现在时和将来时练习题 选择: 一. 选择:
  1. My mother often oranges.
A eat B.eats C.eating D. eated
  2. My aunt sometimes very well.
A. sing B. sings C. singes D.singing D.
  3. Jack usually grandpa very much.
A. miss B. misss C. misses D: missing
  4. He his homework now. A: doing B. is doing C. did D. does
  5. Lily the piano now. A: playing B: plays C: played D: is playing
  6. Look! Tom in the sea now. A: swim B: swimming c: is swimming D: swimmed The
  7. Listen! The students now. A: cryed B: are crying C: cried D; crys
  8. A bird every day. A. flys B. fly C. flies D.flying fast. A . run B. runs C. runes D:

  9. The horses often running
  10. You
every night .
A. dance B. dances C. danceies D: dancing
  11. He to church on Sundays.
A go B .gos C. goes D: going
  12. Mom me her new earrings every day.
A show B. shows C. showes D: showing
  13. She TV every night.
A. watches B. watchs C. watch D: watching
  14. They the mountain everyday. A: climbs B: climb C:climbing D: climed
  15. Don't be naughty! She now. A: sleeping B: slept C: is sleeping D: sleeps
  16. He the picture now. A: painting B: painted C: paints D: is painting
  17. She on the beach now. A: lieing B: is lieing C: is lying D: are lying

  18. Look! He now. A: dancing B: is dancing C: danced D: dances A: climbs B: climb C: climbing D: climbbed
  19. She
  20. My parents every day. A. swim B. swims C. swims D:swimming me to the park every week.
A. take B. takes C. are taking D: taked
  21. That elephant is
  22. My uncle two big ears. A. have B. has C. are D:
socks every evening.
A. washs B. washes C. wash D: washing
  23. My cousins is
  24. Lily often a model plane. A . have B. has C. are D:
. A. cry B. crys C. cries D: crying

  25. The little girl D: are
pink shirt. A. have B. is C. has
the
  26. I ( save ) the dog from the car now. A; saves B: saving C: saved D: am saving

  27. The tiger (eat) the little rabbit now. A: eating
  28. There B: eats C: eated D: is eating
some water in the cup.
A. am B. is C. are D: have There
  29. There some books for you.
A. am B. is C. are D: has
  30. Listen! Alice with Judy. A: is fighting B: fighted C: fights D: fighting
  31. Don't touch me! I now. A: cooking B: cooked C: am cooking D: cooks

  32. I a letter in the mail box now A: putting B: am putting C: am puting D: is putting

  33. I a fairy tale now. A: read B: am reading C: reads D: reading
T
  34. My mother (wear) a T-shirt now. are A: wearing B: is wearing C: are wearing D: am wearing 二.改错题 1 There is many stars in the sky. ( A B C ) )

  2.My
  2.My father have a car. (
A
  3.I
  3.I A
  4.She
  4.She A am B
B runing C
C now.( now.( D on the bed C now.( now.( D in the park . ( D ) ) ) )
sleeping B

  5. They often A
  6.Cows
  6.Cows eats A B B
plays ball C grass. grass. ( C

  7. We drinks milk every morning. ( A B C
)

  8. Jack is lieing on the sofa. ( A B C D )
)
apples.
  9.My
  9.My father like apples. ( A B C
store.(
  10. Lina is shoping in the store.( A B C D
)

  11. I learns math A B
from math teacher. ( C )
)

  12. She watchs TV every night. ( A B C )

  13. The baby crys every day. ( A B C

  14. We are dance in the park now. (
)
A
B
C
D )
smoke.
  15. The chimney smoke. ( A B C
一般将来时的练习:
  1. we go swimming next Sunday? No, I'm afraid we . There an English party next Sunday. A. Will;won't;will be B. Shall;won't;shall be C. Shall;shan't;will be D. Will;shan't;shall be
  2.Please wait for a while! Kate back in a few minutes. A. is be B. shall be C. will be D. has been
  3.There a parents meeting tomorrow afternoon. A.are B.will have C.is going to be
  4.What are you going to give our art teacher for Teachers Day? I'm not sure. Maybe I him some flowers. A.have given B.will give C.gave D.give
  5. Our school will hold a sports meeting if it tomorrow. A.isn't rain B.rains C.won't rain D.doesn't rain
  6. won't go swimming if it tomorrow. We A.will rain B.is going to rain C.rains
D.rain

  7.The students will go to the West Hill Farm by bike if it fin e tomorrow. A.will be B.is C.shall be D.was
  8.The farmer will take the cows to the field if the rain later on. A.stop B.stops C.stopped D.will stop
  9. to help her if she in trouble. Go s going B.will be C.comes A. i D.is

  10.We'll go as soon as it . A.will stop raining B.stops raining C.will stop to rain D.stop to rain
  11. Please tell him about it as soon as he back. ome B.comes C.came D.will come
  12. I'm going to play football when I my homework. ill finish B.finished C.finish A. c
A. w

  13. I'll catch up with Lucy before she the finishing line. A.reach B.is reaching C.reaches D.will reach
  14.I the message to him as soon as he back tomorrow. A.give; came B.will give; will come C.will give; comes D.give; will come
  15. Do you know if he to play basketball with us? I think he will come if he free tomorrow. A.comes; is B.comes; will be C.will come; is D.will come; will be
  16. don't know if she tomorrow. If she , I'll call you. I A.comes; comes B.will come; will come C.will come; comes D.comes; will come
  17. want to know if they the spring sports meeting next month. I If they it, I must get ready for it. A.hold; will hold B.will hold; hold C.hold; hold D.will hold; will hold
  18. to the zoo tomorrow. We A.went B.go C.shall go
-
D.have gone

  19. When the Greens back to China? Next week. A.did, come B.are, come D.have, come
  20. a sports meeting next month. We A.will have B.have had
C.will, come
C.will
D.had

  21. Could you tell me if it tomorrow? A.rain B.will rain C.raining
  22.I want to know when start. A.will we B.we will C.do we
D.rains
一般将来时专项练习
一,单项选择. ( )
  1. There a meeting tomorrow afternoon. A. will be going to B. will going to be C. is going to be D. will go to be ( )
  2. Charlie here next month.
( week.
A. isn't working B. doesn't working C. isn't going to working D. won't work )
  3. He very busy this week, he free next A. will be; is B. is; is C. will be; will be D. is; will be )
  4. There a dolphin show in the zoo tomorrow evening. A. was B. is going to have C. will have D. is going to be )
  5. ? you free tomorrow? ? No. I free the day after tomorrow. A. Are; going to; will B. Are; going to be; will C. Are; going to; will be D. Are; going to be; will )
  6. Mother me a nice present on my next birthday. A. will gives B. will give C. gives D. give
  7. ? Shall I buy a cup of tea for you? ?. (不,不要.) A. No, you won't. B. No, you aren't. C. No, please don't. D. No, please.
  8. ? Where is the morning paper? ? I if for you at once. A. get B. am getting C. to get D. will get
  9. a concert next Saturday? A. There will be B. Will there be C. There can be D. There are
  10. If they come, we a meeting. A. have B. will have C. had D. would have
  11. He her a beautiful hat on her next birthday. A. gives B. gave C. will giving D. is going to giving
  12. He to us as soon as he gets there. A. writes B. has written C. will write D. wrote
  13. He in three days. A. coming back B. came back C. will come back D. is going to coming
(
(
be (
(
)
(
)
(
)
(
)
(
)
(
)
(
)
back ( )
  14. If it tomorrow, we'll go roller-skating. A. isn't rain B. won't rain C. doesn't rain D. doesn't fine
( )
  15. ? Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow? ? No, (不去). A. they willn't. B. they won't. C. they aren't. D. they don't. ( )
  16. Who we swimming with tomorrow afternoon? A. will; go B. do; go C. will; going D. shall; go ( )
  17. We the work this way next time. A. do B. will do C. going to do D. will doing ( )
  18. Tomorrow he a kite in the open air first, and then boating in the park. A. will fly; will go B. will fly; goes C. is going to fly; will goes D. flies; will go ( )
  19. The day after tomorrow they a volleyball match. A. will watching B. watches C. is watching D. is going to watch ( )
  20. There a birthday party this Sunday. A. shall be B. will be C. shall going to be D. will going to be ( )
  21. They an English evening next Sunday. A. are having B. are going to have C. will having D. is going to have ( )
  22. you free next Sunday? A. Will; are B. Will; be C. Do; be D. Are; be ( )
  23. He there at ten tomorrow morning. A. will B. is C. will be D. be ( )
  24. your brother a magazine from the library? A. Are; going to borrow B. Is; going to borrow C. Will; borrows D. Are; going to borrows ( )
  25. ? Shall I come again tomorrow afternoon? ? (好的). A. Yes, please B. Yes, you will. C. No, please. D. No, you won't. ( )
  26. It the year of the horse next year. A. is going to be B. is going to C. will be D. will is ( )
  27. open the window? A. Will you please B. Please will you C. You please D. Do you
)
  28. ? Let's go out to play football, shall we? ? OK. I . A. will coming B. be going to come C. come D. am coming ( )
  29. It us a long time to learn English well. A. takes B. will take C. spends D. will spend ( )
  30. The train at
  11. A. going to arrive B. will be arrive C. is going to D. is arriving 二,动词填空.
  1. I (leave)in a minute. I (finish)all my work before I (leave).
  2. ?How long you (study)in our country? ?I (plan)to be here for about one more year. ?I (hope)to visit the other parts of your country. ?What you (do)after you (leave)here? ?I (return)home and (get)a job.
  3. I (be)tired. I (go)to bed early tonight.
  4. Mary's birthday is next Monday, her mother (give)her a present.
  5. It is very cold these days. It (snow)soon.
  6. ? you (be)here this Saturday? ?No. I (visit)my teacher.
  7. ? I (get)you a copy of today's newspaper? ?Thank you.
  8. I am afraid there (be)a meeting this afternoon. I can't join you.
  9. Mike (believe, not)this until he (see)it with his own eyes.
  10. Most of us don't think their team (win).三,句型转换.
  1. People in the north often go skating in winter. (next winter)
  2. There are two cinemas in that town. (next year)
  3. He comes back late.(in two days)
  4. She is a conductor of a train.(soon)
  5. Li Ming is ten years old.(next year)
  6. I sometimes write to my mother in the evening.(tonight)
  7. He went there by plane.(some day next year)
(

  8. China is a modern and strong country.(in twenty years)
  9. Do you study hard?(from now on)
  10. She didn't speak English at the meeting.(before long)
参考答案: 一,单项选择.
  1. C
  9. B
  17. B
  2. D
  10. B
  18. A
  3. D
  11. D
  19. D
  27. A
  4.D
  12. C
  20. B
  28. D
  5. D
  13. C
  21. B
  29. B
  6. B
  14. C
  22. B
  30. D
  7. C
  15. B
  23. C
  8. D
  16. D
  24. B

  25. A
  26. A 二,动词填空.

  1. am leaving ; will finish ; leave
  2. will ; study ; plan ; hope ; will ; do ; leave ; will return ; get
  3. am ; will
  6. Will , be ; will visit
  8. will be 三,句型转换.
  1. People in the north will go skating next winter.
  2. There will be two cinemas in that town next year.
  3. He will come back late in two days.
  4. She will be a conductor of a train soon.
  5. Li Ming will be ten years old next year.
  6. I will write to my mother tonight.
  7. He will go there by plane some day next year.
  8. China will be a modern and strong country in twenty years.
  9. won't believe ; sees
  4. will give
  5. will snow
  7. Shall ; get
  10. will win

  9. Will you study hard from now on?
  10. She won't speak English at the meeting before long.
 

相关内容

PEP小学英语现在时和将来时练习题

   现在时和将来时练习题 选择: 一. 选择: 1. My mother often oranges. A eat B.eats C.eating D. eated 2. My aunt sometimes very well. A. sing B. sings C. singes D.singing D. 3. Jack usually grandpa very much. A. miss B. misss C. misses D: missing 4. He his homework now ...

PEP小学英语六年级毕业综合练习题

   PEP 小学英语六年级毕业综合练习题 Class Name No. Score Listening Part(听力部分)40% 一、Listen and circle. 听音,圈出听到的单词。10% 1. play plane plate 2. wait want 3. talk take tell 4. work walk 5. feel fall fail 6. angry hungry 7. skate skirt shirt 8. watch water 9. stop shop d ...

PEP小学英语三年级下册期末练习题

   20062007 小学部 20062007 学年度下学期三年级 …………………………密…………………………封…………………………线………………………… 英语期末试卷 得分 ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) 听力部分 听音选择单词( 一. Listen and choose 听音选择单词(10 分) ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( )1. A. Saturday )2. A. brother )3. A. projects )4. A. sing )5. A. dance )6. ...

PEP小学英语语法要点及习题--一般将来时

   PEP 小学英语语法要点及习题(4)一般将来时 一、概念:表示将要发生的动作或存在的状态及打算、计划或准备做某事。句中一般有以下 时间状语:tomorrow, next day(week, month, year…),soon, the day after tomorrow(后天)等。 二、基本结构:①be going to + do; ②will+ do. 三、否定句:在 be 动词(am, is, are)l 后加 not 或情态动词 will 后加 not 成 won’t。 例如: m ...

PEP小学英语单词总汇

   PEP 小学英语单词总汇 PEP 英语三年级(上册)三会单词 英语三年级(上册) Unit 1 pen 钢笔 pencil 铅笔 pencil-case 铅笔盒 ruler 尺子 eraser 橡皮 crayon 蜡笔 book 书 bag 书包 sharpener 卷笔刀 school 学校 Unit 2 head 头 face 脸 nose 鼻子 mouth 嘴 eye 眼睛 ear 耳朵 arm 胳膊 finger 手指 leg 腿 foot 脚 body 身体 Unit3 red 红 ...

PEP小学英语单词总汇

   PEP小学英语单词总汇 PEP英语三年级(上册)三会单词 Unit 1 pen 钢笔 pencil 铅笔 pencil-case 铅笔盒 ruler 尺子 eraser 橡皮 crayon 蜡笔 book 书 bag 书包 sharpener 卷笔刀 school 学校 Unit 2 head 头 face 脸 nose 鼻子 mouth 嘴 eye 眼睛 ear 耳朵 arm 胳膊 finger 手指 leg腿 foot 脚 body 身体 Unit3 red 红色的 yellow 黄色 ...

牛津小学英语4A练习题

   牛津小学英语 4A 练习题 4A 辨音题 一、每组单词划线部分发音相同的写 T, 不同的写 F。 1. boy 3. pen 5. ruler 7. dog 9. tiger 11.drink big ( ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) 2. five 4. book 6. card 8. like desk ( ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) pencil ( rubber ( shop tie ( ( school ( cat ( lunch ( 10.puppet pu ...

初中英语现在完成时练习题

   现在完成时态专练 用过去时或现在完成时填空: 1. “ you (have) lunch ?” “Yes.” “When you (have) it?” “I (have) it at 12:00.” 2. “ you (write) a letter to your aunt yet?” “Yes, I . I (write) one last week.” 3. “ he (finish) his homework?” “Not yet.” 4. “ they ever (be) abr ...

PEP小学英语语法精讲要点及习题

   PEP 小学英语语法精讲要点及习题 一、名词复数规则 1.一般情况下,直接加-s, 如:book-books, bag-bags, cat-cats, bed-beds 2.以 s. x. sh. ch 结尾,加-es,如:bus-buses, box-boxes, brush-brushes, watch-watches 3.以“辅音字母+y”结尾,变 y 为 i, 再加-es,如:family-families, strawberry-strawberries 4.以“f 或 fe”结尾 ...

PEP小学英语语法精讲要点及习题

   小学英语语法精讲 精讲要点及习题 PEP 小学英语语法精讲要点及习题 班级: 姓名: 一、名词复数规则 1.一般情况下,直接加-s, 如:book-books, bag-bags, cat-cats, bed-beds 2.以 s. x. sh. ch 结尾,加-es,如:bus-buses, box-boxes, brush-brushes, watch-watches 3.以“辅音字母+y”结尾,变 y 为 i, 再加-es,如:family-families, strawberry-s ...

热门内容

电大开放英语3-2答案

   开放英语(3)形成性考核册答案 开放英语(3)形成性考核册答案 (3) (Units 1~6) ~ 学习内容: 1、Units 1~6 中主要学习了哪些重要的语法项目? 一般现在时、现在进行时、一般过去时、过去进行时、used to do sth、 一般过去时被动词态、定语从句、过去完成时、形容词和介词的反革 命配 2、这六个单元中我感觉最难或还没有完全掌握的语言点是: 如何谈论过去、如何谈论将来、如何描述趋势、always/forever/to keep doing 用于描述行为、描述习惯 ...

英语写作讲解四六级

   英语写作 7 写作必<<大学英语写作指导>>(英语四、六级) Contents 1 作文题目中如何大小写…………………………………………2 2 2 题型介绍………………………………………………………...3 1)议论文…………………3 2)书信………………….3 3)说明文和描述文…….4 4)常考话题…………….4 5)写作步骤…………….6 3 英语写作常用句型……………………………………………..16 4 写作模板………………………………………………………... ...

机械专业英语翻译英文文献

   13 Advanced Technology towards Developing Decentralized Autonomous Flexible Manufacturing Systems Hidehiko Yamamoto Dept. of Human and Information Systems, Faculty of Engineering, Gifu University 1-1, Yanagido, Gifu, Japan yam-h@gifu-u.ac.jp http:/ ...

2010年北京海淀区中考二模英语试题及答案

   初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www.zgjhjy.com/ 初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www.zgjhjy.com/ 初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www.zgjhjy.com/ 初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www. ...

高一英语 unit1 Friendship-Grammar 课件必修1

   Michael Phelps 直接引语和间接引语 “I have a long body and long arms, a gift and love for swimming.” Phelps said he had a long body and long arms, and a gift and love for swimming. “I started swimming at an young age in order to treat my ADHD disease.” Phelp ...