高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
北京市东城区 2010?2011 学年第二学期高三综合练习(二) 英 语 试 题
本试卷共 150 分,考试时间 120 分钟。考试结束后,考生务必将答题卡交回。 注意事项:
  1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。
  2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。
  3.答题卡选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为准, 修改时用橡皮擦除干净。
  4. 答题卡非选择题必须用黑色字迹的签字笔按照题号顺序在各题目的答题区域内作答, 未在对应的答题区域内作答或超出答题区域作答均不得分。
第一部分
听力理解(共三节,30 分)
第一节 (共 5 小题;每小题
  1.5 分,满分
  7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
  1.What does the man plan to do before leaving? A.Send some emails. B.Have breakfast. C.Board the train.
  2.Where did David stay last night?

  3.What will the woman probably do? A.Meet Bon Jovi Rock Band. B.Get a ticket from Jim’s sister. C.Go to see a doctor.
  4.What might the man’s job be? A.A PE teacher. B.A taxi driver.
  5.What does the woman mean? A.Karen fan drive her to the airport. B.Karen has to change her schedule. C.Karen will attend the meeting.
C.A traffic policeman.
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
第二节 (共 10 小题;每题
  1.5 分,满分 15 分) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A,B,C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题 5 秒钟;听完后,每小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。
  6.What does the man order? A.Steak, chips and juice. B.Steak, salad and water. C.Steak , chips and coffee.
  7.Why does the man need to wait for 15 minutes? A.Because there are too many customers. B.Because there aren’t enough cooks today. C.Because steak takes a bit longer to prepare. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。
  8.Why does the woman want to go to the Emily Parker Hall? A.To take an exam. B.To have a lesson. C . To get course information.
  9.What does the woman want to study? A.History. B.Biochemistry. C.Medicine. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。
  10.How many days does the man want to rent the car? A.One day. B.Three days. C.Four days
  11.How much does the man need to pay for the car per day? A.$
  50. B.$
  65. C.$
  70.
  12.Where will the man pick up the car? A.At the airport. B .At the city branch. C.At the hotel. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。
  13.What is the man doing? A.Making an introduction. B.Asking for permission. C.Offering advice.
  14.Who will offer help if students have accommodation problems? A.The president. B.The adviser. C.The assistant.
  15.How could students reduce their expenses? A.By working longer hours in the library. B.By using a private Internet more often. C.By choosing fewer optional courses. 第三节 (共 5 小题;每小题
  1.5 分,共
  7.5 分) 听下面一段对话,完成第 16 题至
  20,每小题仅填写一个词。听对话前,你将有 20 秒 钟的时间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。 Theme of the conference 16 Protection Three-day cost Method of payment Conference Centre Accommodation Guest House $75 including a 18 or cheque 17 dinner
?$ 19 per night ?In the same building ?$25 per night ? Better 20 included and breakfast
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂 黑。 their own words.
  21.It s a good idea to get students to retell a story A.of B.in C.by D.through
  22.You look frozen.Sit down by the fire and I you some hot tea. A.make B.was making C.made D.will make
  23.She seems to prefer American TV Shows to talking to me. A.to watch B.to be watching C.watching D. having watched in the desert most of the year, people still live there.
  24.Although it A.doesn’t rain B.didn’t rain C.hasn’t rained D.hadn’t rained
  25.He has no idea what the book is about.He have read it very carefully. A.needn’t B.shouldn’t C.can’t D.mustn’t nearly 40 years with the Gas Company.
  26.Mr. Chapman retired at 70 after he A.had spent B.has spent C.spends D.would spend
  27.?Alice, why aren’t you at work today? ?I a day off. A.have given B.have been given C.gave D.was given
  28. advantage of owning your own car is One you can go anywhere at any time you like. A.when B.why C.what D.that
  29. her emotion, she buried her face in her hands. A.Controlled B.To control C.Being controlled D . Having controlled
  30.In time we reached a stage we had more young readers than old ones. A.where B.how C.who D.what
  31. their final medical check, the astronauts boarded their spacecraft. A.Received B.Being received C.To receive D. Having received
  32. we go there by train or by ship makes no difference.The time and the fees are the same. A.Which B.How C.Whether D.Why
  33.We the top of the mountain but for this awful weather.It rained all day. A.will reach B.would reach C.have reached D . would have reached
  34.Opening the door, Mrs.Summers found family of cats shut in the bathroom. A.a; 不填 B.a; the C.the; 不填 D.the; the
  35.You can’t complain of being lonely you don’t make any effort to meet people. A.until B.when C.once D.though 第二节 完型填空(共 20 小题;每小题
  1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 36?55 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选 出最佳选项,并在答题卡上涂黑。
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
“You will never walk again.You will have to use a wheelchair.” I heard his 36 fall heavily on my ears, numbing my soul.If I had never felt hopeless before, I felt hopeless then. The car accident has left me unconscious.When 37 , I found both legs in casts(石 膏) While I had other serious injuries, my . 38 were my first concern. Working as a special needs teacher and busy and active by nature, I couldn’t imagine being 39 in a wheelchair. Lying in my bed, I wondered how I 40 give my ten-year-old son hope that mom would 41 .He’d been cheerful on every visit, but I saw 42 in his eyes. He needed the ray of hope that I would not be in a wheelchair forever. Just maybe, I thought, I could use this experience to teach him what to do when misfortune 43 . It didn’t take me long to become 44 with my limited movements and even with the pace the doctors were willing to go with me.I was determined to learn everything they showed me. Every night in my private room, as soon as I knew I wouldn’t be 45 or discovered, I would move myself from the bed to the floor, 46 on to the bed rail(床栏杆) for dear life, and slowly putting my weight 47 my feet. After several weeks of such difficult 48 , my strength and confidence continued to 49 . to It came the time to share my accomplishments with the person most 50 me. One night, when I heard my son greet the nurses at the station, I 51 myself up. he As opened the door, I took a few small steps. 52 , he could only watch as I turned and started back to bed.All of the pain, the fear, and the struggle 53 as I heard the words I had longed to hear, “Mommy, you can walk!” I am now able to walk alone, sometimes using a stick.I am able to take public transportation to shop and visit friends.My life has been blessed with many 54 of which I am proud.But none has ever brought me the satisfaction and joy 55 by those four little words of my son.
  36.A.words B.report C.explanations D.decision
  37.A.hit B.awakened C.asked D.discovered
  38.A.legs B.parents C.activities D.surroundings
  39.A.placed B.caught C.carried D.stuck
  40.A.might B.should C.could D.must
  41.A.change B.recover C.adjust D.succeed
  42.A.curiosity B.surprise C.fear D.puzzle
  43.A.strikes B.passes C.continues D.remains
  44.A.familiar B.strict C.discouraged D.impatient
  45.A.punished B.interrupted C.accepted D.protected
  46.A.falling B.setting C.holding D.ping
  47.A.through B.in C.at D.on
  48.A.efforts B.lessons C.acts D.curs
  49.A.appear B.survive C.build D.add
  50.A.useful B.important C.popular D.pleasant
  51.A.opened B.dressed C.woke D.dragged
  52.A.Disappointed B.Embarrassed C.Frightened D.Shocked
  53.A.faded B.spread C.backed D.sank
  54.A.expectations B.challenges C.achievements D.supports
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com

  55.A.proved B.offered C.taught D.suggested 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。 A I had looked forward to this day for a long time.Finally I, Kirsty Sturart, would stand on the top of Mont Blanc, the highest mountain in Europe.Although I climbed often in my native Scotland, this was my first trip to the Alps. companions?Jean Pierre Barton, Maurice Gautier, My and Mary Sargent?and I left our camp early and planned to reach the top by late morning. As we neared the top, large clouds gathered and it began to snow.We found shelter and decided to wait for the snow to stop.After three hours, however, we decided to go back and try again the next day.We started down the mountain in the thick snow.Jean-Pierre forgot his sunglasses and went back to look for them.As he was returning to us, he started to fall. His fall started an avalanche(雪崩) and it was falling towards us! I was swept away by the heavy snow. Jean-Pierre hurried down to me.“Are you OK?” he asked. “I think I broke my leg,” I answered. “I’d better radio for help!” he said.“Where are the others?” We couldn’t see Maurice or Mary anywhere. Jean-Pierre called the emergency radio number, and the police said they would send help right away.It seemed like hours, but only minutes later we heard the welcome sound of a helicopter. The helicopter couldn’t land on the mountainside, so they lowered two men, two dogs, and a stretcher(担架) .One man ran to me, but I told him to search for the others.The dogs were trained for avalanche rescue and soon began to dig crazily in the snow. Bernardo, the lead dog, found Mary’s scarf and led the rescuers to her.Maurice was nearby.The men gave us hot drinks and warm blankets and then prepared to lift us into the helicopter.Two men inside the helicopter pulled us up with the ropes.I went first on the stretcher. Once we were safely inside, the helicopter flew to the hospital in Chamonix.Our poor rescuers and their dogs had to climb all the way back down the mountain.Later we would find these brave men and thank them for saving our lives.
  56.What prevented the climbers from reaching the top? A.The terrible weather. B.The loss of the sunglasses. C.The injury of the team members. D.The unexpected height of the mountain.
  57.How did the writer break his leg? A.The road was covered with snow. B.His companion knocked into him. C.The heavy clouds blocked his view. D.The avalanche caused a fall for him.
  58.How did the writer feel while waiting for help? A.Anxious. B.Crazy. C.Sorry. D.Annoyed.
  59.What do we learn from the passage?
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
高中英语辅导网 www.yingyufudao.com
A.Mary was the leader of the team. B.The team was upset about their failure. C.It was several hours before the rescue team arrived . D.The writer was excited thinking of climbing Mount Blanc. B This is an open letter to the three people who stole my handbag from the department store I am employed as a shop assistant . When you took my bag, I don't know what you thought you were going to get.With my wages, there's not much left on a Tuesday.I hope the £5 was useful to you .I have informed the social security office so you won't be able to cash the child benefit next week .I hope that won't
 

相关内容

北京市东城区2011届高三英语下学期综合练习题及答案

   高中英语辅导网 www.yingyufudao.com 北京市东城区 2010?2011 学年度第二学期高三综合练习(一) 英 语 试 题 本试卷共 150 分,考试时间 120 分钟。考试结束后,考生务必将答题卡交回。 注意事项: 1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3.答题卡选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为准, 修改时用橡皮擦除干净。 4.答题卡非选择题必须用黑色字迹 ...

2011年4月北京市东城区高三一模英语

   北京市东城区 2010?2011 学年度第二学期高三综合练习(一) 英 语 试 题 本试卷共 150 分,考试时间 120 分钟。考试结束后,考生务必将答题卡交回。 注意事项: 1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3.答题卡选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为准, 修改时用橡皮擦除干净。 4. 答题卡非选择题必须用黑色字迹的签字笔按照题号顺序在各题目的答题区域内作答, 未在对 ...

2009年北京市东城区初三二模英语试题及答案

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2009年北京市东城区中考英语一模试卷

   2009 年北京市东城区中考英语一模试卷 第二部分 语言知识运用(28 分) 三、选择填空(共 16 分,每小题 1 分) 从下列各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 19.?What kind of do you often play with your friends? ?Basketball. We often play basketball together. A.cup B.film C.game D.book 20.?Can you lend y ...

2002年北京市东城区高考英语一模试题

   2002 年北京市东城区高考英语一模试题 参考答案及评分标准 第一部分:听力(每小题 1.5 分,共 30 分) 1?10 A B B A C B B C B C 11?20 A C C A B B A B C B 第二部分: 第一节 单项填空(每小题 1 分,共 15 分) 21?30 A C B B C A A D C D 31?35 A C D B C 第二节 完形填空(每小题 1.5 分,共 30 分) 36?45 B D D A B C D A C B 46?55 A C B C ...

2010年北京市东城区高三英语一模试卷及答案

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

北京市东城区2008?2009学年度第二学期综合练习(二)二模答案(英语)

   学年度第二学期综合练习( 北京市东城区 2008?2009 学年度第二学期综合练习(二) ? 初 三 英 语 参考答案 第I卷 5. B 6. A 15. A 16. C 25. B 26. B 35. C 36. D 45. C 46.A 55. A 56. C 1. B 11. C 21. C 31. B 41. A 51. D 2. C 12. B 22. D 32. A 42. C 52. A 3. A 4. B 13. A 14. C 23. C 24. B 33. D 34. C ...

青岛高三英语二模(含答案)

   高三英语练习题(一) 本试卷分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分,共 12 页,满分 150 分。考试时间 120 分钟。考试结 束后,将答题卡和答题纸一并交回。 注意事项: 1.答卷前,考生务必用 2B 铅笔和 0.5 毫米黑色签字笔(中性笔)将姓名、准考证号、 考试科目、试卷类型填涂在答题卡规定的位置上。 2.第Ⅰ卷每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应的答案标号涂黑;如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试题卷上。 3.第Ⅱ卷必须用 0.5 毫米黑色签字笔(中性笔)作答 ...

2011北京市东城区高三英语模拟考

   东城区 2010?2011 学年度第二学期高三统一练习(一) 英语试卷 2011.4 本试卷共 150 分,考试时间 120 分钟。考试结束后,考生务必将答题卡交回。 注意事项: 1. 考生务必将答案答在答题卡上, 在试卷上作答无效。 2. 答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3. 答题卡选择题必须用 2B 铅笔作答, 将选中项涂满涂黑, 黑度以盖住框内字母为准, 修改时用橡皮擦除干净。 4. 答题卡非选择题必须用黑色字迹的签字笔按照题号顺序在各题目的答题区域内 ...

2011上海市黄浦区高三英语二模试卷

   2010 学年第二学期黄浦区高三英语质量调研试卷 学年第二学期黄浦区高三英语 黄浦区高三英语质量调研试卷 满分: (完卷时间: 120 分钟 满分: 150 分) 完卷时间: 第I卷 I. Listening Comprehension Section A Short Conversations 1. A. In a library. B. Under a big chair. C. In his office. D. Under a huge tree. 2. A. 8:05 a.m. B ...

热门内容

英语语音过关教材分析

   《英语语音过关》教材分析 英语语音过关》 一、教材适用人群 在校中小学生和各类英语学习者。也是专门为民办外语学校和社会力量办学而编写。 二、教学目标 掌握 26 个字母及其名称音,20 个元音和 28 个辅音。单词拼读,连读规则,重读开音节, 重读闭音节等。 三、教材特色 1、 “字母、音素、音标”三位一体的教学,充分利用了迁移规律,并利用“三位”的交叉关系使语音 学习更加简化且环环相扣。 单词拼读 引出 音标 掐头去尾法 引出 音素 常见英文缩写 引出 字母名称音 字母名称音 2、 根据认 ...

自动化专业英语

   Lesson 1 Analog Amplifiers At the most basic level, a signal amplifier does exactly what you expect it makes a signal bigger! However, the way in which it is done does vary with the design of the actual amplifier, the type of signal, and the reaso ...

英语学习_英语六级高频短语_必备

   弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 1.abide by(=be faithful to ; obey)忠于;遵守。 2. be absent from…. 缺席,不在 3. absence of mind(=being absent-minded) 心不在焉 4. absorb(=take up the attention of)吸引…的注意力(被动语态)be absorbed i n 全神贯注于…近 be engrossed in ; be los ...

酒吧实用英语口语

   1. Do you like to have a drink with us? 你要不要和我们去喝两杯啊? Drink 这个字虽然是「喝」的意思, 但是如果没有指明是喝水 (drink water) 或是喝其它的东西, 则多半指的是喝酒 (drink alcohol) 的意思. 所以如果别人邀请你 "Wanna have a drink with us?" 你可别呆呆地回答, "Drink what?" 那可是会笑死人的喔! 另外像是如果听到某人有很严重 ...

培养学生英语阅读能力的几点体会

   培养学生英语阅读能力的几点体会 阅读是基于某种目的, 不断运用头脑中已有的相关知识, 对读物提供的文字信息进行选 择,对读物含义进行推测和推理的过程.阅读能力即理解和吸收书面信息的能力.阅读能激 起学生学习英语的兴趣,有助于扩大词汇量,丰富语言知识.而事实上,很多人的英语水平 也是在阅读中不知不觉地提高的. 那究竟怎样来提高学生的阅读能力呢? 一 突破传统,探索新的阅读课堂教学模式 1,英语教材每单元除精读外,都配有阅读材料.不管是精读课文还是阅读课文都是对学生 进行阅读训练的好材料. 因此 ...