2011 年综合类职称英语考试试题及答案_综合类 A 级题库(
  1) 第 1 部分:词汇选项(第
  1~15 题,每 题 1 分,共 15 分) 下面每个句子中均有 1 个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定 1 个意义最为接近选项。 1 She was a puzzle.A.girl B.womanC.mystery D.problem
  2. Her speciality is heart surgery.A.region B.siteC.platform D.field
3 France has kept intimate links with its former African territories. A.private B.friendly C.strong D.secret 4 You should have blended the butter with the sugar thoroughly. A.mixed B spread C.beaten D.covered 5 The industrial revolution modified the whole structure of English society. A.destroyed B.broke C.changed D.smashed 6 Tickets are limited and will be allocated to those who apply first. A.posted B.sent C.handed D.given 7 The change in that village was miraculous. A.amazing B.conservative C.insignificant
D.unforgettable
8 Customers often defer payment for as long as possible. A.make B.demand C.obtain D.postpone 9 Canada will prohibit smoking in all offices later this year. A.remove B.ban C.eliminate D.expel 10 She read a poem which depicts the splendor of the sunset. A.declares B.asserts C.announces D.describes 11 From my standpoint, this thing is just ridiculous. A.point of view B .field C.knowledge D.information 12 The latest census is encouraging.A.statement B.assessment C.count D.evaluation
13 The curious looks from the strangers around her made her feel uneasy. A.different B.proud C.unconscious D.uncomfortable 14 Reading the job ad, he wondered whether he was eligible to apply for it. A.able B.fortunate C.competent D .qualified 15 He was elevated to the post of prime minister.A.promoted 答案:
  01. C
  02. D B.pulled C.lifted D.treated

  03. B

  04. A

  05. C
  06. D

  07. A

  08. D

  09. B

  10. D
  11. A

  12. C
1st

  13. D

  14. D

  15. A
2011 年职称英语综合类阅读理解题库资料(
  15)_2011 职称英语考试辅导 Life in the Universe Many scientists today are convinced that life exists elsewhere in the universelife probably much like that on our own planet. They reason in the following way. As far as astronomers can determine, the entire universe is built of the same matter. They have no reason to doubt that matter obeys the same laws in every part of the universe. Therefore, it is reasonable to guess that other stars, with their own planets, were born in the same way as our own solar system. What we know of life on earth suggests that life will arise wherever the proper conditions exist. Life requires the right amount and kind of atmosphere. This eliminates all those planets in the universe that are not about the same size and weight as the earth. A smaller planet would lose its atmosphere; a larger one would hold too much of it. Life also requires a steady supply of heat and light. This eliminates double stars, or stars that flare up suddenly. Only single stars that are steady sources of heat and light like our sun would qualify. 职 称 英 语 考 试 网 http://www.yingyukaoshi.com/ Finally, life could evolve only if the planet is just the right distance from its sun. With a weaker sun than our own, the planet would have to be closer to it. With a stronger sun, it would have to be farther away. If we suppose that every star in the universe has a family of planets, then how many planets might support life? First, eliminate those stars that are not like our sun. Next eliminate most of their planets; they are either too far from or too close to their suns. Then eliminate all those planets which are not the same size and weight as the earth. Finally, remember that the proper conditions do not necessarily mean that life actually does exist on a planet. It may not have begun yet, or it may have already died out. This process of elimination seems to leave very few planets on which earthlike life might be found. However, even if life could exist on only one planet in a million, there are so many billions of planets that this would still leave a vast number on which life could exist.
  1. Astronomers believe that matter in different parts of the universe A) has different laws. B) has one common law. C) shares the same laws D) shares no common law.

  2. The existence of life depends on all of the following factors EXCEPT A) the right amount of atmosphere.B) our own solar system. C) steady heat and light D) the right distance from the sun.
  3. Which of the following statements is INCORRECT? A) The planet must be as big and heavy as the earth.B) Proper conditions are essential to the existence of life
2nd
C) Double stars can provide steady light and heat.D) The distance between a planet and its sun should be right.
  4. What kind of planet might NOT support life? A) Most of the planets of the stars. B) Stars similar to our sun.
C) Planets similar to the earth. D) Planets with proper conditions.
  5. At the end of the passage the author suggests that A) it is impossible for life to exist on planets. C) life could exist on only one planet in a million. KEY:CBCAD 2011 年职称英语综合类阅读理解题库资料(
  14)_2011 职称英语考试辅导 Preserving Nature for Future Demands for stronger protection for wildlife in Britain sometimes hide the fact that similar needs are felt in the rest of Europe. Studies by the Council of Europe, of which 21 counties are members, have shown that 45 per cent of reptile species and 24 per cent of butterflies are in danger of dying out. European concern for wildlife was outlined by Dr Peter Baum, an expert in the environment and natural resources division of the council, when he spoke at a conference arranged by the administrators of a British national park. The park is one of the few areas in Europe to hold the council's diploma for nature reserves of the highest quality, and Dr Peter Baum had come to present it to the park once again. He was afraid that public opinion was turning against national parks, and that those set up in the 1960s and 1970s could not be set up today. But Dr Baum clearly remained a strong supporter of the view that natural environments needed to be allowed to survive in peace in their own right. "No area could be expected to survive both as a true nature reserve and as a tourist attraction," he went on. The short-sighted view that reserves had to serve immediate human demands for outdoor recreation should be replaced by full acceptance of their importance as places to preserve nature for the future. "We forget that they are the guarantee of life systems, on which any built-up area ultimately depends," Dr Baum went on. "We could manage without most industrial products, but we could not manage without nature. However, our natural environment areas, which are the original parts of our countryside, have shrunk to become mere islands in a spoiled and highly polluted land mass."
  1. Recent studies by the council of Europe have indicated that A) wildlife needs more protection only in Britain B) all species of wildlife in Europe are in danger of dying out. C) there are fewer species of reptiles and butterflies in Europe than else where B) earthlike life could only exist on a few planets. D) life could exist on a great number of planets.
3rd
D) many species of reptiles an butterflies in Europe need protecting
  2. Why did Dr Baum come to a British national park? A) Because he needed to present it with a council's diploma. B) Because he was concerned about its management C) Because it was the only national park of its kind in Europe. D) Because it was the only park which had ever received a diploma from the Council.
  3. The last sentence in the second paragraph implies that A) People should make every effort to create mere environment areasB) People would go on protecting national parks C) certain areas of countryside should be left intactD) people would defend the right to develop the areas around national parks
  4. In Dr Baum's opinion, the view that a nature reserve should serve as a tourist attraction is A) idealistic B) revolutionary C) short-sighted D) traditional

  5. Which of the following can be inferred from the last paragraph? A) We have developed industry at the expense of countrysideB) We have forgotten what our original countryside looked like C) People living on islands should protect natural resources for their survivalD) We should destroy all the built-up areas. KEY:D A C C A Smuggling It is not unusual for a pet to be sent by air cargo from Colombia to New York, but last December's shipment of a 4-year-old sheep dog caught a New York Kennedy Airport Customs inspector's eye. The dog looked to be on its last legs, and there was an unusual lump on the side of its body. An X-ray and emergency surgery revealed the presence of 10 condoms tightly packed with five pounds of cocaine that had been surgically implanted in the dog's abdomen - yet another first for Customs in the war on drugs. When it comes to transporting drugs, the methods used are only as limited as a smuggler's imagination. Kilo bricks of cocaine are routinely concealed beneath false bottoms of containers that hold poisonous snakes. "You've got snakes that are 12feet long," says a United States Fish and Wildlife Service agent - and sometimes the drug is in the snake. "Who's going to pull it out and feel it?" In 1994, United States Customs seized 204,391 pounds of cocaine, 559,286 pounds of marijuana and 2,577
4th
pounds of heroin. Just how much actually flows into the country is anyone's guess. Some customs officials estimate that only 10 percent of the drugs coming into the country are ever seized. In Miami, the District Attorney won't even prosecute small fry. "It's got to be over five kilos of cocaine, above a kilo of heroin and more than 5,000 pounds of marijuana or it's not something that we're going to stop the presses on," says Tom Cash, a retired agent. Given this deluge, one can only wonder if agents are ever confounded by some of the smuggling methods. "There are things we haven't seen before," says John McGhee, a Miami Customs special agent, "but nothing really surprises us."
  1. The dog was different from others in that A) it could stand only on its hind legs. B) it had only two legsC) it was very attractive D) it had a very big abdomen
  2. How many methods are used to transport drugs? A) As many as a smuggler can think of. B) Beyond the smuggler's imagination. C) Only a limited number. D) Only a few.
  3. How many pounds of heroin were estimated to be smuggled into the United States in 1994? A) 204,391 B) 2,577 C) 25,770 D) 559,286
  4. Which of the following could best replace the expression "small fry" in the third paragraph? A) Small dogs. B) Small sheep dogs. C) Small smugglers D) Small ringleaders.
  5. What is this article about? A) Drug transportation from Columbia to New York. B) A new method for drug smuggling. C) Varied drug transportation methodsD) Types of drug. KEY:D A C C C 2011 年职称英语综合类阅读理解题库资料(
  13)_2011 职称英语考试辅导 Preserving Nature for Future Demands for stronger protection for wildlife in Britain sometimes hide the fact that similar needs are felt in the rest of Europe. Studies by the Council of Europe, of which 21 counties are members, have shown that 45 per cent of reptile species and 24 per cent of butterflies are in danger of dying out. European concern for wildlife was outlined by Dr Peter Baum, an expert in the environment and natural resources division of the council, when he spoke at a conference arranged by the administrators of a British national park. The park is one of the few areas in Europe to hold the council's diploma for nature reserves of the highest quality, and Dr Peter Baum had come to present it to the park once again. He was afraid that public opinion was turning against national parks, and that those set up in the 1960s and 1970s could not be set up today. But Dr Baum clearly remained a strong supporter of the view that natural environments needed to be allowed to survive in peace in their own right. "No area could be expected to survive both as a true nature reserve and as a tourist attraction," he went on. The short-sighted view that reserves had to serve immediate human demands for outdoor recreation should be replaced by full acceptance of their importance as places to preserve nature for the future. "We forget that they are the guarantee of life systems, on which any built-up area ultimately depends," Dr Baum
5th
went on. "We could manage without most industrial products, but we could not manage without nature. However, our natural environment areas, which are the original parts of our countryside, have shrunk to become mere islands in a spoiled and highly polluted land mass."
  1. Recent studies by the council of Europe have indicated that A) wildlife needs more protection only in Britain B) all species of wildlife in Europe are in danger of dying out. C) there are fewer species of reptiles and butterflies in Europe than else where D) many species of reptiles an butterflies in Europe need protecting
  2. Why did Dr Baum come to a British national park? A) Because he needed to present it with a council's diploma. B) Because he was concerned about its management C) Because it was the only national park of its kind in Europe. D) Because it was the only park which had ever received a diploma from the Council.
  3. The last sentence in the second paragraph implies that A) People should make every effort to create mere e
 

相关内容

2011年职称英语(理工类)阅读理解-1-50题及答案中文翻译

   2011年职称英语(理工类) 2011年职称英语(理工类)阅读理解 年职称英语 问题 Vehicles( 1. Ford Abandons Electric Vehicles(理C) 1) What have the Ford motor company, General Motor’s and Honda done concerning electric cars? 2) According to Tim Holmes of Ford Europe, batterypowered cars ...

2011年职称英语考试流程

   2011 年职称英语考试流程:网上报名(补报名)->准考证领取->考试->成绩查询-> 年职称英语考试流程: 证书领取 考试介绍 免考规定 考试时间 类别选择 报名时间 考试培训 考试大纲 成绩查询 报名流程 合格证书 全国专业技术人员职称英语等级考试大纲 一、概述 全国专业技术人员职称英语等级考试是由国家人事部组织实施的一项国家级外语考试。 本考试遵循“严格要求、实事求是、区别对待、逐步提高”的原则,根据英语在不同专业领域 活动中的应用特点, 结合专业技术人员掌握和 ...

2001年1月大学英语四级考试试题及参考答案

   满分四六级英语网 www.cetcet.com 独家整理 独家整理提供。 整理提供 本资料有满分四六级英语网 www.cetcet.com 独家整理提供。 更详细的真题, 下载。 更详细的真题,答案解析及听力 MP3 请到 www.cetcet.com 下载。 祝大家顺利通过四级考试。 祝大家顺利通过四级考试。 2001 年 1 月大学英语四级考试试题及参考答案 Part Ⅰ Section A Listening Comprehension (20 minutes) Directions: ...

2011年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解6

   2011 年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解 6 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题, 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题,如需完整题库请登录 http://news.bangkaow.com 英语四级考试免费练习题 Of the thousands of different kinds of animals that exist in the world man has learned to make friends with an enormous number. Some a ...

2005年1月大学英语四级考试试题真题及答案

   ★★★★★ 2005 年 1 月大学英语四级考试试题 Part I Section A (20 minutes) Listening Comprehension Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation ...

2011年职称英语考试技巧

       本文由yangdh301312贡献     doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机 查看。     1、词汇、阅读理解、完型填空所占分值最高(合计高 达 75 分),放到前面来 做, 2、词汇、阅读理解、完型填空都是部分来自教材,放 到前面来做,记忆比较深 刻,答题成功率较高。 3、 阅读判断放到最后,是因为本题根据经验蒙答案 (具 体 方法后面详述)成功率可拿到全部 7 分中的 3 分,这 样可以腾出时间给需要查词典 即可稳拿分数的词汇题。  ...

2011年实用英语口语水平测试题及答案

   http://www.514t.com 免费提供各种资格考试真题、模拟题、练习题、精选题及答案 2011 年实用英语口语水平测试题及答案 Directions: Read the following 100 sentences or dialogues carefully. Choose the best answer for each blank and mark A, B, C or D. 仔细阅读下列题目,并从 A,B,C,D 四个答案中选出正确的选项. 1. --Shall I ma ...

2010年6月英语四级考试试题及答案

   月英语四级考试真题 2010 年 6 月英语四级考试真题 版权所有 机密★启用前 版权所有机密 版权所有 机密★ 试卷代号: 试卷代号:A 大学英语四级考试 COLLEGE ENGLISH TEST -Band Four(4XSH 1) 试题册 注意事项 一、将自己的校名、姓名、准考证号写在答题卡 1 和答题卡 2 上,将本试卷代号划在 将自己的校名、姓名、 答题卡 2 上。 均不得带出考场,考试结束, 二、试题册、答题卡 1 和答题卡 2 均不得带出考场,考试结束,监考员收卷后考生才 试题 ...

2003年6月大学英语四级考试试题及答案

   考试吧(Exam8.com)-第一个极力推崇人性化服务的综合考试网站! 2003 年 6 月试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. ...

2002年6月大学英语四级考试试题及答案

   考试吧(Exam8.com)-第一个极力推崇人性化服务的综合考试网站! 2002 年 6 月 CET-4 真题 Part I Section A Directions: Listening Comprehension (20 minutes) In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what wa ...

热门内容

推荐一种英语听力筑基训练方法

   推荐一种英语听力筑基训练方法(转载) 推荐一种英语听力筑基训练方法(转载) 本人看完之后认为说的很有道理,所以转载过来和大家分享。 这种训练方法的适用范围:如果你听 VOA 的 Special English,感觉自己的理解率还不能超过 50%,那么这 种方法有 90%的可能性将会对你大有助益。即使你的词汇或阅读水平已经达到四六级或以上水平,但听说 方面比较薄弱,这种方法依然值得你去尝试。 我一向推崇钟教授的逆向法,但我也一直反对这套方法中一个重要口号:边听边查字典,直到听懂每一个 单词。对 ...

英语单词8000总汇

   sanguine 乐观的,血色的,脸色红润的 rim n.边缘边,轮缘,蓝框vt.镶边,为...装边,沿...边缘滚动vi.形成边状 conceive 设想,构想 perceive 觉察到(每一个信号都收到了) deceive 欺骗(往不好的方向拿) receive 收到(反复的拿) nude 全裸 controversy 矛盾 contradiction 矛盾 paradox 矛盾 dilemma 矛盾(达赖喇嘛) loyal 忠诚的(l老朋友都很忠诚) royal 皇室的(r想像成一朵花) ...

2010高考英语三轮复习?词汇和语法精练详解2

   2010 高考英语三轮复习?词汇和语法精练详解 2 1. The appearance of Yao Ming and T-Mac has the fans of a sure victory for the Huston Rocket in the coming NBA contest. A. accused B. expected C. convinced D. persuaded 2. She put some soil in the box, then sowed the seeds ...

深圳小学英语一至四年级总结 1 日常用语

   Lesson 1 1. Saying hello Hello!/Hi! Good morning. How are you? Fine, thank you. Good bye. Good bye. 2 Making friends Good afternoon. My name is Eddy. / I’m Ann. What’s your name? Nice to meet you. Nice to meet you too. 3 I can sing. Can you sing? Y ...

《计算机专业英语》电子教案-第4章

   Computer English Chapter 4 Data Structure Chapter 4 Data Structure Key points: useful terms and definitions of data structure Difficult points: Stack, queue, tree 计算机专业英语 4-2 Chapter 4 Data Structure Requirements: 1. Three reasons for using data st ...