北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
初中英语中考模拟试卷
听力部分 (20 分)略 三、单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,计 15 分) cup of tea, please. A. A B. An C. The D.
  11. ?Can I help you, sir? ? Some
  12. ?What’s your favourite colour? ? . A. Beef B. Physics C. Green D. Panda
  13. ?How’s your mother? ?She’s . A. very well B. over there C. a doctor D. fifty the left, I think. A. in B. on C.
  14. ?Which picture is more beautiful? ?The one at D. to
  15.?Excuse me, sir. You smoke here.?Oh, sorry. I didn’t notice the sign. A. can B. may C. needn’t D. mustn’t
  16. ? do you play with the computer? ?Once a week. A. How often B. How many C. How long D. How far
  17. ?Do you know ? A. what time does the train leave B. what time the train leaves C. what time did the train leave D. what time will the train leave
  18. ?Peter, please ask Tom to my office as soon as he back. ?Yes, I will. A. come B. coming C. will come D. comes
  19. ?Jim, have you seen my English book? ?Yes. I it on Ann’s desk five minutes ago. A. see B. will see C. saw D. have seen too much because she was too fat. A. eat B. not to eat C. don’t eat
  20. Mrs Brown D. not eat
  21. ?Do you think Jim will pass the Chinese exam? ?Sure. He a lot of time on it. A. took B. cost C. paid D. spent
  22. ?What’s the use of that machine? ?It receiving and sending messages. A. uses for B. is used for C. used for D. used to
  23. ?Your fish and chips are really delicious, Mrs Read. ? . A. I’m glad you like them B. No, not really C. Don’t say so D. You’re welcome
  24. ?My sports shoes are nicer than yours. ?But yours are not mine, I’m sure. A. comfortable B. more comfortable C. as comfortable as D. the most comfortable
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com

  25. ?What do you prefer, swimming or scuba diving? ? . I like surfing. A. Both B. Either C. Neither D. None The doctor told 四、完形填空 (共 15 小题,每小题 1 分,计 15 分) I set up a classroom library of books that I bought with my own money. The library looks beautiful, like a 26 . And my students 27 it very much. I read the children a story. It is about a girl who is 28 poor that she wears the 29 dress to school every day. But she says she has a hundred dresses 30 . The other girls laugh at her until she goes away. 31 , her classmates discover she really has a hundred when dresses ?? a hundred beautiful drawings of dresses. Oh, God, every child 32 I close the book. 33 a moment everything is quiet. Then a boy 34 in my ear, “ I have to tell the class something.” He shows me that he has half a finger missing. I turn him towards the class and put my 35 on his shoulders( 肩膀). He is a bit nervous. “ I…I only have nine and a half fingers.” He 36 his hands. “Please don’t laugh at me about it.” The students become noisy. Then one boy calls out , “ 37 who makes 38 of you , I’ll kick them.” “Me, too,” says 39 . When the boy sees the class become united (团结的), he is very 40 and smiles at me. 26A. fruit shop B. bookshop C. flower shop D. toy shop 27A. hate B. complain C. like D. decorate 28 A. very B. too C. so D. such 29 A. expensive B. same C. different D. modern 30 A. at school B. at home C. in the shop D. in the factory 31 A. Later B. Before C. Ago D. Late 32 A. runs B. shouts C. plays D. cries 33 A. For B. Since C. On D. With 34 A. speaks B. talks C. tells D. says 35 A. head B. hands C. heart D. face 36A. puts down B. puts on C. puts away D. puts up 37 A. Anybody B. No one C. Nobody D. None 38 A. faces B. friends C. fun D. money 39 A. the other B. others C. another D. other 40 A. sad B. worried C. sorry D. happy 五、阅读理解 A Today there are 6 billion people on the earth. By the year 2050 there may be
  12. 5
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
billion. This is a lot of people to feed. We need more food. One way to produce more food is by growing stronger plants. For thousands of years, farmers have made plants better. Every season, they pick the best plants for the next season. It works very slowly. Since 1983, scientists have been able to change plants more quickly by changing their genetic material (遗传物质). Foods from plants grown in this way are called genetically modified foods(转基因食品), or GM foods. By changing the genetic material of a plant, it is possible to make new plants. They make plants which are strong against plant diseases. They can also help in our diseases: a kind of rice is being prepared(准备) ,for example, which stops people from becoming blind. Rich countries produce GM foods because they are easy to grow and bring in more money. Poor countries are interested in them because they help produce more food, GM plants are not natural. No one knows how good or bad they are. Making GM foods is only one way of feeding people in 20
  50. There are strong feelings against them, because they are unnatural . They may feed people, then hurt them or their children later. But, both rich and poor countries are very interested in their use, and they are not going to go away. In 2050 we may think differently about them. 41 GM foods are made by. A. farmers B. workers C. scientists D, plants 42 What are the good things about GM foods? A. They make plants strong against diseases B. They are unnatural. . C. They can help in human diseases. D. Both A and C. 43 GM foods. A. are a quick way to produce food B. grow in the wild(野生) C. are safe D. are grown only in rich countries 44 Why do some people not like GM foods? A.They are not useful B. They are not helpful C. They are not natural D. They are not cheap 45 From the reading we know that. A.GM foods will disappear one day in the future. B. GM foods will not disappear in the future. C. eople will not be interested in GM foods. D People will have to stop using GM foods. B 。CATV CATV is a short way saying “community antenna (公用天线) television”. But “cable television” is the name most people use. Cable television allows viewers(观众) to receive
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
TV programs that they can not pick up with their ordinary antenna. Television signals (信号) do not follow the curve(曲线) of the earth. They travel in straight lines in all directions. Signals from a TV station move towards the horizon(水平 线) and then go into space. If you live only a few miles from a TV station, you may get a good picture on your set. But if you live more than 50 miles from a station, you may not get any pictured at all. CATV began in 19
  48. People in places far from TV stations had to pay for putting up high antennas. A community antenna was usually placed on a hill, a mountain or on a high tower. The antenna picked up TV signals and fed them into a small local(当地的) station. From the station, thick wires called cable ran out to nearby homes. Each person using the cable paid a monthly charge(费用). CATV worked well, and soon new uses were found for it. Local stations could feed programs into empty channels that were not in use. People along the cable could have local news, weather report, and farm and school news at no extra charge. Toddy, cable television has moved into cities. It brings in extra programs that city viewers with ordinary antenna can not see. It is also used in many classrooms throughout the country.
  46. From the first paragraph we know that . A. most people use cable television cable television C.a community antenna is used for cable television D an ordinary antenna can not pick up TV programs
  47. Of the following, which is not the way TV signals travel? A. In a curve. B. In a straight line. C. In all directions. D. Towards the horizon. 48 Cable TV is becoming more and more popular because . charge B.it provides all TV users good pictures C.it only needs a bit of cable D. it can provide more programs
  49. On the whole, this passage is about .
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
B. “community antenna” is used for
A. it is free of
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
A. how to put up high antennas programs C. how to use the empty channels on your TV set
B. a way of picking up better TV D. the way that TV signals are sent

  50. From the passage we can infer (推测) that . A. TV has begun to be used for educational purpose(目的) B. viewers can receive more TV programs with their ordinary antennas C. cable TV can not be used in small towns D. antennas for cable TV are usually put up in the center of a community C The following are three ads. Driver Wanted
  1、Clean driving license
  2、Good-looking
  3、Age over 25 Apply(申请) to: Capes Taxi, Shenzhen Tel: 0755-6561382
Air Hostess(空姐)Wanted
  1、Age between 20 and 33
  2、Height from
  1.6m to
  1.75m
  3、Two foreign languages
  4、College graduate
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
Apply to: China airlines, Beijing Tel: 010-88488970
Teacher Needed For private language school Teaching experience necessary Apply to: Instant Languages Ltd, Dalian Tel: 0411-4313861
  51. If you want to work in the south, you can apply for a job as . A. a driver B. an air hostess C. a teacher D. all of the above

  52. You may call when you wish to be a teacher. A. 0755-6561382 B.0411-4313861 C. 010-88488970 D. A and B

  53. Mary, aged 26, knows English and Japanese. Which job can be given to her? A. Driving for Capes Taxi. C. Teaching at Instant Languages Ltd. B. Working for China Airlines. D. None of the above.

  54. What prevents Jack, an experienced taxi driver, working for Capes Taxi? A. Liking beer and wine. B. Breaking traffic rules. D. not having college education.
C. being unable to speak a foreign language.

  55. Which of the following is not mentioned in the three ads? A. Height. B. Age. C. Language D. Health.
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
六、词语填空(共 15 小题,计 15 分) America, week, ask, be, happy, and, get, for, they, of, but , do , day , teacher , friend Students in the United States are still enjoying their holidays. Christmas is over, but school __56 not begin again for another _57 Before they return, these is still another important holiday?the first __58 of the New Year. It is the last night of the old year, however, that people celebrate the most. Almost everyone is __59 to a party. It is nice to be with __60 when you say goodbye to the old year. The people at the parties __61 dancing and singing. Most of them look _
  62. They are wearing paper hats _63 making noise. It is _64close to midnight now and everyone is stopping to watch the clock. At exactly midnight everyone cheers. A new year is beginning. Everyone is hoping __65 a very good new Year. For many young _66 , like my English__67son and daughter, this is a time of the year to think about the future. They make a list _68 things that they hope to do. They promise to stop smoking, to lose weight, to save__69 money or to do something else that is good. They call these promises resolutions (决心做的事). Some people remember their resolutions all year long, _70 many others forget them. 七、单词拼写
  71. Summer is the h season of the year in Yancheng.
  72. You have more pens than I, but m are better than yours.
  73. My brother taught himself how to d a car.
  74. She made up her m to join the working team to serve the people in poor villages.
  75. Mobile phones must be kept off d the meeting. 76 We cleaned the classroom(两次) a day those days.
  77. It’s very important for us to (保护) the environment around us.
  78. I’m (感激的) to you for your kind help.
  79. The book is rather interesting. I think it’s (值得) reading again.
  80. Thank you for (借) me your dictionary. I’ll return it to you soon. 八、书面表达(共计 15 分) 提示: 你的加拿大朋友 Danny, 也是一位中学生。 他希望了解你将如何度过这个暑假。 为此,你把你的想法写成短文,以后再发 e ?mail 给他。暑假生活包括以下内容:
  1、坚持锻炼身体。
  2、根据个人兴趣和需要安排学习。
  3、帮助家人作家务。 要求:
  1. 暑假生活除必写以上 3 项内容外,其它活动(1-2 项)可适当发挥。
  2. 不得使用真实的人名或学校、区、乡(镇) 、村等单位名称或地名。
  3. 字数:80 个词左右。
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com
听力材料 一、 M: Hi, Lucy. When did you buy that new bike? W: I didn't buy it, you know. It was my birthday present. M: Oh, who gave it to you? Anybody I know? W: My parents gave it to me. What do you think of it? M: It's so nice. I like it very much. W: Thank you, Mike. Will you have a try? M:I'd like to. Thank you. W: You're welcome. 听下面一段对话,回答第 3 至第 5 三个小题。现在,你有 15 秒钟的时间阅读这三个 小题。 M: What are you
 

相关内容

北京市实验外国语学校 初中英语中考模拟试卷

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 初中英语中考模拟试卷 听力部分 (20 分)略 三、单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,计 15 分) cup of tea, please. A. A B. An C. The D. 11. ?Can I help you, sir? ? Some 12. ?What’s your favourite colour? ? . A. Beef B. Physics C. Green D. Panda 13. ?How’s you ...

北京市实验外国语学校2010年中考英语模拟试题及答案

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 广州市 2010 年中考英语模拟试题及答案 1.一 IV.听力部分(略) V.语音(共 10 小题,每小题 1 分) 1.指出各个句子中哪一个划线单词黑体部分的字母发音与其他划线单词黑体部分的字母不同。 26. The young man said he would like to live in the country with his cousin. AB C D 27. Mike stopped his work and loo ...

北京市实验外国语学校 初三英语试卷

   初三英语试卷(Unit3?5).(新人教版)_初三英语试题 听力部分(20%)略 笔试部分(80%) 一, 选择划线部分的读音与其它三个不同的词: B. possible B. ready B. to B. look B. except C. won't C. sweater C. whom D. sorry D. break ( )1. A. problem ( )2. A. dead ( )3. A. do ( )4. A. keep ( )5. A. every 二, D. whole ...

北京市实验外国语学校中考英语模拟试

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 2010 年江苏省泰州市中考英语模拟试卷(二) 2010 泰州市初三英语模拟试题二 一、听力(共两节,每小题 1 分,计 20 分) 第一节(本节共 5 小题) 请你根据每小题所听到的内容,从所给的 A、B、C 三个选项中选择符合其意的图画。每小题读一遍。 第二节(本节共 15 小题) 听下面的对话或独白,每段对话或独白后有几小题,请根据你所听到的内容,从所给的 A、B、C 三个选项 中选出一个适当的答语。每段对话或独白读两遍。 听第 ...

北京市实验外国语学校2010年中考英语模拟试

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 2010 年中考英语模拟试题(七) (考试时间:90 分钟,满分:100 分) 题号 第一部分 第二部分 第三部分 总分 Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ 得分 第一部分 听力 (20 分) Ⅰ.听对话及问题,选择正确答案。每段对话及问题读两遍。(5 分) ( )1.A.Rude and lazy. B.Shy and handsome. C.Helpful and friendly. ( )2.A.It’s hard wo ...

北京市实验外国语学校中考英语模拟试卷

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 年中考英语模拟试卷( 2007 年中考英语模拟试卷(三) 第 I 卷(选择题 共 60 分) 二、单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 21. She had accident, but luckily, she wasn't hurt in event at all. A. a, a B. an, an C. an, the D. the, an 22. Whose school uniform is this ...

北京市实验外国语学校 中考英语模拟试卷

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 年中考英语模拟试卷( 2007 年中考英语模拟试卷(三) 第 I 卷(选择题 共 60 分) 二、单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 21. She had accident, but luckily, she wasn't hurt in event at all. A. a, a B. an, an C. an, the D. the, an 22. Whose school uniform is this ...

2010年北京市实验外国语学校 二模英语试题

   初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 2010 年北京市实验外国语学校 二模英语试题 听力理解 (24 分) 听对话,选择与对话内容相符的图片,每段对话读两遍.( .(共 一,听对话,选择与对话内容相符的图片,每段对话读两遍.(共 4 分,每小题 1 分) 每小题 1. A. 2. B. C. A. 3. B. C. A. 4. B. C. A. B. C. 听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案.每段对话或独白读两遍. (共 二,听对话和独白,根据 ...

北京市实验外国语学校中考英语模拟试卷九年级英语中考模拟试题

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 2009 年武汉市九年级英语中考模拟试题 第 I 卷(BI)[选择题( 共 95 分)] 听力部分略 笔试部分 二.、选择填空(本题共 15 分;每小题 1 分) 将代表最佳答案的字母在答题卡上相应的位置涂黑。 ( ) 26 -Can you describe what Mr.King’s son like? Oh, he’s the very of Mr. King. I’m sure you can know him at the ...

北京市实验外国语学校 九年级英语上学期调研统测题

   九年级英语上学期调研统测题 英 语 试 卷 第 I 卷 (共 80 分) 一~~四 听力部分略 四 五、语言知识与运用(本大题共 15 小题,15 分;每小题 1 分) 语言知识与运用 在下列各题的四个答案中选择一个最佳答案。 A 找出划线部分读音与其它三个不同的单词 16. A read 17. A allow 18. A round B steal B know C great C slow D clean D own D about B through C south B 找出重读音节 ...

热门内容

2010中考英语复习课本知识整理九年级Units 13-Unit14

   www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! 2010 中考英语复习课本知识整理九年级 Units 1313-14 【知识梳理】 知识梳理】 I. 重点短语 1. make sb sad/ tense / relaxed… 使某人伤心/紧张/放松 2. make sb sick 使某人恶心 3. make money 赚钱 4. make sb do sth 使某人做某事 5. have to 必须,不得不 6. learn from 向…学习 7. soft color 柔和 ...

新视野大学英语听说教程第一册答案

   新视野大学英语听说教程第一册答案 Unit 1 Click Here for Language Learning Short Conversations 1.B 2. C 3. A 4.C 5.D 6.C 7. C 8.A 9.B 10.D Long Conversation 1.A 2. B 3.B 4. D 5. A Understanding a Passage 1. A 2.A 3. C 4. D 5. D Understanding a Movie Speech 1.honored ...

低碳生活(2011考研英语作文)

   低碳生活( 考研英语作文预测1) 低碳生活(2011考研英语作文预测 ) 考研英语作文预测 默认分类 2010-11-08 16:58:07 阅读95 评论0 字号:大中小 订阅 偶预测,今年的政治分析题和英语作文都有很大的可能性,考低碳生活。 Today's society is a highly developed technological society. However, the shortcomings in the development process are obvious ...

英语帝教你玩DotA全英雄名称详解

   作者:河马维克 贴吧 作者:河马维克_贴吧 卷首温馨提示: 卷首温馨提示: 1、我比较注意英文名称和英文名的区别,比如撼地神牛的英文名称是 Earth Shaker, 而英文名字是 Raigor Stonehoof,希望大家不要弄混了=。= 2、由于 DotA 里面称呼英雄有时候是名字有时候是名称,为了区别我都是把英雄的常 用英文缩写和简称写出来了,括号里面的大写字母就是简称,比如幻影刺客(Phantom Assassin)的简称就是 PA,如果括号里面的大写字母不是常用简称的话,我在后面的 ...

英语四级

   英语四级是不少大学生铆足了劲才能过的一道关。海南中学的两名小女生???初二学生陈泽滢和高一学生赵潇,却在今年刚结束的英语四级考试中提前顺利过关。 谈起学好英语的“杀手锏”,陈泽滢和赵潇都归功于看电影学英语法--将电影编成剧本,反复看影碟听磁带,学习剧中的重要台词,并把经典的台词段落背诵下来。而孩子们学习英语的电影剧本,全出自海南大学英语教师刘思凝之手。 据介绍,刘思凝传授“看电影学英语法”时,先把剧本及影碟发给学生,然后给学生放一段电影,对重点台词进行讲解、注释。下课之后,孩子们的任务就是反复 ...