北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B) 20
  09.
  4.18 . .
Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Passage 1 Questions 1 to 5 are based on the following passage: (
  76) Much unfriendly feeling towards computers has been based on the fear of widespread unemployment resulting from their introduction. Computers are often used as part of automated (自动化) production systems requiring a least possible number of operators, causing the loss of many jobs. This has happened, for example, in many steelworks. On the other hand, computers do create jobs. They are more skilled and better paid, though fewer in number than those they replace. Many activities could not continue in their present formwithout computers, no matter how many people are employed. Examples are the check clearing (交换) system of major banks and the weather forecasting system. When a firm introduces computers, a few people are usually employed in key posts (such as jobs of operations managers) while other staff are re-trained as operators, programmers, and data preparation staff. (
  77) After the new system has settled down, people in non-computer jobs are not always replaced when they leave, resulting in a decrease in the number of employees. This decrease is sometimes balanced by a substantial increase in the activity of the frim, resulting from the introduction of computers. The attitudes of workers towards computers vary. There is fear of widespread unemployment and of the takeover of many jobs by computer-trained workers, making promotion for older workers not skilled in computers more difficult. On the other hand, many workers regard the trend toward wider use of computers inevitable. They realize that computers bring about greater efficiency and productivity, which will improve the condition of the whole economy, and lead to the creation of more jobs. This view was supported by the former British Prime Minister, James Callaghan in 1979, when he made the point that new technologies hold the key to increased productivity, which will benefit the economy in the long run.
  1. The unfriendly feeling towards computers is developed from. A. the possible widespread unemployment caused by their introduction B. their use as part of automated production systems C. the least possible number of operators D. the production system in steelworks
  2. The underlined word“They” (Line 1, Par.
  2) refers to. A. computers B. jobs C. activities D. systems
1

  3. According to Paragraph 2, without computers. A. human activities could not continue B. there could not be weather forecasting systems C. many activities would have to change their present form D. banks would not be able to go on with check clearing
  4. According to the passage, what results from the introduction of computers? A. After re-training, all employees in the firm get new jobs. B. A considerable proportion of people are employed in key posts. C. The finn keeps all of its original staff members. D. The decrease in staff members may be balanced by the increase of finn activities.
  5. James Callaghan's attitude towards computers can be best described as. A. doubtful B. regretful C. unfriendly D. supportive Passage 2 Questions 6 to 10 are based on the following passage: The vitamins necessary for a healthy body are normally supplied by a good mixed diet (饮食) , including a variety of fruits and green vegetables. (
  78) It is only when people try to live on a very restricted diet that it is necessary to make special provision to supply the missing vitamins. An example of the dangers of a restricted diet may be seen in the disease known as“beri-beri”. (
  79) It used to distress large numbers of Eastern peoples who lived mainly on rice. In the early years of this century, a scientist named Eijkman was trying to discover the cause of “beri-beri”. At first he thought it was caused by a germ. He was working in a Japanese hospital, where the patients were fed on polished rice which had the outer husk (外壳) removed from the grain. It was thought this would be easier for weak and sick people to digest. Eijkman thought his germ theory was confmned when he noticed the chickens in the hospital yard, which were fed on leftovers (剩饭) from the patients' plates, were also showing signs of the disease. He then tried to isolate the germ, but his experiments were interrupted by a hospital official, who declared that the polished rice, even though left over by the patients, was too good for chickens. It should be recooked for the patients, and the chickens should be fed on cheap rice with the outer layer still on the grain. Eijkman noticed that the chickens began to recover on the new diet. He began to consider the possibility that eating unpolished rice somehow prevented or cured "beri-beri" -- even that a lack,of some element in the husk might be the cause of the disease. Indeed thiswas the case. The element needed to prevent “beri-beri” was shortly afterwards isolated from Ace husks and is now known as vitamin B. Nowadays, this terrible disease is much less common thanks to our knowledge of vitamins.
  6. A good mixed diet. A. normally contains enough vitamins B. still needs special provision of vitamins
2
C. is suitable for losing weight D. is composed of fruits and vegetables
  7. The disease “beri-beri”. A. kills large numbers of Eastern peoples B. is a vitamin deficiency (缺乏) disease C. is caused by diseased rice D. can be caught from diseased chickens
  8. The chickens Eijkman noticed in the hospital yard. A. couldn't digest the polished rice B. proved “beri-beri” is caused by germs C. were later cooked for the patients' food D. were suffering from“beA-ben”
  9. According to Eijkman, polished rice. A. was cheaper than unpolished rice B. was less nourishing (有营养的) than unpolished Ace C. was more nourishing than unpolished rice D. cured “beri-beri”
  10. The chemical substance missing from polished rice. A. was vitamin B B. did not affect the chickens C. was named the Eijkman vitamin D. has never been accurately identified Passage 3 Questions 11 to 15 are based on the following passage: I hear many parents complain that their teenage children are rebelling. I wish it were so. At your age you ought to be growing away from your parents. You should be learning to stand on your own feet. But take a good look at the present rebellion. It seems that teenagers are all taking the same way of showing that they disagree with their parents. Instead of striking out boldly on their own, most of them are holding one another's hands for reassurance (放心). They claim they want to dress as they please. But they all wear the same clothes. They set off in new directions in music. But they all end up listening to the same record. Their reason for thinking or acting in such a way is that the crowd is doing it. They have come out of their cocoon (茧) into a larger cocoon. (
  80) It has become harder and harder for a teenager to stand up against the popularity wave and to go his or her own way. Industry has firmly carved out a market for teenagers. These days every teenager can learn from the advertisements what a teenager should have and be. This is a great barrier for the teenager who wants to find his or her own path. But the barrier is worth climbing over. The path is worth following. You may want to listen to classical music instead of going to a party. You may want to collect rocks when everyone else is collecting records. You may have some thoughts that you don't care to share at once with your classmates. Well, go to it. Find yourself. Be yourself.
3
Popularity will come?with the people who respect you for who you are. That's the only kind of popularity that really counts.
  11. The author's purpose in writing this passage is to tell. A. readers how to be popular with people around B. teenagers how to learn to make a decision for themselves C. parents how to control and guide their children D. people how to understand and respect each other
  12. According to the author, many teenagers think they are brave enough to act on their own, but in fact most of them. A. have much difficulty understanding each other B. lack confidence C. dare not cope with any problems alone D. are very much afraid of getting lost
  13. Which of the following is NOT true according to the passage? A. There is no popularity that really counts. B. Many parents think that their children are challenging their authority. C. It is not necessarily bad for a teenager to disagree with his or her classmates. D. Most teenagers are actually doing the same.
  14. The author thinks of advertisements asto teenagers. A. inevitable B. influential C. instructive D. attractive
  15. The main idea of the last paragraph is that a teenager should. A. differ from others in as many ways as possible B. become popular with others C. find his real self D. rebel against his parents and the popularity wave Part II Vocabulary and Structure(30%) Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
  16. The man has a special talent for art and is __ of a musician. A. anybody B. anything C. somebody D. something
  17. I know Jonathan quite well and never doubt __ he can do a good job of it. A. whether B. that C. when D. what
  18. How many more decades will have to pass __ scientists succeed in providing a cure for cancer? A. when B. before C. since D. until
  19. The engineer is not happy with the project, and __ is her boss. A. neither B. so C. either D. as
  20. __ for a long time, but he tried his best to catch up with his classmates. A. Having been ill B. Being ill C. Though he was ill D. He was ill
  21. How close parents are to their children a strong influence on the development of the children's character.
4
A. have B. has C. having D. had
  22. He changed his name, that nobody would find out what he had done before. A. having thought B. to think C. thinks D. thinking
  23. There is so much work today Would you be kind enough to lend me a hand? A. having done B. to be done C. being done D. will be done
  24. By no means __ to move to a new place far away from her workplace, because it isn't convenient for her family and herself. A. Jane will agree B. will Jane agree C. Jane will disagree D. will Jane disagree
  25. You can, __ the sky is clear, see as far as the old temple on top of the mountain, but not today. A. when B. where C. though D. because
  26. With everything she needed __, she went out of the shop, with her hands full of shopping bags. A. bought B. to buy C. buying D. buy
  27. Having taken our seats, A. the professor began the lecture B. the lecture began in no time C. we were attracted by the lecturer immediately D. the bell announced the beginning of the lecture
  28. In recent years many football clubs __ as business to make a profit. A. have run B. have been run C. had been run D. will run
  29. After 15 years in the United States, he has finally decided to __ American citizenship. A. concentrate on B. apply for C. look out for D. appeal on
  30. It is well known that teaching is a job __ enough patience. A. calling on B. calling off C. calling for D. calling in
  31. Surely it doesn't matter where the clubs get their money; what __ is what they do with it. A. counts B. applies C. stresses D. functions
  32. I didn't expect to receive a postcard from you! It's really __ my wildest imagination. A. behind B. beyond C. except D. through
  33. It doesn't make to buy that expensive coat when these cheaper ones are just as good. A. sense B. opinion C. use D. program
  34. The task is too much for me, so I can't carry on __ any longer. I must get some help. A. singly B. simply C. alone D. lonely
  35. Americans eat vegetables per person today as they did in 19i
  0. A. more than twice B. as twice as many C. twice as many D. more than twice as many
  36. The two girls are getting on very well and share __ with each other. A. little B. much C. some D. none
5

  37. The taxi driver was put in __ prison because his car had knocked down a child. His wife went to __ prison to see him twice a month. A./; / B. the; the C./; the D. the; /
  38.Without my glasses I can hardly __ what has been written in the letter. A. make for B. make up C. make out D. make over
  39.Her heart __ faster when she entered the exam hall. A. jumped B. sank C. beat D. hit
  40. Would you mind keeping a(n) __ on the house for us while we are away? A. eye B. look C. hand D. view
  41. I am afraid that his phone number has slipped my __ __ for the moment. A. head B. brain C. mind D. sense
  42. It was the wealth of the __ pioneer landowner John Harvard that made Harvard University possible. A. precious B. curious C. anxious D. prosperous
  43. I am not sure whether we can give the right advice __ __emergency. A. on account of B. in case of C. at the risk of D. in spite of
  44. Vingo was released from prison __ the suc
 

相关内容

北京地区成人本科学士学位英语统一考试2009.4.18(B)试卷答案

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B) 2009.4.18 . . Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C an ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考2

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试( ) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 学位英语统一考试 2009.4.18 Part Ⅰ Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are fou ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 2006.4.22 注意事项 一、将答题卡(纸)上的姓名及学生代号用中文和阿拉伯数字填好。 二、仔细阅读题目的说明。 三、在 120 分钟内答完全部试题。 四、答案一定写在答题卡上,凡是写在试题册上的答案一律作废。 五、用铅笔这样划答案:[A] [B] [C] [D],用其他符号答题者不记分。 六、 如要改动答案, 必须先用橡皮擦去原来选定的答案, 然后再按上面的规定重新答题。 Part I Reading Comprehension (30%) ...

2010北京地区成人本科学士学位英语统一考试

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 Part I 2010.05.08 Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or un finished statements. For each of them there are four choices ...

关于修订《北京地区成人本科学士学位英语统一考试大纲》的说明

   关于修订《 关于修订《北京地区成人本科学士学位 英语统一考试大纲》 英语统一考试大纲》的说明 2003 年 2 月,北京市教委组织有关专家对现行的《北京地区北京地区成人本科 学士学位英语统一考试大纲》 ,(以下简称《考试大纲》)进行了修订,拟于 2003 年 下半年开始执行。现将有关问题作如下说明: 一、 《考试大纲》修订的原因现行的《考试大纲》颁布实施于 1994 年,1997 年 曾进行了第一次修订,但只是在大纲的词汇表部分增补了 212 个单词和个别短语, 其他部分并没有作任何改动。现 ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试 2005 年 04 月真题(A 卷) Part 1 Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试( ) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) Part I Reading Comprehension Directions: There are three passages in this part. Each passage is followe d by some questions or unfinished statements. For each of them there are four c hoices marked A, B, ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B)2009.11.21

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 2009.11.21 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices m ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试( 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 2007.4.21 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are four passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices ma ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试模拟B

   三级英语模拟题 (B) I. Reading Comprehension Directions: There are 3 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice ...

热门内容

高考英语高频词组汇总

   高考英语高频词组汇总 来源:免费英语网 文章作者:?? 2010-04-15 11:22:47 [标签:词组 高考 英语]小学精华资讯 免费订阅 小学精华资讯 1 abandon oneself to 某事 sth. 完全屈从于(某种感情或冲动) 2 have a (the )ability to do sth. ( have the ability in doing sth.)有能力做 3 to the best of one's ability 尽力 4 be about to do w ...

高中英语状语从句讲解汇总

   高中英语状语从句讲解汇总 原因从句和结果/原因从句 除了下面 A2,A3 中所示各种类型外,这两种从句均可由 as 或 because 来引导。但是用 as 引导原因从 句较为稳妥(参见 A) ;用 because 引导结果/原因从句较为稳妥(参见 B) 。 A 原因从句 1 由 as/because/since 引导的原因从句: We camped there as/because/since it was too dark to go on. 我们在那里露宿是因为天太黑,不能再继续往前走 ...

2011年职称英语全真模拟题_综合类_A级(二)_答案+解析

   新东方在线 [www.koolearn.com ] 2011 职称英语网络课堂电子教材系列 全真模拟试题 全国职称英语等级考试 全真模拟试题_综合类 全真模拟试题 综合类_A 级(二) 综合类 二 参考答案与解析 参考答案 1 D 14 C 27 A 40 A 53 B 2 D 15 C 28 C 41 A 54 A 3 A 16 A 29 B 42 D 55 C 4 B 17 B 30 F 43 B 56 B 5 B 18 A 31 A 44 A 57 D 6 B 19 B 32 B 45 ...

牛津英语8BUnit6教案

   Unit 6 A charity walk Part 1 Teaching design 第一部分 教学设计 blind, deaf, group, trail, within, hill, mountain, excellent, chance, spirit, VOCABULARY record, training, fitness, aim, aid, first-aid, airline, grandchild, handwriting, headache, overcoat, pa ...

英语口语材料

   英语口语材料 来源:成才网 2006-8-18 16:45:45 浏览:644 小事一桩 That's a piece of cake That's as easy as pie! I can do it with my eyes closed 请你客气点 Who do you think you're talking to? Don't get fresh with me (get fresh with 大多用于母亲对孩子的斥责之时) 等着瞧 you'll see Time will te ...