2011 年杭州市各类高中招生文化模拟考试
英语
考生须知: 考生须知:

  1、本试卷满分 120 分,考试时间 100 分钟。
  2、答题前,在答题纸上写姓名、学校,并填涂考号(学号) 。
  3、必须在答题纸的对应答题位置答题,写在其他地方无效。1 至 60 小题在答题纸上涂 黑作答,答题纸答题方式详见答题纸上的说明。
  4、做听力题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有一分钟的时间将试卷 上的答案转涂到答题纸上。
  5、考试结束后;试卷和答题纸一并上交。
试 题 卷 听力部分(25 分) 听力部分
一、听小对话回答问题(共 5 小题,计 5 分) 听下面五段小对话,回答第 1 至第 5 五个小题。现在,你有 25 秒钟的时间阅读这五题。
  1.Why does Bob look sad? A. He was ill. B.He didn't do well in his study.C.He got a good mark.
  2. Where are the tickets? , A. In the bag. B.At home. C.At school.
  3. What does Lucy herself want to be?C A.A teacher. B.A nurse. C.A reporter.
  4. Which animals does Lisa like best? 。 A. Monkeys. B.Pandas, elephants and cats. C.Dogs.
  5.What day is it today? A. Monday. B.Wednesday. C.Saturday. 二、听对话回答问题(共 6 小题,计 12 分) 听下面一段对话,回答第 6 至第 8 三个小题。现在,你有 15 秒钟的时间阅读这三题。 .
  6. Who did Hector spend Saturday with7 A. His friend. B.Holly. C:His father.
  7. Why did Hector miss the camp? A. Because he had a football match. B. Because he got up too late. C. Because he didn't know the time.
  8. What do you learn from the conversation? ’ A. Hector played with his dad in the garden. B. Hector had a nice day off C. Hector didn't enjoy his Saturday. 听下面一段对话,回答第 9 至第 11 三个小题。现在,你有 15 秒钟的时间阅读这三题。 ’
  9. What does Thomas usually do on weekends? C A. Watches TV B.Goes shopping. C.Exercises.

  10. How does Ted feel about the milk?! A. Delicious. B:Awful. C.Healthy.
  11. What does Ted often do when he is reading a book?/、 A. Eats junk food. B.Drinks milk. C.Watches TV 三、听独白回答问题(共 4 小题,计 8 分) 听下面一段独白,并按独白的要求在试卷上完成任务。你可以边听边完成任务,然后你 会看到与独 白相关的 4 个问题和相关的选项。请从每个问题 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听 独白前,你有 20 秒钟的时间阅读有关材料和 4 个小题。听完独白后,你有 20 秒钟的时间来选择有关选 项。独白连读 两遍。
笔试部分(95 分) 笔试部分(
四、单项填空(共 15 小题,计 15 分) 从 A、B. C.D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 .
  16. The underlined part in the word "classes" is pronounced as A.[is] B.[iz] C.[s] D.[z]
  17. - Why are you standing outside the gate? - My father me wait for my aunt from the country here. A. asked B. ordered C. made D. kept ?
  18. - What does his brother look - Tall and thin. . A. like B. as C. for D. on
  19. The March 11 earthquake was ever recorded in Japan since 19
  00. A. the largest B. larger C. largest D. a largest is called "Twitter girl"?
  20. - Do you know the girl - Yes, she is really hot online these days. A. which B. whom C. what D. who
  21. - Peter, why do you look so upset? - My uncle by the police because of drunk driving. C. was caught D. is catching A. has caught B. is caught
  22. The big earthquake in Japan caused more than ten thousand people dead and about ten thousand people A. missing B. losing C. missed D. lost
  23. - Will you stay at home your sister comes back? - Sorry, I can't. I have a meeting and have to go in ten minutes. A. though B. until C. unless D. but .
  24. - Zhang, what's wrong with your eyes? You have dark eyes. - Oh, I too late, I haven't slept for several nights. A. stay up B. get up C. stand up D. wake up
  25. terrible news it is! . - It is said that it will get worse later. D. What A. How B. What a C. How a
- Must I finish the exercise at school? - No, you needn't. You do it at home. D. can A. must B. need C. will
  27. The whole family just sit around the table, and there are twelve traditional on the table, and you are supposed to taste them all. A. books B. sticks C. dishes D. toys
  28. - What are you searching the Internet for? . - I'm trying to find out A. what is iodized salt(碘盐) made up of B. how many people have died during the earthquake in Yunnan C. how can we protect our environment D. why is our Chinese team able to beat Korea
  29. - Your sister to London to study English. Is that true? - Yes , she will stay there for two years. A. has been . B. was going C. was D. has gone
  30. - How much of his speech do you think you have understood? I wish I had worked harder. A. Quite a few B. Very few C. Next to nothing D. Quite a lot 五、完形填空(共 15 小题, 计 15 分) It had been a very long night for me. CoCo, our only black cocker(可卡犬) was , having a very difficult time giving birth to her puppies. I lay 31 the floor beside her large four-foot square cage, watching her every movement. Watching and waiting just in case we had to rush her to the 32 . After six hours the 33 started to appear. The first-born was a black . The and 'white dog. The second and third puppies were tan (黄褐色) and brown in 34 fourth and fifth were also spotted black and white. I walked down the hallway to 35 Judy and tell her that everything was fine. 36 we walked back down the hallway and into the spare bedroom, I noticed a 37 puppy had been born and was now lying all by itself over to the side of the 38 . I picked up the small puppy and laid it on top of the large pile of puppies, who was trying to 39 on the mother. Instantly my baby, CoCo pushed the small puppy away from the rest of the group and 40 to regard it as a member of her family. "Something's 4 ," said Judy. I reached over and picked up the puppy. My 42 sank inside my chest when I saw the, little puppy had a cleft lip(唇腭裂) and could not 43 its little mouth. We had gone through this once before last year with 44 0ne of our cockers. That experience me when the puppy died and I had to bury it. really 45 3I.A.in B.on C.at D.to
  32. A. volunteer . B. dentist C. veterinarian D. doctor
  33.A.puppies B.cats C.pandas D.tigers
  34.A.hair B.color C.style D.size
  35.A.get up B.come up C.wake up D.call up
  36.A.Though B.lf . C.Then D.As
  37.A.sixth B.fifth C.six D.five
  38.A.case B.basket C.bag D.cage
  39.A. care B. nurse C. feed D. raise B. realized C. disliked D. replied
  40. A. refused

  26.
4I.A.matter B.goal C.trouble D.wrong
  42.A.head B.mind C.heart D.finger B. open C. chew D. drop
  43.A.close
  44.A. other B. each C. the other D. another
  45.A. broke B. hurt C. caused D. created '六.阅读理解 (共 15 小题, ii 30 分, 其中第一节 10 小题, jj 20 分;第二节 s 小题, ii io 分) 第一节: i~读-F 列短文,从每题所给的四个选项 (A. B. C. D)中选 Wi 最佳选项。 A A long time ago, on the coast of China, there lived a family of fisherman. The youngest boy was called Xie Rui. He was a kind boy and a clever fisherman. One day he went out in his boat and threw out his net. He didn't catch any 'fish instead he caught a great tortoise. It had a large hard sell, a funny old-man face and a tiny tail. Now, although its face looked old, this tortoise_was only a youngster. Xie Rui knew that the tortoise was no older than he; and he also knew that Chinese tortoises lived for a thousand years. So, he thought to himself, "Why should I kill it, when there are .plenty of fish for me to eat? After all, it's got about another nine hundred and eighty years to live yet. It would be cruel to kill it now." So Xie Rui threw the tortoise back into the sea-and went on fishing. After he made his catch he felt drowsy. So he lay down in his boat in the hot summer sun and went off to sleep. As he slept a beautiful girl came up from under the waves. She climbed into the boat and woke Xie Rui with a touch of her hand. He looked at her still dazed e 头昏的)with sleep. "I am the daughter of the Sea God," she said, " and I live in the Dragon Palace beyond the sea. I was the tortoise you threw back, for my father sent me to see what you would do. Now my father has sent for (invited) you. If you learn to love me, we shall be married and live in happiness for a thousand years in the Dragon Palace." But Xie Rui refused the girl's invitation when he 'thought of his old parents who lived on him.
  46. How old was the tortoise Xie Rui thought?, A. About eighty years old. B. One thousand years old. C. Less than twenty years old. D. Nine hundi I and eighty years old.
  47. Which of the following is the closest in meaning . owsy"? A.寒冷的 B:瞌睡的 C.潮湿的 . D.厌烦的
  48. Why did Xie Rui let the tortoise go?'Because it A. wasn't a fish B. was too old to eat C. was too big for the boat D. still had many years to live
  49. How was the tortoise caught on Xie Rui's net? . A. By accident. B. As planned by the Sea God. C. It was too slow. D. Xie Rui was a clever fisherman.
  50. Why didn't Xie Rui go with the beautiful daughter of the Sea God? ' A. Because he didn't like a tortoise as wife. B. Because he was afraid to live in the Dragon Palace. C. Because he needed to support his family. D. Because he preferred money to a wife. B
Long ago, a climber was struggling up the Brocken Mountains in Germany. The weather was wet and gloomy, and he was alone. Suddenly, he saw a gigantic (huge) figure looming out of the mist (fog). According to the old story, he was so frightened he stepped back and fell off the mountain. What did he really see? It was his own shadow. Brocken specters-named for this story-are shadows cast in fog. If you stand on high ground, with your back to the sun, and look down into a fog filled valley, you may see a Brocken specter. It may be huge: specters up t0 60m long have been reported. You may see a halo (circle) of light-called a glory-around the. head of your Brocken specter. Here's something strange though. If a row of people stand looking down at their Brocken specters, they can all see each other's shadows. However, each person can only see his or her own glory.
  51. What is the Brocken specter? A. A ghost. B. Mountain fog. C. Something imagined. D. Shadow onto mist.
  52. If a row of people look at their Brocken specters they will see A. only their own shadow B. everyone's shadow but only their own with a halo C. everyone's shadow without halos D. everyone's shadow with halos
  53. What does "glory' mean in the text? A. Halo. B. Light. C. Shinning. D. Ghost.
  54. Why did the climber fall from the mountain? Because he . A. slipped on wet rocks B. lost his way in the fog C. saw a dark shape with a glory D. was frightened by his own shadow
  55. If you want to see a Brocken specter, you need to _ A. believe in ghosts B. have a rich imagination C. climb a foggy mountain D. stand above a misty valley with your back to the sun 第二节: Bob. Alice. Mathew. Victoria. Simon 五人分别想找 i:k-所适~-自己的大学 a 请仔 细 l~读 56-60,及阅读 T 面学校的介绍选项 (A. B. C. D. E 和 F),选出符合各人需求的选项,其
  56. Bob would like to study in a university which is strong in science subjects. He is especially interested in math and hopes to become a teacher of math in a high school after he graduates from the university.
  57. Alice wants to find a university where there are many student activities organized by students themselves, and students treat each other like family members. She also hopes that the living cost there is low.
  58. Mathew hopes to study in a university which pays particular attention to the training of students for practical work. He wants to live on campus to find more time for his studies. During the weekends, however, he hopes he can enjoy the exciting and important events that take place in the city.
  59. Victoria doesn't like the busy city life, and she wants to find a university outside the city. She hopes to make friends with students from different parts of the world.
  60. Simon would like to study in a university in London. Besides theoretical(理论 rYJ) work, he hopes to get some practical experience from some of the course teachers. He doesn't care much
about the social life of the university. A. The university is in Leeds and is well-known for preparing students for the practical work. Many courses are work-related and students leam by doing things. The city has lots of bars, theatres and cinemas, which are all right on the university's doorstep. B. Students come to the university for the quality of teaching it offers. People in the university, students and teachers alike, are friendly and help each other whenever there are problems. There are many student activities on campus. The cost per year is only $5,0
  00. C. Teachers at this university have wide experiences in practice and they all have worked in their own fields for many years. However, the social event is limited because the students there don't live on campus, and most of them travel to college by car or train from outside London. D. The university has the smallest student population which is made up of the students from different countries throughout the world. The campus is beautiful but quite far from the city, so you have to use buses or taxis if you don't have a ca
 

相关内容

2011年杭州市各类高中招生文化模拟考试英语

   2011 年杭州市各类高中招生文化模拟考试 英语 考生须知: 考生须知: 1、本试卷满分 120 分,考试时间 100 分钟。 2、答题前,在答题纸上写姓名、学校,并填涂考号(学号) 。 3、必须在答题纸的对应答题位置答题,写在其他地方无效。1 至 60 小题在答题纸上涂 黑作答,答题纸答题方式详见答题纸上的说明。 4、做听力题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有一分钟的时间将试卷 上的答案转涂到答题纸上。 5、考试结束后;试卷和答题纸一并上交。 试 题 卷 听力部分(25 分) ...

2009年杭州市各类高中招生文化考试英语试题及答案

   www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1 ...

2009年杭州市各类高中招生文化考试英语试题及答案

   www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! www.xkb1 ...

杭州市各类高中招生英语考试

   2006 年杭州市各类高中招生考试 英 语 考生须知: 考生须知: 1,满分 120 分,考试时间 100 分钟. 2,答题前,在答题卡上和答题卷的密封区内涂,写校名,姓名和准考证号. 3,必须在答题卷的答题位置答题,写在其它地方无效.1 至 55 小题在答题卡上涂黑 作答,答题卡答题方式详见答题卡上的说明. 4,做听力题时,先将答案划在试题卷上,录音内容结束后,你将有一分钟的时间将试 卷上的答案转涂到答题卡上. 5,考试结束后,试题卷和答题卷一并上交. 试题卷 I.听力部分(20 分) 一 ...

2011年6月大学英语四级考试全真预测(一)

   2010 年 6 月大学英语四级考试全真预测 (一) 妖妖 2010 年 04 月 28 日 10:42 来源:未知 点击 Part IWriting(30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic 2209 次 Occupation. Choosing an Occupation You should write at least 120 ...

2011年全国硕士研究生入学统一考试英语

   2011 年全国硕士研究生入学统一考试英语(一)考试大纲》 在同学们的千呼万唤中,《2011 全国硕士研究生入学统一考试英语(一)考试大纲》终于与同学们见 面了,万学 "海文根据 2011 年考研英语大纲与 2010 年考研英语大纲的对比,对 2011 年考研英语(一)的 考查要求和内容进行了全面分析。 2011 年全国硕士研究生入学统一考试《英语(一)考试大纲》与去年相比没有任何变化。总体来说, 研究生入学英语考试的主要测评目标仍分为语言知识和语言技能,2011 年的新大纲也保持了这一持续 ...

2011年全国硕士研究生入学考试英语(二)参考答案

   2011 年考研英语 二)参考答案 年考研英语(二 参考答案 2011 年 01 月 17 日 16:57 来源:跨考教育 答案非官方, 答案非官方,仅供参考 选择题: 1~5ACBDD 6~10BACCA 11~15DBACA 16~20CDACD 21~25BBDAA26~30DBCBB 31~35BDCDB36~40DCBAC 41~45EDCFG 46 翻译:有谁会想到,在全球范围内,IT 行业产生的温室气体跟全球航空公 司产生的一样多?占二氧化碳总排量的 2%.很多日常工作对环境造 ...

2011年广州市英语听说模拟考分组平均分(两位小数)

   英语口语2011年分组平均分 分组 1 1 1 1 7 1 1 1 7 7 1 2 1 7 2 2 3 2 2 1 3 3 2 1 2 2 2 3 4 2 3 7 7 7 4 7 5 4 4 2 3 4 4 4 3 7 4 3 4 2 3 4 4 3 4 中学名称 广州市执信中学 华南师范大学附属中学 广东实验中学 广州市第二中学 华南师范大学附属中学其他 广东广雅中学 广州市第六中学 1合计 海珠区普高社会人员 社会人员(普高) 广东仲元中学 广州市铁一中学 广州市第七中学 广州市萝岗区普 ...

2011年高考英语短文写作冲刺宝典

   2011 年高考英语短文写作冲刺宝典 内容提要: 内容提要: 1. 备战 2011:高考英语短文写作经典模版 : 2. 2011 高考英语短文写作背诵范文 3. 全国各地高考英语短文写作真题精选(含答案) 全国各地高考英语短文写作真题精选(含答案) 备战 2011:高考英语短文写作经典模版 高考英语作文模版:对比观点题型 (1) 要求论述两个对立的观点并给出自己的看法。 1. 有一些人认为。。 。 2. 另一些人认为。。 。 3. 我的看法。。 。 The topic of ①(主题)is ...

2011年中考英语考纲??单词、词组默写

   P107+108 页。 初三英语考纲词汇默写 中文+词性 能够;有能力的 adj. 能力;才能 n. 关于 prep. 大约;到处;四处 adv. 在……上面 prep. 在国外 adv. 接受;认可 v. 令人惊讶的 adj. 车祸,事故;意外的事 n. 精确地 adv. 加;增加 n. 地址 n. 英文 中文+词性 得到;实现 v. 穿过;横过 prep. 扮演 v. 行动 n. 积极的;主动的 adj. 活动 n. 男演员 n. 女演员 n. 加上 v. 活着的 adj. adj.1、 ...

热门内容

青岛大学外语学院英语系简介

   青岛大学外语学院英语系简介 青岛大学外语学院英语系的前身为成立于 1985 年的青岛大学外文系,2002 年 9 月,外语学院成立后,外文系改名为外语学院英语系。现有外国语言学及应 用语言学硕士研究生和英语语言文学本科生以及全国英语专业自学考试助学班 三个办学层次。在校硕士研究生、全日制本科生、留学生、自考生以及夜大学生 近 700 人。师资力量雄厚,现有教师 24 人,其中教授 7 名、副教授 9 名、讲师 8 名;教师中,硕士研究生导师 12 名,具有博士学位者 5 人,在读博士 2 名 ...

3B牛津小学英语单词及句型

   牛津小学英语 3B unit 1 单词 序号 1 2 3 4 5 6 7 8 单词 school bag ? storybook crayon copybook tape stapler toy train knife 重点句型 What’s this/that on …? What’s this/that in English? It’s … 其他句型 What’s in my school bag? ? ? 音标 n "
  • 牛津英语
  • 阅读全文

    2010年全国自考英语(二)模拟试卷(四)及答案

       更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 2010年全国自考英语(二)模拟试卷(四) 一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)从下列各句四 个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。 1. Since the bosses cannot do profit, workers have an edge. A. with B. C. D ...

    电大??开放英语2答案(含记录卡答案)作业答案1~4(自己整理)[1]

       学前准备参考答案 1.B 2. B 3. C 4. C 5. C 6. C 7. C 8. A 9. C 10. C 学习记录卡 1 1.规则动词:talk talked work worked 不规则动词:do did Buy bought Tom went to see his parents in the country. 否定句:Tom did’t go to see his parents in the country. 疑问句:Did Tom go to see his pare ...

    大学英语II第2次作业

       本次作业是本门课程本学期的第 2 次作业,注释如下:大学英语 II 第 2 单元 作业题 一、单项选择题(只有一个选项正确,共 40 道小题) 1. We are going to have another heat wave. [本题 2 分] (A) Oh, no (B) I don’t (C) No, we don’t (D) No, you can’t 你选择的答案: A [正确] 正确答案:A 解答参考:[第二单元]A 当对方说“又有一 段炎热期即将来临”的时候,如果你听到消息后 ...