青年人成考网 http://www.qnr.cn/stu/zixue/
2011 年北京成人本科学士学位英语统考真题试题及答案
Part I Reading Comprehension (30%)
Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet。
Passage 1
Questions I to 5 are based on the following passage:
Spending 50 minutes with a cell phone close to your ear is enough to change brain cell activity in the part of the brain closest to the antenna(天线). But whether that causes any harm is not clear, scientists at the National Institute of Health said at a conference last month, adding that the study will not likely settle concerns of a link between cell phones and brain cancer. “What we showed is glucose (葡萄糖) metabolism(代谢)(a sign of brain activity) increases in the brain in people who were exposed to a cell phone in the area closest to the antenna,” said Dr. Nora Volkow of the NIH, whose study was published in the Journal of the American Medical Association. (
  76) The study was meant to examine how the brain reacts to electromagnetic fields caused by wireless phone signals。
Volkow said she was surprised that the weak electromagnetic radiation(电磁辐射) from cell phones could affect brain activity, but she said the findings do not shed any light on whether cell phones cause cancer. “This study does not in any way indicate that. What the study does is to show the human brain is sensitive to electromagnetic radiation from cell phone exposures。” Use of the devices has increased dramatically since they were introduced in the early 1980s, with about 5 billion cell phones now in use worldwide。
Some studies have linked cell phone exposure to an increased risk of brain cancers, but a large study bu the World Health Organization did not offer a clear answer to this. Volkow’s team studied 47 people who had their brain examined while a cell phone was turned on for 50 minutes and another while the phone was turned off. While there was no complete change in brain metabolism, they found a 7 percent increase in brain metabolism in the region closest to the cell phone antenna when the phone was on。
(
  77)Experts said the results were interesting, but urged that they be understood with great care. “ Although the biological significance, if any, of increased glucose metabolism from too much cell phone exposure is unknown, the results require further investigation,” Henry Lai of the University of Washington
1
青年人成考网 http://www.qnr.cn/stu/zixue/
in the U.S. and Dr. Lennart Hardell of University Hospital in Sweden, wrote in an article in JAMA. “Much has to be done to further investigate and understand these effects。” They wrote。

  1.
According to the passage, which of the following is TRUE?
A.
Cell phone use is dangerous。
B.
Cell phone use causes cancer。
C.
The human brain is an electromagnetic field。
D.
There are about 5 billion cell phone users in the world right now。

  2.
Doctor Volkow was astonished because 。
A.
her research has shed light on her understanding of cell phone
B.
she found that cell phone exposure is harmful to human brain
C.
she found that using a cell phone for about 50 minutes could influence or change brain activity
D.
human brain is not responsive to electromagnetic radiation

  3.
According to the passage, cell phones were launched 。
A.
in the late 1970s
B. between 1980 and 1985
B.
in the late 1980s
D. in the early 1990s

  4.
What does the word “that” stand for in the second paragraph?
A.
Brain activity。
B.
Her research findings。
C.
The fact that cell phone use may cause cancer。
D.
Her research progress。

  5.
Which of the following is an appropriate title for this passage?
2
青年人成考网 http://www.qnr.cn/stu/zixue/
A. Cell Phone Radiation: Is It Harmful?
B.
Cell Phone Radiati0n: Is It Useful?
C.
Cell Phone Radiation: Is It Healthy?
D.
Cell Phone Radiation: Is It Weak?
Passage 2
Questions 6 to 10 are based on the following passage:
Human beings have always had an ability to attend to several things at once. (
  78) Nor is electronic multitasking entirely new: We’ve been driving while listening to car radios since they became popular in the 1930s. but there is no doubt that multitasking has reached a kind of warp speed in the era of Web-enabled computers, when it has become routine to conduct several IM(及时通讯)conversations, watch TV and use the computer all at once。
But what’s the impact of this media consumption? And how are these multitasking devices changing how kids learn, reason and communicate with one another ?Social scientists and educators are just beginning to deal with these questions, but the researchers already have some strong opinions。
(
  79)Although multitasking kids may be better prepared in some ways for today’s fast-paced work placed, Many scientists are positively alarmed by the trend。 Kids that are instant messaging while doing homework, playing games online and watching TV, aren’t going to do well in the long run。
On the positive side, multitasking students tend to be extraordinarily good at finding and using information. And probably because modern childhood centers around visual(视觉的)rather than print media, they are especially skilled at analyzing visual data and images。
Many educators and psychologists say parents need to actively ensure that their teenagers break free of uncontrollable engagement with screens and spend time in the physical company of human beings?a growing challenge not just because technology offers such a handy option but because so many teenagers and college students say overcommitted(任务过量的)schedules drives much of their multitasking。
Just as important is for parents and educator to teach kids that it’s valuable, even essential, to occasionally slow down, unplugs and take time to enjoy life beyond the screen。

  6. What is the main idea of this passage?
3
青年人成考网 http://www.qnr.cn/stu/zixue/
A. How is multitasking define (定义)in the information age?
B. How do people see new technology and the social change it brings about?
C. How does technology change modern family life?
D. What’s the impact of multitasking on young people?

  7. The expression “warp speed” in the first paragraph is closest in meaning to。
A. Low speed
B. Too much time alone。
C. high speed
D. steady speed

  8. According to some teenagers and college students ,what causes their multitasking?
A. Overcommitted schedules
B. Too much time alone
C. Inability to focus
D. Fear of being neglected

  9. According to the passage, which of the following statement is TRUE?
A. Humans have begun to engage in the multitasking behaviors since the information age。
B. Multitasking is a critical skill that students are required to learn at school。
C. Only parents can help their kids to get rid of the multitasking habits。
D. multitasking may prepare students for the reality of today’s fast-paces work environment。

  10. What do educators and psychologist advise parents to do their multitasking kids?
A. To cut off home internet connection。
4
青年人成考网 http://www.qnr.cn/stu/zixue/
B. To seek medical treatment。
C. To encourage their kids to have some social life。
D. to help their kids to set personal goals
Passage 3
Questions 11 to 15 are based on the following passage:
The nuclear power emergency at a Japanese atomic power plant last March could lead to a major re-examination in European countries that are already building such plants or are considering a shift from fossil(化石) fuels to nuclear energy to fight climate change. With the terrible accident 25 years ago in Chernobyl(切尔诺贝利) beginning to fade in European Memories, governments across Europe have grown more open to using more nuclear power. Enthusiasm for nuclear power is particularly strong in Eastern Europe, which wants to move away from dependence on Russian oil and natural gas, and on heavily polluting coal-fired power plants. Eastern governments have begun improving existing nuclear plants or are building or planning new ones. But as Japan struggled to deal with her nuclear crises, discussion about the good and the bad of nuclear power became heated。
(
  80)In Germany, nuclear power has been a repeatedly argued and widely felt issue for decades。 Up to 70 percent of Germans oppose nuclear power. Recently about 40,000 people turned out to form a human chain near a nuclear plant to protest government policies on nuclear power. “The accident in Japan could lead to a major rethink in Europe,” said Henrik Paulitz of the International Doctors for the Prevention of Nuclear War. “Governments have not been quite open about the safety levels of the nuclear power plants。”
Chancellor(总理) Angela Merkel heads a center-right unity government that supports the use of nuclear power. Her government recently made a disputed decision to extend the life of the country’s 17 nuclear power plants by an average of 12 years. She will now face more pressure the change that policy. She called an emergency meeting with her senior ministers. “We know how safe our plants are and that we do not face a threat from such a serious earthquake or violent tidal wave,” Mrs. Merkel said after the meeting. “We will learn what we can from the events in Japan。”

  11. According to the passage, which of the following about Europe is TRUE?
A. It is dependent on Russia for gas and oil。
B. It has put an end to fossil fuels。
5
青年人成考网 http://www.qnr.cn/stu/zixue/
C. It had a major nuclear accident this year。
D. It is likely that they would rethink their nuclear power policies。

  12. According to the passage, all the following statements about Eastern Europe are true EXCEPT 。
A. they are eager to build new nuclear power plants
B. they have totally forgotten the Chernobyl accident 25 years ago
C. they have improved their nuclear power plants
D. they want energy independence

  13. In the second paragraph, the author mainly discusses。
A. the nuclear accidents in Japan last March
B. nuclear power policies in Germany
C. German attitude towards nuclear power
D. the safety levels of nuclear power plants in Germany
  14. The word “heads” in the third paragraph can be best replaced by 。
A. leads
B. tops
C. minds
D. arms

  15. Which of the following is an appropriate title for this passage?
A. Japan’s Nuclear Crisis Causes Fear in Europe。
B. The Chernobyl Disaster Helps Europe Better Understand Nuclear Power Energy。
C. German Governments Supports Nuclear Power Energy。
D. Germany Has Learnt a Lesson From Japan。
Part II Vocabulary and Structure (30%)
6
青年人成考网 http://www.qnr.cn/stu/zixue/
Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet。

  16. By no means to her parents
A. this is the first time has she lied
B. this is the first time does she tell a lie
C. this is the first time she had lied
D. this is the first time she was lying

  17. You have failed toe\w tests. You’d better start working harder, you won’t pass the course。
A. and
B. but
C. or
D. so

  18. His children are well-behaved, those of his sister’s are very naughty。
A. and
B. so
C. thus
D. while

  19. How can you keep fit you smoke so much every day?
A. but
B. however
C. if
D. otherwise

  20. The news has spread all over the country the spaceship succeeded in returning to the earth。
A. what
B. that
C. if
D. otherwise

  20. The news has spread al over the country the spaceship succeeded in returning to the earth。
A. what
B. that
C. which
D. whether

  21. I didn’t know your mobile phone number; otherwise I you the moment I got to Washington。
A. have rung
B. wound ring
C.
have rung
D. wound have rung
7
青年人成考网 http://www.qnr.cn/stu/zixue/

  22. As they are retired, Mr. and Mrs. Scott prefer a hours in the country to their remaining years there。
A. spend
B. spending
C. spent
D. spends

  23. by this grandparents, jimmy wasn’t used to living with his parents。
A. Too bring up B. To be brought up
C. Brought up
D. Being brought up
  24. Please remain
until the plane has come to a complete stop。
A. to seat
B. to be seated
C. seating
D. seated

  25. While watching television,。
A. the doorbell rang rings
B. the door bell rings C. we heard the doorbell ring
D. we heard the doorbell

  26. ,the pay isn’t attractive enough, though the job itself is quite interesting。
A. Generally speaking
B. On the country
C. In particular
D. To be honest

  27. The robber had escaped and was nowhere to be found when the police
A. arrived
B. had arrived
C. belongs
D. have arrived

  28. Professor Wilson keeps telling his students that the future to the well-educated。
A. is belonged
B. is belonging
C. belongs
D. will be belonged

  29. This company is closing up, so lots of workers will be laid 。
 

相关内容

2011年北京成人本科学士学位英语统考真题试题及答案

   青年人成考网 http://www.qnr.cn/stu/zixue/ 2011 年北京成人本科学士学位英语统考真题试题及答案 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are fo ...

北京成人本科学士学位英语统一考试答案

   北京成人本科学士学位英语统一考试答案 北京地区成人本科学士学位统一考试 A 卷答案: 1A 2D 3D 4A 5B 6C 7B 8B 9C 10C 11C 12B 13A 14B 15D 16A 17B 18A 19A 20A 21B 22B 23C 24B 25D 26A 27C 28B 29A 30D 31B 32D 33D 34A 35A 36D 37C 38B 39A 40A 41C 42A 43A 44D 45A 46A 47D 48B 49B 50D 51D 52C 53B 54 ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考1

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 学位英语 2008.11.22(A 卷) ( Part I Reading Comprehension Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choice ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 2006.4.22 注意事项 一、将答题卡(纸)上的姓名及学生代号用中文和阿拉伯数字填好。 二、仔细阅读题目的说明。 三、在 120 分钟内答完全部试题。 四、答案一定写在答题卡上,凡是写在试题册上的答案一律作废。 五、用铅笔这样划答案:[A] [B] [C] [D],用其他符号答题者不记分。 六、 如要改动答案, 必须先用橡皮擦去原来选定的答案, 然后再按上面的规定重新答题。 Part I Reading Comprehension (30%) ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试语法习题

   成人高考本科英语考试 语法复习题( 语法复习题(共 257 道) 动词时态 1. James has just arrived, but I didn't know he until yesterday. A. will come B. had been coming C. was coming D. comes 2. I swim in summer when I was young. A. used to B. used C. was used to D. did used to 3. ...

2010北京地区成人本科学士学位英语统一考试

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 Part I 2010.05.08 Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or un finished statements. For each of them there are four choices ...

北京地区成人本科学士学位英语

   北京地区成人本科学士学位英语 统一考试系统使用说明 (3.0 版) 中央广播电视大学考试中心编 2006-6-30 总体说明 总体说明 一、数据采集及流程: 数据采集及流程: 1.由各考点采集数据(不得采集非电大系统考生) 2. 考点将数据报省校,省校汇总各点数据后,上报中央电大 3.中央电大汇总各省数据后,上报北京教委 4.教委汇总各校数据后,统一编排考场,下发考场编排数据给各学校 5.学校接收考场编排数据,生成各考点下发数据,下发各考点(不通过省校软件系统) 6.各考点接收数据,加注考点 ...

成人本科学士学位英语统一考试词汇

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62510513 北京地区成人本科学士 学位英语统一考试词汇必备 刘本政 总主编 学位英语统考命题研究委员会 审 中国人民大学出版社 1 北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62510513 中国人民大学成人英语三级 红宝书编委会 总主编 刘本政 主 编 编 者 龙 啸 孙绍艳 黄箭宇 李 娜 2 北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62 ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 Part I Reading Comprehension Directions: There are three passages in this part. Each passage is followe d by some questions or unfinished statements. For each of them there are four c hoices marked A, B, C a ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试( ) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) Part I Reading Comprehension Directions: There are three passages in this part. Each passage is followe d by some questions or unfinished statements. For each of them there are four c hoices marked A, B, ...

热门内容

2012考研英语攻略

   第一式;单词会也得会,不会也得会。 第一式;单词会也得会,不会也得会。 什么意思呢?有些同学,为了面面俱到,避免考试时遇到生词,不惜在后期拿出宝贵的时间 翻阅大量课外资料,不少人甚至还背起了字典。这种做法不能说毫无效果,但就应对考研英 语来说是不必要的,且多数是事倍功半。根据以往经验,每年英语阅读中总会出三到五个超 纲词汇,那没有必要花费时间在那上面。朝纲的词是完全可以通过上下文猜到的。这就是不 会的你可以在考试时弄懂。猜的技巧就是,上下文中肯定有和超纲词所在句子相关的句子, 肯定可以找出和 ...

浅谈国际商务合同的翻译(商务英语毕业论文)

   浅谈国际商务合同的翻译(商务英语毕 业论文) 中文摘要 在国际经济贸易活动中,商务合同是一种重要的法律文件依据,商贸英语已成为必不可少的语言交际工具, 它也是英文经济贸易合同的基点。越来越多的英语和法律的爱好者也希望能尽快熟悉合同英语,从而准确 理解,翻译、制作英语合同。这种需求随着中国加入 WTO(世界贸易组织)而剧增,用英语解决商务合同 问题的愿望也会随之越来越迫切。国际商务合同的种类繁多,涉及面广,内容复杂。这类合同都是涉外交 易性质,需要英汉两种版本,因此大多需要翻译。商务合同有其自 ...

外贸英语函电与单证课后答案第二章

   Keys I Basic Training 1.Translate the following terms and expressions A. Into English Sample catalogue specialize in potential buyer with long standing and good reputation Pamphlet manufacturer exporter notebook computer chamber of commerce B. Into ...

英语写作方法简介

   一、代入法 这是进行英语写作时最常用的方法。 同学们在掌握一定的词汇和短语之后, 结合一定的语法 知识,按照句子的结构特点,直接用英语代人相应的句式即可。如: ◎ 他从不承认自己的失败。 He never admits his failure. ◎ 那项比赛吸引了大批观众。 The match attracted a large crowd. ◎ 他把蛋糕分成 4 块。 He divided the cake into four pieces. 二、还原法 即把疑问句、 强调句、 倒装句等还 ...

实用英语词汇系列:电工翻译词汇_Part6

   oceanographic survey,海洋调查 octave,倍频程 octave(bandwidth)filter,倍频程(宽带)滤波器 octave filter set,倍频程滤波器组 odd-even check,奇偶校验 off-axis response,离轴响应 off-line,离线 off-line processing,离线处理;脱机处理 off-line system simulation,离线系统仿真 office automation (OA),办公自动化 of ...