my first big step and truly help a stranger.?
Two young girls came into the 3 and looked around. I offered them my 4 "Welcome to Baskin Robbins" greeting. A couple of minutes later one of them finally decided upon the flavor(味道) of ice cream-chocolate. So then, I made a big spoon, put it in a cone(锥形蛋卷筒) and 5 it to her. Sadly, though, the other girl didn,t get anything even though I could tell she was looking at the many kinds of 6 and wanted to have one.?
It was at this time that the other girl, who obviously was the younger sister, 7 , "I wish I could have one." I knew when I heard this comment that it was my 8 to do something for her. So, I told her that I would 9 her ice cream. She immediately calmed down though she didn,t believe what she 10 .I asked her what flavor she wanted and handed her treat. I then 11 out the $3 for it and placed the money in the counter.?
She was so 12 and her older sister was surprised. It was 13 good to help this girl and make her feel special for a moment. I turned around and found that my 14 all looked at me like I was crazy. But, I didn,t care that I spent a little, because the feeling I 15 from my action was worth a million dollars.?

  1.A.hat B.tear?
C.tie D.smile?

  2.A.noticed B.persuaded?
C.moved D.changed?

  3.A.club B.school?
C.restaurant D.store?

  4.A.real B.usual?
C.final D.positive?

  5.A.handed B.threw?
C.adjusted D.returned?

  6.A.drinks B.chocolate?
C.guests D.ice cream?

  7.A.cried out B.passed by?
C.looked up D.laughed aloud?

  8.A.duty B.fault?
C.chance D.dream?

  9.A.wait for B.pay for?
C.leave for D.apply for?

  10.A.observed B.wanted?
C.needed D.heard?

  11.A.took B.sent?
C.ran D.checked?

  12.A.interested B.delighted?
C.upset D.frightened?

  13.A.truly B.rarely?
C.hopefully D.generally?

  14.A.family B.classmates?
C.workmates D.boss?

  15.A.hid B.borrowed?
C.left D.received?
三、阅读理解?
专题训练(九) 议论文的阅读
Two American scientists told the people in industrial nations that they would be much healthier if they ate more of the same kind of foods eaten by humans living more than 10,000 years ago. ?
The scientists say that the human body has changed very little since human first appeared on the earth,but the way we live has changed greatly.Our body has not been able to deal with these changes in life style and this has led to new kinds of sicknesses.These new sicknesses were not known in ancient times.So they are called "diseases of civilization".Many cancers and diseases of the blood system,including heart attacks and strokes(中风)are examples of such diseases. ?
Scientists noted that early stone?age people used very little alcohol(酒精)or tobacco,probably none.Ancient people also got a great deal of physical exercise,but a change in food is one of the main differences between life in ancient times and life today.
Stone age people hunted wild animals for their meat,which had much less fat than farm animals.They also ate a lot of fresh wild vegetables and fruits.They did not use milk and other dairy products(乳制品),and they made very little use of grains.But today,we eat a large amount of dairy products and grain foods.We eat six times more salt than stone?age people.We eat more sugar.We eat twice as much fat but only one third as much protein and much less vitamin C. ?
People today probably do not want to live as people thousands of years ago did,but scientists say that we would be much healthier if we ate as those ancient people did,cutting the amount of fatty,salty and sweet foods. ?
Ⅰ.根据短文,写一篇30词左右的摘要。?
?
Ⅱ.根据所读短文,选择最佳选项。?

  1.The people in industrial nations would be much healthier if they ate . ?
A.more foods as humans living 10,000 years ago did ?
B.as many kinds as humans living 10,000 years ago ate ?
C.more kinds of food eaten by people living over 10,000 years ago ?
D.more of the same kinds of foods eaten by people over 10,000 years ago ?

  2.New kinds of sicknesses have been found because .?
A.the human body has changed compared with human first appeared on earth ?
B.the way we live has changed a little ?
C.our body can,t deal with the changes in life style ?
D.the way we live today are proper for the human body ?

  3.What is the main cause mentioned in the article why people suffer from a lot of new sicknesses??
A.Ancient people did a great deal of physical exercise. ?
B.Food is quite different between life today and life in ancient times.?
C.People today have more tobacco. ?
D.People today have a lot of alcohol.?

  4.Stone age people were much healthier than people today because they ate a lot of . ?
A.wild animals,fresh wild vegetables and fruits?
B.grain foods and farm animals ?
C.salt and sugar ?
D.milk and other dairy products ?

  5.From this article,we know that are not good to our health. ?
A.protein and vitamin C ?
B.milk and grain foods ?
C.a huge amount of fatty,salty and sweet foods ?
D.wild animals,vegetables and fruits ?
参考答案
一、?

  1.解析:据句意
此处为"一直等到......"。?
答案:until/till

  2.解析:write...to...意为"写信给某人"。?
答案:to

  3.my?

  4.解析:that/which:
关系代词引导定语从句。?
答案:that/which

  5.解析:instead of 后接going to a store和buying。?
答案:buying

  6.ordered?
  7.with?

  8.解析:形容词personal修饰名词 information。?
答案:personal

  9.解析:a way of doing sth.:做某事的方法。?
答案:a

  10.解析:前后两句话是转折关系。?
答案:but
二、?

  1.D
  2.C
  3.D
  4.B
  5.A
  6.D
  7.A
  8.C
  9.B
  10.D
  11.A
  12.B
  13.A
  14.C
  15.D?
三、?
Ⅰ.?
The passage shows us the idea that human beings have more kinds of sickness than ancient people because the way they live has changed greatly.If they ate less fatty,salty and sweet foods,they would be much healthier.?
Ⅱ.

  1.解析:从第一段最后一句可知答案。?
答案:D

  2.解析:第二段中间:Our body has not been able to deal with these changes in life style and this has led to new kinds of sicknesses.?
答案:C

  3.解析:
从第二段可知答案。?
答案:B

  4.解析:从第四段开头句可知答案。?
答案:A

  5.解析:最后一段结束句告诉我们答案为C。?
答案:C
伤心的人整理
 

相关内容

2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修8 Unit 5

   选修8 Unit 5 Meeting your ancestors 能力演练 一、语法填空 (2008年汕头市联考)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 In my free time,I really like surfing the Internet.When I get home from work,I turn on my computer,wait 1 it boots up completely,and ...

2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修8 Unit 3

   选修8 Unit 3 Inventors and inventions 能力演练 一、语法填空 There once were a goat and a donkey(驴)that lived on a farm.The donkey worked the hardest, 1 the farmer fed it the most food.Sometimes the donkey was given more food 2 it could eat, 3 made the goat so ...

2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修8 unit4

   选修 8 Unit 4 Pygmalion 能力演练 一、语法填空 语法填空 Roy Trenton used to drive a taxi.A short while 1 ,however,he became 2 a bus driver and he has not regretted it.He is finding his new work exciting.When he was driving along Catford Street recently,he saw two ...

2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修6 Unit 2

   选修6 Unit 2 Poems 能力演练 一、语法填空 When you treat people and things in a kind, 1 (consider),and polite way,you are being respectful.Respect 2 very important 3 home,at school,and everywhere you go.When you show 4 ,you show that you care 5 other people,s f ...

2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修6 Unit 1

   选修6 Unit 1 Art 能力演练 一、语法填空 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 Johnny Carson began his career in television 1 his twenties.He worked at local stations in Nebraska.Several years later,he moved to Los Angeles,California.He was th ...

2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修6 Unit 1

   高考资源网( www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 选修 6 Unit 1 Art 能力演练 一、语法填空 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格 处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 Johnny Carson began his career in television 1 his twenties.He worked at local stations in Nebraska.Several years later,he moved to ...

2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修6 Unit 4

   选修6 Unit 4 Global warming 能力演练 一、语法填空 Life is difficult.But life is no longer difficult once we truly understand and accept it. Most do not fully see this truth. 1 ,they complain about 〖JP3〗their problems and difficulties as if life should be easy ...

2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修6 Unit 5

   选修6 Unit 5 The power of nature 能力演练 一、语法填空 Storms 1 produced at least 13 tornadoes sweptalong New Mexico,s border with Texas on Friday, 2 (destroy)homes and other buildings and injuring at least 16 people,several critically serious,authorities said ...

2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修6 Unit 3

   选修6 Unit 3 A Healthy life 能力演练 一、语法填空 (潮州期末)阅读下面短文,根据上下文填入适当的词语,或使用括号中的词语的适当形式填空。 It was now raining heavily.My husband was away.I did not want to ask anyone else to go with me.So I went to the hospital by 1 .I was taken to a small room.Lina 2 (l ...

2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修9 unit1

   选修 9 Unit 1 Breaking records 能力演练 一、语法填空 语法填空 (2008 年深圳一模)One day about ten years ago,while working at the cash register in the gift shop at my Universiby, Museum of Natural History,I saw 1 elderly couple come in with a little girl in a wheelchair ...

热门内容

初中英语复习资料(在中考之前保密)

   动词过去式、 动词过去式、过去分词不规则变化 AB 型 can-could shall-should will-would may-might AAA 型 cost-cost-cost cut-cut-cut hit-hit-hit hurt-hurt-hurt let-let-let must-must-must put-put-put set-set-set shut-shut-shut read-read-read ABA 型 run-ran-run become-became-bec ...

高一英语阅读理解分类训练与解析(故事、教育、科技、历史、人物类)

   高一英语阅读理解试题(故事类) (1) Son’s Help Mr. Lang worked in a factory. As a driver, he was busy but he was paid much. His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home. So he ...

高考英语写作素材-词组、句型

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 高考英语写作素材超级资料包 一,高考英语书面表达必备词组 写作的基础是词汇.词汇是表达思想的基本要素. 文章是由句子组成的.每一个句子都少不了谓语.而担任谓语的是动词.对 于一个很活跃的动词,我们应该掌握以下几个方面: 一. 准确的读音和拼写 听得懂,说得出是写作的基础.只有掌握了正确读音,才能做到这一点.只 有正确的拼写才能准确无误地传达信息.太多的拼写错误会影响书面表达的得 分. 二. 基本意义 三. 常用其它意义 ...

如何做好英语书面表达题

   浅谈高考英语试题中的书面表达题 浅谈高考英语试题中的书面表达题 书面表达是高考英语试题当中的一项较好主观测试题目,其目的是考查考 生应用英语写作的基本能力,是高考试题的保留题型。它的分值通常占总分值的 五分之一 30 分。做好这道题对于考生取得理想成绩至关重要。以下结合近年来 MET 和 NMET 试题谈谈书面表达辅导的几点作法。 正确看待书面表达 一、正确看待书面表达 书面表达是对英语应用能力的考查。因此,书面表达并不神秘,它是要求学 生们根据所给的情景(提示)和要求(所要写出文章的目的、 ...