北京市门头沟区 2011 年初中毕业考试
初三英语试卷
考 生 须 知
  1.本试卷共 10 页,满分 120 分,考试时间 120 分钟。
  2.在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名。
  3.试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。
  4.在答题卡上,选择题用 2B 铅笔作答,其他试题用黑色字迹签字笔作答。
  5.考试结束,请将本试卷和答题卡一并交回。
听力理解(共 24 分)
一、听对话,从下面各题所给的 A、B、C 三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对话 读两遍。 (共 4 分,每小题 1 分)
  1.
A
B
C

  2.
A
  3.
B
C
A
B
C

  4.
A B C 二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的 A、B、C 三个选项中选择最 佳选项。每段对话或独白读两遍。 (共 12 分,每小题 1 分) 请听一段对话,完成第 5 至第 6 小题。
  5. Where is the woman going? A. Beijing Hotel. B. Beijing Zoo. C. Beijing Theater.
  6. How will the woman get there? A. On foot. B. By taxi. C. By bus. 请听一段对话,完成第 7 至第 8 小题。
  7. What does the woman want? A. Apples. B. Coats. C. Books.

  8. How much does the woman pay? A. $
  2. B. $
  4. C. $
  8. 请听一段对话,完成第 9 至第 10 小题。
  9. Where does the dialogue happen? A. In a shop. B. In a hospital. C. At a bus stop.
  10. What’s the young man’s trouble? A. He never does exercise. B. He drinks too much tea. C. He can’t sleep well. 请听一段对话,完成第 11 至第 12 小题。
  11. What are they going to do on Saturday morning? A. Have a training lesson. B. Go to the cinema. C. Watch a football match.
  12. When are they going to meet at the bus station? A. At 4 p.m B. At 7 p.m. C. At 8 p.m. 请听一段对话,完成第 13 至第 14 小题。
  13. What’s Lisa’s problem? A. She forgets the grammar quickly. B. She can’t remember the new words. C. She can’t understand English programs.
  14. Who is the best at English in the class? A. Lee. B. Tom. C. Judy. 请听一段独白,完成第 15 至第 16 小题。
  15. What is the speaker mainly talking about? A. The history of the film. B. The Foreign Cinema. C. The price of the ticket.
  16. What can we learn from the speaker’s talk? A. We can see the film from Tuesday to Friday. B. The last film ends at 9:15 at night. C. There is a special student ticket that costs 5 yuan. 三、听对话,根据所听到的对话内容和提示词语,记录关键信息。对话读两遍。 (共 8 分,每 小题 2 分) A Form For Competition Name Steven Class
  17. Class 4, Grade Competition English words competition Hobby
  18. Other interests Playing football, basketball and swimming Address
  19. No. 5, Street Telephone Number
  20.
知识运用 (共 27 分)
四、单项填空(共 15 分,每小题 1 分) 从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。
  21. Mr. Wang is very friendly, and like him very much. A. we B. us C. our D. ours
  22. ?What time did you get there this morning? ? eight. A. In B. On C. At D. From
  23. I interested in the history of China. A. am B. is C. are D. be do you go to the post office?
  24. ? ?By bike. A. How B. What C. When D. Why
  25. ?Which is season in Beijing? ?I think it’s autumn. A. good B. better C. best D. the best interesting?
  26. ? What’s on TV tonight? Is there ? I’m afraid not. A. something B. anything C. nothing D. everything
  27. ? you speak Japanese? ?No, I can’t. A. Can B. Must C. May D. Should
  28. ?Would you like to go to the concert with me? ?I’d love to, I can’t. I have a lot of homework to do. A. or B. but C. so D. and
  29. ?Where is Jim? to the shop. He’ll be back in an hour. ?He A. goes B. go C. has gone D. will go
  30. If he harder, he will catch up with us soon. A. study B. studies C. will study D. studied
  31. The teacher often tells us the classroom clean and tidy. A. keep B. keeping C. to keep D. kept
  32. ─ Keep quiet, kids. Dad in the next room. ─ OK, Mum. A. slept B. sleeps C. is sleeping D. had slept
  33. It heavily when my mother left home. A.rains B.will rain C.is raining D.was raining
  34. ─Who’s the little boy in the photo,Susan? ─It’s me. This photo ten years ago. A. takes B. is taken C. took D. was taken
  35. Lisa, could you tell me yesterday? A. what did the teacher say B. what the teacher said C. what will the teacher say D. what the teacher will say
五、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选 择最佳选项。 “Exams will be the death of me," I can remember what I thought about exams in school. I was not a good student. Even when I worked hard (which was not often enough), my marks never seemed to 36 . The mid-term exams are over and of you may also be thinking. "Exams will be the death of me." You work hard but... you 37 may think that schoolwork is just too 38 , or even that you just aren't clever. Let me 39 you now that you are clever enough and that schoolwork is too difficult for you! How do I know that? Well, because you have already had a lot of 40 in school. To be a middle school student, you have already 41 many exams, and your English must be good because you are reading this article! In the Chinese school system(制度), having a good memory usually means good 42 . However, not everyone has a good memory. The Chinese school system requires that you sit and listen for long periods of time, but not everyone is 43 sitting and listening. The Chinese system is only one "way" of learning. There are other "ways" which may 44 better for you. than good students in the "real Remember, also, that many poor students have done 45 world": hey, Bill Gates was a university dropout! Some of us won't 46 our potential(潜能)until later in life! bad if your mid-term results are poor. Mid-term exams are just the middle, not Don't 47 the end. You still have time to improve and to make changes.
  36. A. develop B. increase C. reduce D. improve
  37. A. some B. any C. few D. none
  38. A. interesting B. terrible C. difficult D. easy
  39. A. take B. tell C. warn D. find
  40. A. pleasure B. happiness C. failure D. success
  41. A. joined B. entered C. passed D. finished
  42. A. chances B. marks C. minds D. ideas
  43. A. good at B. proud of C. well in D. pleased with
  44. A. suit B. learn C. study D. work
  45. A. worse B. more C. much D. better
  46. A. have B. show C. take D. put
  47. A. get B. became C. feel D. turn
阅读理解(共 44 分)
六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择最 佳选项。 (共 26 分,每小题 2 分) A
Victoria Middle School Report
Subject Grade Maths B Good work all year. Chinese A Does well in this subject. English A+ Very interested and very good job! Science C A little weak in this subject. Computer D Not really interested and need improve. Sports A Captain of girls’ soccer team, and on basketball team. Total Grade B Date: 20/6/05 Signed: Mrs. Brown
  48. Whose school report is it? A. Victoria’s. B. Jenny Jones’. C. Mrs. Brown’s. D. We don’t know.
  49. Which subject of the following was Jenny best at? A. Maths. B. Chinese. C. English. D. Science.
  50. How did Jenny do in sports? A. Very well. B. With problems. C. A little weak. D. Not interested at all. B The famous scientist and thinker, Charles Darwin, was born on February 12, 18
  09. As a boy, Charles liked to go for walks in the fields and forests. He enjoyed watching nature, and comparing what he saw with everything he had read in science books. He also liked collecting very much. He collected many things, birds, eggs, stones and leaves. At sixteen Darwin was sent to Edinburgh University to become a doctor. But he was interested in the history of nature. Then he was sent to study in Cambridge University. There he studied until 18
  31. Some time later he heard that the ship Beagle was going on a trip to South America and wanted a scientist. His teacher advised him to go. So when the Beagle left England in December, 1831, Darwin was on it. The trip lasted almost five years. Darwin saw many new plants and animals. He collected all kinds of plants. In 1842 Darwin went to live in Kent, and there he continued his studies of change in nature. Darwin understood that plants and animals are not always the same, and that they really change. By 1859 Darwin had finished his famous book “The Origin of Species”. In 1871 Darwin wrote another important book. Darwin continued his studies in science until he died in 18
  82.
  51. When was Darwin born? A. In 18
  42. B. In 18
  71. C. In 18
  09. D. In 18
  59.
Student: Jenny Jones Comments

  52. What kind of books did Darwin like reading when he was a boy? A. Science books. B. Chemistry books. C. History books. D. Medical books.
  53. What did Darwin work as on the ship Beagle? A. A tourist. B. A doctor. C. A waiter. D. A scientist. C One day, a poor boy who was trying to pay his way through school by sending newspapers door to door, was so hungry that he decided to beg for a meal at the next house. However, he lost his nerve(勇气) when a lovely young woman opened the door. Instead of a meal he asked for a drink of water. She thought he looked hungry so she brought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked, “How much do I owe(欠) you?” “You don’t owe me anything,” she replied. “Then I thank you from the bottom of my heart.” With these words, Howard Kelly left that house. Years later the woman became badly ill and was finally sent to the hospital in a big city. Dr. Howard Kelly, now famous, was called in. When he heard the name of the town she came from, a strange light filled his eyes. Dressed in his doctor’s clothes, Dr. Kelly went into her room and recognized her at once. From that day on, he gave special attention to her, and decided to do his best to save her life. At last the woman was saved. Dr. Kelly asked the business office to pass the final bill to him. He looked at it and then wrote something on the side. The bill was sent to her room. She was afraid to open it because she was sure that it would take the rest of her life to pay it off. Finally she looked, and the note on the side of the bill caught her attention. She read these words: “Paid in full with a glass of milk, Dr. Howard Kelly.” Tears of joy flooded her eyes. .
  54. The boy sent newspapers door to door in order to A. continue his schooling B. become a famous doctor C. thank the woman for her kindness D. help his poor family
  55. Which is true about the boy and the woman? A. He became too shy to ask her for a drink of water. B. She thought he was not hungry but thirsty. C. She wanted him to pay for the glass of milk. D. She never thought he would save her life later.
  56. After Dr. Kelly knew who the woman was, he . A. began to take good care of her himself B. told her she once gave him a glass of milk C. made up his mind to try his best to save her D. asked for her bill and paid it off at once
  57. The best title for this passage is . A. A Warm-hearted Woman B. A Glass of Milk C. The Final Bill D. A Famous Doctor D Vacations are wonderful chances to visit colleges. So my friend and I went to see colleges in Connecticut. In most of the places professors or students were eager(渴望) to show us around and talk to us. However, I ended up disliking one university simply because no one bothered(特意)to help me. My friend wanted to see the Theatre department and luckily she ran into a theatre student who
was happy to tell of his experiences there. She immediately fell in love with the place. I really wanted to see the Studio Arts department. The Arts building seemed huge and splendid(壮丽的). I walked inside but was unable to find a single person. I went to the Admissions Office and asked if they could find someone who could show me around. Strangely, they didn't know one single person in the Studio Arts department! Finally they told me to go back to the building and ask for "Stacy". No last name, just "Stacy". I thought this should be interesting. I returned to the building and there happened to be one office open and a woman was there. After I explained, she replied quickly, "Well, I can't help you. I'm working on the computer." (How rude!) After hearing "Stacy", she pointed to another office. I found the so-called "Stacy", and all she said was that I could go downstairs and look around if I wanted. I explained that I had already been downstairs and that no one was there! She just shrugged(耸肩)and didn't know what to say. It's hard to believe that there wasn't a single person to help me in such a well-known university. So if someone recommends(推荐)a school to you and says what a wonderful tour she/ he had, you can't always take his/her word for it. My friend and I both visited this university on the same day, yet we had two totally different experiences.
  58. The writer wrote the passage to . A. advise us not to visit the Studio Arts department B. tell us not to believe what others say about a college C. explain to us how to choose a college D. show us different colleges in Connecticut .
  59. We can know from the passage that A. most of the colleges they visited weren't friendly B. the writer
 

相关内容

2011年北京门头沟初三一模英语试题

   北京市门头沟区 2011 年初中毕业考试 初三英语试卷 考 生 须 知 1.本试卷共 10 页,满分 120 分,考试时间 120 分钟。 2.在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名。 3.试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。 4.在答题卡上,选择题用 2B 铅笔作答,其他试题用黑色字迹签字笔作答。 5.考试结束,请将本试卷和答题卡一并交回。 听力理解(共 24 分) 一、听对话,从下面各题所给的 A、B、C 三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对话 读两遍。 (共 4 ...

2011年北京市高三英语第一篇情景作文及答案

   2010 年北京市第一篇作文汇总 (2010bjgk) 1、 2010bjgk)书面表达(共两节,35分)第一节情景作文(20分) (2010bjgk 假设你是红星中学高二(1)班的学生李华,利用上周末的时间帮助祖父母安排了去北戴河的旅行。请根据以 下四幅图的先后顺序,写一篇英文周记,叙述你从准备到送行的全过程。 注意:1.周记的开头已为你写好。 2.词数不少于60。 One possible version: Last weekend, I helped my grandparents p ...

2011年广东各地一模英语作文试题及答案汇编

   2011 广东一模题作文及参考答案汇编 (2011佛山一模 第一节 基础写作(共1小题,满分 分) 佛山一模) 基础写作( 小题 满分15分 小题, 佛山一模 假设你是李华。最近,你的英国笔友Mike来信说他参军了。同时,他向你了解有关在中 国参军的要求以及你对参军的想法。请根据以下内容给Mike写一封回信。 [写作内容 写作内容] 写作内容 入伍条件: 入伍条件: 1. 年龄18?20岁 2. 身体健康 3. 身高:男, 1.62米以上;女, 1.60米以上 你的想法: 你的想法: 1. ...

2010-2011北京密云初三一模英语试题(含答案)

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2011海淀一模英语试题及答案

   海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分 ...

2011年北京朝阳区高三一模_英语

   爱博教育第三次模拟考试英语试题 21. My friend Chelsea and her husband are now at work on a new dictionary next year. B. being published C. published D. to be published A. to publish 22. ?Where' s your homework? -- A. It's been handed in C. It'd been handed in B. I ...

北京市海淀区2010年中考一模英语试题(扫描版)

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2010年8月百题精练(2)英语试题

   2010 年 8 月份百题精练(2) 英语试题 第三部分:阅读理解(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A The first chocolate was eaten by people in South America hundreds of years ago. In those days, the people did not really eat chocolate. They used t ...

2011年4月英语四级真题和答案

   2011年英语专四真题参考答案:语法词汇部分 年英语专四真题参考答案: 年英语专四真题参考答案 51-55 DCABD 56-60 BACBD 61-65 ACBAB 66-70 BACBD 71-75 ACBDA 76-80 CBADB 2011年英语专四真题参考答案:阅读部分 年英语专四真题参考答案: 年英语专四真题参考答案 81-85 BDBAC 85-90 ACADB 91-95 BADDC 96-100 BCACB 黔南师院08音本(2)包金福 上传 UK, and more pe ...

2011年北京丰台区高三一模 英语

   北京市丰台区 2011 年高三年级第二学期统一练习(一) 英 语 试 题 本卷共 150 分。考试时长 120 分钟。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1.答题前,考生务必将答题卡上的学校、年级、班级、姓名、准考证号用黑色字迹签字 笔填写清楚,并认真核对条形码上的准考证号、姓名,在答题卡上的“条形码粘贴区” 贴好条形码。 2.本次考试所有答题均在答题卡上完成。选择题必须用 2B 铅笔以正确的填涂方式将各 小题对应选项涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后再选涂其它选项。非选择题区域 ...

热门内容

按照下面计划复习可望达到英语70

   按照下面计划复习可望达到英语 70-85;政治 70-85;数学 1 - ; - ; 10-130;专业课?(根据学校题目而定)。【意外看到,与君 - ?(根据学校题目而定)。【意外看到 ;专业课?(根据学校题目而定)。【意外看到, 共享】 共享】 2010-03-11 18:59 | (分类:默认分类) 一、资料选择 必备参考书:(后面的星号是推荐星号),下面的计划使用下列参考 书,可以用类似的书替换。 数学: 1、李永乐李正元《数学复习全书(经济类)》*****,同样效用的 有陈文登的《 ...

英语青涩小说

   Hi. I'm Romana, 17 years old, two sexual experiences in my life, and i already know my favorite. This is the story. Last year, I was young and innocent, never had a boyfriend in my life, I mean come on how sad is that? But anyway back to the story. ...

高考英语语法复习+强调句型课件.

   说课课件 强调句型的教法 刘 娜 wyz108 It is /was +强调部分 强调部分+that/who/whom +其他成分 强调部分 其他成分 这个句型用来强调除谓语以外的各种句子成分,被 强调部分必须放在it is/was 后面,如果强调的部分是人, 可以who/whom 来代替that. They will have a meeting in the hall tomorrow. 强调主语: 强调主语 It is they that/who will have a meeting ...

人教版高三英语选修10 Unit 3 Fairness for all全单元教案

   Unit 3 Fairness for all Period 1 Teaching Aim: 1. Talk about civil rights and freedom fighters 2. Improve the students’ ability of listening and speaking Teaching Procedures: Step I .Warming up Q1 Who are they and what is their contribution to civi ...

英语四级词汇E

   大学英语四级考试大纲 E each pron.各,各自 a.各 eager a.渴望的,热切的 eagle n.鹰 ear n.耳朵;听力,听觉 early ad.早 a.早的,早期的 earn vt.赚得,挣得;获得 earnest a.认真的,诚恳的 earth n.地球;陆地,地面 earthquake n.地震;大震荡 ease n.容易,舒适 vt.缓和 easily ad.容易地;舒适的 east n.东;东部 ad.在东方 eastern a.东方的;朝东的 easy a.容易的 ...