2011 年全国职称英语模拟试题及答案理 年全国职称英语模拟试题 模拟试题及答案理 工类( 工类(A 级)
部分:词汇选项(第 ~ 第 1 部分:词汇选项 第
  1~15 题,每题 1 分,共 15 分) 个词或短语划有底横线, 个意义最为接近的选项。 下面每个句子中均有 1 个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定 1 个意义最为接近的选项。
  1.I can't put up with my neighbor's noise any longer,it'S driving me mad. A.tolerate B.generate C.reduce D.mensure
  2.Regular visits from a social worker can be of immense value to old people living alone. A.equal B.immediate C.moderate D.great
  3.He was rather vague about the reasons why he never finished school. A.bright B.unclear C.general D.bad
  4.I want to provide my boys with a decent education. A.special B.private C.general
D.good
  5.Sleep stairs can present a particular hazard to older people. A.picture B.danger C.evidence D.case
  6.Our arrangements were thrown into complete turmoil. A.doubt B.relief C.failure D.confusion
  7.Patricia stared at the other girls with resentment. A.love B.surprise C.anger D.doubt
  8.Your dog needs at least 20 minutes of vigorous exercise every day. A.energetic B.free C.physical D.regular
  9.I enjoyed the play-it had a clever plot and very funny dialogues. A.boring B.original
C.humorous D.long
  10.Lower taxes would spur investment and help economic growth. A.attract B.spend C.encourage D.require
  11.He demolished my argument in minutes. A.supported B.disproved C.disputed D.accepted
  12.The two banks have announced plans to merge next year. A.close B.sell C.break D.combine
  13.Her father was a quiet man with graceful manners. A.polite B.usual C.bad D.similar
  14.The project required ten years of diligent research. A.hardworking
B.social C.basic D.scientific
  15.He was kept in appalling conditions in prison. A.necessary B.terrible C.critical D.normal 部分:阅读判断(第 ~ 第 2 部分:阅读判断 第
  16~22 题,每题 1 分,共 7 分) 个句子, 请根据短文的内容对每个句子做出判断: 如果该句提供的是正确信息, 下面的短文后列出了 7 个句子, 请根据短文的内容对每个句子做出判断: 如果该句提供的是正确信息, 请选择 A;如果该句提供的是错误信息,请选择 B;如果该句的信息文中没有提及,请选择 C。 ;如果该句提供的是错误信息, ;如果该句的信息文中没有提及, 。 California Gives Green Light to Space Solar Power Energy beamed down from space is one step closer to reality,now that California has given the green light to an agreement that would see the Pacific Gas and Electric Company buy 200 megawatt (兆瓦)of power beamed down from solar-power satellites beginning in 20
  16.But some major chal lenges will have to be overcomed if the technology is to be used widely. A start-up company called Solaren is designing the satellites,which it says will use radio waves to beam energy down to a receiving station on Earth. The attraction of collecting solar power in space is the almost uninterrupted sunshine available in eosynchronous(与地球同步的)orbit.Earth-based solar cells,by contrast,can only collect sun. Light during daytime and when skies are clear. But space-based solar power must grapple(努力克服)with the high cost per kilogram of launching things into space,says Richard Schwartz of Purdue University in West Lafayette,Indiana, "If you're talking about it being economically viable or power of the Earth,it's a tough go."he says. Cal Boerman,Solaren's director of energy services,says the company designed its satellites with a view to keeping launch costs down."We knew we had to come up with a different,revolu-tionary design,"he says.A patent the company has won describes ways to reduce the system'Sweight,including using inflatable minors to focus sunlight on solar cells,so a smaller number cancollect the same amount of energy.
But using minors introduces other chaHenges,including keeping the solar cells from overhea-ting,says Schwartz."You have to take care of heat dissipation(散发)because you're now concen-trating a lot of energy in one place,"he says.According to the company's patent,Solaren's solarcells will be connected to radiators to help keep them cool. Though Boerman says the company believes it can make space-based solar power work,it is notexpecting to crowd out other forms of renewable energy. Laws in California and other states requireincreasing use of renewable energy in coming years,he points out."To meet those needs,we're go-ing to need all types of renewable energy sources,"he says.
  16.Solar-power satellites will use radio waves to beam energy down from space. A.Right B.Wrong C.Not mentioned
  17.Solaren is going to design 200 solar-power satellites. A.Right B.Wrong C.Not mentioned
  18.Space-based solar cells could collect solar power only when skies are clear. A.Right B.Wrong C.Not mentioned
  19.One advantage of space-based solar power system is that it is economical. A.Right B.Wrong C.Not mentioned
  20.Inflatable minors are used to reduce the space-based solar power system. A.Right
B.Wrong C.Not mentioned
  21.Space-based solar power will rule out other forms of renewable energy sources. A.Right B.Wrong C.Not mentioned
  22.Many countries will grant permission for the use of spaced-based solar power soon. A.Right B.Wrong C.Not mentioned 部分:概括大意与完成句子(第 ~ 第 3 部分:概括大意与完成句子 第
  23~30 题,每题 1 分,共 8 分) 项测试任务: 下面的短文后有 2 项测试任务: (
  1)第
  23~26 题要求从所给的 6 个选项中为第 2-5 段每段选择 1 个最佳标题; 第 ~ 个最佳标题; (
  2)第
  27~30 题要求从所给的 6 个选项中为每个句子确定 1 个最佳选项。 第 ~ 个最佳选项。 Natural Gas 1 Natural gas is produced from reservoirs deep beneath the earth's surface.It is a fossil fuel (矿物质燃料),meaning that it is derived from organic material buried in the earth millions of yearsago.The main component of natural gas is methane(甲烷). 2 The popularity and use of clean natural gas has increased dramatically over the past 50 years as pipeline infrastructure(基础设施)has been installed to deliver it conveniently and economically to millions of residential, commercial and industrial customers worldwide.Today,natural gas serviceis available in all 50 states in the U. , is the leading energy choice for fueling Americanhomes and idustries。 S. and More than 65 million American homes use natural gas. fact, In natural gas isthe most economical source for home energy needs, costing one-third as much as electricity.In addi-tion to heating homes,much of the gas used in the United States is used as a raw material to manu-facture a wide variety of products,from paint,to fibers for clothing,to plastics for heahhcare, con-puting and furnishings.Natural gas is also used in a significant number of new electricity-generating power plants.
3 Natural gas is one of the safest and cleanest fuels available.It emits less pollution than oth-er fossil fuel sources.When natural gas is burned,it produces mostly carbon dioxide(二氧化碳) and water vapor-the same substances emitted when humans exhale.Compared with some other fos-sil fuels,natural gas emits the least amount of carbon dioxide into the air when combusted(燃烧), making natural gas the cleanest burning fossil fuel of a
  11. 4 The United States consumes about one-third of the world'S natural gas output,making it the largest gas-consuming region in the world.The U.S.Department of Energy'S Energy Information Ad-ministration forecasts that natural gas demand will grow by more than 50 percent by 20
  25. 5 There are huge reserves of natural gas beneath the earth's surface.The largest reserves of natural gas can be found in Russia,West and North Africa and the Middle East.LNG(液化天然气)has been produced domestically and imported in the United States for more than four decades. Today,the leading importes of LNG are Japan,Korea,France and Spain.
  23.Paragraph
  2.
  24.Paragraph
  3.
  25.Paragraph
  4.
  26.Paragraph
  5. A.Popularity and use of natural gas B.Natural gas reserves and supply C.Natural gas prices D.Clean fuel of choice E.Disadvantages of natural gas F.Natural gas consumption
  27.Natural gas is stored deep.
  28.Natural gas is recognized as the most economical energy source.
  29.When manufacturing many products,people commonly use natural gas.
  30.It is estimated that by 2025 that natural gas demand in the United States will increase. A.over the past 50 years
B.beneath the earth surface C.by more than 50 percent D.for more than four decades E.as a raw material F.for home energy needs 部分:阅读理解(第 ~ 第 4 部分:阅读理解 第 3l~45 题,每题 3 分,共 45 分) 篇短文, 道题。请根据短文内容,为每题确定 个最佳选项。 下面有 3 篇短文,每篇短文后有 5 道题。请根据短文内容 为每题确定 1 个最佳选项。 第一篇 How the First Stars in the Universe Came into Existence How the first stars formed from this dust and gas has been a burning question for years,but a state-of-the-art computer simulation now offers the most detailed picture yet of how these first stars in the universe came into existence,researchers say. The composition of the early universe was quite different from that of today,and the physics that governed the early universe were also somewhat simpler.Dr.Naoki Yoshida and colleagues in Japan and the U.S.incorporated these conditions of the early universe,sometimes referred to as the "cosmic dark ages,"to simulate the formation of an astronomical object that would eventually shine its light into this darkness. The result is a detailed description of the formation of a protostar-the early stage of a massive primordial star of our universe, the researchers'computer simulation, and which has been called a "cosmic Rosetta Stone. "sets the bar for further investigation into the star formation process.The question of how the first stars evolved is so important because their formations and eventual explo-sions provided the seeds for subsequent stars to come into being. According to their simulation,gravity acted on minute density variations in matter,gases,and the mysterious"dark matter''of the universe after the Big Bang in order to form this early stage of a star-a protostar with a mass of just one percent of our sun.The simulation reveals how pre-stellar gases would have actually evolved under the simpler physics of the early universe to form this protostar. Dr.Yoshida's simulation also shows that the protostar would likely evolve into a massive star capableof synthesizing heavy elements,not just in later generations of stars,but soon after the Big Bang. "This geneal picture of star formation,and the ability to compare how stellar objects form in different time periods and regions of the universe,will eventually allow investigation into the originsof life and planets,"said Lars Hernquist,a Professor of Astronomy at Harvard University and a coauthor of this latest report."The abundance of elements in the universe has increased as stars haveaccumulated,"he says,"and the formation and
destruction of stars continues to spread these ele. ments further across the universe.So when you think about it.a11 of the elements in our bodies originally formed from nuclear reactions in the centers of stars,long ago." Their simulation of the birth of a protostar in the early universe signifies a key step toward theambitious goal of piecing together the formation of an entire primordial star and of predicting the massand properties of these first stars of the universe.More powerful computers,more physical data,andan even larger range will be needed for further calculations and simulations,but these researchers hope to eventually extend this simulation to the point of nuclear reaction in.itiation-when a stellar ob. ject becomes a true star. "Dr.Yoshida has taken the study of primordial star formation to a new level with this simulation,but it still gets us only to the halfway point towards our final goal.It is like laying the foundation of a skyscraper,"said Volker Bromm,Assistant Professor of Astronomy at the University of Tex. as,Austin and the author of a companion article."We must continue our studies in this area to un-derstand how the initially tiny protostar grows, layer by layer, eventually form a massive star. to Buthere, physics become much more complicated and the even more computational resources are needed."
  31.According to the first two paragraphs,the early universe. A.was governed by simpler physics B.got fewer stars shinning in it C.started over 13 billion year
 

相关内容

2011年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解4

   2011 年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解 4 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题, 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题,如需完整题库请登录 http://news.bangkaow.com 英语四级考试免费练习题 Now let us look at how we read. When we read a printed text, our eyes move across a page in short, jerky movement. We recognize words ...

2011年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解6

   2011 年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解 6 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题, 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题,如需完整题库请登录 http://news.bangkaow.com 英语四级考试免费练习题 Of the thousands of different kinds of animals that exist in the world man has learned to make friends with an enormous number. Some a ...

2011年职称英语全真模拟题_综合类_A级(二)_答案+解析

   新东方在线 [www.koolearn.com ] 2011 职称英语网络课堂电子教材系列 全真模拟试题 全国职称英语等级考试 全真模拟试题_综合类 全真模拟试题 综合类_A 级(二) 综合类 二 参考答案与解析 参考答案 1 D 14 C 27 A 40 A 53 B 2 D 15 C 28 C 41 A 54 A 3 A 16 A 29 B 42 D 55 C 4 B 17 B 30 F 43 B 56 B 5 B 18 A 31 A 44 A 57 D 6 B 19 B 32 B 45 ...

2011年全国职称英语模拟试题及答案理工类(A级)

   2011 年全国职称英语模拟试题及答案理 年全国职称英语模拟试题 模拟试题及答案理 工类( 工类(A 级) 部分:词汇选项(第 ~ 第 1 部分:词汇选项 第 1~15 题,每题 1 分,共 15 分) 个词或短语划有底横线, 个意义最为接近的选项。 下面每个句子中均有 1 个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定 1 个意义最为接近的选项。 1.I can't put up with my neighbor's noise any longer,it'S driving me mad. ...

A8国职称英语等级考试(理工类?A级专用)

   第一部分 2010?2007 年全国职称英语 等级考试试题及详解 2010 年度全国职称英语等级考试试卷 理工类 A 级 第 1 部分:词汇选项(第 1~15 题,每题 1 分,共 15 分) 下面每个句子中均有 1 个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定 1 个意义最为接 近的选项。 1.I can’t put up with my neighbor’s noise any longer,it’S driving me mad. A.tolerate B.generate C.redu ...

2010年中考英语模拟试题及答案--中考英语高分秘籍

   (一) 中考英语高分秘籍” “中考英语高分秘籍”打响英语攻坚战 创造中考涨分奇迹 方法精妙绝伦,效果立竿见影, 年中考战绩证明了的冲刺秘籍, 方法精妙绝伦,效果立竿见影,被 09 年中考战绩证明了的冲刺秘籍,被广大师生验证了的 闯关武器。 闯关武器。 稳拿高分, 中考英语高分秘籍” ” 稳拿高分, 中考英语高分秘籍”让你势在必得 决战中考, 中考英语高分秘籍” 决战中考, 中考英语高分秘籍”给你一臂之力 ” 冲刺名校, 中考英语高分秘籍” 冲刺名校, 中考英语高分秘籍”助你畅通无阻 ” “中 ...

2009年全国高考英语试题及答案-江苏卷

   年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 2009 年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 英 语 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 做题时,先将答案标在试卷上.录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上. 第一节( 小题; 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来 ...

2009年全国高考英语试题及答案-全国2

   2009 年普通高等学校招生全国统一考试考题卷 英 语 第一卷(选择题) 英语知识运用(共三节, 第一部分 英语知识运用(共三节,满分 50 分) 第一节 语音知识(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项, 并在答题卡上将该项涂黑. 例:have A. gave 答案是 C 1. July A. diary 2. medicine A. twice 3. seize A. neighbour 4. det ...

05-09年职称英语考试理工类(B级)试题及答案

   考试吧(Exam8.com)-第一个极力推崇人性化服务的综合考试网站! 2009 年全国职称英语考试理工类 B 级真题 第1 :词汇选项(第 1~15 题,每题 1 分,共 15 分) 词汇选项 下面每个句子中均有 1 个词或短语划有横线,请为每处划线 近的选项。 1 Would you please call my husband as soon as possible? A phone B visit C consult D invite 2 We had a long conversa ...

2011职称英语理工类A级B级词汇考试速查

   序号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 41 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 66 73 79 55 84 25 26 27 28 29 30 31 56 57 69 70 75 87 93 38 同义词 an improved a division an abundant adhere to attained assign anyway abilities barren before break consideration cha ...

热门内容

考博英语单词10000(完整版)

   abate v.减轻,减退;废除 aberrant a.畸变的;异常的;脱离常轨的 ablate v.切除,摘除 abortion n.流产,早产;(计划等的)失败,夭折 abrade v.擦伤;磨损 abscess n.脓肿 abstain v.戒、避免;弃权 abstinence n.节制;禁欲 absurd a.荒唐的 accent n.腔调,口音;重音,重音符号v.加重读 accessory n.附件,附属品;同谋,帮凶 a.附属的,附加的 accordance n.一致,给予 ac ...

新东方在线高二英语听说突破讲义

   新东方在线 [www.koolearn.com] 网络课堂电子教材系列 高二英语听说突破 高二英语听说突破讲义 英语听说突破讲义 听说突破 主讲: 主讲:周 巍 欢迎使用新东方在线电子教材 第一课 一、开场(自我介绍) Hello, I'm Jack, graduated from Second Foreign Language Institute, majored in tourism English, I'm a BBC, Beijing Born Chinese, I've been ...

初一英语试卷

   初一英语月考试卷 笔试部分 (80 分) 一、选出划线部分读音与其余三个不同的单词 (10 分) B. match C. maths D. grape ( D ) 1. A. than ( B ) 2. A. worry B. kilo C. cold D. clothes ( B ) 3. A. fun B. run C. music D. just ( D ) 4. A. grow B. large C. change D. vegetable ( C ) 5. A. tables B. ...

牛津英语高一下学期第一次月考试卷

   www.3edu.net 3edu 教育网,教学资源集散地,完全免费! 英 语 试 题 语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 21. This experiment turned out to be failure. but as we know, success often comes after failure. ..A. a; / ..A. possibl ...

职称英语考试高频词汇、短语、句型

   职称英语考试高频词汇推荐 序号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 单词 an abandon abbreviation abide (by) ability able abnormal aboard abolish abortion 词性 art. vt. n. vi. n. a. a. ad.& prep. vt. n. 词义 一(个);每一(个) 放弃;遗弃;丢弃 (用词首字母组成的)缩写 遵守、坚持 能力,本领才能,才识 有(能力、时间、知识等)做; 反常的,变态的 在 ...