Unit 8
How was your school trip?
【单元话题】 单元话题】
  1. 会谈论过去的事情
  2.培养自己做事要有计划性 .
  3.培养逻辑思维能力 .
  4.培养合作意识 . 【重要句型概览】 重要句型概览】
  1. What did you do on your school trip?
  2. Did you go to the zoo? No, I didn’t. I went to the aquarium.
  3. Were there any sharks? No, there weren’t any sharks, but there were. 【重要词组概览】 重要词组概览】 go to the aquariums take photos hang out with sb. win a prize have a great time take the bus back to school lots of=a lot of at the end of go for a drive help sb. do sth. help sb. with sth. thanks for doing sth. day off
去水族馆 照相, 照相,拍照 和某人闲逛 获奖( 获奖(金) 玩得高兴 乘公共汽车回学校 乘公共汽车回学校 许多, 许多,大量 在……的尽头 的尽头 开车兜风 帮助某人做某事 在某方面帮助某人 感谢某人做了某事 休假
【语法知识聚焦】 语法知识聚焦】 一般过去时: 示过去曾经发生的动作或出现的状态, 一般过去时:表示过去曾经发生的动作或出现的状态,以动词的过去式表 达 ,如 : I was at the library yesterday afternoon. Tom studied hard and did well in the final exam last year. 动词的过去式分为规则动词和不规则动词两种。
  1. 规则动词只要在动词词尾加上 ed 即可。具体方法是一般情况直接加, 如:clean?cleaned;
  2. 词尾是不发音字母 e 的,可只加上 d,如:like?liked;
  3. 词尾为重读闭音节,结尾只有一个辅音字母的,应双写该辅音字母,再 加上 ed,如:stop?stopped;

  4. 词尾为辅音字母加 y 的,应将 y 改为 i 再加上 ed,如:study studie
  5. 不规则动词有其自己的变化形式,只能分别记忆。 其否定句由助动词 did 加上 not 构成; 疑问句应在主语前加上助动词 did, 并 将原谓语动词变为原形,如: We did not go to the cinema yesterday. Did you have a good time during the summer holiday? When did you get to school this morning? 一般过去时的时间状语都是明显表示过去的,如:yesterday、last night、 last week、in 19
  98、three months ago 等。 【语法练习】 语法练习】 用括号中所给动词的正确形式填空
  1. Tommy, you mustn’t that word. That’s not a nice word. A. said B. say C. saying D. says
  2. Let’s the classroom together. A. clean B. cleaning C. cleaned D. to clean
  3. Shall we some books at the book fair? A. to buy B. bought C. buy D. buying
  4. You may Mr Zhang in his office. A. finds B. find C. finding D. found
  5. Mike to school this morning. A. walks B. walk C. walking D. walked
  6. Mrs Black is in the kitchen. She dinner for her family. A. prepares B. prepares C. preparing D. is preparing
  7. The boy is standing at the corner. He (wait) for the bus. He (wait) for the bus for half an hour. A. waiting, waiting B. is waiting, waited C. is waiting, has waited D. waits, has waited
  8. There a talk about biology in our school next Monday. A. will has B. will have C. will be D. would be
  9. My uncle maths in that school two years ago. A. teaches B. teach C. taught D. has taught
  10. We to the Summer Palace if it is fine this Sunday. A. went B. go C. going D. will go
  11. I will tell him the news as soon as he back. A. comes B. come C. came D. will come
  12. Gina to a party last night. A. go B. to go C. going D. went 【Cloze】 】 用括号中所给动词的正确形式填空。 用括号中所给动词的正确形式填空。 My friend, Roy, 1 (die) last year. He 2 (leave) me his CD player and (spend) a lot of money on CDs. He 4 (buy) his collection of CDs. Roy 3
one or two new CDs every week. He never 5 (go) to the cinema or to the theatre. He 6 (stay) at home every evening and 7 (listen) to music. He often 8 (lend) CDs to his friends. Sometimes they 9 (keep) them. He 10 (lose) many CDs in this way. 【阅读理解】 阅读理解】 One afternoon, Kate and her brother, Bob, went out to play. Kate was eight, and Bob was ten. “Let’s go to the bridge and we can see fish in the river.” said Kate. “I don’t know…” Bob said. “Mum told us, ‘Don’t go on the bridge.’ She said it’s dangerous.” Kate said, “ I am not afraid. Are you?” They walked onto the bridge and began looking for fish in the river. The bridge was a train bridge. Trains went over the bridge three times a day. The children were standing in the middle of the bridge when they heard a loud noise. “ A train is coming!” Bob shouted. “Run!” He ran to the end of the bridge. He was safe. Kate ran, too, but she fell. The train was coming fast. Kate ran towards Bob. She fell again right on the train tracks (铁轨). There was no time to leave. She had to lie down between the tracks. A few seconds later, the train went over the girl, but she was not hurt at all. She stood up and said to Bob, “Don’t tell Mum! Don’t tell Mum!” At last their mother found out about the story. She was angry because they went on the bridge. But she was happy that Kate was all right. ( )
  1. Bob and Kate were . A. twins B. brothers C. sisters D. brother and sister ( )
  2. One afternoon they went to the bridge to see . A. their mother B. fish C. the train D. the river ( )
  3. When the train came, the children were . A. in the middle of the bridge B. at the end of the bridge C. on their way to the bridge D. away from the bridge ( )
  4. Where was Kate when the train was going over her? A. She fell again right on the train tracks (铁轨). B. Kate ran towards Bob. C. She had to lie down between the tracks. D. She stood up and cried. ( )
  5. When their mother knew about the story, she was . A. happy B. angry C. sorry D. both angry and happy 【书面表达】 书面表达】 上个星期六学生们去西山进行了一次野餐, 请参考所给词语, 上个星期六学生们去西山进行了一次野餐 请参考所给词语 描述此次活 动. go to West Hill, by bike, a short rest, after, the foot of , sing, dance, climb, see, hear, happy
参考答案: 参考答案: 语法练习】 【语法练习】
  1. B
  2. A
  3. C
  4. B
  5. D
  6. D
  7. C
  8. C
  9. C
  10. D
  11. A
  12. D
  1. 情态动词 mustn’t 应该与动词原形连用, 因此答案为 B.
  2. Let’s=Let us, 动词 let 应该接动词原形, 做宾语补足语, let sb. do sth, 因此 答案为 A.
  3. 情态动词 shall 应该与动词原形连用,因此答案为 C.
  4. 情态动词 may 应该与动词原形连用,因此答案为 B.
  5. 根据时间状语 this morning, 可知本题为一般过去时, 因此答案为 D.
  6. 由 “Mrs Black is in the kitchen.” 可知本题为现在进行时因此答案为 D.
  7. 根据题中的 “The boy is standing at the corner.” 可知第一个空的答案为现 在进行时, 又根据 “for half an hour”, 得第二空答案为现在完成时, 因为现在完 成时经常用来表示动作延续一段时间, 因此本题答案为 C.
  8. 根据时间状语判断, 本题为一般将来时, 在 there be 句型中, 应为: there
will be, 所以答案为 C.
  9. 根据时间状语,本题为一般过去时, 答案为 C.
  10.由 if 引导的条件状语从句, 主句通常用一般将来时, 因此答案为 D.
  11. 由 as soon as 引导的时间状语从句, 主句用一般将来时, 从句通常用一般 现在时代替一般将来时, 因此答案为 A. 【Cloze】 】 本片短文所叙述的故事发生在过去 一年以前),因此,都用一般过去时, 的故事发生在过去( ),因此 本片短文所叙述的故事发生在过去(一年以前),因此,都用一般过去时, 答案为:
  1. died
  2. left
  3. spent
  4. bought
  5. went 答案为:
  6. stayed
  7. listened
  8. lent
  9. kept
  10. lost 阅读理解】 【阅读理解】
  1. D
  2. B
  3. A
  4. C
  5. D
  1. 根据原文“Kate and her brother Bob went out to play”部分, 答案为 D.
  2. 根据原文“and we can see fish in the river”, 因此,答案为 B
  3. 根据原文“The children were standing in the middle of the bridge” 部分以及 接着一句“A train is coming”, 答案为 A.
  4. 根据原文“She had to lie down between the tracks” 部分,答案为 C.
  5. 根据原文“She was angry because they went on the bridge. But she was happy that Kate was all right.” 部分妈妈即生气又高兴,答案应该为 D. 书面表达】 【书面表达】 Out class had a picnic last Saturday. We went to West Hill by bike. We had a short rest after we got to the foot of West Hill. First we had our picnic lunch. After lunch we sang and dance happily. Then we began to climb the hill. We saw many beautiful flowers, heard the birds singing and got a lot of wild fruits. We had a wonderful time. I felt very tired when I got home, but I was very happy.
大多数情况下,动词不定式都有符号 to,但下列情况中 to 却不露脸。
  1. Why not 之后的动词不带 to。 Why not go there by bus? 为什么不乘公共汽车到那儿去呢?
  2. had better (not) 之后不定式(宾语补足语)不带 to。 You’d better (not) eat some fruit. 你最好(不要)吃些水果。
  3. help 之后的不定式(宾语补足语)带不带 to 都可。
He often helps his mother do some housework. 他经常帮妈妈做家务。
  4. 感官动词 see, watch, notice, hear, feel 等之后的不定式(宾语补足语)不带 to。 I noticed the boys get on the bus. 我注意到那些男孩子上了公共汽车。
  5. 使役动词 let, make, have 等之后(宾补)不带 to。 If you wear jeans, the teacher won’t let you get into the classroom. 如果你穿着牛仔裤,老师不会让你进教室。
 

相关内容

八年级英语新目标上 Unit 6 I'm more outgoing than my sister. 教案

   公开课教案 八年级英语上 Unit6 SectionA(1a?1c)公开课教案 公开课 三合中心学校 黄秋庚 一、教学重难点 比较级结构: 1)主语(sb / sth)+ be +形容词比较级 + than +… 2)The comparatives with “ er/ier” or “more” 二、教学方法 1) Task-based teaching approach 2) The cognitive approach 3) The oral approach 4) The natu ...

中考英语新目标九年级英语Unit10

   Go for it J9 更多资源xiti123.taobao.com 更多资源 Tina up late. got had By the time she got up, her brother gotten already in the shower. By the time she got outside, the bus had left already . She all the way to school. ran When I got to school, I realized ...

七年级英语新目标上Unit1 My_name's_Gina

   UNIT 1 My name’s Gina. 教材解析 Go for it 学生用书的每个单元有 页,其中 学生用书的每个单元有6页 其中 包括Section A、Section B和Self check. 包括 、 和 Section A为目标句型提供分步示例和指导 为目标句型提供分步示例和指导 性练习。 性练习。Section B 使学生能够对已经学过 的目标句型运用自如。 的目标句型运用自如。Self check 使学生 对自己现阶段的英语水平, 对自己现阶段的英语水平,即对本单元的语 ...

新目标英语七年级上册Unit 2自主探究在线练习题

   乔登美语新目标英语七年级上册 Unit 2 自主探究练习题 听力练习 Listening comprehension 一.听句子,选择与句子内容相符的图片 1. 4. 2. 5. 3. 二.听对话,判断下列句子的正误(T / F) ( ( ( ( ( ) 6. It’s Gina’s ruler. ) 7.It’s Bob’s book. ) 8. It’s Jane’s eraser. ) 9.Tony’s backpack is blue. )10.It’s Tom’s dictiona ...

英语(新目标)》九年级Unit 3教案

   》九年级 《英语(新目标) 九年级 Unit 3 第一课时教学设计 英语(新目标) 》 【学生情况分析】 学生的基础知识和口语表达能力比较好,大部分学生热爱英语,喜欢 表达自己的观点,但有一部分学生基础比较差,接受能力稍弱。 【知识背景】 学生已经接触过被动语态的基本形式 be p.p. 【教学内容】 unit 3 section A ( the first period) 【教学目标】 (1)Know how to use “should be allowed”. (2)Talk abou ...

初三英语Unit 8单元测试题及答案

   新目标英语第 8 单元测试题 一,根据句意和首字母,填写所缺单词. 根据句意和首字母,填写所缺单词. 1. I am very a. Give me some food, please. 2. It's Friday today. Don't p off it any more. 3. He is a v, and he often treats some animals. 4. My computer is broken. He is r it for me. 5. His father ...

全新版大学英语(2)Unit 3 词汇学习、课文讲解及练习答案

   Unit Three The Generation Gap Text A Father Knows Better Study of New Words location n. 场所 位置 场所; loc = place local 当地的 局部的 当地的; location locate 位置, n. 位置 场所 v. 使坐落于 be located in/at 位于 坐落于 位于, collocation n. 搭配 embarrass v. 使窘迫 bar = bar 横木 embarr ...

九年级英语新目标上Unit15学案

   九年级英语学案 Period 71 Content Section A (1 a?2 c) of Unit15 Teachers' words: Protect the animals is practice ourselves. 教材分析.:学习有关环境保护的语言,使用简单的目标语言制作环境保护宣传海报 能掌握本节的表示动物名称的表达, 注意听力获取信息的能力培养. Learning aims:1.Master the words and phrases and grammar point ...

人教版七年级英语下Unit3单元练习

   七年级下册英语练习 Unit3 一.用括号中所给的词的适当的英文形式填空 1.(蘑菇) are a kind of fungus(真菌) that can be eaten. 2.Please give me two .(西红柿) 3.How many (青椒) are there in the box ? 4.Please give me a piece of (奶酪). 5.Are these (洋葱) yours ? 二.根据句意和首字母填空 1.In Italy the most p ...

初三英语复习单元练习卷8A Unit4-6

   8A Unit 4 一、根据中文及所给单词,用正确形式填空 1. In Winter some (野生的) animals spend much time sleeping. 2. Dogs have a good sense of (嗅觉). 3. It’s dangerous for a child to play with (锋利的) knife. 4. Our P.E teacher always (鼓励) us to take more exercise. 5. When did ...

热门内容

初三英语时态专练试题(基础篇)含答案

   时态专练 ( )1. Smith does not go fishing on weekdays, ? , he does. A. does he…No B. does he…Yes C. doesn't he…No D. doesn't he…Yes ( )2.Mr Black often fishing on Sundays, he? A. goes…doesn't C. doesn't go…does B. goes…isn't D. doesn't go…is ( )3. he hi ...

英语音标表

   英语音标表、字母表 字母、字母组合发音规律记忆口诀 一、尝试用“胸腔辅助送力?口腔后部发声法”背诵念读 26 个英文字母,感觉学习标准发 音,直到感觉音准,流利,升降调式自如为止。 印刷体:大写 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 小写 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 手写体倾斜:(注意四线格占格要求) 大写 A B C D E F G H I J K ...

2007全国大学生英语竞赛及答案

   2007 全国大学生英语竞赛 C 类 Part II Vocabulary and Structure (10 minutes, 15 points) Directions: There are 15 incomplete sentences in this part. For each blank there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the sentence. The ...

新目标七年级英语下册期中测试

   Middle Test Name Class No. 一、 听力部分(20 分) (一) 看图片,听对话并选择正确答案。 分) (5 ( )1.What animal does Mary like? ( ) 2. Where is Bill from? A. B. C. ( )3. Where does Linda work? . ( ) 4..What does Jim want to be? A. .B.. C. ( ) 5. What is Mary doing? A. B. C. ( ...

2010年最新英语四级考试必须记住的单词

   很久没有深入细致地学英语了, 越来越太烂太无聊,会跟着录音一起背,两个月下www.yeeyan.com 也是不错的选择。 懒惰、钝化了!这个年代无疑还是要把英语来发现开口说英语变成了很自然的事情。 回 下来和大家分享,共勉! 记忆英语单词或词组决不可能只用一 学好。今天看到这篇文章感触颇多,就摘抄头来看,英语的口语真的是看似入门很难, 种方法,而应采用多种不同的方法,才能收 但是真的进去了也就那么回事。 不过高口训到事半功倍的效果。 下面介绍常用的六种方 网络时代学英语其实很简单, 但是大部 ...