3eud 教育网 http://www.3edu.net
百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新!
考点 1 介词

  1.2009 江苏卷
  30) special school accepts all disabled students, ( This __ educational level and background. A.according to B.regardless of C.in addition to D.in terms of
  2. (2009 上海卷
  25)Four Chinese models were the 14 people awarded prizes on Friday at the World Supermodel Competition. A.among B.between C.along D.beside words after they heard her
  3. (2009 海南卷
  34)Everybody was touched moving story. A.beyond B.without C.of D.in
  4. (2009 山东卷
  33)It saves time in the kitchen to have things you use a lot easy reach. A.near B.upon C.within D.around
  5.2009 辽宁卷
  32) ( Children need friends their own age to play with. A.of B.for C.in D.at , but not as often as we
  6. (2009 山东卷
  35)Mary and I see each other used to. A.sooner or later B.once in a while C.in the end D.more or less
  7. (2008 海南宁夏卷
  24)Let’s learn to use the problem we are facing a stepping-stone to future success. A.to B.for C.as D.by
  8. (2008 江苏,
  28)?Why do you suggest we buy a new machine? ?Because the old one has been damaged . A.beyond reach B.beyond repair C.beyond control D.beyond description
  9. (2008 江苏卷
  29)?They are quiet, aren’t they? ?Yes. They are accustomed at meals. A.to talk B.to not tal C.to talking D.to not talking
  10. (2008 山东卷
  32)I began to feel familiar faces. A.at home B.at heart C.at will D.at sight
  11. (2007 海南宁夏卷
  23)The manager suggested an earlier date the meeting. A.on B.for C.about D.with
  12. (2007 山东卷
  28)I have offered to paint the house a week’s accommodation. A.in exchange for B.with regard to C.by means of D.in place of

  1.B regardless of“无论、不管” 。
  2.A among “在…之中” 。
  3.A beyond “超出…的范围” 。
  4.C within easy reach “容易够得着” 。
3eud 教育网 http://www.3edu.net 教学资源集散地。可能是最大的免费教育资源网!
in the new school when I saw some
3eud 教育网 http://www.3edu.net
百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新!

  5.A friends of their own age“同龄的朋友” 。
  6.B once in a while “偶尔、有时候” 。
  7.C 句意:让我们学会把我们现在所面临的问题作为将来成功的垫脚石。use…as…把…… 作为……。we are facing 是定语从句,修饰名词 problem. 此题考查介词辨析。注意 use…as 结构。
  8.B 句意:??你为什么建议我们买一台新的机器???因为那台旧机器已经彻底坏了。 beyond reach 够不着;beyond repair 无法修理;beyond control 无法控制;beyond description 无法形容,难以描绘。根据题意选 B。 此题考查介词习惯搭配。beyond repair 意为:无法修理;无法补救。
  9.D to 用作介词。
  10.A feel at home 固定搭配。
  11.B 句意:经理提议一个更早的会议日期。根据题意,此题选择的介词应表达“date” (日 期)的意图。 “on the meeting”不成立, “在会议上”应为“at the meeting”“about ; the meeting”是“关于会议” ,多为关于会议的内容; “with the meeting” 无此结构; “for the meeting”是“为此会议”“for”表目的,故选 B。 , 此题考查介词词义辨析。根据句意,只有 B 项符合语境。
  12.A 句意:我主动要求粉刷这座房子,作为交换,在这里住宿一周。A 项意为“交换” ;B 项意为“关于,至于(concerning sb./sth.);C 项意为“借助……手段(with the help ” of);D 项意为“代替、顶替(instead of) ” ” 此题考查介词词义辨析。
考点 2 名词性从句

  14.2009 江苏卷
  34) ( Many young people in the West are expected to leave __could be life' s most important decision marriage almost entirely up to luck. A.as B.that C.which D.what
  15. (2009 上海卷
  37)It is not immediately clear the financial crisis will soon be over. A.since B.what C.when D.whether
  16. (2009 浙江卷
  12)?Is there any possibility you could pick me up at the airport ? ?No problem. A.when B.that C.whether D.what
  17. (2009 安徽卷
  27)A good friend of mine from I was born showed up at my home right before I left for Beijing. A.how B.whom C.when D.which
  18. 2009 海南卷
  24) ( Could I speak to is in charge of International Sales please? A.who B.what C.whoever D.whatever
  19.2008 山东卷
  23) ( was most important to her, she told me, was her family. A.It B.This C.What D.As I have the time to spend a day
  20. (2008 山东卷
  26)Occasions are quite rare
3eud 教育网 http://www.3edu.net 教学资源集散地。可能是最大的免费教育资源网!
3eud 教育网 http://www.3edu.net
百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新!
with my kids. A.who B.which C.why D.when
  21.2007 山东卷
  22) ( Could I speak to is in charge of International Sales, please? A.anyone B.someone C.whoever D.no matter who

  14.D 宾语从句中缺少主语,这里要用 what。
  15.D 主语从句。根据句意用 whether。
  16.B 同位语从句。从句中不缺少任何成分用 that。
  17.C 宾语从句。从句中缺少状语。
  18.C 宾语从句。Whoever 相当于 anyone Who。
  19.C 句意:她告诉我,对她来说最重要的是她的家庭。句子可以调整为:What was most important to her was her family.注意:命题者故意在句子插入了 she told me,这要求考生 能快速地识别出来。 此题考查 what 引导主语从句的用法。
  20.D 句意:在一天的时间里我很少有机会和我的孩子待在一起。本题是 when 引导的从句 作 Occasions 的同位语。整个句子调整一下顺序:Occasions when I have the time to spend a day with my kids are quite rare.这样就容易理解了。 此题考查 when 引导同位语从句的用法。
  21.C 句意:我可以同负责管理国际销售部的人谈一谈吗?句中 to 为介词,其后是名词性从 句,而从句中缺少主语和关联词,故选择 C。D 项只能引导状语从句。 此题考查 whoever 引导宾语从句的用法。 件状语从句的用法。
考点 3 冠词

  1. (2009 安徽卷
  21)We can never expect create less polluted world. A.a; a B.a; the C.the; a bluer sky unless we D.the; the

  2. (2009 海南卷
  22)Let’s go to the problem for A.the; the B.the; a
cinema-that’ll take your mind off while. C.a; the D.a; a

  3. (2009 辽宁卷
  26)This area experienced heaviest rainfall in month of May. A.不填; a B.a ; the C.the ; the D.the ; a
  4. (2009 浙江卷
  2)I don't understand what the engineer means , but I’ve got rough idea of project plan . A.the ;a B .不填; the C.the;不填 D.a ; the
  5. (2008 山东卷
  21)Students should be encouraged to use Internet as resource. A./; a B./; the C.the; the D.the; a sea instead
  6. 2008 江苏卷
  21) went right round to the west coast by ( We
3eud 教育网 http://www.3edu.net 教学资源集散地。可能是最大的免费教育资源网!
3eud 教育网 http://www.3edu.net
百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新!
of driving across continent. A.the; the B./ ; the C.the; / D./ ; / 此题考查固定搭配中零冠词的用法以及定冠词表特指的用法。
  7. (2007 江苏,
  21)We have every reason to believe that 2008 Beijing Olympic Games will be success. A./ ; a B.the; / C.the; a D.a; a
  8. (2007 山东卷
  21) walk is expected to last all day, so bring packed lunch. A.A; a B.The; / C.The; a D.A; /

  1.A 不定冠词,表泛指。
  2.B 固定搭配中的冠词。
  3.C 第一空形容词最高级前要用定冠词,第二空特指。
  4.D 第一空泛指,第二空特指。
  5. 句意: D 应该鼓励学生把因特网作为一种资源来使用。 本题第一空 the Internet 为专有名词;第二空是不定冠词 a 加可数名词 resource,意为“一种资源” , 所以选 D。 此题考查定冠词和不定冠词用法的区别。the Internet 是专指,不定冠词表类 指,即“因特网是一种资源” 。
  6. B 句意:我们乘船绕道去西海岸,而没有开车(直接)穿过大陆去。by sea 坐船,等于 by ship,不需加冠词,类似的还有 by bus, by air. continent 这里是 特指,为说话双方所知道,故其前加定冠词 the。
  7. C 句意:我们有理由相信 2008 年北京奥运会将会取得成功。在由普通名词 构成的专有名词前用定冠词 the。 success 表 “成功” 时为不可数名词, “成 但作 功的人”或“成功的事”讲时,前须加不定冠词“a” ,故选 C。 此题考查由普通名词构成的专有名词和抽象名词具体化后与冠词搭配的用 法。
  8. C 句意:这段路程预计要走一整天,所以要带上一份盒饭。定冠词 the 用于 .... 名词前表示特指,指具体的一段路程。三餐前有形容词修饰时,与不定冠词 a(n)连用, 表示泛指, “一顿……餐” 如: business lunch; a working lunch; 意为 , a a late lunch。此题考查定冠词表示特指和不定冠词表泛指的用法。
考点 4
形容词和副词

  17. (2009 安徽卷
  24)?Do you think it's a good idea to make friends with your students? ? A.Really , I do. I think it's a great idea. B.Obviously C.Actually D.Generally

  18. (2009 海南卷
  23)How much
she looked without her glasses!
3eud 教育网 http://www.3edu.net
教学资源集散地。可能是最大的免费教育资源网!
3eud 教育网 http://www.3edu.net
百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新!
A.well
B.good
C.best
D.better

  19.(2009 辽宁卷
  25)Usually John would be late for meetings. But this time, to my surprise, he arrived on time. A.title B.much C.ever D.even
  20. (2009 辽宁卷
  33)Peter’s jacket looked just the same as Jack’s, but it cost his. A. as much twice as B.twice as much as C.much as twice as D.as twice much as
  21. (2009 江苏卷
  27)Compared with his sister, Jerry is even more to, and more easily troubled by , emotional and relationship problems. A.skeptical B.addicted C.available D.sensitive
  22. (2009 天津卷
  12)It was a nice house, but too small for a family of live. A.rarely B.fairly C.rather D.pretty
  23. (2009 天津卷
  13) not surprised that he became a writer. Even as a child he had I’m a imagination. A.clear B.cautious C.funny D.vivid , unskilled
  24. (2009 浙江卷
  5)The incomes of skilled word went up . workers saw their earnings fall. A.Moreover B.Therefore C.Meanwhile D.Otherwise 25 . 2009 浙 江 卷 10 ) It took ( building supplies to contract these energy-saving houses. It took brains , too . A.other than B.more than C.rather than D.less than
  26. (2009 浙江卷
  15)John is very ??if he promises to do something he’ll do it . A.independent B.confident Creliable D.flexible recovering
  27. (2009 浙江卷
  19) the good care of the nurses , the boy is In from his heart operation . A.quietly B.actually C.practically D.gradually
  28. (2008 山东卷
  33)Would it be take me to the airport? A.free B.vacant C.handy D.convenient to spend money on preventing illnesses by
  29. (2008 江苏卷
  30)It is promoting healthy living rather than spending it trying to make people after they are ill. A.good; good B.well; better C.better; better D.better; good
  30. (2007 江苏卷
  29)With April 18’s railway speedup, highway and air transport will have to compete with service for passengers. A.good B.better C.best D.the best
  31. (2007 山东卷
  31) is not socially It for parents to leave children unattended at that age. A.accessible B.adorable C.adaptable D.acceptable
3eud 教育网 http://www.3edu.net 教学资源集散地。可能是最大的免费教育资源网!
for you to pick me up at four o’clock and
3eud 教育网 http://www.3edu.net
百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新!

  32. (2008 海南宁夏卷
  28)You’re driving too fast. Can you drive A.more slowly a bit B.slowly a bit more C.a bit more slowly D.slowly more a bit

  17.C
  18.D
  19.B
  20.B
  21.D actually “实际上” 。 much 修辞形容词的比较级。 much,副词,修辞介词短语。 表示倍数关系的句型。 sensitive “敏感的” 。
?

  22.C rather “相当地” 。
  23.D vivid “生动形象的” 。
  24.C 表示对比。
  25.B more than “不仅仅” 。
  26.C reliable “可靠的” 。
  27.D gradually “迅速地” 。
  28.D convenient “方便的” 。
  29.C 句意:通过促进人们健康的生活,把钱花在预防疾病上要比把钱花在人们生病之后的 治疗上好。 第一空 better 的原形是 good, 强调预防比治疗好, 第二空 better 的原形是 well, well 这里是形容词,指身体的健
 

相关内容

备战2011:高考英语听力解题技巧课件及素材

   Drills and Guide to Techniques of Listening Comprehension (the first period) 第一课时) 听力训练与解题技巧指导 (第一课时 第一课时 1.Where does the conversation most probably take place?08湖北 湖北1 ? 湖北 A. In an office M: …Is this dictionary available? : ? Michael Owen has W ...

2011必备!2009_届高考英语作文优秀范文十篇

   本文由天然hot贡献 doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 作文地带有翻译的英语作文网! 作文地带有翻译的英语作文网! 作文地带 www.joozone.com 2009 届高考英语作文优秀范文十篇 书面表达 001 某对外发行的英文报纸对中国群众体育现状进行了调查,请根据下列图表和所给提示,用英语写一篇报道,以便向该 报投稿。 说明:1.体质下降; 2.应充分认识体育锻炼的重要性; 3.采取措施,提供人们锻炼的场地和 ...

2010年11月北京成人高考英语三级真题详细解析

   2010 年 11 月北京成人高考英语三级真题解析 http://www.sooxue.com 2010-11-9 网络 2010 年下半年北京地区成人本科学士学位英语(成人三级英语)于 11 月 6 日进行。考试已经 结束, 新浪教育频道特别邀请北京地区成人本科学位英语统一考试辅导专家刘本政老师, 为 广大考生对 2010 年下半年北京地区成人本科学士学位英语考试进行真题点评。以下为刘老 师对本次考试各部分的详细解析。 第一部分 阅读理解 第一篇阅读 一、文章大意与结构分析 本文是一篇关于 ...

2011年中考英语真题分类汇编 动词的语态、非谓语动词、情态动词和系动词.doc 人教版

   知识点: 知识点:动词的语态 ( ) 1.(2009?广州) 广州) ( 广州 by the nurses. B. take good care of D. take good care Don't worry. All the children A. are well taken care of C. are taken good care 答案】 【答案】 C ( ) 2.(2009?山东淄博) 山东淄博) ( 山东淄博 ?Hi, Jack. Did you go to Jim’s bi ...

2011高考英语听力仿真练习

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 2011 高考英语听力仿真练习 Part A: Short Conversations Directions: In part A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about wha ...

2011高考英语单解题策略与技巧

   支招: 支招:2011 高考英语复习策略 传统方法中,学生常常立足于若干个是什么,忽略一个根本的为什么,而思维高速公路则恰 恰相反,它强调一个根本的为什么,自然而然地引申出若干个是什么。这样的学习方法省时 省力,见效快,事半功倍。 第一招:单词与词组的记背与理解 掌握单词与词组:求本溯源,入木三分 1. 词根与前后缀 英语单词属于拼音文字,绝大部分单词像汉字一样也是由各具含义的部分组成。 比如前缀 ab 表示否定含义,ab sent 缺席,ab normal, 不 正常;异常 ab use ...

2010中考英语真题分类汇编--情景交际

   2010 中考英语真题分类汇编--情景交际 ( )1. Could you tell me how to get to Xuzhou Railway station, please? (2010 三亚) . A. No, I couldn’t C. Thank you all the same ( B. Don’t ask me .(2010 三亚) D. Certainly. You can take the No. 1 bus. )2. How much meat do you want ...

07-09年高考英语真题演练分类解析:介词

   第一部分 单项填空(二) 考点 1 介词 1.2009 江苏卷 30) special school accepts all disabled students, ( This __ educational level and background. A.according to B.regardless of C.in addition to D.in terms of 2. (2009 上海卷 25)Four Chinese models were the 14 people award ...

07-09年高考英语真题演练分类解析:冠词

   第一部分 单项填空 考点 1 冠词 1. (2009 安徽卷 21)We can never expect create less polluted world. A.a; a C.the; a B.a; the D.the; the cinema-that’ll take your mind off while. bluer sky unless we 2. (2009 海南卷 22)Let’s go to the problem for A.the; the C.a; the B.the ...

07-10年高考英语真题演练分类解析情态动词

   1. ?How’s your tour around the North Lake? Is it beautiful? ?It be, but it is now heavily polluted. [2007 全国卷 I] A. will B. would C. should D. must 2. ?Guess what! I have got A for my term paper. [2007 上海卷] ?Great! You read widely and put a lot of ...

热门内容

牛津小学英语4AUnit1~10表格教案

   牛津小学英语 4A 导学案 单元内容: 单元内容:Unit1 May I have…? 单元教学目标: 单元教学目标: 1.能听懂、 会说、 会读和会拼写单词 a pen, a ruler a rubber, a ball pen,a pencil case ,a book. 2.能听得懂、会说和会读日常交际用语 May I come in ?come in ,please.Yes /Sure .Here you are .Thank you .All right. Good morning ...

初高中英语语法

   初中英语语法 加1457316948 欲爱寂趣 学习提纲 一、词类、句子成分和构词法: 1、词类:英语词类分十种: 名词、形容词、代词、数词、冠词、动词、副词、介词、连词、感叹词。 1、名词(n.): 表示人、事物、地点或抽象概念的名称。如:boy, morning, bag, ball, class, orange. 2、代词(pron.): 主要用来代替名词。如:who, she, you, it . 3、形容词(adj..):表示人或事物的性质或特征。如:good, right, whi ...

英语论文格式要求 1

   论文格式文件 1 Outline[*1] 批注 [*1]: 置于首行,Times New Roman 16 号字,加粗,居中,再打 enter 键空行.首字母大写. Thesis:[*2] Because the polygraph has been proved reliable, even under the most Thesis: controlled[*3] conditions, its use by private employers should be banned.[*4] ...

新视野大学英语(第2版)第2册课后答案

   ( 2 ) 2 新视野大学英语(第2版)第2册答案 UNIT1 Section A: Vocabulary III. 1. charge 2. convention 3. efficient 4. obtain 5. competent 6. asessing 7. fulfill 8. conducting 9. consequently 10. significance IV. 1. behind 2. at 3. in 4.out 5. to 6. to 7.in 8.with 9. ...

新视野大学英语听说教程(第二版)第一册答案

   Unit one Short conversation 1.B 2C 3. A 4C 5D 6C 7C 8A 9B 10D Long conversation 1A 2B 3B 4D 5A Passage 1A 2A 3C 4D 5D Movie speech 1 honored 2 interesting 3 invitation 4 great 5 wise 6 reason 7 key 8 sense 9 impression 10 importantly Story telling ...