山东省济南市 2011 年 4 月高三模拟考试
英 语 试 题
本试卷分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分,满分为 150 分,考试用时 120 分钟。考试结束后,将 本试卷和答题卡一并交回。 注意事项:
  1.答题前,考生务必用
  0.5 毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、准考证号、县区和科 类填写在答题卡和试卷规定的位置上。
  2.第Ⅰ卷每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应的答案标号涂黑;如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试题卷上。
  3.第Ⅱ卷必须用
  0.5 毫米黑色签字笔(中性笔)作答,答案必须写在答题纸各题目指 定区域内相应的位置,不能写在试题卷上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再 写上新的答案;不能使用涂改液、胶带纸、修正带。不按以上要求作答的答案无效。
第Ⅰ卷(共 105 分)
第一部分听力(共两节,满分 30 分) 该部分分为第一、第二两节。注意:回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部 分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 l.5 分,满分
  7.5 分) 听下面五段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项,并在答题卡上将该项涂黑。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题。每段对话仅读一遍。
  1.Where is the man going? A.To a class. B.To a movie. C.To the library.
  2.What does the woman mean? A.They prefer riding in the rain. B.They can go riding an hour later. C.They’d better not go riding.
  3.Which sign did the man see?

  4.What are the speakers talking about? A.The dress to buy. B.A shopping list.
  5.When will the woman’s parents come? A.In April. B.In May. 第二节(共 15 小题;每小题
  1.5 分,满分
  22.5 分)
C.The weather. C.In June.
-1-
听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听每段对话或独白前.你将有时间阅读各个 小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段对话,回答第 6 至第 8 三个小题。
  6.What does the man want to do? A.Find a job. B.Rent a flat. C.Buy a house.
  7.What does the woman think of the man? A.Clean and quiet. B.Kind and polite. C.Poor but honest.
  8.How much will the man probably pay? A.$ 1
  00. B.$
  50. C.$
  30. 听下面一段对话,回答第 9 至第 11 三个小题。
  9.What does the man do? A.A lawyer. B.A boss. C.A teacher.
  10.How does the man like his office? A.Noisy. B.Modern. C.Convenient.
  11.What does the man want most? A.Education. B.Money. C.Holidays. 听下面一段对话,回答第 12 至第 14 三个小题。
  12.Why does the man hire bikes? A.To see the island. B.To visit his friend. C.To do some exercise.
  13.What does the woman advise the man to do? A.Meet her tomorrow. B.Walk along the beach. C.Hire a motorbike.
  14.Where is the man staying? A.At Burt’s Bicycles. B.At the Holiday Sun Hotel. C.At No. 100 Teckman Street. 听下面一段对话,回答第 15 至第 17 三个小题。
  15.What is shown in the museum? A.Stamp collections. B.Chinese paintings. C.Western drawings.
  16.How did the woman travel? A.By bus. B.By car. C.By taxi.
  17.Why did the woman fail to visit the museum? A.Her car broke down. B.The bus was crowded. C.She took the wrong bus. 听下面一段独白,回答第 18 至第 20 三个小题。
  18.Who is the speaker? A.A secretary. B.An airline clerk. C.A tour guide.
  19.What’s the speaker mainly talking about? A.What to do at the airport. B.When to meet the clerk. C.How to buy the ticket.
  20.What can Mr Jones do with his hand luggage? A.Check in before boarding. B.Take it with him to the plane. C.Leave it with the clerks.
-2-
第二部分:英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节:语法和词汇知识(共 l5 小题;每小题 l 分,满分 l5 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
  21.?My name is Nison. Shall I spell it for you? ? . A.No problem B.Nice to meet you C.You are welcome D.If you don’t mind have got the well-paid job.
  22.Sandy looks very happy. She A.should B.could C.must D.might
  23.We need some more facts and figures we make the final decision. A.since B.before C.after D.until
  24.?It smells great! ?It’s just green tea. Would you like ? A.this B.one C.it D.some
  25.With only ten minutes to before the interview, I felt a little uneasy. A.go B.leave C.catch D.follow
  26.He wants to see much stronger China within rest of his life. A./; a B.a; / C.the; a D.a; the
  27.?Have you broken the news to Jim? him now. ?Oh, no. I forgot. I A.will call B.am calling C.call D.called
  28.Is it that you often play computer games worries your parents? A.why B.that C.which D.what
  29.?Would you do me a favor to choose a wedding dress? ?Of course, but it is a matter of personal . A.concern B.sense C.style D.taste
  30.A terrible earthquake hit Japan, thousands of deaths. A.caused B.to cause C.causing D.having caused
  31.I found many people, most of I didn’t know, quarrelling outside. A.that B.which C.whom D.what
  32.The panic buying of salt reminds us that it is necessary to keep in an emergency. A.quiet B.calm C.silent D.still
  33.Shirley still remembers the excitement when she for a trip to Australia. A.chooses B.has been chosen C.chose D.was chosen
  34.My brother is not in very good shape, so he has tennis to get fit. A.made up B.built up C.taken up D.held up
  35.?How about 9:30 tomorrow morning? ? . I will be free all day. A.That suits me fine B.It doesn’t matter C.That’s all right D.Go ahead 第二节完形填空(20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处 的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 For a few years, I have been wearing a ring on my right hand. It’s not always the 36 ring, but it’s always a ring that has 37 on it so that when I look at it, I’m 38 or reminded of
-3-
something important. I have made a 39 of buying rings like this whenever I see one in a store. Sometimes I give them away as 40 to someone like Jennie. I first met Jennie in the 41 waiting room and we had talked several times. One night I sat down beside her and 42 how her son was doing because I knew that he was in very 43 condition. She told me that she didn’t know what to do any more because it seemed none of the 44 from the doctors was good. They weren’t at all sure her son was going to 45 the accident that had hurt him so badly. With 46 in her eyes she said, “They’re 47 my hope.” I knew then that it was 48 just a coincidence that I was wearing the ring that I had on that day. As she 49 to talk, I 50 slipped the ring off my finger and placed it in Jennie’s hand. I told her to wear it to member that God loved her and He would be with her 51 all of this. 52 Jennie looked down at the ring, she got excited and then held it tightly, 53 the word written on the ring was “HOPE”. The last day I was at the hospital, I saw Jennie in the distance as I got on the lift. She 54 and held up the hand with the ring on it as she called out to me saying, “Look, I 55 have Hope!”
  36.A.special B.expensive C.same D.valuable
  37.A.words B.pictures C.names D.symbols
  38.A.admired B.encouraged C.trusted D.puzzled
  39.A.plan B.point C.list D.habit
  40.A.gifts B.prizes C.awards D.thanks
  41.A.railway B.school C.hospital D.airport
  42.A.asked B.explained C.thought D.found
  43.A.favorable B.normal C.serious D.excellent
  44.A.advice B.news C.instructions D.comfort
  45.A.defeat B.experience C.predict D.survive
  46.A.apologies B.tears C.anger D.doubt
  47.A.keeping up B.bringing down C.cutting off D.taking away
  48.A.other than B.rather than C.more than D.les than
  49.A.continued B.refused C.attempted D.started
  50.A.cautiously B.quietly C.nervously D.shyly
  51.A.over B.beyond C.through D.within
  52.A.Until B.While C.Since D.When
  53.A.for B.so C.yet D.and
  54.A.shouted B.waved C.cheered D.hesitated
  55.A.ever B.only C.still D.just 第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 A When Josephine Cooper was growing up, she learned the importance of charity from her parents. Although they made a modest living for their family of 10, they insisted on sharing with those less fortunate. Half a century later, Mrs Cooper became a beloved volunteer at the San Diego Food Bank, where she devoted herself to helping others. She organized and ran a distribution center from a
-4-
church, helping it become the organization’s largest emergeney fooddistribution center in San Diego. She was one of 25 outstanding senior volunteers in the nation selected and invited Washington D.C. to receive the award. “She was the main person who helped us make that program grow,” said Mike Doody, former director of the Food Bank. “She had a way of getting people to work together and to work hard. She was determined and stubborn, but in a good way. She had a good heart.” People knew her as “Grandma” because of her selflessness and her devotion to helping hungry children and families. “She reminded people of their Grandma.” Doody said. As a widow with a young child in 1979, Mrs. Cooper was helped through a difficult financial time when the Food Bank provided her with groceries. “She dedicated her life to giving back,” said her daughter, Monica Cooper. It wasn’t unusual for a local church to call Mrs Cooper to ask her to aid a needy family. “She would give people food out of her cupboard. Sometimes we would cook a meal for a frailly living out of their car,” Cooper said. Although Mrs Cooper was honored to receive the national award for her volunteer work, she said being able to help others was her reward. She died of liver disease and kidney failure, aged
  93.
  56.The underlined word “charity” in Paragraph 1 refers to . A.offering help B.donating money C.providing services D.showing sympathy
  57.The San Diego Food Bank is meant to . A.distribute food in case of emergency B.help hungry children and families C.give basic first-aid treatment D.train some senior volunteers
  58.Which of the following is true of Mrs Cooper? A.She died at an early age. B.She refused the national award. C.She was kind and devoted. D.She was not easy to get along with.
  59.From what Monica Cooper said, we know that . A.she is in financial trouble B.she was finally rewarded C.she once misunderstood her mother D.she thinks highly of her mother
  60.Mrs Cooper’s story suggests that . A.everyone needs a Grandma nearby B.children are what their parents are C.a sound mind is in a sound body D.a mother’s love never changes B Most American students go to traditional public schools. There are about 88,000 public schools all over the US. Some students attend about 3000 independent public schools called charter schools. Charter schools are self-governing. Private companies operate some charter schools. They are similar in some ways to traditional public schools. They receive tax money just as other public schools do. Charter schools must prove to local or state governments that their students are learning. These governments provide the schools with the agreement called a charter that permits them to operate. Charter schools are different because they do not have to obey most laws governing traditional public schools. Local, state or federal governments cannot tell them what to teach. Each school can choose its own goals and decide the ways it wants to reach them. Class size is usually smaller than in traditional public schools.
-5-
The Bush Administration strongly supports charter schools as a way to re-organize public schools that are failing to educate students. But some education agencies and unions oppose charter schools. One teachers’ union has just made public the results of the first national study comparing the progress of students in traditional schools and charter schools. The American Federation of Teachers criticized the government’s delay in releasing the results of the study, which is called the National Assessment of Educational Progress. Union education experts say the study shows that charter school students performed worse on math and reading tests than students in regular public schools. Some experts say the study is not a fair look at charter schools because student
 

相关内容

2011年4月山东济南第二次模拟考试英语试题

   山东省济南市 2011 年 4 月高三模拟考试 英 语 试 题 本试卷分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分,满分为 150 分,考试用时 120 分钟。考试结束后,将 本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1.答题前,考生务必用 0.5 毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、准考证号、县区和科 类填写在答题卡和试卷规定的位置上。 2.第Ⅰ卷每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应的答案标号涂黑;如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试题卷上。 3.第Ⅱ卷必须用 0.5 毫米黑色签字 ...

(2011济南二模)山东省济南市2011届高三第二次模拟考试试题(英语)扫描版

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 www.ks5u.com -1- 版权所有@高考资源网 高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 www.ks5u.com -2- 版权所有@高考资源网 高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 www.ks5u.com -3- 版权所有@高考资源网 高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 www.ks5u.com -4- 版权所有@高考资源网 高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 www.ks5u.co ...

河北省邯郸市2011届高三第二次模拟考试(英语)

   高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkx ...

江苏省南通、扬州、泰州三市2010届高三第二次模拟考试(英语)

   江苏省南通、扬州、 江苏省南通、扬州、泰州三市 2010 届高三第二次模拟考试 英 语 第一部分: 共两节, 第一部分:听力 (共两节,满分 20 分) 共两节 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡 上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 共 小题; 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 ...

哈三中东北育才大连育明天津耀华四校联考2011届高三第二次模拟考试:英语

   哈尔滨三中 大连育明 东北育才 2011 年四校高三第二次高考模拟 天津耀华 英 语 试 题 本试卷分为第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。满分 150 分,考试时间 120 分钟。 第 I 卷(选择题,共 115 分) 注意事项: 1.答第前,考生在答题卡上务必用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名、准考证号填 写清楚,并贴好条形码。请认真核准条形码上的准考证号、姓名。 2.每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦 干净后,再选涂 ...

2011年6月大学英语四级考试全真预测(一)

   2010 年 6 月大学英语四级考试全真预测 (一) 妖妖 2010 年 04 月 28 日 10:42 来源:未知 点击 Part IWriting(30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic 2209 次 Occupation. Choosing an Occupation You should write at least 120 ...

2011年杭州市各类高中招生文化模拟考试英语

   2011 年杭州市各类高中招生文化模拟考试 英语 考生须知: 考生须知: 1、本试卷满分 120 分,考试时间 100 分钟。 2、答题前,在答题纸上写姓名、学校,并填涂考号(学号) 。 3、必须在答题纸的对应答题位置答题,写在其他地方无效。1 至 60 小题在答题纸上涂 黑作答,答题纸答题方式详见答题纸上的说明。 4、做听力题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有一分钟的时间将试卷 上的答案转涂到答题纸上。 5、考试结束后;试卷和答题纸一并上交。 试 题 卷 听力部分(25 分) ...

平湖市2006高考英语第二次模拟考试试卷分析

   平湖市 2006 高考英语第二次模拟考试试卷分析 英语学科中心组 06 二模英语试卷继续采用嘉兴市统一命制的试题。试题与一模相比,在质量上有一 定的提高, 取得了较好的效果。现将本次模拟考试的试卷简单分析如下: 一.试题总体印象 本次模拟考试卷符合高考的命题趋势:① 命题的总原则体现在“稳中有变” ② 比较 好地控制了任务型理解及单词拼写的难度, 有助于本届高三学生对此二个题型的适应性, 提 高了他们的自信心 ③ 模拟题中的作文部分, 可写性较强, 能较客观地反映学生的书面表达 能力 ④ 阅 ...

淄博市2006年第一次模拟考试英语作文考试范文

   出身贫困家庭、带妹妹上大学的洪站辉的确把中国感动 了。12 年来,靠打零工,他辛辛苦苦供养生病的父亲和与自 己毫无血缘关系的妹妹,成为人们心中的“道德英雄”。总 有一种力量,震撼着我们的心灵。洪站辉的自强不息,勇敢 面对挫折给你的启示是什么?请用英文写一篇 100 词左右的 短文,向《中学生英文报》投稿。 范文欣赏 附:One Possible Version The story of Hongzhan-hui, an ordinary college student, ha s moved ...

河北省廊坊市安次区2010届初三第一次模拟考试英语试题

   定州英才家教网校 http://dzyczx.cn21edu.com 2010 年安次区初中毕业生升学文化课第一次模拟考试 英 语 试 卷 笔试部分 V.单项选择(共 20 小题,每小题 1 分,计 20 分) . 选择可以填入空白处的最佳选项。 26.John bought for himself yesterday. A.two pairs of shoes B.two pair of shoe C.two pair of shoes D.two pairs shoes 27.?Excu ...

热门内容

2007年全国大学生英语竞赛决赛试题C级答案

   2007 National English Contest for College Students (Level C - Final) 参考答案及作文评分标准 Part I Listening Comprehension (25 minutes, 30 points) Section A (6 points) Section B (4 points) 1. B 2. C 3. A 4. C 5. C 6. B 7. B 8. C 9. B 10. A Section C (10 point ...

新东方刘一男考研英语词汇最终定稿讲义 精华

   北京新东方学校刘一男考研大纲词汇速记教材 北京新东方学校刘一男考研大纲词汇速记教材 单词 音标 词义 一男记忆圣经 3. abdomen [ ] 3712. predominant [ ] 4. abide [ ] 3264. 7. obedience abnormal [ ] [ ] 3221. norm [ ] 9. abolish [ ] 87. adolescent [ ] 870. coalition [ ] &: 3291. odd [ ] ab-加强语气, (away) dom ...

英语语法之副词

   副词 百科名片 副词(adverb,简写为 adv)是一种用来修饰动词、形容词、全句的词,说明时 间、地点、程度、方式等概念的词。副词是一种半虚半实的词。副词可分为:地 点副词、方式副词、程度副词、疑问副词和连接副词。 目录 简介 分类 用法 位置 比较等级 副词比较级和最高级的形式 比较级和最高级的基本用法 例题解析 简介 分类 用法 位置 比较等级 副词比较级和最高级的形式 比较级和最高级的基本用法 例题解析 " " " 特殊表达法 兼有两种形式的副词 可修饰比较级的词 " 汉语中的副 ...

求职英语句型

   求职英语句型 说明写应征函的起因 Beginnings 1. In reply to your advertisement in today's (newspaper), I respectfully offer my services for the situtation. 拜读今日XX报上贵公司广告,本人特此备函应征该职位。 2. Replying to your advertisement in today's issue of the (newspaper), I wish to ap ...

文都徐绽考研英语阅读之阅读技巧完全笔记--2010

   考研论坛发现的文都徐绽阅读讲座阅读技巧笔记(转载) 考研论坛发现的文都徐绽阅读讲座阅读技巧笔记(转载) 这是文都徐绽阅读讲座上阅读技巧笔记,最全最完整。会对你考研阅读以较大突破! 这是文都徐绽阅读讲座上阅读技巧笔记,最全最完整。会对你考研阅读以较大突破! 包括:考研阅读三步走,十大解题思路 五大微观阅读技巧,八大宏观阅读技巧 八大宏观阅读技巧, 包括:考研阅读三步走 十大解题思路,五大微观阅读技巧 八大宏观阅读技巧,五层阅读的 阅读三步走 十大解题思路, 方法,十大错误答案所具备的特征 正确 ...