北京市海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 本试卷共 12 页,共 150 分。考试时长 120 分钟。考生务必将答案写在答题卡和答题纸上, 在试卷上作答无效。考试结束后,将本试卷、答题卡、答题纸一并交回。 第 I 卷(共 115 分) 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案划在试卷上. 录音内容结束后, 做题时,先将答案划在试卷上. 录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答 案转涂到答题卡上。 案转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题
  1.5 分,满分
  7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.
  19.
  5. B.
  9.
  15. C.
  9.
  18.

  1.
  1.What will the woman do? A. A. Stay indoors. B. B. Have a walk. C. C. Get a coat.

  2.
  2. What will the speakers order? A. A .Coke and orange juice. B. B .Orange juice and coffee. C. C .Coffee and Coke.
  3.
  3. How did the woman know about the fire? A. A She read about it. B. B She witnessed it. C. C She saw it on TV.

  4. 4 .What is the man worried about ? A. A .The match may be delayed.
B. B .Their car may go out of control. C. C .They may arrive late for the game.

  5.
  5. What does the man mean? A. A .He had a terrible vacation. B. B .He remained at home all the time. C. C. The woman asked a silly question.
第二节(共 15 小题;每小题
  1.5 分,满分
  22.5 分) 听下面 5 段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅 读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白 读两遍。
听第 6 段材料,回答第
  6、7 题。
  6. What does the man ask the woman to do? A. To work for her former employer. B. To recommend a customer. C. To join his company.

  7. What is the woman doing? A. Working for a company. B. Running a business. C. Hunting for a job.
听第 7 段材料,回答第
  8、9 题。
  8.Why did the woman give up her dream to be a gym teacher? A. She didn’t have the equipment. B. She couldn’t afford the expense. C. She found the training too hard.

  9. How does the woman feel about her job? A. Satisfied. B. Regretful. C. Disappointed.
听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。
  10. What does the woman say about the science book? A. It’s of little value. B. It’s in bad condition. C. It’s an old edition.

  11. How much will the woman pay the man? A. $
  30. B. $
  23. C. $
  21.

  12. Why is the woman unwilling to buy more textbooks? A. She isn’t sure what textbooks will be used. B. She hasn’t enough money to buy more. C. She doesn’t like books marked with notes.
听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。
  13. Where is the man? A. At home. B. At the office. C. At a travel agency.

  14. What are the speakers going to do?
A. To travel abroad. B. To go to the theatre. C. To meet their friends.

  15. When will the speakers meet? A. At 3:15 pm B. At 7:00 pm. C. At 6:15 pm.

  16. What do we know about the man? A. He is sensitive. B. He is humorous. C. He is dishonest.
听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。
  17. What is the first news headline about? A. Street violence. B. Personal safety. C. Students’ health.

  18. Why did some parents gather at schools in Glasgow? A. To prevent the close-down of the schools. B. To call for better primary education. C. To participate in school activities.

  19. What are the litter pickers doing? A. Collecting private rubbish. B. Having a one-day break. C. Cleaning themselves up.

  20. Which teams will play in the European Cup final? A. AC Milan and Barcelona.
B. Barcelona and Liverpool. C. Liverpool and AC Milan. 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节:单项选择(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 请认真阅读下面各题,从题中所给的 A、 B、 C 、D 、四个选项中,选出最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。 例: It is generally considered unwise to give a child __ he or she wants. A. however B. whatever C. whichever D. whenever 答案是 B。
  21. The population of Jiangsu __ to more than twice what it was in 19
  49. The figure is now approaching 74 million. A. has grown B. have grown C. grew D. are growing
  22. -- Ann is in hospital. -- Oh, really? I __ know. I __ go and visit her. A. didn’t; am going to B. don’t; would C. don’t; will D. didn't; will
  23. Because of the financial crisis, days are gone _ _ local 5-star hotels charged 6,000 yuan for one night. A. if B. when C. which D. since
  24. I' m surprised to hear that Sue and Paul have __ . So am I. They seemed very happy together when I last saw them. A. broken up B. finished up C. divided up closed up
  25. Hi, Terry, can I use your computer for a while this afternoon? Sorry. . A. It' s repaired B. It has been repaired C. It's being repaired D. It had been repaired
  26. Schools across China are expected to hire 50,000 college graduates this year as short-term teachers, almost three times the number hired last year, reduce unemployment pressures. A. help B. to have helped C. to help D. having helped
  27. Compared with his sister, Jerry is even more to, and more easily troubled by , emotional and relationship problems. A. sceptical B. addicted C. available D. sensitive
  28. He did not regret saying what he did but felt that he differently. A. could express B. would express it
C. could have expressed D. must have expressed
  29. Bill, can I get you anything to drink? --. A. You are welcome B. No problem C. I wouldn't mind a coffee D. Doesn’t matter
  30.This special school accepts all disabled students, __ educational level and background. A. according to B. regardless of C. in addition to D. in terms of
  31. __ unemployment and crime are high, it can be assumed that the latter is due to the former. A. Before B. Where C. Unless D. Until
  32.Distinguished guests and friends, welcome to our school, the th ceremony of the 50 Anniversary this morning are our alumni (校友) from home and abroad. A. Attend B. To attend C. Attending D. Having attended
  33. What' s the matter with Della? Well, her parents wouldn't allow her to go to the party, but she still __ A. hopes to B. hopes so C. hopes not D. hopes for
  34.Many young people in the West are expected to leave __ could be life' s most important decision -- marriage -- almost entirely up to luck. A. as B. that C. which D. what
  35. Nine in ten parents said there were significant differences in their approach to educating their children compared with __ of their parents. A. those B. one C. both D. that 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题
  1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白 处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The True Story of Treasure Island It was always thought that Treasure Island was the product of Robert Louis Stevenson's imagination. _36_, recent research has found the true story of this exciting work. Stevenson, a Scotsman, had lived _37_ for many years. In 1881 he returned to Scotland for a 38 . With him were his American wife Fanny and his son _39_. Each morning Stevenson would take them out for a long _40_ over the hills. They had been _41_ this for several days before the weather suddenly took a turn for the worse. Kept indoors by the heavy rain, Lloyd felt the days _42_ . To keep the boy happy, Robert asked the boy to do some _43_. One morning , the boy came to Robert with a beautiful map of an island. Robert _44_ that the boy had drawn a large cross in the middle of _45_ . "What's that?" he asked " “That's the _46_ treasure," said the boy. Robert suddenly _47_ something of an adventure story in the boy’s _48_ . While the rain was pouring,
Robert sat down by the fire to write a story. He would make the _49_ a twelve-year-old boy, just like Lloyd. But who would be the pirate(海盗)? Robert had a good friend named Henley, who walked around with the _50_ of a wooden leg. Robert had always wanted to _51_ such a man in a story. _52_ Long John Silver, the pirate with a wooden leg, was _53_. So, thanks to a _54_ September in Scotland, a friend with a wooden leg, and the imagination of a twelve-year-old boy, we have one of greatest _55_ stories in the English language.
  31. A. However
  32. A. alone
  33. A. meeting
  34. A. Lloyd
  35. A. talk
  36. A. attempting
  37. A. quiet
  38. A. cleaning
  39. A. doubted
  40. A. the sea B. Therefore B. next door B. story B. Robert B. rest B. missing B. dull B. writing B. noticed B. the house C. Besides C. at home C. holiday C. Henley C. walk C. planning C. busy C. drawing C. decided C. Scotland D. Finally D. abroad D. job D. John D. game D. enjoying D. cold D. exercising D. recognized D. the island

  46. A forgotten B. buried C. discovered D. unexpected
  47. A. saw B. drew C. made D. learned
  48. A. book B. reply C. picture D. mind
  49. A. star B. hero C. writer D. child
  50. A. help B. problem C. use D. burden
  51. A. praise B. produce C. include D. accept
  52. A. Yet B. Also C. But D. Thus
  53. A. injured B. born C. hired D. written
  54. A. rainy B. sunny C. cool D. windy
  55. A. news B. love C. humorous D. adventure 第三部分阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分。满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。 A I suddenly heard an elephant crying as though frightened. Looking down, I immediately recognized that something was wrong, and ran down to the edge of the near bank. There I saw Ma Shwe with her three-month-old calf struggling in the fast-rising water, and it was a life-and-death struggle. Her calf was floating and screaming with fear. Ma Shwe was as near to the far bank as she could get, holding her whole body against the rushing water, and keeping the calf pressed against her huge body. Every now and then the rushing water would sweep the calf away. There
was a sudden rise in the water and the calf was washed clean over the mother's body and was gone. Ma Shwe turned quickly to reach it and pressed the calf with her head and trunk(象鼻) against the rocky bank. Then with a huge effort, she picked it up in her trunk and tried until she was able to place it on a narrow shelf of rock. Just at this moment, she felt back into the river. If she were carried down, it would be certain death. I knew, as well as she did, that there was one spot (地 点) where she could get up the bank, but it was on the other side from where she had put her calf. While I was wondering what I could do next,I heard the sound of a mother’s love.Ma Shwe had crossed the river and got up the bank and was making her way back as fast as she could,roaring(吼叫)all the time,but to her calf it was music.
  56.The moment the author got down to the river bank he saw . A.the calf was about to fall into the river B.Ma Shwe was placing the calf on the rock C.the calf was washed away by the rising water D.Ma Shwe was holding the calf against the rushing water
  57.How did Ma Shwe manage to save her calf from the fast-flowing water? A.By putting it on a safe spot. B.By pressing it against her body. C.By taking it away with her. D.By carrying it on her back
  58.How did the calf feel about the mother elephant’s roaring? A.It was a great comfort. B.It was a sign of danger. C.It was a call for help. D.It Was a musical note.
  59.What can be the best title for the text? A.A Mother’s Love B.A Brave Act C.A Deadly River D.A Matter of Life and Death B Computer programmer David Jones earns£35,000 a year designing new computer games , yet he cannot find a bank ready to let him have a credit card( 信 用 卡).Instead,he has been told to wait another two years,until he is
  18.The 16-year-old works for a small firm in Liverpool, where the problem of most young people of his age is finding a job.David’s firm releases(推出) two new games for the fast growing computer market each month. But David’s biggest headache is what to do with his money.Even though he earns a lot, he cannot drive a car, take out a mortgage(抵 押 贷 款 ), or get credit cards.David got his job with the Liverpool-based company four months ago,a year after leaving school with six O-levels and working for a time in a computer shop.“I got the job because the people who run the firm knew I had already written some programs,” he said.David spends some of his money on records and clothes,and gives his mother 50 pounds a week.But most of his spare time is spent working. “Unfortunately, computing was not part of our studies at school,” he said.“But I had been studying it in books and magazines for four years in my spare
time.I knew what I wanted to do and never considered staying on at school.Most people in this business are fairly young, anyway.”David added:“l would like to earn a million and I suppose early retirement(退休)is a possibilit
 

相关内容

2011年北京市西城区高三一模英语答案

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2011年北京市西城区高三二模英语

   北京市海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 本试卷共 12 页,共 150 分。考试时长 120 分钟。考生务必将答案写在答题卡和答题纸上, 在试卷上作答无效。考试结束后,将本试卷、答题卡、答题纸一并交回。 第 I 卷(共 115 分) 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案划在试卷上. 录音内容结束后, 做题时,先将答案划在试卷上. 录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答 案转涂到答题卡上。 案转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题; ...

2011北京市西城区高三英语二模试题及答案

   高中英语辅导网 www.yingyufudao.com 北京市西城区 2011 年高三二模试卷 英 语 试 题 2011.5 本试卷共 150 分。考试时长 120 分钟。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3.答题卡上选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为 准,修改时用橡皮擦干净。非选择题必须用黑色字迹的签字按照题号顺序在各 ...

2011北京市西城区高三二模英语试题及答案

   北京市西城区 2011 年高三二模试卷 英 语 试 题 2011.5 本试卷共 150 分。考试时长 120 分钟。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3.答题卡上选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为 准,修改时用橡皮擦干净。非选择题必须用黑色字迹的签字按照题号顺序在各题目 的答题区域内作答,未在对应的答题区域内作答或超出答 ...

北京市西城区2011年高三二模试卷 完美word版(英语)

   taoti.tl100.com 你的首选资源互助社区 北京市西城区 2011 年高三二模试卷 英 语 试 题 2011.5 本试卷共 150 分。考试时长 120 分钟。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3.答题卡上选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为准,修改时用橡 皮擦干净。非选择题必须用黑色字迹的签字按照题号顺序在各题 ...

北京市西城区2011年高三二模英语试卷

   致德教育, 致德教育,提升学习的每一个细节 www.xueke360.com 北京市西城区 2011 年高三二模试卷 英 语 试 题 2011.5 本试卷共 150 分。考试时长 120 分钟。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3.答题卡上选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为 准,修改时用橡皮擦干净。非选择题必须用黑色字迹 ...

2011年北京东城区高三二模英语试题

   致德教育,提升学习的每一个细节 www.xueke360.com 北京市东城区 2010?2011 学年第二学期高三综合练习(二) 英 语 试 题 本试卷共 150 分,考试时间 120 分钟。考试结束后,考生务必将答题卡交回。 注意事项: 1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3.答题卡选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为准,修 改时用橡皮擦除干净。 4.答题卡非选择题必须用 ...

北京市西城区2006年中考一模英语试卷

   北京市西城区 2006 年中考一模英语试卷 第 I 卷(机读卷共 78 分) 第一部分听力( 第一部分听力(24 分) 一、听简短叙述,选择正确答案。(你将听到四段短文,每段短文朗读两遍,听完以后,从 A、B、C 三幅图画中 选出最符合内容的一幅)(共 4 分,每小题 1 分) 1. 2. 3. 4. 二、听对话和对话后的问题,选择正确答案。(对话和对话后的问题朗读两遍)(共 6 分,每小题 1 分) 5. A. 10:00. B. 10:30. C. 11:00. 6. A. He saw ...

2009年北京市西城区高三英语一模试卷及答案

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2008年北京市西城区高三英语一模试卷及答案

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

热门内容

七年级英语上册期末试卷

   七年级英语上册期末试卷 七年级英语上册期末试卷 笔试部分(共 80 分) I. 词汇。(10 分) A) 词语释义 选出与句中划线部分意义最相近的解释。(5 分) 1. Jim's parents are teachers. A. father and mother B. uncle and aunt C. brother and sister 2. -What day is it today? -It's the first day of the week. A. Monday B. We ...

2011年考研英语词汇学习:英语形近词

   conscientious 凭良心的;谨慎的;尽责的 conscious 有意识的;神志清醒的 council 政务会;理事会;委员会;顾问班子 counsel 劝告;忠告;建议 critic 批评家, 评论家; 鉴定家 critical 苛求的;批判性的 dying 快结束的; 快熄灭的; 快消灭的 dyeing 染色; 染色法; 染业 emigrant 移居的; 移民的, 侨居的 immigrant (从外国)移来的, 移民的, 侨民的 empire 帝权; 绝对统治(over) emp ...

新目标英语八年级短语练习

   新目标英语八年级(下)短语 新目标英语八年级 下 短语 Unit 1 2. 在家通过电脑学习 3. 将来 4. 免费的 5. 活到200岁 6. 一百年之后 7. 一张纸 8. 更多/更少的树 9. 更多/更少的污染 10. 更少使用地铁 11. 更多使用…… 12. 同意某人的意见 13. 与……谈话 14. 使用某物做某事 16. 住在一间公寓 17. 乘坐火箭到月球 18. 爱上…… 19. 独自居住 20. 能够做某事 21. 去香港度假 23. 飞到月球度假 24. 有朝一日 25 ...

商务英语信函模版大全

   学生大软件站 soft.studa.com 教育教学 会计考试 学历考试 外语考试 IT认证 资格考试 建筑工程 视频教程 文学图书 电脑教程 网络软件 系统工具 应用软件 联络聊天 管理软件 媒体工具 图文处理 游戏娱乐 安全相关 编程开发 本站默认解压密码:soft.studa.com 软件站:http://soft.studa.com 考试大:http://www.examda.com 学生大,为您提供更完善的服务...... 商务英语信函模版大全 《中华人民共和国海关法》 的规定, ...

2011年广州市普通高中毕业班综合测试(二)英语答案

   年广州市普通高中毕业班综合测试( 2011 年广州市普通高中毕业班综合测试(二) 英语试题参考答案 英语试题参考答案 I 语言知识及应用 第一节 完形填空 1. B 2. D 3. C 4. A 5. C 6. B 7. A 8. D 9. B 10. D 11. C 12. A 13. B 14. A 15. C 第二节 语法填空 16. where 17. to blame 18. works 19. and/ or/ 20. this/ it/ that 21. from/ to 22 ...