应用:习题精练 应用 习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
  1.(2010 北京春季模拟) with a difficult situation,Arnold decided to ask his boss for advice. A.To face B.Having faced C.Faced D.Facing 提示:本题考查非谓语动词的用法。 表示 “面对……” 可以使用 face sth., 也可以使用 be faced with sth.。 答案:C
  2.(2010 重庆模拟) The most important thing about cotton in history is part that it played in Industrial Revolution. A./;/ B.the;/ C.the;the D.a;the 提示:本题考查冠词的用法。从句子的意思分析,第一处后面有定语从句修饰,表示特指; 第二处为多个词表示的专有名词,所以都使用定冠词。 答案:C
  3.(2010 上海春季模拟) most of the earth’s surface is covered by water,fresh water is very late and precious. A.As B.Once C.If D.Although 提示:根据句意可知,上下句之间为转折让步的逻辑关系,故选 D 项。 答案:D
  4.I the back door,but it was locked,too. A.tried to open B.tried opening C.managed to open D.attempted opening 提示:从后面的一句话所提供的语境分析, 此处应该为 “试图去开后门” 的意思。 项的 attempt D 在表达此意时,后面应该跟 to do 形式。 答案:B
  5.?Do you feel like there or shall we take a bus? ?I’d like to walk.But since there isn’t much time left,I’d rather we a taxi. A.walking;hired B.to walk;hire C.to walk;hired D.walking;hire 提示:feel like doing sth.想要做某事;would rather 后接 that 从句时,从句用过去时。 答案:A
  6.?How do you find your new treatment? ?Oh,it wonderfully. A.does B.works C.turns D.makes 提示:全句意思为:“你的新疗法效果如何?” “唔,效果好极了。 ”故选 B。work 意为“奏效、 产生预期的效果” 。又如:(
  1)The pills the doctor gave me aren’t working.(医生给我的药片不管 用。 )(
  2)You try to help her,explaining how to solve the problem on the phone,but she says it
doesn’t work. 答案:B
  7.Try to use traveler’s cheques if possible and avoid too much money. A.to bring B.bringing C.to have brought D.having brought 提示:动词 avoid 后跟 v.-ing 形式作宾语,且表示一般情况,故用动名词的一般式。 答案:B
  8.your composition carefully,some spelling mistakes can be avoided. A.Having checked B.Check C.If you check D.To check 提示:本题考查非谓语动词作状语和状语从句的区别。当非谓语动词作状语时,其逻辑主语 必须是主句的主语,否则要使用状语从句。此处主语 spelling mistakes 肯定不会从事 check 这一动作,所以主语不一致,不能用非谓语动词。 答案:C
  9.I to him and he told me that he had the exam. A.got through;got through B.got up;got through C.got through;got into D.got over;got out 提示:第一处为“接通电话” ;第二处为“通过考试” 。 答案:A
  10.We can’t work together any more;I think it’s time we went in ways. A.own B.different C.separate D.proper 提示:从前一句话中的 can’t work together any more 的意思分析,此处为“分道扬镳” 。 答案:C
  11.In the house the firefighters saved a lot of people,but they couldn’t be sent to hospital because of the road. A.damaged;blocked;injured B.destroyed;damaged;blocking C.damaged;injured;blocked D.blocked;wounded;injured 提示:damaged 作“遭受破坏的”解。injured 作“受伤的”解,指外伤。wounded 作“受伤, 挂彩”解,指的是打仗时受的伤。blocked 作“阻塞的”解,都是过去分词作前置定语,都 有完成被动的意思,故选 C 项。 答案:C
  12.He was left alone in the island.He felt as if he was completely from the outside world. A.cut out B.cut off C.cut up D.cut through 提示:本题考查短语动词的辨析。短语 cut off 的意思为“切断” ,符合语境的要求。 答案:B
  13.I was so badly ill that I couldn’t help the room. A.clean B.cleaning C.being cleaning D.to be cleaned
提示:根据语境分析,此处的意思是“病得太重,无法帮助打扫房间” ,不要理解为 can’t help doing“情不自禁地做某事”结构。 答案:A
  14.More and more people choose to shop in a supermarket as it offers a great of goods. A.variety B.mixture C.attention D.kind 提示:短语 a variety of 的意思为“丰富多彩的;多种多样的” 。 答案:A
  15.An excellent idea to me when I woke up this morning. A.happened B.broke out C.thought of D.occurred 提示:短语 occur to sb.表示“ (想法、念头等)想起,浮现” 。 答案:D Ⅱ.完形填空 完形填空 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 16?35 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选 出最佳答案。 Two friends visited the zoo together.The zoo was very large and it was 16 to go everywhere.They had to decide where and which animal to visit as their time was 17 .So both of them agreed not to 18 after choosing a 19 at every fork (岔路口). A road sign at the first fork 20 one way to the lion quarters and the other to the tiger hill.They decided on the former after a 21 discussion because lions were “the king of the grassland ” .The second showed a division ( 路 口 ) going separately to the panda and peacock.They 22 panda as it was the nation’s treasure and went its way. 23 they made choices all along the way and each choice meant 24 what they couldn’t help regretting.But they had to make it,and 25 ,for it brooked (容忍)no delay.If they hesitated (犹豫不决) they would miss 26 .Only 27 decision could offer more chances for sightseeing and 28 possible regret. Life is 29 like this ?choices often occur that one has to make,for example,between two 30 jobs,two fascinating wooers (追求者).To get one you 31 give up the other ?you can get half of it.If you 32 weighing the pros and cons and calculating gains and losses,you will most likely 33 empty-handedness.Don’t be sad about it. 34 you have got half of the desirable things in life ?something that is 35 to come by.
  16.A.easy B.eager C.impossible D.possible 提示:动物园非常大,而他们的时间又是有限的,所以到每个地方去是不可能的。 答案:C
  17.A.enough B.limited C.tight D.plentiful 提示:一个时间紧,一个地方大。这是他们要有选择地去看的两个原因。 答案:B
  18.A.return B.come C.go D.go back 提示:return“原路返回,折回” 。在岔路口如果不计划好,很可能会从原路折回再到另一处, 这样就大大浪费了时间。 答案:A

  19.A.main road B.branch C.crossing D.highway 提示:branch “分枝, (河流、道路、线路等)分岔” 。既然在岔路口就不再是 main road “大 道” ,crossing “十字路口” ,highway “公路,大路” 。 答案:B
  20.A.showed B.pointed C.intended D.made 提示:show “指示, 告示, 指出” 如:The clock shows half past two.时钟的针指着两点半。 。 point 加上 out 可以表示“指出” ;intend“打算,意欲” 。 答案:A
  21.A.brief B.long C.no D.heated 提示:和 discussion 搭配可用 brief,意为“简短的讨论” 。 答案:A
  22.A.hoped B.wanted C.favored D.got 提示:favor 意为“偏爱” 。 答案:C
  23.A.Happily B.Thus C.Then D.Finally 提示:“因此/就这样,他们一路上作出了很多选择。 ” 答案:B
  24.A.getting B.taking C.grasping D.giving up 提示:在他们所作的决定中,每一个选择都意味着要放弃某些东西,而放弃这些,往往令人 禁不住感到遗憾。give up“放弃,舍弃” 。另外三个词均含有“得到,抓住”之意,和 give up 相反。 答案:D
  25.A.slowly B.immediately C.timely D.easily 提示:根据本句后半部分可知“不容许耽搁” 。slowly“缓慢地” ;timely“及时地” ,强调“适 当的时间” ;easily“容易地” 。 答案:B
  26.A.less B.more C.most D.least 提示:犹豫不决、优柔寡断只能耽误更多的时间,错过更多的景致。 答案:B
  27.A.high B.slow C.short D.rapid 提示:最后作出结论;只有快速的作出决定提供更多观光的机会,从而减少可能的遗憾。 答案:D
  28.A.increase B.cause C.reduce D.raise 提示:reduce“减少” ;increase,raise“增加,提高” ;cause“引起” 。 答案:C
  29.A.just exactly B.more or less C.hardly D.most 提示:more or less“大致,大约” 。上面这个故事所说明的道理借用到生活上,大致也是如此。 just exactly “恰好,精确地” ;hardly “几乎不” ,与文意不符;most 是代词或形容词“大 部分” 。 答案:B

  30.A.unwanted B.rejected C.enjoyable D.desirable 提示:这几个是生活中的例子,和上面的故事相似。说明一个道理:鱼和熊掌不能兼得。 desirable“非常想做的,令人满意的” 。前两项应排除。enjoyable“令人愉快的” ,这个词的 意义没有 desirable 那么强,那么令人难以割舍。 答案:D
  31.A.wish B.want C.must D.have to 提示:have to“不得不” ,因客观原因,主观无能为力。must“必须” ,强调主观认为有必要。 wish,want 表示主观的愿望。 答案:D
  32.A.spend time B.kill time C.have a hard time D.hope for 提示:此处表示如果犹豫不决, 患得患失, 权衡利弊, 那么就可能一无所获, 两手空空。 spend time doing“花时间做某事” ;kill time“消磨时间,打发日子” ;have a hard time“过得很艰 难” ;hope for“希望得到” 。 答案:A
  33.A.start with B.get up C.succeed in D.end up in 提示:end up in“以某事而作为结局” ;start with“以……开始” get up“起床, ; 起身” ;succeed in“成功地做某事” 。 答案:D
  34.A.By no means B.Not in the least C.At most D.At least 提示:at last “至少” 。By no means,not in the least 意思均是“一点也不” ;at most“至多” 。 文章的最后以一个幽默的语调结尾。 “不要难过,至少你能得到生活中最想要的东西的一半 ??最难得到的东西” 。 答案:D
  35.A.stupid B.delighted C.hard D.supported 提示:hard=difficult。短语动词 come by 的意思是“得到” ,相当于 get。 答案:C Ⅲ.阅读理解 阅读理解 阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳答案。 Some individuals and citizen groups have expressed worry about the level of violence in television programs,particularly in action-adventure series and cartoons.They argue that viewers, especially children,may learn to see violence as the only way to settle conflicts(矛盾,冲突). Early experimental researchers compared the play of children who had seen aggressive(攻击 性的) behavior on television with the play of a control group of children who had watched nonviolent programs.Worry was increased by findings that showed a higher level of aggressive play in the violent-television group.Other researchers attempted to determine whether violent programs simply caused higher energy levels in children or actually caused them to learn violent and antisocial(反社会的) behavior.The results of different studies conflicted.Some researchers thought that televised violence actually had an active cathartic(引导宣泄)effect,allowing some viewers to release high tensions;these findings,however,were not more clear in further studies.Other scholars pointed out that both prosocial and antisocial behavior can be learned from
television.Social scientists find it especially difficult to figure out exactly the subtle,cumulative(积 累的)effects of viewing a broad variety of television programs throughout childhood.Telling the possible effects of television from other influences at home and at school is also difficult.Present research suggests that higher levels of antisocial behavior can be traced to television viewing,but further study needs to be done to make it clear or not. Because of the long-standing tradition in the U.S.of freedom of speech and of the press,the government would probably not attempt to directly limit or censor(审查) the appearance of violence on television.Among the networks and producers,pressure from some citizens continues to be balanced by increasing popularity of high-energy action-adventure programs.
  36.What is the passage mainly about? A.Violence in television programs. B.Levels of violence in action-adventure series and cartoons. C.Educational programs for children. D.Researches on television programs. 提示:电视节目中的暴力内容对儿童成长的影响一直是美国社会关注的问题。有人认为孩子 从电视节目的暴力内容中学会了使用暴力;有人却认为电视中的暴力内容对孩子有正面影响, 有助于他们宣泄紧张的情绪;还有人认为暴力内容对观众,特别是儿童的影响有待于进一步研 究。这篇文章讨论了惊险动作片和卡通片中的暴力镜头对儿童的影响问题,以及对这一问题 的三种不同观点。参阅上述主题,A 项为正确答案。 答案:A
  37.Those researchers who believe violence on TV has an active effect on viewers think that. A.it teaches peo
 

相关内容

备战2011高考英语历年真题详解15

   应用:习题精练 应用 习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1.(2010 北京春季模拟) with a difficult situation,Arnold decided to ask his boss for advice. A.To face B.Having faced C.Faced D.Facing 提示:本题考查非谓语动词的用法。 表示 “面对……” 可以使用 face sth., 也可以使用 be faced ...

备战2011高考英语历年真题详解18

   应用:习题精练 应用 习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1.(2010 全国模拟Ⅰ) I don’t mind picking up your things from the store.,the walk will do me good. A.Sooner or later B.Still C.In time D.Besides 提示:本题考查副词的用法。从句子的意思可以看出,这里使用副词 besides,表示“而且” , ...

备战2011高考英语历年真题详解16

   应用:习题精练 应用 习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1.We asked John and Jerry,but of them could offer a satisfactory explanation. A.either B.none C.both D.neither 提示:本题考查代词的用法。前一句话已经说明了 John and Jerry 两个人,可据此排除表示三 者的代词 none,but 为转折连词,所以后面 ...

备战2011高考英语历年真题详解17

   应用:习题精练 应用 习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1.When the injured to the hospital,they came to . A.was rushed;life B.were rushed;life C.rushed;lives D.were rushed;lives 提示:本题考查主谓一致及短语用法。the injured 表示“受伤的人” ,为复数形式;rush 在此 为及物动词,意思是“急 ...

备战2011高考英语历年真题详解19

   应用: 应用:习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1.(2010 鲁东南三市四地联考) ?You must be very excited about going to France for schooling. ?,but I’m afraid I can’t do well because my French is poor. A.Never mind B.Well,I ought to be C.I don’t know ...

2011高考英语听力完胜妙招

   2011 高考英语听力完胜妙招 来源:天星 更新日期:2011-04-12 点击: 215 我们都知道听、说、读、写是 英语中重要的四大组成部分。而听力这所以排在最前面 也是有原因的。因为我们必须先听懂 foreigner 怎么说,我们才会说,能听懂并说出来这是 学习语言最基本的要素。然后我们才会进行更高级的训练,也就是读写。因此,学好听力在 英语学习中就显得尤为重要了。那么,如何有效地练习听力,并提高我们的听力水平呢? 第一、 第一、泛听 换句话说就是什么都听,并不一定要完全听懂。比如:电 ...

2011高考英语听力仿真练习

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 2011 高考英语听力仿真练习 Part A: Short Conversations Directions: In part A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about wha ...

2011高考英语单解题策略与技巧

   支招: 支招:2011 高考英语复习策略 传统方法中,学生常常立足于若干个是什么,忽略一个根本的为什么,而思维高速公路则恰 恰相反,它强调一个根本的为什么,自然而然地引申出若干个是什么。这样的学习方法省时 省力,见效快,事半功倍。 第一招:单词与词组的记背与理解 掌握单词与词组:求本溯源,入木三分 1. 词根与前后缀 英语单词属于拼音文字,绝大部分单词像汉字一样也是由各具含义的部分组成。 比如前缀 ab 表示否定含义,ab sent 缺席,ab normal, 不 正常;异常 ab use ...

2011高考英语答题技巧集锦_77119下载

   提供下载,欢迎下载更多学习资料】 【http://www.77119.com/ 提供下载,欢迎下载更多学习资料】 高考英语答题技巧、解题方法集锦(仅供参考 高考英语答题技巧、解题方法集锦(仅供参考) 一.听力 听力测试的主要形式有:对话理解,短文理解。对话理解是考查学生在一定语境或情景中所表现出的快 速反应、推理判断能力;短文理解则是在此基础上考查学生对一个结构比较完整,意义相对连贯的语段 的理解能力,是一种高层次、有难度的听力测试形式。 【高考英语听力考试的测试点】 1、理解对话的主旨大意 ...

2011高考英语作文高分技巧

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 议论话题类作文 一、锦囊妙计 议论文是以议论为主要表达方式的一种体裁,它主要用于剖析事物,论述事理,发表意 见,提出主张,作者可以通过摆事实,讲道理,直接表达作者的观点。一些是关于学校或社 会存在的某些现象及焦点问题,要求学生表明见解,进行论述。在写议论文时, 应注意以下 几点: 1. 条理要清晰,观点明确。 2. 注意运用基本的论据来阐明观点,同时切记用 5 句话表达全文。 3. 上下文要连接自然,适当运用连词、副词、 ...

热门内容

2011朱泰琪考研英语作文范文

   史上最快最全的网络文档批量下载、上传、处理,尽在: 史上最快最全的网络文档批量下载、上传、处理,尽在: http://shop63695479.taobao.com/ 2011 朱泰琪考研英语作文范文 1.第 1 篇(提纲式应用文 第 提纲式应用文) 提纲式应用文 Directions: Water pollution is a serious problem threatening the survival of human beings, plants and animals. It i ...

250-职业中学学生流行英语词汇的调查与思考

   职业中学学生流行英语词汇的调查与思考 张赞赞 周巷职业高级中学 [摘要] 随着全球一体化进程的加快,英语,作为一门被世界多个国家广泛使用的语言,已经在中国越来越流行了。 摘要] 在慈溪,很多职高学生能够在平时的学习生活中谈论流行英语词汇并且能流利地运用在与同学的交流过程中,虽然他们 不一定真正了解这些单词。因此,英语教师指导学生如何学习流行英语词汇是非常必要的。本文汇集了广大教育工作者 的实践经验,在问卷调查的统计性结果基础上和理论学习基础上,分析职高学生的流行英语词汇现象, 就流行英语词 ...

外贸英语词汇

   A above par 高于票面值 absolute advantage 绝对优势 acceptance (l)承兑;承兑票据,(2)承诺 acceptance of bill of exchange 汇票承兑;票据承兑 acceptor 承兑人 accident insurance 意外保险 account (1)帐;账户,(2)科目,(3)客帐 account payable 应付帐款 account payee only 只限存入抬头人账户;只可转帐 account receivabl ...

初一英语作文 2010-12-22

   Hello, my name is Kate. I am a student. I’m 12 years old. I have a brother, His name is Tom, he is 2 years old. This is my sister, Ann. She is a student, too. She is 10 years old. Unit 6 These are my parents Paul and Dianna. They’re workers. My fat ...

新东方英语背诵美文30篇

   新东方英语背诵美文 30 篇 目录: ?第一篇:Youth 青春 ?第二篇: Three Days to See(Excerpts)假如给我三天光明(节选) ?第三篇:Companionship of Books 以书为伴(节选) ?第四篇:If I Rest, I Rust 如果我休息,我就会生锈 ?第五篇:Ambition 抱负 ?第六篇:What I have Lived for 我为何而生 ?第七篇:When Love Beckons You 爱的召唤 ?第八篇:The Road t ...