2011 考研英语(二)试题及答案 "The Internet affords anonymity to its users ? a boon to privacy and freedom of speech. But that very anonymity is also behind the explosion of cybercrime that has 1 across the Web. Can privacy be preserved 2 bringing a semblance of safety and security to a world that seems increasingly 3 ? Last month, Howard Schmidt, the nation’s cyberczar, offered the Obama government a 4 to make the Web a safer place ? a “voluntary identify” system that would be the high-tech 5 of a physical key, fingerprint and a photo ID card, all rolled 6 one. The system might use a smart identity card, or a digital credential 7 to a specific computer, and would authenticate users at a range of online services. The idea is to 8 a federation of private online identify systems. Users could 9 which system to join, and only registered users whose identities have been authenticated could navigate those systems. The approach contrasts with one that would require an Internet driver’s license 10 by the government. Google and Microsoft are among companies that already have sign-on” systems that make it possible for users to 11 just once but use many different services. 12 , the approach would create a “walled garden” in safe “neighborhoods” and bright “streetlights” to establish a sense of community. Mr. Schmidt described it as a “voluntary ecosystem” in which individuals and organizations can complete online transactions with 14 ,trusting the identities of the infrastructure that the transaction runs 15 .'" Still, the administration’s plan has 16 privacy rights activists. Some applaud the approach; others are concerned. It seems clear that such an initiative push toward what would 17 be a license” mentality. The plan has also been greeted with 18 by some experts, who worry that the “voluntary ecosystem” would still leave much of the Internet 19 .They argue that should be 20 to register and identify themselves, in drivers must be licensed to drive on public roads.
  1.A.swept B. skipped C. walked D. ridden
  2.A.for B. within C. while D. though
  3.A.careless B. lawless C. pointless D. helpless
  4.A.reason B. reminder C. compromise D. proposal
  5.A.information B. interference C. entertainment D. equivalent
  6.A.by B. into C. from D. over
  7.A.linked B. directed C. chained D. compared
  8.A.dismiss B. discover C. create D. improve
  9.A.recall B. suggest C. select D. realize
  10.A.released B. issued C. distributed D. delivered
  11.A.carry on B. linger on C. set in D. log in
  12.A.In vain B. In effect C. In return D. In contrast
  13.A.trusted B. modernized C. thriving D. competing
  14.A.caution B. delight C. confidence D. patience
  15.A.on B. after C. beyond D. across
  16.A.divided B. disappointed C. protected D. united
  17.A.frequently B. incidentally C. occasionally D. eventually

  18.A.skepticism B. tolerance C. indifference D. enthusiasm
  19.A.manageable B. defendable C. vulnerable D. invisible
  20.A.invited B. appointed C. allowed D. forced 参考答案:1-5 ACBDD 6-10 BACCA 11-15 DBACA 16-20 CDACD 2011 考研英语(二)阅读真题 2011 考研英语(二)阅读第 4 篇真题 WILL the European Union make it? The question would have sounded outlandish not long ago. Now even the project’s greatest cheerleaders talk of a continent facing a “Bermuda triangle” of debt, demographic decline and lower growth. As well as those chronic problems, the EU faces an acute crisis in its economic core, the 16 countries that use the single currency. Markets have lost faith that the euro zone’s economies, weaker or stronger, will one day converge thanks to the discipline of sharing a single currency, which denies uncompetitive stragglers the quick fix of devaluation. Yet the debate about how to save Europe’s single currency from disintegration is stuck. It is stuck because the euro zone’s dominant powers, France and Germany, agree on the need for greater harmonisation within the euro zone, but disagree about what to harmonise. Germany thinks the euro must be saved by stricter rules on borrowing, spending and competitiveness, backed by quasi-automatic sanctions for governments that stray. These might include threats to freeze EU funds for poorer regions and EU mega-projects, and even the suspension of a country’s voting rights in EU ministerial councils. It insists that economic co-ordination should involve all 27 members of the EU club, among whom there is a small majority for free-market liberalism and economic rigour; in the inner core alone, Germany fears, a small majority favour French dirigisme. A “southern” camp headed by France wants something different: “European economic government” within an inner core of euro-zone members. Translated, that means politicians meddling in monetary policy and a system of redistribution from richer to poorer members, via cheaper borrowing for governments through common Eurobonds or outright fiscal transfers. Finally, figures close to the French government have murmured, euro-zone members should agree to some fiscal and social harmonisation: eg, curbing competition in corporate-tax rates or labour costs. It is too soon to write off the EU. It remains the world’s largest trading block. At its best, the European project is remarkably liberal: built around a single market of 27 rich and poor countries, its internal borders are far more porous to goods, capital and labour than any comparable trading area. It is an ambitious attempt to blunt the sharpest edges of globalisation, and make capitalism benign.
  36.The EU is faced with to many problems that A it has more or less lost faith in markets B even its supporters begin to fell concerned C some of its member countries plan to X curo D it intends to deny the possibility of devaluation 37 The X over the EU’s single currency is stuck because the X pomery A are X for the leading position B are busy X their own crises Cfall to reach an agreement on harmonisation
D disagreement on the steps towards disintegration 38 To solve the cure problem ,Gremanyproposed that A EU funds for poor regions be X B stricter regulations be impossal C only core members be involved in ecomomic X D voting rights of the EU members be guaranteed 39 The French proposal of handling the crisis implies that A X countries are more likely to get finds B monetary policy will be applied to poor countries C X will be readily available to rich countries D rich countries will busically control Eurobonds 40 X the future of the EU,the author seems to feel A pesaimistic B desperate Cconeceiled D hopeful 2011 考研英语(二)小作文 suppose your cousin LI MING has just been admited to a university write him/her a letter to: (
  1)Congratulate him/her,and (
  2)give him/her suggestions on how to get prepared for university life you should write about 100 words on ANSWER SHEET
  2. DO not sign your own name at the end of the letter,Use "zhangwe 2011 考研英语(二)小作文范文: A Letter to Liming Jan-15-2011 Dear Liming, Congraduate on you success in passing the entrance examination. Now, please allow me to give you some suggestion during your holidays. First of all, you should read. Because it makes a full man. Reading during the holiday helps you get the habit of it that when you become a freshman. College life is so plentiful but reading is the most important thing. Second, to do some housework can bring you another feelings. Once you get into the college, you must do the things for yourself, including washing, clear the room and shedule your daily life and etc. However, reading and housework doesn’t mean all of your holiday. You need contact with your friends or communicate with them. The reason is that old friends will be in your memory and new friends will be there. And we all know that the friendship among senior school. From the things I mentioned above, hope they will bring you a richful life in your college. Zhangwei 2011 考研英语(二)大作文试题及范文 大作文题目: suppose your cousin LI MING has just been admited to a university write him/her a letter to:
(
  1)Congratulate him/her,and (
  2)give him/her suggestions on how to get prepared for university life you should write about 100 words on ANSWER SHEET
  2. DO not sign your own name at the end of the letter,Use "zhangwe 考研英语(二)大作文范文: Dear friend, I am writing to congratulate you on your being successfully admitted to Harvard University, which enjoys an international reputation for its academic excellence and give you some suggestions as to how to make preparation for the coming college life。 In order for you to adapt yourself to the university life, you are advised to get prepared physically and intellectually. First and foremost, you need to build a strong body for the future academic pursuit, so you can take some exercises during the breaks. Secondly, since the study in university is more demanding than in your secondary school, you are highly suggested to find some introductory books from the library so as to have a good idea of the specialty you are going to take in your college life. Given your sound ability, you are sure to have a successful college life。 Congratulate you again and wish you a fruitful college life。 Sincerely yours, Zhang Wei 2011 年考研英语真题整体难度分析 2011 年考研英语真题各题型有难有易, 但总体难度与 2010 年比略有下降。 我们接下来从试 卷的两个主要题型:阅读和作文简要分析一下。 首先看阅读,四篇文章从题材来看,这四篇文章可以归纳为两类:人文和经济,而且重 在人文,具有一定的学术性,考生只要具备了一定的英语阅读能力,这几篇文章的学术性对 读懂文章造不成太大的障碍;但是 2010 年的阅读题目很多同学根本 点点 16:35:36 读不懂。从题目难度来看,和 2010 年细节题和 推理题的比重较大相比,今年的题型分布相 对来说比较平均,例证题和词汇题也有相应的分布,作者态度题考查的方式和去年一样,但 是比去年的难度降低。英语阅 读很多题目可以通过"回找"或"定位"的方法找到答案,干扰 项的迷惑还是很大。给考生的启示就是,夯实基础是关键,技巧已经作为了一种补充,考生 在应试的 时候可根据排除法先选择,这样的现象从 2010 年的 题目中已经看出,干扰项很容易排除,而正确选项在文章中寻找时有一定的困难。 接下来看一下写作, 令广大考生欣慰的是, 2011 年小作文考察了广大考生最为熟悉、 2005 从 到 2009 已经连续五年考察的书信。与去年的告示类小作文相比,今年的考生对于小作文的 题型不再顾虑。 而大作文部分考察了考研写作六大话题之一:“环境保护”,这属于一个人人有话的话题。 本题文字说明是:旅程之“余”。“余”字的 双引号一语双关,一方面指旅游之后,垃圾遍地,环境遭到严重污染和破坏;一方面指作为 个体的“我”在旅游之中应该提高意识,洁身自好,注意爱护环境。本文只要写成与环境或环 保相关即可,即使没有提到旅游或者公德意识,也不用过多担心。只要语言基本正确、结构 比较清晰、内容没有跑题,即可取得及格分(12 分左右);如果语言精彩、结构严谨、论证充 分,即可高分在握(16 分或以上)。祝大家梦想成真!
 

相关内容

2011年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解4

   2011 年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解 4 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题, 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题,如需完整题库请登录 http://news.bangkaow.com 英语四级考试免费练习题 Now let us look at how we read. When we read a printed text, our eyes move across a page in short, jerky movement. We recognize words ...

2011年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解6

   2011 年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解 6 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题, 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题,如需完整题库请登录 http://news.bangkaow.com 英语四级考试免费练习题 Of the thousands of different kinds of animals that exist in the world man has learned to make friends with an enormous number. Some a ...

2011考研英语作文模板大全

   2011 考研英语作文模板大全:阐述现象之文化交流类 这种类型的文章主要描述一些现象并具体分析解释现象的原因等。 一般情况下三段的分 布为:第一段描述图画内容,第二段分析该现象的原因、意义等,第三段总结观点、或提出 建议。 文化交流类模板 1: It is a very eye-catching photo in which . What makes this picture extraord inary is , which clearly indicates . The sense of ...

2010年重庆中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 重庆市 2010 年初中毕业暨高中招生考试 英 语 试 卷 (全卷共八个大题 满分:150 分 考试时间:120 分钟) 全卷共八个大题 满分: 考试时间: 分钟) 注意: 卷的答案做在答题卡上, 注意:全卷分为第 ...

考研英语阅读理解模拟试题及答案(二)

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 考研英语阅读理解模拟试题及答案(二) Passage 6 We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most mistakes are about people. Did Jerry really care when I broke up with Helen? When I got that great job, di ...

02-08年考研英语二历年真题及答案

   2002 Directions:Translate the following passage into Chinese and put your translation on the ANSWER SHEET. Since 1981,farmers in Holland have been encouraged to adopt“green”farming techniques that were thought to benefit plant and bird life.Farmers ...

2011年考研英语(2)完整答案(考试吧版)

   中国教育培训第一门户??考试吧 中国教育培训第一门户??考试吧 ?? 考试吧: 考研英语(二 答案 完整版) 答案(完整版 考试吧:2011 考研英语 二)答案 完整版 1??5 ACBDD ??5 6??10 BACCB ??10 11??15 DBACA 11??15 ?? 16??20 ADACD 16??20 ?? 21??25 ADCBD 21??25 ?? 26??30 26??30 DBCAA ?? 31??35 31??35 BDCDB ?? 36??40 36??40 AD ...

2011考研英语语法大全

   考研英语十二大基础语法体系 对于任何英语句子,要分析其结构,这样才能找到英语语言的规律。 每种语言都有它的难点, 对于任何英语句子,要分析其结构,这样才能找到英语语言的规律。 每种语言都有它的难点,汉语的难 任何英语句子 结构 点在于汉语不是拼读语言,汉字很难写,而且有四种声调。其实,许多接触过多种外语的人都认为, 点在于汉语不是拼读语言,汉字很难写,而且有四种声调。其实,许多接触过多种外语的人都认为,英语 的语法比法语、德语、俄语、日语等都简单,是最容易学的。著名语言学家乔姆斯基说过,语法 ...

2011考研英语(一)大纲全新解读

   大纲深入分析 英语 2011 大纲深入分析 万学教育? 万学教育?海文考研 公共课教研中心英语教研室 杨慧 在同学们的千呼万唤中,《2011 全国硕士研究生入学统一考试英语(一)考试大纲》 终于与同学们见面了,万学?海文根据 2011 从某种程度上来将,这对他们来说是不公平的。年考 研英语大纲与 2010 年考研英语大纲的对比,对 2011 年考研英语(一)的考查要求和内容进 行了全面分析。 2011 年全国硕士研究生入学统一考试《英语(一)考试大纲》与去年相比没有任何变 化。总体来说,研究 ...

2011海淀一模英语试题及答案

   海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分 ...

热门内容

高考英语试卷最新的天津卷及答案解析

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 2007 年普通高等学校招生全国统一考试英语试题解析 天津卷 第一部分:英语知识运用(共两节, 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 1. He didn’t make clear when and where the meeting would be held. A ...

【中考必备】初中英语语法大全

   更多英语学习资料,请访问 www.xlan.net.cn.在线学习英语,听说读写全掌握 英语语法大全 初中英语语法 学习提纲 看到 p50 谓语 时态 一,词类,句子成分和构词法: 1,词类:英语词类分十种: 名词,形容词,代词,数词,冠词,动词,副词,介词,连词,感叹词. 1,名词(n.): 表示人,事物,地点或抽象概念的名称.如:boy, morning, bag, ball, class, orange. 2,代词(pron.): 主要用来代替名词.如:who, she, you, i ...

英语培训大纲

   前言 80 年代初, 受国家教委的委托, 高等学校外语专业教材编审委员会英语组开始着手 起草高校英语专业英语教学大纲。 有关基础阶段和高年级英语教学的两个大纲经教材编 审委员会英语组审定通过后, 80 年代末和 90 年代初经国家教委高教司批准后在全国 于 实施。十多年来,这两个教学大纲在规范和指导我国高校英语专业的教学工作方面发挥 了很大的作用。 鉴于社会主义市场经济对我国高校英语专业人才的培养模式提出了新的要求, 而且 近十多年来的英语教学又发生了不小的变化,原有的两个大纲已无法适应新的 ...

最值得背诵的英语文章精粹

   最值得背诵的英语文章精粹 爱思英语写作频道推荐 1 Cells and Temperature http://www.24en.com/write Cells cannot remain alive outside certain limits of temperature and much narrower limits mark the boundaries of effective functioning. Enzyme( ['enzaim]n. 酶 )systems of mamma ...

历年考研英语高频词汇

   abnormal不正常的   absurd荒谬的   abundant丰富的   acute敏锐的,锋利的,急性的   accurate 精确的,准确的   adequate 足够的,恰当的,合适的   adjacent(to)毗连的,接近的   adverse不利的,相反的   aerial空中的,航空的   aesthetic审美的,有审美能力的   agreeable宜人的,同意的   aggressive侵略的好斗的,进取的   alien外国的,不同性质的   ambiguous ...