Units
  7~8
Cultural relics Sports
Ⅰ.单项填空
  1.The houses across the street were , but they were in good condition a few years ago. A.in ruins B.in repairs C.in rows D.in numbers
解析:in ruins 意为“成为废墟的,荒芜的,失败的”。 答案:A
  2.He lives in a big house whose windows over an avenue with trees and flowers on both sides.[ A.look into B.look up C.look out D.look on
解析: look into “向……里面看; 深入调查研究”; look up “向上看; 查阅(单词等)”; look out “当心,注意;面朝向”;look on “旁观”。 答案:C
  3.Your speech at the meeting is limited half an hour. A.at B.for C.in D.to
解析:limit...to...或 be limited to 为固定结构,其意为“(受)限制到”。 答案:D[
  4.We wanted good weather for our holiday, but ;it rained the whole time. A.not such a luck C.no such luck B.such not a luck D.such no luck
解析:代词 such 与 no, not,several, one,all 等连用时,应放在这些词后。 答案:C
  5.The necklace isn’t you paid for it. A.worth B.worth what C.costing D.costing what
解析:表“值、价值为”时,cost 的主语为物,无被动语态或进行时,故将答案 C、 D 排除;be worth (doing) sth.意为“值得” ;由句意“此项链不值你所付的钱”得知, 此处 what 引导的从句作 worth 的宾语。 答案:B
  6.The watch unnoticed for several days before I found it. A.had laid B.had lain C.had been laying D.had been lain
解析:此处应用动词 lie 的过 去完成时态,lie 的过去分词是 lain。另外,lie 是不及物 动词,没有被动语态形式。
答案:B
  7.?Do you need a ride? ?No, thanks.I walking. A.prefer 答案:A
  8.We have physics on Tuesday, Thursday and Saturday;that is, we have it . A.every other days C.every other day 解析:every other...意为“每隔一……”。 答案:C
  9.?How long have you been like this? ? October 13, Monday. A.On 答案:D
  10.Recently I bought an ancient Chinese vase, was very reasonable. A.which price C.its price B.the price of which D.the price of whose B.After C.From D.Since B.every three days[ D.each two days B.want C.used to D.take
解析:此处考查非限制性定语从句,根据句意“……其价格非常合理”可知,此定 语从句中的主语为 price,此处 the price of which=whose price。 答案:B Ⅱ.完形填空 In the dining room of my grandfather’s house stood a big grandfather clock.And always the grandfather clock stood like a(n) __1__ old family friend,watching over the laughter and gentle kidding(玩笑) that were a part of our lives. As a chil d,the old clock __2__ me.I often watched and listened to it during meals.Year after year, clock chimed(鸣响), part of my memories, part of my heart.To me the clock the a a was so comforting and __3__. Even more wonderful to me was my grandfather’s daily ceremony.He __4__ wound(wind,上发条) the clock with a special key each day.It __5__ our family’s big clock ticking and chiming,a part of every holiday and every tradition,as __6__ as the wood from w hich it was made.He never let the clock wind down and __7__.When we gran dkids got a little older,he showed us how to open the door to the grandfather clock and le t us each take a __8__ winding the key. After my beloved grandfather died,it was several days after the funeral __9__ I remembered the clock! “Mama!The clock!We’ve __10__ it wind down.” The tears flowed freely when I entered the dining room.The clock stood __11__ quiet,as
quiet as the funeral parlor(殡仪馆) had b een.The clock even seemed smaller.I couldn’t __12__ to look at it.No __13__ over the dinner table,no ticking or chiming of the clock?all was __14__.The hands on the clock were __15__ at the precise moment when my grandfather had stopped winding it.I __16__ the key in my shaking hand and opened the clock door.__17__,I was a child again,watching my grandfather with his silver-white hair and twinkling blue eyes.He was __18__,winking at me,at the secret of the clock’s magic,at the key that held so much power.I stood, __19__ in the moment for a long time.Then __20__, put I the key in and wound the clock.Tick-tock,tick-tock?In the movement of the hands of the clock,my grandfather lived again.
  1.A.trusted B.cautious C.constant D.annoying 答案:A[
  2.A.frightened B.fascinated 答案:B
  3.A.boring B.funny C.familiar D.surprising 答案:C[
  4.A.carefully B.quickly C.steadily D.cheerfully 答案:A
  5.A.struck B.helped C.made D.kept 答案:D
  6.A.solid B.well C.ordinary D.steady 答案:A
  7.A.ring B.stop C.forget D.break 答案:B
  8.A.look B.chance C.turn D.course 答案:C
  9.A.before B.until C.since D.when 答案:A
  10.A.helped B.heard C.noticed D.let 答案:D
  11.A.joyfully B.pitifully C.sleepily D.hopefully 答案:B
  12.A.imagine B.wait C.bear D.agree 答案:C[
  13.A.meal B.quarrel C.laughter D.sound 答案:C
  14.A.still B.desperate C.changeable D.wrong C.encouraged D.admired
答案:A
  15.A.kept B.frozen C.fixed D.stopped 答案:B
  16.A.took B.wound C.put D.left 答案:A
  17.A.In the meanwhile B.From then on C.Without question D.All of a sudden 答案:D
  18.A.there B.dead C.angry D.away 答案:A
  19.A.puzzled B.lost C.thought D.hesitated 答案:B
  20.A.slowly B.quickly C.sadly D.happily 答案:A Ⅲ.阅读理解 The US government should roll out a team of mental health professionals to calm down Americans worried about the economic losses and encourage them to spend and invest,a New York psychiatrist says. Dr.Richard Fried man of the Cornell Weill Medical Center in New York said he is treating 25 percent more people because of the recession,with patients suffering from insomnia due to anxiety and some even being diagnosed with clinical depression. “It creates a culture of anxiety and fears.So you are not talking about a handful of people,you are talking about a situation in which the environment is fearful,” Friedman told reporters in an interview. “It’s spreading.Even people whose jobs are secure feel frightened that they,too,could lose their jobs.” The US economy,in recession (衰退) since December 20
  07,is declining under a heavy burden of rising unemployment. Data released on Thursday showed jobless numbers rose to a record high in early February of
  4.99 million,a rate of
  3.7 percent.Washington has put forward a number of measures, including a 7 billion stimulus (刺激) package,to make the bleeding eco nomy recover. Friedman said people’s anxieties need to be handled immediately and on a national scale.His answer:Replace assurances and explanations from economists and politicians with advice from mental health professionals. Fear of the economic climate should be dealt with in the same way as an unreasonable fear,he said. “Say you are afraid of the dark,you walk in a dark room and turn on the lights and see that there is nothing terrible there,” he said.
“You’re afraid of heights,you climb higher and higher,you get exposed and you see nothing awful is going to happen to you.You’re afraid the market is going to collapse,you go out and you spend money.”
  1.What has made many Americans suffer from mental illness? A.Bad living environment. C.Anxiety about their culture. B. Rising unemployment. D.Lack of sense of safety.
解析:具体信息题,在经济危机中,失业人数不断上升,人们担心会丢掉工作。 答案:B
  2.What did Dr.Friedman want to tell us in the last two paragraphs? A.You wouldn’t be afraid of darkness unless you turn off the lights. B.If you decided to spend money and invest,the market would never collapse. C.One must stay calm in a shocking environment and go out for a ride. D.One should face the crisis reasonably instead of being unreasonably fearful. 解析:推断题,由后两段可知,人们应理性的正视经济危机。 答案:D
  3.According to Friedman,who can help handle people’s anxieties? A.Mental health pro fessionals. C.Famous politicians. 解析:由倒数第四段内容可知。 答案:A
  4.The passage is most probably taken from . A.a fashion magazine C.a local/national newspaper B.an official document D.an investing guidebook B.Outstanding economists. D.Government officials.
解析:推断题,综合全文信息可知。 答案:C
 

相关内容

2011年高考英语一轮复习学案:Unit21-22(高一部分)

   Units 21~22 Body language A world of fun Ⅰ.单项填空 1.If you try to learn too many things at a time,you may get . A.to confuse B.confusing C.confused D.to be confused 解析:confused“感到困惑的”;confusing“令人困惑的”;get confused 相当于 be confused。 答案:C 2.He made up a ...

2011年高考英语一轮复习学案:Unit13-14(高一部分)

   Units 13~14 Healthy eating Festivals Ⅰ.单项填空 1.John was to spend his summer holidays in that mountain village. A.suggested B.advised C.demanded D.hoped 解析:此题考查 advise sb.to do sth.句式的被动语态。suggest,demand 和 hope 均不能跟 动词不定式的复合结构。 答案:B 2.Juliet is one o ...

2011年高考英语一轮复习学案:Unit7-8(高二部分)

   Units 7~8 Living with disease First aid Ⅰ.单项填空 1.Runners for the Olympic Games have to before and after the race. A.get test B.get testing C.get tested D.get to test 解析:get tested 相当于 be tested,是一种被动语态形式。 答案:C 2.Th is computer doesn’t work properly ...

2011年高考英语一轮复习学案:Unit7-8(高二部分)

   Units 7~8 Living with disease First aid Ⅰ.单项填空 1.Runners for the Olympic Games have to before and after the race. A.get test B.get testing C.get tested D.get to test 解析:get tested 相当于 be tested,是一种被动语态形式。 答案:C 2.This computer doesn’t work properly, ...

2011年高考英语一轮复习学案:Unit3-4(高一部分)

   Units 3~4 ~ Going places Unforgettable experiences Ⅰ.单项填空 1. It’s getting warmer and warmer, so the students of Class One are considering the hill next weekend. A.to climb B.climbing C.climb D.climbed 解析:consider doing “考虑做某事”。 答案:B 2. We looked fo ...

2011年高考英语一轮复习学案:Unit7-8(高三部分)

   Units 7~8 A Christmas Carol Learning a foreign language [来源:学科网] Ⅰ.单项填空 1.Boss,I’d like to take a few days .I will have to look after my mother in hospital. A.off B.away C.out D.down 解析:take a few days off“请几天假”。 答案:A 2.She got upset because she ha ...

2011年高考英语一轮复习学案:Unit1-2(高一部分)

   Units 1~2 ~ Good friends English around the world Ⅰ.单项填空 1.She is a very kind woman, loyal her friends, intelligent and amusing. A.to B.at C.for D.in 解析:(be) loyal to 意为“忠诚于……” 。 答案:A 2.Hand in hand with reading, he had the habit of making notes. A ...

2011年高考英语一轮复习学案:Unit19-20(高二部分)

   Units 19~20 The Merchant of Venice Archaeology Ⅰ.单项填空 1.How I him the pleasures he had during the vacation! A.envy B.admire C.appreciate D.enjoy 解析:envy sb.sth.是习惯表达,这时 envy 后接双宾语,其他三个选项无此用法。 答案:A 2.?Do you still have the receipt, madam? ?No, I’m a ...

2011年高考英语一轮复习学案:Unit15-16(高三部分)

   Units 15~16 ~ Popular youth culture Finding jobs Ⅰ.单项填空 1.She had a great time as a volunteer at the Athens Olympic Games. A.to work B.working C.worked D.work 解析:have a great time doing sth.是固定句型。 答案:B 2.We are now in great trouble,so your financia ...

高一 英语 学案 Unit2同步教材导学 新人教版必修1

   Unit 2 English around the world 【单元导航】 单元导航】 中国式英语 欧洲人做过精细的统计,自 1994 年以来加入国际英语行列的词汇中,中 式英语贡献了 5%到 20%,超过任何其他来源。 除 “ 孔 夫 子 (Confucious)” 、 “ 中 国 功 夫 (kung fu)” 、 “ 麻 将 (mahjong)”或者“豆腐(tofu)”之类绝无仅有的称谓,再挑拣几个真正有中 国气质、代表华夏气派、并影响全球当代生活的“鸡蛋词”。 (一)丝绸??silk ...

热门内容

旅行社英语

   旅行社英语 旅游咨询 Dialog 1 A:What would you like to know? B:Could you tell me the schedule? A:Let me go get it. B:How long is the tour? A:It lasts for two hours. B:What’s the difference between these tours? A:This one includes dinners. B:Can I take the fi ...

儿童英语一年级下册教案Lesson 5《I like colours》教学设计

   找教案 www.zhaojiaoan.com 儿童英语教学设计 一年级下册 Lesson Five 《I like colours》教学设计 》 一、课题:Lesson Five 二、教材简析 本次教学活动主要学习六个关于颜色的单词:white、 pink、 yellow 、purple、 green、 black。主要句型:What colour is it? It’s....看起来内容不多,但是对于一年级的小朋友来说在四十分 钟内完全掌握这个句型和六个单词, 并且会运用此句型进行简单的对 ...

中考英语专题训练学习啊

   学英语简单吗?肯定会有许多学生说: 难死了 难死了”。 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了 。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个: 不得法 不得法。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英 语与汉语一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利? 语与汉语一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于 一个汉语环境中,如果你在伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常流利。 一个汉语环境中,如果你在伦敦呆上半年,保准说起英语来 ...

英语课堂教学用语

   英语课堂教学用语(Classroom 英语课堂教学用语(Classroom English) (“浩然考试网”版权所有,未经许可,严禁转载) 1. Beginning class 开始上课 Stand up, please. 起立! Sit down, please. 请坐下! Let’s start now. / Let’s begin our class / lesson. 让我们开始上 课。 Let’s start a new lesson / Lesson 1. 我们开始上新课 / ...

新东方首届大学生英语词霸大赛海选题目

   姓名 性别 您是否曾就读过新东方? 您是否曾参加过其他各类 英语比赛? 学校 手机 □是,班级 □否 年级 邮箱 □否 □是,我参加了比赛 □我还获得了奖项 ①完成后直接交给各校区前台工作人员; ②邮寄至 “上海杨浦区四平路 1805 号 新东方 《我爱背单词》, ” 邮编 200433; ③通过网络方式 E-mail 至 cibadasai@163.com 提交方式 Power of Lexis 1.Happiness lies not in the mere possession of ...