2011 年高考英语第一轮单元测试 必修 3 年高考英语第一轮单元测试-必修 Unit 2 Healthy eating
能力演练 一、语法填空 阅读下面短文, 根据上下文及中文提示填入适当的词语, 或使用括号中所给词正确形式填空。 ? The human body has developed its millions of nerves to be highly aware of what goes on both inside and outside of it.This helps us adjust to the outside world.Without our nerves and our brain, 1 is a system of nerves,we couldn,t know what is happening. 2 we pay for our sensitivity(敏 感度).We can feel pain 3 the slightest thing is wrong with any part of our body.The history of torture(折磨) 4 (base)on the human body being open to pain.? But there is a way to handle pain.Look at the Indian fakir(苦行僧)who sits on a bed of nails.Fakirs 5 put a needle right through an arm,and feel no pain.This ability that some humans have developed to handle pain should give us ideas about 6 the mind can deal with pain.? The big thing in withstanding pain is our attitude toward it.If the dentist says,“This will hurt a little,” it helps us to accept the pain.By staying 7 (relax),and by treating the pain as 8 interesting sensation(感觉),we can handle the pain 9 falling apart.After all,although pain is an 10 (please)sensation,it is still a sensation,and sensations are the stuff of life.? 二、完形填空 解题技巧 完形填空是同学们失分率较高的一个题型, 有的同学甚至不敢做完形填空。 其实, 此题虽难, 却有章可循,只要我们掌握相应技巧,再辅以适当的训练,是完全可以攻克这个难题的。? ◆技巧点拨 完形填空的解题步骤? (
  1)通读全文,理解大意:做题前,先跳过空格,快速浏览全文, 整体感知文章大意。? (
  2)上下联系,确定答案:确定答案时,必须瞻前顾后。利用生活常识、固定搭配、行文逻 辑、具体语境帮助自己找到最佳选项。同时,学会避难就易,先填好简单的答案,再攻克难 题,尽可能多拿分。? (
  3)复读全文,验证答案:在选好所有答案后,必须重读全文,验证所选答案是否合乎逻辑、 是否符合语境;同时检查有无遗漏之题。? ◆活学活用 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出 最佳选项。? During those happy days, Father, Mother, our dog Phoebe and I used to spend our free time in the park near our house. And all of us were fond of the Beatles? music, including Phoebe. Sometimes Mother and I even sang along with the music.? One evening, Phoebe? 1 when we were enjoying ourselves in the park. That night, we felt as if we had lost something. Father? 2 everywhere and posted signs the next afternoon. But there was no? 3 about Phoebe.? Suddenly my father came up with a(n)? 4 .He rose, went out of our house, and disappeared in the dark. Half an hour later, I saw the headlights(前灯) of our car and? 5 a strange thing: loud,
loud music. It was nine o?clock, and my dad was playing the Beatles? music in the car alone. Dad was really? 6 . But Mom thought he?d lost his? 7 . Dad explained that he remembered Phoebe had been in the car with us all those times when my parents and I listened to the Beatles over and over again. He thought the? 8 might make her come home.? 9 , Phoebe did come home that night. I often recall(回想起) that my dad played the Beatles? music so loud, and? 10 whenever I think of the interesting scene.? When I 11 the essay, I thought highly of my father?s intelligence, and my 12 felt the same way when I finished it and read it out loud in class. Now when I think of him, I understand 13 why he played the music, and how it made us feel like everything would be 14 .? Although the Beatles don,t 15 anymore, their music will live in everyone forever. I believe in the Beatles because their music brings people together and gives us hope.?
  1.A.ran away B.went in? C.moved around D.passed away
  2.A.jumped B.went? C.stayed D.escaped
  3.A.story B.argument? C.explanation D.news?
  4.A.picture B.idea? C.hope D.joke
  5.A.heard B.saw? C.met D.experienced
  6.A.careful B.upset? C.brave D.clever
  7.A.memory B.wealth? C.mind D.confidence?
  8.A.scene B.sound? C.light D.advertisement?
  9.A.Unluckily B.Commonly? C.Gradually D.Thankfully
  10.A.cry B.worry? C.smile D.regret
  11.A.published B.wrote? C.discovered D.printed?
  12.A.classmates B.relatives? C.mother D.father
  13.A.hardly B.probably? C.simply D.completely
  14.A.difficult B.fine? C.important D.similar?
  15.A.grow B.come? C.exist D.improve 三、阅读理解 根据前面所学阅读技巧,完成下列读写任务。? In September,2007,a group of students from eight high schools in Winnipeg,the capital of Canada,s Manitoba Province,will send a satellite into space.? The satellite,named after its home city,will be put into low orbit.Once in space,it can perform for a few months or up to several years, communicating information that could help find the signs of earthquakes. There are 80 similar satellite projects worldwide,but this is the first high?school based program of its kind in Canada.30 Manitoba high school students are having a hand in designing and building the satellite,in cooperation with space experts and 10 students from the University of Manitoba,and with support from two other organizations.? The Winnipeg Project is not something that goes on a piece of paper; it is real world engineering,allowing high school students to have an opportunity to learn more about the exciting world of engineering through their participation in this challenging program.It is also regarded as a wonderful example of the unique partnerships within Manitoba.Designing,building and launching a satellite with high?school students will bring this world?class educational project into reality and Manitoba closer to space.? “These high school students deserve congratulations for their enthusiasm and a strong love for
discovery,” said Peter, Education,Citizenship and Youth Minister.“We want to make science more interesting and attractive to high school students by showing them how classroom studies can relate to practical experience in the workplace or in space,” Peter added.? The Winnipeg Project mainly aimed at inspiring a strong desire for discovery on the part of the students.It also shows Manitoba,s devotion to research.? Ⅰ.请用大约 30 词概括全文内容。? Ⅱ.根据所读短文,选择正确答案。?
  1.According to the passage,this satellite is .? A.named after Manitoba and its shape? B.intended for international communication? C.designed,built and launched mainly by students? D.challenged by university students around the world?
  2.According to the minister,.? A.the study of space can be practically made in classrooms? B.Manitoba high schools are famous for the study of space? C.scientific research is too far away from high school students? D.those Manitoba high school students are worth praising?
  3.The primary purpose of the project is to.? A.inspire a strong desire for discovery among the students? B.find the early signs of earthquakes ? C.relate studies to practice ? D.help high school students study real?world engineering?
  4.Which of the following is True according to the passage?? A.The students are from different high schools.? B.Their program is the first satellite project worldwide.? C.The author disagreed to let the high school work on the project.? D.The students have got much help in their project.?
  5.The best title for this passage may be .? A.Manitoba School? B.Winnipeg Program? C.Space Co?operation? D.Satellite Launching? 参考答案 一、?
  1.解析:which 指 our nerves and our brain,引导非限定性定语从句。 答案:which
  2.解析:But 表转折。? 答案:But
  3.解析:when 引导时间状语从句。意思是当我们身体有任何一点点的问题,我们都会感觉 到痛。?
答案:when
  4.解析:be based on 是固定搭配。是建立在……基础上,以……为根据。? 答案:is based
  5.解析:can 表能力。? 答案:can
  6.解析:意思是怎样用意志力去克服疼痛。? 答案:how
  7.解析:stay+done,表示保持……的状态。relaxed(人)轻松的; 自在的,无拘无束的,舒适的; 随便的; 得到休息的? 答案:relaxed
  8.解析:interesting 以元音开头,前面 要用 an。? 答案:an
  9.解析:意思是我们能够在不崩溃的情况下克服疼痛。? 答案:without
  10.解析:unpleasant 使人不愉快的,不合意的。? 答案:unpleasant 二、?
  1.A
  2.B
  3.D
  4.B
  5.A
  6.D
  7.C
  8.B
  9.D
  10.C
  11.B
  12.A
  13.D
  14.B
  15.C? 三、? Ⅰ .? The passage is about the Winnipeg Project in Canada,whose purporse is to encourage students to participate in challenging programs,making science more interesting and attractive to high school students.(30 words)? Ⅱ .?
  1.解析:从第 4 段最后一句可知。? 答案:C
  2.解析:从最后 1 段第 1 句可知。? 答案:D
  3.解析:从最后 1 段最后 1 句可知。 ? 答案:A
  4.解析:从第 3 段最后两句可知。? 答案:D
  5.解析:文章介绍了 Winnipeg Program 的地点,目的和活动内容,所有内容都是围绕 Winnipeg Program 这个主题的,所以 B 为正确选项。 ? 答案: B
 

相关内容

2011年高考英语第一轮复习 必修5 Unit 5

   Book 5 Unit 5 First aid 练习】 【练习】1. 写出下列英语词组 触觉/视觉 听觉/味觉 嗅觉/幽默感 美感/ 视觉/听觉 味觉/嗅觉 幽默感/美感 触觉 视觉 听觉 味觉 嗅觉 幽默感 美感 紧迫感/失落感 自豪感/责任感 失落感/自豪感 责任感/方向感 紧迫感 失落感 自豪感 责任感 方向感 the sense of touch /sight hearing/ taste / smell humor / beauty/ urgency loss/ pride/res ...

2011年高考英语单元短文翻译背诵

   Book3 unit1 Ⅶ.考点活用用本单元所学词组、句型翻译下列短文 节日的用意是庆祝重要的事件,每年的不同时候都有节日。在古代,人们没有足够的 食物,经常饥饿致死,只有在过节时他们才能饱吃一顿。春节是中国最重要的节日,它庆祝 农历新年的到来,也是家人团聚的时候。除夕之夜,人们穿着漂亮的新衣服,与家人团聚一 起吃丰盛的年夜饭。大人习惯上要给孩子们压岁钱,祝福孩子们新年好运。在许多地方,人 们放炮竹。饺子是最传统的食物。孩子们盼望过新年,因为他们可以吃美味的东西、穿新衣 服、开心地玩耍, ...

2011年高考英语口语考试要求

   年普通高考"英语听说 英语听说"考试要求 广东省 2011 年普通高考 英语听说 考试要求 根据《广东省普通高校招生考试改革调整方案》,广东省普通高考英语科考试从 2011 年开 始分别进行笔试与听说考试.其中,听说考试占英语科总分(满分 150 分)的 10%.经反复测 试和多方论证,制定广东省 2011 年普通高考"英语听说"考试要求. 一,考试范围与内容 根据普通高等学校对新生文化素质的要求,依据中华人民共和国教育部 2003 年颁布的 《普通高 ...

2011年高考英语作文预测

   2011 年高考英语作文预测:关于中学生用手机利与弊的英语作文 范文:As we all know (开篇的话),the world develops more quicker than before. ,Many students use the mobile phone in the school .Now ,let me tell you the advantage and the disadvantage .(这一段引出了主题) Many parent thinks use the ...

2011年高考英语作文的预测

   2011 年高考英语作文的预测目前也有很多方案,长春工大老师经过对整个年度的时事新闻和相 关资料进行分析, 2011 年高考英语作文题目预测的相关内容也整理了一部分, 把 详细请见 2011 年高考英语作文题目预测: 推荐阅读:2011 年高考语文作文题目预测 2011 年高考英语作文题目预测之一:环境保护 假如你是李华,现任你们学校的学生会主席。你将代表学生会起草一份倡议书,号召全 校同学行动起来,为环保运动做出自己的努力。同时下周六学校将组织同学 在全市进行环保宣 传活动,征召志愿者到校 ...

2011年高考英语作文万能模板

   2011 年高考英语作文万能模板 一、英语书信的常见写作模板 开头部分: How nice to hear from you again. Let me tell you something about the activity. I’m glad to have received your letter of Apr. 9th. I’m pleased to hear that you’re coming to China for a visit. I’m writing to thank ...

2011年高考英语万能写作模板

   2011 年高考英语万能写作模板 一、英语书信的常见写作模板 开头部分: 开头部分: How nice to hear from you again. Let me tell you something about the activity. I'm glad to have received your letter of Apr. 9th. I'm pleased to hear that you're coming to China for a visit. I'm writing to ...

2011年高考英语作文范文30篇

   高考制胜网:www.cxk123.com 推荐背诵的高考英语范文 30 篇 写人: 1.Our English Teacher Our English teacher, Ms Huang, came to our school in 1970. She has been an English teacher for more than 30 years. She works hard and has been a model teacher for many years. She is ki ...

2010年高考英语第一轮复习-----句子的种类

   本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网 www.21cnjy.com 2010 年高考英语第一轮复习 年高考英语 英语第一轮复习 十三、句子的种类 十三、 13.1 祈使句结构 祈使句用以表达命令,要求,请求,劝告等。 1) 祈使句有两种类型,一种是以动词原形开头,在动词原形之前加 do (但只限于省略第二人称主语的句 子)。 Take this seat. Do be careful. 否定结构: Don't move. Don't be late. 2) 第二种祈使句以 let 开头。 ...

2009届高考英语第一轮课本复习课件必修四 Unit 3 A taste of English humor(人教新课标)

   你身边的高考专家 根据所给的词性和词义写出下列单词。 一、单词拼写 根据所给的词性和词义写出下列单词。 1.[ ] n. 皮肤;外壳 皮肤; . skin 2. [ ] adj.残酷的;令人痛 残酷的; . cruel 残酷的 苦的 bottom 3. [ ] n.& adj. 底部;底部 底部; . astonish 的 mouthful 4. [ ] vt. 使惊讶 . entertain 5. [ ] n. 一口;满 一口; . particularly 口 homeless ...

热门内容

电大英语II全复习试题(试题及答案)

   第一部分 交际用语 阅读下面的小对话,从 A、B、C、D 四个选项中选出一个能填入空白处的最佳选项,并在 答题纸上写出所选的字母符号。 1. ? Hello, Sally. How’s everything? ? . A. Good for you B. Oh, I agree C. That’s right D. Just so-so 2. ? Excuse me, would you lend me your calculator? ? . A. Certainly. Here you ...

2009上海中考英语

   英语作文常用谚语、 英语作文常用谚语、俗语 1、A liar is not believed when he speaks the truth. 说谎者即 、 使讲真话也没人相信。 使讲真话也没人相信。 2、A little knowledge is a dangerous thing. 一知半解,自欺 、 一知半解, 欺人。 欺人。 3、All rivers run into sea. 海纳百川。 、 海纳百川。 4、All roads lead to Rome. 条条大路通罗马。 、 条 ...

英语散文欣赏:感谢生活

   英语散文欣赏: 英语散文欣赏:感谢生活 I thank living before love ,it broght me repine ; 爱情之前我感谢生活,它给我向往; I thank living after love ,it brought me enrichment ; 爱情之后我感谢生活,它给我丰富; I thank living during love ,it brought me craze. 爱情之中我感谢生活,它给我狂热. I thank living before pr ...

六年级英语326个单词

   一、汉译英 1.在..之后 1.在..之后 5.臂 5.臂 9.姑 9.姑 13.篮球 13.篮球 17.卧室 17.卧室 21.鸟 21.鸟 25.身体 25.身体 29.兄弟 29.兄弟 33.买 33.买 37.能够 37.能够 41.便宜 41.便宜 45.语文 45.语文 49.清洁的 49.清洁的 53.衣服 53.衣服 57.颜色 57.颜色 61.跳舞 61.跳舞 66.做 66.做 70.连衣裙 70.连衣裙 74.蛋 74.蛋 78.脸 78.脸 82.父亲 82.父亲 ...

牛津英语1B阶段练习试卷

   牛津英语 1B 阶段练习试卷 50% Listening 50% I. (听音,圈出正确的图片) 8% 1) 姓名 成绩 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) II. (听音,选出你所听到的单词或句子,把 A 或 B 写在括号内。)16% ( )1. A. rabbit B. rubber ( )2. A. bird B. blue ( )3. A. balloon B. brown ( )4. A . a red apple B. an orange orange ( )5. A. s ...