应用: 应用:习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
  1.(2010 北京模拟) on-going division between English-speaking Canadians and French ? speaking Canadians is major concern of the country. A.The;/ B.The;a C.An;the D.An;/ 提示:本题考查冠词的用法。第一空应使用定冠词 the,表示特指,因为后面有定语;第二空 应使用不定冠词 a, 表示泛指。 全句意思是:说英语的加拿大人和说法语的加拿大人之间不断 增长的隔阂是这个国家所关心的一个主要问题。 答案:B
  2.to somebody,a Chinese person often shakes hands with the stranger. A.Introducing B.To introduce C.To be introduced D.On being introduced 提示:很明显,句中的空白处应选用非谓语动词的被动形式。如果将 C 项填入空白处,虽然 这个不定式是被动形式,但不定式短语处于句首时通常充当表目的的状语。而介词 on 后跟 动名词时,其意为“一……就……” 。如果介词 on 后带被动态的动名词,除上述意义外,还 可表示“在……的时候” 。选项 D 的这个意义正符合句意。 答案:D
  3.In Iraq nowadays,plenty of people are short of necessities of life food,water, medicine,etc. A.basic;like B.expensive;such as C.ordinary;that is D.peaceful;for example 提示:第一空表示“基本的生活用品”;第二空列举例子时,如果多于一个,可用 such as 或 like。 答案:A
  4.Some of the latest news about New Orleans televised . A.was;direct B.were;straight C.were;alive D.was;live 提示:news 为不可数名词,谓语用单数;live 是副词,表示“以实况播出的” 。 答案:D
  5.(2010 福建达标中学质量检查) ?What do you think of my new necktie? ?Oh,it very well with your business suit. A.fits B.does C.goes D.suits 提示:本题考查动词辨析。go with 为固定短语,表示“与某事协调” 。 答案:C
  6.The problem many children,especially girls,have school is getting more and more serious. A.which;got out of B.that;dropped out of C.that;fallen out of D.which;run out of 提示:第一空需要引导同位语从句的词,而 which 不可引导同位语从句,故排除 A、D 两项。
drop out of school 意为“辍学” ,故选 B 项。 答案:B
  7.He said couldn’t he work out the problem but his teacher didn’t know how to do it. A.though B.never C.hardly D.not only 提示:如果选用 B 或 C 项,题干中不能使用 not,故排除。not only 放在表语从句句首,要用 倒装结构。 答案:D
  8.You have made a few mistakes in your composition but you have done well. A.as a whole B.on the whole C.on the other hand D.generally speaking 提示:on the other hand 或 generally speaking 与题意不符,因而排除 C、D 两项;as a whole 意 为“作为一个整体、总体上” ,例如:We must consider these matters as a whole.我们必须全盘 来考虑这些事。 the whole 意为 on “大体上、 基本上、 总的来说”例如:On the whole,I’m in favour , of the idea.大体来说,我赞成这个想法。 答案:B
  9.We congratulated him his getting a gold medal.That is to say:we offered him our congratulations his getting a gold medal. A.at;on B.of;on C.on;for D.on;on 提示:congratulate sb. on/upon(doing)sth.意为“为某事祝贺某人” 。congratulation 通常用复数 congratulations,其后多用介词 on。 答案:D
  10.?What do you think of his play? ?I like it much better than his one. A.latest;last B.lately;lastly C.early;lately D.early;lastly 提示:latest 意为 “最近的、最新的” ,而 last 意为“上一个” 。 答案:A
  11.Recently CCTV station has taken great to make a program that reviews the important of the past 20 years. A.steps;affairs B.efforts;matters C.pains;events D.efforts;incidents 提示:take pains to do sth.表示“花大力做某事” ,event 指“重大事件” 。 答案:C
  12.Since we can’t find a bigger apartment,we’ll have to what we have. A.hope for the best B.make room for C.make the best of D.lay our hope on 提示:make the best(most)of 意为 “充分利用、 尽量往好里干、 尽情享受” 例如:It’s my first trip 。 abroad so I’m going to make the best/most of it.这是我第一次出国,我要充分利用这个机会。 答案:C

  13.(2010 上海春季模拟) China has promised to revise its regulations and new policies according to WTO requirements. A.forming B.to form C.to be forming D.have formed 提示:两个不定式短语并列,同为 promised 的宾语。 答案:B
  14.(2010 吉林实验中学模拟) Which do you enjoy your one-day holiday,shopping or watching TV? A.spending B.to spend C.being spent D.spend 提示:本题考查非谓语动词的用法。which 引导问句,作 enjoy 的逻辑宾语,此处用动词不定 式作目的状语,注意不要受 enjoy 的影响而误认为此处缺少宾语,错选 A 项。 答案:B
  15.Why didn’t you tell me there was no meeting today?Iall the way herethe heavy snow. A.needn’t have driven;through B.can’t have driven;across C.mustn’t have driven;through D.shouldn’t have driven;cross 提示:needn’t have done 表示 “做了不必要做的事情” can’t have done 表示对过去情况的推测, 。 意为“不可能发生了某事” 。Mustn’t have done 无此用法。Shouldn’t have done 表示“本不应 该做的事而做了” 。 答案:A Ⅱ.完形填空 完形填空 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 16~35 各题所给的四个选项 A、B、C 和 D 中,选出最 佳答案。 To be a good teacher,you need some of the gifts(才能)of a good actor.You must be able to 6 the attention and 17 of your audience;you must be a clear speaker,with a good,strong,pleasing voice which is fully under your 18 ;and you must be able to act 19 you are teaching,in order to make its 20 clear. Watch a good teacher, 21 you will see that he doesn’t sit still before his class:he stands the whole 22 he is teaching;he walks about, 23 his arms,hands and fingers to help him in his explanations.Listen to him,then you will hear the loudness,the quality and the musical note of his 24 always changing according to what he is talking about.The fact 25 a good teacher has some of the gifts of a good actor doesn’t 26 that he will indeed be able to act well on the stage(舞台),for there are very important 27 between the teacher’s work and the actor’s.The actor has to speak words which he has 28 by heart;he has to repeat exactly the same words each time he plays small part,even his 29 is usually fixed beforehand(事先).What he has to do is to make all these carefully learnt words and actions seem 30 on the stage. A teacher works in quite a different way.His audience takes an active part in his play.They ask and answer questions,they 31 orders,and if they don’t understand something,they say so.The teacher 32 has to suit his act to the needs of his audience.He cannot remember his
part,but must 33 it as he goes along. Teachers are fine actors in class but unable to take part in 34 because their brains wouldn’t keep discipline:they could not keep 35 to what another had written.
  16.A.pay B.know C.turn D.hold 提示:文章第一句说老师应具备演员的某些才能。作为演员,他应抓住观众。那么作为老师, 他应能够抓住学生的注意力和学习兴趣。 答案:D
  17.A.care B.idea C.feeling D.interest 答案:D
  18.A.hand B.attention C.use D.control 提示:从下文看,老师的声音应抑扬顿挫,富有节奏感和音乐感,总之,老师要能控制自己 的声音。 答案:D
  19.A.how B.that C.as D.since 答案:C
  20.A.play B.sound C.meaning D.aim 提示:老师讲课的目的是为了将有关内容及意思表达清楚,故选 C。 答案:C
  21.A.before B.after C.when D.and 提示:考查“祈使句+and+陈述句”结构。 答案:D
  22.A.time B.class C.lesson D.text 提示:从句子结构看,选项应作连词,引导时间状语从句,故选 A。 答案:A
  23.A.using B.raising C.slowing D.dropping 答案:A
  24.A.voice B.song C.singing D.smile 答案:A
  25.A.of B.for C.which D.that 提示:that 引导同位语从句。 答案:D
  26.A.refer B.mean C.point D.insist 答案:B
  27.A.points B.relations C.differences D.things 提示:文章前部分叙述了老师的工作与演员的工作的相同点,后部分讲述他们的不同点,故 选 C。 答案:C
  28.A.learnt B.recited C.kept D.remembered 答案:A
  29.A.body B.movement C.face D.way
提示:way 在此句中意为“(表演)方式”,它包含 movement。 答案:D
  30.A.clear B.right C.beautiful D.natural 提示:舞台表演强调的是自然、逼真,故选 D。 答案:D
  31.A.give B.receive C.obey D.repeat 答案:C
  32.A.also B.therefore C.just D.however 答案:B
  33.A.invent B.act C.discover D.think of 答案:A
  34.A.relaxation B.film C.concert D.stage play 答案:D
  35.A.carefully B.quietly C.strictly D.almost 提示:最后一段是全文的概括和总结:从某种意义上说,教师是很好的演员,但他不能参加舞 台演出, 因为教学工作是发明、 创造的过程, 不是简单的重复, 不能严格遵守已写好的东西。 答案:C Ⅲ.阅读理解 阅读理解 阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳答案。 How would you like to teach yourself,rather than have teachers?According to the UK’s Department of Education and Skills,students will teach themselves in the schools of the future.This means that there will be no more problems such as finding enough teachers. Estelle Morris,the UK Education Secretary,opened the 2002 Education Technology Conference in London recently.To start the conference,she presented a video showing a computer ?generated model of the school of tomorrow. Greater use of computer technology and classroom assistants will help students develop their own way of learning,Morris said.She added that this is a more exciting,as well as a more interesting way of learning. At the same time,teachers will be “freed from their traditional role as the source of all knowledge”. Children of all abilities will “form the curriculum(课程)around their individual needs.” They will “learn in their own time,at their own speed and in their own environment”. At home or at school,they will follow their learning programmes by looking at online libraries and watching lessons by world-class teachers and subject experts. Instead of going on field trips,students will use virtual reality.If they don’t understand something,they can ask other students?“take part in virtual communities with learners with similar needs”?or e-mail their teachers.They will hand in their work electronically to be “auto-marked”. The classroom of the future is fast becoming a reality. And the Department of Education will soon produce a guide to help schools adapt buildings
for new technology,Morris said.These ideas are based on the UK government’s plan to create an education system that provides students with a strong grounding of knowledge and skills at primary school level.And provides the chance for students to develop their individual skills at secondary school level.
  36.According to the UK’s Department of Education and Skills,the school of the future will . A.cause more problems such as being able to find enough teachers B.set no homework and no tests for students C.make good use of the computer technology and classroom assistants D.enable students to learn by themselves without teachers 提示:依据第一段最后一句排除 A 项;依据第七段最后一句排除 B 项;第七段说如果学生有 问题,可向老师发 e-mail,因而不可说 without teachers,排除 D 项。C 项与第三段内容一致, 故为正确答案。 答案:C
  37.Estelle Morris thinks that computer technology does good to teachers in . A.helping students develop their own way of learning B.enabling students to experience interesting and exciting ways of learning C.providing students with knowledge of all sorts D.not being considered the source of various knowledge 提示:依据第四段判断正确答案为 D 项。 答案:D
  38.If the students do not understand something,they can . A.go on a field trip B.go to ask their teachers to help them C.send e-mail to ask for a teacher’s help D.have a look at other learners’ homework 答案:C
  39.If s a student is under the UK’s newly-developed education system,he will be . A.provided with a basic knowledge from the beginning B.given more knowledge at primary school level C.helped to use computers better D.supplied chance to develop their basic skills 答案:A
 

相关内容

备战2011高考英语历年真题详解1

   应用: 应用:习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1.(2010 上海模拟) According to a recent U.S.survey,children spent up to 25 hours a week TV. A.to watch B.to watching C.watching D.watch 提示:本题主要考查“spend time (in) doing ” 。 答案:C 2.What public is ...

备战2011高考英语历年真题详解5

   应用: 应用:习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1.(2010 江苏南通质检) The actor threw himself from the horse,as if. A.to be shot B.being shot C.shooting D.shot 提示:本题考查非谓语动词在省略句中的用法。本句话的意思为“演员从马上摔下来,好像 被击中了”,过去分词表示被动,可以补全为:as if he had been shot ...

备战2011高考英语历年真题详解6

   应用: 应用:习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1. with other countries,China has little natural resources,because population is the largest in the world. A.Compared;Chinese B.Comparing;Chinese C.Compared;China’s D.Compare;China’s 提示:此题考查 ...

备战2011高考英语历年真题详解4

   应用: 应用:习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1.(2010 辽宁重点中学模拟) ?What a beautiful girl your daughter is! ?Thanks a lot. ,she gives us no trouble at all. A.However B.Therefore C.Anyhow D.Besides 提示:本题考查副词的辨析。根据句子的意思分析,此处用 besides 表示“另外” ...

备战2011高考英语历年真题详解18

   应用:习题精练 应用 习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1.(2010 全国模拟Ⅰ) I don’t mind picking up your things from the store.,the walk will do me good. A.Sooner or later B.Still C.In time D.Besides 提示:本题考查副词的用法。从句子的意思可以看出,这里使用副词 besides,表示“而且” , ...

备战2011高考英语历年真题详解10

   应用:习题精练 应用 习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1.(2010 福建模拟)It is certain that he will his business to his son when he gets old. A.take over B.think over C.hand over D.go over 提示:hand over “交给某人,移交,交出” ;他(父亲)传给儿子,符合句意。take over “接 管, ...

备战2011高考英语历年真题详解17

   应用:习题精练 应用 习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1.When the injured to the hospital,they came to . A.was rushed;life B.were rushed;life C.rushed;lives D.were rushed;lives 提示:本题考查主谓一致及短语用法。the injured 表示“受伤的人” ,为复数形式;rush 在此 为及物动词,意思是“急 ...

备战2011高考英语历年真题详解11

   应用:习题精练 应用 习题精练 Ⅰ.单项选择 单项选择 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 1.Tomat 8:00 for the first class,but he didn’t turn up. A.should have arrived B.should arrive C.should have had arrived D.should be arriving 提示:should have done 表示句子的主语应该而没有做某事,带有说话人对发生过 ...

2011高考英语备考:易错题,典型题详解(一)

   脑不忘常年开设: 一年制初中★一年制高中★小升初至高三 1 对 1★中高考小升初应试班…… 易错题,典型题( 易错题,典型题(一) 1.late in the morning,Bob turned off the alarm clock. A.So as to sleep B.Sleeping C.To sleep D.Having slept 解析:本题考查不定式作目的状语的知识。 A项. so as to 和 in order to 的区别 so as to 只用于句子中间,in ord ...

2011高考英语听力完胜妙招

   2011 高考英语听力完胜妙招 来源:天星 更新日期:2011-04-12 点击: 215 我们都知道听、说、读、写是 英语中重要的四大组成部分。而听力这所以排在最前面 也是有原因的。因为我们必须先听懂 foreigner 怎么说,我们才会说,能听懂并说出来这是 学习语言最基本的要素。然后我们才会进行更高级的训练,也就是读写。因此,学好听力在 英语学习中就显得尤为重要了。那么,如何有效地练习听力,并提高我们的听力水平呢? 第一、 第一、泛听 换句话说就是什么都听,并不一定要完全听懂。比如:电 ...

热门内容

浅谈七年级英语教学中的情景交际

   浅谈七年级英语教学中的情景交际 随着教材的不断更新,对于英语的教学要求也在不断的提高。现 在我校七年级所采用的教材是新目标英语(Go for it!).这本教材 要求的是任务型教学,所以教师如果按照以往传统的英语教学方式, 老师一堂课讲, 学生被动的听, 这样的教学方式显然是不可取的。 写。 那么在面对新教材对老师提出的要求, 我们应该采取怎样的教学方式 呢?我作为一名才走上讲台一年的教师而言,很多方面是没有经验 的。可是经过这一年的教学,我个人认为,情景交际法在英语的教学 中是可取的。以下 ...

七年级英语Why do you like koalas课件21

   Unit 3 Period 1 A: Do you like Chinese? B: Yes , I do. A: Why do you like it? B: Because it’s fun/interesting/relaxing . Do you know these animals ? koala E-L-E-P-H-A-N-T e lephant /‘dDlfIn/ T-I-G-E-R tiger dolphin penguin giraffe P-A-N-D-A panda L ...

高中英语必修1到5黑体单词

   Module 1 Unit 1 1 心烦意乱的; 不安的; 使不安 不理睬;忽视 (使)平静;使(镇定) 平静的 关心;挂念(短) ; 在户外; 在野外 安家; 定居; 安排; 解决 遭受;忍受;经历 痊愈; 恢复;重新获得 捆扎;包装;小包 不同意 Unit 2 实际上;事实上 以。。为基础(短) 。 目前;现在(短) 命令;指令;掌握 请求; 要求 辨认出;承认;公认 直接:挺直 笔直的 U3 运送; 运输 更喜欢; 说服;劝说 毕业 时间表; 进度表; 为安排时间 组织;成立 喜爱;喜 ...

2010年福建(专升本)公共课考试大纲-英语水平测试大纲

   福建省高校专升本统一招生考试 英语水平测试大纲 (非英语专业) 一、总则 国家教育部高教司在“关于印发《高职高专教育英语课程教学基本要求》(试行)的通知”[(2000) 57 号文件]中指出,高职高专教育以培养学生实际运用语言能力为目标,突出教学内容的实用性和针对性; 针对目前高职高专学生入学水平参差不齐的情况,实行统一要求、分级指导的原则。《高职高专教育英语 课程教学基本要求》(以下简称《基本要求》)对英语教学提出了应达到的合格要求,把教学和测试分为 A、B 两级。B 级是过渡要求,A 级 ...

如何给初三学生找个合适的英语辅导老师.doc

   地点:平盟会客室 家长:汪先生 汪先生:您好。 值班咨询老师:您好,我是平盟的值班咨询老师。 汪先生:孩子今年初三,英语成绩一直上不去,给他买了不少书啊、学习机啊之 类的东西,都不管用,书撂一边了,学习机成了游戏机了,不是用来听音乐就是 用来看动画片。都说初中是孩子学英语最重要的时期,可把我急坏了! 值班咨询老师:学生的学习是个日积月累的过程,知识的欠缺也是逐渐积累的, 到了一定的程度就形成了弱科。不知道您有没有听过“木桶效应”:一个木桶的 盛水量由最短的那块木板 (即缺口) 决定, 一个学 ...