2011 年研究生考试英语 一)试题及答案 年研究生考试英语(一 试题及答案
Section I Use of English Directions: Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark [A], [B], [C] or [D] on ANSWER SHEET
  1. (10 points) Ancient Greek philosopher Aristotle viewed laughter as “a bodily exercise precious to health.” But some claims to the contrary, laughing probably has little influence on physical filness Laughter does short-term changes in the function of the heart and its blood vessels, heart rate and oxygen consumption But because hard laughter is difficult to , a good laugh is unlikely to have benefits the way, say, walking or jogging does. , instead of straining muscles to build them, as exercise does, laughter apparently accomplishes the , studies dating back to the 1930’s indicate that laughter. muscles, Such bodily reaction might conceivably helpthe effects of psychological stress.Anyway,the act of laughing probably does produce other types of feedback,that improve an individual’s emotional state. one classical theory of emotion,our feelings are partially rooted physical reactions. It was argued at the end of the 19th century that humans do not cry they are sad but they become sad when te tears begin to flow. Although sadness also tears,evidence suggests that emotions can flow muscular responses.In an experiment published in 1988,social psychologist Fritz.
  1.[A]among [B]except [C]despite [D]like
  2.[A]reflect [B]demand [C]indicate [D]produce
  3.[A]stabilizing [B]boosting [C]impairing [D]determining
  4.[A]transmit [B]sustain [C]evaluate [D]observe
  5.[A]measurable [B]manageable [C]affordable [D]renewable
  6.[A]In turn [B]In fact [C]In addition [D]In brief
  7.[A]opposite [B]impossible [C]average [D]expected
  8.[A]hardens [B]weakens [C]tightens [D]relaxes
  9.[A]aggravate [B]generate [C]moderate [D]enhance
  10.[A]physical [B]mental [C]subconscious [D]internal
  11.[A]Except for [B]According to [C]Due to [D]As for
  12.[A]with [B]on [C]in [D]at
  13.[A]unless [B]until [C]if [D]because
  14.[A]exhausts [B]follows [C]precedes [D]suppresses
  15.[A]into [B]from [C]towards [D]beyond

  16.[A]fetch [B]bite [C]pick [D]hold
  17.[A]disappointed [B]excited [C]joyful [D]indifferent
  18.[A]adapted [B]catered [C]turned [D]reacted
  19.[A]suggesting [B]requiring [C]mentioning [D]supposing
  20.[A]Eventually [B]Consequently [C]Similarly [D]Conversely Section II Reading Comprehension Part A Directions: Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing [A], [B], [C] or [D]. Mark your answers on ANSWER SHEET
  1. (40 points) Text 1 The decision of the New York Philharmonic to hire Alan Gilbert as its next music director has been the talk of the classical-music world ever since the sudden announcement of his appointment in 20
  09. For the most part, the response has been favorable, to say the least. “Hooray! At last!” wrote Anthony Tommasini, a sober-sided classical-music critic. One of the reasons why the appointment came as such a surprise, however, is that Gilbert is comparatively little known. Even Tommasini, who had advocated Gilbert’ s appointment in the Times, calls him “an unpretentious musician with no air of the formidable conductor about him.” As a description of the next music director of an orchestra that has hitherto been led by musicians like Gustav Mahler and Pierre Boulez, that seems likely to have struck at least some Times readers as faint praise. For my part, I have no idea whether Gilbert is a great conductor or even a good one. To be sure, he performs an impressive variety of interesting compositions, but it is not necessary for me to visit Avery Fisher Hall, or anywhere else, to hear interesting orchestral music. All I have to do is to go to my CD shelf, or boot up my computer and download still more recorded music from iTunes. Devoted concertgoers who reply that recordings are no substitute for live performance are missing the point. For the time, attention, and money of the art-loving public, classical instrumentalists must compete not only with opera houses, dance troupes, theater companies, and museums, but also with the recorded performances of the great classical musicians of the 20th century. There recordings are cheap, available everywhere, and very often much higher in artistic quality than today’s live performances; moreover, they can be “consumed” at a time and place of the listener’s choosing. The widespread availability of such recordings has thus brought about a crisis in the institution of the traditional classical concert. One possible response is for classical performers to program attractive new music that is not yet available on record. Gilbert’s own interest in new music has been widely noted: Alex Ross, a classical-music critic, has described him as a man
who is capable of turning the Philharmonic into “a markedly different, more vibrant organization.” But what will be the nature of that difference? Merely expanding the orchestra’s repertoire will not be enough. If Gilbert and the Philharmonic are to succeed, they must first change the relationship between America’s oldest orchestra and the new audience it hops to attract.
  21. We learn from Para.1 that Gilbert’s appointment has [A]incurred criticism. [B]raised suspicion. [C]received acclaim. [D]aroused curiosity.
  22. Tommasini regards Gilbert as an artist who is [A]influential. [B]modest. [C]respectable. [D]talented.
  23. The author believes that the devoted concertgoers [A]ignore the expenses of live performances. [B]reject most kinds of recorded performances. [C]exaggerate the variety of live performances. [D]overestimate the value of live performances.
  24. According to the text, which of the following is true of recordings? [A]They are often inferior to live concerts in quality. [B]They are easily accessible to the general public. [C]They help improve the quality of music. [D]They have only covered masterpieces.
  25. Regarding Gilbert’s role in revitalizing the Philharmonic, the author feels [A]doubtful. [B]enthusiastic. [C]confident. [D]puzzled. Text 2 When Liam McGee departed as president of Bank of America in August, his explanation was surprisingly straight up. Rather than cloaking his exit in the usual vague excuses, he came right out and said he was leaving “to pursue my goal of running a company.” Broadcasting his ambition was “very much my decision,” McGee says. Within two weeks, he was talking for the first time with the board of Hartford Financial Services Group, which named him CEO and chairman on September
  29.
McGee says leaving without a position lined up gave him time to reflect on what kind of company he wanted to run. It also sent a clear message to the outside world about his aspirations. And McGee isn’t alone. In recent weeks the No.2 executives at Avon and American Express quit with the explanation that they were looking for a CEO post. As boards scrutinize succession plans in response to shareholder pressure, executives who don’t get the nod also may wish to move on. A turbulent business environment also has senior managers cautious of letting vague pronouncements cloud their reputations. As the first signs of recovery begin to take hold, deputy chiefs may be more willing to make the jump without a net. In the third quarter, CEO turnover was down 23% from a year ago as nervous boards stuck with the leaders they had, according to Liberum Research. As the economy picks up, opportunities will abound for aspiring leaders. The decision to quit a senior position to look for a better one is unconventional. For years executives and headhunters have adhered to the rule that the most attractive CEO candidates are the ones who must be poached. Says Korn/Ferry senior partner Dennis Carey:”I can’t think of a single search I’ve done where a board has not instructed me to look at sitting CEOs first.” Those who jumped without a job haven’t always landed in top positions quickly. Ellen Marram quit as chief of Tropicana a decade age, saying she wanted to be a CEO. It was a year before she became head of a tiny Internet-based commodities exchange. Robert Willumstad left Citigroup in 2005 with ambitions to be a CEO. He finally took that post at a major financial institution three years later. Many recruiters say the old disgrace is fading for top performers. The financial crisis has made it more acceptable to be between jobs or to leave a bad one. “The traditional rule was it’s safer to stay where you are, but that’s been fundamentally inverted,” says one headhunter. “The people who’ve been hurt the worst are those who’ve stayed too long.”
  26. When McGee announced his departure, his manner can best be described as being [A]arrogant. [B]frank. [C]self-centered. [D]impulsive.
  27. According to Paragraph 2, senior executives’ quitting may be spurred by [A]their expectation of better financial status. [B]their need to reflect on their private life. [C]their strained relations with the boards. [D]their pursuit of new career goals.

  28. The word “poached” (Line 3, Paragraph
  4) most probably means [A]approved of. [B]attended to. [C]hunted for. [D]guarded against.
  29. It can be inferred from the last paragraph that [A]top performers used to cling to their posts. [B]loyalty of top performers is getting out-dated. [C]top performers care more about reputations. [D]it’s safer to stick to the traditional rules.
  30. Which of the following is the best title for the text? [A]CEOs: Where to Go? [B]CEOs: All the Way Up? [C]Top Managers Jump without a Net [D]The Only Way Out for Top Performers Text 3 The rough guide to marketing success used to be that you got what you paid for. No longer. While traditional “paid” media ? such as television commercials and print advertisements ? still play a major role, companies today can exploit many alternative forms of media. Consumers passionate about a product may create “owned” media by sending e-mail alerts about products and sales to customers registered with its Web site. The way consumers now approach the broad range of factors beyond conventional paid media. Paid and owned media are controlled by marketers promoting their own products. For earned media , such marketers act as the initiator for users’ responses. But in some cases, one marketer’s owned media become another marketer’s paid media ? for instance, when an e-commerce retailer sells ad space on its Web site. We define such sold media as owned media whose traffic is so strong that other organizations place their content or e-commerce engines within that environment. This trend ,which we believe is still in its infancy, effectively began with retailers and travel providers such as airlines and hotels and will no doubt go further. Johnson & Johnson, for example, has created BabyCenter, a stand-alone media property that promotes complementary and even competitive products. Besides generating income, the presence of other marketers makes the site seem objective, gives companies opportunities to learn valuable information about the appeal of other companies’ marketing, and may help expand user traffic for all companies concerned. The same dramatic technological changes that have provided marketers with more (and more diverse) communications choices have also increased the risk that
passionate consumers will voice their opinions in quicker, more visible, and much more damaging ways. Such hijacked media are the opposite of earned media: an asset or campaign becomes hostage to consumers, other stakeholders, or activists who make negative allegations about a brand or product. Members of social networks, for instance, are learning that they can hijack media to apply pressure on the businesses that originally created them. If that happens, passionate consumers would try to persuade others to boycott products, putting the reputation of the target company at risk. In such a case, the company’s response may not be sufficiently quick or thoughtful, and the learning curve has been steep. Toyota Motor, for example, alleviated some of the damage from its recall crisis earlier this year with a relatively quick and well-orchestrated social-media response campaign, which included efforts to engage with consumers directly on sites such as Twitter and the social-news site Digg.
  31.Consumers may create “earned” media when they are [A] obscssed with online shopping at certain Web sites. [B] inspired by product-promoting e-mails sent to them. [C] eager to help their friends promote quality products. [D] enthusiastic about recommending their favorite products.
  32. According to Paragraph 2,sold media feature [A] a safe business environment. [B] random competition. [C] strong user traffic. [D] flexibility in organization.
  33. The author indicates in Paragraph 3 that earned media [A] invite constant conflicts with passionate consumers. [B] can be used to produce negative effects in marketing. [C] may be responsible for fiercer competition. [D] deserve all the negative comments about them.
  34. Toyota Motor’s experience is cited as an example of [A] responding effectively to hijacked media. [B] persuading customers into boycotting products. [C] cooperating with supportive consumers. [D] taking advantage of hijacked media.
  35. Whic
 

相关内容

2011年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解4

   2011 年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解 4 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题, 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题,如需完整题库请登录 http://news.bangkaow.com 英语四级考试免费练习题 Now let us look at how we read. When we read a printed text, our eyes move across a page in short, jerky movement. We recognize words ...

2011年全国硕士研究生入学考试英语(二)参考答案

   2011 年考研英语 二)参考答案 年考研英语(二 参考答案 2011 年 01 月 17 日 16:57 来源:跨考教育 答案非官方, 答案非官方,仅供参考 选择题: 1~5ACBDD 6~10BACCA 11~15DBACA 16~20CDACD 21~25BBDAA26~30DBCBB 31~35BDCDB36~40DCBAC 41~45EDCFG 46 翻译:有谁会想到,在全球范围内,IT 行业产生的温室气体跟全球航空公 司产生的一样多?占二氧化碳总排量的 2%.很多日常工作对环境造 ...

2011年广东各地一模英语作文试题及答案汇编

   2011 广东一模题作文及参考答案汇编 (2011佛山一模 第一节 基础写作(共1小题,满分 分) 佛山一模) 基础写作( 小题 满分15分 小题, 佛山一模 假设你是李华。最近,你的英国笔友Mike来信说他参军了。同时,他向你了解有关在中 国参军的要求以及你对参军的想法。请根据以下内容给Mike写一封回信。 [写作内容 写作内容] 写作内容 入伍条件: 入伍条件: 1. 年龄18?20岁 2. 身体健康 3. 身高:男, 1.62米以上;女, 1.60米以上 你的想法: 你的想法: 1. ...

2010年6月英语四级考试真题及答案

   本资料由学生范文网(http://www.xsfanwen.com)为您收集整理。 为您收集整理。 本资料由学生范文网 为您收集整理 2010 年 6 月英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be ...

小学英语必备老师业务考试英语试题及答案

   ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 小学英语老师业务考试英语试题及答案 2010-03-19 20:59 嘉积镇第一小学 陈丹丹[博客]13905 字, 阅读 3284, 评论 9 本文收录在 603992: 工作计划总结 一、单项选择:下面每题四个选择中只有一个答案,请选出,并填入答案卡内。 (1?30 小 题,每小题 1 分,计 30 分) 1. Binbin gets up about 8:30 Sa ...

英语学习_2011年研究生复试自我介绍8篇_必备

   弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 考研复试英语自我介绍范文 8: ( For the On-Job Candidates) Respected Professors, Good afternoon! I'm great honored to meet you here.Now allow me to give a brief self-introduction. I'm ,26 years old , born in city , Province. ...

2011全国硕士研究生入学统一考试英语考试大纲

   《2011 全国硕士研究生入学统一考试英语考试大纲》 (以下简称《2011 大纲》 月 3 日终 )9 于与同学们见面了,与 2010 年考研英语大纲相对比,结论是一句话:没有任何实质变化。 大纲》内容没有实质变化体现在两个方面: 《2011 大纲》内容没有实质变化体现在两个方面: 一是仍然延续去年的考试形式, 英语试题分英语一和英语二两类试题, 分别针对不同的 考生群体, 主要目的是区分学术型硕士与专业型硕士的报考类别。 关于英语一和英语二的题 型区别请大家参看我的博客文章:徐绽解析 20 ...

2011海淀一模英语试题及答案

   海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分 ...

2001年成人英语三级试题及答案

   中华英语学习网 www.100yingyu.com 官方总站: 官方总站:圣才学习网 www.100xuexi.com 2001 年成人英语三级试题及答案 年成人英语三级试题及答案 Part I Reading Comprehension Passage 1 In order to learn a foreign language well, it is necessary to overcome the fear of making mistakes. If the primary goa ...

2010年研究生考试复试英语口语须知

   2010年研究生考试复试英语口语须知http://www.sina.com.cn 2010年01月21日 17:30 海天教育   根据笔者的了解以及历届考研学生的反馈,在英语口试中,一般会涉及以下几个话题:自我介绍,家庭成员、家乡、原来的院校,考研原因,未来规划(学习、职业)。笔者对这些话题进行梳理,希望广大考生有所了解并做好充分的准备,顺利通过英语口试。   1. 自我介绍篇(重点)。基本上每个院校每个专业的口试中都会涉及这一方面。考官其实是要借此了解你的口头表达能力以及你的报名表之外 ...

热门内容

新东方英语900句开口篇

   新东方英语 900 句开口篇第一课 Englishlearning.exam8.com 来源:新东方英语 更新:2008-8-19 10:41:59 英语学习 学习论坛 第一课: 第一课: greeting 问候语 Hi/hello Good morning/afternoon/evening. Good night! 告别,晚安. Collectivism 集体主义 individualism 个人主义 privacy 隐私 Hey, what is up/what’s new? “ 近来 ...

高一英语必修三、四语法检测题

   高一英语必修三、 高一英语必修三、四语法检测题 崔平安 1.?I thought you wouldn’t mind. ? ?Well, as a matter of fact I don’t, but you A. should ask B. should have asked me first. C. must ask D. must have asked 2.? I called you yesterday. A woman answered, but I didn’t recogni ...

初二期中英语(下)10

   龙河初中 2009 ? 2010 学年度第二学期期中考试 初 二 英 语 试 题 ( -- Sorry, I won't do that again. A. about; with B. with; about C. to; about D. with; to ) 9. -- What were you doing -- I was reading. A. while B. when the teacher came in? C. if D. because . D. taken off ( ...

小学英语能力训练(一)

   英语部分 (15 分) 姓名 班级 得分 一、选择题(每小题 0.5 分,共 8 分) ( ) 1. How do you go to Ningbo , Mike ? A . It’s next to Beilun . B . By bus . C . Let’s go . ( ) 2. I like art . My father like it , either . A . don’t , doesn’t B . doesn’t , don’t C . not , not ( ) 3. ...

英语四级作文万能作文之句子篇There are three reasons for this

   英语四级作文万能作文之句子篇 There are three reasons for this. 2)The reasons for this are as follows. 3)The reason for this is obvious. 4)The reason for this is not far to seek. 5)The reason for this is that... 6)We have good reason to believe that... 例: There a ...