le have come to expect endless situations about which they are required to make decisions one way or another. In the main
  2, these are just irksome moments at work which demand some extra energy or brainpower,or during lunch breaks like choosing which type of coffee to order or indeed which coffee shop to go to. But sometimes selecting one option as opposed to another can have serious or lifelong repercussions. More complex decision-making is then either avoided,postponed,or put into the hands of the army of professionals,lifestyle coaches,lawyers,advisors,and the like,waiting to lighten the emotional burden for a fee
  2.But for a good many4 people in the world,in rich and poor countries, choice is a luxury,not a right. And for those who think they are exercising their right to make choices,the whole system is merely an illusion,created by companies and advertisers wanting to sell their wares
  5. The main impact of endless choice in people’s lives is anxiety. Buying something as basic as a coffee pot is not exactly simple. Easy access to a wide range of consumer goods induces a sense of powerlessness,even paralysis,in many people,ending in the shopper giving up and walking away
  6,or just buying an unsuitable item that is not really wanted in order to solve the problem and reduce the unease. Recent surveys in the United Kingdom have shown that a sizeable proportion of electrical goods bought per household are not really needed. The advertisers and the shareholders of the manufacturers are,nonetheless,satisfied.
It is not just their availability that is the problem, but the speed with which new versions of products come on the market. Advances in design and production mean that new items are almost ready by the time that goods hit the shelves
  7.Products also need to have a short 1ifespan so that the public can be persuaded to replace them within a short time. The classic example is computers, which are almost obsolete once they are bought. At first,there were only one or two available from a limited number of manufacturers,but now there are many companies all with not only their own products but different versions of the same machine. This makes selection a problem. Gone are the days when one could just walk with ease into a shop and buy one thing
  8:no choice,no anxiety. The plethora of choice is not limited to consumer items. With the greater mobility of people around the world,people have more choice about where they want to 1ive and work-a fairly recent phenomenon. In the past,nations migrated across huge swathes of the earth in search of food, adventure,and more hospitable environments. Whole nations crossed continents and changed the face of history. So the mobility of people is nothing new. The creation of nation states and borders9 effectively slowed this process down. But what is different now is the speed at which migration is happening. 词汇: 词汇: spoil vt.使某人扫兴 unease n.焦虑,不安 irksome adj.令人心烦的 sizeable adj.相当大的,颇大的 brainpower n.智能 proportion n.部分,比例 option n.选择 shareholder n.股东 repercussions n.(常指意料之外的)影响,后果 manufacturer n.制造商,厂家 complex adj.复杂的 nonetheless adv.然而,不过 postpone vt.&vi.延迟,延缓 availability n.可获得性,可使用性 professional n.专业人士 adj 内行的 version n.版本 coach n.教练员,指导 obsolete adj.过时的,被淘汰的 luxury n.难得的享受 plethora n.过多,过剩 illusion n.幻觉,想象 phenomenon n.现象 ware n.商品,货物 migrate vi.迁徙
jmpact n.影响 swathe n.大片土地 anxiety n.焦虑,不安 hospitable 有利的,适宜的 consumer n.消费者 skip v.跳过 induce vt.引起,导致 obese adj.肥胖的 paralysis n.麻痹 metabolic adi.新陈代谢的 unsuitable adj.不恰当的,不适适宜的 psychiatric adj.精神病的 abnormal adj.异常的 注释: 注释:
  1.be given to:倾向于
  2.in the main:大体上,基本上
  3. More complex decision-making is then either avoided,postponed,or put into the hands of the army of professionals,lifestyle coaches,lawyers,advisors,and the like,waiting to lighten the emotional burden for a fee.对于情况更复杂的决策,人们或者回避、拖延,或者求助于各式各样的 专业人士--生活方式指导人员、 律师、 咨询师等等, 而他们也正等着你付费来缓解心理重负呢。 A in the put hands of B 由 B 为 A 做决策。the like 等等,诸如此类的(人或物)。
  4. a good many:也可说 a great many, (用来强调所指数量)非常多的。
  5.And for those who think they are exercising their right to make choices.the whole system is merely an illusion,created by companies and advertisers wanting to sell their wares.对那 些自认为行使选择权的人来说,这整个体制不过是销售商和广告商为了卖货而制造出的一种幻觉而已。 exercise one’S right 行使权利。
  6. Easy access to a wide range of consumer goods induces a sense of powerlessness,even paralysis,in many people,ending in the shopper giving up and walking away.购物更便捷,商品 更丰富,但这却让很多人感到不知所措,甚至麻痹,最后只好放弃挑选,一走了之。access to…获得…的 渠道。
  7.hit the shelves:上架,上市
  8.Gone are the days when one could just walk with ease into a shop and buy one thing.那种 无它可选,轻松购物的日子一去不复返了。此句为倒装句。
  9. nation states and borders:国家和疆域。 练习: 练习:

  1. What is the difference between the decision to shop in a certain supermarket and the decision to drop out of college according to the first paragraph? A)The former is a right while the latter is not. B)The latter has more impact on life. C)The former may happen for many times in life. D)The latter requires a fee.
  2.When people can not easily decide what to buy,what is the least possible choice? A)Give up. B)Walk away. C) Buy an unsuitable item. D) Seek advice.
  3. Why do products have short lifespan nowadays? A)They are more often replaced with better ones. B)They have worse quality. C)They have too many versions. D) Computer technology advances too fast.
  4.How does migration differ from the past? A)People now migrate across the whole earth. B)People now migrate for better life. C)People now have more choice about where to migrate. D)People now migrate for better environment.
  5. Which is the best summary of the writer’s attitude towards choice in a commercial society? A) More choice,more anxiety. B)Better more choice than no choice.
C)Better no choice than more choice. D) All choice is not easy. 答案与题解: 答案与题解:
  1. B 根据文章第一句话,这两种选择都是权利,所以 A 不对,选项 C 本身没错但文中丝毫未提及,选 项 D 有可能发生,但不是绝对的。选项 B 符合 But sometimes selecting one option as opposed to another can have serious or lifelong repercussions 的意思。
  2. D 第二段第三句提到了 A、B、C 三个选项,只有 D 没提到,这正是本题答案。
  3. A 第三段都是在讲商家为了销售更多的商品,不断推出新产品,老百姓不知不觉更换地更勤,所以 一个商品的使用寿命就更短了。
  4. C 其它三个选项都不是新的特点,最后一段第三句话都有涉及。
  5. A 整篇文章都是在论述现代商品社会人们虽然选择更多了,但焦虑感也多了。其它三个选项文中都 有提及,但不能代表作者整体的态度
完型填空新增文章( 完型填空新增文章(共 3 篇) 新增文章
第五篇 Why People Use Pseudonyms You can’t choose the name you are given at birth.but in many countries you can change it legally when you reach adulthood.Of course, most people never change their names 1 they feel unhappy about them.However, some people do 2 this course of action-particularly artists! What makes an artist want to change their name? Sometimes it’s for purely 3 reasons, such as the Nobel Prize winning poet from Chile,Neflali Reyes.He didn’t want his father to 4 he was writing poetry, so he changed his name to Pablo Neruda when he was a young man. 5 other times the reason may appear eccentric;take the case of the Portuguese poet Fernando Pessoa, 6 wrote under 75 different names.The reason?“When I use a different name,I always write in a different way,”he explained.In most cases, 7 ,the reason is for social,historical,political, or cultural reasons.Here are some of the most 8 : The person’s real name is just 9 long and difficult to remember.Let’s be honest, Madonna Louise Ciccone is not as 10 to remember as just plain “Madonna”.And short names are much easier to remember:William Bradley became Brad Pitt and Edson Arantes do Nascimento became Pele. Sometimes names are changed for marketing 11 .For example,if a name sounds too“foreign”, it may be changed to something that is more recognizable in a 12 .So in the film world,Ramon Estevez adopted the name Martin Sheen.Or maybe the artist’s real name doesn’t sound very attractive-Chad Everett does 13 a lot better than Raymond Cramton.
Artists sometimes 14 the name of someone they admire.Robert Zimmerman changed his name to Boo Dylan because of his admiration for the Welsh poet,Dylan Thomas. Another reason may be practicality:in the past,women found it very difficult to get published.To 15 this situation they sometimes gave themselves men’s names,so the English author Mary Ann Evans became George Eliot,and she did get her books published! 词汇: 词汇: pseudonym n.假名,笔名 recognizable adj.可辨认的,可识别的 legally ad.法律上,合法地 eccentric adj.古怪的,反常的 attractive adj.有吸引力的,引人注目的 Portuguese adj.葡萄牙的,葡萄牙人的,葡萄牙语的 adopt v.采取,采纳 plain adj.清楚的,明白的 admire v.赞赏,钦佩 marketing n.推销,营销 注释: 注释: Nobel Prize:诺贝尔奖 练习: 练习:
  1.A)as if B)as C)even if D)even
  2.A)take B)make C)do D)have
  3.A)private B)individual C)own D)personal
  4.A)understand B)know C)recognize D)observe
  5.A)At B)On C)In D)During
  6.A)whom B)which C)who D)that
  7.A)but B)although C)though D)however
  8.A)popular B)common C)ordinary D)average
  9.A)so B)too C)very D)much

  10.A)easy B)short C)simple D)brief
  11.A)aims B)ends C)goals D)purposes
  12.A)market B)film C)country D)business。
  13.A)look B)sound C)appear D)seem
  14.A)choose B)give C)change D)get
  15.A)admit B)assure C)avoid D)affect 答案与题解: 答案与题解:
  1.C 本句前半句提到“大多数人不会改名字”,因此可以判断是选有让步转折意义的“even if,,其 他的选项都没有这个意思,尤其要注意 even 是副词,不可以这样用于句首引出从句。
  2.A 本句的意思是想说“有些人, 尤其是艺术家们, 会更改名字”。 不过, 本句没有直接说 change their names 而是说采取行动,那么只能用 take 与 action 进行搭配,其他动词都不合适。
  3.D 根据后面 such as 后所举的例子知道,某些人改名字完全出于个人的原因,故选择 personal。 private 是指与公众无关的,私隐的;individual 是与集体对立而言,个体的;而 own 则必须放在物主代词 的后面一起来表达属于某人的。
  4.B 本句是想说他改名字是为了不让父亲了解到他在写诗这件事,因此选 know。understand 是理解的 意思,recognize 是认出,observe 是察觉、观察到的意思。
  5.A 本句里的 times 是时机、场合的意思,at other times 是表示“其他的情况”,还有其他的固定 搭配也是用 at 这个介词,如 at all times,at the best of times 等等,其他介词无此搭配。
  6.C 本句是举葡萄牙人的例子来说明某些人更改名字的理由很奇怪, 后半句是想说此人用过 75 个不同 的名字。对本句结构做出分析后,应该是非限定性定语从句对此诗人做出补充解释,故用 who。that 不能 用于非限定性定语从句,which 则不能表示人,只能表示物,whom 是用来做宾格形式只能作宾语不能作主 语。
  7.D 如果注意到了此空前后的逗号的话就应该知道需要填一个副词来表示转折了,四个选项中只有 however 是副词,所以其他的选项都不对。
  8.B 前一句刚说到大家改名字有社会、历史、政治、文化等方面的原因,通过下面几段里所给出的例 子可以知道本句是想说“下面是几种常见的原因”,所以选 common 用于指常常发生的情况,而 popular 是 指大家都喜欢的,ordinary 和 average 则都是指没什么特别的。
  9.B 根据后文, 本句是想说某些人的名字太长、 太难不好记住, 是一个 too…to…的结构, 表达“太…… 而不能……”的意思。

  10.A 根据上下文知道,本句是想说简单明了的 Madonna 更容易记住。从本句中的 plain 一词可以断定 不是想说长短,所以 short 和 brief 都不对,而 simple 则是与复杂相对立的,因此选用 easy 一词与前句 的 difficult 来对应,后一句话中的 easier to remember 也可以帮助我们选择 easy。
  11.D 此题四个选项都能表示
  •  
 

相关内容

2011年职称英语(理工类)阅读理解-1-50题及答案中文翻译

   2011年职称英语(理工类) 2011年职称英语(理工类)阅读理解 年职称英语 问题 Vehicles( 1. Ford Abandons Electric Vehicles(理C) 1) What have the Ford motor company, General Motor’s and Honda done concerning electric cars? 2) According to Tim Holmes of Ford Europe, batterypowered cars ...

2011年职称英语理工A、B级新增文章含个人翻译完15运动将使青年人获得更高的智商

   Young Adults Who Exercise Get Higher IQ Scores Young adults who are fit have a higher IQ and are more likely to go on to university, reveals a major new study carried out at the Sahlgrenska Academy and Sahlgrenska University Hospital. The results w ...

2011年职称英语全真模拟题_综合类_A级(二)_答案+解析

   新东方在线 [www.koolearn.com ] 2011 职称英语网络课堂电子教材系列 全真模拟试题 全国职称英语等级考试 全真模拟试题_综合类 全真模拟试题 综合类_A 级(二) 综合类 二 参考答案与解析 参考答案 1 D 14 C 27 A 40 A 53 B 2 D 15 C 28 C 41 A 54 A 3 A 16 A 29 B 42 D 55 C 4 B 17 B 30 F 43 B 56 B 5 B 18 A 31 A 44 A 57 D 6 B 19 B 32 B 45 ...

2011年职称英语考试技巧

   本文由yangdh301312贡献 doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 1、词汇、阅读理解、完型填空所占分值最高(合计高 达 75 分),放到前面来做, 2、词汇、阅读理解、完型填空都是部分来自教材,放 到前面来做,记忆比较深刻,答题成功率较高。 3、 阅读判断放到最后,是因为本题根据经验蒙答案 (具 体方法后面详述)成功率可拿到全部 7 分中的 3 分,这 样可以腾出时间给需要查词典即可稳拿分数的词汇题。 4、 《牛津英语同义词词 ...

考前串讲-2011年职称英语

   2011 年职称英语考前串讲班 本次串讲共分两天(3 月 17 日、18 日) ,所涉及类别有:理工类和综合类(为主) 。 具体安排如下: 17 日上午:总体情况分析、介绍;下午:串讲部分综合类重点篇章; 18 日上午:串讲部分综合类和理工类部分文章; 下午:串讲理工类. 17 日上午课程具体安排如下; 1.介绍卷面题型、分数分配; 2.如何合理安排时间以及答题时题目先后顺序: 3.重点推荐各类别、级别的文章! 尽管在通往胜利的路上荆棘密布, 但我想一方面通过大家自己的艰苦付出, 另一方面我 ...

2010年职称英语新增文章

   2010 年职称英语理工类完型填空新增文章(1) 第 3 篇 Seeing Red Means Danger Ahead The color red often means danger - and by paying attention, ( 1 ) can be prevented. At railroad crossings, flashing red fights warn cars to stay back. A red light at a traffic intersectio ...

2011年职称英语新增文章

   2011 职称英语理工类(A、B)阅读理解和完型填空新增文章(原文、练习、译文及答案) 职称英语理工类( 、 )阅读理解和完型填空新增文章(原文、练习、译文及答案) 理解和完型填空新增文章 阅读第三十四篇: 阅读第三十四篇:病毒电池 Batteries Built by Viruses What do chicken pox, the common cold, the flu, and AIDS have in common? They're all disease caused by vi ...

2011年职称英语综合类完型填空新增文章篇目

   2011 年职称英语综合类 新增文章篇目 综合类完形填空新增文章 篇目 第五篇 Why People Use Pseudonyms *第十二篇 Sport or Spectacle? +第十五篇 Life Expectancy in the Last Hundred Years 第五篇 Why People Use Pseudonyms You can't choose the name you are given at birth,but in many countries you can ...

2010年职称英语保过班基础班doc讲义 第6讲 代词(二)

   "南无般若龙树" 复习前请先诚恳地念三遍:"南无般若龙树",然后粉用功地复习据说可以借来龙树的智慧,也就是说学习效果会得到大大 提高。 请大家务必认真复习有好资料再加上一定的努力,必定一次通过考试!! ! 2010 年职称英语保过班基础班 doc 讲义 代词( 第 6 讲 代词(二) 7.关系代词 7.关系代词 是用来引导定语从句的。 关系代词 who , whom , whose , which , that 是用来引导定语从句的。它一方面代表定语从 ...

2011职称英语新增文章

   第四部分 阅读理解 第八篇 当代婚姻 如今的婚姻出什么严重问题了吗?在过去 50 年中, 美国的离婚率暴涨: 现在几乎 50%的婚姻以离 婚告终,证据显示,情况还将持续恶化。据美国国家联合会的发言人称,如果这种趋势持续下去,将 导致家庭的破裂。一些未来学家预测,100 年后的美国人将平均至少结四次婚,而婚外恋甚至将比现 在更为普遍。 那问题的原因是什么?现状真的如此糟糕吗?第一个问题的答案十分简单:婚姻早已不像它过去那 样非有不可了。从好些年前开始,经济需求已经只是婚姻的部分基础。过去,由于 ...

热门内容

初中英语新课标学法指导点滴

   初中英语新课标学法指导点滴 素质教育的推进和新课程标准的实施都在培养学生掌握知识、 技能的综合能力。 而传统的教学忽视了学生的个性差异和知识的内在联系。新课程标准主要是让 学生主动参与,培养学生的自主学习能力,在有限的时间内用科学方法获取更 多的知识,提高学习效率。学习英语,真正的学习主人是学生本身。设若学生 不愿意学习,那么再高明的老师也是教不会。因此,作为学生本身,要有自信 心,积极去学习。除此之外,还要有科学的学习方法。本人拟就初中英语新课 程几种学习方法略陈管见: 一、课前认真预习 ...

临沂市初中35x课堂教学策略-英语

   英 语 听说课 初中英语“三五三”课堂教学策略(实验稿) I. 复习热身 1、检查生词预习 1)正音;2)听写。 (建议教师:根据所学词汇的特点,从音、形、义的角度,设计合理的教学活动。 ) 2、自由交谈 任务:1)复习巩固;2)为新课铺垫。形式:Pair work, group work 等。 II. 感知体验 1、感知:输入并感知本课时的 Target Language。 2、体验:用本课时的 New Words 和 Target Language 口头组织简短的小对话,利用小组之间的合 ...

高中英语课堂用语(较全) 课堂常规用语

   一、打招呼(Greetings) Good morning, class. Good afternoon, class. Good morning, everybody. Good afternoon, everyone. Good morning, boys and girls. Good afternoon, children. How are you all today? Are you all well this morning? 打招呼之后,可以增加一两句(Beginning a ...

全国网络教育统一考试[大学英语B]综合练习题

   全国网络教育统一考试[大学英语B]综合练习题 全国网络教育统一考试[大学英语B]综合练习题 第1套 B] 交际用语 1.How do you go to work? A, I go to work everyday. B, I do not go to work everyday. C, By train. D, By air. 2. A, B, C. D, Good morning, John. How are you doing? 情况怎么样? I am pleased. Good ni ...

广东实验中学附属天河学校2008?2009学年(下)中段质量检测初二英语试卷

   学年( 广东实验中学附属天河学校 2008 学年(下)中段质量检测 初二级 第一部分.听力理解(总分 25 分) 第一节. 听下面四段对话和一段独白。每段对话或独白后有一个或几个问题,请根据所听到的 内容从题中所给的三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每 小题 5 秒钟,听完后,各小题将给出 5 秒中的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第一段对话,回答第 1-2 小题。(每小题 1 分) 1. When did Lucy’s family move to Am ...