2011 辽宁高考英语一轮复习单项选择题题库 辽宁高考英语一轮复习单项选择题题库
主编人: 主编人:沈阳英语家教吴军 www.sypeterwu.com
1
  21. Unfortunately, when I dropped in, Doctor Li for Beijing to join in the fight again SARS, so we only had time for a few words. A. just left B. has just left C. is just leaving D. was just leaving
  22. He hasn't come yet. What do you consider to him? A. happens B. has happened C. happening D. to happen
  23. is known to us all is that China has launched Shenzhou V spaceship successfully. A. That B. What C. It D. As
  24. ?You've made great progress in your studies of English, haven't you? ?Yes, but much . A. remains to do B. is remained to do C. remains to be done D. is remained to be done
  25. that the South African writer John Coetzee won the Nobel Prize in Literature for 20
  03. A. They'er reported B. He's reported C. We'er reported D. It's reported
  26. the Atlantic Ocean crosses the equator, the trade winds cause a flow of water to the west. A. That B. When C. Where D. Though
  27. ? You can't finish the book in less than an hour,I suppose? ? . A. Yes, I'm sure I can B. No, hardly C. Sorry, I can't D. I don't think I can
  28. It's impossible for all the people to get jobs because of them are not fit for them. A. none B. all C. not all D. every one
  29. ? When will you leave for Paris for a visit? ? next month. A. Until B. After C. At D. In
  30. The two old sisters, so long,held each other and burst into tears. A. being separated B. having been separated C. having separated D. had been separated
  31. Never forget the days when together with you. A. shall I;I lived B. shall I;did I live C. I shall;I lived D. I shall;did I live
  32. Why didn't you tell me there was no meeting today? I__ all the way herethe heavy snow. A. needn't have driven;through B. can't have driven;across C. mustn't have driven;through D. shouldn't have driven;cross
  33. It was the training he had at school made him good jumper. A. what;what B. that;that C. what;that D. that;had
  34. It was great shock to the world that two airplanes crashed into World Trade Centre in New York on Sept.
  11. A. a;/B. the;the C. a;the D. /;the
  35. For quite students,their teacher's advice is more important than of their parents'. A. few;one B. a few;that C. a little;some D. a lot;many 答案及解析 单项选择
  21.D. 动词时态的考查.当我去看他时,他正要去北京参加抗击非典,所以只跟他说了几 句话.情景是他正要去.又因为 come,leave,arrive 等动词的进行时表将来时,故答案为 D.

  22. B. 本题是"特殊疑问词 + do you consider/suppose/think/believe. . . + 陈述语序的句 子其它成分"结构.根据第一句,可知强调了对现在的影响,故用现在完成时.学生易错选 A,C.误选 C 是因为 consider 后应接动词 ing 形式,而忽略了句子的结构,即没有考虑到 consider 后面接的是宾语从句,从句的主语是 what,缺少的是从句的谓语;选 A 是因为没 有考虑到从句的时态应该用现在完成时.
  23. B. 此题考查主语从句,其主语从句缺少主语,What 在此等于 the thing which,故选 B 项.
  24. C. remain 作系动词用, 本身不用于被动语态, 有时与不定式的被动结构构成合成谓语, 意为"尚待".如:A number of problems remain to be solved.
  25. D. It's reported 意为"据报道",it 为形式主语,后面的 that 从句才是真正的主语.如果 要用选项 A,B,C 表示"据报道" 的话,那它们后面只能跟不定式.
  26. C. 考核点是状语从句.从句子结构上判断,有划线的那一分句属于状语分句,从句子 意义上判断,该分句应为地点状语,故而答案应为 C.
  27. A. 问句为否定疑疑问句,回答该用 Yes 或 No 开头,B 项结构不完整,其完整形式应 该是:No, I can hardly finish it.
  28. B. not 与 all 连用为部分否定,表示"并非所有的……都……";D 项中 every one 与 not 连用也可表示部分否定,但谓语动词要用单数.
  29. B. next month 是时间点,不是时间段,"after + 时间点"可用于将来时,表示某一特定 时间之后.此处如果不用介词,则表示"下个月";用了 after,则表示"下个月以后".until 在肯定句中要与延续性动词连用.
  30. B. 现在分词的完成被动式作原因状语,说明发生在谓语动词所表示的动作之前的被动 动作.
  31. A. 否定副词 never 放于句首,构成倒装句,时间状语应用陈述语序.
  32. A. needn't have done 表示"做了不必要做的事情".can't have done 表示对过去情况的推 测, 意为"不可能发生了某事".mustn't have done 无此用法.shouldn't have done 表示"本不 应该做的事而做了".
  33. B. 第一空白处的 that 为关系代词, 引导定语从句; 第二空白处的 that 为强调结构连词.
  34. C. 世贸大厦是由普通名词构成的专有名词,其前应使用定冠词.shock 在这里意指"令 人震惊的事",为可数名词.
  35. B. quite 后应接 a few.advice 为不可数名词,使用 that 替代. 2 例: It is generally considered unwise to give a child he or she wants. A. however B. whatever C. whichever D. whenever
  21. I will never know what was on his mind at the time, nor will. A. anyone B. anyone else C. no one D. no one else
  22. I don't mind telling you what I know. . I'm not asking you for it. You A. mustn't B. may not C. can't D. needn't I accept that he is not perfect, I do actually like the person.
  23. A. While B. Since C. Before D. Unless
  24. He got to the station early, missing his train. A. in case of B. instead of C. for fear of D. in search of
  25. The man insisted a taxi for me even though I told him I lived nearby. A. find B. to find C. on finding D. in finding
  26. More patients in hospital this year than last year. A. treated B. have treated C. had been treated D. have been treated
  27. Tom owns larger collection of books than any other student in our class. A. the; 不填 B. a; 不填 C. a; the D. 不填; the
  28. -- You haven't lost the ticket, have you?
-- . I know it's not easy to get another one at the moment. A. I hope not B. Yes, I have C. I hope so D. Yes, I'm afraid so
  29. It's ten years since the scientist on his life's work of discovering the valuable chemical. A. made for B. set out C. took off D. turned up
  30. A man is being questioned in relation to the murder last night. A. advised B. attended C. attempted D. admitted
  31. The old man, abroad for twenty years, is on the way back to his motherland. A. to work B. working C. to have worked D. having worked
  32. The house smells as if it hasn't been lived in for years. A. little white wooden B. little wooden white C. white wooden little D. wooden white little
  33. is often the case, we have worked out the production plan. A. Which B. When C. What D. As
  34. Sales of CDs have greatly increased since the early 1990s, when people to enjoy the advantages of this new technology. A. begin B. began C. have begun D. had begun
  35. How long are you staying? I don't know.. A. That's OK B. Never mind C. It depends D.It doesn't matter 参考答案 21?25 BDACC 26?30 DBABC 31?35 DADBC 3
  6. Tom's fame has spread well the walls of his college. A. across B. through C. beyond D. over
  7. the cost, the project will take a lot of time as well. A. Other than B. Except for C. In addition D. Apart from
  8.I have done most of the housework. Would you please finish ? A. the other B. the others C. the rest D. another
  9. For years scientists have been worried about the of air pollution on the earth's natural conditions. A. effect B. result C. account D. cause
  10. As people want to their ideas quickly when talking on line, a lot of short forms are used. A. get; through B. get; over C. get; across D. get; out
  11.The next step in exploring outer space might be sending people there in spaceship. A.不填; a B. 不填; 不填 C. the; 不填 D. the; the
  12. a room in the hotel, Mr. Wood went out for a walk around the small town. A. Taking B. Taken C. To take D. Having taken
  13. By reading the story, you may understand to be successful. A. it takes what B. you take what C. what takes you D. what it takes
  14. the problem of land erosion getting more serious, the government is searching for a way to deal with it. A. As B. With C. When D. If
  15. Some people against toll booths (收费站) argue that roads, once , should be free. A. building B. built C. having built D. being built
  16. ? Hello, Rosa! I heard you went to New Jersey. ? I away for a week. But I'm back now.
A. am B. have been C. was D. had been
  17. ? Mum, it's none of my business. Why I care? ? Just because she is your sister. A. can B. should C. will D. may
  18. I can say nothing ? we haven't to any decision on the matter now. A. come B. got C. turned D. gone
  19. It was in the evening the hurricane struck the area. A. while B. that C. as D. until
  20. I first met John at my sister's wedding. He with the bridegroom at the time. A. talked B. was talking C. had talked D. had been talking 参考答案 6~10 CDCAC 11~15 ADDBB 16~20 CBABB 4
  21. Although he knew little about large amount of work done in the field ,he succeeded where more well-informed experimenters failed. A. a ; the B. the ; a C. a ; 不填 D. 不填 ; the
  22. ?I didn't know you were good friends . ?You .I have known her since she moved here. You were studying abroad then. A. may have B. needn't have C. couldn't have D. must have endless homework ,she also bears
  23. I wonder what will become of my daughter. other leading loads such as revision and recitation. A. As well as B. With C. Except D. Rather than
  24. Nearly all trees have seeds that fall to the ground , ,and eventually produce new seeds. A. taking root B. take root C. took root D. to take root
  25. How did you like the of the interpreter(口译员)at the Chinese FM press conference of 6-party talks on TV? A. performance B. achievement C. material D. words
  26. ?Have you persuaded him? ?Yes .After some hours of discussion, I to reason him in accepting the new plan. A. had managed B. would manage C. have managed D. managed
  27. you keep on trying ,I don't really mind whether you can come top in your class. A. So long as B. As soon as C. Once D. The moment
  28. If you be in time for the early bus ,be sure to get up before five o'clock in the morning. A. are to B. are about to C. are going to D. are due to
  29. Clothing made of man-made fibres has certain advantages over made of natural fibres like cotton ,wool or silk. A. the ones B. one C. that D. what
  30. Children brains cannot develop they lack protein(蛋白质). A. since B. when C. because D. unless
  31. Persons with whom we can our innermost feelings are our closest friends. A. tell B. value C. share D. respect
  32. Without facts ,we can't form a correct opinion ,for we need to have actual knowledge our thinking. A. which to be based on B. which to base on C. on which to base D. which to base
  33. They all the details of the plan time and again to make sure that the project went smoothly.
A. got through B. went through C. got over D. dipped into
  34. ?Nothing wrong with it , ? ?No .Yours is a specially-built model. Drive carefully ,though .It takes time to run in a new car. A. is it B. has it C. are they D. is there
  35. ?Got your driving license? ?No .I too busy to have enough practice, so I didn't take the driving test last week .I'm going to next week. A. was B. have been C. am D. had been 参考答案
  21. D
  22. C
  23. A
  24. B
  25. A
  26. D
  27. A
  28. A
  29. C
  30. B
  31. C
  32. C
  33. B
  34. D
  35. D 5
  21. I have just had my watch repaired. How much did they for that? A. cost B. charge C. spend D. take
  22. It's been a wonderful Halloween Party. Thank you very much. --. A. My pleasure B. I'm glad to hear that. C. No, thanks D. It's OK
  23. How about the book you are reading? many problems we have come across in our study. Good indeed. It A. says B. talks C. covers D. refers
  24. The room is in a terrible mess; it cleaned. A. can't have been B. couldn't be C. may have been D. would be
  25. He the test, but he wasn't careful enough. A. was able to pass B. must have passed C. could have passed D. might be able to pass
  26. I have kept that picture I can see it every day as it always reminds me of my university days in London. A. in which B. where C. whether D. when
  27. He expected there more room for him to put in a desk. A. will be B. is C. to be D. being
  28. The sports meet, originally due to be held last Friday, was finally because of the bad weather. A. set up B. broken down C. worn out D. called off
  29. Ants are the most common life form on earth, tiny, their combined weight is greater than that of the combined weight of all humans. A. though B. although C. even though D. as if
  30. Xiamen is most beautiful coast city and I believe I will come for second time. A. the, an B. a, a C. the, the D. a, the
  31. Our team was ahead during the first half, but we in the last ten minutes. A. had los
 

相关内容

2011辽宁高考英语单项选择分类题库一

   辽宁高考英语单项选择解题指导 2011 辽宁高考英语单项选择解题指导 沈阳英语家教 www.sypeterwu.com 整理 TEST ONE 1. They on the program for almost one week before I joined them, and now we on it as no good results have come out so far. A. had been working; are still working B. had worked; ...

2011辽宁高三高考英语单项选择1000题自测学案

   2011 辽宁高三高考英语单项选择 1000 题自测学案 1. Jack? -- . A. Present, Sir. B. I am, Sir C. Here, Sir D. Yes, Sir. 2. --What are you busy with ? We are carrying out a research the causes of cancer. A. into B. onto C. to D. in 3. --__ the paper ? No, I have still ...

08高考英语单项选择题题库04

   08 高考英语单项选择题题库 04 高考英语单项选择题题库 13 21.--Would you mind giving him a message? -- .But ,please. I’ll get a pen first. A Certainly not;just a moment B NO ,not at all ;hold up C Of course ,I don’t D I’d like to very much ;hold on 22. Alice, why didn’t yo ...

08高考英语单项选择题题库09

   08 高考英语单项选择题题库 09 高考英语单项选择题题库 31 21.Your task is to change words so that the sentence. A.1oses heart B.makes sense C.sets sail D.takes it easy 22.Since you knew it,youus about it earlier. A.should have told B.should tell C.would have told D.would t ...

08高考英语单项选择题题库03

   08 高考英语单项选择题题库 12 高考英语单项选择题题库 12 21.? Is Mr. Smith rich? ? Yes, very rich. When he worked in town, he earned a lot. Now he has a big farm in country. A. at; the B. /; / C. /; the D. the; / 22.Ann was reading a detective novel, completely to the out ...

08高考英语单项选择题题库11

   08 高考英语单项选择题题库 11 高考英语单项选择题题库 33 21.?Are you ready to leave? ?Almost ,Just as soon as I putting the clean dishes away. A.get through B.give up C.carry out D.set about 22.What fun it is to walk alone with full moon hanging in the sky. A.a ;the B.a; ...

08高考英语单项选择题题库06

   08 高考英语单项选择题题库 06 高考英语单项选择题题库 15 21.?That’s a big building going up, isn’t it? ? this construction job? A. Were you just watching B. Did you just watch C. Have you just watched D. Didn’t you just watch 22. Dr. Frank failed many times but he finally ...

08高考英语单项选择题题库10

   08 高考英语单项选择题题库 10 高考英语单项选择题题库 32 21.?You must obey every word of mine! 一 I don’t? A.How about B.What if C.So what D.what about 22.The major world powers are afraid of in the weapon race. A.falling behind B.falling down C.being left alone D.being le ...

08高考英语单项选择题题库13

   08 高考英语单项选择题题库 13 高考英语单项选择题题库 13 21.--Would you mind giving him a message? -- .But ,please. I’ll get a pen first. A Certainly not;just a moment B NO ,not at all ;hold up C Of course ,I don’t D I’d like to very much ;hold on 22. Alice, why didn’t yo ...

2010届高考英语单项选择题题库(660题)

   英语作文常用谚语、 英语作文常用谚语、俗语 1、 liar is not believed when he speaks the truth. 说谎者即使讲真话也没人相 、 A 信。 2、A little knowledge is a dangerous thing. 一知半解,自欺欺人。 、 一知半解,自欺欺人。 3、All rivers run into sea. 海纳百川。 、 海纳百川。 4、All roads lead to Rome. 条条大路通罗马。 、 条条大路通罗马。 5、 ...

热门内容

2011英语六级作文最新热点预测35

   Conquer 1 Writing! Conquer 2 Writing! Conquer 3 Writing! Conquer 4 Writing! Conquer 5 Writing! Conquer 6 Writing! Conquer 7 Writing! Conquer 8 Writing! Conquer 9 Writing! Conquer 10 Writing! Conquer 11 Writing! Conquer 12 Writing! Conquer 13 Writin ...

班委在英语中怎么说

   你是啥委员: 你是啥委员:各班委的英文表达法 所属:沪江英语 作者:沪江英语 来源:沪江英语 阅读:2048 评论:33 分享到人人 编辑点评: 编辑点评:在我们的班级里,有着大大小小的干部:班长、学习委员、组织委员、劳动委员……每个委员 都承担着自己领域的责任,为同学们的学习和生活提供服务。那么要如何用英语来说这些委员的称号呢? 本文相关应用 背单词 鼠标划词已启用 挑错 收藏 评论 打印 在我们的班级里,有着大大小小的干部:班长、学习委员、组织委员、劳动委员……每个委 员都承担着自 ...

七年级英语 Is this your pencil

   七年级英语 Is this your pencil? 教学目标与要求 一、串记口诀 学习用品名称词 book 书? pen 钢笔, bag 书包装文具。 pencil-case 铅笔盒,pencil 译铅笔。 Eraser 橡皮擦,ruler 汉语译直尺。 keyboard 译键盘,computer 计算机。 mouse 汉语译鼠标,map 地图找位置。 Sharpener 钢笔刀,box 盒子装东西。 二、学习目标 同学们应能熟练运用动词 be 的一般疑问句及答语,并了解动词 be 的否定 ...

英语笑话

   英语笑话(一) 老师在黑板上写了一句:Time is money.并让同学们翻译。有名学生答道: “汤姆是玛丽。 ” 小明上英文课时跟老师说:May I go to the toilet? 老师说:Go ahead. 小明就坐了下来。过了一会儿,小明又跟老师说:May I go to the toilet? 老师说:Go ahead. 小明又坐了下来。他旁边的同学于是忍不住问:你不是跟老师说要上厕所吗?怎么不去? 小明说:你没听老师说「去你个头」啊! 英语笑话(二) 某日刘洪涛遇到外宾,上前 ...

三年级英语How_many教案6

   课 【课题】Unit Three How many? 【教学重点】学习英文字母 LL,Mm,Nn 及以其为首字母的单词。 【教学难点】字母印刷体与手写体的区别 【教具准备】 1.图片 lion, night, nest, lock 2.写有大小写 Ll, Mm, Nn 的字母卡 3.教材相配套的教学录音带 【教学过程】 (一)热身、复习(Warm-up/Revision) 1.复习字母 Aa-Kk 训练学生听认字母能力: 教师先把所学过的大小写字母写在卡片上,按大小写把卡片分 成两组贴在黑板 ...