2011 年中考英语模拟试题(二) 年中考英语模拟试题(
第Ⅰ卷 (选择题 共 69 分) 注意:请同学们翻到第Ⅱ 注意:请同学们翻到第Ⅱ卷,继续做第五大题??听力填表。 继续做第五大题??听力填表。 ??听力填表 小题, 二、单项填空 (共 15 小题,计 15 分) 从每小题 A、B、C、D 中选出一个能填入句中空白处的最佳答案。 、 、 、 中选出一个能填入句中空白处的最佳答案。
  21. His MP3 is the same as , but it is more expensive. A. him B. mine C. my D. her
  22. Tom told me his parents had arrived Beijing. A. at B. on C. in D. to
  23. ?How long could I your English-Chinese dictionary? ?Only one day, please. A. keep B. borrow C. lend D. get
  24. ?Would you mind my little sister while I am away? ?Of course not. A. looking for B. looking at C. looking after D. looking forward to
  25. Attention, please. There a football game between China and Korea this evenin g. A. is going to be B. has been C. has D. will have
  26. ?May I listen to the music here, Mr. White? it like that. ?Sorry, you’d better A. not to do B. not do C. don’t do D. not do to
  27. ?Hello! This is Henry Speaking. I’d like to speak to your father. Shanghai. ?Sorry, he has A. been in B. been to C. gone to D. come to
  28. ?Oh. I’m hungry. Mum, can I have the hamburger on the plate? . ?No. It tastes A. terribly B. terrible C. good D. well
  29. ?Where would you like to go, Jinan or Qufu? . I only want to go to Qingdao. ? A. Neither B. Either C. Each D. All
  30. ?Shall we go to play football? ? . Let’s go! A. Sounds boring B. That’s a good idea C. I’m afraid not D. Thank you
  31. ?Hi, Jack. Did you go to Jim’s birthday party? . ?No, I felt so sad. I A. didn’t invite B. wasn’t invited C. am not invited D. hadn’t invited
  32. ?What do you think of your English teacher? . She always has a smile on her face. ?I love her. She is really A. outgoing B. funny C. friendly D. serious
  33. ?Whose notebook is this?
Jane’s. It has her name on it. ?It A. must be B. might belong to C. may be D, could be
  34. I don’t know the teacher is talking with Miss Wang. A. what B. whom C, which D. who
  35. ?Tim, do you think time is money? money. ?Yes, but I think it is A. more important than B. very important as C. the same as D. not important as 小题, 三、完形填空(共 10 小题,计 10 分) 完形填空( 阅读下面短文, 中选出一个能填入文章中相应空白处的最佳答案。 阅读下面短文,从各题 A、B、C、D 中选出一个能填入文章中相应空白处的最佳答案。 My life is always filled with sadness and little joy. However, no matter what happens, I ca n always face it bravely. Last year, I couldn’t believe the 36 that I was allowed to enter the only key high sc hool in my hometown. Then I rushed to my home and told my parents. But my father did n’t seem as 37 as I was. He just kept smoking without saying a word and my mother put her head down and couldn’t help 38 . I knew very well what my family was 39 . My mum had been ill in bed for 2 years. We lived a hard life and I couldn’t continue my schooling. I felt so upset but I could say 40 to my parents. I decided to help my father with his work 41 my family. To my surprise, things completely changed 42 the beginning of the new term. My he ad teacher came to my family with some money, which had been 43 by my schoolmate s. He encouraged me, “Always have a dream.” With tears in my eyes, I stepped into the k ey high school. I have been studying hard since I entered the high school. Whenever I meet difficulties, I always 44 my teacher and schoolmates. I have a college dream and I must work hard for it, no matter 45 hard life is. Just as a great man says, “When one door shuts, an other opens in life.”
  36. A. idea B. story C. news D. thought
  37. A. nervous B. excited C. interested D. worried
  38. A. crying B. laughing C. saying D. shouting
  39. A. about B. before C. against D. like
  40. A. nothing B. something C. anything D. everything
  41. A. support B. to support C. supporting D. supported
  42. A. after B. since C. before D. on
  43. A. raised B. spent C. planned D. saved
  44. A. dream of B. think of C. hear of D. talk of
  45. A. what B. which C. that D. how 小题, 四、阅读理解(共 15 小题,计 24 分) 阅读理解( 阅读下列短文,并做每篇后面的题目, 阅读下列短文,并做每篇后面的题目,从各题 A、B、C、D 中选出能回答所提问题或完成所 、 、 、 给句子的最佳答案。 给句子的最佳答案。 A It was the end-of-year party. I had asked my mother to make us cookies. Mom’s chocolate chips were the best.
But two o’clock passed, and there was no sign of her. Most of the other mothers had co me and gone, dropping off their cakes and chips. The party went on, but I wouldn’t leave the window. The three o’clock bell soon took me away from my thoughts. I took my bag a nd walked out for home. The house was empty when I arrived. My heart was filled with anger(气愤 For the first 气愤). 气愤 time in my life, my mother had let me down. I was lying on my bed when I heard her c oming. “Robbie,” she called out. “Where are you?” She was looking for me from room to room, but I kept silent. When she entered my room, I didn’t move, “I’m so sorry,” she said. “I got busy and fo rgot.” She began to laugh. I couldn’t believe it. I turned over and found that she wasn’t la ughing but crying. “I’m so sorry. I let my boy down.” she cried like a little girl. I had ne ver seen my mother cry. “It’s OK, Mom,” I said, “We didn’t need those cookies. There was plenty of food to eat. Don’t cry. It’s all right.” We held each other in a long hug(拥抱 拥抱). 拥抱
  46. The story happened . A. on my birthday B. during Christmas C. before Christmas D. before the New Year’s Day
  47. I didn’t leave the window because I want . A. to see my mother coming B. to enjoy the party C. to get some cookies D. to go to the party
  48. I lay down on my bed and kept silent because I was . A. tired B. angry C. hungry D. excited
  49. Why did my mother cry and say that she was sorry? A. Because she was too busy. B. Because she couldn’t find me. C. Because she didn’t support me. D. Because she needed those cookies. B Every year thousands of people get hurt or die when they are crossing the road. Most of t hese people are old people and children. Old people often get hurt or die because they can’ t see or hear very well. Children usually meet with accidents because of their carelessness. They forgot to look and listen before they cross the road. How can we lessen(减少 traffic accidents? All of us must obey the traffic rules. For the 减少) 减少 drivers, they shouldn’t drive too fast. If they drive too fast, it will be very difficult to stop the cars in a very short time. For the pedestrians(行人 it’s very important to be careful 行人), 行人 when they are walking on the road. Therefore, when we walk across the road, we must try to walk along the pavements. We must stop and look both ways before crossing the road. Look left first, next look right, then look left again. Only when we are sure that the road is clear, we can cross it. The right way to cross the road is to walk quickly. It’s not safe to run. If people run across the road, they may fall down. Teens should try to help childr en, old people or blind people to cross the road, and never play in the street.
  50. Which of the following is NOT the right way to cross the road? A. Stop and look both ways. B. Run quickly. C. Make sure that the road is clear D. Walk quickly.
  51. Why do most old people often get hurt or die when they are crossing the road? A. Because they are not careful. B. Because they forget to look and listen.
C. Because they can’t see or hear very well. D. Because they often run across the road.
  52. The best title for this article may be . A. How to lessen traffic accidents? B. How to cross the road? C. Please obey the traffic rules. D. Meeting with traffic accidents.
  53. As a student, you can to try to lessen traffic accidents. A. let drivers drive slowly B. play in the street carefully C. run across the road quickly D. help children to cross the road C At last, the mid-term exams are over. You’ve done the hard work, but you can’t relax. Yo u have to prepare for the next exams. Do you hate exams? If you do, you’re not alone. St udents in other countries hate them as well. Luckily for them, British students have fewer exams than Chinese students. And they onl y have them once a year. Every summer they take a test in each subject. Each test lasts a bout an hour. These exams don’t count for much. Even if a student does really badly they still progress to the next year. When the results come out they are then placed in an endof-year report. The report is sent to the child’s parents. It describes how the student studie d at school. This report is private, so only the teacher, the student and his or her parents see it. Thi s means that the students don’t know how other students scored(得分 in the test. Some stu 得分) 得分 dents choose to tell each other, but others keep it secret. Parents’ meetings are held twice a year, at the end of the winter term and then at the e nd of the summer term. Children go along with their parents to meet their teachers private ly and discuss their performance at school.
  54. According to this passage, the students of many countries exams. A. don’t mind B. have to C. hate D. like
  55. Which of the following is NOT TRUE for British students? A. They have an exam once a year. B. They don’t know their own scores. C. Parents’ meetings are held at the end of the terms. D. They are allowed to tell each other their scores.
  56. For British students, the school life is than that of Chinese students. A. more relaxing B. much tenser C. more excited D. much harder
  57. The underlined phrase “don’t count for much” means . A. 难以计数 B. 不太重要 C. 期望不多 期望不多 D. 数量不多 D Did you sleep well last night? Maybe many people will answer: No. In fact, in the world a bout one third of the people do not have good sleep. If you say you do not have good slee p, it means: waking early and not getting back to sleep. You may get tired, worried and a nxious. Your memory and ability to remember things will get worse. Then what should you do when you have the trouble? Do not worry about it too much. Let’s see if you can help yourself. The techniques(技巧 are as follows: 技巧) 技巧 First, make sure that your bedroom isn’t too cold or too hot. Keep it dark and quiet. Second, check your lifestyle: Do not drink tea, coffee, cola or chocolate four hours before bed. Drink less water and a void night-time toilet visits.
Set your body clock well by getting up and going to bed at the same time every day. Av oid daytime naps. Develop a relaxing bedtime habit. Read or listen to music, then take a warm bath. If yo u really can not sleep, try some bread, rice or milk. They will help you fall asleep. Go for a daily walk. Natural light helps you regulate(调理 your body clock, so exercise 调理) 调理 outdoors if you can. Forget the worries of the day. Write down any worries, thoughts or questions before you go to bed. With these written down, you will have less to think about and your sleep will become easier.
  58. What is helpful for your night’s sleep? A. Tea. B. Coffee. C. Much water. D. A glass of milk.
  59. If you do not have a good sleep, maybe . A. your bedroom is neither cold nor hot B. your bedroom is dark and quiet C. you had a nap in the daytime D. you took a warm bath before bed
  60. This passage is mainly about . A. what we should drink before bed B. how to get a good sleep C. how to regulate your body clock D. how to develop a relaxing bedtime habi t 小题, 六、单词拼写(共 5 小题,计 5 分) 单词拼写(
根据句义完成句中已给出首字母的单词。将每个完整的单词写在各小题右边的横线上。 根据句义完成句中已给出首字母的单词。将每个完整的单词写在各小题右边的横线上。
  66. What a hot day! Look! Maria is s
  67. It t in the river.
  66.
  67.
  68.
  69.
  70.
me 25 minutes to go to school every day. twice a day. river in China.

  68. We should brush out t
  69. The Yangtze Rover is the l
  70. He is i
in English. He wants to be an English teacher.
小题, 七、综合填空(共 10 小题,计 10 分) 综合填空(
阅读短文,根据短文内容和已给出的首字母,在空白处填入适当的单词。将完整的单词写在 阅读短文,根据短文内容和已给出的首字母,在空白处填入适当的单词。 短文后面的横线上。 短文后面的横线上。 The weekend is usually a time of rest. But today’s Chinese teenagers can hardly rest durin g the weekends.
According to a survey, 24% of the Junior students in Beijing have classes at the weeken d. Over 40% of the Junior 3 have less t 71 dy. Ji Ping, a Junior student in Guangzhou, h 72 to get up at 6:30 am on Saturday. The 73 math and E eight hours sleep each night because of stu
n she has a whole day of classes. On Sunday she gets to extra classes f nglish. But she doesn’t complain. She says that a ay. 74
her classmate
 

相关内容

2011年中考英语模拟试题汇编(一) 短文填空

   2009 年中考英语模拟试题汇编(一) 年中考英语模拟试题汇编( 短文填空 (一) 词汇与改错(共 20 小题,每小题 1 分,计 20 分) 词汇与改错 (A) 根据括号中的汉语写出单词,使句子意思完整正确。 61. In China there are some important ( 节日 ), and people celebrate them in different ways. 62. When you talk with your parents, don’t always ( ...

2011年中考英语考纲??单词、词组默写

   P107+108 页。 初三英语考纲词汇默写 中文+词性 能够;有能力的 adj. 能力;才能 n. 关于 prep. 大约;到处;四处 adv. 在……上面 prep. 在国外 adv. 接受;认可 v. 令人惊讶的 adj. 车祸,事故;意外的事 n. 精确地 adv. 加;增加 n. 地址 n. 英文 中文+词性 得到;实现 v. 穿过;横过 prep. 扮演 v. 行动 n. 积极的;主动的 adj. 活动 n. 男演员 n. 女演员 n. 加上 v. 活着的 adj. adj.1、 ...

2011年中考英语作文预测

   2011 年中考英语作文预测 关注时事 H1N1 流感 ★ 范文 01. 根据中文大意和英文提示词语,写出意思连贯、 符合逻辑、 不少于 60 词的短文.所给英文提示 词语供选用.请不要写出你的校名和姓名. 世界上已有许多国家发现了新型 H1N1 流感病毒(H1N1 flu virus)病例.据了解,人感染该病 毒后会出现咳嗽、发烧、疲劳等症状.为了加强同学们的预防意识,(21 世纪中学生英语报》 正在举办征文活动,请你给该报投稿,描述感染该病毒的症状并谈一谈为了预防该病毒我们该 怎么做, ...

2011年中考英语模拟

   年中考英语 英语模拟试题 2011 年中考英语模拟试题 时间 120 分钟 第 I 卷(选择题 共 55 分) 分值 120 I.单项选择题(共 15 小题; 每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案 1. ? Mum, will you go to work by underground? ? No, I’ll take a taxi. A. a B. the C. \ D. an 2. Look, there is milk left ...

2011年中考英语作文指导

   2011 年中考英语作文必背万能句 年中考英语作文指导: 2011 年中考英语作文指导: 运用适当固定的模式和典型 的高级词汇和句型,将为你中考的作文增色添分! 的高级词汇和句型,将为你中考的作文增色添分!不妨记忆 一下,尝试一回! 一下,尝试一回! 一.中考英语作文串联词 1.顺序词 1.顺序词 开始陈述(第一,首先) 开始陈述(第一,首先) with, place, to begin with, in the first place,above all 另外, 还有” 第二,其次) 表示 ...

【最给力版】2011年中考英语作文押题

   年中考英语作文押题 【最给力版】2011 年中考英语作文押题 最给力版】 突发事件问题(热点) 突发事件问题(热点) 突发事件问题是中考书面表达的热点话题,从非典到雪灾, 突发事件问题是中考书面表达的热点话题,从非典到雪灾,从地震到甲型 HINI 流感病例 ),都频频出现在各地中考试卷中 (A/HINI flu cases),都频频出现在各地中考试卷中,因此必须重视。但这类文章的写作 ),都频频出现在各地中考试卷中,因此必须重视。 有一定的难度, 有一定的难度,掌握基本句式和写作技巧非常必要 ...

2011年职称英语全真模拟题_综合类_A级(二)_答案+解析

   新东方在线 [www.koolearn.com ] 2011 职称英语网络课堂电子教材系列 全真模拟试题 全国职称英语等级考试 全真模拟试题_综合类 全真模拟试题 综合类_A 级(二) 综合类 二 参考答案与解析 参考答案 1 D 14 C 27 A 40 A 53 B 2 D 15 C 28 C 41 A 54 A 3 A 16 A 29 B 42 D 55 C 4 B 17 B 30 F 43 B 56 B 5 B 18 A 31 A 44 A 57 D 6 B 19 B 32 B 45 ...

福建省厦门同安一中2010?2011年中考英语模拟试题

   福建省厦门同安一中 2010--2011 年中考模拟试题 英 语 试 题 (满分:150 分;考试时间:120 分钟) 考生须知: 考生须知: 本试卷分为两大部分,第一部分(1-75 小题)为选择题,考生将答案用 2B 铅笔填涂 填涂在答 填涂 题卡上;第二部分为非选择题,请考生将答案用 0.5 毫米的黑色签字笔书写 书写在答题卡上。 书写 第一部分(选择题) 第一部分(选择题) (一)听力测试(每小题 1 分,共 30 分) I. Listen and choose the right p ...

中考英语模拟题

   英语测试试题 第 I 卷(选择题 共 70 分) 听力部分 I. 听句子,选答语(共 5 小题,计 5 分) 本题共有 5 个小题,每个小题你将听到一句话,读两遍,请从所给的三个选 项中选出一个最恰当的答语. 1. 2. 3. 4. 5. A. Ok, I'll try to relax myself. A. Thank you. A. You're welcome. A. It's a pity. A. It's Oct. 1st B. I worry about the test. C. ...

2011年中考英语词汇表E

   2011 年中考英语 词汇表 E 词汇前标有▲是理解词汇,其余是掌握词汇 ▲eighteen num. 十八 家程教育 jiachengjiaoyu ▲eighth num. 第八 ▲eighty num. 八十 either a. 两方任一方的,二者之一 conj. 二者之一,要么 ad. (用语否定句或短语后)也 ▲elephant n. 象 eleven num. 十一 ▲else a. 别的,其他的 ▲E-mail/ e-mail n. 电子邮件 v. 发电子邮件 empty a. ...

热门内容

实用英语短句

   1. It's up to you.(由你决定。 ) 2. I envy [羡慕]you.(我羡慕你。 ) 3. How can I get in touch with you? 5. What's the weather like today?(今天天气如何?) 6. Where are you headed [朝…方向行进]? (你要到哪里去?) 7. I wasn't born yesterday.(我又不是三岁小孩。 ) 8. What do you do for relaxatio ...

[考试宝典]2011么建华职称英语保过班精讲班 第13讲 概括大意与完成

       本文由bhsh007贡献     doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机 查看。     职称英语考试宝典 系列软件     第八篇 1     Earthquake     Every year earthquakes are responsible for a large number of deaths a nd a vast amount of     destruction in various parts of the world. ...

高中英语课堂教学中小组合作活动失效的原因及对策

   江山市重点课题《高中英语课堂教学中小组合作活动失败的原因及对策的研究》结题报告 高中英语课堂教学中小组合作活动失效的原因及对策 《高中英语课堂教学中小组合作活动失败的原因及对策的研 高中英语课堂教学中小组合作活动失败的原因及对策的研 究 》 课题结题报告 内容提要: 内容提要: 课题组通过一年来对高中英语课堂的观察和反思,结合学习研 究相关著作文献, 对于导致高中英语课堂教学中小组合作活动失效或无效的原因 作出了归纳和分析,提出了解决问题的对策,并在本校各年级针对各类课型开设 了实践课。 一 ...

五年级英语晚练习试题

   五年级英语晚练习试题 姓名: 姓名: 听力部分 一.听录音,选出你所听到的内容。 (10 分) ( )1. A.laugh B.coffee C.cough D.right ( )2. A.writes B.reads C.lights D.line ( )3. A.quietly B.carefully C.beautifully D.aeverybody ( )4. A.toe B.backache C.earache D.neck ( )5. A.stop B.down C.stron ...

英语作文

   转帖一 成功英语演讲的秘诀:开场白、结束语应对问题 -I will be pleased to answer any questions you may have at the end of the presentation. -Please can you save your questions till the end. -If you have any questions, I will be pleased to answer them at the end of thepresen ...