八年级英语语法项目 八年级英语语法项目
教学过程 介词短语 介词短语表示时间(for, since,at) People have sent Christmas cards to each other for about 150 years.(时间段) I have lived here since I was born .(时间点) at 5 o’clock(时间点) at Christmas(时间段) 用介词短语描写物品 I prefer the one with the white collar. 以 wh-引起的特殊疑问句 引起的特殊疑问句 What do people usually do at Christmas? Why has electricity become so important in our lives? Where do we usually find this sign? 一般现在时的用法 一般现在时表示客观存在 The earth travels around the sun. In winter, the weather starts getting cold and dry. Electricity is very important to us. 一般现在时表示喜好 I prefer picture 11 to picture
  4. 一般现在时表示想法 I think that my mum will become a grandmother. 连词 连词表示意义的转折 Although we are old, we still work in the fields every day. 连词表示原因 I prefer …to… because… 连词表示选择 I left it either on the table or in the drawer. 情态动词 情态动词表建议 I’d like to have computer lessons. 情态动词表能力 We could move the desks into groups ourselves. 情态动词表请求 Can you write a list of five electrical appliances at home? 形容词的用法 形容词原级 Tom is as tall as me. Tom is not as tall as me. 形容词比较级 Mine is bigger than yours.
形容词最高级 Jupiter is the largest planet in our solar system. 单音节 原 级 tall taller tallest 比较级 最高级
多音节 beautiful more beautiful most beautiful
形容词描写人物、动物、物品和状态 Mr Wind became very angry. 形容词表示顺序 Picture 2 could be the first slide.
课堂练习
一、选择题:
  1. Bananas are than apples. A. expensive B. more expensive C. the most expensive
  2. Bananas are in the fruits. A. expensive B. more expensive C. the most expensive
  3. This room is than that one. A. clean B. the cleanest C. cleaner
  4. This room is in all the rooms. A. clean B. the cleanest C. cleaner
  5. His hands are as as ice. A. hot B. cold C. hotter
  6. He has not come back she left. A. since B. for C. before
  7. It has been a popular Christmas meal more than 300 years. A. since B. for C. at
  8. He wants to buy a T-shirt V-neck. A. in B. with C. has
  9. You do your homework now. A. would B. would better C. will
  10. you close the door? I am very cold . A. May B. Can C. Would
  11. She to ride a bike . A. may B. would like C. cans
  12. she he goes to the park, please do the choice. A. Neither\ nor B. Either\ or C. Both\ and
  13. She pears apples, because she likes to eat pears. A. prefer\ to B. likes \and C. prefers \ to
  14. she is young ,she goes to school this year. A. Although B. But C. So
  15. Lily Tom do their homework. A. Neither\ nor B. Either\ or C. Both\ and
  16. oh! where is my book? It is on the desk in the bag. A. neither\ nor B. either\ or C. both\ and
  17. Tom didn’t come here he was ill. A. although B. but C. so
  18. May Sue is right. Because I know who right is. D. expensiver D. expensivest D. more clean D. more clean D. colder D. until D. in D. of D. need D. Need D. could D. Not only\ but also D. likes\ than D. Because D. Not only\ but also D. not only\ but also D. because
A. Neither\ nor B. Either\ or C. Both\ and D. Not only\ but also
  19. Why does Peter like to eat watermelons? the watermelons are very sweet . A. Although B. But C. So D. Because
  20. Which is , the sun or the moon? A. biger B. bigger C. more big D. the biggest 二、改错题:
  1. Neither she nor he like the cat. ( ) A B C D
  2. The sun is biger than the moon . ( ) A B C D
  3. Although she is young, but she is very brave. ( A B C D

课堂练习答案 一. 选择题:
  1. B
  2. C
  3. C
  4. B
  5. B
  6. D
  7. B
  8. B
  9. D
  11. B
  12. B
  13. C
  14. A
  15. C
  16. B
  17. D
  18. B 二. 改错
  1. C biger→bigger
  2. B like→likes
  3. C 去掉 but

  10. B
  19. D
  20. B
【模拟试题】 模拟试题】
一.选择填空
  1.They would like student assistants. A. be B. being C. to be D. been
  2.This pair of shoes mine. Where my pants? A. is, are B. are, is C. is, is D. are, are
  3.You must drive next time, or there may be another accident. A. careful B. more careful C. carefully D. more carefully
  4.Which shops will you in the shopping center? A. go B. go to C. going D. to go
  5. She prefers with the blue belt. A. the ones B. ones C. the one D. one
  6. He has lived here he was born. A. after B. since C. until D. at
  7.Kally has a little money, she is still happy. A. Although B. Because C. But D. So
  8.Ispring to summer. A. like B. prefer C. would like D. rather
  9.DavidJanet goes with me. A. Both, and B. Either, of C. Either, or D. Neither, of
  10. part did you enjoy most? A. Which B. What C. Where D. Why 二. 连词成句
  1.like do
  2.is what
helping favorite
you his the
others sport

  3.smallest is shirt this

  4.prefer to cycling
  5.tell you can
swimming
I
me story a class our who to I go find one

  6.out Let’s was strongest the in
  7.does which to need
Mrs Wang
shop

  8.collar the blouse red prefer with
  9.I be think 三.阅读短文
possibly that a I’ll teacher
Rodgers and Simon were Americans. Once they travelled in Spain(西班牙). One day they came into a little restaurant for lunch. They did not know Spanish, and the waiter did not know their American English, either. They wanted the waiter to understand that they asked for some milk and bread. At first Rodgers read the word “milk” many times. Then Simon spelled it on the table. But the waiter could not understand them at all. At last Rodgers took out a piece of paper and began to draw a cow The waiter looked at it and ran out of the restaurant. “How clever you are!” Simon said to Redgers, “He understood us at last!” After some time, the waiter came back. He brought no milk with him , but two tickets for a bull-fight down on their table!
  1. Rodgers and Simon went into a restaurant . A.to buy two tickets for a bull-fight B.to draw a picture of cow C.to have lunch D.to buy a cow
  2.The waiter did not understand Rodgers and Simon, . A.because he ran out of the restaurant B.because he did not know American English and they did not know Spanish C.because they wanted some milk and bread D.because they drew a cow on a piece of paper [ ] [ ]

  3.Why did the waiter give them two tickets for a bull-fight? A.Because Rodgers drew a cow not a bull (公牛). B.Because the waiter was foolish. C.Because the cow drawn by Rodgers looked like a bull. D.Because Rodgers drew a bull, not a cow.
  4.How many people are there in the story? A.Three. B.Tow. C.Many. D.More than three. [ ]
[
]
【试题答案】 试题答案】
一 1-5 CAD BA 6-10 B A B C A 二
  1.Do you like helping others?
  2.What is his favorite sport?
  3.This is the smallest shirt.
  4.I prefer swimming to cycling.
  5.Can you tell me a story?
  6.Let’s find out who was the strongest one in our class.
  7.Which shop does Mrs Wang need to go to?
  8.I prefer the blouse with red collar.
  9.I think that I’ll possibly be a teacher. 三 CBCA
 

相关内容

八年级上册英语语法

   八年级上英语语法 1) leave 的用法 1.“leave+地点”表示“离开某地” 例如: “ 地点” 地点 表示“离开某地” 例如: 。 When did you leave Shanghai? 你什么时候离开上海的? 你什么时候离开上海的? 2.“leave for+地点”表示“动身去某地” 例如: 地点” “ 地点 表示“动身去某地” 例如: 。 Next Friday, Alice is leaving for London. 下周五,爱丽斯要去伦敦了。 下周五,爱丽斯要去伦敦了。 ...

小学六年级英语语法

   各种语法单词汇集 一、人称代词 格式 人称 主格 I we you you he she 所有格 my our your your his her 宾格 me us you you him her them 我 我们 你 你们 他 她 他们 二、指示代词 they their 指示代词分类 近指 远指 三、疑问代词 疑问代词 who what where whose which 单数 ) This( his(这个) That hat(那个) 复数 These hese(这些) Those h ...

八年级下册英语语法总结

   Unit6 Fun Cycling Topic1 We’re going on a spring field trip 一. 重点词汇 ( 一 ) 词形转换: 1.discuss(名词) discussion 2.queen(对应词) king 3.comfortable(名词) comfort 4.safely (形容词) safe (名词) safety ( 二 ) 词的辨析 1. find out / look for / find 2. cost / pay for / spend ...

四级英语语法

   一、 动词时态 一般现在时 表示特征或经常性动作,普遍真理 My boss is in a bad mood today. Wisdom in mind is better than money in the hand 一般过去时 I hated going to school. 我以前不喜欢上学(不代表现在)。 u 在阅读中出现过去式不能代表现时的状态 一般将来时 China will increase dialogue and co-operation with the United St ...

高级英语语法教程

   高级英语语法教程 第 01 讲 第 02 讲 第 03 讲 第 04 讲 第 05 讲 英语句子的结构分类 ........................................................................................................1 英语主从复合句 ................................................................................ ...

初三年级英语语法练习题

   初三年级英语语法练习题 一,根据所给名词的适当形式填空:10% 1. There are a lot of ( leaf ) on the tree. 2. Uncle Li bought two ( watch ) yesterday. 3. There are many ( child) in the classroom. 4. We have a lot of nice ( tomato ) here. 5. There are lots of ( sheep ) in the hil ...

初级英语语法知识培训教材

   第十八章 句子的种类 S1. 陈述句 凡是说明一件事情,提出一个看法,或是表达一种心情的句子都是陈述句。大多数句子都是陈述句,它 可以用肯定式和否定式。句末用句号 “.”,通常用降调 。 因为陈述句是英语中最常用的基本句子,我们在讲述时态时,详细讲述了各种时态的陈述句,可参见第 六章 ~ 第十一章。 本节侧重于陈述句中的否定结构,现把英语中否定句总结如下: A. be 动词、一般动词 ( 实义动词 )、情态动词的否定句 a. 动词的否定句 ( a ). 句型:主语 + be 动词 + ~ . ...

九年级英语Unit6 I like music that I can dance to 教案

   Unit6 I like music that I can dance to 教案 承德市第十六中学 周玉敏 一.Teaching Aims and Demands 1. Knowledge Objects (1) The new words and expressions : prefer, lyrics, gentle, sing along with, dance to. (2) Target language: I like music that I can sing along w ...

英语试题同步练习题考试题教案七年级英语Wheres your pen pal from单元测试2

   Unit 1 Where’s your pen pal from? Section A 课前漫步 A good beginning is half done. 良好的开端是成功的一半。 I.温故 根据图片完成句子。注意 be from 与 come from 的用法。 1. The boy (be) from Jilin. 2. The computer comes Zhejiang. 3. The flowers (be) from Yunnan. 4. The fruits (be) f ...

英语语法

   词性一、实词 二、虚词 三、判断词 四、其他 句子成分一、主语 二、谓语 三、宾语 四、定语 五、状语 六、补语 七、表语 动词时态一、 一般现在时 二、 一般过去时 三、 一般将来时 四、 一般过去将来时 五、 现在进行时 六、 过去进行时 七、 将来进行时 八、 过去将来进行时 九、 现在完成时 十、 过去完成时 十一、 将来完成时 十二、 过去将来完成时 十三、 现在完成进行时 十四、 过去完成进行时 十五、 将来完成进行时 十六、 过去将来完成进行时 动词语态一、主动语态 二、被动语 ...

热门内容

医院英语

   ◆◇ 医院英语 English In Hospital ◇◆ 内容要览 Part A 常用语句 常用语句医生常用句 (询问、诊断、医嘱) ,病人常用句(询问、描述症状) Part B 情景对话 情景对话挂号,感冒,发烧,肠胃 Part C 词汇编整医院,科室,人员,医学常用词 词汇编整 Part A :常用语句 1. 医务人员常用句 (Asking) ) ?What's the matter? ?What's your complaint? ?What’s the trouble? ?Is ...

新目标八年级英语(下)Unit9_现在完成时

   现在完成时构成: 助动词 现在完成时构成: 助动词have (has) + 动词的过去分词 1. 表示过去发生或已经完成的某一动作对现在造成的影响 或结果。(常用“已经”、“过”、“了”等表达)通常 或结果。 常用“已经” 等表达) 常用 与表示包括现在在内的时间副词 just,already, before, , yet, never, ever 等状语连用。例如: 等状语连用。例如: ① I have never heard of that before. ② Have you ever ...

新视野大学英语视听说答案1-10单元

   新视野大学英语视听说教程第二册答案 UNIT1 II. Listening Skills 1. M: Why don't we go to the concert today? W: I'll go get the keys. Q: What does the woman imply? 2. W: I can't find my purse anywhere. The opera tickets are in it. M: Have you checked in the car? Q: Wh ...

思念英语

   今天是美丽浪漫的七夕佳节,首先祝各位筒子节日快乐!不管你现在是否有那个亲爱的他/ 她,都希望沪江能陪伴你度过快乐的一天~ 一直觉得牛郎织女的故事最动人之处就是每年一次的鹊桥相会。“两情若是久长时,又岂在 朝朝暮暮”,虽说如此,但谁也无法否认不能与爱人相依相偎是件多么痛苦的事。终年得一 见,那么其余那 364 个日日夜夜究竟是在怎样的思念中度过的呢?牛郎织女的这曲长相思 弹奏了千年,今天我们不妨就来学习一些表达思念之情的句子吧! 1. I miss you so much and I want ...

全国中小学英语学习成绩测试(NEAT)

   全国中小学英语学习成绩测试(NEAT) 全国中小学英语学习成绩测试(NEAT) 简 一、测试目的和宗旨 在义务教育阶段建立学生学习质量分析、指导、反馈系统,对于大面积提高 教学质量、促进基础教育均衡发展具有重大意义。为了落实教育部关于建立符合 素质教育要求的中小学评价机制的精神, 国家基础教育实验中心外语教育研究中 心向全国正式推出全国中小学英语学习成绩测试(NEAT)系统。全国中小学英语 学习成绩测试(NEAT)是面向全国中小学生的英语学科阶段性成绩测试, 即英语 学业测试。 本测试旨在实 ...