中考题库 5 选择题
  1.(2010 ?中考) Jenny, put on your coat A. but B. and C. or D. so
连词
you will catch a cold.
【解析】选 C
  2.(2010?内江中考)?What do you think of this skirt? --It’s beautiful and it fits we well,I like it very much. A.since 【解析】选 B A.taught B.has taught C.is taught D.has been taught B.so C.but

  3.(2010?南京中考)-I don’t think your uncle really like drama series. --No,he still watches the programe A.and 【解析】选 D
  4.(2010?宿迁中考) they are twin brothers, they don’t look like each other. A. Though 【解析】选 A
  5.(2010?上海中考)Money is important ,it can’t buy everything. A.for 【解析】选 B
  6.(2010?成都中考)I won’t be able to understand what you say,you speak too quickly. A.if 【解析】选 C
  7.(2010?黄冈中考)?Wang Jinquan,a teacher from Qichun,has supported many poor students to college. --he himself lives a plain(相素的)life. A.So 【解析】选 B
  8.(2010?湖州中考)?Is everyone here today?
- 1 -
B..so
C.or
D.but
B. Since
C. However
D. When
B.but
C.or
D.so
B.though
C.because
B.But
C.Because
D.Though
--No.Tom is at homehe has got a bad cold. A.because 【解析】选 A
  9.(2010?通化中考)?What is our head teacher like,do you know? --Oh,he is very kind he looks very serious. A.because 【解析】选 B
  10.(2010?山西中考)In summer , food goes bad easily it is put in the refrigerator. A. until 【解析】选 C
  11. (2009?河北中考) they may not succeed, they will try their best. A. Though B. When C. Because D. Unless B. if C. unless B.though C.if D.when B.if C.until D.unless
【解析】选 A。考查 though 引导的让步状语从句。结合题意“尽管他们不可能成功,但是他 们将尽全力”可排除 B、C、D 三项,故正确答案为 A。
  12. (2009?龙岩中考) Maria didn’t catch the last bus, she had to walk home. A. because 【解析】选 B
  13. (2009?北京中考) Money is important it’s not the most important thing. A. and B. but C. or D. so B. so C. but
【解析】 B。 选 考查 but 的用法。 结合“Money is important”和“it’s not the most important thing.” 前后两句之间的关系可排除 A、C、D 三项,故选 B。
  14. (2009?义乌中考) Don’t forget to wash your hands you have meals. A. until 【解析】选 B
  15. (2009?安徽中考) Linda tried to become an excellent teacher, at last she succeeded. A. so B. or C. but D. and B. before C. when D. while
【解析】选 D。考查 and 的用法。结合题意“琳达尽力变成一名优秀的教师,最后她成功了” 可排除 A、B、C 三项,选 D。
  16. (2009?施恩中考) He will come here right away he hears the news. A. so B. as soon as C. because
- 2 -
D. though
【解析】选 B
  17. (2009?兰州中考) You’d better look up the new word in a dictionary you don’t know it. A. if B. that C. though D. whether
【解析】选 A。考查 if 引导的条件状语从句。结合题意“如果你不知道那个新词,你最好在 字典里查阅它”可排除 B、C、D 三项,选 A。
  18. (2009?南昌中考) Help others whenever you can you’ll make the world a nicer place to live. A. and 【解析】选 A
  19. (2009?绵阳中考) She can speak little English she dare to talk with foreigners. A. so 【解析】选 D
  20. (2009?绵阳中考) My uncle has been taught in this school he was twenty years old. A. since B. for C. until D. after B. or C. as D. but B. or C. unless D. but
【解析】选 A。考查 since 引导的时间状语从句。结合题意“我的叔叔自从二十岁以来就一直 在这所学校教书”可排除 B、C、D 三项,选 A。
  21. The little boy is young he can’t go to school. A. enough; to 【解析】选 C
  22. (2009?孝感中考) Switzerland is very small, it is the land of watch and it is very rich. A. Though; but B. Because; so C. Because; / D. Though; / B. too; to C. so; that D. such; that
【解析】选D。though和but, because和so不能同时用在一个句子中,先排除A、B二项;另结 合题意“虽然瑞士非常小,但是它是手表之乡,且很富有”可舍C选D。
  23. (2009?东营中考) Remember to return the book to the school library in time, you will be fined (罚款). A. or B. and C. but D. then
【解析】选 A。考查 or 在“祈使句+or+简单句”结构中的运用。题意为“记得按时把书归还给 图书馆,否则你将被罚款”。or 是连词,意为“否则”。 24 (2009?德州中考) Henry’s mother his father speaks English. They
- 3 -
both speak Chinese. A. Either; or B. Neither; nor C. Both; and D. Not only; but also
【解析】选 B。考查 neither … nor 的用法。结合关键信息“They both speak Chinese.”可知题 意为“亨利的母亲和父亲都不说英语”,故排除 A、C、D 三项,选 B。
  25. (2009? 兰 州 中 考 ) Tom Mary speaks good Chinese, so they can communicate with these Chinese students very well. A. Neither; nor C. Both; and B. Not only; but also D. Either; or
【解析】选 B。考查 not only … but also …的用法。结合题意“不但汤姆而且玛丽说汉语很流 利,因此他们能和这些中国学生很好的交流”可排除 A、C、D 三项,选 B。
  26. (2008?扬州中考)Work hard, you’11 pass the English exam this time. A. or B. but C. because D. and
【解析】选 D。考查连词 and 在“祈使句+and+结果句”句式中的运用。根据题意“努力学习, 你会通过这次英语考试”应选 D。
  27. (2008?长沙中考) -Was the boy saved? -No. The doctors tried their best, they failed A. and 【解析】选 C
  28. (2008?南昌中考) We’re going to the bookstore. You can come with us you can meet us there later. A. and B. but C or D. then B. so C. but
【解析】选 C。考查 or 的用法。or 在此表示“或者”,选择 C。
  29. (2008?恩施中考) Lucy Lily may go dancing with you, because they are not allowed to go out on school nights. A. Either; or 【解析】选 B
  30. (2008?徐州中考) I don’t like bread. I won’t eat it I am very hungry. A. if B. when C. as D. unless B. Neither; nor C. Both; and D. Not only; but also
【解析】选 D。考查 unless 的用法。四个选项都可以引导状语从句,根据题意“我不喜欢面 包,我永不吃它,除非我非常饿了”可选出正确答案。
- 4 -

  31. ( 2008?恩施中考) I can’t still understand the passage there are few new words in it. A. so 【解析】选 D
  32. (2008?宁波中考) It’s a serious problem. We can’t decide Mr. Harris comes back. A. while B. since C. until D. so B. because C. if D. though
【解析】选 C。考查 until 的用法。根据题意“这是个严重的问题,直到 Harris 回来我们才能 决定”可选 C。not….until…意为“直到……才”。
  33. (2008?烟台中考) Mr. Black comes from America, and he has studied Chinese in China for 5 years, so you can talk with him . B. not in Chinese but in English D. neither in Chinese nor in English
A. either in English or in Chinese C. just in English not in Chinese
【解析】选 A。考查 either...or…。由题意“布莱克先生来自美国,他已在中国学汉语 5 年了”可知“他既能讲英语又能讲汉语”,故选 A。
  34. (2008?北京中考) It’s a nice house it hasn’t got a garden. A. and 【解析】选 C
  35. (2008?襄樊中考) -When are you going to tell Henry the good news. - he comes back. A. Since B. As soon as C. Because D. Until B. or C. but D. so
【解析】选 B。考查 as soon as 的用法。由答语“他一回来我就告诉他这个好消息”可知正确 答案为 B。
  36. (2008?绍兴中考) I like watching CCTV 4 it can help me learn more about the world. A. if B. because C. though D. until
【解析】选 B。考查 because 的用法。四个选项分别意为“如果”、“因为”、“尽管”、“直到…… 为止”,结合题意可选 B。
  37. (2007?辽宁十二中考) I could speak Japanese Chinese, so I had to talk with him in English. A. not only; but also C. neither; nor B. both; and D. either; or
- 5 -
【解析】选 C
  38. (2007?重庆市课改区中考)Tony is a clever boy, he usually fails in Chinese exams. A. so 【解析】选 B
  39. (2007?潜江、 仙桃、 江汉、 油田中考) When someone is ill, he she should try to smile at life. A. and B. but C. or D. so B. but C. or D. because
【解析】选 C。考查 or 的用法。根据题意“当有人生病时,他或她应该尽量笑对生活”可知 本题要用 or 表示选择关系,故排除 A、B、D 三项,正确答案为 C。
  40. (2007?河南中考) Tom, keep away from the fire, you will get hurt. A. and 【解析】选 C B. so C. or D. but
- 6 -
 

相关内容

2011年中考英语复习三年经典真题题库5 连词

   中考题库 5 选择题 1.(2010 ?中考) Jenny, put on your coat A. but B. and C. or D. so 连词 you will catch a cold. 【解析】选 C 2.(2010?内江中考)?What do you think of this skirt? --It’s beautiful and it fits we well,I like it very much. A.since 【解析】选 B A.taught B.has taug ...

2011年中考英语复习三年经典真题题库15 形容词

   www.zk5u.com www.zk5u.com 中考资源网 温馨提示: 温馨提示: 滑动鼠标滚轴, 此题库为 word 版,请按住 ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观 滑动鼠标滚轴 看比例,点击右上角的关闭按钮可返回目录。 看比例,点击右上角的关闭按钮可返回目录。 中考题库 15 形容词 一、选择题 1.(2010?扬州中考)?Yummy! The coffee is good. --That’s right .It will taste with some milk. A.good ...

2011年中考英语复习三年经典真题题库1 冠词

   ??最专业的中小学教学资源共享平台 温馨提示: 温馨提示: 滑动鼠标滚轴, 此题库为 word 版,请按住 ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观 滑动鼠标滚轴 看比例,点击右上角的关闭按钮可返回目录。 看比例,点击右上角的关闭按钮可返回目录。 中考题库 1 冠词 选择题 1.(2010 .三亚中考)In the united states, Father’s Day falls on third Sunday in June. A. the, 不填 【解析】选 A 2. (2010. 无锡中 ...

2011年中考英语复习走出中国式作文的误区

   2011 年中考英语复习走出中国式作文的误区 “为什么我的词汇量如此丰富却仍然写不出能让阅卷老师满意的作 文?”相信不少同学都曾有过这样的疑问。对此,英语老师分析指出, 词汇量的多寡往往并不是一篇英语作文质量好或者坏的关键。 许多同 学即便很努力地去准备作文,但最终分数仍然不理想,这很可能是因 为他们陷入了某种写作的误区。 英语老师特为我们列举了比较常见的 三种英语写作误区,希望能帮广大学生“对号入座”,并施以针对性的 改进。 误区一:用中文思维串联英文词汇 一些同学在绞尽脑汁也写不出英语作 ...

2011年中考英语复习三年经典真题题库10 主谓一致

   中考英语复习专题 英语复习专题十 2011 年中考英语复习专题十 主谓一致 选择题 1.(2010?黄冈中考)?David has been away for more than 25 days. --I miss him very much.You know ,25 days short. A.is 【解析】选 A 2.(2010?十堰中考)Climbing hills of great help to our health. A.was 【解析】选 C 3. (2010?宁夏中考) Ha ...

2011年中考英语复习专题二十三 反疑句

   2011 年中考英语复习专题二十三 反疑句 选择题 1.(2010 三亚中考)He hardly hurt himself in the accident? A. doesn’t he 【解析】选 C 2. (2010 巴中中考) Let’s search the Internet for some information about famous people,? A. will you 【解析】选 C 3. (2010 苏州市)Eric’s never seen a three-D mo ...

2011年中考英语复习九

   2011 年中考英语复习九:定语从句的考点讲解和训练 年中考英语复习九: 【考点扫描】 中考对定语从句的考查主要集中在以下几个方面: 1. 定语从句的功用和结构 2. 关系代词和关系副词的功用 3. 各个关系代词和关系副词的具体用法 考查的主要形式是单项填空、完型填空、短文填空和完成句子。阅读理解和书面表达肯 定也要用到定语从句。 【名师精讲】 一. 定语从句的功用和结构 在复合句中, 修饰某一名词或代词的从句叫做定语从句。 被定从句修饰的词叫做先行词。 定语从句必须放在先行词之后。引导定语 ...

2011年中考英语复习三年经典真题题库4 介词

   中考题库 4 介词 选择题 1.(2010.河北中考) Sally is very happy. There is a big smile A. on B. to C. in D. a 【解析】选 A 2.(2010.娄底中考) ?It’s very important ?Yes. You must try to make it carefully. A. of B. for C. to us to make a plan before a new term. her face. 【解 ...

2011年中考英语复习三年经典真题题库6 数词

   中考题库 6 一、选择题 数词 1.(2010?自贡中考)?Good morning ,madam. Can I help you? --Sure, I’d like for cooking vegetables. A. two cups of tea 【解析】选 C 2. (2010?无锡中考)Nearly of the earth covered by sea. A. three fourth; is C. three fourth; are 【解析】选 B 3.(2010?黄冈中考)? ...

2011年中考英语复习三年经典真题题库17 比较级

   www.zk5u.com 中考资源网 温馨提示: 温馨提示: 滑动鼠标滚轴, 此题库为 word 版,请按住 ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观 滑动鼠标滚轴 看比例,点击右上角的关闭按钮可返回目录。 看比例,点击右上角的关闭按钮可返回目录。 中考题库 17 比较级 一、选择题 1.(2010 咸宁中考)? Health is money. ? But I think it is A. as important as 【解析】选 B 2. (2010 苏州中考) Julia is very ...

热门内容

高中英语《从新的角度讲解非谓语动词》

   非谓语动词 1. blood if you can and many lives will be saved. A. Giving B. Give C. Given D. To give 2. He won the first prize, surprised each of us. A. what B. which C. it D. as 3. some of this juice, you’ll like it. A. Trying B. Try C. To try D. Tried 非 ...

李阳疯狂英语

   李阳疯狂英语 李阳疯狂英语 疯狂 LI YANG CRAZY ENGLISH 第一章 字母发音突破 秘诀 1 最坚实的基础??疯狂突破字母关 这是一首优美、现代的字母歌,绝对不是我们从小就熟悉的那首“比较弱智”的字母 歌!请一定要反复听、反复模仿。 26 个字母、26 个单词、26 个句子,疯狂模仿,发音必会产生飞跃! A 的读音为 IPA: [ ] I’m afraid you’ve made a mistake. K.K: [ ] 恐怕您搞错了。 B 的读音为 IPA: [ ] I wo ...

高三英语专项练习交际英语

   高三英语单选题专练 一,交际用语 1.I'm sorry, I shouldn't have been so rude to you. You your temper but that's OK. A. have lost B. had lost C. did lose D. were losing 2.What's the weather forecast tomorrow? Sorry, I don't know. A. for B. to C. with D. of 3.I'd lik ...

土木工程专业英语翻译(段兵延):第十一课

   第11课 高速公路工程 高速公路工程包括高速公路计划.选址.设计和高速公路保养。当一项高速公路工程设计建设或是改造之前,必须大致地计划考虑一下费用问题。作为概要计划的一部分,该地区在可预见的时段内(如20年)的交通流量,以及何种建设才能满足这种需求将是决定因素。为了评估交通需求量,高速公路工程师通过采集分析现有设备提供的物理数据信息??包括车流量,分布,现有交通工具的特征以及蕴涵在这些因素中的可以预知的变化。高速公路工程师必须决定新路线建筑最适合的位置.布局以及容量。通常情况下,一条初步的线路 ...

2007年上海交通大学考博英语强化班内部资料答案ok

   博士帝国考博资料中心 考博资料提供QQ:125524441 Email: ly881078@126.com 博士帝国考博资料中心 2007 年上海交通大学考博英语强化班内部资料答案 (一) 内部讲义第一部分 PART ⅠVOCABULARY 1)A 2)B 3)B 4)A 5)D 6)A 7)C 8)C 9)D 10)D 11)B 12)C 13)D 14)A 15)D 16)A 17)B 18)B 19)D 20)C ) 21)B 22)C 23)A 24)C 25)B 26)C 27)B ...