北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 2010 年中考英语模拟试题(七) (考试时间:90 分钟,满分:100 分) 题号 第一部分 第二部分 第三部分 总分 Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ 得分 第一部分 听力 (20 分) Ⅰ.听对话及问题,选择正确答案。每段对话及问题读两遍。(5 分) ( )
  1.A.Rude and lazy. B.Shy and handsome. C.Helpful and friendly. ( )
  2.A.It’s hard work. B.That would be interesting. C.she would have too many students. ( )
  3.A.Neighbours. B.Old classmates. C.A teacher and her student. ( )
  4.A.In 20
  03. B.Since 20
  03. C.Before 20
  03. ( )
  5.A.Singing. B.Dancing. C.Singing and dancing. Ⅱ.听对话,选择正确答案。每段对话读两遍。(5 分) 听第一段对话,回答第 6-8 题。 ( )
  6.Who is Annie? A.Jack’s friend. B.Jane’s friend. C.Jane’s teacher. ( )
  7.Why does everyone like Annie? A.Because she is often friendly to others. B.Because she enjoys studying. C.Because they have the same interests. ( )
  8.What is Jack going to do? A.To join a club. B.To introduce Annie. C.To go to a picnic. 听第二段对话,回答第 9-10 题。 ( )
  9.Which city is Lucy moving to? A.Shanghai. B.Beijing. C.Nanjing. ( )
  10.Why is Lucy moving? A.Because her father has got a job there. B.Because she is going to university there. C.Because she meets her friends there. Ⅲ.听对话,填空。对话读两遍。(5 分)
  11.Jane and Michael are .
  12.Jane will visit Michael’s country in months.
  13.Michael is from .
  14.Michael will Jane or send e-mails.
  15.Jane sees Micheal off at the . Ⅳ.听短文,选择正确答案。短文读两遍。(5 分) ( )
  16.Who did the boy probably write to? A.His friend. B.His teacher. C.His father. ( )
  17.How many years has the boy been at the school? A.Two. B.Three. C.Four. ( )
  18.What did the boy spend a lot of time doing when he was in Grade Two? A.Playing basketball. B.Studying hard. 北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
C.Playing computer games. ( )
  19.What did Mr. Chen always do when the boy did something wrong? A.He always said, “It doesn’t matter.” B.He always got angry with the boy. C.He always asked the boy’s parents to come. ( )
  20.When did the boy probably write the letter? A.In June. B.In May. C.In April. 第二部分 基础知识运用 (55 分) Ⅰ.单项选择。(10 分) ( )
  1.Jane has from school for 2 years. When she the happy time, she always misses her teachers and classmates. A.graduated; think back to B.been away; thinks back to C.been away; thinks about D.graduated; thinks of ( )
  2.Although traveling by train is very slow, it’s safer than by plane. A.but B.or C./ D.nor ( )
  3.?Can I help you? ?Yes. I want two eggs. A.dozen B.dozens C.dozens of D.dozen of ( )
  4.?Can you work out this math problem? ?Yes. A.It’s a piece of cake. B.Do please. C.It’s too hard. D.Well done! ( )
  5.Kangkang is , so he does well in all his subjects. A.lazy B.hard-working C.helpful D.easy-going ( )
  6.Now it’s nearly half past six, and we have a little time to catch the last bus. A.leave B.leaving C.left D.leaves ( )
  7.?Could you please help me carry this box into my office? ? A.My pleasure. B.With pleasure. C.No, I can’t. D.Of course, you can. ( )
  8.Maria had a good time at Jane’s party. They spent a/an evening together. A.boring B.nervous C.enjoyable D.scary ( )
  9.I look forward to you, my friend! A.hear from B.hear of C.hearing from D.hearing of ( )
  10.Can you describe the people and the things have been seen in Tibet? A.which B.that C.who D./ Ⅱ.情景交际。(5 分) 根据对话内容用所给单词或短语的适当形式填空。 friend, same, have a good time, on the Internet, say goodbye to Millie: I’ll miss you very much, Peter! Peter: Oh, I feel just the 11 . We’ve been here for three years. I’ll miss my teachers and classmates, too. Millie: Yes. I feel really sorry to have to 12 you and all our old friends. Peter: But we’ll make new 13 ! We may not see each other quite so often, but we can get together in the summer holidays. Millie: Yes, we will 14 then. Peter: And we can chat with each other 15 . 北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
Millie: Good idea! I hope we’ll be good friends forever. Peter: Of course!
  11.
  12.
  13.
  14.
  15. Ⅲ.完形填空。(10 分) One will feel happy when others flatter(奉承) him. It is said that the best way of flattering someone is 16 him a “top hat”. A student was going to leave the capital to become an official in a city faraway, and he came to see his teacher 17 he started. “It’s not easy to be a good official,” his teacher began to give him some advice. “You must be strict with 18 and never be careless.” “Don’t worry about me, sir,” the student answered 19 , “I have already prepared one hundred top hats 20 will make those people quite happy.” “But we are real gentlemen! 21 could a real gentleman do such a thing?” His teacher was a bit angry, “Never forget what I taught you 22 ”. “You are always right, sir. I 23 hate such things. But, sir, almost no real gentleman 24 you can be seen in the world now,” said the student. After hearing this, the teacher was 25 , “What you said is true!” “Of my one hundred top hats, I only have ninety-nine top hats now.” the student said to his teacher later. ( )
  16.A.give B.given C.gave D.to give ( )
  17.A.after B.before C.when D.as ( )
  18.A.you B.yours C.yourself D.yourselves ( )
  19.A.polite B.politely C.impolite D.impolitely ( )
  20.A.that B.who C.whom D.whose ( )
  21.A.Where B.How C.What D.Why ( )
  22.A.in class B.at home C.in the office D.in lesson ( )
  23.A.too B.also C.either D.as well ( )
  24.A.as B.with C.like D.to ( )
  25.A.sorry B.angry C.sad D.pleased Ⅳ.阅读理解。(30 分) (A) In American schools, there is something called Homecoming Day(校友返校日). Many high schools and colleges with a football team have a Homecoming game. This can be the most important thing of the year except the graduation ceremony. Students plan for Homecoming Day many weeks in advance(预先). Several days before Homecoming Day, students start to decorate the school. There are signs to wish luck to the team and many other signs to welcome all the graduates. Many people still come to Homecoming Day twenty or thirty years after their graduation. The members of some school clubs build booths(摊位) and sell lemonade, apples and sandwiches. Some clubs help to welcome the visitors. During the day, people like to look for teachers whom they still remember. They often see old friends and talk together about those happy years in school. Everyone soon comes to watch the football game. When the game is half over, the band comes onto the field and plays school songs. Another important moment is when the Homecoming Queen or King appears. All the students vote a most popular student as Homecoming Queen or King. It is a great honor to be chosen. Homecoming is a happy day, but it is not perfect unless the football team wins the game. However, if the team 北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
loses, the students still enjoy the Homecoming. Some stay at the school to dance, and others go to a party. For everyone it is a day worth remembering. 根据短文内容,判断正(T)误(F)。 ( )
  26.The most important thing of the year in American schools is the graduation ceremony. ( )
  27.Students make a plan for Homecoming Day for several days before the day. ( )
  28.During the day people like to play a game. ( )
  29.The meaning of the word “vote” in the passage is to choose. ( )
  30.Homecoming Day is worth remembering only for students in American schools. (B) Many teenagers (青少年) feel that the most important people in their lives are their friends. They believe that their family members don’t know them as well as their friends do. In large families, it is quite usual for brothers and sisters to fight with each other, and then they can only go to their friends for some ideas. It is very important to have one good friend or a group of friends. Even when teenagers are not with their friends, they usually A a lot of time talking with them on the phone. This communication is very important in children’s growing up, because friends can discuss things. Today some things are difficult to discuss with their family members. However, parents often try to choose their children’s friends for them. Some parents may even B their children from meeting their good friends. Have you ever thought of the following questions? Who chooses your friends? Do you choose your friends or your friends choose you? Have you got a good friend your parents don’t like? Your answers are welcome. 根据短文内容,回答问题。
  31.结合上下文,填入空格中所缺的词。 A. B.
  32.在文中找出与画线句子句型相同的句子。 ( )
  33.为短文选标题 A.Friendship B.Teenagers C.Teenagers and Friends ( )
  34.The sentence “Your answers are welcome.” means . A.you are welcome to discuss the questions with us B.we’ve got no idea, so your answers are welcome C.your answers are always right D.you can give us all the right answers ( )
  35.Which of the following is the writer’s attitude(态度)? A.Parents should choose friends for their children. B.Children should choose everything they like. C.Parents should understand their children better. D.Teenagers should only go to their friends for help. (C) If you want to make friends, what should you do? Steps: ★Try to look on the bright side of things. ★Look for groups in your area that do something you are interested in. Maybe you will learn some new skills and 北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
meet some people who have many things in common with you. Tips(建议,诀窍): ★Contact your friends at least once a week by telephone or e-mail, or by visiting them to find out how they are. Remember important things about them such as birthdays and weddings(婚礼). ★If you have an argument with your friends, say sorry first. ★Remember never to leave old friends just because you have made some new ones. ★Listen to others carefully. It’s better to be a good listener. ★Be different. Don’t try to change others through your own ideas. Warnings: ★Never ask or give away(泄密) a friend’s secret. ★Don’t be afraid to stand up for what is right. ★You’d better not give your ID number, phone number or your home address to people that you have just made friends with. ( )
  36.Why is it good to look for groups in your area? A.Because it isn’t far. B.Because it is a rule in your area. C.Because you can make some money. D.Because it’s a good chance to meet people who have the same interests. ( )
  37.The underlined word“contact”means“ ”. A.联系 B.关系 C.关联 D.联合 ( )
  38.If you are somebody’s good friend, you should . ①try to know his or her secrets ②support him or her when he or she is right ③keep in touch with them often ④try to change her or him with your own ideas A.①② B.②③ C.②④ D.①④ ( )
  39.Which of the following is NOT right according to the passage? A.Listen to your friends carefully and keep their secrets. B.To keep in touch with your new friends, you’d better tell them your phone number or address. C.If you have an argument with your good friend, you’d better say sorry to him or her first. D.When you want to make more friends, you should look on the bright side first. ( )
  40.What’s the best title for the passage? A.What Is Real Friendship B.Where to Meet New Friends C.How to Make Friends D.Friends should Help Each Other 第三部分 写作 (25 分) Ⅰ.词汇。(10 分) (A)根据句意及首字母提示填空。
  41.?Whose h is the best in your class? ?Zhang Dong. She writes very beautifully.
  42.May I write in colored c ?
  43.?Did you sleep well last night? ?No. The noise kept me a all night.
  44.?What would you do if you had one million p ? ?I would travel around the world. 北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com

  45.?Where is the ship? ?I saw it h north. (B)根据句意填空。
  46.?Is Lei Feng still ? ?No, but he will be in our hearts forever.
  47.When they climbed the hill, I was waiting for them at the of it. Because I was too tired to go any farther.
  48.Maybe you are hurt by what I said about you. , I want to say sorry to you.
  49.After you get home, you can often send e-mails to me, we may in touch forever.
  50.To her surprise and , Kate was awarded first prize in the math competition. Ⅱ.句型转换。(5 分)
  51.Neither Tom nor Jack read yesterday’s newspaper.(同义句转换) Tom didn’t read yesterday’s newspaper. Jack.
  52.The girl is too young to go to school.(同义句转换) The girl is young she can’t go to school.
  53.He likes reading books better than watching TV.(同义句转换) He reading books watching TV.
  54.Not only Tom but also Bob has
 

相关内容

北京市实验外国语学校2010年中考英语模拟试

   2010 年中考英语模拟试题(六) (考试时间:90 分钟,满分:100 分) 题号 第一部分 第二部分 第三部分 总分 Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ 得分 第一部分 听力 (20 分) Ⅰ.听句子,选择正确答语。每个句子读一遍。(5 分) ( )1.A.Yao Ming. B.Xu Beihong. C.Wu Chengen. ( )2.A.What a pity! B.Congratulations! C.Have a good time. ( )3.A.Harry Pot ...

北京市实验外国语学校2010年中考英语模拟试

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 2010 年中考英语模拟试题(七) (考试时间:90 分钟,满分:100 分) 题号 第一部分 第二部分 第三部分 总分 Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ 得分 第一部分 听力 (20 分) Ⅰ.听对话及问题,选择正确答案。每段对话及问题读两遍。(5 分) ( )1.A.Rude and lazy. B.Shy and handsome. C.Helpful and friendly. ( )2.A.It’s hard wo ...

北京市实验外国语学校中考英语模拟试

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 2010 年江苏省泰州市中考英语模拟试卷(三) 一、听力(25 分) A. 听句子,选择与句子内容相关的图,每小题读一遍。 分) (5 B. 听下面 5 段对话。每段对话后有 1 个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。每段对 话读两遍。(5 分) ( )6. A. To work outside. B. To work in the field. C. To clean up the city park. ( )7 ...

北京市实验外国语学校中考英语模拟试

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 2010 年江苏省泰州市中考英语模拟试卷(二) 2010 泰州市初三英语模拟试题二 一、听力(共两节,每小题 1 分,计 20 分) 第一节(本节共 5 小题) 请你根据每小题所听到的内容,从所给的 A、B、C 三个选项中选择符合其意的图画。每小题读一遍。 第二节(本节共 15 小题) 听下面的对话或独白,每段对话或独白后有几小题,请根据你所听到的内容,从所给的 A、B、C 三个选项 中选出一个适当的答语。每段对话或独白读两遍。 听第 ...

2010年中考英语模拟试题(三)

   阳光家教网整理 www.ygjj.com 苏州家教 天津家教 西安家教 青岛家教 郑州家教 最大找家教 家教平台 最大找家教 做家教平台 2010 年中考英语模拟试题(三) 年中考英语模拟试题( 第一部分 听力部分 一,听力 听力(本题有 15 小题,第一节每小题 1 分,第二,三节每小题 2 分, 听力 共 25 分) 第一节:听对话,选择图片. 第一节:听对话,选择图片. ( ) 1. What is the man talking about? ( ) 2. Where is the ...

北京市实验外国语学校 初三英语试卷

   初三英语试卷(Unit3?5).(新人教版)_初三英语试题 听力部分(20%)略 笔试部分(80%) 一, 选择划线部分的读音与其它三个不同的词: B. possible B. ready B. to B. look B. except C. won't C. sweater C. whom D. sorry D. break ( )1. A. problem ( )2. A. dead ( )3. A. do ( )4. A. keep ( )5. A. every 二, D. whole ...

北京市实验外国语学校2010年中考英语模拟试

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 2010 年中考英语模拟试题(九) (考试时间:100 分钟,满分:120 分) 题号 第一部分 第二部分 第三部分 总分 Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ 得分 第一部分 听力(20 分) Ⅰ.听对话,选择正确图片。每段对话读两遍。(5 分) ( )1.What kind of painting does the woman like? A. B. C. ( )2.Which place are they talking ...

北京市实验外国语学校2010年中考英语模拟试题s

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 武汉市 2010 年中考英语模拟试题 s 第 I 卷(选择题,共 95 分) 一、听力测试部分(共三节,满分 25 分。 ) 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 6 分。 ) 听下面 6 个问题,每个问题后有三个答语,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每 个问题后,你都有 5 秒钟的时间来作答和阅读下一小题,每个问题仅读一遍。 1.A. It’s thirty. B. It's fine. C. It’s ...

2010年中考英语作文题目及范文汇编

   2010 年全国各地中考英语作文题目及范文汇编 上海:I'm proud of myself 1、What kind of person are you? 2、What makes you proud of yourself(Give an example/examples) 3、Why are you proud of yourself? 要求:至少 60 字。 范文: I am a boy of less confidence.I always hate running.But as w ...

2011年中考英语模拟试题汇编(一) 短文填空

   2009 年中考英语模拟试题汇编(一) 年中考英语模拟试题汇编( 短文填空 (一) 词汇与改错(共 20 小题,每小题 1 分,计 20 分) 词汇与改错 (A) 根据括号中的汉语写出单词,使句子意思完整正确。 61. In China there are some important ( 节日 ), and people celebrate them in different ways. 62. When you talk with your parents, don’t always ( ...

热门内容

10朝阳英语一模答案

   北京市朝阳区九年级综合练习(一) 英语试卷答案及评分参考 英语试卷答案及评分参考 及评分 听力理解 理解( 第一部分 听力理解(共 24 分) 一,听对话选图(共 4 分,每小题 1 分) 听对话选图( 听对话选图 1. A 2. B 3. C 4. B 2010. 5 二,听对话或独白选择答案(共 12 分,每小题 1 分) 听对话或独白选择答案( 听对话或独白选择答案 5. C 15. B 6. A 16. A 7. B 8. C 9. A 10. B 11. C 12. B 13. A ...

一位441分高人的英语复习经验

   一位 441 分高人的英语复习经验 说到英语,我现在终于相信一句话??付出就一定会有回 报!我今年英语 84 分,这是我做梦都没有想到的,以下时 我复习英语的若干经验,希望能对大家有帮助。 先说 说我的英语基础吧,我进大学以后每个学期考试最怕的就是 英语, 所幸没有被关过, 但是基本上就是 65 到 70 分的水平, 我一直不明白有些家伙的高分是怎么考出来的,因为我觉得 那简直是不可能的任务。我没有提前考四级,因为没有这个 资格,就在大二下学期(要求过四级的时间)考的,之后六 级考了两次,是 ...

研究生非英语专业英语课件Lecture 7

   Lecture 7 Recommendation /Reference Letters (推荐信) 推荐信) What is a recommendation letter? It is a detailed discussion, from a faculty member or a former employer, of the personal qualities, accomplishments, and experiences that make you unique and pe ...

常用英语口语999句

   常用英语口语 999 句:第 990 句?第 999 句 >> Download MP3 Audio [00:03.00] [00:03.10]He is just a child. 他只是个孩子. [00:11.88]I can't follow you. 我不懂你说的. [00:19.83]I felt sort of ill. 我感觉有点不适. [00:28.36]I have a good idea! 我有一个好主意. [00:36.46]It is growing co ...

分宜中学高一英语第六次段考2

   分宜中学高一年级第二学期第六次周练英语试卷 考试内容:unit4 名词性从句 考试内容: 考试时间 2011/4/1 命题人:李佳连 命题人: A. They are both hairy B. They are both cool. C. They are both tough. 听第7段材料,回答 9 至11 题。 9. What is the phone number of Greg Hunter? A. 555-1234. A. Her age. A. Walk faster. B. ...