(被动语态) 被动语态)
主语是动作的承受者。
recorder, use, class every day A recorder is used in our English class every day.
football, play, world Football is played all over the world. use, for, photo Cameras are used for taking photos.
bank, rob yesterday The bank was robbed yesterday. satellite, send up, last year A man-made satellite was sent up into space last year.
send to, hospital, right now They must be sent to the hospital right now. a talk, give , soon A talk will be given soon.
hamburger, already, eat up
The hamburger has been eaten up already.
Football is played all over the world. A camera is used for taking photos. A bank was robbed yesterday. A man-made satellite was sent up into space last year. The tree must be planted on the ground.
The ground will be covered with trees in a few years’ time. They will be sent to the hospital right now. A talk will be given soon. The food has been eaten up already.
被动语态的构成: 被动语态的构成:be +vt.p.p. 一般现在时?? am/is /are + vt.p.p. 一般现在时 / 一般过去时?? was/were +vt.p.p. 一般过去时 / 现在进行时?? am/is /are +being+vt.p.p. 现在进行时 / 现在完成时?? have/has +been+ vt.p.p. 现在完成时 一般将来时?? will be/be going to be + 一般将来时 / vt.p.p. 情态动词?? (must/can/could/may…) 情态动词 / / / + be + vt.p.p.
何时用被动语态
a)不知道或没必要知道动作的执行者。 不知道或没必要知道动作的执行者。 不知道或没必要知道动作的执行者
The book was first published in the late 1990s.
b)不便说出动作的执行者。 不便说出动作的执行者。 不便说出动作的执行者
The plan was generally considered impractical.
c)突出动作的承受者。 突出动作的承受者。 突出动作的承受者
She is respected by all the workers of the factory.
d)汉语中的无主句,在英语中用被动语态 。 汉语中的无主句, 汉语中的无主句
Smoking is not allowed in public places.
不用被动语态的情况 不用被动语态的情况

  1. 不及物动词(vi.) 如:happen, take place,appear,
break, spread
eg: A traffic accident happened just now.

  2. 连系动词(Link.v.) 如:be, look, seem, feel,
sound, smell, taste, get, turn, become…
eg: Peking Opera sounds beautiful.

  3.当此动词表示事物的自然属性的时候 当此动词表示事物的自然属性的时候 当此动词表示事物的自然属性 如:write,sell, read,keep,prove,weigh, drink,wear,pay,wash,open
eg: This kind of sweater sells well.

  1、The Chinese food to be the healthiest in the world. 、 A. considers B. is considering C. is considered D. has considered
  2、John , for he went swimming yesterday without 、 permission. A.would punished B. had punished C. punished D. was punished
  3、 Have you moved into the new house ? 、 Not yet .Rooms . A. are painting B. are painted C. are being painting D. are being painted
  4、The new school when the new term begins. A. finishes B. will finish C. will be finished D. would finish
  5、The old scientist said that he to visit their country 、 before long . A. invited B. had invited C. was inviting D. would be invited

  6.?Did you go to Jack’s birthday party? ?No,I. A. am not invited B.wasn’t invited C.haven’t invited D.didn’t invite
  7.?Mum,can I go to the zoo with Jack? ?When your homework,you can. A. is done B.was done C.does D.did
  8.In recent years, many children are made what they are not. A.to do;interested in B.to do;interested C.do;interested D.do;interested.
  9.The Great Wallabout all over the world. A.knows B.knew C.is known D.was known.
  10.The monkey was seenout of the tree. A.jump B.jumps C.jumped D.to jump

  1. Large numbers of plastic bags are used (use) in the supermarkets every day.
  2. our country (send) up another Did send man-made satellite last year?
  3. Must the old people (speak) be spoken to politely?
  4. Her grandma was still alive when he was taken (take) to the hospital.
  5. English (speak) in many is spoken counties.

  6. Three quarters of the world’s books (write) in English. are written
  7.This dress washes (wash) better . be taught
  8. Lesson 50 (teach) next Will week? be protect
  9.The earth is our home .It must (protect) well. be put
  10.Where should these boxes (put)?
Fill in the blanks using right forms:

  1. All the students (ask) to bring a kite with them last Sunday. were asked
  2. Are many ways (try) to stop people from cutting down so tried many trees?
  3. ?What are on show in the museum? ?Some photos was taken (take) by American children.
  4. This coat (wash) well. washes
  5. Must the old people (speak) to politely? be spoken warned
  6. I’m often (警告)not to copy others’ homework.
  7. He couldn’t explain why dinosaurs (消失). disappeared
  8. I’ll have my bike (修理) tomorrow. mended/repaired /
  9. Have you found your necklace (偷) last week? stolen founded
  10. The PRC was (成立) on October 1, 19
  49.
你们学校附近有一个大图书馆, 你们学校附近有一个大图书馆,馆内有各种各样 的书, 的书,请你将这个图书馆的要求向你的同学作一 介绍,以便他们去那儿看书时能遵守规则。 介绍,以便他们去那儿看书时能遵守规则。
  1. 不要把包带进图书馆。 不要把包带进图书馆。
  2. 看书时保持安静。 看书时保持安静。
  3. 一次可借四本书,不能将书转借给别人, 一次可借四本书,不能将书转借给别人, 要按时还书。 要按时还书。
  4. 图书馆每天早晨 图书馆每天早晨8:00开门,必须在下午 开门, 开门 必须在下午6:00前 前 离开图书馆。 离开图书馆。 要求:用英文写一篇60?80词左右的短文。 词左右的短文。 要求:用英文写一篇 词左右的短文

  1. Many people speak English. English is spoken by many people.
  2. He bought me a new bike yesterday. I was bought a new bike yesterday. A new bike was bought for me yesterday.
  3. The boss made him do the heavy work. He was made to do the heavy work.
 

相关内容

2010届中考英语被动语态专项复习

   被动语态专项复习 被动语态基本用法 当句子的主语是动作的执行者时, 当句子的主语是动作的执行者时, 谓语的形式是主动语态。 谓语的形式是主动语态。当句子的 主语是动作的承受者时, 主语是动作的承受者时,谓语要用 被动语态。被动语态由助动词be+ 被动语态。被动语态由助动词 过去分词构成,时态通过be表现出 过去分词构成,时态通过 表现出 来。 改为被动语态 His brother washes bowls every day 主 谓 受动者) 宾(受动者 受动者 Bowls are wash ...

中考英语被动语态复习1

   被动语态专项复习 被动语态基本用法 当句子的主语是动作的执行者时, 当句子的主语是动作的执行者时, 谓语的形式是主动语态. 谓语的形式是主动语态.当句子的 主语是动作的承受者时, 主语是动作的承受者时,谓语要用 被动语态.被动语态由助动词be+ 被动语态.被动语态由助动词 过去分词构成,时态通过be表现出 过去分词构成,时态通过 表现出 来. 改为被动语态 His brother washes bowls every day 主 谓 受动者) 宾(受动者 受动者 Bowls are wash ...

英语被动语态复习要点

   英语被动语态复习要点 [被动语态的概念和构成] 被动语态表示主语是动作的承受者,它由助动词 be+及物动词的过去分词构成。助动词 be 有时态、人称和数的变 化,其变化规则与 be 动词完全一样。 请看下表: 时态 被动语态的构成 一般现在时 am / is / are (not) done 一般过去时 was / were (not) done 一般将来时 am / is / are (not) going to be done 或 will (not) be done 过去将来时 was ...

中考英语被动语态复习

   Welcome 李迎春 2008.4 [复习要点] 复习要点] 英语的谓语动词有两种语态 主动语态 被动语态 (前者表示句子的主语为动作的发出者,后者表示句子的主语为动作的承受者.) 前者表示句子的主语为动作的发出者,后者表示句子的主语为动作的承受者.) 主语为动作的发出者 主语为动作的承受者 Tom broke the window. (主动语态) ① ② ③ The window was broken by Tom. (被动语态) ③ ② ① 从以上对比可以看出,主动句中的主语Tom在被 ...

初中英语被动语态复习

   初中英语被动语态复习 一、被动语态概述 语态是动词的一种形式,用以说明主语与谓语动词之间的关系。英语的语态共有两种:主动语态和被动语态。主动语态表示主语是动作的执行者,被动语态表示主语是动作的承受者。被动语态是动词的一种特殊形式,一般说来,只有需要动作对象的及物动词才有被动语态。汉语往往用"被"、"受"、"给"等词来表示被动意义。 如: He opened the door.他打开了这扇门。(主动语态) The door was op ...

初中英语被动语态复习

   天利考试信息网 www.tl100.com 天时地利 考无不胜 初中英语被动语态复习 一、被动语态概述 语态是动词的一种形式,用以说明主语与谓语动词之间的关系。英语的语态共 有两种:主动语态和被动语态。主动语态表示主语是动作的执行者,被动语态表 示主语是动作的承受者。被动语态是动词的一种特殊形式,一般说来,只有需要 动作对象的及物动词才有被动语态。汉语往往用"被"、"受"、"给"等词来表示被 动意义。 如: He opened th ...

初中英语被动语态复习

   Passive voice 被动语态基本用法 当句子的主语是动作的执行者时, 当句子的主语是动作的执行者 主语是动作的执行者时 谓语的形式是主动语态 主动语态. 谓语的形式是主动语态.当句子的 主语是动作的承受者 承受者时 主语是动作的承受者时,谓语要用 被动语态.被动语态由助动词be+ 被动语态.被动语态由助动词 过去分词构成,时态通过be表现出 过去分词构成,时态通过 表现出 来. be + Vp.p(动词的过去分词) 动词的过去分词) 动词的过去分词 1)be 动词可以随时态人称的变化 ...

高三英语被动语态复习

   被动语态复习:(The 被动语态复习:(The passive voice) :( 被动语态:被动语态表示句子的主语是动作的承受 被动语态: 某事被如何如何了。 者。即:某事被如何如何了。如: 1. A great deal of water is used in this city. 2. The house was built in 1978. 3. He will be sent to work in Tibet. 4. His bike is being repaired now. ...

2011届高考英语二轮专题复习课件:第15讲 特殊句式

   第15讲 特殊句式 例① If you have a job, yourself to it A and finally you'll succeed. A. do devote B. don't devote C. devoting D. not devoting 解析]考查谓语动词的强调及“祈使句+and+ [解析]考查谓语动词的强调及“祈使句 将来时句子”的固定搭配。句意为: 将来时句子”的固定搭配。句意为:“如果你有了 一份工作,付出努力去做它,最后你定能成功。 一份工作,付出努力去 ...

高考英语?被动语态

   被动语态 一般现在时 现在范畴 现在进行时 现在完成时 一般过去时 过去范畴 过去进行时 过去完成时 一般将来时 将来范畴 将来完成时 过去将来时 am/is/are made am / is /are being made has/have been made was/were made was/werebeingmade had been made shall/will be made shall/will have been made should/would be made 过去将来 ...

热门内容

在积累中进步,在磨炼中提高??关于口译及怎样才能成为合格的英语口译者

   E R   H  b 拓 展  在积累中进步 , 在磨炼中提高  关于口译及怎祥才育成为合格 的英语 口译者     江玲 杨天信  摘要 : 本文根据作 者从 事 口译 工作的经验与典型案例 , 结合英语翻译 同行与专 家的 口译经验 , 介绍 口译人 员的素质  要求、 口译 注意事项、 口译 方法和 口译技巧, 并探讨 了怎样成为合格的英语 口译人 员的方法, 出口译 面临的困难及  提 一 些有效的解决方法。 讨论 了翻译 中应注意的文化 差异 、 语言 习惯、 口音 问题 、 复杂 ...

大学生应聘英语辅导机构助教的标准简历范文

   应聘英语辅导机构助教的标准简历范文 应聘英语辅导机构助教的标准简历范文 助教 个人简历 本人概况: 本人概况: 赵永文,男,1987 年 8 月生,汉族,中共预备党员,湖南邵阳 人,现就读于贵州财经学院,08 级国际经济与贸易专业。 英语及计算机水平: 英语及计算机水平: 高考英语 116 分,通过 CET4,具有很好的英语基础,应试能力 强。 计算机基础知识较高,通过 NCRE2,熟练基本操作,会五笔。 学习情况: 学习情况: 进入大学,一直担任班级学习委员,勤奋刻苦,成绩优异。 大一至大 ...

新视野大学英语视听说第三册听力答案

   新视野大学英语听说教程(第三册)第二版 Unit 1 Warming up 1. F 2.NG 3.T Listening Short conversations 1. C 2.D 3.A Long conversation 1.A 2.C 3.B Passage 1.B 2.A 答案 4.D 5.B 6.A 7.D 8.C 9.A 10.B 4.B 5.D 3.C 4.C 5.C Radio program 1. a journalism degree 2. pretty good 3. ...

疯狂英语900句电子书

   [1] Greetings 问候语 1. Hello.你好! 2. Good morning.早晨好! 3. I’m John Smith.我是约翰、史密斯。 4. Are you Bill Jones?你是比尔、琼斯吗? 5. Yes,I am.是的,我是。 6. How are you?你好吗? 7. Fine,thanks.很好,谢谢。 8. How is Helen?海伦好吗? 9. She’s very well,thank you. 她很好,谢谢您。 10. Good after ...

《神表》--孙老师收费完全版:职称英语顺利过关的必备利器

   英语作文常用谚语、 英语作文常用谚语、俗语 1、A liar is not believed when he speaks the truth. 说谎者即使讲真话 、 也没人相信。 也没人相信。 2、A little knowledge is a dangerous thing. 一知半解,自欺欺人。 、 一知半解,自欺欺人。 3、All rivers run into sea. 海纳百川。 、 海纳百川。 4、All roads lead to Rome. 条条大路通罗马。 、 条条大路通 ...