[北京卷]2004 年高考英语听力材料 北京卷]2004 一、听力理解(共两节,满分 30 分) 听力理解(共两节, 第一节( 小题; 第一节(共 5 小题;每小题
  1.5 分,满分
  7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 你将听一遍。 例:What is the man going to read? A. A newspaper. 答案是 A。
  1. How is the woman going to the airport? A. By taxi. C. By bus.
  2. What is the man's favorite free-time activity? A. Watching TV. C. Listening to music.
  3. What are they talking about? A. Homework. C. Books.
  4. Where will the woman first go after work? A. The cinema. B. The market. B. Computer. B. Reading a book. B. By train. B. A magazine. C. A book.
C. The restaurant.
  5. What is the woman doing? A. Asking for help. C. Expressing dissatisfaction. 第二节( 小题; 第二节(共 15 小题;每小题
  1.5 分,满分
  22.5 分) 听下面 6 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟时间阅读每小题。听完后,每小题 将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。
  6. How does the woman feel? A. Ill. C. Nervous.
  7. Where does the conversation take place? A. At a hospital. C. At a station. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。
  8. What did the young man try to do? A. Get the old man's bag. C. Collect his money.
  9. Who is the woman speaking to? B. Help the old man up. B. At an airport. B. Tired. B. Making an apology.
A. A manager. C. A policeman. 听第 8 段材料,回答第 10 至 11 题。
B. A customer.

  10. Why haven't they seen each other lately? A. The man has been to the States. B. The man has been busy. C. The man has been ill.
  11. Why does the man come to the place? A. To report for duty. C. To have dinner. 听第 9 段材料,回答第 12 至 14 题。
  12. What is the father interested in? A. Singing and dancing. C. Football.
  13. What is the woman talking about? A. A piece of sports equipment. B. A musical instrument. C. A computer game.
  14. What do we learn about the family? A. The father understands his daughter better. B. Gift-making. B. To do business.
B. The daughter is not hardworking. C. The mother is out of work. 听第 10 段材料,回答第 15 至 17 题。
  15. What happened when the man was mountain climbing? A. He got trapped in a cave. C. He lost his equipment and food.
  16. What caused the loss of the man's legs? A. Low temperature. C. An unsuccessful operation.
  17. What did he decide to do after losing his legs? A. Design new climbing shoes. B. Set up a club for the disabled. C. Use technology to fight his disability. 听第 11 段材料,回答第 18 至 20 题。
  18. Why did the man decide to leave the college in his second term? A. He didn't like the big lecture classes. B. He couldn't afford further education. C. He was not interested in education.
  19. What does he think of his work experiences? B. A bad fall in the mountain. B. He got lost in bad weather.
A. They were personally rewarding. B. They should be part of school life. C. They gave him a chance to learn German.
  20. Where is the university he decides to go to in the end? A. In South Carolina. 1~5 CAAB C 6~10 BBA CB B. In Florida. 11~15 CCB AB C. In Ohio. 16~20 ACAAC
[北京卷]2005 年高考英语听力材料 北京卷]2005 第一部分:听力理解(共两节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题
  1. 5 分,满分
  7. 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 你将听一遍。 例:What is the man going to read? A. A newspaper. A.C. A book. 答案是 A。
  1. What is the man going to do tonight? A. Go to the cinema. B. Attend a meetight: norng. C. Watch TV at home.
  2. Where does the conversation take place? A. In a shop. B. In a museum. B. A magazine.
C. In a restaurant.
  3. What time will the speakers get to Beijing? A. At 11:
  00. C. At 12:
  45.
  4. Is the man going to the party? A. No. C. Maybe.
  5. What does the woman ask the man to do? A. Tell her what the problem is. B. Repair the computer for her. C. Send someone to help her. 第二节(共 15 小题;每小题
  1. 5 分,满分
  22. 5 分) 听下面 6 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟时间阅读每小题。听完后,每小 题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 题。
  6. How is the man feeling? A. Disappointed. C. Delighted.
  7. What will the man probably do tonight? B. Encouraged. B. Sure. B. At 12:
  30.
A. Have a meeting. B. Go to a party. C. Fly to the US. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。
  8. What did the speaker want to be when she was little? A. A doctor. C. A teacher.
  9. What helped the speaker decide to take her present job? A. Her schooling. B. Her parents' wish. C. Her work experience. 听第 8 段材料,回答第 10 至段材料,回答第 10-11 题。
  10. To listen to film or ticket information, which button should you press?
  11. How many people can go and see a film if you pay $17? A.
  3. B.
  4. C.
  5. B. A banker.
听第 9 段材料,回答第 12 至 14 题。
  12. What are the speakers talking about? A. An interview. le="mso-bidi-font-weB. A meal. C. A job.

  13. What time of the day is it now? A. Morning. B. Afternoon. C. Evening.

  14. How is the man feeling?
A. Tired.
B. Nervous.
C. Hopeless.
听第 10 段材料,回答第 15 至 17 题。
  15. Who is the woman speaking to? A. A police officer. C. A newspaper reporter.
  16. Where was the woman's camera stolen? A. Outside an ice cream place. B. Outside a restaurant. C. Outside her home.
  17. What does the thief look like? 听第 11 段材料,回答第 18 至 20 题。
  18. What are the students going to do on Wednesday? A. See a film. B. Play sports. C. Go sightseeing. B. A man on the street.

  19. When are the students leaving for London? A. Friday. B. Saturday. C. Sunday.

  20. What is the purpose of the man's talk? A. To welcome the students to the center. B. To inform the students of the arrangements. C. To tell the students the rules they should follow.
第一部分:听力理解(共两节,(30 分) 第一节(共 5 小题;每小题
  1. 5 分,共
  7. 5 分)
  1. C
  2. A
  3. B
  4. C
  5. C
第二节(共 15 小题;每小题
  1. 5 分,共
  22. 5 分)
  6. A B
  15. A
  17. C
  7. B
  16. B
  18. B
  19. C
  20. B
  8. A
  9. C
  10. A
  11. B
  12. A
  13. A
  14.
[北京卷]2006 年高考英语听力材料 北京卷]2006 第一部分:听力理解(共两节,30 分) 第一节(共 5 小题:每小题
  1. 5 分,共
  7. 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 你将听一遍。
  1. What size does the woman want? A. Size
  8. B. Size
  10. C. Size
  12.

  2. Where does the conversation take place? A. In a post office. B. In a hotel.
  3. Why is the man going to New York? A. To live there. have a vacation.
  4. What are they going to do? B. To visit a friend. C. To C. In a bank.
A. Play tennis.
B. Go swimming
C. Do some cleaning.

  5. What is the man doing? A. Making an announcement. B. Making an appointment. C. Making an invitation. 第二节(共 15 小题:每小题
  1. 5 分,共
  22. 5 分) 听下面 6 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小 题将给出 5 秒钟的做答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。
  6. Who is this announcement for? A. People on a train. B. People on a plane. C. People in a restaurant.
  7. What time of the day is it? A. Morning. B. Noon. C. Evening.
听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。
  8. Where are the speakers? A. At a Lost and Found. B. At a bus stop. C. In a shop.
听第 8 段材料,回答第 10 至 11 题。
  10. What are the speakers doing? A. Watching a movie. oup. B. Having dinner. C. Making s

  11. What makes the man unhappy? A. The woman doesn't cook very well. B. The woman seldom talks to him at dinner. C. The woman watchers too many commercials. 听第 9 段材料,回答第 12 至 14 题。
  12. What does the man dislike about his job? A. Working in a hotel. B. Working in summer. C. Traveling all the time.
  13. Why doesn't he want to take the new job? A. He doesn't get a good pay. B. He dislikes working in a seaside town. C. He hates playing the same piece again and again.
  14. What does the woman think of the job the man was offered? A. Boring. B. Well-paid. C. Tough.
听第 10 段材料,回答第 15 至 17 题。
  15. What are they discussing? A. What to have for lunch. B. Where to go for lunch. C. When to have lunch.
  16. What can we learn about the man?
A. He usually doesn't eat fast food. B. He often eats in a restaurant near his home. C. He can't afford an expensive lunch that day.
  17. Where are they probably going right after this conversation? A. A supermarket. ench restaurant. 听第 11 段材料,回答第 18 至 20 题。
  18. Why didn't the woman go to the man's birthday party? A. She forgot all about it. B. She didn't like the man. C. She didn't know about it.
  19. Who is the woman? A. The man's friend. B. The man's mother. C. The man's secretary.
  20. What does the woman want to do for the man's birthday? A. Buy him a nice present. B. Have lunch with him. C. Send him an email. B. A Fast-food place. C. A Fr

  1. C
  0. B
  11. B B

  2. A

  3. A

  4. C

  5. C

  6. A

  7. B

  8. A

  9. A
1

  12. C

  13. C

  14. B

  15. B

  16. C

  17. A

  18. C

  19. A

  20.
[北京卷]2007 年高考英语听力材料 北京卷]2007 第一部分:听力理解(共两节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题
  1.5 分,共
  7.5 分) 听下面 5 段对话。 每段对话后有一道小题, 从每题所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选 项。听完每段对话后,你将有 10 秒中的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话你 将听一遍。 例:What is the man going to read? A. A newspaper. B. A magazine. C. A book.
答案是 A
  1. Where is the man from? A. Atlanta. B. New York. C. Washington, D. C.
  2. How much is the man's telephone bill? A. $
  50. B. $
  24. C. $
  30.
  3. What does the woman want to watch?
A. News. B. "Animal World". C. Movie.
  4. Which apartment is the woman interested in? A. The one-bedroom apartment. B. The two-bedroom apartment. C. The three-bedroom apartment.
  5. What is the woman doing? A. Giving advice. B. Asking the way. C. Making a request. 第二节(共 15 小题;每小题
  1.5 分,共
  22.5 分) 听下面 6 段对话或独白,每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A. B. C.三个 选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后,每 小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两边。 听第 6 段材料,回答第 7 至 7 题。
  6. Why is the woman late? A. She missed the bus. B. She couldn't start her car. C. She couldn't find the key.

  7. Where are the two speakers? A. At a garage. B. At a bus stop. C. At a restaurant. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。
  8. What are the two speakers going to do? A. Go shopping. B. Visit a church. C. See an exhibition.
  9. What do we learn about the man? A. He is a tour guide. B. He words in a shop. C. He lives in the city. 听第 8 段材料,回答第 10 至 11 题
  10. Who is going to give the speech? A. Mar. B. Susan. C. John.
  11. What is the speech about?
A. A project. B. A city. C. A job. 听第 9 段材料,回答第 12 至 14 题
  12. Where does the woman work? A. Tokyo. B. London. C. Oxford.
  13. What are the speakers going to do together tomorrow evening? A. Visit Jane. B. Have dinner. C. See customers.
  14. Who is probable Jane? A. Tony's customer. B. Tony's boss. C. Tony's wife. 听第 10 段材料,回答第 15 至 17 题
  15. Who is the woman talking to? A. A student.
B. A teacher. C. A secretary.
  16. What does the man say about Frank? A. He is quiet. B. He is active. C. He is honest.
  17. What does the woman think good student should be like? A. They should ask questions. B. They should pay attention in class. C. They should not be afraid of making mistakes. 听第 11 段材料,回答第 18 至 20 题
  18. What does the man do? A. A painter. B. An engineer. C. A weatherman.
  19. What does the man say about his job? A. Easy. B. Tiring. C. Dangerous.

  20. Why does the man love his job? A. He can stay in the mountains. B. He can enjoy the beautiful view. C. He can experience different weather. 原文: 第一节 Text 1 W: Where are you from? M: I'm from Atlanta, but I live in New York now. W: I live in Washington D.C. Text 2 W: OK, John. How
 

相关内容

2004-2010年高考英语(全国卷1)(试题+答案+听力原文+精心整理)学习啊

   学英语简单吗?肯定会有许多学生说: 难死了 难死了”。 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了 。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个: 不得法 不得法。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一 样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中,如果 你在伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常流利。但很多中学生没有很好的英语环境, ...

2010高考英语作文范文点评

   作文地带 http://www.joozone.com/ 高考复习英语 英语考 2010 高考复习英语考案 书面表达 (2009.江西卷) 江西卷) 【专题考案】一, 专题考案】 ( 江西卷 学校即将举行以"Turning a bad mood(心情)into a good one "为题目的英语作文比赛,请按下 列要求定一篇 100 词左右的记叙文或议论文. 记叙文 发生的具体事件. 对你的心情有何影响? 你如何应对? 议论文 好心情的重要性. 产生坏心情的原因. 应该 ...

2010高考英语:听力训练技巧及策略

   2010高考英语:听力训练技巧及策略 2010年4月21日 新课程教育在线 浏览:487 查看相关文章:   一味追求听录音,不注意培养英语的语言能力,是很难有效地提高英语的听力水平的??英语听力训练要讲究策略,讲究方法,讲究技巧。   把握考查测试点和相关技巧   听力作为高考英语测试的一部分,在上海卷中有24分,题型包括Short Conversations(短对话),Passages(段落),以及Longer Conversations(较长对话)。无论是选择还是填空,归纳起来 ...

2010高考英语完形填空练习题及答案解析

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 2010年高考英语完形填空练习题及答案解析 一 I used to be ashamed of my grandma. I know that's a until today, so I have to The 38 37 it. 36 thing to say, but it was true started when my friend Katy found Grandma's false teeth floating in ...

2010年考研英语真题

   普特英语听力网,免费英语学习网 2010 年全国硕士研究生入学统一考试英语试题 Section I Directions: Use of English Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark [A], [B], [C] or [D] on ANSWER SHEET 1. (10 points) In 1924 America's National Research C ...

高考英语听力文本-2010湖北

   听力原文 材料 1. W: You look tired. Did you sleep well? M: No, my friend and I had a party the whole night. W: You should go home and take a rest. M: I know, but my boss wants to see me right now. 材料 2. W: May I have a word with you? M: You've cut me at ...

高考英语听力文本-2010山东

   2010 年高考全国卷 I 英语听力原文 的听力相同) (说明:2007-2010,宁夏、海南卷和全国卷 1 的听力相同) 说明: ,宁夏、 第一节 Text 1 M: Do you have any plans for the weekend, Dorothy. Would you like to join me for an outing? W: Thanks, but I am going to work on my paper all weekend. Text 2 W: So wh ...

安徽2010届高考英语听力试题

     安徽2010届高考英语听力试题   第一部分 听力(共两节,满分30分)   回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。   第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)   听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。   例:How much is the shirt?    ...

全国I 2010届高考英语听力试题

   全国I 2010届高考英语听力试题 第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共5小题;每小题l.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15. ...

梅州市2010年普通高考英语口语

   附件: 2010 年普通高考英语 英语口语 梅州市 2010 年普通高考英语口语 计算机辅助考试考务工作实施办法 第一章 机构设置和考场建设 第一条 为切实做好全市英语口语考试的领导、组织、管理工 作,成立梅州市 2010 年普通高考英语口语考试领导工作小组。成 员如下: 组 长:安国强 副组长:邹伟荣、周小华、丘凯英、赖志勇 成 员:刘锦岳、何 新、钟 琛、姚建新、张国球、 赖剑棠、黄伟平、曾宪尧、叶皓华 各县(市、区)也应成立英语口语考试领导工作小组。 第二条 英语口语计算机辅助考试由市 ...

热门内容

英语同源副词的区别

   英语同源副词的区别 在英语中,某些形容词词形同时也可作副词,但这些形容词还有加后缀-ly 副词的形式,因此这类词就有两种 副词形式,它们在用法上有些可以互换, 有些是有区别,下面笔者对这类词做一总结。 一般地说,可以互换的这类词,形容词词形的副词表示比较具体的概念, 经常用语口语中,不太正式; 后缀-ly 形式的副词,表示比较抽象的概念,有引申义,并有一定感情色彩,变副词比较级时,用此类副词, 如修饰动词和分词,放在它们前面。 1) cheap: often used instead of ...

高一英语必修②Unit 2测试

   蓝天家教网 http://www.ltjiajiao.com 伴您快乐成长 高一英语必修② 高一英语必修②Unit 2 测试 一.单项选择 1. How long have they ? They more than twenty years ago. A. been married; got married B. married; married C. got married; were married D. got married; got married 2. Our headmast ...

英语26个字母的正确书写

   英语 26 个字母的正确书写 大写字母都应一样高,占上面两格,但不顶第一线。 1. 大写字母都应一样高,占上面两格,但不顶第一线。 写在中间的一格里, 2. 小写字母 a,c,e,m,n,o,r,s,u,v,w,x,z 写在中间的一格里, 上下抵线,但都不出格。 上下抵线,但都不出格。 的上端顶第一线,占上面两格。 3. 小写字母 b,d,h,k,l 的上端顶第一线,占上面两格。 的点、 的上端都在第一格中间, 4. 小写字母 i 和 j 的点、f 和 t 的上端都在第一格中间,f 和 t ...

前英语能力自评_互评表(一般要求) 的

   学生英语听力能力自评表(一般要求) 学生英语听力能力自评表(一般要求) 听力能力自评表 学生在自评/互评表右面的“评价”栏中对自己或同学的英语能力做出评估,能够做到的打 钩(√) 。根据自评或互评的结果,参考下表中的提示,对下一阶段的学习作出相应安排。 听力微技能 听力微技能 1.我能听懂英语授课,并能根据要求进行讨论、发言。 2.我能听懂与所学内容相关、语速稍慢(每分钟 130-150 词)的对话、短文、报告等音像 材料,并能理解其要点。 3.我能听懂慢速英语节目,如新闻、科学报导、历史故 ...

简明英语语法--张道真(101-150)

   电子书制作,乐与路 Exe rcises (练习) I ranslate these sentences into Chinese (把这些句子译为汉语): 1 . Isaidlshouldhopeso . 2 . Theweatherreportsaidthatweshouldhaverain . 3 , Why should 1 pay you ? 4 . Theyshoulddoitfortheirowngood . 5 . Youshouldntcometosuchadecision ...