北京地区成人本科学士学位英语统一考试 20
  05.4 注意事项 一、将答题卡(纸)上的姓名及学生代号用中文和阿拉伯数字填好。 二、仔细阅读题目的说明。 三、在 120 分钟内答完全部试题。 四、答案一定写在答题卡上,凡是写在试题册上的答案一律作废。 五、用铅笔这样划答案:[A] [C][D],用其他符号答题者不记分。 六、如要改动答案,必须先用橡皮擦去原来选定的答案,然后再按上面的规定重新答题。 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Passage 1 Questions 1 to 5 are based on the following passage: (
  76)Packaging is an important form of advertising. package can sometimes motivate someone to buy a product. For example, a small child might ask for a breakfast food that comes in a box with a picture of a TV character. The child is more interested in the picture than in breakfast: food. Pictures for children to color or cut out, games printed on a package, or small gifts inside a box also motivate many children to buy products-or to ask their parents for them. Some packages suggest that a buyer will get something for nothing. Food products sold in reusable containers are examples of this. Although a similar product in a plain container might cost less, people often prefer to buy the product in a reusable glass or dish, because they believe the container is free. However, the cost of the container is added to the cost of the product. The size of a package also motivates a buyer. Maybe the package has "Economy Size" or "Family Size" printed on it. This suggests that the large size has the most product for the least money. But that is not always true. To find out a buyer has to know how the product is sold and the price of the basic unit. (
  77)The information on the package should provide some answers. But the important thing for any buyer to remember is that a package is often an advertisement The words and pictures do not tell the whole story. Only the product inside can do that.
  1. As used in the first paragraph of the passage, the word "motivate" most probably means A) making one believe what he does is just B) providing a story that makes one moved C) supplying a thought or feeling that makes one act D) making one deep in thought
  2. "A buyer will get something for nothing" most probably means that. A) a buyer will not get what he wants to B) a buyer will gain more than he loses C) a buyer will get what he pays for
D) a buyer will get something useful free of charge
  3. People are likely to buy the product sold in a glass or dish because. A) they have no other choice B) they think they can get the container for free C) the container is too attractive D) they believe the cost of the container is included in the cost of the product
  4. Which of the following statements is NOT mentioned in the passage? A) On seeing a well-designed container, a buyer often neglects what is inside it. B) A buyer is also attracted by the size of the container. C) Children are often made to buy a product by its package with attractive pictures. D) Package is often a successful advertisement.
  5. What suggestion does the author give in the passage? A) The best choice for a-buyer is to get a product in a plain package. B) A buyer should get what he needs most. C) The quality of a container has nothing to do with the quality of the product. D) Do not buy the product which is sold in a glass or dish Passage 2 Questions 6 to 10 are based on the following passage: (
  78) There are approximately three quarters of a ton of termites (白蚁)for every person on Earth. It now turns out that these critters may be helping to alter the climate and affect man's life. For years scientists have been saying that carbon dioxide sent into the atmosphere by the burning of fuels might lead to the rise in temperatures of the whole earth, owing to the greenhouse effect in which the gas prevent the escape of heat into outer space. Now an international team of researchers has discovered that termites generate more than twice the carbon dioxide that fuel burning does. And this production, which comes from the insects' eating and consuming of different kinds of vegetables and wood, has risen greatly. This is chiefly because man has cut so many trees in order to open more land and thus has provided large quantities of food for the insects in the form of tiny pieces of wood. The output from the burning of fuels is of greater concern, however, because iris continuing to rise steadily and so far no effective measures have been taken to reduce the amount of carbon dioxide produced in this way. Production by termites, on the other hand, is not likely to increase much more.
  6. From the passage we know that "the greenhouse effect" is an effect in which. A) low temperatures are created by using a house B) the house is made green in order to keep heat C) heat is prevented from escaping outside D) everything is kept green in a house
  7. Which of the following consists of three words that refer exactly to the same thing in the passage? A) climate, temperature, heat B) carbon dioxide, the gas, atmosphere C) output, production, effect D) termites, critters, insects
  8. Which of the following sentences is true? A) Carbon dioxide in the atmosphere carries heat into outer space so as to change the climate
B) Carbon dioxide may escape into the greenhouse so that the Earth will be made warmer. C) As carbon dioxide keeps heat from' escaping into outer space, the Earth may become warmer. D) Carbon dioxide may make the Earth warmer because it lets the heat escape into outer space.
  9. Which of the following statements is NOT true? A) It is the production by termites that is now of greater concern. B) What scientists worry more about is the output from burning fuels. C) The output from burning fuels is now rising steadily. D) The burning of fuels generates much less carbon dioxide than termites do.
  10. The best title for this passage might be. A) The Effect of Termites on the Climate B) Why Carbon Dioxide Can Affect the Climate C) The Output from Burning Fuel D) How Greenhouse Works Passage 3 Questions 11 to 15 are based on the following passage: (
  79)It is often realized that women held a high place in southern European societies in the 10th and 11th centuries. As a wife, the woman was protected by the setting up of a dowry or decimum. Admittedly, the purpose of this was to protect her against the risk of desertion, but in reality its function in the social and family life of the time was much more important. The decimum was the wife's right to receive a tenth of all her husband's property. The wife had the right to withhold' consent in all transactions the husband would make. And more than just a right: the documents show that she enjoyed a real power of decision, equal to that of her husband. In no case do the documents indicate any degree of difference in the legal status of husband and wife. (
  80) wife shared in the management of her husband's personal property but the opposite The was not always free. Women seemed perfectly prepared to defend their own inheritance against husbands who tried to exceed their rights, and on occasion they showed a Fine fighting spirit. A case in point is that of Mar'ia Vivas, a Catalan woman of Barcelona. Having agreed with her husband Mire to sell a field she bad inherited, for the needs of the household, she insisted on compensation. None being offered, she succeeded in dragging her husband to the scribe to have a contract duly drawn up assigning her a piece of land from Miro's personal inheritance. The unfortunate husband was obliged to agree, as the contract says, "for the sake of peace. "Either through dowry or through being hot-tempered, the Catalan wife knew how to win herself, within he context of the family, a powerful economic position.
  11. a decimum was. A) the wife's fight to receive one-tenth other husband's property B) a written contract C) a gift of money to the new husband D) the wife's inheritance from her father
  12. In the society described in the passage, the legal standing of the wife in marriage was. A) higher than that of a single woman B) the same as that of her husband C) lower than that of her husband D) higher than that of her husband

  13. What compensation did Mafia Vivas get for the Held? A) Money from Miro's land B) Money for household expenses C) A tenth of Miro's land D) Some of the land Miro had inherited
  14. Could a husband sell his wife's inheritance? A) Yes, if his father- in- law agreed. B) Yes, if she agreed. C) Yes, whenever he wishes to. D) No, under no circumstances
  15. Which of the following is NOT mentioned as an effect of the dowry system? A) The husband was given control over his wife's property. B) The wife gained a powerful economic position. C) The wife was protected from desertion. D) The husband had to share the power of decision in marriage. Part II Vocabulary and Structure(30%) Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
  16. You will see this product wherever you go. A to be advertised B advertised C advertise D advertising
  17. Helen was much kinder to her youngest child than she was to the others , ,of course , made the others jealous. A who B than C what D which
  18.Mike’s uncle insists in this hotel. A staying not B not to stay C that he would not stay D that he not stay
  19.We'd like to a table for five for dinner this evening. A preserve B reserve C retain D sustain
  20.She ought to stop work;she has a headache because she too long. A has been reading B had read C is reading D read
  21.The bank is reported in the local newspaper in broad daylight yesterday. A being robbed B having been robbed C to have been robbed D robbed
  22.A library with five thousand books to the nation as a gift. A is offered B has offered C are offered D have offered
  23.Your hair wants . You’d better have it done tomorrow. A cut B cutting C to cut D being cut
  24.You have nothing to by refusing to listen to our advice. A gain B grasp C seize D earn
  25.She was complaining that the doctor was too much for the treatment he was giving her. A expending B offering C costing D charging
  26.She was so in her job that she didn't hear anybody knocking at the door. A attracted B absorbed C drawn D concentrated
  27.The thief tried to open the locked door but . A in no way B in vain C without effect D at a loss 28 Space vehicles were launched into outer space search of another living planet. A. to B. at C. in D. for

  29.The doctor will not perform the operation it is absolutely necessary. A. so B. if C. for D. unless
  30.Fortunately, the demonstration to be quite peaceful. A turned B turned out C showed off D showed up
  31.We were not surprised at , for he had worked so hard. A what has he achieved B that what he had achieved C what he had achieved D that he had achieved
  32.I hope that you'll be more careful in typing the letter. Don't anything. A lack B withdraw C omit D leak
  33. The hopes goals, fears and desires widely between men and women, between the rich and the poor. A alter B shift C transfer D vary
  34.Is necessary to complete the design before National Day? A this B that C it D he
  35.We are all for your proposal that the discussion . A be put off B was put off C should put off D is to put off
  36.There was plenty of time.She . A mustn't have hurried B couldn't have hurried C must not hurry D needn’t have hurried
  37.-How was your recent visit to Qingdao? -It was great. We visited some friends, and spent the days at the seaside. A few last sunny B last few sunny C last sunny few D few sunny last
  38.The residents , had been damaged by the flood , were given help by the Red Cross. A all their homes B all whose homes C all of whose homes D all of their homes
  39.This hotel $60 for a single room with bath. A claims B demands C prices D charges
  40.He moved away from his parents, and missed them enjoy the exciting life in New York. A too much to B enough to C very much to D much so as to
  41.It’s a fine day. Let’s go fishing , ? A won’t we B will we C don’t we D shall we
  42.After the new technique was introduced , the factory produced tractors in 1988 as the year before. A as twice many B as many twice C twice as many D twice many as
  43. seeing the damage he had done, the child felt ashamed. A By B On C At D For
  44.It was not until the end of the meeting . A that she turned up B when she turned up C did she turn up D had she turned up
  45.A business letter should be written in a formal style in a personal tone. A better than B other than C rather than D less than
Pa
 

相关内容

北京地区成人本科学士学位英语统一考试

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 2006.4.22 注意事项 一、将答题卡(纸)上的姓名及学生代号用中文和阿拉伯数字填好。 二、仔细阅读题目的说明。 三、在 120 分钟内答完全部试题。 四、答案一定写在答题卡上,凡是写在试题册上的答案一律作废。 五、用铅笔这样划答案:[A] [B] [C] [D],用其他符号答题者不记分。 六、 如要改动答案, 必须先用橡皮擦去原来选定的答案, 然后再按上面的规定重新答题。 Part I Reading Comprehension (30%) ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试语法习题

   成人高考本科英语考试 语法复习题( 语法复习题(共 257 道) 动词时态 1. James has just arrived, but I didn't know he until yesterday. A. will come B. had been coming C. was coming D. comes 2. I swim in summer when I was young. A. used to B. used C. was used to D. did used to 3. ...

2010北京地区成人本科学士学位英语统一考试

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 Part I 2010.05.08 Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or un finished statements. For each of them there are four choices ...

2010年5月真题北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   2010年5月真题北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 2010.05.08 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each o ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 Part I Reading Comprehension Directions: There are three passages in this part. Each passage is followe d by some questions or unfinished statements. For each of them there are four c hoices marked A, B, C a ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试( ) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) Part I Reading Comprehension Directions: There are three passages in this part. Each passage is followe d by some questions or unfinished statements. For each of them there are four c hoices marked A, B, ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B)2009.11.21

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 2009.11.21 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices m ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试( ) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 2004.4 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are four passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices mar ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试( 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 2007.4.21 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are four passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices ma ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试模拟B

   三级英语模拟题 (B) I. Reading Comprehension Directions: There are 3 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice ...

热门内容

高一英语必修3-4册教材总复习??常见句型

       本文由shentt2010贡献     doc          没有  百度文库财富值请到  www.365xueyuan.com  免费帮下载  百度文库积分资料     册教材总复习??常见句型 高一英语必修 3-4 册教材总复习 常见句型     第一节 基本结构 1). The way 句式 1. You will hear the difference in t he way people speak. (1-2 英语) 2. Listen carefully to th ...

英语四级快速阅读模拟题(三)

   听力课堂,开放式外语学习平台! 听力课堂,开放式外语学习平台!TingClass.com 英语四级快速阅读模拟题( 英语四级快速阅读模拟题(三) Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly For questions 1-7, mark Y (for YES)if the statement agrees with the information given in the ...

高考英语作文范文:作文类型及范文

   作文类型及例文 一、看现象,讲道理天星教育网 看现象, 1. 世博期间,上万的志愿者参加志愿工作,请你谈谈此现象的看法。天星版权所有 . 世博期间,上万的志愿者参加志愿工作,请你谈谈此现象的看法。 During the period of holding the World Expo in Shanghai, tens of thousands of citizens are participating in volunteer work, hoping to devote themselv ...

2009年河南省中考英语试题及答案

   英语答案 一、 听力理解(20 小题,每小题 1 分,共 20 分) 1 A 11 B 2 B 12 C 3 C 13 B 4 C 14 A 5 A 15 B 6 C 16 C 7 A 17 D 8 B 18 B 9 A 19 A 10 A 20 E 二、单项选择(15 小题,每小题 1 分,共 15 分) 21 B 22 D 23 A 24 B 25 C 26 D 27 B 28 A 29 D 30 C 31 A 32 C 33 B 34 C 35 D 三、完形填空(10 小题,每小题 1 ...

常用英语单词

   常用英??U?^解析 1.物料?^ 1.物料?^ ?ㄉ?|d……………………..Fan Label ?ㄉ取??????????.Fan ?ㄉ?俗印????????.Fan Cover 螺}r…………………………..Screw 扣具…………………………..Clip 散q逼??????????.Heat Sink (H.S) ??…………………………..Interface 脆v洹??????????.Tray 彩盒…………………………..Gift Box 蜂巢…………………………..Bulk 外 ...