07 年 4 月北京地区成人本科学士学位英语考题含答案
Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are four passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
Passage 1 Questions 1 to 5 are based on the following passage: Many a young person tells me he wants to be a writer.(
  76) I always encourage such people, but I also explain that there's a big difference between "being a writer' and writing. In most cases these individuals are dreaming of wealth and fame, not the long hour alone at a typewriter. "You've got to want to write," I say to them, "not want to be a writer".The reality is that writing is a lonely, private and poor-paying affair. For every writer kissed by fortune there are thousands more whose longing is never rewarded. When I left a 20-year career in the U.S. Coast Guard to become a freelance(自由栏目)writer, I had not prospects at all. What I did have was a friend who found me my room in a New York apartment building. It didn't even matter that it was cold and had no bathroom. I immediately bought a used manual typewriter and felt like a genuine writer.After a year or so, however, I still hadn't gotten a break and began to doubt myself. It was so hard to sell a story that I barely made enough to eat. But I knew I wanted to write, I had dreamed about it for years. I wasn't going to be one of those people who die wondering: What if ? (77 ) I would keep putting my dream to the test even though it meant living with uncertainty and fear of failure. This is the shadowland of hope, and anyone with a dream must learn to live there.

  1. A. B. C. D.
  2. A. B. C. D.
  3. A. B.
The passage is meant to . warn young people of the hardships that a successful writer has to experience advise young people to give up their idea of becoming a professional writer show young people it's unrealistic for a writer to pursue wealth and fame encourage young people to pursue a writing career What can be concluded from the passage? Genuine writers often find their work interesting and rewarding. A writer's success depends on luck rather than on efforts. Famous writers usually live in poverty and isolation. The chances for writer to become successful are small Why did the author begin to doubt himself after the first year of his writing career? He wasn't able to produce a single book. He hadn't seen aching for the better.
C. D.
  4. A. B. C. D.
  5. A. B. C. D.
He wasn't able to have a rest for a whole year. He though that he lacked imagination. "…people who die wondering: What if ?"(Lin4-5, Para-
  3) refers to "those " who think too much of the dark side of life who regret giving up their career halfway who think a lot without making a decision who are full of imagination even upon death "Shadowland""in the last sentence refers to . the wonderland on often dreams about the bright future that one is looking forward to the state of uncertainty before one's final goal is reached a world that exists only in one's imagination
Passage 2 Questions 6 to 10 are based on the following passage: Man is a land animal, but he is also closely tied to the sea. Throughout history the sea has served the needs of man. The sea has provided man with food and a convenient way to travel to many parts of the world. Toady, experts believe that nearly two-thirds of the world's population live within eighty kilometers of the seacoast.(
  78)In the modern technological world the sea offers many resources to help mankind survive. Resources on land are beginning to grow less. The sea, however, still offers hope to supply many of man's needs in the future.The riches of the sea yet to be developed by man's technology are impressive. Oil and gas explorations have existed for nearly thirty years. Valuable amounts of minerals such as iron, copper and so on exist on the ocean floor.Besides oil and gas, the sea may offer new sources of energy. For example, warm temperature of the ocean can be used as the steam in a steamship. Sea may also offer a source of energy as electricity for mankind.Technology is enabling man to explore even deeper under the sea. It is obvious that the technology to harvest the sea continues to improve. (
  79) By the 2050, experts believe that the problems to explore the food, minerals and energy resources of the sea will have been largel7y solved.

  6. What is the beat title for the passage? A. Needs of Man. B. Sea Harvest and Food C. Sea and Sources of Energy D. Sea Exploring Technology.
  7. It can be inferred from the passage that . A. man hasn't completely made use of the riches of the sea B. technology for exploring the sea has been solved
C. harvesting rice in the sea will be made possible D. in the near future man can live on the ocean floor
  8. Why does the author mention a steamship? A. To illustrate that man can make use of sources of energy from the sea. B. To show that a steamship is better than other kinds of ships. C. To argue that man should use steamships. D. To indicate that it is warmer in the ocean than on land.
  9. According to the author, technology is important because . A. resources on land are running short in ten years B. man can use it to explore the deeper sea C. it is a lot of fun diving into the sea D. ancient people used it to explore the sea
  10. According to the author, when will the problems to explore the deeper sea largely be solved? A. In the next generation. B. By the end of the 20th century. C. In the near future. D. By the middle of the 21st century.
Passage 3 Questions 11 to 15 are based on the following passage:
Today, cigarette smoking is a common habit. About forty-three percent of the adult men and thirty-one percent of the adult women in the United States smoke cigarettes regularly. It is encouraging to see that millions of people have given up smoking.It is a fact that men as a group smoke more than women. Among both men and women the age group with the highest proportion of smokers is 24-
  44.Income, education, and occupation all play a part in determining a person's smoking habit. City people smoke more than people living on farms. Well-educated men with high incomes are less likely to smoke cigarettes than men with fewer years of schooling and lower incomes. On the other hand, if a well-educated man with a higher income smoked at all, he is likely to smoke more packs of cigarettes per day.The situation is somewhat different for women.(
  80)There are slightly more smokers among women with higher family income and higher education than among the lower income and lower educational groups. These more highly educated women tend to smoke more heavily.Among teenagers the picture is similar. There are fewer teenaged smokers from upper-income, well-educated families, and fewer from families living in farm areas. Children are most likely to start smoking if one or both of their parents smoke.

  11. What do we know from the first paragraph ? A. B. C. D. More and more people take up the habit of smoking. There are more smoking women than smoking men in USA. It is good news that more people have given up smoking. The U.S. has more smoking people than any other country.

  12.What factors determine a person's smoking habits ? A. B. C. D. Age, income and education. Age, sex and income. Occupation, income and sex. Occupation, income and education.

  13.Which of the following is true according to the passage ? A. B. C. D. City people are less likely to smoke. People in rural areas are more likely to smoke. Men with higher income tend to smoke. Well-educated men with high incomes are generally less likely to smoke.

  14.What is the smoking situation for women ? A. B. C. D. The situation is quite the same for women as for men . Better-educated women are likely to smoke heavily. There are more women smokers with low incomes. Women with higher incomes and higher education do not tend to smoke.

  15.What can we say about teenaged smokers ? A. B. C. D. The picture about the teenage smokers is similar to that of women smokers. The situation among teenagers is quite the same with men. High school students are more likely to smoke than college students. Farmers' children tend to smoke more.
Part II Vocabulary and Structure (30%) Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  16. If you go to the movie tonight, so I . A. will B. do C. am D. can

  17. You don't know about the difficulty I had the work then at all. A. done B. to do C. for doing D. in doing

  18. is well-known, the environment in China is badly in need of improvement. A. It B. That C. As D. What

  19. Charles Babbage is generally considered the first computers. A. to invent B. inventing C. to have invented D. having invented

  20. With oil prices keeping , people are hesitating whether to buy a car or not. A. rising B. arising C. raising D. arousing

  21.I walked out of the cinema,to return to see the wonderful film the next Sunday. A. determine B. being determined C. determined D. to be determined

  22. We were very disappointed at the to our advertisement, and our products didn't sell well. A. replies B. response C. answers D. words

  23. My suggestion yesterday was that a meeting to discuss the matter. A. should hold B. must be held C. would be held D. be held

  24. Before the guests come, I must get the glasses . A. washed B. to be washed C. being washed D. to wash

  25. Who would you rather have the computer, Mr. Lin or Mr. Chen? A. repaired B. repair C. repairing D. to repair

  26. It turned out that the man was an excellent policeman working in New York, had contributed a lot to the case. A. that B. which C. who D. where
  27. you don't know the rule won't be a sufficient excuse for your failure. A. It is B. That C. Because D. What

  28. She is very to ring me tonight. I can sense that. A. liable B. possible C. likely D. likeable

  29. Small talk is a good way to kill time, make friends and something with others. A. argue B. replace C. share D. match
  30. Some people like drinking coffee, for it has effects. A. promoting B. stimulating C. enhancing D. encouraging

  31. you're early you can't be sure of getting a seat. A. If B. Unless C. When D. Because

  32.John likes Chinese food, but he eating with chopsticks. A. doesn't used to B. doesn't use to C. isn't used to D. used not to

  33. His wife had the front door painted green yesterday, she? A. did B. didn't C. had D. hadn't
  34. After the war , a new school building was put up there had once been a theatre.
A. that B. where C. which D. when
  35. It shames me to say it, but I told a life when at the meeting by may boss.
A. questioning B. having questioned C. questioned D. to be questioned
  36.. A modern city has been set up in was a wasteland ten years ago . A. what B. which C. that D. where

  37. Professor Smith, along with his assistants, on the project day and night to meet the deadline. A. work B. working C. is working D. are working

  38. The president spoke at the business meeting for nearly an hour without his notes. A. bringing up B. referring to C. looking for D. trying on

  39. It is certain that he will his business to his son when he gets old. A. take over B. think over C. hand over D. go over

  40. The Internet has brought big changes in the way we work. A. about B. out C. back D. up

  41. When climbing the hill, John was knocked unconscious by an rolling stone. A. untouched C. unexpected B. unfamiliar D. unbelievable

  42. Her brother to leave her in the dark room alone when she disobeyed his order. A. declared B. threatened C. warned D. exclaimed

  43. Alice trusts you. Only you can her to give up the foolish idea. A. suggest B. attract C. tempt D. persuade

  44. A man is being questioned in relation to the murder. A. advised B. attended C. attempted D. admired

  45. Modern plastics can very high and very low temperatures. A. stand B. hold C. carry D. support
Part III Identification (10%) Directions: Each of the following sentences has four underlined parts marked A, B, C and D. Identify the one that is not correct. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  46.He invited me to go to a party and I did not want to join him that evening. A B C D

  47.The information which she was injured in the accident was given by Liz. A B C D

  48.Look at the beautiful flowers here ! How wonderful they are smelling. A B C D

  49.Dear Helen, please forgive him for his rudeness, can you ? A B C D

  50.Did anyone inform you with the change of the schedule that A B C
had been decided yesterday ? D
  51.Despite his old age, he is still very healthful and often works in the field. A B C D

  52.This equipment is based upon advanced techniques and it is A highly reliable. D
  53.It is about time that we go to supper, for we still have a meeting to attend A B C D B C
this evening.

  54.Every now and then he would come here paying a visit to his old aunt, A B C
who lived all alone in a small house. D
  55.T
 

相关内容

北京学士学位英语三级试题集

   月北京地区成人本科学位英语考试( 卷含答案) 07 年 11 月北京地区成人本科学位英语考试(A 卷含答案) Passage 1 Scientists find that hard-working people live longer than average men and w omen. Career women are healthier than housewives. Evidence shows that the jo bless are in poorer health tha ...

北京学士学位英语三级试题集

   日北京地区成人本科学位英语考试试题(A 2005 年 11 月 19 日北京地区成人本科学位英语考试试题(A 卷) Part I Reading Comprehension (30%) Directions:There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choi ...

北京学士学位英语三级试题集

   2010 年 11 月北京成人学位英语真题(B 卷) 月北京成人学位英语真题(B Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, ...

北京学士学位英语三级试题集

   2010 年 4 月北京学位英语试题 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should d ...

北京学士学位英语三级试题集

   2004 年 11 月北京成人本科学位英语考试 A 卷 Part I Reading Comprehension Passage 1 Questions 1 to 5 are based on the following passage: In the United States, 30 percent of the adult population has a "weight problem". To many people, the cause is obvious: ...

北京学士学位英语三级试题集

   07 年 4 月北京地区成人本科学士学位英语考题含答案 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are four passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You ...

北京学士学位英语三级试题集

   2004 年 4 月北京地区成人本科学士学位英语统一考试 A 卷试题 Part I Reading Comprehension Passage 1 Questions 1 to 5 are based on the following passage: A youngster's social development has a profound effect on his academic progress Kids who have trouble getting along with ...

成人学士学位英语三级词汇

   A a(an) art. (非特指的)一(个); 任何一个;每一(个) A.D. n.公元 A.M. ad.上午,午前 abandon v.放弃;抛弃,离弃 abdomen n.腹;腹部 abide v.(by)坚持;遵守;容忍 ability n.能力,智能;才能,才干; 技能 able a.能够,有能力的 abolish v.废除,取消 about prep.关于; 在…周围; 在… 各处 ad.大约 above prep.在…上方;(数量,价 格等)大于… abroad ad.出国,在 ...

学士学位英语新建

   北京 2009 年 4 月成人本科学士学位英语 B 卷真题 http://chengkao.eol.cn 关键词:学位英语 字体:大 中 小 2009-04-20 【群组讨论】 【进入论坛】 编辑推荐 " " " " 成考历年试题及答案汇总 名师大讲堂 2010 年成人高考考试科目 考试大纲 成考准考证领取 成考历年录取分数线 教育部“中华诵”经典诵读行动即将启动 %) Part I Reading Comprehension (30 %) Directions: There are th ...

学士学位英语作文

   学位英语作文 08-1 Volunteering(志愿活动) (志愿活动) Volunteering means eager and patient participation. It shows one’s love, friendliness and enthusiasm. As the Olympic Games is drawing near, volunteering seems to be of more importance. On one hand, since China ...

热门内容

石景山初三英语二统听力稿及答案

   北京市石景山区 2009 年初三英语第二次统一练习 答案及评分参考 第 I 卷(共 70 分) 1.C 2.B 3.A 13.C 23.D 33.B 43.D 53.A 4.A 14.B 24.C 34.C 44.C 54.D 5.B 15.B 25.B 35.C 45.B 55.A 6.C 16.A 26.A 36.A 46.D 56.A 7.A 17.A 27.B 37.B 47.B 57.B 8.B 18.C 28.D 38.C 48.B 58.C 9.A 19.C 29.C 39.A ...

管制员英语等级考试培训材料

   管制员英语等级考试 考前复习 听力测试部分主要内容 1.短文旨意测听 短文旨意测听 听力测试 3.短文问答 短文问答 2.故事复诵 故事复诵 听力考试大约40分钟 听力考试大约 分钟 口语测试部分主要内容 1.自我介绍 自我介绍 口语测试 3.看图问答 看图问答 2.了解工作背景 了解工作背景 口语考试大约20分钟 口语考试大约 分钟 口语测试评分标准 在口语测试的第二节,考官会根据考生的问答情况, 在口语测试的第二节,考官会根据考生的问答情况, 对考生的口语水平形成初步印象, 对考生的口 ...

英语四级历年作文

   1991 年 6 月 CET 作文题目 四级作文题: Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition of no less than 100 words on Changes in People’s Diet. Study the following table carefully and your composition must be based on the information ...

人教版七年级上册英语语法整理

   人教版七年级上册英语语法整理 1楼 谁导演的爱情发表于 2010-1-11 20:29 | 显示全部帖子 | 倒序看帖 | 打印 11 一. 词汇 1 x% ]- e( K# Q# ?% l . n7 r2 q0 q5 y7 o ⑴ 单词 n. k8 A* T1 n. R$ Z j y 1. 介词:in, on, under, behind, near, at, of in, 6 H" y1 r$ a- H! D: R# E4 t5 r ' e# U1 r9 M2 J ……内&qu ...

初二英语模拟题

   初二英语模拟题 一单项选择(共 20 题,20 分) 1. It’s time A. for 2. He A. will write 3. Where A. is dinner. B. on C. to D. at a letter to his parents last night. B. writes C. wrote D. write you and your sister yesterday morning? B. was C. are Sunday mornings. C. for ...