2011 年上海市普通高等学校春季招生考试
英 语 试 卷
考生注意: 考生注意:

  1. 本试卷分为第 I 卷(第
  1-12 页)和第 II 卷(第 13 页)两部分。全卷共 16 页,满分 150 分, 考试时间 120 分钟。
  2. 答第 I 卷前,考生务必在答题卡和答题纸上用钢笔或圆珠笔清楚填写姓名、准考证号、校验码, 并用铅笔在答题卡上正确涂写准考证号和校验码。
  3. 第 I 卷(第
  1-16 小题、
  25-80 小题)由机器阅卷,答案必须全部涂写在答题卡上。考生应将 代表正确答案的小方格用铅笔涂黑,注意试题题号和答题卡编号一一对应,不能错位。答案需要 更改时,必须将原选项用橡皮擦去,重新选择。答案不能涂写在试卷上,涂写在试卷上一律不给 分。第 I 卷中的
  17-24 小题、
  81-84 小题和第 II 卷的试题,其答案用钢笔或水笔写在答题纸上, 如用铅笔答题,或写在试卷上也一律不给分。
第I卷
I. Listening Comprehension Section A
(共 105 分)
Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.
  1. A. In a cinema. B. In a library. C. In a restaurant. D. In a grocery store.
上海市教育考试院 保留版权 英语 2011 春 第 1 页(共 13 页)

  2. A. Table-tennis. B. Swimming C. Jogging. D. Tennis.
  3. A. Six hours. B. Eight hours. C. Ten hours. D. Fourteen hours.
  4. A. A policeman. B. A waiter. C. A hotel receptionist. D. A shop-assistant.
  5. A. She no longer believes the man. B. She will offer him another cigarette. C. The man must give up smoking. D. The man should make a resolution.
  6. A. He hopes to leave before the woman. B. He is certain that the lock works. C. His office is one hour’s ride from here. D. He will leave the office in about an hour.
  7. A. He won’t stay on the beach the whole day. B. He thinks it’s boring being on a beach. C. He totally disagrees with the woman. D. He thinks not all beaches are nice.
  8. A. The cake is unhealthy. B. The cake is sold by weight. C. The woman should go on a diet. D. The woman should have the cake.
  9. A. He was moved by the conductor. B. The conductor was unsatisfactory. C. They both enjoyed the concert. D. He didn’t like the choice of music.
  10. A. She has refused the man’s request. B. She can’t follow his words. C. She thinks it’s a big favour. D. She’ll see if she can help. Section B Directions: In Section B, you will hear two short passages, and you will be asked three questions on each of the passages. The passages will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard. Questions 11 through 13 are based on the following passage.
  11. A. They read and discuss books. B. They prepare for reading contests. C. They exchange experience in writing. D. They explain and revise books.
  12. A. By asking guests to bring snacks. B. By giving tests to group members. C. By listing must-read books alone. D. By engaging everyone in the discussion.
  13. A. How to host a book club. B. When to host a club meeting. C. Where to locate a book club. D. Whom to choose as a club member. Questions 14 through 16 are based on the following passage.
上海市教育考试院 保留版权 英语 2011 春 第 2 页(共 13 页)

  14. A. Mobiles may cause health problems. C. Film watching will be interrupted.
  15. A. It is impossible to ban mobiles. C. Dinning with a different staff member.
  16. A. Embarrassing. B. Necessary.
B. Mobiles may disturb people around. D. People talk too loud on the phone. B. People need mobiles in an emergency. D. Holding various operational meetings. C. Sensible. D. Meaningless.
Section C Directions: In Section C, you will hear two longer conversations. The conversations will be read twice. After you hear each conversation, you are required to fill in the numbered blanks with the information you have heard. Write your answers on your answer sheet. Blanks 17 through 20 are based on the following conversation. Complete the form. Write ONE WORD for each answer.
Survey Sheet
Name: Occupation: Hobby: Recent exciting event: The most admired person: Future plan: David Gorge 17 Reading Had the His wife To have lots of 20 baseball player 18 19 baby
Blanks 21 through 24 are based on the following conversation. Complete the form. Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer. What does the man find especially expensive? Where does the man buy his clothes? 21 . 22 . He mainly shops
When does the man go and buy all the low stuff When there are sales going around, and get low prices? especially after 23 . What are the man’s money saving tips for Rent a house with friends and don’t international students in the UK? buy things 24 . II. Grammar and Vocabulary Section A Directions: Beneath each of the following sentences there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one answer that best completes the sentence.
  25. Soon after dinner, Wayne drove off the direction of Paris.
上海市教育考试院 保留版权 英语 2011 春 第 3 页(共 13 页)
A. to B. at C. for D. in
  26. They produced two reports, of which contained any useful suggestions. A. either B. all C. none D. neither
  27. Some young people these days just go out of their homes to contact the real world. A. mustn’t B. won’t C. mightn’t D. shouldn’t
  28. You’d be exposed to a lot pollution if you moved to a town with pure water and air. A. more B. most C. less D. least
  29. I’m sure you will do better in the test because you so hard this year. A. studied B. had studied C. will study D. have been studying
  30. The banker was found in a remote village after his office last Thursday. A. leave B. being left C. leaving D. having been left
  31. I have no idea the journalist could have got his information from. A. that B. why C. why D. where
  32. A lot of people often forget that oral exams to test our communicative ability. A. design B. are designed C. are designing D. are being designed
  33. Viewers continue to watch TV they complain about the quality of the programming. A. even though B. as if C. as long as D. unless
  34. Mike found his missing car in the street outside his house, newly cleaned and polished. A. looked B. to look C. looking D. to be looking
  35. There are fewer teaching positions left in big cities, at the same time there are shortages of teachers in small towns. A. or B. and C. so D. for
  36. in 1955, Disneyland in California in regarded by any as the original fun park. A. Opened B. Having opened C. Opening D. Being opened
  37. Faye’s fondest memory is of last year, the club gave a tea party for her birthday. A. that B. which C. where D. when
  38. The result of the study indicated that it was the type of fat made the difference. A. that B. what C. who D. as
  39. comes will be welcomed to the open-air concert. A. Whatever B. Whoever C. No matter what D. No matter who
  40. Harrison Ford is thought to be one of the few movie stars as a carpenter
上海市教育考试院 保留版权 英语 2011 春 第 4 页(共 13 页)
before. A. to work C. to have worked
B. to be working D. to have been working
Section B Directions: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need. A. primarily F. series B. similar G. personal C. considerately D. connections H. served I. defined E. instructed J. environment
In a study of the university of Minnesota, twins (some raised together and others who had grown up apart) were tested for a wide range of personality traits (特征). In terms of happiness- 41 as the ability to enjoy life-twins who are separated soon after birth were much less alike than twins raised together. But when it comes to unhappiness, the twins raised apart-some without contact for as long as 64 years-were as 42 as those who had grown up together. Why is unhappiness less influenced by 43 ? When we are happy, we are more responsive to people and keep up 44 better than when we are feeling sad. This doesn’t mean, however, that some people are born to be sad and that’s that. Unhappiness may be related to genes, but this inherited trait can be influenced by 45 choice. You can increase your happiness through your own actions. In a whole 46 of experiments by psychologists John Reich and Alex Zautra at Arizona State University, they asked students to select their favourite activities from a list of everyday pleasures-things like going to a movie, talking with friends and playing cards. Then the researchers 47 some of the students in the experiment to increase the number of favourite activities the participated in for one month (the participants in the study 48 as controls (对照组) and did not vary their activity level). Result: Those who did more of the things they enjoyed were happier than those who didn’t. The conclusion, then, is that the pleasure we get from life is 49 ours to control. III. Reading Comprehension Section A Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context. Is there a job for you after college? What does the world of work keep in store for
上海市教育考试院 保留版权 英语 2011 春 第 5 页(共 13 页)
you? That 50 in large measure on who you are. If you’ve enjoyed your studies in English and history, 50 , you’ll be glad to know that in a recent survey by Hobart and William Smith Colleges in New York State, a majority of CEOs said that the liberal arts (文科) are essential for 52 critical thinking and problem-solving skills. If you thought college was for acquiring specific work skills, only 37 percent of the CEOs in the survey agree with you. If you plan to start your career as a secretary, be aware that this job is undergoing tremendous 53 . In offices where secretaries have not already been eliminated, the 54 role of a clerk is now unrecognizable. Most bosses 55 their own mails and meetings and travel plans, thanks to e-mail and the Internet, so secretaries are 56 taking on higher-level tasks such as drafting contracts and handling customer service problems. Those willing to expand their 57 should do well. If you are a woman interested in law enforcement (执法), note that some states and cities are working hard to reach 58 standards for female applicants. Although most small suburban police departments are deeply traditional, and some are 59 even to employ woman, among the nation’s largest forces about 15 percent of the officers are female, five times as many as a generation ago. Degrees in sports management are also 60 . Two hundred U.S colleges and universities, 10 times as many in 1985, now 61 undergraduate courses in sports management, and some have advanced degree programs. At some school you can also combine an MBA in sports management with a law degree. 62 , if you’ve set your sights on a traditional MBA, take heart. MBA recruitment (招聘) is way up, and salaries are 63 . But money isn’t all today’s MBAs are looking for. A recent study of nearly 1,800 MBA students in the United States and Canada found that 68 percent 64 the statement, “My family will always be more important than my career.”
  50. A. concentrates B. depends C. takes D. passes
  51. A. by comparison B. as a result C. for instance D. in return
  52. A. developing B. discouraging C. confirming D. appreciating
  53. A. troubles B. pains C. tests D. changes
  54. A. active B. small C. useful D. traditional
  55. A. await B. handle C. transfer D. classify
  56. A. increasingly B. unwillingly C. diligently D. intentionally
  57. A. horizons B. activities C. organizations D. operations
  58. A. medium B. high C. fair D. legal
  59. A. keen B. resolved C. reluctant D. qualified
  60. A. on display B. at an end C. at rest D. on the rise
  61. A. cancel B. offer C. register D. drop
上海市教育考试院 保留版权 英语 2011 春 第 6 页(共 13 页)

  62. A. Contrarily
  63. A. competitive
  64. A. give out
B. Consequently B. moderate B. agree with
C. Finally C. fixed C. wonder about
D. Strictly D. regular D. focus on
Section B Directions: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read. (A) They like using the Internet. They have lots of pocket money to spend. And they spend a higher proportion of it online than the rest of us. Teenagers are just the sort of people an online seller is interested in, and the things they want to buy-games, CDs and clothing-are easily sold on the Web. But paying online is a tricky business for consumers who are too young to own credit cards. Most have to use a parent
 

相关内容

2010辽宁高考英语试卷分析

   2010年辽宁省高 考英语试卷分析 辽宁省高中英语教研员 魏艳 总体评价 2010年普通高校招生全国统一考试(辽宁卷)英 语试题,以《普通高中英语课程标准(实验稿) 为基本依据,按照《2010年普通高等学校招生全 国统一考试(辽宁卷)英语学科考试说明(课程 标准实验)》的要求,在试题选材,设置上,科 学,准确,公正,规范。语言地道,具有时代性, 贴近学生生活,突出了对学生综合语言运用能力 的考查;在正确选项的比例,题干设置上,符合 语言测试规律,除听力外,A,B,C,D四个选 项依次为13, ...

2006年高考英语试卷及答案(重庆卷)英语

   www.tingroom.com 在线英语听力室 2006 年高考英语试卷及答案(重庆卷) 年高考英语试卷及答案(重庆卷) 英语试题卷共 16 页。满分 150 分。考试时间 120 分钟。 一、听力(共三节,满分 30 分) 做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间 将试题卷上的答案转涂或转填到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 请听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并 ...

2011高考英语听力完胜妙招

   2011 高考英语听力完胜妙招 来源:天星 更新日期:2011-04-12 点击: 215 我们都知道听、说、读、写是 英语中重要的四大组成部分。而听力这所以排在最前面 也是有原因的。因为我们必须先听懂 foreigner 怎么说,我们才会说,能听懂并说出来这是 学习语言最基本的要素。然后我们才会进行更高级的训练,也就是读写。因此,学好听力在 英语学习中就显得尤为重要了。那么,如何有效地练习听力,并提高我们的听力水平呢? 第一、 第一、泛听 换句话说就是什么都听,并不一定要完全听懂。比如:电 ...

2011年高考英语口语考试要求

   年普通高考"英语听说 英语听说"考试要求 广东省 2011 年普通高考 英语听说 考试要求 根据《广东省普通高校招生考试改革调整方案》,广东省普通高考英语科考试从 2011 年开 始分别进行笔试与听说考试.其中,听说考试占英语科总分(满分 150 分)的 10%.经反复测 试和多方论证,制定广东省 2011 年普通高考"英语听说"考试要求. 一,考试范围与内容 根据普通高等学校对新生文化素质的要求,依据中华人民共和国教育部 2003 年颁布的 《普通高 ...

2011高考英语单解题策略与技巧

   支招: 支招:2011 高考英语复习策略 传统方法中,学生常常立足于若干个是什么,忽略一个根本的为什么,而思维高速公路则恰 恰相反,它强调一个根本的为什么,自然而然地引申出若干个是什么。这样的学习方法省时 省力,见效快,事半功倍。 第一招:单词与词组的记背与理解 掌握单词与词组:求本溯源,入木三分 1. 词根与前后缀 英语单词属于拼音文字,绝大部分单词像汉字一样也是由各具含义的部分组成。 比如前缀 ab 表示否定含义,ab sent 缺席,ab normal, 不 正常;异常 ab use ...

2011年广东省高考英语考试大纲

   广东省普通高校招生统考大纲及细节说明:英语 一.考试特点及题型说明 Ⅰ.考试性质 普通高等学校招生全国统一考试是由合格的高中毕业生和具有同等学力的考生参加的选拔性考 试。高等学校根据考生的成绩,按已确定的招生计划,德、智、体全面衡量,择优录取。因此,高 考应有较高的信度、效度,适当的难度和必要的区分度。 英语科考试是按照标准化测试要求设计的。 Ⅱ.考试内容和要求 根据普通高等学校对新生文化素质的要求,参照教育部 2000 年颁发的《全日制高级中学英语教 学大纲(试验修订版)》,并考虑中学教学 ...

2010年重庆高考英语听力试题及答案

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 2010 年重庆高考英语听力试题及答案 英语 英语试题卷共 16 页。满分 150 分。考试时间 120 分钟。 一、听力(共三节,满分 30 分) 做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试题卷上的答案转涂或转填到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1. 5 分,满分 7. 5 分) 请听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、 ...

2010高考英语完形填空练习题及答案解析

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 2010年高考英语完形填空练习题及答案解析 一 I used to be ashamed of my grandma. I know that's a until today, so I have to The 38 37 it. 36 thing to say, but it was true started when my friend Katy found Grandma's false teeth floating in ...

高考英语翻译100句_附答案

   1在人民广场地下建造一个交通中心是个绝妙的主意.(It) 2我们不能只是在教师节时才想到要尊敬教师.(think of) 3他所钦佩的人不是歌手或演员,而是献身于科学的科学家.(not…but) 4直到他长大成人才真正体会到父亲对他的爱.(Only when) 5说起中国足球,大多数球迷是又爱又恨.(talk of) 6一个人不可能一辈子不犯错误,但要尽量少犯错误.(as…as possible) 7他觉得给别人带来幸福的人才是世界上最幸福的人.(bring) 8使我惊讶的是,在北欧地区几乎 ...

高考英语翻译100句 附答案

   1在人民广场地下建造一个交通中心是个绝妙的主意.(It) 2我们不能只是在教师节时才想到要尊敬教师.(think of) 3他所钦佩的人不是歌手或演员,而是献身于科学的科学家.(not…but) 4直到他长大成人才真正体会到父亲对他的爱.(Only when) 5说起中国足球,大多数球迷是又爱又恨.(talk of) 6一个人不可能一辈子不犯错误,但要尽量少犯错误.(as…as possible) 7他觉得给别人带来幸福的人才是世界上最幸福的人.(bring) 8使我惊讶的是,在北欧地区几乎 ...

热门内容

2005职称英语考试答案A级理工.doc

   2005 年职称英语等级考试理工类 级)答案 年职称英语等级考试理工类(A 答案 满分 100 分,其中 1 一 15 每题 1 分; 16?30 每题 1 分; 31?45 每题 3 分 0 46?50 每题 2 分 0 51?65 每题 i 分。 1.A 2.C 3.C 4.D 5.B 6.A 7.A 8.B 9.D 10.B 11.D 12 A 13.C 14.B 15.A 16.A 17.C 18.A 19.C 20.A 21.B 22.B 23.D 24.A 25.E 26.B 2 ...

八年级英语第三周周末作业

   八年级英语第三周周末作业 班级 姓名 批阅时间 班级 姓名 批阅时间 Ⅰ.词汇 (A)词组互译 1.垃圾食品 2.饮食习惯 3.照顾 4.好主意 5.保持平衡 6.at the moment 7.stay healthy 8.how often (B)用词的适当形式填空 1.I (be ) ill yesterday, but I feel (well)today. 2.He goes (skateboard) (two)a week. 3.I'm worried because my mo ...

大学英语四级高频词汇:常用动词固定搭配

   英语四级词汇:常用动词固定搭配   1、(be) about to 刚要,即将   2、(be) absorbed to 专心于   3、account for 说明(原因等)   4、(be) accused of 控告,谴责   5、acquaint with 熟悉,熟知   6、adapt to (使)适应,适合;改编,改写   7、add to 增添,增加;补充说   8、add up to 合计达,总计   9、adhere to 附着,粘着   10、adjust to (使)适应 ...

英语选修6黑体单词

   Unit 1 aim n. 目标;目的 瞄准;(向某方向) vi. & vt. 瞄准;(向某方向)努力 typical adj. 典型的;有代表性的 adopt vt. 采用;采纳;收养 possess vt. 拥有;具有;支配 a great deal 大量 ……构成 be made up of 由……构成 in particular 尤其;特别 eventually eventually adv. 最后;终于 transform vi. & vt. 转化;转换;改造 变换 ...

英语六级考试写作高分技巧如何增强语气

   英语六级考试写作高分技巧: 英语六级考试写作高分技巧:如何增强语气 [导读 在英语写作教学中,如何增强语句表现力的问题必须引起我们足够的重视,以提高 导读]在英语写作教学中 导读 在英语写作教学中,如何增强语句表现力的问题必须引起我们足够的重视, 学生写作的表达质量。 学生写作的表达质量。 观多年来国家大学英语四、 六级作文考试, 考生作文成绩欠佳的主要原因除了准确性和 连贯性差之外,语句软弱无力也是不容忽略的一个方面。因此在英语写作教学中,如何增强 语句表现力的问题必须引起我们足够的重视, ...