选修八
Module 6
Ⅰ.单词拼写
  1.These words don't (反映) how he succeeded.
  2.Facing (失败), he is determined to try again.
  3.The work of the charity is funded by voluntary (捐赠).
  4.An inventor has a rich (想象力) so that he or she invents many new things.
  5. (无规律的) way of life makes his health conditions from bad to worse.
  6.China is very good at l satellites.
  7.We should try our best to c for the needs of the students.
  8.We should unite and fight against the imperial e.
  9.Comparatively speaking, the policy adopted by the country is very t.
  10.I don't quite understand her for she is only one of my a. 答案:
  1.reflect
  2.failure
  3.donations
  4.imagination
  5.Irregular
  6.launching
  7.cater
  8.expansion
  9.tolerant
  10.acquaintances Ⅱ.根据句意,用所给单词或短语的适当形式填空

  1.I hate being from the children.
  2.She resigned because of voices calling for her resignation.
  3.I only had time to the newspapers.
  4.Science has made great in the last 20 years.
  5.Poverty and poor health often go .
  6.The prize is an all paid trip to Rio.
  7.His advice (to be) wrong.
  8.Her son computer games.
  9.Your account of events doesn't hers.
  10.He her wrists so she couldn't get away. 答案:
  1.parted
  2.a chorus of
  3.glance at
  4.advances
  5.hand in hand
  6.expenses
  7.proved
  8.is addicted to
  9.correspond with
  10.took hold of Ⅲ.完成句子
  1.她跟我只是点头之交。 I a nodding her.
  2.大约 400 名学生参加了抗议活动。 About 400 students the protest.
  3.医生们未能保住那女孩的性命。 Doctors the girl's life.
  4.这篇文章已证明是有用的。 The article .
  5.你必须考虑怎么答复他。 You must . 答案:
  1.have; acquaintance with
  2.took part in
  3.failed to save
  4.has proved (to be) useful
  5.reflect on how to reply to him Ⅳ.单项填空
  1.Failure proof of identity could result in great trouble. A.to produce B.producing C.production D.produce
答案:A 考查非谓语形式。failure to do sth.“做……失败”,是固定表达方式。
  2.He phones us every Sunday at 7, as clockwork. A.usual B.common C.average D.regular 答案:D 考查形容词辨析。句中的 every Sunday at 7 说明有规律的,故选 D,而 A 项 “通常的”;B 项“普遍的”;C 项“平均的”均不合句意。另外,regular as clockwork 表 示“准时地”属固定短语。
  3.He built up the business his health. A.on expenses of B.at the expense of C.at expenses of D.on the expense of 答案:B at the expense of...表示“以……为代价”,属固定短语。
  4.A test satellite was from Jiuquan. A.shot B.casted C.launched D.thrown 答案: 对“卫星、 C 火箭”等大东西的发射用 launch; 对“射箭”等用 shoot; 表示“投, 扔”小物品用“cast”或“throw”,据主语 satellite(卫星),可知用 launch,故答案为 C。
  5.It was in the business meeting that I made the of Mr. Black. A.association B.acknowledgement C.acquaintance D.recognition 答案: 考查名词辨析。 C make the acquaintance of sb.表示“结识某人”。 项“联系”; A B 项“承认”;D 项“辨认出”,均不合句意。
  6.?I don't like the designs. ?But in my opinion their designs, for the most , correspond to actual needs and regulations on environmental demand. A.picture B.plans C.popularity D.part 答案:D 由前句及 but 可知,后者是赞成这种设计的。for the most part“就绝大部分 而言”。picture“图画”;plan“计划”;popularity“流行,喜欢”均不合适。
  7.Don't think of yourself as . As the proverb goes “ is the mother of success.” If you work hard, you'll succeed sooner or later. A.failure; A failure B.a failure; A failure C.failure; Failure D.a failure; Failure 答案: failure 在第一空中意为“失败的人”, D 是可数名词; 在第二空中意为“失败”, 是不可数名词。
  8.During the long-term cooperation Mr.Li a smart, honest and trustworthy man. A.proved B.made C.turned D.appeared 答案:A 句意:在长期的合作中,李先生被证明是一个聪明、诚实、值得信任的人。 此题考查系动词,A 项“被证明是,结果是,原来是”符合题意;B 项“成功”;意思上不 合适,C 项后不加 a;D 项侧重表面看起来如此,但实质上并非如此,不合题意,故选 A。
  9. in the mirror she looked at herself with joy. A.Reflect B.To reflect C.Reflected D.Reflecting 答案:C 句意:她照着镜子,非常高兴地自我欣赏。reflect“映射,反射”是及物动 词,与主语 she 是动宾关系,故用过去分词。
  10.The manager of the supermarket tried every possible means to the needs of the customers. A.cater for B.content with C.meet with D.satisfy with 答案:A “满足需要”常用 meet/satisfy/cater or the needs 来表示,选项 B 一般用于 be content with 结构,选项 C 表示“偶然遇见”,而 D 项中应去掉 with。
Ⅴ.阅读理解 A Because of different instruments, materials and cultural backgrounds, Chinese paintings have their own image and content in comparison to other types of paintings like Western paintings. Unique appearance of Chinese painting owes much to the use of the Chinese writing brush and the Chinese paper. There are four essential elements used in the creation of Chinese painting, the brush, ink, paper, and the ink stone. Without any of them the job can't be done. For Chinese painting, the special pedagogy (教学法), the close relationship with the painter's personality and the unique Chinese philosophy are the most important. The painters are trained not only to convey the object but also the mood and spirit of the subject. The Chinese believe that the painting is also the expression of the painter's knowledge and temperament (性情). In this way, Chinese painting becomes something much more than art. The most essential philosophy of China is the unity of heaven, earth and human beings. What the Chinese painters are trying to express is not something that meets their eyes, but their attitude to the great nature. They have a profound love and admiration for nature. In the same theme the Chinese painters may spend hours contemplating (沉思) and drawing inspiration from the figures of nature. From the small or simple creatures that are chosen as subjects of art work, we can see how they enjoy the nature and their love devoted to the most humble things. The Chinese painters find it unpleasant to contemplate and draw the human figure by itself. Human beings are part of the surroundings. They are all together. That is why Chinese paintings are simple in composition and full of harmony, overall balance and peace with all of creation. They are interested in the mood and spirit.
  1.What mainly contributes to the unique appearance of Chinese paintings? A.The cultural background. B.The special pedagogy. C.The painting instruments. D.The close relationship with nature. 答案:C 细节理解题。关键句是第一段中的“Unique appearance of Chinese painting owes much to the use of the Chinese writing brush and the Chinese paper.” writing brush 和 paper 属于画画的工具,所以答案为 C。
  2.All of the following are important factors in Chinese painting EXCEPT . A.the teaching methods B.the Chinese philosophy C.the personality of the painter D.the mood and spirit of the subject 答案:D 细节理解题。根据第二段的第一句话“For Chinese painting, the special pedagogy, the close relationship with the painter's personality and the unique Chinese philosophy are the most important.”可得知答案为 D。
  3.Why is Chinese painting considered as something more than art? A.It conveys the most essential philosophy of China. B.It expresses the painter's knowledge and temperament. C.It encourages the painters to love and admire nature. D.It is simple in composition but full of harmony and balance. 答案:D 细节理解题。由第二段中的“The Chinese believe that the painting is also the expression of the painter's knowledge and temperament.”可知,因为国画同时也表达了绘画者 的知识和性情,所以它不仅仅是艺术。故答案为 B。
  4.What is the Chinese painters' attitude towards only drawing the human figure? A.Disapproving. B.Acceptable. C.Excited. D.Doubtful. 答案:A 细节理解题。根据最后一段,尤其是第一、二句可知,国画画家认为单独画 人物形象是 unpleasant,所以答案为 A。
  5.The passage is mainly about .
A.the influence of Chinese painting B.some basic information about Chinese painting C.the relationship between Chinese painting and nature D.the differences between Chinese painting and Western painting 答案:B 主旨大意题。通读全文可知,文章从一些基本理论和知识角度介绍了国画, 所以答案为 B。 B An Australian-based scientist announced yesterday he had made a step forward in forensic (用于法庭的) DNA testing so that an individual can be identified by a single cell. Ian Findlay, from the Australian Genome Research Facility at the University of Queensland, said current DNA testing required 200 to 500 cells to gain a similar level of accuracy. “What we have done has brought that down to one cell, Dr. Findlay said after releasing details of his DNA ” testing technique at a Sydney conference. The technology could allow investigators to pick up DNA identities from plastic cards and even build up a complete history of the people who have handled a paper document. “You'd have to wear a space suit to stop yourself from leaving traces. You can identify cells on the paper, so you can work out where it's come from and who's touched it,” he said. The technique could also be used to trace the thrower of a punch from cells left behind on the skin of his victim. Even the wearing of latex gloves would not help; small cells can pass through the gloves, and the constant flow of genetic material given off by the human body would leave further evidence. “We gained a skin cell from a document dating back 30 years and managed to gain a DNA fingerprint. DNA evidence can remain fresh for decades, perhaps even centuries,” Dr. Findlay said. “ The potential for this technology to solve unsolved crimes is great,” he said. But Dr. Findlay, named scientist of the year in 1998 by the European Society of Human Genetics, said the new testing needed to be scientifically validated,_which would take up to five years. He said, “There are serious consequences taking on technologies too early. The public have to be sure that they have the utmost confidence in the security and court systems.”
  6.The main advantage of the new technology is that . A.a single cell can identify an individual B.it has brought down the cost of DNA testing C.a higher level of accuracy can be acquired with a single cell D.it needs less than 200 cells to gain a certain level of accuracy 答案:A 细节理解题。第一段告诉我们,新技术领先一步(也就是其优势)就在于:能 通过一个细胞识别一个人的身份 。
  7.The underlined word “validated” means “”. A.confirmed B.imagined C.supposed D.criticized 答案:A 词义猜测题。由下文“...take up to five years”可以看出,Dr. Findlay 认为这 项测试还需长达 5 年的进一步的科学证实,所以该词和 confirm 同义。
  8.According to Ian Findlay, the new technology can . A.help to keep DNA evidence fresh for decades and even centuries B.make the process of tracing the thrower much more simplified C.help to pick up DNA identities more easily D.be widely used in five years at most 答案:C 推断题。由第二段 Ian Findlay 所说的话可知,新技术把 DNA 测试所使用的 细胞由 200 到 500 个减少到 1 个,所以可以推断出使 DNA 的采集容易多了。
  9.The last paragraph suggests that . A.the immediate adopting of the technology may cause mistakes B.the public have acknowledged the new testing technology C.it is safe to put the new technology into use now
D.Dr. Findlay is quite sure of his new technology 答案:A 推断题。这一段告诉我们太早采用(adopt)该技术会(因出错而)引起严重的后 果。
  10.The aim of the passage is to . A.praise Ian Findlay for his work B.report a piece of interesting news C.inform us of the wide use of DNA testing D.tell us a recent improvement in DNA testing 答案:D 主旨大意题。综观全文,文章重点向我们介绍了澳大利亚正在进行的一项有 关 DNA 测试所取得的巨大进步:由一个细胞确定一个人的身份的研究成果。 Ⅵ.书面表达 最近,你校组织高三学生开
 

相关内容

2011走向高考,贾凤山,高中总复习,英语,选修6语法12

   必修五 Module 4-6 4- 《走 向 高 考 》 高 考 总 复 习 专题探究 语法突破12: 语法突破12:代词和介词 首页 上页 下页 末页 必修五 Module 4-6 4- 一、代词 1.人称代词 . 一般地说人称代词作主语用其主格; 一般地说人称代词作主语用其主格 ; 作宾语用其宾 语;作定语用其形容词性物主代词;用名词性物主代词以 作定语用其形容词性物主代词; 代替“形容词性物主代词+名词” 但口语中, 代替“形容词性物主代词+名词”。但口语中,在无动词 的句子里,往往用 ...

2011走向高考,贾凤山,高中总复习,英语,选修8题型专攻2-2

   选修八 题型专攻 2 Ⅱ.书面表达 1.(2009江西卷) 学校即将举行以“Turning a bad mood(心情)into a good one ”为题目的英语作文比赛, 请按下列要求写一篇 100 词左右的记叙文或议论文。 记叙文: 议论文: 解析: 这是开放式的作文, 只提出了一个话题“Turning a bad mood into a good one”,并 给出了体裁上的选择和内容上的简要提示。 话题非常切合学生实际生活, 考生只要按照要点 去写,注意过渡即可。 参考范 ...

2011走向高考,贾凤山,高中总复习,英语,选修8-4

   选修八 考 Module 4~6 《走 向 高 考 》 高 考 总 复 习 考 首页 上页 下页 末页 选修八 考 Module 4~6 Ⅰ.词汇 词汇 1.instantly adv. adj. n. 实例,例 . 实例, 考 《走 向 高 考 》 高 考 总 复 子 2.complain v. n. 抱怨 . 3.count v. adj. 可计算的 . 可计算的 n. 收银 . 台 4.investigate v. n. 调查 . 调查 n. 调查者 5. convince v. ad ...

2011走向高考,贾凤山,高中总复习,英语,选修8-5

   选修八 考 点 自 查 Module 4~6 《走 向 高 考 》 高 考 总 复 习 考 点 详 解 首页 上页 下页 末页 选修八 考 点 自 查 Module 4~6 Ⅰ.词汇 词汇 1.relief n. v. 使……减轻 . ……减轻 2 . glory n. adj. 光 荣 的 v. 给 予……荣耀 ……荣耀 3.division n. / v. (近义词 . 近义词) 近义词 4.sympathy n. adj. 同情的 . 同情的 v. 同 情 5.stable adj. ...

2011走向高考,贾凤山,高中总复习,英语,选修8-3

   选修八 考 点 自 查 Module 1~3 《走 向 高 考 》 高 考 总 复 习 考 点 详 解 首页 上页 下页 末页 选修八 考 点 自 查 Module 1~3 Ⅰ.词汇 词汇 1. v. 欠,应给予 . 应给予 adj. 未付的,欠 未付的, 的 2. n. 毒药 adj. 有毒的 . 毒药 3. vt. 使着迷 . 使着迷 adj. 令人 着迷的 adj. 着迷的 着迷的 4 . adv. 贪 婪 地 adj. 贪 婪 的 n. 贪婪 《走 向 高 考 》 高 考 总 复 习 ...

2011走向高考,贾凤山,高中总复习,英语,选修7-1

   选修七 Module 1 Ⅰ.单词拼写 1.When the dog attacked me, I (防护) myself with a stick. 2.I must (道歉). I was wrong. 3. (复杂的) problems are not easy to solve. 4.Are they (专业的) workers? 5.They have (指派) a new headteacher at my daughter's school. 6.Jack is an inte ...

2011走向高考,贾凤山,高中总复习,英语,选修7-2

   选修七 Module 2 Ⅰ.单词拼写 1.Can you prove your (清白无罪)? 2.The business has managed to change and remain (充满活力的). 3.By (传统), children play tricks on 1, April. 4.The (装饰物) of the room with flowers and baloons is pleasant. 5.The club provides a wide variety ...

2011走向高考,贾凤山,高中总复习,英语,选修7-6

   选修七 Module 6 Ⅰ.单词拼写 1.The organization came into (存在;出现)10 years ago. 2.Few of the early manuscripts (手稿) have been (保存). 3.He is always making a profit by careful (投资). 4.We have an (协议) to always tell each other the truth about everything. 5.The ...

2011走向高考,贾凤山,高中总复习,英语,选修7-5

   选修七 Module 5 Ⅰ.单词拼写 1.It is a (习俗) to see someone who is ill with a bunch of flowers. 2.The sheep had got out and were (自由的) on the road. 3.The house was simply (装饰). 4.You have put me in an embarrassed position. I feel (尴尬). 5.Although she was a n ...

2011走向高考,贾凤山,高中总复习,英语,选修7-2

   选修七 考 Module 1-3 1- 《走 向 高 考 》 高 考 总 复 习 考 首页 上页 下页 末页 选修七 考 Module 1-3 1- 《走 向 高 Ⅰ.词汇 词汇 考 考 》 高 考 总 复 习 1.v. 解决 . 解决 n. 协议,村落 协议,村落 n. 移民,殖民者 移民,殖民者 adj. 不大可能改变的,固定的 不大可能改变的, 2. adj. 好强的,好竞争的 v. 竞争 . 好强的,好竞争的 n. 竞争 竞争 n. 竞争者 竞争者 (同义词 同义词)n. 同义词 对 ...

热门内容

2009年高考英语二轮专项复习单项选择题及详解15

   蓝天家教网 http://www.ltjiajiao.com 伴你快乐成长 本资料来源于《七彩教育网》 本资料来源于《七彩教育网》http://www.7caiedu.cn 2009 年高考英语二轮专项复习单项选择题及详解 15 1.It wasgreat shock to the world that two aero-planes crashed into World Trade Center in New York o September 11th, 2001. A. a; / B. ...

2009届高三英语复习系列知识

   2009 届高三英语复习系列知识 很多同学看了很多语法书, 可是觉得自己做题的时候, 自己对 语法掌握得还不是很好. 当然原因很多. 其一就是很多同学在研究 语法(这是语法学家做的事情), 比如哪些词可以做主语, 背得很熟, 可是做题时却用不上. 其二就是基本的语法规则没有掌握 本站将推 出高考语法复习专题, 从高考的角度来讲语法 希望对有需要的同学 有帮助. 特色: 推出一句话语法.一句话语法为语法之精要, 特色: 推出一句话语法.一句话语法为语法之精要,在此基础上扩展 就可以形成语法体系 ...

用英语吵嘴

   1. You make me sick! 你真让我恶心! 2. What’s wrong with you? 你怎么回事? 3. I’m very disappointed. 真让我失望。 4. Go to hell. 去死吧。 5. You’re a jerk! 你是个废物/混球! 6. Don’t talk to me like that! 别那样和我说话! 7. Who do you think you are? 你以为你是谁? 8. What’s your problem? 你怎么回 ...

中考英语九年级英语上册期中复习课件unit1

   Unit 1 How do you study for a test? Ways of leaning English by working with friends by making flashcards by reading the textbook by making vocabulary list by listening to tapes by asking the teacher for help by watching English TV by getting an Eng ...

外国人生气时爱说的99句话英语

   人们生气时爱说的 99 句话 姜糖男生 2009 年 08 月 04 日 09:08 来源:新浪教育 点击 1718 次 1. Stop complaining! 别发牢骚! 2. You make me sick! 你真让我恶心! 3. What’s wrong with you? 你怎么回事? 4. You shouldn’t have done that! 你真不应该那样做! 5. You’re a jerk! 你是个废物/混球! 6. Don’t talk to me like th ...