2011 年广东省高考英语全真模拟试卷 英语(五) 英语(
本试卷共四大题,满分 135 分。考试用时 120 分钟。 注意事项:
  1. 答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号、试室号、座位号填 写在答题卡上。用 2B 铅笔将试卷类型(A)填涂在答题卡相应位置上。将条形码横贴在答题 卡右上角“条形码粘贴处”。
  2. 选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需 改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。
  3. 非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答, 答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应 位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。 不按以上要求作答的答案无效。
  4. 考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,将试卷和答题卡一井交回。
共两节, Ⅰ 语言知识及应用 (共两节,满分 45 分) 小题; 第一节 完形填空 (共 15 小题;每小题 2 分.满分 30 分) 共 阅读下面短文,掌握其大意.然后从 1?15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选 项,并在答题卡上将该项涂黑。 Two traveling angels stopped to spend the night in the home of a wealthy family. The family was 1 and refused to let the angels stay in the mansion's guestroom. Instead the angels were given a small space in the cold
  2. As they made their bed on the 3 floor, the older angel saw a hole in the wall and 4 it. When the younger angel asked why, the older angel replied," things aren't always what they seem." The next night the pair came to rest at the house of a very poor, but very 5 farmer and his wife. After 6 what little food they had the couple let the angels sleep in their bed where they could have a good night's rest. When the sun came up the next morning the angels found the farmer and his wife in tears. Their only cow, whose milk had been their sole 7, lay dead in the field. The younger angel was 8 and asked the older angel, “how could you have let this happen? The first man had everything, yet you helped him.” she
  9. “The second family had little but was willing to share everything, and you let the cow die.” "Things aren't always what they seem," the older angel replied. "When we stayed in the basement of the mansion, I noticed there was gold 10 in that hole in the wall. Since the owner was so obsessed with 11 and unwilling to share his good fortune, I 12 the wall so he wouldn't find it." "Then last night as we slept in the farmers bed, the angel of 13 came for his wife, I gave him the cow instead. Things aren't always what they seem." Sometimes that is exactly what happens when things don't 14 the way they should. If you have 15, you just need to trust that every outcome is always to your advantage.
You might not know it until some time later...
  1. A. happy B. cruel C. rude D. indifferent
  2. A. living-room B. basement C. rest-room D. ground
  3. A. cold B. hard C. rough D. smooth
  4. A. closed B. mended C. fixed D. repaired
  5. A. hospitable B. cool C. cold D. gentle
  6. A. sharing B. eating C. having D. finishing
  7. A. wage B. salary C. income D. food
  8. A. puzzled B. upset C. cross D. displeased
  9. A. inquired B. accused C. asked D. scolded
  10. A. stayed B. put C. laid D. stored
  11. A. greed B. wealth C. treasure D. coldness
  12. A. hid B. sealed C. covered D. shut
  13. A. love B. mercy C. death D. evil
  14. A. keep on B. turn out C. come up D. get on
  15. A. belief B. thought C. love D. faith 第二节语法填空(共 小题; 第二节语法填空 共 10 小题;每小题 l.5 分.满分 l5 分) 阅读下面短文.按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的 词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为 16?25 的相应位置上。 When you start talking about good and bad manners you immediately start meeting difficulties. Many people just cannot agree to 16 they mean. We asked a lady, who replied that she thought you could tell a well-mannered person 17__ the way they occupied the space around them?for example, when such a person walks down a street he or she is constantly aware of others. Such people never bump into other people. However, 18second person thought that this was 19 a question of civilized behavior than good manners. Instead, this other person told us a story, which he said was quite well known, 20 an American who had been invited to an Arab meal in one of the countries of the Middle East. The American 21 (tell) very much about the kind of food he might expect. 22 he had known about Arab food, he might have behaved better. Immediately before him was a very flat piece of bread that looked, to him, very much like a napkin (餐巾). 23 (pick) it up, he put it into his collar, so that it fell across his shirt. His Arab host, who had been watching, said nothing, 24 immediately copied the action of his guest. And that, said 25 second person, was a fine example of good manners. 阅读(共两节 共两节. Ⅱ 阅读 共两节.满分 50 分) 第一节阅读理解(共 小题; 第一节阅读理解 共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。 A “There were no rush hours any more,” said Charles M. McLean, who runs the nation’s busiest road. “We have rush periods, and they keep getting longer and longer.” McLean was describing Chicago's 235 mi1es of expressway. But the same might be said about
almost any of the expressways that have become an important part of American city lifeand about the heavy traffic that often blocks them. In Chicago, a computerized system has been developed that controls traffic on the city's seven expressways. Now one man- a controller- can follow the movement of Chicago's traffic by looking at a set of lights. The system uses electronic sensors that are built into each expressway, half a mile apart. Several times a second, the computer receives information from each sensor and translates it into green, yellow, or red lights on a map in the control room. A green light means traffic is moving forty-five miles an hour, yellow means thirty to forty-five miles an hour, and red means heavy trafficcars standing still or moving less than thirty miles an hour “See that red light near Austin Avenue?” the controller asked a visitor. “That’s a repair truck fixing the road, and the traffic has to go around it.” At the Roosevelt Road entrance to the expressway, the light kept changing from green to red and back to green again. “A lot of trucks get on the expressway there,” the controller explained. “They can’t speed up as fast as cars.” The sensors show immediately where an accident or a stopped car is blocking traffic, and a truck is sent by radio to clear the road. The system has lowered the number of accidents by l8 percent. There are now
  1.4 deaths on Chicago's expressways for each one hundred million miles traveled, while in other parts of the country there are
  2.
  6. Traffic experts say that the Chicago system is the “coming thing”. Systems like Chicago's are already in use on some expressways in Los Angeles and Houston. “Chicago has taken the lead,” says New York City’s traffic director; and he adds, “We are far behind...!”
  26.What’ the main idea of the passage? A. A Computerized Traffic Control System greatly helps in Chicago. B. Rush Periods in Chicago are getting longer. C. Chicago has the busiest road in the nation. D. The expressways are faster now.
  27.What can we learn from the passage? A. The controller follows Chicago's traffic by waiting for the red light to turn to green. B. The sensor can immediately deal with the accidents. C. The system has greatly helped to reduce the deaths on the expressways. D. At the entrance to the expressway, the lights can change only because of the speed of the truck
  28. By saying “Chicago has taken the lead,” the director means . A. Chicago has taken something very heavy. B. They are under the control of Chicago. C. Chicago is ahead of them in using the system. D. Chicago is the center of all the systems in the US.
  29. Why did the controller ask a visitor? A. He wants to tell him how the lights work. B. He cited it as an example to show the visitor what the lights tell. C. He shows the visitor what he does. D. He was teaching him how to control the system.

  30. Where is the passage most probably taken from? A. A science book B. A travel journal. C. A magazine D. A student text B In families with two working parents, fathers may have more impact on a child’s language development than mothers, a new study suggests. Researchers recruited 92 families from 11 child care centers before their children were a year old, interviewing each to establish income, level of education and child care arrangements. Over all, it was a group of well-educated middle-class families, with married parents both living in the home. When the children were 2, researchers videotaped them at home in free-play sessions with both parents, recording all of their speech. The study will appear in the November issue of The Journal of Applied Developmental Psychology. The scientists measured the total number of utterances of the parents, the number of different words they used, the complexity of their sentences and other aspects of their speech. On average, fathers spoke less than mothers did, but they did not differ in the length of utterances or proportion of questions asked. Finally, the researchers analyzed the children’s speech at age 3, using a standardized language test. The only predictors of high scores on the test were the mother’s level of education, the quality of child care and the number of different words the father used. The researchers are unsure why the father’s speech, and not the mother’s, had an effect. “It’s well established that the mother’s language does have an impact,” said Nadya Pancsofar, the lead author of the study and a graduate research assistant at the Frank Porter Graham Child Development Institute at the University of North Carolina. It could be that the high-functioning mothers in the study had already had a strong influence on their children’s speech development, Ms. Pancsofar said, “Or it may be that mothers are contributing in a way we didn’t measure in the study.”
  31. What’s the main idea of the passage? A. How were children influenced by their parents? B. A new study was done about the children in families with two working parents. C. Fathers influenced a child’s language development D. Fathers had a greater effect on the growth of children.
  32. Which of the following statements is true? A. The children were chosen at random. B. All the children chosen were from the care centers. C. The mother’s speech had no effect on the children. D. The research was designed to find out why the father’s speech had more effects.
  33. According to the study, . A. mothers’ function in the children’s speech development is high. B. every aspect of the influence on the children’s speech development is not involved. C. fathers’ words were less than mothers’ and they did not differ in their statements. D. the standardized language test only concerned the education of mothers’, the care children received and fathers’ words.
  34. What does the word “established” in the last paragraph probably mean?
A. set B. developed C. proved D. recognized
  35. Why do fathers have a greater effect? A. The reasons are not clear. B. They do not change the length of their statements. C. Fathers seldom speak in the family. D. Fathers have a higher level of education than mothers. C Every day on the road, accidents are caused. They do not only happen. The reason may be easy to see: an overloaded tray, a shelf out of reach, a patch of ice on the road. But more often than not there is a chain of events leading up to the misfortune-frustration, tiredness or just bad temper-that show what the accident really is, a sort of attack on oneself. Road accidents, for example, happen frequently after a family quarrel, and we all know people who are accident-prone, so often at odds with themselves and the world that they seem to cause accidents for themselves and others. By definition, an accident is something you cannot predict or avoid, and the idea which used to be current, that the majority of road accidents are caused by a minority of criminally careless drivers, is not supported by insurance statistics. These show that most accidents involve ordinary motorists in a moment of carelessness or thoughtlessness. It is not always clear, either, what sort of conditions make people more likely to have an accident. For instance, the law requires all factories to take safety actions and most companies have safety committees to make sure the regulations are observed, but still, every day in Britain, some fifty thousand men and women are a
 

相关内容

2011年广东省高考英语考试大纲

   广东省普通高校招生统考大纲及细节说明:英语 一.考试特点及题型说明 Ⅰ.考试性质 普通高等学校招生全国统一考试是由合格的高中毕业生和具有同等学力的考生参加的选拔性考 试。高等学校根据考生的成绩,按已确定的招生计划,德、智、体全面衡量,择优录取。因此,高 考应有较高的信度、效度,适当的难度和必要的区分度。 英语科考试是按照标准化测试要求设计的。 Ⅱ.考试内容和要求 根据普通高等学校对新生文化素质的要求,参照教育部 2000 年颁发的《全日制高级中学英语教 学大纲(试验修订版)》,并考虑中学教学 ...

2011年广东省高考英语全真模拟试卷 英语(五)

   2011 年广东省高考英语全真模拟试卷 英语(五) 英语( 本试卷共四大题,满分 135 分。考试用时 120 分钟。 注意事项: 1. 答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号、试室号、座位号填 写在答题卡上。用 2B 铅笔将试卷类型(A)填涂在答题卡相应位置上。将条形码横贴在答题 卡右上角“条形码粘贴处”。 2. 选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需 改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。 3. 非选择 ...

2011年广东省高考全真模拟试卷 英语

   2011 年广东省高考全真模拟试卷 英语(三) 英语( I 语言知识及应用 (共两节,满分 45 分) 共两节, 共两节 第一节 完形填空 (共 15 小题; 共 小题; 每小题 2 分, 满分 30 分) www.k@s@5@u.com 高#考#资#源#网 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 21~30 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 “Merry Christmas, Uncle Scrooge!” cried a cheerful voice ...

浙江省2011年高考英语全真模拟试题[15]

   浙江省 2011 年高考英语仿真模拟试卷 15 选择题) 非选择题)两部分, 分钟。 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分,共 120 分,考试时间 120 分钟。 第一卷(两部分, 第一卷(两部分,共 80 分) 第一部分:英语知识运用(共两节, 第一部分:英语知识运用(共两节, 满分 30 分) 第一节:单项填空(共 20 小题; 每小题 0.5 分,满分 10 分 )从 A、B、C、D 四个选项 中, 选出可以填入空白处的最佳选项。 1.(原创)You must ...

2011年广东省高考英语新题型之仿真模拟考试试题(十)

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 绝密★启用前 2011 年广东省高考英语新题型之仿真模拟考试试题(十) 年广东省高考英语新题型之仿真模拟考试试题( 英 语言知识及应用(共两节, Ⅰ 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 完形填空(共 小题; 第一节 完形填空 共 15 小题;每小题 2 分.满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意.然后从 1?15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选 项,并在答题卡上将该项涂黑。 Entering the drama r ...

2011年广东省高考英语新题型之仿真模拟考试试题(十八)

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 绝密★启用前 2011 年广东省高考英语新题型之仿真模拟考试试题(十八) 年广东省高考英语新题型之仿真模拟考试试题(十八) 本试卷共三大题,满分 135 分;考试用时 120 分钟。 语言知识及应用(共两节, Ⅰ 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 完形填空(共 小题; 第一节 完形填空 共 15 小题;每小题 2 分.满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意.然后从 1?15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选 项,并 ...

2011年广东省高考英语新题型之仿真模拟考试试题(二十)

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 绝密★启用前 2011 年广东省高考英语新题型之仿真模拟考试试题(二十) 年广东省高考英语新题型之仿真模拟考试试题(二十) 本试卷共三大题,满分 135 分;考试用时 120 分钟。 语言知识及应用(共两节, Ⅰ 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 完形填空( 小题; 第一节 完形填空(共 15 小题;每小题 2 分.满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意.然后从 1?15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选 项,并在 ...

高考英语听力全真模拟

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 高考英语听力全真模拟 1. Who is the man possibly talking to? A. A doctor. B. A teacher. C. His mother 2. What do we know about Sam? A. His sister will leave for New York. B. His sister will leave for Los A ...

同等学力英语口语全真模拟试题

   同等学力人员申请硕士学位英语水平全国统一考试 口语部分模拟练习 1. A: That's the worst looking painting. I've ever seen. B: A. Never mind. Let's continue to look at. B. Come on. It's not that bad. C. No, it is not the worst painting. D. Yes. It looks I keep worst. A: How long ca ...

2011年广东省高考模拟试卷 英语(二)

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 2011 年广东高考全真模拟试卷 英语(二) 年广东高考全真模拟试卷 英语( 全真模拟 本试卷共 12 页,四大题,满分 135 分。考试用时 120 分钟。 注意事项: 1. 答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号、试室号、座位号填 写在答题卡上。用 2B 铅笔将试卷类型(A)填涂在答题卡相应位置上。将条形码横贴在答题 卡右上角“条形码粘贴处”。 2. 选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目选项的答案 ...

热门内容

有关数据库的论文数据库英语论文

   R S AR E E CH   I RARY S I N E 4 ON L B 7  C E C 语言学科专题数据库的定位与建设 ??以 “ ? 英语学习策略数据库 ” 为例 陈 群 【   要】 本文以 “ 摘 英语学习策略数据库” 的 定 位 与 建 设 为 例 , 结 合 专 题 研 究 文 献 的 现 状 及 馆 藏 特 色 资 源 的 情 况,分析总结了语言学科专题 特 色 数 据 库 建 设 工 作 的 专 业 性 和 复 杂 性 , 并 以 此 为 读 者 提 供 资 料 索 ...

自考综合英语二 上册 15课单词学习1

   课单词学习( 自考综合英语二 上册 15课单词学习(Oxford) 课单词学习 ) 单词 词性 中文解释 bribery n. 贿赂行为 [U]the giving or taking of bribes: She was arrested on bribery charges. ◆ allegations of bribery and corruption ethics n. 道德规范 (ethics) [pl.] moral principles that control or infl ...

英语演讲科比简介kobe ppt

   "I don't want to be the next Michael Jordan, I only want to be Kobe Bryant." if you really want it Kobe, the hero in my eyes! He loves basketball as his life, his friend. He plays it by heart. He is always the Kingdom in each competition. ...

2011年精编高中英语教学与评估

   2011 年精编高中英语教学与评估(一~八) 年精编高中英语教学与评估( 八 (一)25C 26A 27B 28C 29D 30B 31B 32C 33C 34A 35C 36B 37C 一 38D 39D 40A 41G 42A 43I 44B 45F 46C 47H 48D 49J 50B 51D 52C 53A 54B 55C 56D 57A 58B 59D 60A 61D 62C 63B 64D 65C 66D 67A 68C 69A 70A 71D 72B 73C 74D 75B ...

空中英语2010年5月课文

   Catalog 0501: EXPO 2010 SHANGHAI CHINA ............................................................................................... 1 0503: BAMBOO CLOTH THE NEW COTTON ............................................................................ ...