毕业暨一模考试试卷 延庆县 2011 年毕业暨一模考试试卷
初三英语
考 生 须 知
  1.本试卷共 12 页,满分 120 分,考试时间 120 分钟。
  2.在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名和准考证号。
  3.试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。
  4.在答题卡上,选择题用 2B 铅笔作答,其他试题用黑色字迹签字笔作答。
  5.考试结束,请将本试卷和答题卡一并交回。
听力理解(共 24 分) 一、听对话,从下面各题所给的 A、B、C 三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段 对话读两遍。 (共 4 分,每小题 1 分)
  1.
A.
  2.
B.
C.
A.
  3.
B.
C.
A.
  4.
B.
C.
A. B. C. 二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的 A、B、C 三个选项中选 择最佳选项。每段对话或独白读两遍。 (共 12 分,每小题 1 分) 请听一段对话,完成第 5 至第 6 小题。
  5. Where is the man going? A. To the bank. B. To the post office. C. To the cinema.
  6. How will the man go there? A. On foot. B. By bus. C. By car.
请听一段对话,完成第 7 至第 8 小题。
  7. What does Li Ying do? A. A singer. B. A cook. C. A student.
  8. What language can Li Ying speak? A. Chinese. B. Japanese. C. English. 请听一段对话,完成第 9 至第 10 小题。
  9.What would the man do if he won the lottery (奖券,彩票)? A. Buy a big house. B. Buy a big garden. C. Go round the world.
  10. What are the two speakers going to do? A. To go shopping. B. To have lunch. C. To go to movies. 请听一段对话,完成第 11 至第 13 小题。
  11. What’s wrong with the woman? A. She has a cold. B. She has a toothache. C. She has a cough.
  12. How long has she been ill? A. For about a month. B. For about a week. C. For about two days.
  13. What does the doctor advise her to do? A. To do some exercise. B. To relax herself. C. To drink more water. 请听一段独白,完成第 14 至第 16 小题。
  14. What can you learn from the speaker’s talk? A. We can lend the books to others. B. We can keep the books for seven days. C. We can come to the library after school before 5:30 pm.
  15. How many hours does the library open every day in all? A. 3 hours. B. 4 hours. C. 5 hours.
  16. What is the speaker doing? A. Telling a story. B. Making an instruction. C. Leading a conversation. 三、听对话,根据所听到的对话内容和提示词语,记录关键信息。对话读两遍。 (共 8 分, 每小题 2 分)
Day on Friday on Saturday __19__ Activity watch television go to exercise __17__ go boating visit __18__ see films do some shopping go for __20__ cook a big lunch
知识运用 (共 27 分) 四、单项填空(共 15 分,每小题 1 分) 从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 with my English?
  21. ? Tom, could you help ? Sure. When shall we start? A. my B. mine C. I D. me
  22. The 30th Olympic Games will be held 20
  12. A. on B. at C. in D. of
  23. ? The book very interesting. Tell me more about it. ? OK. A. are B. is C. am D. be

  24. ? is Shenyang? ? It’s in the northeast of China. A. Where B. What C. Who D. Which
  25. Who comes to school , Jerry or Martin? A. early B. earlier C. earliest D. the earliest
  26. ?Would you like cup of coffee? ?No, thanks. I’ve had enough. A. another B. other C. others D. the others
  27. ? you speak Chinese, Miss Green? ? Yes, I can. A. May B. Can C. Must D. Need
  28. I like the shirt, it’s too expensive. A. or B. so C. but D. and
  29. ? Mary, can you help me? ? Wait a moment. I dinner now. A. cook B. cooked C. was cooking D. am cooking to Shanghai for a visit as soon as the meeting is over.
  30. Mr. Miller A. goes B. has gone C. will go D. went
  31. I want a book for my granddaughter Linda who is 2 years old. A. buys B. buy C. to buy D. buying
  32. We in the same school for three years. A. were studying B. have studied C. will study D. study
  33. The Science Museum interests me a lot. I enjoy there. A. going B. to go C. goes D. go
  34. ? Your classroom looks bright and tidy. ? It after school every day. A. cleans B. cleaned C. is cleaned D. was cleaned
  35. ? Could you tell me now, Mary? ? A magazine about science. A. what are you reading B. what you are reading C. what were you reading D. what you were reading 五、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选择最佳选项。 No More Time Out Shawn and Thomas had always been good friends. They lived near each other, and they both loved __36__.They played baseball, touch football, and kickball. They also liked to play soccer, shoot baskets, and skateboard. When they were in the fourth grade, though, Thomas broke his __37__ in a soccer game. He had to be on crutches for six weeks. crutches Shawn __38__ Thomas, but what was there to do? Shawn didn’t like television or computer games. Thomas didn’t like to sit and talk. After trying three times to start a conversation, Shawn __39__ up. He said, “I’m out of here.” For days, Shawn __40__at home, feeling guilty for not visiting Thomas again. Thomas stayed home, too, feeling __41__because Shawn wasn’t visiting him. After a week, Shawn’s mom spoke up. “It’s time for you and Thomas to get back into action! That’s why I spoke to Ms McNulty at the library. She has the perfect volunteer
job for you both,” she said. Shawn said __42__. His mom continued, “The library sells used books to raise money. People are always __43__off books in bags and boxes. Someone has to carry the books to the storage room. Someone has to sort them into fiction (小说) and nonfiction. You and Thomas can be a team __44__.” “No, we can’t!” said Shawn. “He and I don’t want a job.” However, Shawn’s mom wouldn’t __45__ no for an answer. Sure enough, __46__the boys began, things changed. Shawn felt strong as he carried bags and boxes through the library. Sorting books in the storage room, Thomas felt useful again. In fact, one day Thomas said, “Between you and me, Shawn, this isn’t so __47__.” Shawn smiled and agreed. They were a good team. 301 words
  36. A. sports B. books C. movies D. arts
  37. A. arm B. hand C. leg D. nose
  38. A. phoned B. invited C. visited D. checked
  39. A. came B. gave C. turned D. hurried
  40. A. stayed B. waited C. called D. talked
  41. A. tired B. afraid C. weak D. angry
  42. A. nothing B. something C. anything D. everything
  43. A. bringing B. dropping C. showing D. knocking
  44. A. soon B. only C. perhaps D. again
  45. A. choose B. keep C. take D. allow
  46. A. because B. once C. if D. although
  47. A. private B. simple C. bad D. special 阅读理解(共 44 分) 六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 (共 26 分,每小题 2 分) A These four ads are for four children’s books. They talk about the writers, prices, sizes and so on of the books. That’s My Mum Alfie’s Angels Henriette Barkow Ages 8-12 Henriette Barkow Ages 8-12 Pictures by Derek Brazell Pictures by Sarah Garson People often think that Mia’s mum is Alfie wants to be an angel(天使) not her mother because they don’t like because angels can do anything! But his teacher has other ideas. She thinks each other. Mia doesn’t want people to think that. Mia and her friend Kai Alfie wants to look cool. decide to do something about this. £
  7.50
  21.5 cm x 27cm £
  6.50
  21.5 cm x 27cm Languages : English and French Languages : English and Chinese
What Is Peace Emma Damon Ages 4-6 Peace is giving…not taking. Peace is love…not hate. And peace is many more things… £
  5.99 19 cm x 21cm Languages : English and Japanese
Farmer Duck Martin Waddell Ages 6-8 Pictures by Helen Oxenbury There was a duck. It lived with a lazy farmer. While the duck worked, the farmer lay in bed. One day the other animals decided to do something for the duck. £
  8.50 28 cm x 23cm Languages : English and Korean
198 words
  48. Why does Alfie want to be an angel? A. Because angels can fly. B. Because angels can do anything. C. Because angels look like each other. D. Because angels are cool.
  49. How much is What Is Peace? A. £
  7.
  50. B. £
  6.
  50. C. £
  5.
  99. D. £
  8.
  50.
  50. Andy is a Korean boy. Which book can he read? A. Alfie’s Angels. B. That’s My Mum. C. What Is Peace. D. Farmer Duck. B Read how Sofia writes a composition.

  1.The weekend before she has to give it to the teacher, she sits on her own in the kitchen. First, she looks at the title and thinks a lot.

  2.Then she writes a few ideas onto a piece of paper, in no particular order. She looks up a couple of words in the dictionary and writes those down.

  3.Then she has a sandwich and goes to watch TV.

  4.The next day she looks at what she wrote. She adds some more ideas. Then she decides how to order her ideas. She starts to write.

  5.There are some words she’s not sure about so she looks them up in her dictionary.

  6.When she has finished writing, she reads carefully through her composition. She crosses some things out and changes one or two sentences.

  7.Then she looks back at her notes from other written work. She makes sure she hasn’t made any of the same mistakes.

  8.Finally, she writes out her composition onto a clean piece of paper and puts it in her bag.
180words
  51. What does Sofia do first before she writes the composition? A. She looks at the title and thinks a lot. B. She has a sandwich and goes to watch TV. C. She writes a few ideas onto a piece of paper. D. She looks up a couple of words in the dictionary. .
  52. When she meets some words she’s not sure, A. she writes them down B. she looks back at her notes C. she crosses some things out D. she looks them up in the dictionary
  53. From the passage we can know Sofia is a . A. driver B. doctor C. student D. parent C My name is Lin Hui. I like to tell stories about people who work together. What is even better is when
countries help each other and build a good friendship. An excellent example of this happened when Britain and China worked together to bring the Milu deer back to China. Milu deer, a kind of animal with large horns(角), used to be common in China long ago. Like other deer they lived together and ate grass and the soft parts of trees. Milu deer were often killed for food or sport. The Ming and Qing dynasties(朝代) did not protect them and many were killed. That is how the Milu deer disappeared from China. Luckily before all of them were killed, some were taken to Britain to improve the environment of the beautiful park which belonged to the Duke of Bedford. He liked them so much that he took them from China to Britain. Milu deer liked the cool, wet weather in England and their number increased year by year. As a result, when in 1985 the government of China wanted to bring back the Milu deer, the Duke of Bedford was able to help. The first deer came back to China to the Nanhaizi Milu Park 20 kilometers south of Beijing and the centre in Dafeng, Jiangsu province. The deer certainly seem happy to be back in China because their number has grown quickly. There are now so many of them that a new park has been opened for them in Hubei Province. At the moment the Milu deer live in centres where they are being well protected and cared for. It is hoped that one day there will be enough animals to let them live in the wild again. 294words .
  54. The Milu deer disappeared long ago in China because A. they were not well protected B. they could find nothing to eat C. they died of a serious disease D. they had the habit of living together
  55. After some of the Milu deer were taken to Britain, . A. people used them to carry things B. the Duke of Beford sold them all C. they didn’t like the weather there D. their number became larger and larger
  56. What’s the best title of the passage? A. The number of the Mulu deer. B. The life of the Milu deer. C. The return of the Milu deer. D. The importance of the Milu deer. D Train-spotting Many people around the world have seen Danny Boyle’s movie Train spotting starring Ewan McGregor, but how many of us really know what train-spotting is all about? Now this is not considered cool in town and the word “train-spotter” in Britain is related to “geek” or “nerd” (someone who seems very ridiculous). But is this reputation really deserved? First of all, let’s see what train-spotting is. It is said that there are some 100,000 train spotters in the UK. Exactly as the title suggests, they spot trains, that is, they stand in train stations, look at the number of each train that leaves and arrives and write it down. The eventual aim is to have seen every train in the country. Being crazy about railways and trains is not modern and it dates back to 18
  04. As the number of trains grew and they got faster and faster, so did the interest in them grow? Is this any stranger than people who love cars? So, what do you need to be a train-spotter? Well, all you really need is a pen or pencil and a notebook to write down the train numbers. Other equipment(装备) includes hot tea in a thermos, a camera and some sandwiches for those long afternoons spent on train platforms when you don’t want to risk the delights of railway station food. It’s interes
 

相关内容

2011年北京延庆初三一模英语试题

   毕业暨一模考试试卷 延庆县 2011 年毕业暨一模考试试卷 初三英语 考 生 须 知 1.本试卷共 12 页,满分 120 分,考试时间 120 分钟。 2.在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名和准考证号。 3.试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。 4.在答题卡上,选择题用 2B 铅笔作答,其他试题用黑色字迹签字笔作答。 5.考试结束,请将本试卷和答题卡一并交回。 听力理解(共 24 分) 一、听对话,从下面各题所给的 A、B、C 三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段 ...

2011年北京门头沟初三一模英语试题答案

   北京市门头沟区 2011 初中毕业考试 英语试卷参考答案 听力理解(共 24 分) 一、听对话选图。 (共 4 分,每小题 1 分) 1. A 2. C 3. C 4. B 二、听对话或独白选择答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5. A 13. B 6. B 14. C 7. A 15. B 8. C 16. C 19.West 20.646578 9. B 10. C 11. C 12. B 三、听对话记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17.Three / 3 18. ...

2011年广东各地一模英语作文试题及答案汇编

   2011 广东一模题作文及参考答案汇编 (2011佛山一模 第一节 基础写作(共1小题,满分 分) 佛山一模) 基础写作( 小题 满分15分 小题, 佛山一模 假设你是李华。最近,你的英国笔友Mike来信说他参军了。同时,他向你了解有关在中 国参军的要求以及你对参军的想法。请根据以下内容给Mike写一封回信。 [写作内容 写作内容] 写作内容 入伍条件: 入伍条件: 1. 年龄18?20岁 2. 身体健康 3. 身高:男, 1.62米以上;女, 1.60米以上 你的想法: 你的想法: 1. ...

2011海淀一模英语试题及答案

   海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分 ...

2011年北京朝阳区高三一模_英语

   爱博教育第三次模拟考试英语试题 21. My friend Chelsea and her husband are now at work on a new dictionary next year. B. being published C. published D. to be published A. to publish 22. ?Where' s your homework? -- A. It's been handed in C. It'd been handed in B. I ...

2010年北京市海淀高三一模英语试题名师分析

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 2010 年北京市海淀高三一模英语试题名师分析 2010 年海淀区一模英语试卷,注定了是一份与 2010 年高考英语试卷十分相似的试卷.本 试卷由 40 名英语命题专家反复研究,共同出题,经历了 10 次修改.将对后面一个多月的 复习起重要的指导作用,一模成绩也应该为学生填报志愿提供重要依据. 本次一模考试题型与高考题型完全一致,阅读量也贴近高考.听力 Text5 较难,单选 31-35 题难度较大,完型填空学生平均错误率高,整体难度稍高于高 ...

北京市海淀区2010年中考一模英语试题(扫描版)

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

北京市朝阳区2010年中考一模英语试题(扫描版)

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2011西城初三一模英语

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2011 北京高考 东城二模 英语试卷

   北京市东城区 2010?2011 学年第二学期高三综合练习(二) 英 语 试 题 本试卷共 150 分,考试时间 120 分钟。考试结束后,考生务必将答题卡交回。 注意事项: 1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3.答题卡选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为准,修改时用橡皮擦除干 净。 4.答题卡非选择题必须用黑色字迹的签字笔按照题号顺序在各题目的答题区域内作答,未在对应的答 ...

热门内容

永?英语学习中心Alberta远距教学中心ADLC合作课程

   永z英??[x抑行?amp;Alberta?`距 ?`距 永z英??[x抑行 教[x中心(ADLC)合作?渤谈乓 教[x中心 合作?渤谈乓 p菏??xd?`距教[x? p菏??xd?`距教[x? 透?N加拿大Alberta省[x校的教[x中心提供 台pc[x生不需???台pc就可以[x到出W 留[x的?`距教[x?渤蹋?翘?c[x生前所 未有的教育?xd牵?固?c台南地S@的[x 生可以透?N加拿大???I[x校[x?渤倘 得高中文a? 2 sh特的j_g "[x生可以[x得不同?域 ...

高一英语Wildlife_Protection课件

   Unit 4 Wildlife Protection Teaching aims: 1.To help the students remember the important words and expressions in unit 4; ; 2. To encourage the students to use what they’ve learned in unit 4. Important and difficult points: To encourage the students ...

人教英语必修5 U1 lanugage points 1

   Expressions & phrases (1) 1. know about… 了解 了解……的情况 的情况 2. lift up 3. steam engine 举起;抬起 提升 举起 抬起;提升 抬起 蒸汽机 人体的特征 4. physical characteristic 5. put forward a theory about black holes 5. 提出一个有关黑洞的理论 6. infectious disease 传染性的疾病 7. in scientific ...

化学专业英语词汇

   [专业英语词汇 化学类词汇(一) 专业英语词汇]化学类词汇 专业英语词汇 化学类词汇( 1. TheIdeal-GasEquation 理想气体状态方程 2.Partial Pressures 分压 3.Real Gases:Deviation from IdealBehavior 真实气体:对理想气体行为的偏离 4.Thevande rWaals Equation 范德华方程 5.Systemand Surroundings 系统与环境 6.Stateand State Functions ...

英语

   《大学英语演讲稿》 first,confidence is a very important factor.confid 《大学英语演讲稿》 《2010 年最新学习范文》 关于《2010 年最新学习范文》的文章《大学英语演讲稿》正文开始>> first,confidence is a very important factor.confidence can bring us power of facing people.for example,intruduce yourself ...