专业引领 打造一流团队 特色办学 培育世纪英才
高三教学质量调研
英语试题
20
  11.02
注意事项: 注意事项
  1. 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第Ⅰ卷 1 至 12 页。第Ⅱ卷 13 至 16 页。满分为 150 分,考试用时 120 分钟。
  2. 答题前,考生在答题卡和试卷规定位置务必用直径
  0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名、 准考证号填写清楚。
  3. 选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用 橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,在试题卷上作答无效。
  4. 第Ⅱ卷必须用
  0.5 毫米黑色签字笔作答, 答案必须写在各题目的指定位置。答题时不能使用 涂改液、胶带纸或修正带。
三部分, 第Ⅰ卷(三部分,共 105 分) 三部分
第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一部分 该部分分为第一、第二两节。注意: 回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束 前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题
  1.5 分,满分
  7.5 分) 听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。
  1. Which language does Mary speak well? A. Chinese. B. English. C. Japanese.
  2. What probably caused the man’s stomachache? A. The cold. B. The medicine. C. The sea food.
  3. What does the man mean? A. Edward will be here on time. B. Nobody will come on time. C. Edward will get the job.
  4. Where will the woman go for her holiday? A. The seaside. B. The countryside. C. The city center.
  5. What are the speakers talking about? A. Hobbies. B. Jobs. C. Courses. 第二节(共 15 小题;每小题
  1.5 分,满分
  22.5 分) 听下面五段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段对话,回答第 6 至第 8 三个小题。
  6. How did the man get to South Lake? A. By bus. B. By car. C. By boat.
  7. Where did the man have picnic lunch? A. On Monkey Island. B. On Bird Island. C. On Snake Island.
因为专注
所以专业
因为专业
所以高效
专业引领 打造一流团队 特色办学 培育世纪英才

  8. When did the man get back home? A. At about 5:
  00. B. At about 7:
  00. C. At about 8:
  00. 听下面一段对话,回答第 9 至第 11 三个小题。
  9. Where does the conversation probably take place? A. In a restaurant. B. In a hotel. C. In a hospital.
  10. When will the woman come to stay? A. Next Thursday. B. Next Wednesday. C. Next Friday.
  11. What does the woman want? A. Two single rooms. B. One double room. C. One single room. 听下面一段对话,回答第 12 至第 14 三个小题。
  12. What’s the woman normally like? A. Sad. B. Happy. C. Nervous.
  13. What is the woman’s problem? A. She lost her job. B. She wants a change. C. She needs to study.
  14. What does the man suggest the woman do? A. Apologize to the boss. B. Start her own business. C. Move to another city. 听下面一段对话,回答第 15 至第 17 三个小题。
  15. What season is it probably now? A. Summer. B. Autumn. C. Spring.
  16. Why did the woman come here? A. To visit John. B. To attend a wedding. C. To teach skating.
  17. Where does the man work now? A. At Bank of America. B. At a radio station. C. In a gym. 听下面一段独白,回答第 18 至第 20 三个小题。
  18. When did the speaker write her first novel? A. At age
  4. B. At age
  5. C. At age
  6.
  19. Where did the speaker get the idea for Harry Potter? A. On a train. B. At her home. C. In her office.
  20. Why did the speaker prefer to write in cafes? A. It was safer there. B. It was quieter there. C. It was warmer there. 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第二部分 第一节:语法和词汇(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 例:It is generally considered unwise to give a child he or she wants. A. however B. whatever C. whichever D. whenever 答案是 B。
  21. ?Do you like cooking, Sally? . Luckily I’ve never had to worry about it. ?
因为专注
所以专业
因为专业
所以高效
专业引领 打造一流团队 特色办学 培育世纪英才
A. Never mind B. Not really C. I don’t agree D. You said it
  22. children believe they can succeed, they will never become totally independent. A. If B. Though C. Unless D. When
  23. We asked both Tonny and Jerry, but could offer any help. A. either B. all C. none D. neither
  24. ?Have you seen Jack recently? ?No. He for another company now. A. is working B. had worked C. worked D. was working
  25. Our car broke down suddenly and the heavy rain our helplessness. A. made out B. led to C. turned out D. added to hat she was wearing and tried on black silk one.
  26. She removed A. a; a B. the; the C. the; a D. a; the
  27. Some people try to knock me down, only me more determined to do better. A. to make B. makes C. having made D. made
  28. David won’t get lost?he has a good of direction. A. feeling B. idea C. experience D. sense diet is high in fat will put on weight quickly.
  29. People who seldom do sports or A. who B. whose C. which D. what
  30. Tom eagerly finished up was left of the chicken pie. A. what B. that C. which D. where
  31. Lily seems to know a lot about Hong Kong, but she has never been there. A. luckily B. strictly C. actually D. naturally
  32. ?Thank you for your coffee. ?But you it. A. didn’t drink B. aren’t drinking C. don’t drink D. hadn’t drunk
  33. The invention of artificial hearts marked a turning point in the battle heart disease. A. among B. for C. against D. between
  34. Before us lies the biggest room, with things like guns, dolls and old clothes. A. filling B. filled C. being filled D. having been filled
  35. If people eat natural poisons by mistake, they go to hospital without delay. A. would B. can C. may D. must 第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 36~55 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最佳 选项,并在答题卡上将该项涂黑。 It was a cold winter’s night when I stopped for gas on my way home from work. I was tired and had a slight 36 . I worked in a 37 doctor’s office and this was one of those days when the unexpected happened, making the schedule run 38 than usual. It seemed I was going to be late 39 home and my husband, being the 40 person, would be ready to pronounce me late once again. Maybe 41 I hurried, I could still make it home. for my gas when I noticed an older couple at the counter. I heard I was heading inside to 42 them asking for 43 to the local hospital. It was the same hospital that I had just 44 a few
因为专注
所以专业
因为专业
所以高效
专业引领 打造一流团队 特色办学 培育世纪英才
minutes ago. The young man at the counter was trying to be 45 in explaining how to get there, with two other people making 46 . One of them was 47 trying to give them a whole different route back. It was then that I walked over to the couple and said, “Would you like to follow me to the 48 ?” A look of 49 crossed the woman’s face. since I had just made up my mind to do “I’m going right by there,” I said, which wasn’t a(an) 50 51 that. I got in my car and began the journey back. I was trying to watch to be sure they were right 52 me. It took only fifteen minutes to get there as rush hour traffic was beginning to 53 . I felt better than I had all day and my headache was nearly gone. Later, as I arrived home, my husband 54 , “So you aren’t ever late any more.” I said, “Sometimes it’s 55 to be late.”
  36. A. break B. fever C. cold D. headache
  37. A. foreign B. common C. busy D. noisy
  38. A. earlier B. later C. easier D. simpler
  39. A. getting B. cooking C. calling D. working
  40. A. tough B. punctual C. generous D. careful
  41. A. as B. since C. while D. if
  42. A. pay B. change C. wait D. search
  43. A. opinions B. trouble C. directions D. money
  44. A. reached B. visited C. called D. left
  45. A. skilled B. helpful C. experienced D. active
  46. A. comments B. promises C. jokes D. offers
  47. A. only B. still C. even D. ever
  48. A. station B. office C. hospital D. hotel
  49. A. panic B. relief C. sadness D. peace
  50. A. duty B. fact C. reason D. lie
  51. A. partly B. properly C. exactly D. perfectly
  52. A. across B. before C. beside D. behind
  53. A. go up B. die down C. speed up D. turn down
  54. A. teased B. shouted C. burst D. laughed
  55. A. possible B. special C. good D. safe 第三部分:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 第三部分 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。
A
Public schools in Washington, D.C. provide students with musical instruments for free. When something goes wrong with an instrument, Charles West and Larry Jernigan do the repairs. Both men approach their work with a passion(激情). For them, it’s important that students have a joyful experience with music. The two have worked together for almost 20 years. This year alone, they’ve fixed about 450 instruments. Both men are musicians and music lovers, so learning to do repairs came naturally. “I have been a musician all my life.” says West. “I played in an orchestra here in the city. I majored in
因为专注
所以专业
因为专业
所以高效
专业引领 打造一流团队 特色办学 培育世纪英才
music in college. I played in an army band.” Jernigan’s musical interests are varied. “I was formerly trained in the piano and guitar. The alto sax, and the flute, I picked up while working here.” In addition to fixing instruments, the two also go to schools to instruct teachers and students on how to make minor repairs on their own. West believes if children start early and stay involved with music, it enriches other areas of their lives. “I see that in other kids. I see it in myself. I have seen it hundreds of times and it works,” he says. “They learn teamwork. They learn patience and respect.” But West has concerns about the future of music in the electronic age. “This instant age has taken away from the sit-down, the patience. And to learn to play an instrument, it takes patience, it takes diligence, it takes time.” Being able to enjoy music on the job is one of the benefits of the job. Both men agree their best rewards are the students’ performances.
  56. What’s the job of West and Jernigan at school? A. Teaching music. B. Writing music. C. Making musical instruments. D. Repairing musical instruments.
  57. They love the job because they can . A. earn more money B. learn repair skills C. enjoy music D. watch performances
  58. Which of the following is true of the two men? A. They have fixed 450 instruments in the past 20 years. B. They can play and repair musical instruments. C. Jernigan used to play in an army band. D. West was trained to play the piano.
  59. According to West, what can people learn from music? A. Teamwork and patience. B. The value of time. C. The truth of society. D. Diligence and confidence.
  60. What is mainly talked about in the text? A. How to repair musical instruments. B. Learning experiences of two repairmen. C. How to prepare a musical performance. D. The enjoyable job of two music lovers.
B
“Our aim is to take our art to the world and make people understand what it is to move,” said David Belle, founder of parkour(跑酷). Do you love running? It is a good exercise, yet many people find it boring. But what if making your morning jog a creative one? Like jumping from walls and gaps, and ground rolls? Just like the James Bond in the movie Casino Royale? Bond jumps down from a roof to the
over a
因为专注
所以专业
因为专业
所以高效
专业引领 打造一流团队 特色办学 培育世纪英才
windowsill and then runs several blocks over obstacles on the way. It is just because of Bond’s wonderful performances that the sport has become popular worldwide. Yes, that’s parkour, an extreme street sport aimed at moving from one point to another as quickly as possible, getting over all the obstacles in the path using only the abilities of the human body. Parkour is considered an extreme sport. As its participants dash around a city, they may jump over fences, run up walls and even move from rooftop to rooftop. Parkour can be just as exciting and charming as it sounds, but its participants see parkour much more than that. Overcoming all the obstacles on the course and in life is part of the philosophy(理念) behind parkour. This is the same as life. You must determine your destination, go straight, jump over all the barriers as i
 

相关内容

2011年济南市高三一模英语试卷及答案

   专业引领 打造一流团队 特色办学 培育世纪英才 高三教学质量调研 英语试题 2011.02 注意事项: 注意事项 1. 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第Ⅰ卷 1 至 12 页。第Ⅱ卷 13 至 16 页。满分为 150 分,考试用时 120 分钟。 2. 答题前,考生在答题卡和试卷规定位置务必用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名、 准考证号填写清楚。 3. 选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用 橡皮擦干净后,再选 ...

2011北京市朝阳区高三一模试卷(英语)

   全国特级教师网 www.tejijiaoshi.cn 北京市朝阳区高三年级第一次综合练习 北京市朝阳区高三年级第一次综合练习 朝阳区高三年级第 英语能力测试题 英语能力测试题 2011. 4 本试卷共 16 页,150 分。考试时长 120 分钟。考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上 作答无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、 ...

2011年广东各地一模英语作文试题及答案汇编

   2011 广东一模题作文及参考答案汇编 (2011佛山一模 第一节 基础写作(共1小题,满分 分) 佛山一模) 基础写作( 小题 满分15分 小题, 佛山一模 假设你是李华。最近,你的英国笔友Mike来信说他参军了。同时,他向你了解有关在中 国参军的要求以及你对参军的想法。请根据以下内容给Mike写一封回信。 [写作内容 写作内容] 写作内容 入伍条件: 入伍条件: 1. 年龄18?20岁 2. 身体健康 3. 身高:男, 1.62米以上;女, 1.60米以上 你的想法: 你的想法: 1. ...

2011海淀一模英语试题及答案

   海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分 ...

2011届上海市长宁区高三一模英语卷及答案

   上海市长宁区 2011 届高三一模英语试题 第 I 卷 (共 105 分) I. Listening Comprehension Section A: Short Conversations Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about wh ...

2007年青岛中考英语试卷及答案

   2007 年山东省青岛市中考英语试题 第一部分 听力测试(15 分)(略) 第二部分 笔试(85 分) 一, 语音(10 小题,每小题 0.5 分,共 5 分) 从每小题的 A,B,C,D 中选出与所给单词划线部分读音相同的单词. 16. any A.animal B. says C today D.and 17. become A. both B.hold C.cover D.over 18. through A. took B. food C. book D.good 19. break ...

2007年普通高等学校招生全国统一考试英语试卷及答案-重庆卷

   普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) 2007 年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) 英 语 一、听力(共三节,满分 30 分) 做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试题卷上 的答案转涂或转填到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 请听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试题卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小 题和阅读下一小题 ...

2007年普通高等学校招生全国统一考试英语试卷及答案-北京卷

   年普通高等学校招生全国统一考试(北京卷) 2007 年普通高等学校招生全国统一考试(北京卷) 英 语 第一卷(选择题 共 115 分) 第一部分:听力理解(共两节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话後有一道小题,从每题所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话後,你将有 10 秒中的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话你将听 一遍。 例:What is the man going to read? A.A ...

中考英语试卷及答案

   中考英语试卷及答案 本试卷由第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分组成, 六大题, 10 页, 共 考试时间为 l20 分钟.第Ⅰ卷(选择题,共 95 分) 一,听力测试部分(共三节,满分 25 分.) 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分.) 听下面 5 个问题,每个问题后 有三个答语,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项.听完每个问题后,你都有 5 秒钟的时间来作答和阅读下一小题.每个问题仅读一遍. 1.A.It's James. B.It's Bily'S ...

中考英语试卷及答案(word版)

   免费英语资源下载, 中学英语之家 免费英语资源下载,无需注册 无需点数 http://www.hsehome.net 初中毕业考试 英语试卷 英语试卷 得分 评卷人 第二部分 笔试部分 (90 分) 四个选项中, Ⅳ 单项选择 从 A、B、C、D 四个选项中,找出可以填入相应空白处 的最佳答案。 (共 的最佳答案。 ( 15 分,每小题 1 分) ) 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 小题号 答案序号 21 21. Morning, clas ...

热门内容

2009年北京中考英语试题及答案

   2009 年北京市高级中等学校招生考试 语言知识运用( 语言知识运用(共 28 分) 三、单项填空(共 16 分,每小题 1 分) 从下列各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 19. Mr. Wang is very friendly, and like him very much. A. we B. us C. our D. ours th 20. won the 100 gold at the Olympics for China? Zhang Yin ...

高二上册期末考试英语试题及答案

   高二上册期末考试 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 21.?You must obey every word of mine! ? I don’t? A. How if B. What if C. So what D. If only 22. Don’t worry, my dear. Help is always when you need it. A. at present B. in common C. ...

高三英语第一轮复习教案语法四(非谓语动词)

   非谓语动词(一)??分词 【基本概念 基本概念】 基本概念 1. 对英语动词的基本认识 英语中动词的语法作用同汉语区别很大. 动词除了在句子中充当谓语之外, 还常以非谓 语的形式充当其他的句子成分. 按照动词是否充当谓语, 我们可以把动词分为谓语动词和非 谓语动词两类.每一类动词所包含的主要语法知识如 下. 时态 (按高考要求共九个时态) 谓语动词 语态 (主动语态和被动语态) 语气 (陈述语气和虚拟语气) 主谓一致 动词 动词不定式 非谓语动词 分词 (现在分词和过去分词) 动名词 非谓语 ...

英语:Unit 7 How do you make a banana milk shake同步测控优化训练(人教新目标八年级上)

   www.zk5u.com www.zk5u.com 中考资源网 Unit 7 How do you make a banana milk shake?  温故知新 (课前预习类训练) Ⅰ.Fill the blank according to the word class.  (请将单词按下表分类并填入表格内。) 分 类 写出相关同类名词 再写出一个表格以外的同类词 饮料 drinks 水果 fruits 蔬菜 vegetables 肉类 meat 调料 ingredient 可 ...