广东省深圳市 2011 届高三第一次调研考试 英语试题 本试卷分选择题和非选择题两部分。满分 135 分,考试用时 120 分钟。 注意事项:
  1.答卷前,考生首先检查答题卡是否整洁无缺损,监考教师分发的考生信息条形码是否正 确;之后务必用
  0.5 毫米黑色字迹的签字笔在答题卡指定位置填写自己的学校、姓名和考生 号,同时,将监考教师发放的条形码正向粘贴在答题卡的贴条形码区,请保持条形码整洁, 不污损。
  2.选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。
  3.非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内 相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;请注意每题答题空间, 预先合理安排;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。
  4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将答题卡交回。 I.语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Where did all the tigers go? That’s what Indian Prime Minister Manmohan Singh wants to know. India’s Sariska Project Tiger Reserve, once home to 26 tigers, is now home to none. Singh has ordered a police investigation into the
  1,and created a new taskforce to save the 2 animals. Tigers are an endangered species(物种).Half of the world’s tiger 3 live in India. For years, tigers have been disappearing from India’s national parks, but Sariska may be the last straw. And the government has to 4 On Thursday, Singh held the first meeting of 5 officials, wildlife experts, and related leaders, aiming to 6 the nation’s remaining tigers, and to 7 a plan to keep them safe. It is not hard to guess why the tigers are disappearing. Poachers (偷猎者) can 8 the big cats for $ 50,000 each. Tigher skin and bones are popular in Chinese 9 . A single tiger tooth can fetch $ 1
  20. Recently, a group of poachers admitted killing ten tigers in Sariska and were 10 . “Indian tiger poaching is probably the 11 conservation problem in modern times.” said Belinda Wright, the bead of the Wildlife Protection Society of India. However, poaching isn’t the only 12 . Many poachers use advanced technologies, like night glassed and long ? range binoculars. Forest security officers are paid so 13 that few of them 14 to track down the preachers. Even if a security guard were to find a poacher, many carry only a stick to make him obey the law. Tiger fans hope that Singh’s plans mean end for the poachers and 15 for the endangered species.
  1.A.project B.disappearance C.reserve D.home
  2.A.dangerous B.huge C.rare D.fierce
  3.A.population B.percentage C.generation D.group
  4.A.care B.plan C.react D.wake
  5.A.business B.trade C.army D.forest
  6.A.ensure B.count C.keep D.feed

  7.A.come up with B.put up with C.catch up with D.go on with
  8.A.raise B.hunt C.sell D.shoot
  9.A.food B.tradition C.culture D.medicine
  10.A.found B.arrested C.prohibited D.controlled
  11.A.oldest B.hottest C.biggest D.latest
  12.A.problem B.worry C.crime D.factor
  13.A.commonly B.poorly C.slightly D.highly
  14.A.determine B.remember C.hesitate D.bother
  15.A.success B.lamp C.hope D.achievement 第二节 语法填空(共 10 小题;每小题
  1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的 词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为 16~25 的相应位置上。 Several times each year the Queen gives afternoon tea parties. But she simply sits beside a big silver plate, pouring cups of tea for everyone and 16 (skill) avoiding the cakes and sandwiches. At cocktail parities the Queen moves from group to group, chatting informally, and manages to make one glass of drink last 17 entire evening. Tours abroad are difficult because hosts seem to have a 18 (believe) that the warmth of their welcome must be shown with wonderful state banquets (宴会). But the Queen has perfected the art of appearing to enjoy her meal without actually eating much. During one visit 19 the Pacific islands of Tonga, a specially ? prepared dinner was arranged in her honor. The Queen looked uneasily at her plate 20 she discovered a whole roast pig was her serving. Then a turkey, some meat, an apple and bananas 21 (carry) in for each guest. But she depended 22 her old favorite trick of talking with her host, King Tupou IV, and carrying on a warm conversation. Sometimes the Queen will seem so carried away by foreign leader’s political chat 23 she simply never has time to finish a meal before it is time to get up and make her speech. She will lift her fork to swallow a mouthful, and then put 24 down again to make another point, leaving almost all of her meal 25 (touch). II 阅读(共两节,满分 50 分) 第一节 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。 A Whether it’s a carol (圣诞颂歌) service or an evening of karaoke down the pub many people will enjoy a good old singsong this Christmas. Singing aloud will not just lift the spirits ? it’s good for your physical health as well. Filling the lungs with air, increasing the heart rate and getting blood pumping round the body faster can all help our physical health. For the past few years Heart Research UK has been running a Christmas campaign aimed at getting people singing, simply for the benefit it can bring. The organizer of the campaign says singing is a safe, simple and social activity that everyone can enjoy. “Singing is linked to long life, stress reduction, and general health protection. It also brings a great amount of happiness. It is impossible to sing well with a long face because it affects your pitch (音高).” Professor Graham Welch, who leads the International Music Education Research Centre at the
University of London, has spent more than 30 years studying the effects of singing. He says that singing is a form of exercise. It means we’re also having a strong aerobe activity (有氧运动) when we’re singing, which results in increasing the feeling of pleasure while decreasing that of stress. “And communal singing ? like in a singing group, a church service or even a singsong in the pub, helps improve our sense of self ? respect. It increases our sense of satisfaction with ourselves, a greater sense of feeling included.” Helen Astrid, a singing teacher, also sees the great effects that singing brings. “It lifts us up on a spiritual level, it helps our self ? respect, and it’s great for all ages from small kids to grannies you can have a good sing and let your hair down.” But she warns people not to have too many beers or glasses of wine, though a glass may help them gather courage before taking to the stage during the holidays.
  26.Heart Research UK holds a campaign to . A.encourage people to sing for God at Christmas B.study the effects of singing on people C.get people to sing and improve their health D.bring happiness to people celebrating the holiday

  27.What are the benefits of singing according to Graham Welch? a.Singers living longer. b.Singers general health protection. c.Singers feeling happier. d.Singers stress reduced. e.Singers self-respect improved. A.a,b,c B.b,c,d C.c,d,e D.e,a,b,
  28.The underlined part “let your hair down” probably means . A.feel at ease B.protect yourself C.dress casually D.cover your nervousness
  29.What can we infer from the passage? A.Singing at Christmas is good for health. B.In a low mood one is not able to sing well. C.Experts have disagreements on singing. D.Singing is the same as other aerobic activities.
  30.Which is the best title of the passage? A.Karaoke-Best Place for Singing! B.Christmas-Best Time for Singing! C.Singing-Healthy but not Easy! D.For heath-Let’s Sing! B The good news is that James Cameron’s Avatar, his first big film since Titanic, 12 years ago, is a good film. The bad news-at least for Cameron is that his film is not the masterpiece he set out to make. Nobody spends so much money(more than £214 million) or spends so much time(the project started in 19
  95) to make just a good film. No, Cameron has intended to make a classic science-fiction epic(史诗)that will take its place along with Star Wars. The Matrix or his own Terminator films. But, amazingly enough, Avatar is so beautiful that it’s almost too rich to take in
and appreciate on one viewing. It’s not afraid of social and political comments, educating us in the evils(丑恶)of capitalism while entertaining us with the evils of capitalism. The curious thing about Avatar is that, for all of its advanced technological work, there is something out of date. The idea of humans using other bodies to travel in other worlds was an exciting concept for novelists and film-makers back in the 1990s. “Second Life” can be easily found in films of that decade. Avatar’s political idea also seems out of date. humans destroy things for short-sighted profits, and this has been going on all the time throughout the human history, hasn’t it? Undoubtedly, Cameron unbelievably succeeds in creating an extremely, beautiful world that nobody has ever seen. But this wonderful shell of beauty can’t make up Avatar’s lack of heart. In the past, Cameron could always mix big scenes with strong feelings. What’s missing here is the heart-breaking moment. The love story between Jake and Neytiri doesn’t take off the way. Jack and Rose did in Titanic. However, despite all these, we will be left with a film that’s no masterpiece, but still well worth seeing.
  31.Considering the money and time spent on it, Avatar . A.is far from really a good film B.invites a lot of bad review C.costs too much than it deserves D.needs more investment
  32.The following films are made by Cameron EXCEPT . A.Avatar B.The Matrix C.Terminator D.Titanic
  33.What’s the disadvantage of Avatar according to the passage? A.It entertains people without educating them. B.It doesn’t expose evils of capitalism. C.It lacks heart-breaking moment. D.It creates a world that doesn’t exist at all.
  34.According to the article, the author thinks that . A.Avatar is still the best of Cameron’s works B.Avatar is fearless when expressing its ideas C.good films should have big beautiful scenes D.Avatar provides new ideas about love and life
  35.What does the writer think of the film Avatar? A.It’s a masterpiece the has seen since Titanic. B.It’s a classic science-fiction epic like Star Wars. C.It’s a wonderful film with strong feeling. D.It’s a good science-fiction film worth seeing. C Several hundred strangers received “love letters” from a young man on the street. The letter was written and given out by Yang Yang, a student majoring in human resources at Chongqing University of Science and Technology, who hoped to show his disappointment with job hunting. Yang's story has captured media attention perhaps because it is similar to those of millions of recent graduates, who are seeking jobs and eking out meager livings in the country's wealthiest cities. They have diplomas rather than professional skills and scramble to metropolises in hopes of better lives only to find low-paying jobs and miserable living conditions. They are China's "ant tribe" 蚁族) a term coined by sociologist Lian Si in his 2009 book, Ant ( ,
Tribe, “Ther’re so similar to ants. They share small and narrow living areas. They’re intelligent and hardworking, yet anonymous and underpaid.” The term, sociologists have said, also speaks to their helplessness in a world governed by the law of the concrete jungle - only the strongest survive. A survey in Lian’s another book published this year, Ant Treibe II, found nearly 30 percent of “ants” are graduates of famous universities-almost three times last year’s percentage. Most had degrees in popular majors. In addition,
  7.2 percent of “ants” have at least a master’s degree compared to
  1.6 percent in 20
  09. An “ant's” average monthly salary is 1,904 yuan ($2
  86), with about 64 percent of them earning fewer than 2,000 yuan a month. Another survey in the 2010 Annual Report on the Development of Chinese Talent, released by the Social Sciences Academic Press in June, found more than 1 million “ants” live in big cities. “Most ants' are from rural(农村)families or small towns, and their experiences in ordinary universities didn't arm them well enough to fight with competitors in big cities' employment markets,” professor at Renmin University of China Zhang Ming said. The “ant t
 

相关内容

2011年广东各地一模英语作文试题及答案汇编

   2011 广东一模题作文及参考答案汇编 (2011佛山一模 第一节 基础写作(共1小题,满分 分) 佛山一模) 基础写作( 小题 满分15分 小题, 佛山一模 假设你是李华。最近,你的英国笔友Mike来信说他参军了。同时,他向你了解有关在中 国参军的要求以及你对参军的想法。请根据以下内容给Mike写一封回信。 [写作内容 写作内容] 写作内容 入伍条件: 入伍条件: 1. 年龄18?20岁 2. 身体健康 3. 身高:男, 1.62米以上;女, 1.60米以上 你的想法: 你的想法: 1. ...

2011海淀一模英语试题及答案

   海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分 ...

2010年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2010 年青岛市中考 英语试题 --(考试时间:90 分钟) 第一部分 听力测试(15 分) (略) 第二部分 笔试(85 分) 一、 语音(10 小题,每小题 0.5 分,共 5 分) 从每小题的 A、B、C、D 中选出与所给单词划线部分读音相同的单词。 16. any A.animal B. says C today D.and 17. become A. both B.hold C.cover D.over 18. through A. took B. food C. ...

2011年实用英语口语水平测试题及答案

   2011 年实用英语口语水平测试题及答案 Directions: Read the following 100 sentences or dialogues carefully. Choose the best answer for each blank and mark A, B, C or D. 仔细阅读下列题目,并从 A,B,C,D 四个答案中选出正确的选项. 1. --Shall I make you to eat? --Oh, yes, please. I"ve not ...

2011年实用英语口语水平测试题及答案

   http://www.514t.com 免费提供各种资格考试真题、模拟题、练习题、精选题及答案 2011 年实用英语口语水平测试题及答案 Directions: Read the following 100 sentences or dialogues carefully. Choose the best answer for each blank and mark A, B, C or D. 仔细阅读下列题目,并从 A,B,C,D 四个答案中选出正确的选项. 1. --Shall I ma ...

青岛中考英语试题及答案

   二○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 ○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英语试题 (考试时间:120 分钟;满分:105 分) 友情提示:Hi,亲爱的同学,欢迎你参加本次考试,祝你答题成功! 1.请务必在指定位置填写座号,并将密封线内的项目填写清楚。 2.请将第一卷的 1?50 小题的答案涂在答题卡上。请将第 IV 大题的答案写在 第二卷的相应位置上。 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试 (25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 秒钟的时间完 ...

2010年陕西中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2009年广东高考英语试题及答案[2]

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 绝密★启用前 试卷类型:A 2009 年普通高等学校招生全国统一考试 广东卷 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷 广东卷) 英 语 语言知识及应用(共两节 共两节。 Ⅱ 语言知识及应用 共两节。满分 35 分) 第一节 完形填空(共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 21~30 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答 ...

2008年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2008 年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英 语 试 题 (考试时间:120 分钟,满分:105 分) 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试(25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 秒钟的时间完成有关小题和阅读下 一小题。 (共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 1. A.I got it for my birthday. B.It cost me two hundred yuan. C.Thanks a lot. 2. A.Sorry ...

2009年全国高考英语试题及答案-全国2

   2009 年普通高等学校招生全国统一考试考题卷 英 语 第一卷(选择题) 英语知识运用(共三节, 第一部分 英语知识运用(共三节,满分 50 分) 第一节 语音知识(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项, 并在答题卡上将该项涂黑. 例:have A. gave 答案是 C 1. July A. diary 2. medicine A. twice 3. seize A. neighbour 4. det ...

热门内容

高中英语单词2-5册(绝对有用)

   高中英语单词 第二册 1) cultural adj. 文化的 2) relic n 遗物;遗迹;纪念物 3) remain vi 保持;仍是 4) state n 国家;政府;州;状态 5) rare adj. 稀罕的;稀有的;珍贵的 6) dynasty n 朝代;王朝 7) vase n 花瓶;瓶 8) belong vi 属于;为……的一员 belong to 属于 9) amber n 琥珀 adj. 琥珀制的;琥珀色(黄色)的 10) melt vt. & vi. (使) ...

五年级英语上册lesson34内容分析教案

   小学五年级英语上册 lesson34 内容分析教案 Unit 6 Lesson 34 一、教学内容与分析 1. Just practise 本部分的内容设计,旨在强化操练本单元的句型,同时扩展词汇。结合实物和 图片, 给学生提供更多的运用语言的机会。 内容主要包括?些餐具和食品的名称。 通过学习,使学生能够听、说、认读下列句子: Whose spoon is this? It's Lisa's. Is this/that Peter's pizza/ice-cream? No, it isn ...

电大英语I(1) 0601

   试卷代号 :2 4 20 中 播电 央广 视大学20-20 学年度第一学期“ 05 06 开放专科” 期末考试 各专业 英语 I ) 试题 ( 1 20 0 6年 1 月 注 意 事 项 一、      将你的学号、 姓名及分校( 工作站) 名称填写在答题纸的规定栏 内。考试结束后 , 把试卷和答题纸放在桌上。试卷和答题纸均不得 带 出考场。监考人收完考卷和答题纸后才可离开考场。 二、      考试第一部分为听力理解, 每道题读两遍 , 请抓紧时间读题、 做 题 和检查 。 三、      ...

地道英语

   1. I wasn't born yesterday.(我又不是三岁小孩) 2. How do I address you?(我怎么称呼你) 3. She turns me off.(她使我厌烦。) 4. So far so good.(目前为止,一切都好。) 5. Be my guest.(请便、别客气) 6. That was a close call.(太危险了/千钧一发) 7. Far from it.(一点也不。) 8. It's a pain in the neck[麻烦的事(人) ...

外研英语必修二module1教案

   Module 1 Our Body and Health Habits I. 教学内容分析 本模块的话题围绕生活习惯、 饮食起居、 健身运动和疾病症状等的英语表 达而展开, 进而介绍了一些国家的医疗保健情况, 从而使学生树立和养成爱好 体育锻炼、 注意身体健康的意识和习惯。 指导学生学会表达自己的见解和观点, 通过进一步的讨论使学生明白什么样的生活习惯才是健康的。 Introduction 这一部分先复习和学习与饮食、健康相关的词汇,通过 Activity 2 的活动进行巩固;接着列举了一些 ...